Lyckad dag igår!

Igår var jag och pappa i Globen på Horse Show. Vi åkte runt 2 tiden, och vi gick direkt in till annexet och kollade runt i ca 2-3 timmar kanske. Efter jag hade kollat både uppe och nere, gick jag en omgång till och då hittade jag en kavaj som var 50% rabatt på, kostade egentligen 999:- men det blev ist 499:-. Så jag köpte den. Sen gick vi till övervåningen igen, då Lyckås låg däruppe. Och jag såg innan några riktigt snygga ridbyxor (Mountain Horse). Så jag tittade runt för jag ville verkligen hitta ett par som passade. Så jag provade tills jag hittade ett par som satt bra. Valde ett par svarta Mountain Horse byxor, kostade dock över 1000:- men eftersom att jag velat ha dom längre och jag hade råd så köpte jag dom också. Alltså en kavaj och ett par ridbyxor är mina nu som jag velat ha sjukt länge. Glaaaad tjeeej!

Sen fick vi gå in, så vi köpte godis och satte oss på våra platser. Showerna var sjukt roliga. 4-spann kan man bara inte låta bli att skratta åt, haha, jag dog lite. Lorenzo var ändå häftigast, han är riktigt cool tycker jag! Showerna slutade runt halv 11 tror jag. Jag och pappa käkade sen på donken, sen kom vi hem runt halv 12 ungefär. När jag kom hem provade jag mina ridbyxor igen, och kavajen. Passade perfekt, grymt nöjd över mina köp. Fotade mina ridbyxor och kavajen nyss, kan visa!




Vad tycker ni? Hiss/diss?

Stockholm International Horse Show.

Godeftermiddag! Sitter i sängen och mobilbloggar, väntar på att pappa ska bli klar så vi kan åka in till Globen. Ska som sagt se finalen, längtar redan. Om jag köper något roligt, visar jag det sen, men kanske inte idag, då jag förmodligen kommer hem sent. Kanske slänger in något inlägg när jag är i Globen. Annars kanske på kvällen om jag orkar. Nu ska jag fixa kameran och se till att jag har med allt. Vi hörs!

Read, then sleep.

Godkväll! Har suttit vid datorn hela kvällen, roligt liv. Men har iaf fixat kameran, och lagt pengarna i kameraväskan. Håller också på och laddar kameran, så jag är redo tills imorgon! Ska läsa lite i en bok, sen ska jag nog sova. Ska försöka slänga in något inlägg innan jag åker till Globen imorgon. Godnatt!


Because I need it.


Svart kavaj är jag i stort behov av. Eftersom att jag tävlar mycket så behöver jag en. Har en blå kavaj som jag tävlar med just nu, men det är så mycket snyggare med svart kavaj, speciellt i dressyren.


Vita helskodda ridbyxor behöver jag också. Har dock ett par knäskodda, men det är mycket skönare att rida med helskodda.


Och dessa ridbyxor som jag är helt beroende av. Så sjukt snygga! Om det blir några sådana, blir det nog dessa. Vet att det inte är Mountain Horse märket, men jag tycker inte att det är någon speciell skillnad så för mig spelar det ingen roll, man kan nog inte kalla mig märkesfreak, för om det är snyggt så köper jag det ändå.

Det här ska jag nog kolla på imorgon på annexet, hoppas bara att det finns provrum, haha. Sen är det väl lite smågrejer jag kanske köper!

Vad tycker ni om dessa grejer? Hiss/diss?

Lördag.

Hejsan svejsan! Allt bra med er? Har inte bloggat på några dagar nu, och jag har som sagt inte hunnit. Jag har kommit till en period då jag är förkyld och onormalt trött exakt hela tiden. Skönt att det inte är någon snö ännu, men hoppas iaf att snön kommer till julen, annars blir det ingen rolig jul.

I torsdags var det en väldigt lugn dag i skolan. Vi hade klassens dag, så vi kollade på film. Först 'Tusen gånger starkare' och efter lunchen någon komedi, typ julfilm (minns inte vad den heter). I fredags var det också en ganska lugn dag, dagen gick väldigt fort också. Efter skolan följde jag med farmor, pappa och lillebrorsan till centrum. Vi handlade lite, sen käkade vi på en resturang. Mysigt, sen gick vi hem & kollade på idol och käkade gooodis.

Idag har jag bara slappat, laddar inför imorgon. Har kollat på svtplay, det var live för Globen Horse Show, så jag kikade på det i 2 timmar, haha. Ska strax käka middag, sen bara ta det lugnt.

Imorgon blir det Globen Horse Show, taaaaaggad som fan nu! Längtar som jag vet inte vad. Åker runt 1-2, ska försöka shoppa lite på annexet om jag hittar något roligt. Har några planer på vad jag vill köpa, har en del pengar på mig just nu, men jag vill inte heller göra av med allt. Ska sen se sista showen, alltså finalen. Ska fixa lite med kameran och sånt ikväll. Ladda den och så. Förra året lyckades jag ta med kameran men missade att stoppa i batteriet. Smart jag är.

Nu ska jag strax äta, hörs kanske senare eller imorgon innan jag åker.


Några bilder från förra året.


Onsdag.

Hejsan! Först och främst borde jag väl be om ursäkt för den urdåliga uppdateringen. Jag har väldigt mycket med skolan just nu, och jag kämpar verkligen för att få så bra betyg som möjligt. Har även blivit morgontrött & sen på kvällen hinner jag nästa aldrig då jag antingen inte orkar eller måste plugga. Det är därför uppdateringen inte är det bästa just nu. Men så ni vet, jag har ju betyg nu, så jag kämpar hårt som tusan!

