Fototävling.

Kör igång med en fototävling, nu när det är höst så får temat vara höst också!

Reglerna:

- Bilden ska vara på ett djur (kan vara på vilket djur som helst), man ska kunna se att bilden är fotograferad på hösten.

- Det ska vara du som har fotograferat bilden.

- Kommentera att du är med i det här inlägget, kom ihåg att skriva ditt bloggnamn!

- Skicka in bilden till mig [email protected].


Ett exempel på hur en höstbild kan se ut.

Har dock inte kommit på priserna än, men jag återkommer när jag har bestämt mig! ;)
Det är lika bra skicka in en bild nu, annars kanske det inte blir du som blir utlottad.


Smakprov.




Vad tycker ni, sugna på mer bilder? :)

Dagens hoppträning, 31/10.

Red lilla Meja idag, gick verkligen klockrent!

Vi började med att rida fram ganska självständigt, red skänkelvikning då och då, jag ville få henne att mjukna i sidorna. Hon var lite stel i början, men det gick bättre sen. Jag fick till allting suveränt i stort sett. Övningen vi red idag var inga problem alls, hon var som en ängel. Fick positiv kritik av Lotta också, då blir man bara glad såklart. Känner att dagens hoppträning verkligen blev lyckad. Har nog aldrig varit såhär nöjd över hur jag ridit en fjording förut, känslan idag var underbar. Hon kändes inte seg, utan väldigt bra framåtbjudning hela tiden, vilket var bra! Så, jag är jättenöjd över lektionen, hoppas det blir samma känsla framöver om jag rider henne nästa gång också.


Hon är ju rätt söt ändå :')

Bloggar jag läser.

Bloggar jag läser dagligen:

www.ettbenivarjehorn.blogg.se
www.teambergkvist.blogg.se
www.emiliekarlman.blogg.se
www.satsanderyttaren.blogg.se
www.caaracal.blogg.se
www.hoppodressyrtjejen.blogg.se
www.fotografennathalie.blogg.se

Det är väl dom bloggarna som jag brukar läsa, sen är det några andra jag läser lite då och då.

Hiss!

Vad tycker ni om GPA hjälmar?


En solklar hiss för min del, dock ser dom ut som flugor, men det är så sjukt snyggt i hoppningen. Matchar bra med svarta Tretorn Advance, enligt mig.

Hiss/diss?

Stable soon.

Tyvärr hann jag inte göra tidsinställda inlägg, det blir alltid sådär, jag borde nog aldrig lova nåt längre. Haha, kanske inte ska skriva något alls utan bara låta det komma när jag har tid. Men ja, har varit iväg och fotat Johanna och Wilma. Vi tog en sväng till en äng och fotade lite där och sen lite i skogen. Sedan gick vi till ridhuset och ridbanan. Hon skulle egentligen inte rida, men det blev så iaf, så jag fick bilder både när hon red och lite fina porträttbilder. Bilderna blev bra, men nöjda med dom! Ifall ni vill se, får ni kommentera. Skulle vilja ha minst 3 kommentarer, isf kommer dom upp ikväll förhoppningsvis! :)

Ska strax käka, sen ska jag slappa vid datorn därefter byta om till ridkläder och dra mig mot stallet. Hoppträning som gäller då, fast idag har vi markarbete eftersom att vi varannan gång har markarbete och varannan hoppning. Har ridit Meja några gånger nu, kanske blir en ny häst eller så rider jag Meja några gånger till, vi får se. Åker runt 6 tiden, så jag lär hinna blogga lite innan. Vi hörs ikväll (om inte jag gör tidsinställda).


En av dom första gångerna i hoppgruppen den här terminen när jag red Frank (:

A new day, a new week.

