Angående frågestunden.

Jag svarar på frågestunden imorgon, så om ni vill fråga något, passa på innan det är försent! Det blev inte så många frågor, och det blev inte heller 10 kommentarer som jag skrev, men jag svarar på dom ändå. Jag har nu 26 stycken som följer via bloglovin dessutom, och statistiken har höjts! Det gör mig så himla glad, därför gottgör jag er genom att svara på frågestunden iaf, ävens fast jag skrev att jag inte tänker svara på den iaf jag inte får 10 kommentarer. Men som sagt, passa på & fråga för imorgon kväll svarar jag på alla frågorna! Kolla lite längre ner så hittar ni frågestunden!


Imorgon är det nyårsafton då, tiden rullar verkligen iväg.. Jag kan själv inte begripa att det snart är 2012. Det här året har gått ruskigt fort! Men jag har iaf hunnit med väldigt mycket under det här året. Men 2012 får bli ännu bättre än 2011 ellerhur!?

Jag kanske åker till stallet imorgon på förmiddagen då Emilie ska rida, så hon ville att jag skulle komma & fota. Får se hur det blir med den saken, om jag ens orkar gå upp.. Har sovit väldigt länge dom senaste dagarna.. Imorgon måste jag isf gå upp runt åtta för att hinna duscha, käka frukost & sånt. Får se iaf jag orkar, heheh.
Nu ska jag lägga mig, godnatt! ♥


♥♥♥♥♥♥♥♥


Summer.










Några bilder från Fiversätraö från sommaren 2011. :D


Ett smart tips!

När jag redigerar mina bilder, brukar jag ta bort vissa grejer ibland och t.ex på denna bild har jag tagit bort ett träns och en lina.


Orginalet.


Den redigerade bilden.

1. Man öppnar den bilden man vill redigera.
2. Klickar sedan på klonstämpel eller lagningspensel. (Den bästa är nog klonstämpeln, tycker jag.)
3. Observera att man först måste klicka på Alt och samtidigt vänsterklicka för att ange en källpunkt.
Kom ihåg att byta källpunkt om du byter från att t.ex först redigera i sanden och sedan gräset (det blir konstigt annars).
Sen är det bara att köra på & prova sig framåt! Det var så jag lärde mig, jag provade mig framåt tills jag lyckades!

Har ni några frågor går det bra att ställa dom i en kommentar om något är oklart!


Veckans blogg.

Nu tänkte jag göra igång med veckans blogg.


Vill du bli veckans blogg hos mig?
Kommentera då det här inlägget ''Jag är med''.
Så kommer jag utsätta den bästa bloggen efter några dagar, och den personen blir länkad i ett eget inlägg!

Titanic.

Förlåt för dålig uppdatering idag, får förbättra mig ikväll med massa roliga inlägg! Har iaf suttit och tittat på Titanic som visades på TV4 Film nu på eftermiddagen. Den filmen är väldigt lång, men mycket värd att se tycker jag! Har inte gjort så mycket annat idag. Vaknade rätt sent, haha, jag sover bort halva dagen ist. Fixar nog menyn imorgon med lite bilder och sånt. Bloggen ser väl iaf någolunda okej ut? ;)

Ska strax fixa lite mat, min mage håller på att kurra ihjäl sig. Efter jag har ätit ska jag nog slappa, och framför allt förbättra uppdateringen. Hörs snart igen.


En gammal bild när jag red en ponny vid namn Flox i ett privatstall jag red i förut.

Friday.

Hello everyone! Vaknade inte för så länge sedan, har inte hunnit göra så mycket förutom att sätta på datorn och fixat till lite i menyn då den låg fel. Ska fortsätta att fixa lite med bloggen, då jag inte är klar än. Satt uppe till ca halv tre på natten igår.. Haha, men det är ju ändå lov så mig spelar det ingen roll.

Ska kanske byta textstil, fixa lite i menyn och så idag. Ska även fota med mitt nya objektiv, städa mitt rum och träna, det är väl det jag ska göra idag.


Två bilder på Johanna och hennes medryttarhäst för ett tag sedan.

Ny design.

Nu har jag lyckats fixa en liten design som jag tänkte ha ett tag framöver, vi får väl se hur länge det håller. Jag blev nöjd iaf, jag orkade inte sitta med en avancerad design, så det fick bli en lite enklare variant den här gången. Nu ska jag sova, godnatt! ♥

Tycker ni om bloggen just nu?
Hiss/diss?

Renoverar.

Bloggen kan se lite skum ut just nu, men jag vill bara meddela att jag håller på & renoverar lite. Det kommer bli en ny design och lite sånt!
Så nu vet ni.. ;)

Frågestund!

Nu tänkte jag köra på en frågestund, då det var ett tag sen jag hade det. Så, det är bara att ställa alla möjliga frågor.
Ni frågar, jag svarar! Jag svarar dock inte på allt för personliga frågor, ni kan t.ex ställa frågor kring ridningen, fotograferingen, min vardag och sådant. Jag avslutar frågestunden när jag fått tillräckligt med frågor.


Kör till nu!

Kärlek.

Jag verkligen älskar Mountain Horse produkterna! Dom har snygga ridbyxor, ridstövlar, osv..
Jag har ett par Mountain Horse ridbyxor och ett par chaps som har märket Mountain Horse.


Lyckås Ridsport har väldigt mycket av Mountain Horse, och både mina ridbyxor och chaps är riktigt bra och lämpliga. Älskar dom verkligen. Finns nog inget annat att säga förutom att Mountain Horse är kärlek! ♥

Vad tycker ni om Mountain Horse? :)


Slappdag.

