50 cm

Kan bjuda på några bilder som Emma Abrahamsson har fotat från idag när jag tävlade 50 cm :) Bilder från 70 cm, kommer nog någon gång på nästa vecka :)










© Emma Abrahamsson

Helt slut eller vad?

Idag tävlade jag Hilda i 50 cm, efteranmälde mig på 70 cm också. Red fram i skritt & trav, tog några galopper också. Gick väl helt okej.. Sen gick jag in på banan, då det var 50 cm. Hoppade fram på hinder nummer 1 och 2. Gick kanon! :D Höll på att komma fel på hinder nummer 5 tror jag det var, men klarade det iallafall! :) Sen fick man gå 70 cm's banan, jävlar vad högt det såg ut när man gick banan, herregud alltså.. Red fram i skritt & trav, sen gick jag ner till banan igen. Samma med 70 cm så fick man hoppa fram på hinder nummer 1 och 2. Banan gick helt okej tills jag kom till 4:e hindret, vägringar & ursh.. Haha, kom inte över det förrän det stog några på sidan av hindret. Duktig var lille hästen iallafall.. Har aldrig ens suttit på den hästen förut, så rätt nöjd är jag ändå. Fick iallafall hoppa hinder nummer 1 och 2, för att jag blev utesluten. Sen tittade jag på när alla andra red. Blev såklart inte placerad, men är nöjd iallafall! :)

Åkte sen till Blåkulla, hästarna var i hagen. Bombade lite när dom busade :) Fick grymma bilder! :D Hjälpte Felinda att fixa Conquest. Det var typ det jag gjorde. Åkte sen hem. Har inte gjort så mycket, har mest suttit vid datorn. Tror att det var många som fotade idag på tävlingen, så det kommer självklart bilder sen! :)


Smakprov från idag, vill ni se mer? :D Då vill jag ha många kommentarer, annars får ni nöja er med bara denna!
Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D


Soooovaaaa!

Nu är det väl dags för mig att gå & lägga mig! Ska upp tidigt imorgon. Godnatt!

Hiss/Diss


H I S S

Jag tycker att dom här lädergrimmorna är skitfina, om jag skulle köpa grimma av någon anledning skulle jag nog välja denna! :D


H I S S

För mig funkar dom här stigbyglarna jättebra! Man får inte foten för långt in, foten är oftast på ett & samma ställe hela tiden, så man behöver inte hålla på & irritera sig på stigbygeln. Andra stigbyglar är riktigt störande då foten åker snett i stigbygeln tillexempel.


D I S S

Enligt mig tycker jag inte att dom här chapsen är så fina, så det blir en diss för min del! Föredrar nog mer svarta chaps.


D I S S

Jag tycker inte att dom är så fina, dom är nog inte riktigt i min smak riktigt. Tror inte att jag skulle kunna köpa ett par sånna. Har ungefär ett par sånna här, fast det är en annan färg, dom är iallafall lite finare än dom här iallafall enligt mig.

Vad tycker ni? :D


Vinnaren av finn fem fel!

Nu har jag lottat ut vinnaren för finn fem fel!

Det blev....
----> Celina <----

Grattis till dig! Nästa gång kör jag nog två vinnare! :D


www.ponnycheyer.blogg.se

Skutan

Skoldagen gick rätt så fort. Vi hade matematik, lästid, bild, no & sv/eng. Vi slutade 13:15. Gick sedan hem & åt mellis & lite choklad. Drog sen till bussen för att åka till Skutan. Där träffade jag Emma, och några andra människor. Fotade när Emma red Brisk & några fler. Drog sen till bussen & har varit hemma i ca en timma. Ska snart äta middag, det blir fläskfilé med pommes frites & bearnesås, favoritmaten! :D

Imorgon blir det iallafall tävling på Hilda, ska hoppa 50 cm. Känns lite lågt, men ärsh, har aldrig ridit hästen innan.. Men det är bara clear round så! Ska fota lite när några andra hoppar & så, sen ska jag iväg till Blåkulla & sköta finaste Conquest ♥

På söndag ska jag vara funktionär på Blåkulla, kanske fota lite när några rider :) Är väl där nästa hela dagen skulle jag tro.. :)

Vinnaren av finn fem fel kommer snart! :D


Jag och Cilvia i tisdags | Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 60D

Trötter ..

Igår red jag Cilvia, gick inte alls bra i början.. Stel, vägrade ställa, ramlade inåt & ah, bajs gick det! I slutet mjuknade hon. Då blev hon mycket lättare. Vi red mycket på volter och flyttade bakdelen på öppna delen. Sen minns jag inte riktigt vad vi gjorde. Vi galopperade även lite på spåret, vilket typ gick skitdåligt för det blev typ fel galopp hela tiden, så jag fick göra om fattningen flera gånger. Annars gick ridpasset helt okej.. Vi skrittade av på utevolten, vilket var jätteskönt. Frisk luft är alltid skönt efter svättigt ridpass! Vi åkte sen hem.

Idag var det skola då, bajs gick det! Vi skulle ha glosförhör, var tydligen efterbliven som typ hade glömt att vi hade det som glosor, så jag hade gått runt & övat på fel glosor fast för flera veckor sen som jag trodde att vi skulle ha idag. Var på dålig humör halva skoldagen. Sånt händer.. Hatar torsdagar dessutom, skoldagarna är så långa på torsdagar. Gick sen hem, har inte gjort så mycket mer. Har kodat Emilies blogg lite..

Imorgon lottar jag ut vinnaren för finn fem fel! :D Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen lägga mig & sooooovaaa!


Jag och Conquest på blåbärshoppningen i söndags | Fotograf: Elin Schriwer


Gårdagens ridpass

Igår bloggade jag ju inte, dels för att jag var trött & skolan började ju idag.. Så jag gick och la mig lite tidigare. Jag red iallafall Cilvia igår, vilket gick ganska bra! Var skittrött & seg igår, var inte lika taggad som jag brukar vara. Vi red fram självständigt. Galoppen gick sådär då det var lite svårt att hålla avståndet då alla var i olika varv. Men det gick väl sådär. Sen hoppade vi fram, det gick ganska bra. Vi hoppade i trav först, sen galopp, sen höjde hon hindret, det kanske låg på 60 cm. Gick bra sista gången då jag kom rätt. Tror det blev en vägring och så kom jag lite förfort någon gång också. Vi hoppade sen bana. Det var hinder som plank, vattenmatta, rättuppstående hinder. Första hindret som var plank blev det två vägran då jag nog inte ramade in riktigt, men sen kom vi över iallafall. Och banan gick faktist bättre än jag trodde att det skulle göra, så jag är väldigt nöjd. Efter banan hoppade vi två gånger var på två hinder som låg snett igenom sen vattenmattan. Gick väldigt bra! Rätt nöjd är jag. Vi skrittade av ute på vägen & sen hoppade vi av utanför stallet. Fixade henne, sen åkte vi hem.

Idag började iallafall skolan, tråkigt, men jag överlevde iallafall! Slutade runt halv 3, gick hem i sällskap av Frida. Har inte gjort så mycket, har gått runt och småkäkat godis, fy mig! xd Mamma kommer snart hem så jag ska käka lite middag innan stallet. Hade Cilvia förra onsdagen, så jag får väl rida den lilla filuren idag igen då kanske. Ska åka om ca 20 minuter så ska börja byta om & sen åka.