I måndags var det hoppträning på Bandit. Eftersom att vi hade markarbete förra gången, så hoppade vi i måndags. Det gick helt okej. Vi red bana på slutet, hindrerna låg väl på 60-65 cm, och en oxer runt 70-80 cm.

Igår åkte jag ensam till Tungelsta Ridklubb, tydligen hade sjuorna redan stuckit. Och min lilla kompis ville inte vänta på mig, så jag käkade och den blev det lite krångel med busskort, men sen lyckades jag få en bussremsa, så jag åkte iväg dit. Kom lite sent, men vi hade iaf tömkörning. Hjälpte läraren lite, så jag fick stå inne på banan. Sedan hade vi lite teori, sen stack jag till bussen. Gjorde inget speciellt när jag kom hem, tog det lugnt.

Idag hade vi en lång skoldag, hände lite tråkigheter på idrotten annars helt okej dag. Blev även veckans elev, så det var lite kul sådär. Åkte sedan iväg till stallet. Red lille Frank. Vi red både dressyr och hoppning, mycket galopparbete på volterna. Han var väldigt fin, när han väl mjuknade. Eftersom att vi inte hann med övningen vi gjorde förra gången, så fick vi hoppa lite. Gick jättebra, bortsett från att det blev en vägring, men han var duktig ändå. Borstade sen lite på Conquest, sedan åkte jag hem.

Imorgon har vi klassens dag, vi ska tydligen kolla på film & vi får även ta med godis, så jag tar väl med lite choklad eller nåt. Börjar 09:30, häääärligt med sovmorgon! Ska strax lägga mig, är sjukt trött, längtar efter sängen redan nu. Vi hörs förmodligen imorgon, om inte pluggandet hamnar ivägen.

Mot Tungelsta Ridklubb.

Hej på er! Sitter på bussen påväg till Tungelsta Ridklubb nu. Min dag har inte varit den bästa. Försov mig i morse och har haft ont i halsen hela dagen. Orkade knappt jobba på lektionerna men som tur gick lektionerna rätt fort ändå. Ska strax av bussen. Bloggar om gårdagens ridpass när jag kommer hem. Hörs senare.

Mina planer.

Måndag: Skola, hoppträning på kvällen.

Tisdag: Skola, åka till Tungelsta Ridklubb.

Onsdag: Skola, hoppning (igen) på kvällen.

Torsdag: Skola, inget planerat.

Fredag: Skola, inget planerat.

Lördag: Kanske stallet.

Söndag: Globen Horse Show! :D :D :D :D

Nu ska jag titta vidare på Beck, sen ska jag sova, vi hörs imorgon!


KM-dressyr 2011.

Idag var det KM-dressyr och jag var med på Dillon i LC:2. Startade någonstans i mitten, runt halv 12 ungefär, så jag behövde inte stressa. Hjälpte till att bygga banan, sen gick jag och knoppade Dillon och borstade, ryktade och kratsade hovarna. Sedan gick jag och kollade/fotade några som redan hade startat. När klockan närmade sig började jag byta om, sadla & tränsa. Gick sedan till framridningen.

Kändes riktigt bra på framridningen, han var inte alls galen utan han höll sig lugn och var faktiskt riktigt fin imellanåt. Jag kände mig riktigt taggad och tänkte ''men det här borde ju gå toppen om han är så här fin''.

Så visar det sig på banan att han blir galnare än vad jag förväntade mig. Och jag var inte alls beredd på det. Så det blev lite dragkamp imellan åt, sen fick han nästan panik i galoppen i snett igenom kändes det som, han rusade verkligen och jag fick typ inte stopp på honom.. Alltså, gick det inge vidare alls.. Dessutom, blev jag nästan längst ner i placeringen. Fattar inte vad som kunde gått så mycket fel bortsett från galoppen. Var sjukt besviken och arg på mig själv efteråt, ååh, jag kunde ju ha ridit bättre. Kände att vägarna blev skit också. Precis när jag gick in på banan började han galoppera, han var verkligen taggad. Önska bara att han varit lika fin som han varit på framridningen. Men aja, det går som det går.. Det kan inte alltid gå bra. Nästan gång får jag nog anmäla mig på Dillon igen, för jag kände att det inte riktigt funkade idag. Jag tänker inte ge upp, för jag tror att jag gillar den där hästen på ett sätt, det är hans personlighet. Det blir nog inte sista gången jag tävlar honom.

Och andra sidan är jag nog redan förlång för Conquest, så det blir nog inge mer tävling på honom, kanske bäst att gå över till större hästar...

Det är nog förpinsamt att säga procenten och min poäng. Det var den sämsta poängen jag fått..
Kommentaren var iaf ''Mjukna i inre handen så du inte låser bägge bogarna - då stretar han uppåt!''


Bild från idag.


I love to sleep.

Nu ska jag lägga mig i min sköna säng och läsa lite i en hästbok som jag har läst i veckan, rätt spännande faktiskt därför får det mig att fortsätta. Eftersom att det är tävling imorgon måste jag lägga mig strax, så jag ska borsta tänderna och stänga av datorn nu. Kommer nog inte hinna uppdatera imorgon innan jag åker, men jag gör det när jag kommer hem. Pappa filmar som vanligt, vi får se iaf jag lägger upp någon video, vi hörs imorgon!


Jag kommer aldrig glömma klubbdressyren på Conquest som var för några månader sen. Det gick verkligen fantastiskt bra! Det resulterade i en 7:e delad plats dessutom, älskade ponny! ♥ Får jag satsa lika mycket med Dillon också då, iaf rida bra vägar och få till ett bra tempo. Taaaaggad inför imorgon nuuu!