Godkväll. Har haft en rejäl slappdag idag. Hade egentligen planer att träna eller att städa rummet, men det har inte blivit av, så lat som jag är. Imorgon tänkte jag fota lite med mitt nya objektiv. Kommer sen fota väldigt mycket porträttbilder med det objektivet framöver. Det är bara 50 mm, men det blir nog mycket bättre bilder med det objektivet då det har en bättre ljusstyrka än mina andra objektiv.

Föresten, jag lovade ju att visa mina två julklappar. Ett objektiv som jag fick av min pappa & ett enbensstativ som jag fick av min pappa & min farbror.


Detta objektiv och ungefär så ser mitt stativ ut fast helt svart.

Har man tråkigt så har man.

Gjorde en liten bild i photoshop, men den blev ganska failad xD


Haha, bilden är som sagt redigerad & den blev dock inte så bra..

Men vad tycker ni? :P

Bloglovin'

Måste bara påminna er att jag jättegärna gör bloglovinbyten!
Om du vill göra ett bloglovinbyte är det bara att kommentera. Lägg till mig, så lägger jag till dig också! :D Det är nog enklare om ni får direktlänk, så klicka HÄR för att följa mig via bloglovin! Och skriv ni också i en kommentar, så jag direkt kommer till eran bloglovinsida.


Såhär ska det se ut!

Happyface! Kikade in på min statistik och igår hade den stigit ganska rejält! Blev riktigt glad när jag såg det, men bättre ska det ju bli ellerhur!? :D Sen även det här...


Happpyyyy! Fortsätt så. ♥


Det här var nåt nytt!

Har tråkigt, så jag kollar runt lite på Hööks hemsida och såg dessa benskydd.


Vad är det här för spännen, det har jag aldrig sett förut? Lite häftigt om man tänker efter, men inte i min smak. Ser lite konstigt ut med sånna spännen, men det kanske är bättre än det vanliga man brukar använda, eller?

Bara jag som tycker att dom här spännerna inte riktigt passar in?

Goodnight.

Godkväll, ni som fortfarande är vakna. Jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Klockan börjar närma sig runt ett, och jag börjar bli lite trött. Så sängen väntar på mig nu. Imorgon/idag blir det bara att slappa tror jag, vi hörs då!






Jag och Cilvia förra terminen från förra hoppgruppen jag red i.

Tråkigt.

Måste bara säga att jag inte tänker svara på frågestunden iaf jag inte får minst 10 kommentarer.. Det känns inte sådär jätteroligt när man inte får respons, och ah, jag tror att ni fattar? Det är ju roligare om man får kommentarer & folk som ger respons så att man tycker det också är roligt att fortsätta med bloggen. Känner nästan att jag skulle kunna sluta att blogga. Det är ju för er jag bloggar, ellerhur? Och besökarna är ju bra, så varför kan inte kommentarerna vara ännu bättre än det? Jag ger nästan upp snart.. Jag vill ju att bloggen ska vara bra, och att ni också ska tycka om den. Så, säger en sista gång...

Glöm inte frågestunden! Jag vill minst ha 10 kommentarer, svarar inte på dom annars. Frågorna blir besvarade efter nyår!
Klicka HÄR för att komma till frågestunden!

Du är allt & lite till.

Jag önska att man kunde gå tillbaka i tiden..


Om du bara var D-ponny eller om jag kunde vara lite kortare.. Men oavsett vad kommer du alltid vara den bästa! ♥

I love it!

Kom och tänka på att röda schabrak är enormt snyggt. En outfit som jag absolut inte skulle tacka nej till. Skulle vara väldigt coolt med rött pannband, rött schabrak, röda benskydd och mörka kläder till ryttaren. Det får mig att tänka på julen, kärlek till rött!


Som t.ex det här allroundschabraket, väldigt snyggt tycker jag!

Vilken är eran favoritfärg på schabrak? :)


Hiss!

Vad tycker ni om dessa tröjor?


V-ringad tröja Classic CRW®, 99:-

Jag tycker väldigt mycket om dessa tröjor, och dom är även rätt snygga också! Dom verkar väldigt sköna och lämpliga. Skulle tänka mig att rida i en sån här tröja på sommaren, det skulle även kunna bli en fin outfit med dessa tröjor. En hiss tycker jag! :)

Hiss/diss?

Dagens ridpass.

Idag red jag Dillon, och vi hade hoppning. Vi red fram i alla gångarter, gick helt okej. Han var rätt slö men stretade imot nästan hela tiden. Vi började sedan hoppa fram & sedan hoppade vi en bana. Vi hoppade kanske 50 cm, det gick sådär. Han var inte lika pigg som jag trodde att han skulle vara. Man fick nästan skänkla på lite ist. Kändes iaf helt okej idag.

Nu ska jag äta middag, vi hörs lite senare.


En bild på Dillon som jag fotade för ett tag sedan | Kamera: Canon EOS 550D

Dagens fråga!

Vad tycker ni om skvallerbloggar?


Som t.ex ryttarmosaren...?

5 saker du kanske inte visste om mig.

- Jag har aldrig ridit med ridstövlar bortsett från plastridstövlar, men jag tycker inte att det räknas.

- Jag har ridit med hackarmore en gång.

- Det 'starkaste' bettet jag ridit med är pessoa.

- Jag har nog aldrig ridit western.

- Jag har aldrig ridit en shetlandsponny.


En bild från när jag tävlade på Skutans Gård för ungefär ett år sedan, då hade hästen jag red ett pessoa.

Onsdag.

Godeftermiddag! Vaknade runt halv elva, gick upp och käkade frukost. Har inte gjort så mycket mer förutom att jag har tagit det lugnt. Sedan ska jag nog fortsätta att städa mitt rum då jag måste rensa en del saker. Det är nog det jag ska göra idag fram till klockan fem ungefär, då jag ska iväg till stallet. Jag tar med mig kameran så jag tror nog att pappa fotar & filmar. Vi har förmodligen hoppning idag om jag minns rätt och det blir på Dillon tror jag, då jag red honom förra veckan. Vi hörs lite senare, ska fixa lite i mitt rum nu.