Imorgon har jag sovmorgon, börjar 10:20, så jag kommer nog hinna blogga både ikväll och imorgon innan skolan! :D Så det blir nog bra updatering (:


Bild från förra sommaren | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D

Dagens fråga


Vad tycker ni om sporrar? (:

Datanörd

Haha, jag är nog en liten datanörd, har suttit vid datorn hela dagen idag.. Bäst att hitta på något annat snart.. Har suttit & letat efter medryttarhäst, men hittar ingen bra.. Hur svårt ska det vara igentligen? Svaret är ju att det är skitsvårt.. Har mailat en för någon vecka sen men inget svar.. Får försätta att leta helt enkelt.. Sitter nu och äter lite lunch. Om ungefär 3 timmar ska jag iväg till stallet, så, jag ska väl bara sitta här & ruttna. xd Kan kanske vara lite duktig att blogga mycket idag då!

Glöm inte
----> Finn fem fel <----

Dionne










Några bilder från igår! | Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 60D

Studiedag

Godmorgon! Idag har min skola studiedag, trevligt trevligt! :D Jag ska väl bara vara hemma & ta det lungt. Ikväll blir det iallafall hoppgrupp & då blir det nog Cilvia som vanligt.

Veckans planeringar:

Tisdag (idag): Studiedag, hoppgrupp på kvällen

Onsdag: Skola, ridning på kvällen

Torsdag: Skola, inget planerat

Fredag: Skola, inget planerat

Lördag: Tävla Hilda

Söndag: Blåkulla, ska vara funktionär

Ungefär såhär ser min vecka ut (:

 
Trixa, gammal favorithäst som jag nu inte kan rida längre. :p

Finn fem fel


Orginal


Redigerad

Så.. Den som har alla rätt blir länkad! :D Lycka till!

Dionne är en pigg häst

Fick inte Conquest idag för han hade varit hos massören & behövde vila, så jag fick rida Dionne istället. Pigg ponny ska jag säga på en gång, väldigt väldigt pigg.. Inte min typ av häst för den delen heller, men det är bra att växla häst lite ibland. Ridpasset gick inte direkt jättebra då hon var väldigt pigg. Hon var mycket mjukare i högervarvet än vänstervarvet. Så jag fick kämpa lite mer i vänstervarvet. Vi red iallafall fram på utevolten, sen gick vi in i ridhuset. Vi gjorde lite skänkelvikningar, red mycket på volter & galopparbeten. Det gick väl helt okej. Som sagt så gick det bättre i högervarvet, då hon var mjukare. Rätt nöjd är jag iallafall för att vara andra gången jag red henne.. :) Åkte hem efter jag hade svampat av, borstat och kratsat hovarna. Kom hem för någon timma sen & har inte gjort något speciellt. Blir väl att slappa bara ikväll!


Dionne :)

Härmar alla andra

Stegrat med: Neff
Bockat med: Neff
Ramlat av: Neff, Rekyl, Curt, Myzak, Polly.
Galopperat barbacka över en sommaräng med: -
Hoppat 70 cm med: Conquest, Neff, Curt, Nobile, Cilvia säkert fler
Ridit i hagen: Neff
Haft på ridläger: Silja, Neff, Curt
Galopperat över ett snöklätt fält med: -
Longerat: -
Ridit ut ensam på: -
Ridit in: -
Duschat: Milla
Förlorat: Silja, Sirre
Badat med: Neff
Blivit illa sparkad av: -
Blivit biten av: Skrållan
Skenat med: Polly, Chamir
Ramlat av från på ett hinder: -
Hoppat högst med (häst): -
Hoppat högst med (ponny): Neff
Tävlat hoppning med: Neff, Polly, Myzak, Flox, Konsum, Silver, Dillon, Cilvia, Curt, Conquest
Tävlat dressyr med: Neff, Silver, Curt, Conquest
Inte tycker om: -
Bäst: Conquest, Neff
Största hästen du ridit: Amigo, Niklas typ

Nästa: Stallet

Hejsan hoppsan! :) Idag vaknade jag runt 8. Har inte gjort så mycket idag, förutom att tränat lite & städat mitt rum. Har rensat lite kläder & sånt. Sitter iallafall här nu & väntar på att lunchen blir klar. Sen blir det att åka iväg till stallet & rida finaste Conquest :D Vi ska typ rida mycket skänkelvikningar idag, hoppas det går bättre än i lördags.. Haha, gick inte så bra med skänkelvikningarna i lördags, men det går kanske bättre idag då. Pappa tar med sig kamera, så det kommer ju bilder sen också! :D Har inte så mycket mer att säga än.. att jag kommer göra finn fem fel, hiss/diss, eller någon tävling ikväll! (: Bloggar senare...


Jag och Conquest igår ♥ | Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 60D

Blåbärshoppning 60 cm

Idag tävlade jag Conquest i 60 cm. Startade sist så jag hjälpte Sandra att fixa Conquest. Vi knoppade manen och flätade svansen och pannluggen. Han blev jättegullig! Fotade lite när några red fram. Sen fotade jag även några när dom hoppade banan. Sen tog jag över Conquest från Sandra.

Framridningen gick helt okej, kom lite snett på hindrerna bara, annars gick det super! :D Ponnyn är ju bäst som vanligt! ♥ Inne på banan fick vi felfritt på rundan, men fick fel galopp på sista hindret, men ärsh! (: Vi klarade det iallafall, det är väl huvudsaken, men iallafall.. :) Var jättestolt över honom efteråt. Vi skrittade av på utevolten sen hoppade jag av. Fixade honom lite efter sen åkte vi hem.


Video från idag (:

Taggad tills imorgon

Var & käkade på en pizzeria, jag valde pizza. Vi var väl där ett tag, men sen gick vi hemåt. Fick påskägg av farmor & lite påskpresenter. Har även förberett lite tills imorgon eftersom att det är blåbärshoppning. Har smörjt mina ridskor & chaps, fixat min kavaj, sen kollat vilka kläder jag ska ha & så. Ska åka till stallet imorgon runt 9-tiden :) Ska lägga mig nu, så jag orkar upp imorgon. Godnatt! ♥ Tyvärr så kom det ingen hiss/diss eller sådant som jag trodde att jag skulle hinna, men det blev försent..


Bild från idag | Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 60D

Dagens ridpass med Conquest

Idag red jag Conquest igen :) Gick inte sådär jättebra, fick inte till formen & skänkelvikningarna riktigt, får verkligen jobba på med det. Vi red på utevolten först i skritt & trav. Vi gjorde mest skänkelvikningar. Sen red vi i ridhuset och vi jobbade nog mest med volterna & galopparbeten idag med. Det kändes skit för mig, känns som jag inte kan rida, haha.. Jag har iallafall lärt mig ganska mycket under dom här kurserna, och jag behöver verkligen öva! Skulle behöva rida massor med privatlektioner för att allting ska sitta, haha.. Men iallafall, ganska nöjd är jag iallafall, för ponnyn är ju alltid bäst som vanligt :) Fixade sen Conquest och svampade av honom. Sen smörjde jag sadeln & tränset lite snabbt sen åkte vi hem.

Har sovit i typ en timma, haha, var så otroligt trött.. Ska iallafall snart äta på en pizzeria. Ska snart gå, så ska logga ut nu (: Bloggar mer senare, då det kan komma upp hiss/diss, eller något annat.

G L A D P Å S K !