Redo inför imorgon.

Nu är allt fixat och klart. Jag har smörjt ridskorna & chapsen, tagit fram alla ridgrejer & schabraket. Har även tagit ett varmt bad, så jag är redo och taggad inför imorgon. Får bara inte glömma att ta med snoddarna, ska nämligen knoppa imorgon, flätade som sagt manen idag, men dom kanske går upp under natten, annars kanske jag skulle behöva göra om allt.

Sitter nu och pluggar, ska sen kanske se någon film & äta gooodis.


En busig bild på Konsum och Dajm, från en dag när nästan alla hästar var gaaalna!

Förberedelse inför tävling.

Uppdateringen har varit väldigt kass, jag vet. Jag ber om ursäkt för det! Idag åkte jag till stallet med Emma och Elin. Precis när jag kom dit, smörjde jag Dillons sadel och träns. Ska nämligen tävla imorgon, det är KM-dressyr. Och jag anmälde mig på Dillon, har dock bara ridit honom 2 gånger innan, så jag har inte så höga förväntningar. Kör på det bästa ändå. Borstade, ryktade, kratsade hovarna, redde ut manen, pannluggen svansen. Sen hjälpte Emilie mig med att göra en fläta i svansen så den blir lite lockig imorgon, sen gjorde jag en inbakad fläta i pannluggen och flätor i manen, tänkte knoppa imorgon. Åkte sedan hem och käkade middag sen hamnade jag här. Tänkte strax plocka fram ridkläder, smörja mina ridskor & chaps sen även ta ett varmt bad. Så ser min kväll ut ungefär. Kanske tittar på någon film sen eller nåt.


Taaaaaagga inför imorgon!


Tröttsjuka.

Tror att jag gått på någon sorts tröttsjuka eller nåt, i och för sig vet jag inte ens om det finns någon sån sjukdom, och för den delen drev jag lite också. Men just nu känner jag att jag skulle kunna ramla ifrån stolen när som helst. Ska strax borsta tänderna och lägga mig. Imorgon är det iaf fredag, så har jag inte så stor press på mig, sen har jag inte så mycket läxor heller. Eller några då, men inte något jag måste stressa med. Tur att man inte har prov imorgon, skulle inte klarat av att plugga, iaf inte vid den här tiden.
Oh herregud, vilket intressant inlägg.. Borde nog hitta på lite mer hästrelaterade inlägg ist. Men nu ska jag lägga mig innan jag somnar på datorn eller nåt som kanske blir ännu värre. Godnatt, slänger nog in några inlägg imorgon efter skolan. Fredag imorgon, loooove it ♥, man kan äntligen få slappna av och inte känna på sig så mycket press. Vi hörs imorgon!


Bli frisk, finaste! ♥

Torsdag.

Har varit hemma ett tag nu, har pluggat. Skoldagen var helt okej. Hade ett oförberett prov i SO idag, gick helt okej, får hoppas att jag får mer än E iaf.. Om jag får D blir jag nöjd ändå, för jag gillar verkligen inte religion & sånt där, sjukt tråkigt, dessutom är jag inte expert på det heller. Men snart kommer vi börja med första världskriget, hoppas det blir lite roligare än det vi gör nu. Slutade runt halv 4, eller jag gick ifrån skolan ungefär då, satt kvar rätt länge (som vanligt), för provet var på sista lektionen. Känns skönt att sitta kvar sist av alla, annars skulle jag få dåligt samvete.

Imorgon är det äntligen fredag. Ska ta det lugnt ikväll, är sjukt trött så jag ska nog lägga mig rätt tidigt. Vi kanske hörs senare, ska läsa lite i en bok nu.


En bild på Emilies kanin, när jag var hos henne för några veckor sen.


Någongång ska väl vara den första..

Idag red jag Frank, vi hade hoppning. I början gick det sjukt bra. Sen när vi började hoppa på volten vägrade han och höll på, så jag fortsatte på samma hinder tills jag kom över det. Och fortsatte sen. Vi red sen en bana av allt. Och i mitten av banan, lyckas jag och Frank falla ihop båda två. Jag liksom känner hur han försvinner under mig och jag hamnar på marken. Det blev antagligen en förkonstig sväng och att Frank trampade konstigt så att han tappade balansen eller något, jag vet inte riktigt alls hur det gick till. Och det var sjukt läskigt. Som tur klarade vi oss båda två, och vi båda ställde sig upp fort som ögat. Det kunde ha varit värre, men vi hade tur den här gången. Någongång ska väl vara den första. Kände mig sämst, och att allt var mitt fel. Jag var jävligt rädd att han skulle halta eller något, men som tur klarade han sig. Men det kan ju hända vem som helst. Som tur avslutade vi det bra genom att rida igenom hela banan så bra jag kunde och Frank ställde verkligen upp, ävens fast han är osäker när det gäller hoppning. Gav han mycket beröm efteråt.

Ska hoppa in i duschen nu, sen plugga lite. Hörs imorgon.

Bandit.

Pappa fotade lite i måndags, kan bjuda på några.








Ska be pappa ta med kameran idag också, så kommer jag förmodligen lägga upp några sen.

Onsdag.