Två bilder från förra veckan | Fotograf: Emilie Karlman | Kamera: Canon EOS 550D

Glöm inte!

Godkväll! Ska gå och lägga mig nu, och spela lite Wordfeud eller nåt. Imorgon ska jag försöka med bättre uppdatering! Godnatt.

Glöm inte frågestunden! Jag vill minst ha 10 kommentarer, svarar efter nyår!


Två bilder på mig och MP Girl.


Hööks.

Såg att Hööks har 50% rea på massor av deras produkter. Såg dessa snygga ridstövlar.


Läderridstövel Wilton Horsehead®, endast 749:-

Jag tänkte, men dom här ridstövlarna blev helt plötsligt billiga så dom kan jag ju kanske köpa, men så såg jag att det inte fanns någon i min storlek.. Tyyyypiskt! Vad ska man göra när det här händer, hela jorden går typ under.. Nejdå, men jag får väl helt enkelt vänta tills jag hittar ett par som skulle kunna passa mig..


Såg också dessa pikèr.




Piké Kortärmad Equestrian Sports CRW®, 84:-
Skulle vilja beställa, men det står inga storlekar? Suuuuuurt!

Men iaf, 50% rea där, glöm inte att kika, ni kanske hittar något ni vill ha!


Bad update.

Hallo! Det har varit en urdålig uppdatering dom senaste dagarna. Jag har dock inte haft tid eller ork till att blogga.

Men i söndags firade jag en mini-julafton med min kusin. Fick en skitfin halsduk & lite godis. Jag var sedan med henne hela dagen.
Igår var jag med min kusin och handlade. Vi gick runt i olika affärer, käkade på en resturang och hade roligt hah. Hade med mig pengar, men fick inte hem nåt.. Blir nog att spara dom ist. Det är ju mellandagsrea nu, & jag borde egentligen rycka till och köpa det jag verkligen vill ha & har råd med. Men.. jag funderar på att spara dom ist & köpa nåt senare.

Idag gick jag upp runt tolv, har mest slappat idag & rensat lite grejer i mitt rum. Ska fixa lite grejer i mitt rum nu.

Jag har inte direkt planerat nåt inför veckan, så jag kan inte göra någon veckoplanering för den här veckan. Men imorgon ska jag iaf rida på kvällen och då är det hoppning på Dillon tror jag.


En gammal bild på mig och Fritz på en ponnycupsträning som gick skit då jag red som en kratta.. xD


Julafton.

Merry Christmas everyone! Har ni haft en bra julafton? Min har varit helt okej. Vaknade runt halv åtta, så jag gick upp då. Käkade gröt och sen kollade jag på Polarexpressen. Duschade, sminkade mig och sedan kom några i släkten. Vi började med maten, käkade, kollade på Kalle Anka. Sedan öppna vi julklappar, sen kom några andra som pappa känner. Fikade, slappade och sen hamnade jag här. Kort sammanfattning om dagen då, haha.

Men jag fick iaf:
- Ett 50 mm objektiv som är bra att användas vid porträttfotografering.
- Ett enbensstativ.
- Kläder som tjocktröjor, trosor, bh:ar, strumpor, jeans, mjukisbyxor, tights, linnen, pyamas och sånt.
- Lite andra små saker.

Förlåt, men jag skippar nog att fota allt. Det blir så jobbigt, men objektivet och stativet kan jag visa här, eftersom att det ändå tillhör bloggen då bloggen innehåller fotografering dessutom!

Nu ska jag fixa mina kläder & sånt, vi hörs imorgon.

23 december 2011.

Det här blir det sista inlägget för mig ikväll då, eftersom att man ska upp imorgon rätt tidigt. Kanske inte så smart att sova bort hela julafton? Haha, men går väl upp runt halv 9 eller nåt sånt. Som sagt, ingen vidare uppdatering imorgon, det vet ni ju varför nu. Kanske slänger in något litet snabbt inlägg, men vi får se.

GLÖM INTE BORT FRÅGESTUNDEN! Jag vill ha minst 10 frågor, innan jag besvarar dom.

Godnatt då, kära läsare! ♥ Vi hörs igen på söndag, om inte imorgon på morgonen/kvällen.


En bild på mig och Dillon från i onsdags.


Julstämning.








Lite bilder jag fotade idag på julgranen. :)

Dagen börjar närma sig sitt slut.

Idag har jag mest slappat, förberett lite julklappar & sovit typ. Imorgon är det julafton då, när man tänker efter så tycker jag att det är helt galet vad tiden har gått fort. Tänk er själva liksom, det är helt sjukt. Längtar redan, kommer dock inte bli samma sak som när man var lite mindre, då var det sjukt mycket roligare. Men jag har alltid tyckt om julen och kommer nog alltid göra det. Måste bara berätta att det inte blir någon uppdatering imorgon, inte vad jag tror iaf. Eftersom att jag vill helst umgås med familjen och släkten. Kommer iaf blogga på söndag och fota vad jag har fått och det, om jag inte är upptagen med att ha mini-julafton med min kusin som kommer över under dagen.

Dagen börjar närma sig sitt slut, klockan är strax halv 8. Konstigt nog, har tiden gått läskigt fort idag. Ska nog lägga mig lite tidigare så går det snabbare tills det blir lördag liksom. Haha, så tänker jag alltid! Men jag ska iaf önska er en underbart trevlig julafton! Tack för det här året, som både jag och ni har kämpat igenom och ni har varit otroligt bäst helt enkelt. Året börjar även gå mot sitt slut också, så snart är det 2012.  

God Jul! Något litet inlägg slänger jag nog in senare.


Haha, bara för att jag älskar 'tomtens verkstad'!