Hejsan hoppsan allesammans! Idag är det lördag dårå & påskafton, heh, nice (: Idag blir det att rida finaste Conquest vid 10-tiden, så jag ska till stallet runt halv 10. Så jag måste skynda mig nu & äta frukost, sen blir det kanske att öppna lite påskägg! Bloggar efter stallet förmodligen. Idag blir det att rida lösgörande arbete står det, så det ska bli kul! :D


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


You are so fucking perfect














Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 60D

Det var typ som bästa bilderna från idag! :D

Fredag

Igår fyllde jag år som sagt & på morgonen fick jag pappas kamera - Canon EOS 550D. Vi var mest ute & handlade igår. Köpte själv ett par leggins & en kofta. Fick sen även Xperia Play :D Vi hade som ett ''kalas'' senare på kvällen då lite släktingar kom. Fick kläder, 200kr, örhängen & halsband, sen fick jag någon sorts tvål & diadem av min mormor. Bästa födelsedagen typ med både ny kamera & mobil och massa underbara människor som skrivit grattis på facebook! :D Trevligt, haha!

Idag åkte jag och pappa & handlade på förmiddagen. Vi åkte sedan hem & jag käkade lunch lite snabbt sen drog vi iväg till stallet. Jag har nämligen anmält mig på påsk-kurs som pågår idag, lördag & måndag. Jag stog uppskriven på bästa Conquest :D Fixade honom & sånt, sen gick vi ner till ridhuset. Vi var bara fem stycken som red så det var jäääätteskönt! Vi red fram på utevolten, vilket var jättehärligt för det var så fint väder! Gick rätt bra när vi red fram, sen red vi i ridhuset. Det var mest övergångar och galopparbeten som vi övade på. Gick helt okej för mig. Fick träna på att inte förböja halsen, heh.. Vi skrittade sen av lite ute då vi red på vägen fram & tillbaka, så jäkla härligt! Pappa fotade med sin nya kamera - Canon EOS 60D, grym kamera. Det blev sjukt bra bilder! :D Vi åkte iallafall sen hem efter jag hade fixat Conquest. Har inte gjort på mycket nu, har slappat & sånt! :)


Smakprov från idag | Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 60D :D

Vinnaren av finn ''fyra'' fel

Eftersom att man knappt såg den femte grejen jag hade redigerat så får det bli 'finn fyra fel', hehe..

Vinnaren blir
----> Amanda <----


Orginalet


Redigeringen

1. Randen runt schabraket är borta
2. Det som sitter på pannbandet är borta
3. Det silvriga/grå på hjälmen är borta
4. Ena knappen på kavajen är borta

Det var det som var felen! :)

Kommer göra en till finn fem fel, fast nästa gång får det bli med FEM fel! :)

Dagens ridpass

Idag blev det inte Bråka som jag trodde utan det stog så skulle jag rida Cilvia. Förvånad blev jag, haha.. Trodde verkligen inte att jag skulle få rida henne. Men iallafall, fixade henne, sadlade & tränsade. Dagens ridpass bestog av övergångar, tempoväxlingar, mest för att hästarna skulle lyssna. För mig gick det ganska bra. Hon var väldigt seg i början, piskade till henne lite, men hon märkte typ ingenting. Sen blev hon igång och sprang på som tusan så hon lyssnade knappt på mina hjälper. Vi galopperade lite också, vilket gick jättebra faktist. Hon brukar vara svår att fatta galopp på, och hon brukar sakta av gämt, men det gick kanon! Rätt nöjd är jag, gämfört med förra dressyrpasset på henne (: Vi åkte hem direkt efter då en annan skulle ha henne efter mig. Sitter nu här och slappar kan man väl säga. Är grymt trött & har lite ont i huvudet. Ska strax lägga mig, hehe.. Igår somnade jag runt ett, så, jag behöver nog lägga mig tidigt idag, eftersom att jag har en lång dag framför mig imorgon. Fyller ju år imorgon, som jag nog sagt många gånger. Ska stänga av datorn nu, för jag är otroligt trött..

Godnatt ♥ Vinnaren för finn fem fel får förmodligen komma imorgon, hehe, har varit lite seg med att lotta, men det kommer, jag lovar! :D


Jag och Cilvia förra veckan tror jag (:

Stallet snart (:

Inatt sov jag som sagt hos farmor igen. Jag gick hem runt halv ett. Sitter nu och väntar på att pappa ska komma och hämta mig. Ska till stallet. Jag ska förmodligen rida Bråka. Vi får väl se vem jag får rida, hehe.. Imorgon fyller jag 14 år iallafall. Ska ha ''kalas'' med släktingar på kvällen men på dagen ska vi typ handla & käka på resturang eller något (: Kommer hem runt halv sju, bloggar då! :D


Jag vill ha dig.. :)


Dålig updatering

Förlåt för dålig updatering.. Har typ varit upptagen hela tiden. Har sovit hos farmor två nätter, ska sova här inatt med. Idag var jag i centrum med Jennie, hon köpte en adidaskofta. Sen har vi typ inte gjort så mycket mer. Vi har hämtat ett paket från Ica som var från min mormor, öppnade det när jag kom hem & det var påskägg & presenter :) Fyller ju år på torsdag, så! :D Imorgon är det onsdag då, ska inte göra något speciellt, jag ska vara med Jennie på förmiddagen sen ska jag hem & då ska jag väl sitta vid datorn. Sen på kvällen blir det ridning, ska nog rida Bråka (en fjording) :) Sitter nu vid Jennies dator och lyssnar på musik på spotify medans hon tittar på något konstigt program som jag inte fattar någonting av, haha..


I miss you


Redan trött?

Haha, jag är redan trött & klockan är inte ens nio, haha.. Jag är iallafall hos farmor, ska sova här med kusin vitamin. Tog med min dator hit, så nu sitter vi vid varsina datorer. Idag har jag och pappa varit och kollat lite på Lyckås, köpte ett skjortbröst som man har när man tävlar. Kollade efter knappar till kavajen men vi hittade inga. Tittade även lite på Sony Ericsson Xperia Arc & Xperia Play, tror att Xperia Play är roligare för då kan man ju spela.. Tror jag kommer ångra mig jättemycket annars, så det blir väl en Xperia Play.. ;) Kanske kommer få en sån :) Vi åkte sen hem, gjorde inte så mycket, slappade mest.. Träffade sen Jennie (kusin) och vi gick typ runt ute lite och jag försökte ladda ner låtar på hennes mobil, haha. Sitter nu & lyssnar på musik på spotify. Snart ska vi kolla på I taket lyser stjärnorna :)

 
Failbild på mig typ i somras :)

Xperia Arc vs Xperia Play

Heheh, jag ska typ få en Sony Ericsson Xperia Arc eller Xperia Play, fett nice! :D

Xperia Arc


VS

Xperia Play

Vilken skulle du valt? :)
Strax ska nog jag och pappa iväg och handla nya knappar till min kavaj & något skoj för mitt presentkort på Lyckås (: Sen senare ska jag träffa min kusin. Bloggar mer ikväll!

Juste... finn fem fel.. den var väl försvår? :o Borde jag göra en lättare tills nästa gång?
Ena felet syns knappt så den 5:e gills inte.. Ni kan fortfarande gissa på finn fyra fel isåfall! Den som vinner kommer få en länk på min blogg!
-----> Klicka här! <----- ifall du vill komma till finn ''fyra'' fel (:


Jag älskar dig så jävla mycket, finaste ponny ♥♥
Finns ingen bättre än dig..
För vissa är du inget men för mig är du världen!
Du är bäst, Conquest
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Svar på tal!