Hello everybody!
Vaknade runt 8, alldeles förtidigt för mig, jag som vill ha sovmorgon. Har man en lillebrorsa så har man. Gick upp efter att jag spelat Wordfeud. Käkade lite frukost och sen satte jag på datorn. Har precis kollat vilken buss jag ska ta. Innan jag möter Johanna, ska jag upp till Centrum med mamma och köpa lite grejer, sen tar jag bussen mot vh. Ska strax duscha och fixa mig. Gör lite tidsinställda för bättre uppdatering! Bloggar när jag kommer hem sen ;)


En bild från en annan gång när jag följde med Johanna till Wilma.

Oh, sometimes i get a good feeling yeah.

Godkväll!
Har spenderat min kväll vid datorn, roligt liv jag har. Haha, borde hitta något vettigare för mig. Men datorn är mitt liv för mig just nu, jag klarar mig inte utan den, haha. Dagen har varit rätt slapp, har inte hittat på så mycket annat än att tittat på film, slappat & typ lagat mat, haha. Imorgon blir det fotograferingsdags! Lite porträttbilder i den fina hösten med Johanna och Wilma som små modeller. Ska sitta och spela spel på mobilen tills jag blir trött, godnatt! ♥


En gammal bild på mig och Cilvia.

Min första tävling.

Min första tävling var 2008/2009 på Skutans Gård, minns inte vilket år exakt, men same shit. Anmälde mig på Flox, en liten söt b-ponny (väldigt populär). Det var både grundomgång och omhoppning. Det var 40 cm, och barbacka dessutom. Red igenom hela banan felfritt med en väldigt trött & seg ponny, det resulterade i en 3:e plats! Jag var så sjukt glad, första tävlingen och det gick så bra som det gick, sånt händer inte för alla (:










Roligaste upplevelsen med häst.

Den roligaste upplevelsen jag upplevt med häst, är nog när jag hade Neff på ett ridläger 2009. Vi red till en sjö och badade med hästarna. Det var så sjukt roligt & jag har nog aldrig varit lyckligare än den dagen när jag satt där på Neff i vattnet som plaskade med hoven i vattnet. Den känslan går nog aldrig att beskriva.


Skulle aldrig neka till att göra om det, om jag nu fick chansen, men det var verkligen inte sista gången jag badade med häst, det ska bli fler gånger!

Globen Horse Show 2011.

Någon av er läsare som ska till Globen Horse Show i år? Det ska iaf jag, på söndagen på finalen! Ska bli riktigt kul. Har sparat lite pengar också som jag tänkte spendera där på anexet. Kan visa vad jag funderar på att köpa, om det finns där givetvis!


Mountain Horse ridbyxa helskodd. Riktigt snygga, om det finns där billigt och passar mig så är jag nästan 100% säker att jag köper dom.


Vit ridbyxa helskodd. Har dock ett par vita ridbyxor som är knäskodda, men jag ville hellre ha helskodda, därför tänker jag leta efter sånna.


Svart kavaj, vilket jag inte har, därför tänkte jag att jag måste skaffa en då det är snyggare med svart än blå som jag har.

Sen blir det väl lite andra småsaker om jag hittar något kul! ;)

Ovisade bilder.

Kom på att några ville se lite bilder från en Skutantävling då jag var där och fotade. Har redigerat några, så jag tänkte att jag kunde bjuda på några också!












Har mer bilder, men då får ni kommentera! ;)

Har också bilder från andra tillfällen som;

- Pay & Jump på Blåkulla.

- Skogslotten på Blåkulla.

Kommentera vad ni skulle vilja se för bilder.

Söndag.

Söndag idag då, har bara tagit det lugnt för det mesta. Det blir en slappdag för min del.

Min veckoplanering

Måndag: Hänga med Johanna till Wilma och fota, sen hoppträning på kvällen.

Tisdag: Inga planer.

Onsdag: Hänga med Frida till Hellen och fota, sen ridning på kvällen.

Torsdag: Sova hos Emilie.

Fredag: Hänga med Emilie till stallet och fota när hon provrider i en bättre ridgrupp.