Pic's.










Jag önska att man kunde gå tillbaka i tiden.. ♥


En av det första gångerna i hoppgruppen.

Jag började i hoppgrupp för kanske mer än ett år sedan, kommer inte riktigt ihåg. Kan ha varit två år sen också till och med. Iaf, fick rida en liten b-ponny vid namn Rekyl.


Har flera gamla videor från hoppgruppen ifall ni vill se? :)

Torsdag.

Hejsan på er! Nu är det fredag redan, eftersom att klockan är över tolv. Så imorgon är det julafton! Oh, shit, vad det har gått fort. Iaf, 'igår' har jag för det mesta bara städat och sånt. Förberett lite till julafton, och slått in julklappar. Har även gosat lite med Bullen, min lilla hermelinkanin, hehe. Tänkte fota honom lite 'idag' om jag hinner, om jag inte har fullt upp med att förbereda inför julafton (eftersom att vi kommer fira julen hemma hos oss). Ska nog fota lite på julgranen och pynta lite mer i den och sådant. Haha, låter konstigt att skriva idag, när det fortfarande känns som att det är torsdag, men hoppas ni hänger med ändå!

Jag önskar mig egentligen inget speciellt, det finns väl lite smågrejer. Men jag har väl det mesta så det räcker egentligen. Isf är det väl dyra grejer i ridningen, som ridstövlar och sånt, men så bortskämd är jag inte längre (säger vi). Jag har redan mina mountain horse byxor, så det räcker, haha. Nej, men nu var jag lite bortskämd kanske. Men ja, jag önskar mig kläder och sånt där, och pengar.

Nu ska jag inte tänka så mycket mer på julafton, haha, annars kommer jag inte kunna sova. Klockan är snart redan halv 1 på natten, konstigt nog är jag inte trött, vilket förvånar mig.. :o Aja, sitter väl här ett tag till, sen ska jag lägga mig. Hörs!


Två bilder jag fotade för en vecka sen kanske. | Kamera: Canon EOS 550D.


Att man kan sakna en ridlärare så sjukt mycket..


En gammal video från en hoppgrupp jag red i förut. Saknar verkligen Ida, ridläraren som jag red för då... Önska att hon kunde komma tillbaka, och jag saknar även den tiden då jag red Curt.. :(

Dagens ridlektion.

Idag stog jag uppskriven på Dillon. Han gick på lektion så jag behövde inte fixa honom, men när han kom in igen så fixade jag honom lite, satte på benskydden, sadlade & tränsade. Vi hade markarbete idag, det gick helt okej. Han tog mina hjälper ganska bra, men han blev lite pigg ibland. Tja, vad kan man mer säga om lektionen? Emilie fotade & filmade ganska mycket, så jag ska laddar över dom imorgon.

Åkte sedan hem direkt efter nästan, har bara slappat och fixat Bullens bur och hållt honom i knät. Tur att han inte är lika rädd längre. Imorgon blir det att städa mitt rum och lite sånt, och bara ta det lugnt. Eftersom att det börjar närma sig julafton, så måste jag slå in lite julklappar också. Har dock inte hunnit köpa allt än, men jag gör det nog imorgon eller på fredag.

Ska strax sova, vi hörs imorgon, godnatt!


En bild från en dressyrtävling på Dillon.

Onsdag.

Halloj! Vaknade runt halv 11, kändes skönt med lite sovmorgon, men pappa väckte mig. Ursh, jag som ville sova längre. Men sen följde jag med och handlade med pappa, lillebrorsan, farmor och min faster. Sedan käkade vi på Donken, och sen gick vi hem. Har varit hemma ett tag nu.

Ska strax till stallet, ska väl gå till bussen om ca en timma. Så jag ska strax börja klä på mig ridkläderna och det. Blir sen hämtad av Emilie, sen åker vi tillsammans till stallet. Ska ta med kameran så Emilie kan fota & filma lite. Kommer nog få rida Dillon, eftersom att jag stog uppskriven på honom förra veckan (men då bytte jag till Conquest). Skulle vilja rida Conquest idag, men tja, vi får se. Ska börja fixa mig nu, vi hörs när jag kommer hem från stallet!


En bild från ridläger 2011. Du kommer alltid finnas i mitt hjärta, alltid. Jag älskar dig ♥

Jullov!

Jajamensan, nu har man jullov, så jäkla awesome! Jag är skitglad just nu, äntligen få slippa skolan. Har bara slappat för det mesta idag när jag kom hem från skolan på förmiddagen. Sen vid halv 7 gick jag tillbaka till skolan och vi samlades sen kollade vi på julshow i aulan vilket var ganska roligt, iallafall första showen då man inte kunde låta bli att skratta. Sen fick vi våra betyg, och jag är väldigt nöjd. Nu ska jag väl inte skryta men.. Fick B (VG+) i bild. I 8 ämnen fick jag C (VG), och i 2 ämnen D (G+) och i ett E (G). Riktigt nöjd med mig själv. Nästa termin blir det att satsa ännu mer!

Har inte gjort så mycket när jag kom hem, satte mig och gosade med Bullen. Eftersom att jag vill att han ska bli tam rätt snabbt så jag kan börja ''leka'' lite med honom. Har än så länge fått upp han i knät och fått han lite lugnare och inte så rädd. Har planer inför sommaren 2012, då blir det ut och hoppa småhinder med honom! Längtar redan dit.


En bild från ibörjan av terminen i hoppgruppen. Rider Frank på den bilden.

Video från hoppträningen 19/12.


Tuesday.

Hej på er! Har varit i skolan på förmiddagen med några tråkiga lektioner. Det var mest slapplektioner, så det var skönt. Är hemma nu och lyssnar på muusik. Har gosat lite med Bullen, fick även upp honom i knät. Är helt kär i den där lilla kaninen. Fotade honom lite när jag kom hem, har precis laddat över dom, så jag kan visa dom.