Svar: Jag brukar kolla på hastnet.se & medryttare.nu (:

Förlåt att jag inte bloggade igår, men jag var för lat.. Jag var iallafall i stallet, fotade ganska mycket när en grupp red, sen när Cajsalisa red. Det gick även bra på temateorin, det var rätt spännande. Skötte om Conquest. Tvättade hela spiltan + vattenkopp & krubba. Sen smörjde jag även sadel & träns. Det vanliga, fast hann inte borsta så länge för att stallet stängde vid fem. Fick iallafall skjuts av Amanda hem. Gjorde inte så mycket när jag kom hem, satt mest vid datorn.

Idag är det söndag då.. Det går fort nu på påsklovet. Fast jag vill att det ska bli torsdag för att då fyller jag 14 år, och jag ska typ få en ny mobil då tror jag :) Det är lite ändringar nu på påsklovets planer:

Måndag: Stallet & fota Nathalie när hon hoppar Meja.

Tisdag: Inget planerat.

Onsdag: Ridning på kvällen.

Torsdag: Jag fyller 14 år, kommer säkert ha ett litet ''kalas'' med släktingar.

Fredag: Påsk-kurs på Blåkulla.

Lördag: Påsk-kurs på Blåkulla.

Söndag: Blåbärshoppning på finaste Conquest i 60 cm.

Måndag: Påsk-kurs på Blåkulla.

Tisdag: Hoppgrupp på kvällen.

Idag ska kanske jag & pappa handla nya knappar till min kavaj, sen kanske handla något kul för mitt presentkort jag fick när jag vann i lördags på en dressyrtävling.

 
Curt ♥♥

Nästa: Stallet

Snart ska jag bege mig till stallet, ska väl gå hela Blåkullavägen också, haha.. Men jag ska iallafall sköta bästa ponie (Conquest♥). Sen är det tema teori i dressyr, ska fota Cajsalisa när hon rider också :] Ska väl fixa det vanliga, smörja & sånt. Blir väl stallet hela dagen förmodligen, sen åker jag bussen hem. Vet inte vad jag ska göra när jag kommer hem men jag ska väl slappa. Imorgon är det söndag då, har inte planerat något, vi får väl se vad jag hittar på.

Igår hittade jag en annons om en C-ponny som behövde medryttare, så jag mailade. Det var en tävlingsponny & typ har bra hoppteknik. Verkar vara min typ av häst, så jag får hoppas på det bästa! :D

Nu ska jag fixa mig, bussen går ungefär en halvtimma.. (:


I was born to tell you, I love you ♥

Finn fem fel!

Här kommer överraskningen - finn fem fel! :)


Orginal


Redigerad

Ett fel är lite svårt, så håll ögorna öppna! Om det är flera som har rätt så lottar jag ut två vinnare som kommer länkas här på min blogg! Lycka till!

Påsklovets planer

Tänkte innan överraskiningen kommer så kan jag skriva påsklovets planer :)

Lördag: Stallet & sköta Conuqest ♥, gå på temadressyr.

Söndag: Inget planerat.

Måndag: Inget planerat, kanske stallet. 

Tisdag: Inget planerat, kanske stallet.

Onsdag: Ridning på kvällen.

Torsdag: Inget planerat.

Fredag: Inget planerat.

Lördag: Stallet & sköta Conuqest ♥

Söndag: Blåbärshoppning på Conquest i 60 cm :D

Måndag: Inget planerat, kanske stallet.

Tisdag: Hoppgrupp på kvällen.

Så ser mitt påsklov ut ungefär, har typ inte planerat så mycket men på dom dagarna det står 'inget planerat' ska jag förmodligen till stallet eller träffa någon xd Det kommer säkert ändras något, men som sagt, såhär ser det ut just nu iallafall.

Pictures

Jag och Cilvia i tisdags









Jag och Bråka i onsdags





Överraskningen kommer snart! :)

Påsklov, you know!

Hejsan allesammans! Idag är det fredag, vilket är sjukt skönt! Slutade skolan runt ett, sen fick man påsklov! Fett skönt alltså! Har inte gjort så mycket idag.. Snart komma pappa hem med pizza, sjukt sugen på det just nu.

Överraskningen kommer ikväll! Håll utkik! :)


Linnéa & Sheeba

Hejsan hoppsan! Idag hade vi en rätt så lång dag i skolan. Men det gick rätt fort iallafall, vilket brukar vara ovanligt för att vara torsdagar. Bestämde mig sen för att följa med Linnéa till hennes medryttarhäst Sheeba. Så vi gick hem till mig och hämtade min kamera & sen drog vi till hennes medryttarhäst. Det sånt fintfint ut för henne. Hon red lite dressyr på volten, sen hoppade hon lite terränghinder. Bjuder på några sen vetja, för jag blev jättenöjd med bilderna! Vi åkte hem runt åtta tiden, när jag kom hem bytte jag om till pyamas sen satte jag mig här. Har käkat lite middag också. Imorgon är det fredag iallafall & efter skolan blir det påsklov, så himla skönt! Har inte planerat något speciellt imorgon, ska väl slappa!

Överraskningen som skulle blivit ikväll får uppskjutas, för jag kom hem lite senare än vad jag hade förväntat mig, så jag hann inte förbereda mig för det jag skulle göra, men det kommer förmodligen imorgon eller i helgen för jag kommer inte strunta i det iallafall! ;)


Linnéa & Sheeba förra gången jag fotade henne, det var typ förra året tror jag | Kamera: Canon EOS 1000D


Torsdag

Godmorgon allesammans! Idag gick jag upp runt halv sju, fixade mig och så. Provade lite kläder, haha, kunde inte bestämma mig. Provade lite sommarkläder, men det kanske är förtidigt för det nu, så jag tog bara mjukisbyxor. Nu sitter jag här då, äter också frukost. Jag börjar kvart över åtta idag och slutar tio över tre. Lång dag.. Har inte planerat något efter skolan. Blir väl att vara hemma om inte annat. Nu har jag lite brottom, bloggar nog mer när jag kommer hem.

Ikväll kommer en liten överraskning, så håll utkik! :D


Bild från förra sommaren | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D


Fjording

Idag fick jag rida Bråka, precis som jag trodde, heh. Vi hade som sagt hoppning, gick jättebra faktist! Hon lyssnade på bra men hon var väldigt stark & pigg, så mycket halvhalter & övergångar/tempoväxlingar, så hon lyssnade på mig. Vi hoppade fram i trav, gick bra! Sen red vi som en bana kan man väl kalla det & så hoppade vi som snett igenom, eller en åtta. Då hoppade vi fyra hinder på raken. Gick helt okej. Pigg & framåt var hon, hehe.. Vi hoppade typ 40 cm, men.. jag är nöjd ändå för det gick ju bra! Som vissa säger: Höjden är inte det viktigaste. Så får jag lov att tänka ävens fast jag tyckte att det var lågt, hehe. Jag är nöjd över lilla söta fjordingen. Fixade henne efter sen åkte jag och pappa & handlade lite. Hade planerat att hinna sköta Conquest lite eftersom att jag inte kom i lördags, men då tvingade pappa med mig att åka med..

Har iallafall precis kommit ur ett varmt bad & nu sitter man här och bloggar. På fredag är det påsklov, awesome! Juste, skrev nyss en medryttar-annons, tänkte att jag fasiken måste skaffa en. Det är nog dags att börja redan nu, även fast man själv måste betala. Sånt är livet. Men jag har aldrig haft medryttarhäst förut så det är ju dags att prova. Nu får man hoppas att någon mailar tillbaka, hah men det är ju en annan historia.