Godmorgon!
Har precis ätit frukost, och eftersom att jag har lagom med tid på mig så satte jag på datorn. Trodde att vi började 08:20, men vi börjar 08:45, så jag ska inte gå förrän om en halvtimma ungefär. Slutar som sagt sent idag.. Fast ändå är det en ganska lugn dag idag, speciellt på morgonen. Ska till stallet idag, har ridning. Får försöka slänga in något snabbt inlägg innan jag åker iväg till stallet sen. Vi hörs senare!


Gammal bild på mig och Dionne.

Dags för lite sömn kanske?

Hela kvällen har jag suttit och pluggat, har kämpat mig klar med matten (nästan, har 2 enstaka uppgifter kvar, men jag orkade inte göra dom), och även lite i SO:n och nu ska läsa några sidor i NO boken. Sen ska jag nog läsa lite i en bok jag har påbörjan, har snart läst ut den. Imorgon blir det skola, börjar 08:45, så lite sovmorgon får man, alltid lika härligt. Dock slutar jag runt 4 tiden, men direkt efter skolan drar jag hem & käkar sen drar jag till stallet. Har hoppning som det står på schemat, antagligen på Frank om inte Tarja byter runt med hästarna (vilket hon sa att hon kanske skulle göra). Men nu ska jag läsa, sen sooova. Godnatt!

Tisdag.

Godkväll!
Sitter med datorn framför ögonen och matteboken bredvid. Typiskt mig så fastnar jag såklart på ett tal, så jag funderar på om jag ska hoppa över det, så efterbliven som jag är. Har tagit det lugnt idag för det mesta, tänkte att jag ska börja plugga nu, fick i huvudet NU att jag har läxor, toppen. Hade utvecklingssamtal idag också, gick väl helt okej.

Igår red jag Bandit, vi hade markarbete. Vi red självständigt när vi red fram, så jag gjorde väldigt mycket skänkelvikningar i båda varven. Vi började sen rida över bommar och hoppa ett litet kryss. I början fånade han sig, men andra gången gick det bra. Vi gjorde sen en bana av allt. Gick rätt bra, han blev lite stark mot ena hindret och så jag hängde inte riktigt med, annars gick det bra.


Jag och Frank i onsdags, kommer troligtvis hoppa honom imorgon.


Sängen väntar på mig.

Har pluggat lite, ska göra resten imorgon. Skola imorgon då, ser inte ett dugg fram imot det. Det ända jag ser fram imot är ridningen. Hellre ligger jag hemma och sover, nejmen. Ska passa på att lägga mig tidigare, ställde alarmet tidigare idag, så jag går nog upp lite tidigare imorgon och tar förmodligen en snabbdusch (om jag inte är för lat). Hela förran veckan gick jag upp ca en timma efter mitt alarm ringde, får se om jag är lika lat som förra veckan. Intressant inlägg, men bättre än inget? Nu ska jag lägga mig, sweet dreams.


Gammal bild på mig och Curt.


Veckoplanering.

Måndag: Skola, hoppträning på kvällen.

Tisdag: Har utvecklingssamtal, jag kommer vara i skolan i ca 20 minuter, sen är jag ledig resten av dagen.

Onsdag: Skola, hoppträning på kvällen.

Torsdag: Skola, inget planerat.

Fredag: Skola, inget planerat.

Lördag: Kanske åka till stallet.

Söndag: KM-dressyr på Dillon i LC:2.


En bild från idag på Johanna och Fritz.


I'm sorry.

Jag är väldigt ledsen att jag inte har uppdaterat. Fy skäms! Kan berätta lite kort om helgen.

I fredags slappade jag mest, jag var så sjukt trött så jag tog det bara lugnt & glodde på idol och käkade godis. Igår (lördag) åkte jag inte till stallet, funderar på om jag ska sluta som skötare. Eftersom att det är väldigt mycket i skolan just nu. Ska fundera lite till, men det är inte helt säkert ännu. Tog det bara lugnt, bakade lite till farsdag. Idag åkte jag till Blåkulla, tittade på Ponnycupsmatchen mot Enskede. Var väldigt trött då jag vaknade inatt av att min lillebrorsa hade svårt att andas så han åkte in till barnakuten.. :( Idag fotade jag ryttarna i mitt lag och Erica från Enskede, och lite på dom andra också. Gick bra för båda lagen, och det verkade ligga väldigt gämt. Vi vann iaf matchen, nästa match är om två veckor tror jag & då är det bortamatch! Åkte hem direkt efter fikat. Och just nu sitter jag och pluggar, grymt tråkigt. Ska också lägga in bilderna från idag, från i måndags och från i onsdags. Bjuder nog på några sen! Vi får hoppas att jag kommit tillbaka nu, jag behövde nog en liten paus.

Satt sen och knåpade ihop en enkel design/header, jag har fortfarande inte lärt mig om det heter design eller header, känner mig verkligen efterbliven. Därför säger jag något bara, men jag tröttnade på den andra, så jag lär väl ha den här ett tag. Den är tråkig, men jag orkar inte sitta och göra en avancerad, jag blir ändå inte nöjd med det jag gör.

Ska fortsätta med pluggandet nu, försöker blogga lite mer senare! ;)


Slumpad bild på mig och Meja från i måndags.

Skolan tar upp all min tid just nu.

Hejsan! Det var ett tag sen, har varit utan datorn i 3 dagar nu (tror jag). Skolan tar som sagt allt min tid just nu, har suttit och pluggat hela veckan i stort sett. Och för den delen, måste jag också plugga nu också egentligen, eftersom att jag har prov imorgon. Men ist är jag så dum i huvudet och sitter vid datorn ist, vilket jag inte borde göra. Men skriver lite snabbt här då, annars kommer jag faila på provet imorgon.