Han heter som sagt Bullen och är ungefär 6 veckor gammal. Hans ras är Hermelin och är grå som ni ser. Fick han igår (måndags). Kärlek till den lilla finingen från första ögonkastet, helt klart! ♥


Dagens fråga!

Vad önskar ni er i julklapp?



Finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag saknar dig..

Planer inför veckan.

Måndag: Skola, och hoppträning på Bandit.

Tisdag: Skola, sen får man jullov på kvällen efter en julavslutning i skolan.

Onsdag: Första dagen på jullovet, ska ta det lugnt, sedan åka till stallet och rida.

Torsdag: Kanske gå ut och fota om det fortfarande är snö ute för att få lite vinterbilder.

Fredag: Försöka spendera den mesta tiden med Bullen (min kaninunge).

Lördag: Julafton!

Söndag:
Ha en liten mini-julafton med min kusin.

Det är väl det jag tror kommer hända, sen kanske det händer det små ändringar och lite sånt. Men ja, snart är det julafton iaf! Är det bara jag som längtar? :D


Hoppträning, 19/12.

Måste bara säga att min pappa fick hem en liten kaninunge idag. Sjukt söt och liten, man smälter när man ser den. Ska ta och fota den lite imorgon eller på onsdag, så ni kan få se!

Hoppträning idag då på Bandit. Vi hoppade bana och det gick väl helt okej. Vi blev väldigt sena med att bygga banan för alla är väl nästan små latmaskar. Men vi hann iaf göra det vi skulle göra (tror jag iaf). Vi började med att rida fram, sen började vi hoppa. De första två hinderna, gick inte sådär jättebra. Efter första hindret gjorde jag någon skum väg så Bandit vände från hindret och jag for i backen. Sånt som händer, är man klantskalle så är man. Hoppade sen snabbt upp igen och hoppade om. Gick bra! Vi började sen hoppa banan, gick helt okej det med. Hamnade lite fel på vissa hinder, men ja, är ganska nöjd ändå.

Imorgon är det tisdag, har vanliga lektioner fram till lunch, sen blir det städning, tråkigt. Sen ska man hem och sedan tillbaka till skolan på kvällen igen för att få veta sina betyg, bra upplagt verkligen... Jobbigt att man sen måste komma tillbaka, kommer vara helt döööd.

Videor från idag kommer upp i veckan!


Gammal bild på mig och Curt.

-






Fotograf: Louise Persson © | Kamera: Canon EOS 550D.

Påminnelse!

Glöm inte frågestunden!
De fyra första personerna som har kommenterat, kommer jag att länka i ett inlägg!
Inlägget hittar ni lite längre ner, kom igen nu!

Home.

Måndag idag då, vilket betyder lång och tråkig skoldag. Har redan haft tre lektioner men har varit hemma ett tag nu för vi har en skitlång håltimma. Suck.. Jag gick iaf hem för jag orkade inte stanna kvar där i 2 timmar. Har precis käkat lite lunch, och har precis startat upp datorn. Ska tillbaka till skolan om typ en halvtimma. Börjar få lite ont i huvudet, får se iaf jag klarar av dagen. Får väl spela lite Wordfeud som tidsfördriv. Haha, vilket roligt liv.
Har hoppträning ikväll, tror att vi ska hoppa bana. Förmodligen på Bandit. Ska ta med kameran så pappa kan fota/filma lite. Ska göra lite tidsinställda inlägg nu, hörs efter jag kommit hem från skolan.


En bild från förra veckan.

Tired.

Godkväll allesammans! Har kollat på Beck alldeles nyss, ska strax sova. Eftersom att det är skola imorgon. Kommer säkert vara helt stendöd hela dagen. Men jag får väl försöka att överleva ändå. Går som sagt till 16:00 om inte vi slutar tidigare. Jag får försöka blogga lite innan jag kilar iväg imorgon till stallet. Mobilbloggar just nu, därför bildbrist! Godnatt!

Winter.

Nu ligger det ju faktiskt lite snö på marken, hoppas att det håller sig till julafton!


Nu ska jag kolla på Beck.


Kvällens blogg!

Måste bara tipsa om en blogg, en novellblogg rättare sagt som är sjukt bra! Nämligen...
www.swagmaster.blogg.se! Min kompis, Emilie skriver noveller i den bloggen och hon har nyligen startat den. Sjukt värd att läsa tycker jag, man nästan smälter av att läsa. Jag brukar inte gilla novellbloggar, men Emilie gör texten så levande, så man kan inte låta bli att fortsätta läsa. Men iaf, ni borde kika in den, verkligen!

Sunday.

Godeftermiddag! 18 december idag då, snart jullov, woohoo! Idag har jag inte gjort något speciellt, vi håller på och ''renoverar'' lite i vardagsrummet, så jag har hjälpt till att rensa lite grejer och så. Sen har jag även varit ute och handlat. Tråkigt att det är slask ute, måste nämligen gå med mina kängor då, får skitont i fötterna av dom.  Imorgon har jag en lång skoldag, slutar runt 16:00, suuuck.. Därefter åker jag till stallet, har hoppträning. Tror att vi skulle hoppa bana, troligen rider jag väl Bandit igen. På tisdag har jag en kort skoldag, har vanliga lektioner fram till lunch (tror jag?), sen ska vi typ städa och sånt. Sen på kvällen får man reda på sina betyg och sen får man jullov. Sen ska jag väl bara slappa resten av veckan fram till julafton. Så jag har ändå en ganska skön vecka ändå. Ska slappa vidare nu, hörs förmodligen lite senare!


Två bilder från julshowen på Blåkulla, bilderna är fotade av Ellen som lånade min kamera då.


Snow and rain.