Bildbomber kommer när jag fotade i hagen i söndags, bilder från klubbhoppningen som också var i söndags & lite annat.. Har ni några önskemål är det bara att kommentera!

Gårdagens ridpass

Orkade inte skriva om ridpasset igår, så det fick bli idag då istället. Gårdagens ridpass bestog av markarbete, alltså att vi skulle rida på böjda spår. Jag hade Cilvia. Jag var på dålig humör redan innan lektionen & jag var trött. Så ridpasset gick sådär. Vi red fram som vanligt i alla gångarter. Galoppen blev sådär för hon ville bara springa iväg i galoppen, sen saktade hon av nästan hela tiden. Vi red lite skänkelvikning, sen skulle vi galoppera från skritt mot studs, sen vända mot ett hinder som låg som snett igenom fast vi skulle vända till höger och hoppa hindret igen och sen svänga vänster & hoppa hindret igen. Det är lite svårt att förklara men vi red iallafall en bana med mycket böjda spår. Passet gick rätt så bra! :)

Idag var det skola då, dagen gick rätt så fort faktist även fast skoldagen är ganska lång & tråkig på onsdagar. Men jag slutade iallafall runt tjugo över två. Gick sedan hem och sitter nu här. Ska käka lite sedan sätta på mig ridkläder.

Ikväll blir det ridning, jag drar till stallet om ungefär två timmar. Vi har hoppning och jag ska nog rida Bråka, en fjording. Red henne förra veckan också då vi hade markarbete, hon var väldigt pigg så vi får väl se hur det går idag ifall jag nu får rida henne, men det är jag rätt säker på, för vi får alltid samma hästar tre gånger i rad. Pappa fotar väl som vanligt, så ja, jag lär väl lägga upp bilder. Ska istortsätt bara slappa innan det blir av till stallet. (:


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D

Äntligen börjar man rida på utevolt!

Skolan gick bra, det rullade på som vanligt. Efter skolan blev det Tungelsta Ridklubb & det blev ridning. Jag red söta Finja, gick super! Hon gick fint, men hon var väldigt pigg, så hon lyssnade knappt på mina halvhalter ävens fast hon hade inspänning. Så jag fick kämpa lite med det. Vi red lite utan stigbyglar & sånt. Vi tränade mest på ett program vi ska rida, sen lite övergångar så att hästarna lyssnade på ryttarna. Gick helt okej faktist! Är väldigt nöjd! Vi red på utevolten idag & det var fint väder. Underbart var det!

Kom hem vid halv fyra. Käkade mellis & satte mig direkt här efteråt. Ska strax till stallet. Tänkte jag att jag skulle hinna sköta Conquest lite innan. Dissade han i lördags för då blev det försent att åka dit.. Så nu måste jag komma lite tidigare. Om han inte är inne så får jag tvätta hela spiltan & träffa vattenkopp och krubba. Idag är det iallafall hoppgrupp & det blir väl busen Cilvia. Känner inte för att rida henne efter tävlingen i söndags, haha, men hon brukar vara fin på hopplektionerna om hon inte hittar på något annat. Ska be pappa ta med kamera så blir det väl bilder. Vi ska öva på att rida på böjda spår, vilket jag tror att vi måste hoppa och svänga mycket om jag ska gissa haha, men jag har ingen aning.


Johanna och Silver 80 cm i söndags (:
Fotade även fler ekipage, vill ni se så kommer det bilder. Jag tänkte lägga in lite bilder från i söndags från hagen i nästa inlägg :)

Tisdag

Ja, idag är det tisdag dårå. Blir en rätt skön dag! Sitter nu och äter frukost. Jag börjar om ca en timma så jag ska väl sitta här i en kvart till, sen ska jag börja förbereda mig för att gå till skolan. Idag har jag bara 3 lektioner, sen blir det Tungelsta Ridklubb. Det blir nog ridning idag. Sen senare ikväll blir det hoppgrupp, vi ska träna på böjda spår. Jag kommer såklart blogga mer ikväll, eller när jag kommit hem från Tungelsta Ridklubb. Då kommer jag förmodligen berätta om ridpasset om vi nu ska rida (:

 
Haha, jag och Valentin för ett år sen eller något. | Fotograf: Nathalie

Härligt med vår!

Hejsan svejsan! Nu märks det att våren är här! Gud så skönt, idag var det inte särskilt kallt heller & det är ju plusgrader ute, vilket är jättebra. Min dag i skolan har varit helt okej. Hade tänkt att åka till stallet, men det blev inte så.. Istället tänkte jag plugga eftersom att det är viktigare.. Hehe, jag såg faktist en humla idag, hehe, intressant :) Men det blir väl att plugga stenhårt idag, så jag blir klar med allt! Sen ska jag & mamma kollade lite på internet. Ska få ny mobil. Funderar på iPhone 4 eller Sony Ericsson Xperia Arc :) Nu ska jag sätta igång med pluggandet.

Vill ni se bilder från igår när jag fotade lite hästar i hagen? :D La in en bild när Conquest stegrade igår tror jag det var om ni bläddrar ner lite :) Om ni är duktiga på att kommentera kommer jag såklart visa mer! :D


Conquest och Fritz :) | Inte jag som fotat men jag har fått från Emilie :)

Veckoplanering

Min vecka ser ungefär ut såhär:

Måndag: Skola, sen hem & plugga förmodligen

Tisdag: Skola, sen Tungelsta Ridklubb, sen hoppgrupp på kvällen, plugga

Onsdag: Skola, sen ridning, plugga

Torsdag: Skola, inget planerat

Fredag: Skola, sen påsklov!

Lördag: Sköta Conquest (:

Söndag: Inget planerat


Smakprov från igår. Vill ni se mer? :D


I was born to tell you I love you.

Godmorgon allesammans! Rubriken har inget med inlägget att göra xd Idag gick jag upp runt sex, vilket jag inte trodde att jag skulle göra. Men jag gick upp då iallafall & fixade mig. Sitter nu här & ska snart käka frukost. Börjar åtta idag tror jag, så jag kan sitta här ett tag till. Idag har jag inte planerat något förutom skolan dårå. Men jag kommer väl vara hemma förmodligen. Igår laddade pappa över bilderna & det från igår, så jag ska redigera bilder. Kanske kommer upp några innan jag drar till skolan. Nu ska jag äta frukost iallafall (:


Får bjuda på ännu en bild på mig och Bråka från i onsdags (:


Bilder från igår

Fick nyss bilder av Emma som hon fotade igår när jag red Aurora, kan visa några :)















Mer får komma imorgon, för nu måste jag plugga sen ska jag bada & sen blir det sovdags. Kanske bloggar imorgon på morgonen, men förmodligen inte. Är så trött på måndagar dock.

Pizza

Har inte gjort så mycket efter tävlingen. Fick ont i höften efter avramligen.. Vilade även lite för jag var sjukt trött.. Ska snart gå & hämta pizza :) Ska bli asgott! Ska även plugga lite också.. Har inte så mycket mer att skriva.. Kan bjuda på lite bilder ikväll & försöka lägga in videon från idag!


Jag och Bråka i onsdags.

Ojojoj, vilken tävling alltså!