Lördag: Ponnycupen, bortamatch mot Gladö RS.

Söndag: Sura för att det är sista dagen på höstlovet, och typ plugga lite.

Kanske bloggar mer senare.


Två bilder från igår ♥

-


Jag älskar dig

Kylig höstdag i stallet.

Gick upp runt 8, tog bussen till stallet vid kvart i 10. Träffade Fanny på bussen så vi gjorde sällskap till Blåkulla. Tvättade Conquests spilta, vattenkoppen & krubban. Sedan fotade jag Emilie när hon red Meja. Sen gick vi runt och hade tråkigt, fotade hästarna i hagen & sånt. Det sista jag gjorde var att jag ställde Conquest i stallgången, stod och borstade på honom och Emilie fotade lite bilder. Sedan smörjde jag slarvigt sadeln och tränset (hann inte smörja noga). Åkte sedan hem. Håller på och laddar över bilderna från idag, tänkte visa några sen! Ska skicka massa bilder från tävlingar till några nu, som jag inte har skickat ännu, haha, jag är skitseg på att skicka. Men ah, skriver mer sen, om jag fortsätter på detta blir det bara ointressant.


Gammal bild på Conquest ♥


Hejdå dator, hej sängen.

Käkade vid 7 tiden, sen gick jag och tog ett varmt bad. Sedan tittade jag lite på idol och nu hamnade jag här. Ska strax lägga mig, börjar känna att tröttheten kryper fram. Så jag ska lägga mig snart, och spela lite spel på mobilen & sånt. Mycket intressant inlägg, men ja. Jag bloggar mer imorgon! ;)


Charmig bild på Conquest ♥ | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D | Bilden är oredigerad, därför lite kass kvalité.


Ponnycupen, hemmamatch 23/10.

Fick lite kommentarer om att ni ville se videon när jag tävlade Bandit i ponnycupen. Jag får väl bjuda på den då.


Det gick inte direkt super, och jag red inge bra där, hah. Slarviga vägar och ah, men det var trots allt första ponnycupsmatchen. Tagga som fan till nästa ponnycupsmatch som är mot Gladö!

Nytt på Hööks.

Vad tycker ni om dessa produkter?

Stigbyglar Free Jump SOFT'UP, pris 1949:-


Läderridstövel Glacier CRW®, pris 1489:-

Hiss/diss?

Hiss för min del på båda produkterna, båda ser väldigt praktiska ut!

Hööks.



Kikade in på Hööks hemsida, nu har dom höstrea, 50% rabatt på utvalda produkter!
Sen har dom även 20% rabatt på alla ytterjackor. Kika in på www.hooks.se, där hittar ni alla roliga produkter! En väldigt bra hemsida man kan beställa bra grejer, tycker jag.

I'm happy.

Hejsan, små läsare!
Fredag idag då, vilket då är sista skoldagen på veckan + att det är första dagen på höstlovet! Väldigt trevligt tycker jag, hehe. Hade en väldigt slapp dag i skolan också, hade bara två lektioner, sen åkte vi in till stan. Vi gick på Laserdome, vilket faktiskt var roligare än jag trodde med tanke på att alla hade kul också (tror jag iaf). Men ja, det innebar att man skulle skjuta på varandra med laserpistol och man var i två lag. Riktigt roligt när man väl fattade hur man skulle göra. Ibörjan tycker jag att det var skitsvårt, sen sprang jag runt och sköt på alla nästan tillslut. Vi var väl där i en timma skulle jag tro, sen åkte vi hem.

Väl hemma har jag tagit det lugnt för det mesta. Har städat mitt fula rum som blev något bättre. Sen hamnade jag här. Ska strax käka middag & vid 8 tiden blir det väl att kolla på Idol och käka massa godis typ. Kanske kollar på någon film sen om jag orkar. Så ser min kväll ut ungefär.

Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till stallet. Ska sköta Conquest för det mesta, och umgås med roliga människor som brukar vara där. Ska försöka med bättre uppdatering nu under lovet!


Slumpad bild på Emma och Fritz på Pay & Jump | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Torsdag.

Halloj, ursäkta min uppdatering som vanligt hah.
Igår red jag en ny häst vid namn Liverpool, som även kallas Limpan vad jag har hört. Och det gick inte så bra, jag red som en kratta typ. Han lyssnade knappt ingenting, och jag tappade typ humöret helt. På volterna var han skitseg, på långsidorna blev han som en blixt. Lite skum häst, men han är inte så skolad + att han är ung tror jag. Vet inte så mycket om honom, men jag har bara hört lite. I slutet blev han mycket mjukare och då kändes det bättre. Vi gjorde lite skänkelvikningar och galopparbeten på volterna. Ibland busade han i galoppen och flög iväg ut ur volten, så jag red några extra varv på volten när han kronglade. Skulle rida han nästa gång också, då lär det gå bättre då jag vet lite hur han är & så.

Idag var det en ganska slappdag, har både slöjd och hemkunskap på torsdagar, och det är typ det roligaste ämnerna. Håller på med ett schabrak på slöjden, det går ganska bra. Har förhöga krav på mig själv (allt ska vara perfekt enligt mig), hah, så jag fick typ damp när råkade sy fel, haha. Slutade vid 3 ungefär, gick sedan hem och sedan hamnade jag här. Sitter och lyssnar på musik just nu och har allmänt tråkigt.

Helgens veckoplanering:

Fredag: Skola, har tre lektioner (tror jag?), sen ska vi iväg med klassen någonstans, som en överraskning, lite kul sådär. Slippa de sista lektionerna, så ja. Sen ska jag väl slappa och vara glad över att det är första dagen på höstlovet.

Lördag: Åka till stallet, sköta Conquest.

Söndag: Inga planer, hittar väl på något roligt.

Lite slapp helg sådär, men sen är det höstlov, trevligt!


Två bilder från senaste klubbdressyren 25 september på bästa ♥

Tisdag.

Dålig uppdatering, men det blir tyvärr så just nu, har mycket med skolan, och jag satsar på bra betyg, så ja. Det blir som det blir, men jag gör mitt bästa ändå.
Igår red jag i hoppgruppen på lille Meja. Gick super! Vi hoppade väldigt mycket halv igenom, vilket var lite krongligt, men jag fick till det iaf.
Idag hade vi 4 lektioner, åkte inte till Tungelsta Ridklubb. Kände mig skittrött, hade ont i huvudet. Sen hade jag ingen lust att åka själv heller (då de andra jag brukar åka med inte heller skulle åka). Dåligt gjort av mig, då jag egentligen borde åkt själv, men jaja. Gjort är gjort. Somnade sen när jag kom hem, vilket var skitskönt. Sen blev jag väckt när vi skulle äta middag. Just nu sitter jag och håller på med Olivias header, och skickar bilder till Cajsalisa. Och pluggar matte, haha, men jag hinner iaf. Imorgon är det en lång skoldag, har sen ridning på kvällen. Helt slut dom här dagarna i veckan, sov bort hela dagen nästan i söndags efter tävlingen, sen somnade jag idag också. Borde ha någon sömnsjuka, haha. Brist på järn eller nåt. Juste, fick veta idag att jag fick C på matteprovet, blev otroligt förvånad. Trodde verkligen att jag skulle få ett E, men ja, sjukt nöjd iaf. Får reda på betyget i NO imorgon också, spännande! Men nu ska jag fortsätta med det jag gör, hörs nog imorgon.


En bild från i söndags när jag skrittade Conquest ♥ (Hade vita ridbyxor där för att jag tävlade då fast på Bandit i Ponnycupen, för er som undrar).

Vinst idag för oss!