Red Meja i måndags, det gick sådär. Vi hade hoppning. Hon var starkare då, kändes det som, och hon var annorlunda än förra gången. Hon var skitfin förra veckan och lyssnade på allt i stort sett, i måndags flög vi iväg till den andra volten i galoppen och jag var så okonsenterad så jag visste inte vad vilken hinder vi skulle hoppa när Lotta sa att vi skulle börja hoppa. Hah, gud, jag lever min egna lilla värld, bäst att tvätta öronen satt man kanske hör vad ridläraren säger också. Men alla har ju dåliga dagar, och i måndags var våran.

Igår (onsdags) red jag Frank. Vi hade markarbete, det gick helt okej. Dock blev jag hård i handen i början, så då tänkte jag 'Vafan håller jag på med?'. Så när jag blev mjukare blev han mycket mjukare, och stundsvis gick han verkligen bra. Tappade balansen lite och blev framåtlutad, hur lyckas man? Haha, men i slutet gick det iaf bra! Kommer troligtvis hoppa honom nästa vecka också.

Nu måste jag plugga fysik!

Hemma.

Nu är man hemma från skolan, har haft en väldigt seg dag idag. Slutade runt 4, det har tillochmed blivit mörkt redan vid 4 tiden. Just nu är det typ kolsvart ute. Scaaary! På våran långa rast stack jag och Cajsalisa upp till Centrum, kikade in på några affärer, sen gick vi tillbaka. Roligare än att sitta & ruttna i skolan? Har precis krossat en finne som flera tjatade på i skolan, haha, märkte typ inte den i morse. Intressanta klubben antecknar, jao?

Ska hjälpa mamma med maten, sen senare ska jag iväg till stallet för hoppträning, förmodligen på Meja. Vi hörs senare, för nu ska jag skala poootaaatiisss!

Favoritgrimma?

Vad är eran sorts favoritgrimma?


Lädergrimma


Grimma med fleece
..eller vanlig grimma?

Jag gillar mest lädergrimmor, det är snyggast tycker jag! :)

Dagens fråga!

Vilken är eran favoritgren i ridning?
Dressyr, hoppning, terräng, western, osv..?

Jag gillar både dressyr och hoppning, förut var jag mer för hoppning, men nu gillar jag både och lika mycket! Terräng är också väldigt roligt, dock har jag aldrig hoppat i skogen (tror jag inte att jag har det iaf), men i en hage om det räknas, haha?


Dressyr


Hoppning


''Terräng''


Skola imorgon.

Eftersom att skolan börjar imorgon, så jag ska nog börja dra mig mot sängen. Kanske spelar lite Wordfeud på mobilen, och lite sånt, tills jag blir tröttare. Går i skolan till 15:55 (?), vi hörs kanske på morgonen, annars efter skolan innan jag åker till stallet! Godnatt! ♥


Kommer säkert rida den här filuren imorgon, vi hade markarbete förra gången, så vi har hoppning imorgon! Ska be pappa ta med kameran så han kan fota & filma lite.

Stjärnhästen dog på banan.

Ridsportvärlden är i chock. Världsettan Eric Lamazes häst Hickstead – som vann OS-guld i Peking – avled i dag på banan. Hästen kollapsade direkt efter målgång.
– Alla mår jättedåligt över det som har hänt, säger svenske ryttaren Rolf-Göran Bengtsson till Sportbladet.


Såg detta på aftonbladet och facebook av några som lagt in den där. Brukar inte titta på tävlingar på tv:n, men detta reagerade jag starkt på. Rest in peace.. ♥

Horze.se.

Kikade inte på hemsidan www.horze.se, och såg att dom har nästan likadana ridstövlar som ser ut som Tretorn Advance.




Ganska lika ändå, eller vad tycker ni?

Om ni skulle välja att köpa någon av dessa, vilken ridstövel skulle ni köpt då? Den översta eller den understa?


Dagens fråga.

Vet att jag är lite efter nu, men har inte ställt den här frågan tidigare (tror jag inte iaf), så jag kan lika gärna göra det nu.
Vad tycker ni om Magic Brush?

Har själv inte provat, men dom sägs vara bättre än en piggborste, vad tycker ni som provat Magic Brush?

Hiss/diss?

Svar på tal.


Sv: Jag fick 56,07% och 157 poäng.


Bild från igår på framridningen.

No, it's school tomorrow..

Idag är det söndag då, vilket betyder att det är sista dagen på höstlovet, sorligt men sant.. Så det är skola imorgon, tråkigt, men på kvällen är det hoppträning, vilket jag längtar till! Så jag tror nog också att skoldagen kommer gå rätt så fort. Börjar 08:20, så jag får väl lite sovmorgon iaf. Nu ska jag plugga lite, men innan jag gör det kan jag lika gärna skriva veckoplaneringen. Vi hörs senare!

Veckoplanering:

Måndag: Skola, hoppträning på kvällen.

Tisdag: Skola, åka till Tungelsta Ridklubb.

Onsdag: Skola, ridning på kvällen, tror att det står markarbete på schemat.

Torsdag: Skola, inga planer.

Fredag: Skola, inga planer.

Lördag: Åka till stallet och sköta Conquest.

Söndag: Ponnycupen, hemma mot Enskede RS, kommer troligtvis inte rida, men åker ändå dit och hejar/fotar.


En bild på Aqua som jag gillar väldigt mycket | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Bilder från igår.






Haha, ojdå, långben här då!












Kan visa mer bilder sen | Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 60D.

Jag och Misty igår.


Det blev tyvärr några missar, men sånt händer..