Kom till stallet då man precis skulle gå banan. Kunde den rätt så fort så det var ju bara bra! Testade vojlocken men den var typ förliten så jag använde schabraket hon hade innan, för jag tror att mitt vita schabrak är förstort för det är 'full'. Hade även väldigt brottom så jag hann inte kolla om mitt schabrak passade så jag struntade i det. Jag gjorde iallafall en fläta i pannluggen. Jag gick ut ungefär fem över tio.

Framridningen gick inte så bra. Hade fel galopp på hinderna & allt blev typ fel. Vi rev rättuppstående hindret två gånger. Men oxern gick bra. Skrittade lite på den 'lilla volten', sen var det min tur att gå till andra ridhuset. Första hinder gick ganska bra men hon tog värsta skuttet över så jag hamnade lite på halsen & hann inte riktigt styra mot andra hindret så det blev en vägran, men jag provade igen & då blev det vägring igen & jag flög av. Lyckat, men ah sånt händer.. Skrittade av henne lite utanför så hon fick pusta ut, sen gick jag till stallet & tog av sadeln & tränset. Gick sen & kollade när dom andra tävlade. Conquest fånade sig och slängde av båda ryttarna, fattar inte vad som hänt med honom. Han sägs börja bocka och sånt. Bara han inte är skadad någonstans.

Tittade iallafall när alla andra tävlade & träffade även Nathalie. Sen fotade jag och Therese hästarna i hagen. Conquest stegrade i hagen & jag fick bild, men den var lite mörk, ska se om jag kan redigera så att den blir ljusare. Fotade även dom andra hästarna också, sen åkte vi hem.

Har inte gjort så mycket nu när jag kommit hem. Har kollat på bilderna/vidoerna på tv:n. Riktigt snygg avramling, hahah. Vill ni se videon från idag? Kommentera isåfall! :)
Nu ska jag vila, för imorgon blir det skola.. Har tävlat hela helgen så jag behöver vila xd

Statistiken har stannat?

Min statistik stannade för några dagar sen? Har det hänt för er också? Konstigt är det iallafall & jag stör mig på det skitmycket! xd Hoppas det fungerar snart innan jag får damp på blogg.se!


Men nu ska jag förbereda mig för att åka till stallet :)

Vad ska ni hitta på idag då? :D


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D


Taggad!

Godmorgon allesammans! Idag vaknade jag halv sju, jag orkade inte somna om så jag tittade lite på tv. Har precis ätit upp min frukost och ska snart till stallet (: Klubbhoppning idag då på Cilvia i 70 cm. Får se hur det går. Hon klarar ju 70 cm, så det borde nog gå bra om jag har bra fart och ramar in. Fast det får vi se. Hon kanske vägrar hur mycket som helst, men jag får hoppas på det bästa! Ska försöka komma på omhoppningen. Har tävlat klubbhoppning då gånger innan & då kom jag inte med på omhoppningen, hehe, så nu får jag kämpa som tusan!

Funderar på att ha vit vojlock, för att jag tror dock att mitt schabrak är förstort. Men tänkte ha blåa rosetter. Så hon kommer nog bli jättefin! (: Taggad som tusan är jag! Bara jag kan banan så går det nog bra hoppas jag.


Hoppla hästen! Haha, idag ska jag kämpa med den här lilla filuren! :D

Kan det vara så att jag är världens tröttaste människa?

Haha, udda rubrik men visste inte vad jag skulle skriva. Har iallafall tvättat mina ridskor och smörjt dem. Nu sitter jag och käkar en macka. Ska strax lägga mig eftersom att jag ska upp tidigt imorgon. Det är nämligen klubbhoppning och jag ska vara med. Som jag redan sa så står jag tydligen uppskriven på Cilvia när jag hade anmält mig på Conquest. Men det är typ för att man ska rida dom man har i hoppgruppen.. Så jag ska tävla Cilvia imorgon i 70 cm. Får se hur det går, haha. Hon går ju klockrent på hopplektionerna, men på tävling vet jag inte alls hur hon är. Hon vägrar med andra ryttare har jag sett. Men ah, vi får se (: Pappa fotar & filmar som vanligt så det kommer ju upp sen!

Jag ska snart lägga mig, så godnatt! (:


Bilden är fotad när jag var på Globen Horse Show | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D

Favoritbilder från dagen


Jag och Aurora på framridningen | Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 550D


Jag och Aurora på framridningen | Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 550D

LB:1 på Aurora ♥

Dressyrtävlingen på Aurora gick super. Red fram i ca 10-15 minuter. Skrittade lite på långa tyglar ibörjan sen började jag korta upp dom. Travade lite, sen tog jag några galopper, sen gick jag ner till andra volten (där man rider banan). Var jävligt nervös, men banan gick helt okej, förutom att det blev ett avbrott i galoppen, vilket typ hände för alla. Men fick igång henne sen ändå. Formen kanske inte satt precis perfekt, men jag koncentrerade mig mest på ridvägarna. Grymt nöjd var jag iallafall. I väntan för prisutdelningen som tog ca en halvtimma så fotade jag hästarna i hagen & så. Sen var det prisutdelning. Jag vann LB:1, haha, jag blev så chockad.. Fick min prisrosett, sen även ett presentkort på Lyckås & morötter. Fick 203 i poäng och 70%. Skitnöjd! Hade ganska många fotografer så bilder kommer! (: Åkte inte till Blåkulla för det blev så sent med tävlingarna & allt så jag hoppade det för jag var så trött också.


Video från tävlingen :D ♥

Min outfit idag

• Vita ridbyxor

• Blå kavaj

• Ridskor och chaps

• Vita ridhanskar

Ungefär sådär kommer min outfit se ut.

Nu ska jag äta frukost och öva lite på LB:1 (:


Lite nervös

Hejsan svejsan allesammans! Ställde alarm på sju och gick upp halv åtta. Satte mig här som vanligt då. Ska strax äta frukost och sen klä på mig ridkläder. Ska dra om en timma ungefär. Efter jag ridit Aurora ska jag väl fota några & så, sen ska jag till Blåkulla och sköta Conquest och eventuellt Cilvia eftersom att det tydligen är henne jag ska tävla imorgon. Så det är väl lika bra att smörja både Conquests utrustning och Cilvias. Haha, jag är nervös.. Jag mår illa, jag kommer typ inte kunna äta någon frukost. Jag är sämst på att äta frukost när jag är nervös.. Aja, ska försöka ändå.

LB:1 blir det idag då, antar att jag kan den utan till, jag förväntar mig det. Har tränat på den en hel del igår och det gick ju bra & då borde det gå bra idag också. Vet att några ska fota också, så det lär väl komma upp bilder också. Önska mig gärna lycka till, haha!

 
Ridläger 2009 på Skutans Gård, saknar enormt! ♥


Time to sleep

Godkväll allesammans! Har ni haft en bra fredagskväll? För mig har det varit helt okej. Har försökt få in LB:1 programmet i mitt huvud. Hehe, känner mig väl rätt så säker på den nu. Jag tror att jag kommer klara det. Tänker alltid att om jag kan banan så klarar jag det, men det är inte säkert, haha.. Men är taggad till helgen iallafall! Blir som sagt tävling både imorgon och på söndag. Ska bli skitkul!