Första ponnycups-matchen för mig var idag då på lilla Bandit. För mig gick det sådär, bortsett från att vägarna blev slarviga och jag red typ försmå volter för han flög innåt skitmycket. Förövrigt gick det bra för alla andra i vårat lag också. Borta laget var Mälaröarna. Vi vann, vilket var skitkul! Jag är är nöjd ändå, ävens fast det inte gick super för mig och Bandit, men jag är sjukt glad att vi vann över motståndarna. Och dessutom var det sjukt kul, eftersom att jag aldrig varit med i Ponnycupen innan.

Domarens kommentar:
Var lite mer nogrann med hörnen så du inte tappar poäng. Försök krama loss (mjuk inre hand) så du får lite eftergift. Något jag faktiskt behöver träna på är att ha mjuk inre hand, så det ska jag börja tänka på mera.
Nästa match är borta-match, tagga! Jag kanske inte rider då, men jag åker med och hejar och fotar!

Efter alla hade ridit hade vi fika. Snackade lite med tjejen som också red Bandit, det som var lite kul var att hon också hette Louise, haha.
Jag red därefter bästa Conquest, han börjar sättas igång, så jag fick förfrågan att rida honom. Skritt på lång tygel i en halvtimma. Han gick runt där med spetsade öron, skitgullig. Han är söt som vanligt, fina lilla hääst ♥ Johanna hängde med till ridhuset och fotade lite med min kamera. Även pappa fotade lite också.
Har sen i stortsett sovit bort hela dagen, haha, var så jäkla trött så jag somnade på soffan efter lunchen. Ska nu plugga lite, och sånt.

Om ni vill se videon när jag red Bandit idag, tycker jag att ni får kommentera! :)


En bild från idag på mig och Bandit.

Tagga!

Vaknade runt halv 7, ska strax upp och käka frukost och sånt. Åker runt halv 9 eller nåt. Första ponnycups-matchen då för den här terminen, och för min del också. Börjar bli lite nervös, men jag är jättetaggad. Hoppas att det går bra, skulle vara sjukt kul ifall vi vann första matchen! Ska fixa iordning mig nu, för jag ska åka om ca en timma. Vi hörs jag kommit hem!


Nu kämpar vi håååårt! :D

Sleep.

Ska lägga mig nu, ska upp runt 6-tiden imorgon för att hinna med allt och slippa känna sig så jäkla stressad. Ska därför övertala pappsen att åka lite tidigare så jag slipper stressa med Bandit också. Så himla jobbigt att stressa och speciellt runt hästarna, det är inte alls bra. Alla ska ju ut samtidigt och första start är 10, därför är det lämpligt att vara där i tid så man hinner jag hinner byta schabrak, och göra en inbakad fläta i pannluggen. Men som tur lär nog Johanna hjälpa mig får jag hoppas (då hon inte ska rida), hon blir fotografen imorgon. Pappa filmar och fotar lite också, så om det inte ser förjävligt ut visar jag videon och lite bilder sen! Sen ska jag nog be pappa att fota lite när jag skrittar igång Conquest, hah, med vita ridbyxor men skitsamma x) Ska tagga inför imorgon nu, träna lite extra på programmet (ävens fast jag redan kan det), men det är väl alltid bra ändå att plugga lite på det. Godnatt! ♥


Två bilder när jag tävlade Conquest på senaste klubbdressyren (:

Lördag.