Godkväll! Det är säkert inte bara jag som har märkt att det har snöat idag. Riktigt nice faktiskt. Dock har det regnat en hel del. Så nu är det nog slask ute, vilket är mindre kul. Nu tycker jag att vi får hålla tummarna på att det ska vara snö på julafton! Har inga speciella planer inför morgondagen, ska nog slappa, städa rummet och ja, vara glad över att det snart är jullov för en gångsskull. Tiden går ruskigt fort, själv hänger jag inte med. Tänk er, det är julafton om 7 dagar. Och, jag själv längtar enormt mycket till julafton, det är nästan det roligaste på året.

Ska lägga mig strax, snart kommer jag nog inte kunna hålla ögonen öppna och ist somna på datorn. Haha, skulle nog aldrig kunna göra det, men ändå. Tidsfördriv, haha, eller? Kanske inte det intressantaste inlägget, men jag blev bloggsugen. Tror faktiskt att jag är redo att komma tillbaka till bloggandet! ;) Vi hörs imorgon, godnatt ♥


Gammal bild på mig och Cilvia.

I miss you.














Sjukt gamla bilder från Skutantiden, då jag red där för några år sen. Hade då Neff som favorithäst där, saknar honom otroligt. Fick många minnen med den ponnyn ♥


Brunett.

Hello everybody! I think I'm back right now. Man kan väl säga att jag har tagit en paus, då jag inte bloggat så mycket. Det är inte så mycket pluggande nu i skolan, då det bara är måndag & tisdag kvar, sen får jag jullov! Känns riktigt skönt, dock har jag vanlig skoldag på måndag.. De har inte hänt något speciellt dom dagarna jag inte har bloggat. Har mest tagit det lugnt. Igår handlade jag julklappar och köpte hårfärg. Färgade mitt hår idag, till mörkbrun. Sen har jag inte gjort så mycket mer idag, hade planer att åka till stallet, men det blev inte så. Har mest slappat & så.

Vad tycker ni föresten om juldesignen? :) Tänkte ha kvar den till minst januari.


Hiss/diss?

Finns inga ord <3

Idag var nog den bästa dagen i mitt liv, nästan då. Skulle rida Dillon, men jag bytte med Sara som skulle rida världens bästa Conquest. Vi fick byta och jag blev världens lyckaste. Dessutom fick vi rida barbacka. Jag borstade, kratsade hovarna och tränsade. Sen hoppade vi upp och kändes riktigt skönt att få sitta på jordens finaste ponny. Han var sjukt stel i början, men han lossnade efter kanske en kvart, och jag kan inte beskriva känslan, det gick så sjukt jävla bra! Han var lika fin resten av lektionen, gud jag började nästan gråta. Han var så underbar och han har aldrig gått så bra med mig förut. Kändes riktigt kul, han var bäst! Önska att jag hade med kameran, så pappa kunde fota, åh, skit. Det gick iaf bäst, och jag har nog aldrig ridit en häst som gått i stadig form i alla gångarter förens idag. Kan inte beskriva känslan, ååh, älskar den där hästen så jävla mycket, universums finaste, underbaraste, vackraste, bästaste ponny ♥


Finns inga ord, älskade ponny ♥

Godkväll.

Hade hoppträning idag på Bandit, det var markarbete som gällde. Han var väldigt stark idag och lyssnade inte på mina halvhalter riktigt. Men det funkade väl helt okej det vi gjorde ändå. Fick nog vara lite med bestämd och så, så funkade det när jag väl kämpade på. Det funkade helt okej mot slutet, då det kändes som att jag konsentrerade mig bättre. Vi red serpentinbågar och hoppade studs. Nästa vecka blir det att hoppa bana tror jag, det var det jag hörde typ. Så det blir nice.

Imorgon har jag kort skoldag, känns riktigt skönt. Sen har jag inte heller lektion på morgonen då det är luciashow eller nåt. Ska iaf sova nu, godnatt.


Jag och Mistel i onsdags.

-


Den andra videon där vi hoppade lite högre från förra veckan.

Hoppträning snart.

Måndag idag då, går alltså hela denna vecka i skolan sen måndag och tisdag nästa vecka. Så jag slutar den 20:e, hääärligt med juuullov! Har haft en seg dag idag, hände ingen speciellt förutom att vi fick reda på resultatet av NO-provet, och jag fick B (VG+). Härlig känsla att jag börjar bli bättre & bättre. Kul att Houshmand (min NO lärare) blev glad också, det blir man själv stolt över. Jaja, ska inte skryta mer om mitt betyg, men jag blev sjukt glad iaf. Ska strax till stallet, om typ 20 minuter. Så jag ska börja klä på mig ridkläderna och det. Vet inte riktigt vem jag får idag, Bandit har jag ridit ett antal gånger nu, kanske blir en ny häst idag. Har markarbete, och jag tar med mig min kamera så pappa kan fota lite.


En video från förra veckan, har en till också när vi hoppade lite högre. Kanske kommer upp ikväll!

Nu har man som tur inte så mycket att plugga till, så jag försöker med lite bättre uppdatering den här veckan då!

Julshow.

Godkväll! Veckan har gått sjukt snabbt, imorgon är det måndag igen.. Tur att man inte har några mer prov, så jag slipper plåga mig själv till döden igenom att plugga gärnet.
Idag var jag på Blåkulla på eftermiddagen. Det var julshow och jag var ''fotografen'' typ. Riktigt kul, man kunde inte heller låta bli när hundarna skulle uppvisa, haha, så sjukt kul. Fotade och filmade väldigt mycket, så jag kan visa sen. Men nu ska jag titta på en komedi, hörs kanske senare.