Nu ska jag lägga mig för jag ska upp tidigt imorgon. Sen ska jag åka runt kvart över 9, så det är väl bäst för mig att gå & sova. Juste.. Har smörjt mina ridskor och chaps så dom är fina också. Har även tagit fram ridgrejerna tills imorgon, så jag behöver inte stressa med det. Men som sagt, nu ska jag lägga mig. Kanske updaterar på morgonen, vi får se. Men isåfall bloggar jag imorgon efter Blåkulla :]


Aurora


Förvirrad

Idag var det skola då, en kort dag vilket var skönt. Gick sedan hem & åt mellis och satte på datorn. Hehe, imorse gjorde jag ett tidinställtinlägg (hiss & diss) inlägget under. Tänkte att jag borde börja göra lite tidinställdainlägg då jag ibland updaterar dåligt! Har haft skittråkigt så jag bestämde mig för att städa lite, hehe, duktiga lilla jag! Nu sitter jag här & har lite tråkigt. Ska träna lite på LB:1. Imorgon ska jag rida Aurora sen ska jag till Blåkulla efter & sköta finaste Conquest. Och på söndag blir det klubbhoppning! :D

Vet ni vad jag såg på startlistan på klubbhoppningen? Jag hade anmält mig på Conquest men jag står uppskriven på Cilvia? Hur går det ihop? Bara för att jag har Cilvia i hoppgruppen ska väl inte jag behöva tävla henne för det? Jag borde ju få rida Conquest eftersom att jag har anmält mig på honom. Aja, konstigt är det iallafall.. Ifall det inte blir Conquest så blir det ju Cilvia i 70 cm, haha, nu börjar jag bli lite nervös för om jag ska rida henne.. Ska fråga om jag verkligen ska ha henne, för det låter ju lite konstigt.. Var bara tvungen att skriva det för jag blev så chockad.

Nu ska jag träna lite, sen öva på LB:1.


Så jag ska kanske hoppa den här lilla filuren tydligen.. xd

Hiss & diss

Hiss:

Jag tycker att dom här ridbyxorna är skitsnygga! Så det blir verkligen en hiss för min del.


Ungefär en sån här hjälm har jag, dom är jättebekväma och snygga!

Diss:

Jag tycker inte att dom här ridstövlarna är fina, jag föredrar hellre med läder eller liknande.


Jag tycker inte att den här säkerhetsvästen är särskilt fin, föredrar hellre med dragkedja.

Vad tycker ni? :)


Fredagar är awesome!

Hejsan hoppsan! Idag är det fredag dårå, väldigt skönt för jag slutar runt ett. Har precis käkat upp min frukost & ska snart borsta tänderna & sen gå till skolan. När jag kommer hem så jag ska väl bara träna på LB:1 eller något och typ träna lite (: Har lust att gå ut och jogga, eftersom att det är så fint väder, snön smälter ju! :) Har inte så mycket mer att skriva.. Ska iallafall gå om 10 minuter, så det är väl bäst att stänga av datorn. Kan göra ett tidinställtinlägg [: 


Sommaren är påväg, det gillar vi! 

Rensat lite i rummet

Har inte gjort så mycket idag. Jag tränade i ca en kvart, sen åt jag middag. Blev sen sugen på att rensa grejer så jag bestämde mig för att rensa bort massa skit i mina hyllor. Ser iallafall bättre ut nu. Ska snart ta ett snabbt bad, sen ska jag kolla lite på LB:1 programmet så jag känner mig någolunda säker på det. Imorgon är det fredag, härligt! Vi slutar runt ett, så det är awesome!

Glöm inte att vara med på hot or not! :'D


Jag och Conquest ♥ | Fotograf: Emilie Karlman | Kamera: Nikon D60

Hot or not!

Tänkte ha en till hot or not! Ni kan skicka in bild på: [email protected].

Skulle vara jättekul om många kunde vara med! :)

Jag bedömer:

- Ryttarens sits.

- Hästens undertramp/form.

- Helhet/Outfit.

Var gärna med! :D


Torsdag

Finns typ inget att säga om skoldagen, den har varit jobbig iallafall. Och tråkig för den delen. Har inte mått så bra heller, vilket inte gör det bättre. Vi slutade runt tre någongång. När vi hade slutat gick jag hemåt. Käkade mellis för en stund sen och nu sitter jag här då, som vanligt. Idag har jag inte planerat så mycket. Ska plugga på LB:1 program & sen tänkte jag träna lite också. Måste få bättre kondition, haha, jag har sämst kondition. Hann inte se något avsnitt igår från ponnyakuten, så jag ska titta på de avsnitten jag missat.

Eftersom att ingen kommenterade på om ni ville se bilder från i måndags från min lilla 'fotorunda' så får ni inte se några bilder heller. Så nu hade ni missat något.


Bild jag fotade förut när vi hade elevens val i skolan, då vi var i stan & så.

School soon

Godmorgon allesammans! Idag är det torsdag då vilket betyder att det snart är helg. Jag ska snart till skolan, vi har typ hemkunskap nu på morgonen. Vi slutar efter tre iallafall och då ska jag väl hem & sitta vid datorn som vanligt och träna på ett LB:1 program. Nu ska jag gå till skolan, bloggar mer när jag kommer hem :]


En av favoritbilderna från i måndags.

Stark fjording

Idag fick jag en chock, jag stod nämligen uppskriven på Bråka, en fjording, vilket jag inte gillade alls, haha. Blev sur, vilket är fel av mig, man ska ju kunna rida alla hästar, men sån är jag iallafall. Men det gick över rätt så fort ändå som tur var. Fixade henne & så. Vi hade markarbete, gick hyffsat bra. Hon var väldigt stark & pigg. Men i slutet blev hon mer mjuk men hon var ändå stark. Men nöjd är jag ändå. Beröm fick jag också så det glädjer ju. Så lektionen gick ganska bra iallafall & jag kommer förmodligen få hoppa Bråka också nästa vecka.

Men nu ska jag ta ett snabbt bad sen ska jag lägga mig. Vi har tydligen läxa i musik som jag totalt hade glömt & jag har pappret i skolan, så smart man kan vara då.. Bloggar nog mera imorgon, är inte på världens bästa humör nu heller så jag ska stänga av datorn nu, godnatt!

Ponnyakuten på svtplay.se

Nu ska jag kolla runt på lite hästannonser för skojsskull för att göra så att tiden går fortare. Sen tänkte jag även kolla på några avsnitt från ponnyakuten som jag har missat. Vid ungefär fem tiden ska jag börja klä på mig ridkläder & sånt så en timma ska jag sitta här och ruttna. Hahaha, vad roligt..

Vill ni se bilder från igår när jag gick på en liten ''fotorunda''? Isåfall kommer det upp ikväll om jag får kommentarer. Annars får ni inte se några bilder, nanana! xd

 

Dagens fråga


Vad tycker ni om kandar?

Min åsikt: Jag har aldrig ridit med kandar, men om det är någon som rider med kandar måste väl den personen ändå vara väldigt rutinerad? För vad jag har hört så måste man vara väldigt försiktig när man rider med kandar? Jag kan ingenting om kandar mer än att det verkar svårt. Så frågan är till er!

Jag älskar onsdagar!

Hejsan hoppsan alla glada människor! Idag är jag glad iallafall för idag är det ridning, wiie! Skoldagen rullade på bra, men i princip tråkig som vanligt. Jag hade även ont i huvudet vilket resulterade i att jag typ inte orkade arbeta. Men det fick jag ta ändå. Vi slutade runt halv tre & sitter nu här och väntar på att klockan ska bli runt fem. Då jag ska nämligen till stallet :) Det är förmodligen markarbete idag, och jag ska även byta häst för att jag har ridit Nanook tre gånger i rad nu så då slipper han mig. Kommer nog inte få Conquest idag.. Men hoppas få Fritz, har nämligen inte ridit han förut så det skulle vara spännande att få sitta på hans rygg. Vi får väl helt enkelt se & jag ska väl som sagt sitta & tråka innan det blir av till stallet. Har precis käkat mellis så jag ska väl sitta här & blogga [:

 
En söt Cilvia :] | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D | Oredigerad

Äntligen!