Domarens kommentar var:
Mjukt ridet men tyvärr med en del missar. Tänk på att ha ponnyn rak-/rättställd på raka respektivt böjda spår. Passa på att forma på böjda spår!

Sen stog det något jag inte fattade xD

Ni är grymma!

Igår hade jag 71 besökare och jag bloggade inget alls på kvällen. Nu går det uppåt! :D
Fick en kommentar igår:


Sv: Videon på mig och Nobile, ligger nog hindrerna runt 60-70 cm kanske.

Ponnycupen, bortamatch på Gladö 5/11.

För det första måste jag bara berätta anledningen till att jag inte bloggade igår. Precis när jag hade hoppat av hästen igår på Gladö, då fick jag världens huvudvärk. Och när jag skulle kolla på bilderna på pappas kamera, precis efter, så såg jag suddigt med ena ögat. Den huvudvärken hade jag hela kvällen igår, och jag orkade verkligen ingenting. Antagligen var det migrän eller spänningshuvudvärk då jag var väldigt nervös igår också. Det blev som tur var lite bättre på kvällen sen, men då orkade jag inte sätta mig vid datorn, bäst att vila liksom. Men nu mår jag toppen, tur att huvudvärken är borta!

Jag och pappa åkte till Gladö så vi var där lite innan 3, då vi skulle samlas. Jag var så jäkla nervös redan då. Deras lagledare visade runt, och det verkade väldigt fint och trevligt där! Vi gick sedan upp och satte oss på läktaren och tittade när Gladöryttarna red. Såg väldigt bra ut för dom. Bytte sedan om, eller jag tog av mig mina mjukisar och satte på mig kavajen och det. Sedan red dom programmet en efter en. Sedan valde Lotta hästar åt oss och jag fick den minsta som heter Misty, haha.

Framridningen gick helt okej, dock var hon väldigt pringig, lite pigg sådär. Men jag tycker ändå det funkade ändå. Gjorde några övergångar satt hon lyssnade på mig. Galoppen var nog det bästa, så jäkla underbar galopp, man hängde verkligen med i den, och så fort man la till galoppskänkeln så lyssnade hon. Tycker hon var helt underbar. Rolig ponny faktiskt!

På banan gick det väldigt bra också. Dock några små missar. Vid första halvt igenom fick jag ingen övergång till skritt, tusan också, det kändes som att hon saktade av, men det såg jag sen på videon. Sen på ökningen i snett i genom på slutet fick jag några galoppsteg. Men jag är sjukt nöjd ändå. Jag red mitt bästa och jag tycker att vägarna blev bra, bortsett från galoppstegen och att jag missade skritten. Det var iaf super kul!

Sedan satt vi och fikade. Det var då huvudvärken började. Men jag klarade av det ändå. Vi fick reda på resultaten, och så tyvärr vann Gladö. Men Cajsalisa fick silvret iaf, så det var bra!

Men jag är nöjd med mitt ritt ändå, jag red mitt bästa och det var trots allt min första bortamatch! Sjukt kul dag, förutom cp huvudvärken.

Bilder och videor kommer strax!

Hiss!

Vad tycker ni om röda tävlingskavajer?


Absolut en hiss för min del. Så sjukt snyggt, och speciellt i hoppningen. Vill själv ha en, det skulle vara skitcoolt!

Hiss/diss?

Förra hoppgruppen.

Red i en annan hoppgrupp förut, som vissa av er kanske inte visste om. Men jag red på tisdagar, fast varannan tisdag. I kanske ett år, eller hur länge jag red där. Men sen började jag på måndagar nu den här terminen. Iaf, så har jag utvecklats sjukt mycket. Kan visa en video och några bilder när jag rider Cilvia förra terminen tror jag det var.












Skulle ni vilja se de första gångerna för mig i hoppgruppen? Då red jag en liten b-ponny vid namn Rekyl, som dock inte finns kvar idag. Har massvis med videor!

Nervositet.

Nu börjar det närma sig, tiden går fortare och fortare. Snart ska jag åka, om ca en timma och jag är nervös. Hur ska detta gå? Första bortamatchen för mig, och det ska bli sjukt kul, men om jag bara kunde sluta vara så jäkla nervös. Haha, jag får skitsvårt att käka när jag är nervös, men ja, sån är jag då. Nejmen nu ska jag inte vara så negativ, jag får rida mitt bästa, för mitt lag! Om jag failar blir det bara pinsamt, jag kommer försöka satsa på vägarna mest! Jag bloggar när jag kommer hem sen, nu måste jag sätta på mig ridkläderna och förbereda mig lite! Hörs sen.


En gammal video på mig och Nobile på en hoppkurs, tror det är från 2010.

Påminnelse!

GLÖM INTE ATT VARA MED PÅ FOTOTÄVLINGEN! SISTA ANMÄLNINGSDAGEN ÄR 9/11, ONSDAGEN NÄSTA VECKA!
Klicka HÄR för att komma till inlägget.

Har bestämt mig för priserna, så här kommer dom:

1:a plats: Tre redigerade bilder på dig och ditt favoritdjur, tre länkar till din blogg i tre enskilda inlägg.

2:a plats: Två redigerade bilder på dig och ditt favoritdjur, två länkar till din blogg i två enskilda inlägg.

3:e plats: En redigad bild på dig och ditt favoritdjur, en länk till din blogg i ett enskilt inlägg.

4:e plats: En länk till din blogg i ett enskilt inlägg.

Så fick det bli, kom igen och anmäl er nu! :D Annars kanske jag borde hoppa över tävlingar på min blogg överhuvudtaget om ingen vill vara med.