Jag är inte bra på att...

uppdatera! Haha, riktigt sant faktiskt, kan jag erkänna själv. Har tappat blogghumöret på senaste tiden och har mycket i skolan. Det har jag nog skrivit hundra gånger nu, men iaf.. Red Mistel i onsdags, det gick helt okej. Väldigt seg vilket var synd för det skulle nog ha varit lättare om hon hade lite bättre framåtbjudning. Satt och skänklade som en galning kändes det som... Hade dessvärre inga sporrar, och jag brukar inte rida med det så. Vi red väldigt mycket galoppövningar, efter all skänklande kunde jag knappt gå sen när jag hoppade av. Kommer förmodligen rida henne nästa vecka också, hoppas att det går lite bättre då när det gäller tempot. Annars var hon fin, men lite stel. Igår och idag har jag haft korta skoldagar och igår hann jag inte blogga, tyvärr. Men idag är det iaf fredag och jag har bara tagit det lugnt för det mesta. Har fikat, glott på idol och sånt. Har inga speciella planer inför helgen så jag skanog slappa & plugga. Håller på att somna, så jag ska logga ut från bloggen och det. Mobilbloggar, därför brist på bilder.

Onsdag.

Halloj! Onsdag idag då. Har lång skoldag med prov på sista lektionen. Slutar runt 4. Sen ska jag hem och äta/klä på mig ridkläderna, sen drar jag till stallet. Tror att jag ska rida Mistel igen. Ska be pappa att fota lite sen. Ligger fortfaran de kvar i sängen, måste äta frukost och sånt. Vi kanske hörs senare!

Har börjat tröttna på alla jäkla prov.

I måndags var det hoppträning på Bandit, gick otroligt bra. Vi red fram i alla gångarter självständigt. Gjorde lite skänkelvikningar och försökte då min sega hjärna att veta hur man rider på rätt sittben. Jag är verkligen värdelös på det och Lotta säger åt mig hela tiden. Kanske dags för mig att bara ha en lektion för att lära sig sittbenet kanske? Någon som har ett bra tips hur man ska lära sig, ävens fast man tycker att de yttersta frambenet åker bakåt ser lika dant ut varken om det är rätt eller fel. Borde ha lärt mig det för länge sen. Aja, åter till hoppträningen. På slutet hoppade vi en bana först låg hindrerna runt 60-70 cm. Sen höjde Lotta till 80-85 på ett rättuppstående och resten på ca.70 cm. Gick super båda gångerna, ett hopp blev lite knäppt, men det klarade vi ändå. Idag åkte jag inte till Tungelsta Ridklubb efter skolan, jag gick hem och pluggade ist till NO provet vi har imorgon. Kan det rätt bra nu, så hoppas att jag lyckas. Nu ska jag sova, hörs nog imorgon.

Mot stallet.

Just nu sitter jag i bilen påväg till stallet för hoppträning. Kommer säkerligen rida Bandit. Har med kameran så pappa kommer nog fota lite. Kommer inte inte blogga ikväll, måste plugga. Så jag får försöka blogga mer imorgon om jag hinner. Vi hörs kanske imorgon!

Måndag.

Hej på er! Sitter i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Slutar runt 4 idag, sen har jag hoppträning, förmodligen på Bandit. Ska försöka uppdatera bättre när jag kommer hem. Tråkigt inlägg, men bloggen är ju väldigt tom just nu. Vi hörs senare!

Produktnyheter hos Hööks.

Kikade in på Hööks hemsida, de har fått in en hel del nya produkter som t.ex:


Dom har även 10% rabatt på hela sortimentet t.o.m 11/12!

Smakprov.


En bild från idag på framridningen :)

Huvudsta Ridklubb.

Halloj! Idag var det tävling för min del. Åkte runt 9, kom lite sent dock, så jag missade lite av samlingen. Tittade när hemmalaget red och vi fick reda på vilka hästar vi skulle rida. Jag fick en liten söt c-ponny vid namn Gladdys. Riktigt fin häst faktiskt. Hon såg även väldigt fin ut när den andra ryttaren red. När de hade ridit klart, var det dags för vårat lag att rida fram. Hon kändes fin redan från början. Stundtals gick det riktigt bra och jag fick till ett bra tempo när jag väl samlade upp henne. Dock fick jag inte riktigt till formen på henne, men det gick helt okej ändå. Framridningen kändes som en bra början iaf.

På banan var hon taggad och bockade lite ibörjan. Och blev stark & pigg. Var inte alls beredd på det, så jag skulle kunnat samlat upp henne mera för hon blev lite stel i programmet. Hon gick oftast med huvudet i luften, så jag hade ingen vidare form på henne. Men jag tyckte det gick helt okej ändå. Som sagt, stundtals gick det jättebra, stundtals inte.

Till min förvåning förlorade vi matchen, så Huvudsta vann. Tråkigt, men jag tyckte det gick bra för vårat lag, men det är ju alltid hemmalaget som kan hästarna bäst. Och lilla jag fick sämst poäng i mitt lag, hahaha, duktigt! Jag räknades bort, men ändå räckte poängen inte till att vinna.. Det var synd, nu har vi vunnit två matcher och förlorat två. Jag börjar komma in i rutinerna nu, så är väldigt taggad till nästa år, hoppas det går bättre för mig då.

Jag fick 145 poäng och 51,78%..
Kommentaren var: Fm (någon som vet vad fm betyder?), känslig ponny med mycket energi. Blev idag tyvärr lite för spänd och då blev det svårt med formen och harmonin.


Några bilder från Huvudstas hemsida.

Bilder och kanske video kommer sen ;)

Globen, del 1.
















Det här var bland dom första bilderna, vissa blev helt kass men same shit ;)

Västen innanför eller västen utanför?

En sak jag tänkt på länge när man tävlar är om man ska ha västen innanför eller utanför? Därför ställer jag frågan till er, om ni tycker att man ska ha västen innanför kavajen eller utanför kavajen? Väldigt tacksam för svar!