Nuså, har jag äntligen fixat ihop en liten design! Vad tycker ni? :) Nu ska jag inte byta, nu får ha den, hah.

Idag har dagen rullat på bra! Jag var som sagt ute på en liten fotorunda, sen har jag även varit på utvecklingssamtal. G i alla ämnerna, men starkt G i biologi och fysik! :) Jag har också tränat lite. Det har inte hänt så mycket mer idag.. Men nu ska jag lägga mig för imorgon ska man upp tidigt eftersom att det är skola.. Sen på kvällen blir det stallet & vi ska typ ha markarbete. Spännande för nu får jag en ny häst också, eftersom att jag har haft Nanook tre gånger i rad. Så hoppas på någon rooolighäääst :]

Godnatt!


Jag och Cilvia förra tisdagen :]♥

Failbilder











 





Så, fick bli lite failbilder då! Hahahahaha! xd

Fotorunda

Jag gick ut ett tag & kameran fick hänka med. Var ute i mer än en timma tror jag, men jag har fått massa med bra bilder. Fotade ankor, blåmesar & andra sorters fåglar, m.m. Snart ska jag till skolan för utvecklingssamtal, men ni kan få ett smakprov från dagen.


Här är ett smakprov från dagen.

Vill ni se mer bilder? Kommentera isåfall! :)

Tisdag

Godmorgon, tisdag är det idag dårå. Idag är jag ledig för vi har utvecklingssamtal. Jag har som sagt runt tre.. Jag ska väl förmodligen slappa eller kanske ut & jogga eller fota. Vet inte riktigt, men det är sjukt tråkigt att vara hemma ensam & inte göra någonting. Jag har inte heller lust att sitta vid datorn hela dagen. Så jag ska försöka pallra mig ut.. xd


Skola och stallet

Idag är det en ny start på en ny vecka då, nya krafter, nya tag, hehe! Idag är det måndag då. Det var en lång och tråkig skoldag. Men vi fick iallafall våra omdömen, jag fick G i alla ämnerna, wiiihooo, vad duktig jag är! Efter vi hade slutat skyndade jag mig hem och fick i mig 2 mackor & en banan med oboy, sen sprang jag till bussen. Jag fotade Emilie, Matilda, Olivia & Sandra när dom red, de hoppade :] Fick rätt så bra bilder tror jag. Skulle sen ha anmält mig på blåbärshoppningen men hittar ingen 'personal/ridlärare' att anmäla sig till. Men pappa hämtade mig sen.

Sitter nu här och skickar över massa bilder till massa människor, haha. Imorgon är jag ledig från skolan, men har utvecklingssamtal runt tre. Så det lär väl bli en slappdag & fortsätta att fixa bloggen. Ska väl försöka göra en bra header men som alltid blir ful.. Haha, jag typ inga bra idéer. Ska snart lägga mig för jag är astrött! Men updaterar mycket imorgon :]


Slumpad bild, tror att bilden är fotad ibörjan då jag hade fått min systemkamera - Canon EOS 1000D.


Video från tisdags


Jag och Cilvia i tisdags, 70 cm :]

Veckoplanering v.14

Veckoplanering v.14

Måndag: Skola, sen stallet & fota Emilie när hon rider, anmäla mig till blåbärshoppning

Tisdag: Ledig från skolan, utvecklingssamtal

Onsdag: Skola, ridning (tror att vi ska ha markarbete)

Torsdag: Skola, inget planerat

Fredag: Skola, kanske träffa Linda

Lördag: Stallet

Söndag: Klubbhoppning på Conquest i 70 cm

Såhär ser min vecka ut ungefär [:


Renovering

Som ni kanske märker så håller jag på och renoverar bloggen. Jag håller på med headern nu & jag har bara lite kvar så den kommer förmodligen upp ikväll får vi hoppas! Har även fixat menyn och lite annat också! Jag tycker att det blir bra, vad tycker ni? :)

Söndag är det idag dårå. Jag har bara suttit vid datorn i stortsätt & renoverat bloggen. Snart måste jag även plugga till ett prov vi har imorgon..

Juste, tack för alla kommentarerna idag! Tänkte att imorgon ska jag lägga in failbilder eller liknande!

 
Jättegammal bild från 2008 [:

Dagens frågor

Vill ni se...

1. Failbilder?

2. Bilder från när jag fotat t.ex ponnycuper på Blåkulla?

3. Bilder från min tid med Neff?

4. Gamla ridlägerbilder?

Vad vill ni se för något i bloggen? :D

Kommentera! :]

Hööks

Det här köpte jag förrförra fredagen då jag var på Hööks :]

Läderbalsam med svamp


Ridbyxa


Nosludd & nackludd - blå

Det här köpte jag när jag var på Hööks, jag är grymt nöjd med mitt köp!

Vad tycker ni om ridbyxorna? :D

Trevlig stalldag

Idag är det ju lördag, vilket blev stallet för min del. Jag åkte vid nio ungefär och kom till stallet lite innan tio. Fixade lite av Conquests spilta. Jag kollade sen på en ridgrupp & jag fotade några som red. Sen gick jag till caféterian & käkade lunch. Jag smörjde sen sadel & träns, men Conquest var inte inne så jag smörjde Nanooks träns. Sen när jag var klar med det bytte jag till Conquests träns och sen smörjde jag även sadeln också. Jag tvättade jag hela spiltan & den blev ren och fin. Jag borstade sen Conquest väldigt noga. Ryktade, redde ut pannlugg/man/svans, sen kratsande jag hovarna, borstade ansiktet. Han njöt verkligen när jag stog och redde ut manen, haha, asgullig! Efter jag hade fixat Conquest skrev jag i pärmen & sen gick/sprang jag till bussen.

Sitter nu här & lyssnar på musik. Saknar Conquest, han var jättesöt idag. Haha, när jag höll på att tvätta spiltan så slickade han på min jacka xd Juste.. Jag har anmält mig på klubbhoppning som är nästa söndag på Conquest i 70cm, längtar som in i helvete! :D :D

Nu ska jag fixa headern & så ska mitt photoshop få lite stryk också för att det stängde ner när min 'fina' header nästan var klar utan att jag hade sparat den. Headern kommer säkert in ikväll bara det inte tar fööööör långtid xd


Jag älskar dig mest underbaraste ponnyy, du är bäst livsglädje ♥


Jag är arg på mitt photoshop!

Igår satt jag & gjorde en header typ halva kvällen. Kom på idéer och jag var jättenöjd med den, men när jag nästan precis var klar så råkade jag dubbelklicka på något & det typ laddar, sen stängs programmet ner? Jävlar vad mitt photoshop ska få stryk idag!

Headern skulle kommit in igår ifall inte photoshopet skulle böga sönder. Aja, jag gör ny ikväll då, blir tvungen till det..

Snart ska jag käka en macka eller något & sen ska jag till bussen för att åka till stallet. Ska sköta Conquest som vanligt & sen träffat jag Emilie också :] Men nu har jag lite brottom, bloggar när jag kommer hem!

<3

 
Jag saknar dig, finaste Neff.. ♥


RSS 2.0