Lördag.

Godmorgon!
Jag vaknade för en halvtimma sen ungefär. Ska strax äta frukost, då min mage håller på att sprängas. Ska bara ta det lugnt idag, innan jag ska iväg och tävla med Ponnycupslaget. Ska duscha och lite sånt. Slappa helt enkelt.

Som sagt så är det tävling idag i Ponnycupen dressyr, bortamatch på Gladö. Och som jag redan skrivit så rider jag ist för Felinda. Blir spännande. Ska kika in på deras hemsida och kolla vad dom har för roliga hästar. Vi skulle tydligen ha med två c-ponnyer och två d-ponnyer, tror jag får en c-ponny. Men vi får se.

Åker nog runt halv 3 eller nåt, så jag har gott om tid på mig att skriva lite inlägg här då. Ska käka frukost nu, vi hörs därefter!


Smörjda ridskor och chaps.

Haha, har för en stund sen smörjt mina ridskor och chaps, så dom är fina tills imorgon. Ska bara ta fram mina tävlingsgrejer, vilket jag tänkte göra strax! Håller på och skickar bilder till Emilie och Fanny från idag. Slipper jag göra det sen, haha. Men ska strax lägga mig, så fort jag skickar alla bilder. Jag kommer hinna blogga imorgon innan, eftersom att man ska samlas vid 3-tiden tror jag det var. Så jag har gott om tid på mig att slänga in lite inlägg. Sista inlägget för ikväll då, men vi hörs imorgon, godnatt!


Min outfit imorgon, bortsett från jackan & ridspöt då jag ska rida med kavaj imorgon.

Taggad inför imorgon!

Godkväll!
Har varit med Emilie idag. Hänkade ju med henne till Blåkulla och fotade när hon red. Och som tur var så fick hon Dillon, precis som hon ville. Hon blev skitglad och det smittades av på mig också, haha. Kollade och fotade när hon red, sen gick vi runt och flummade med massa roliga människor. Fotade sen Fanny och Nanook & Johanna och Liverpool. Och sedan fick jag skjuts hem av snälla Fanny. Väl hemma käkade jag middag och tittade på idol.

Juste, anmälde mig också till KM dressyr. Conquest får inte gå med, då han fortfarande är halt. Men eftersom att jag ändå vill vara med så fick det bli Dillon. Har inte ridit han särskilt mycket, faktiskt bara två gånger. Men jag får tänka att det blir som en träning. LC:2 som vanligt, det blir nice.

Imorgon är det Ponnycupen, bortamatch mot Gladö. Ska bli riktigt kul och jag ska rida ist för Felinda. Jag kommer typ dö, det kommer bli skitläskigt! Men jag är verkligen taggad, ska bli skitroligt! Pappa både filmar och fotar, så om det inte ser förjävligt ut så lägger jag upp videon. Oh, jag är nervös redan nu, ska bli sjukt spännande att rida en annan häst som man inte har ridit förut. Bara inte hästen är bråkig eller för svår, då kommer det gå skit, haha. Men jag längtar iaf som in i helvete!


En bild på Dillon | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

13:27.

Hej på er. Vaknade runt 9 tiden, käkade därefter frukost ca en halvtimma efter. Jag och Emilie sticker strax till stallet efter vi har käkat lunch. Ska som sagt fota när Emilie rider, sen ska jag nog kolla på en till grupp och fota. Isåfall kommer jag hem rätt sent. Fick också reda på att jag ska rida istället för Felinda imorgon i ponnycupen. Bortamatch mot Gladö, så jag ska inte till Blåkulla imorgon. Ska smörja mina ridskor och chaps ikväll. Får försöka hinna att blogga efter stallet. Vi ska strax käka lunch och sen åker vi. Vi hörs förmodligen ikväll.

Happyface.

Tjena mitt bena eller vad man brukar säga, haha. Kikade in på min statistik och den höjs gör varje dag som går, gud vad glad jag blir! Och mitt besöksrekord har ju varit över 100, visst borde vi slå över 200 iaf? Sitter i en bäddad säng mitt ute i skogen, haha skoja bara. Jag och Emilie ska nog sova snart. Hon sitter och läser i en bok och jag sitter och mobilbloggar, haha, bra socialitet. Imorgon är väl dagen vi väntar på, både jag och Emilie längtar lika mycket tror jag. Men jag ser faktiskt fram imot att fota då hon kanske får Dillon och dessutom ska hon rida med sina nya ridstövlar. Ska strax lägga mig, vi hörs imorgon, kan försöka mobilblogga om jag har tid, godnatt!

@Emilies place.

Hejsan!
Åkte till Emilie runt halv 2. Vi har precis käkat middag. Vi har sen bara typ flummat och fotat massa failbilder. Ska visa henne några bra skräckfilmer, tror att jag ska tvinga henne att se The Ring eller nåt. Sitter vid Emilies dator just nu, men vi ska väl hitta på något snart. Vi hörs imorgon, det här inlägget blir nog det sista för ikväll.


Hittade den här gulliga bilden på Curt, hehe. Så jäkla söt, den där lilla ponnyn!

Torsdag.

Halloj everybody! 
Fick lite sovmorgon idag, vaknade runt halv 10. Rätt skönt ändå! Käkade sen frukost och spelade tvspel. Ska strax fixa mig och käka lunch. Sedan drar jag mig mot bussen och möter Emilie. Ska nämligen sova hos henne idag, sen imorgon ska jag med henne till stallet och fota när hon provrider i en ny ridgrupp. Blir nice! Hon har även fått nya ridstövlar så det blir lite sådär roligare att fota då! (: Ska sticka om någon timme eller nåt, så jag måste fixa lite lunch nu. Hörs senare! ;)


Jag och Liverpool igår, ser ut som att vi ska gå omkull, hahah.