Har beslutsångest inför imorgon om jag ska ha innanför kavajen eller utanför kavajen, det är därför jag vill höra av er vad ni tycker! Jag har ridit med väst alltid innanför kavajen, men man ser nästan lite tjock ut på något sett, det ser inte alls särskilt snyggt ut om man tänker efter. Därför ska jag nog rida med västen utanför på tävlingen imorgon. För det är nämligen så att jag alltid måste ha väst, så jag testade för någon timma sen vilket som var bekvämast och det var nog att ha västen utanför.

I måndags.












Julpyntning.

Lördag idag då, har haft som en städdag & har även julpyntat! Det är nästan det ända jag har gjort idag. Men har även hunnit slappa. Har tagit fram mina ridgrejer tills imorgon, eftersom att det är tävling med ponnycupslaget mot Hufvudsta, alltså borta match! Det som förvånar mig att jag inte är ett dugg nervös, det lär jag bli imorgon, men jag börjar bli taggad redan nu. Hoppas det går bra för oss, då vi förlorade förra borta matchen.. :( Som tur är om jag skulle rida ''dåligast'' imorgon så den som har fått lägst poäng räknas bort, så det känns rätt skönt ändå. Men nu tycker jag att vi ska köra hårt & att vi ska vinna! Såklart så ska jag rida mitt bästa, och tänka mycket på vägarna!
Förra borta matchen som dessutom var min första borta match, var jag så sjukt nervös så jag typ skakade, så efter jag hade ridit fick jag värsta spänningshuvudvärken. Hoppas att det inte blir likadant den här gången. Kommer nog inte vara lika nervös nu när jag ridit en borta match redan. Hoppas jag klarar mig utan någon störande nervositet eller huvudvärk. Men jag är alltid nervös på tävlingar, så lite nervös kommer jag nog vara.






Fuck.

Förbannad som jag vet inte vad. Jag skulle ladda över resten av bilderna från Globen, och vet ni vad jag lyckas göra när jag ska kopiera resten till min mapp? Jo, jag klickade på ta bort, hur jävla smart kan man vara? Men jag tryckte på avbryt så fort jag såg rutan, men det försvinner ändå. Fyfan, nu är jag jävligt förbannad! Stockholm International Horse Show visas bara en gång om året, och jag brukar inte lyckas ta bort bilder? Jag suuuger. Helvete. Ååh.... Tur iaf att pappa har bilder, men ändå, det var t.ex från Lorenzo och allt, hela världen gick under nuuuu! Aja, jag får väl redigera de bilderna jag har. Kanske kan visa några som pappa tog sen.

Ska göra en lite julig design, eftersom att det är deeeeceember! :D Snart juuulafton, treeevligt! Vi hörs senare.

Fredag, tummen upp!

Nu har jag äntligen haft tid att komma till datorn, tror faktiskt att jag inte har hunnit göra det i veckan, förutom att jag har mobilbloggat. Det har ju varit väldigt tomt här, så jag var tvungen att lägga till lite. Eftersom att jag har pluggat istortsett hela veckan + att jag har haft ridning i måndags & onsdags, så jag har inte hunnit. Idag hade vi SO prov & det gick riktigt bra, så hoppas på minst C iaf. Det går bra för mig nu, jag fick C på senaste SO provet och även C i matten, tummen upp för det! Och även tummen upp för att det är fredag idag! Fredagar är verkligen så jävla bäst, åh, kärlek till fredagar! Ska slappa idag & plugga, sen glo på idol på kvällen sen. Slutade tidigare idag från skolan, för jag hade ingen sv/eng, så jag har varit hemma ett tag nu. Kan den här fredagen bli bättre, snacka om att mitt humör är på topp idag! I helgen har jag inga speciella planer, imorgon ska jag nog ta det lugnt. Funderar på om jag ska stryka mig som skötare, annars hinner jag inte med pluggandet. På söndag är det ponnycupen, borta match, taaggaa! Skulle egentligen inte rida, men blev reserv för Emma som inte kunde vara med. Så jag ska rida ist för henne, nu jäklar alltså!

Nu ska jag nog fixa Globen bilderna, så jag kan visa några! :D


Sjukt gamla bilder från mitt första ridläger på Skutans Gård 2008. Red en liten söt ponny vid namn Silja, saknar henne otroligt. ♥

Plugga.

Hej på er! Ligger i sängen i pyamas och ska plugga lite SO, känner mig rätt säker på instuderingsfrågorna, men jag ska iaf läsa lite, sen ska jag sova. Fick sluta tidigare idag från skolan, skönt. Har suttit och pluggat hela dagen. Tråkigt men sånt är livet. Imorgon är det fredag, ska ta det lugnt och plugga efter skolan. I helgen blir det tävling på söndag tror jag det var med ponnycupslaget, det är borta match. Ska försöka blogga så mycket jag hinner imorgon, nu måste jag sätta igång att läsa, godnatt!

I skolan.

Sitter i skolan och väntar på att lektionen ska börja, har sysjöld, så jag kanske hinner göra klart mitt schabrak. Har dock inte hunnit att blogga då jag har haft ridning och jag har varit tvungen att plugga, varje kväll. Men i måndags red jag Bandit, red med mina nya ridbyxor, det gick helt okej. Vi hade markarbete och vi red en bana mot slutet, det gick bra. I tisdags hade vi en kort skoldag. Jag åkte till Tungelsta Ridklubb, vi hade teori och vi typ kollade på en kort film. Så vi borde nog rida nästa vecka. Igår var det ridning, fick rida Mistel, en stor häst. Gick bättre än jag trodde, hon var väldigt trevlig att rida. Skulle kunna tänka mig att rida henne fler gånger, dock var hon seg. Bloggar mer sen, min lektion börjar nu.

RSS 2.0