Adobe Photoshop Elements 8.

Satt och redigerade två bilder på Emilie och Dillon. Såhär blev dom.


Vad tycker ni? Gillar den första väldigt mycket, tycker att jag lyckade rätt bra med den. Den andra blev sådär. Skulle vara kul & höra era åsikter.


Dagens kämpiga ridpass.

Jag är seriöst helt död nu. Jag red Liverpool så kallad Limpan. Han var väldigt lerig, så det jag kämpade med att få bort det. Fick sen en medhjälpare. Haha, Fanny kratsade hovarna, satte på benskydden & sadlade åt mig, då jag hade väldigt kort tid på mig tydligen, så alla klockor gick typ fel. Haha, lite snällt sådär. Jag höll på med mina glasögon som dampade typ, fick så jäkla mycket damm på dom efter jag hade borstat honom. Tränsade sen och gick ut.

Det ända jag kan säga om dagens ridpass är nog att jag inte kan rida hästen. Kändes helt och hållet att jag inte passar med honom, sen är han inte den enklaste heller. Blev väldigt hård i handen för han var så hård i munnen.. Väldigt komplicerad häst. Han är verkligen inte som en 'normal' häst att rida, det tycker inte jag iaf. Sen sa Tarja lite tips sådär, och ja, det var inte det enklaste, men jag kämpade på. Var helt slut efteråt, och jag fick höra att jag slipper honom, får en ny häst nästa vecka, på så sätt blir jag glad. Han slipper mig, och då behöver han inte någon ryttare som tappar tålamodet helt. Haha. Ja, han var väldigt komplicerad, väldigt annorlunda.

När jag kom hem slängde jag mig i duschen på en gång, var helt igenom svettig och helt död. Så nu känner man sig lite fräsch.
Emilie & Fanny fotade och filmade, tänkte att jag kunde göra en lite video av det, om jag hinner! ;)


Största failbilden från idag, haha, jag döör på riktigt! xD

Onsdag.

Godmorgon, eller jag menar godeftermiddag låter väl lite lämpligare! Gick upp runt halv 9, kan tydligen inte sova längre, hm, vad kan det bero på? Min trötthet kanske har försvunnit, vem vet. Har precis käkat frukost, spelade lite tvspel nyss, sen hamnade jag här. Planerna för dagen är väl att ta det lugnt för det mesta. Spela tvspel/dataspel, hah. Just nu finns det knappt något annat att hitta på, sorligt men nästan sant.

Och eftersom att det är onsdag idag är det ridning också, så jag drar väl runt 5, om inte tidigare. Beror på när pappa hämtar upp mig. Tarja sa förra gången att jag skulle få rida Liverpool, som kallas Limpan idag igen. Han var riktigt bråkig förra gången, jag tappade totalt tålamodet. Idag hoppas jag att det går bättre, nu vet jag hur han är på sätt och vis. Emilie kommer så hon får fota & filma lite med min kamera. Om det går bra för mig idag, kommer det en överraskning ikväll, om jag lyckas hinna med det.

Nu ska jag spela ett spel som heter Spingo, vi hörs snart!


Liverpool, åsnehästen, haha ;)


Världens finaste.


Jag borde snart inse att jag är förlång.. Varför måste livet vara så orättvist? Om han inte bara varit d-ponny hade det inte varit något att klaga över. Alltid ska man fastna för små ponnyer, har jag märkt. Snart är det väl dags att gå över till häst, sorligt men sant. Ponnytiden är väl snart över för mig. Dags att försöka ta vara på tiden man kan rida ponny. Än så länge ska man väl vara glad, men om kanske 1 år blir det väl sorligt. Conquest är och kommer alltid vara bäst, världens finaste ponny & den tiden jag har haft med honom är nog en av dom bästa tiderna i mitt liv! ♥

Johanna och Wilma, del 2.



















GLÖM INTE FOTOTÄVLINGEN, BLÄDDRA NER FÖR ATT HITTA INLÄGGET!

Bloglovin.

Känner att det ramlar in massa läsare här, statistiken blir högre och högre. Och det blir mer och mer kommentarer också, snacka om lycka! :D Kärlek till er! ♥

Glöm inte att följa mig via bloglovin, jag kan gärna följa er också, om ni följer mig såklart! :D


Kanelbullar.

Har precis bakat kanelbullar och käkat lunch. Hade dock inte kanel på, tycker dom blir godare utan. Såhär blev dom iaf:


Snacka om tisdagsmys. Ikväll blir det nog film & smaska på dom här goda bullarna! Lyckade bullar, eller? :D

Johanna och Wilma, del 1.










Mer kommer senare, nu ska jag baka, hörs snart! ;)

1 november 2011.

Idag är det första november, tänk er, snart är det 2012, herregud vad tiden går fort! Har inga planer inför dagen förutom att slappa & ta det lugnt i stort sett. Har redigerat lite bilder också, kan visa sen. Stannar väl hemma hela dagen, och imorgon blir det ridning, dock ska jag inte fota Frida och Hellen då hon blev sjuk.. :( Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Ska föresten baka idag, det är väl typ det roligaste jag ska göra idag, kanske spela lite dataspel/tvspel också för att iaf inte bara sitta här och ruttna.


Redigerade den här bilden idag. Tycker att jag lyckade rätt bra, eller vad tycker ni? :)

RSS 2.0