Halloj, var i stallet idag nästan hela dagen. Förberedde lite tills imorgon. Smörjde Bråkas sadel & träns, fotade Emilies ridlektion. Sen bestämde jag mig för att jag skulle byta häst med Tove, så jag ska rida Bandit imorgon ist för Bråka. Juste, har ju inte berättat.. Jag skulle egentligen inte rida på hemma-matchen, men jag rider ist för Felinda. Skulle egentligen ridit Conquest, men han kunde inte gå, så jag fick välja mellan Bråka & Meja, och då ville jag hellre rida Bråka än Meja. Och sen så blev det Bandit tillslut. Så ja, alla säger typ att Bandit är lättare än Bråka. Och det underlättar för laget liksom och jag tror nog det går bättre med Bandit än Bråka, så ja. Nu är det bara att kämpa & rida sitt bästa! Motståndarna är Mälaröarna, det blir nice. Och för er som inte vet, så är det första gången jag är med i Ponnycupen, så det kommer bli sjukt läskigt.. Pinsamt om det skulle gå dåligt, om man typ skulle faila eller nåt xD Men eftersom att jag bytte med Tove så smörjde jag Bandits sadel och träns lite snabbt sen borstade jag honom lite snabbt. Redde ut manen, pannluggen och svansen. Sen gjorde Emilie en fläta i hans svans så den blir bra tills imorgon & jag försökte göra en inbakad fläta i pannluggen, men han höll på med sitt huvud hela tiden, så det var lite svårt. Fick också förfrågan att rida Conquest imorgon efter tävlingen, så jag sa självklart ja. Han har blivit sparkad så han sätts igång, hoppas han blir helt frisk snart! Men ja, har smörjt mina ridskor & chaps och har tagit fram allt tills imorgon. Ska upp runt 6-tiden för att hinna åka lite tidigare, så att jag slipper att stressa. Isf får jag väl hjälp av Johanna eller nån (:


En bild på mig och en fjording som heter Finess på Skutans Gård, för typ ett år sedan eller nåt. (Hittade ingen bild när jag rider Bandit, tyvärr..)

Videoklipp från Pay and Jump 16/10.

Redigerade videon pappa filmade på mig från Pay and Jump 16/10, när jag tävlade Frank i 70 cm. Det är alltså inte orginalet, har tagit bort en hel del.


Har jag fått bättre självförtroende..?

Haha, med tanke på rubriken så kämpade jag verkligen på NO-provet idag & det gick skitbra, svarade på alla frågor och försökte skriva så utförligt som möjligt vilket jag lyckades med ganska bra. Vill få höga betyg i NO, jag tycker även att det är ett roligt ämne. Så ja, nu hoppas jag på bra betyg på det då, hoppas jag får reda på det nästa vecka. Sen får jag även veta matteprovet nästa vecka. Alltid lika spännande (om man har gjort bra i från sig också). Känns bra på alla prov jag gjort hitills och det sista jag gjort nu senast har gått bäst! Har verkligen börjat kämpa som fan nu med skolan. Hoppas att det visar bra resultat bara. Har fått VG (C) i två svenska uppgifter, så det går uppåt för mig.

Haha, men iaf, så har jag varit hemma i några timmar nu. Fredag idag är det också, trevligt! Ska plugga lite nu, så slipper jag göra det sen. Hörs senare!


En bild på mig och Meja.

Torsdag.

Bloggar lite snabbt här då. Igår kunde jag tyvärr inte blogga, var i stallet och red, sen pluggade jag när jag kom hem. Så jag hann tyvärr inte. Men jag red iaf MP Girl igår. Det gick väl rätt bra. Vi red för det mesta skänkelvikningar. Och det gick sådär. Sen hade vi rätt mycket galopparbeten också. Orkar inte berätta om ridpasset, men det gick ganska bra iaf.

Sitter nu och pluggar, håller på med ett hemprov i SO, som ska vara inlämnat imorgon. Sen har vi även NO-prov imorgon, så det blir bara att plugga ikväll. Ville bara säga att jag lever iaf. Blir tyvärr ingen mer uppdatering ikväll, skolan går före bloggen. Bättre uppdatering blir det nog imorgon, hörs då!

Happy smile.

Hej på er! Var i skolan idag då, dagen gick ändå rätt snabbt tycker jag. Fick tillbaka svenska provet och jag fick C alltså VG, vilket jag är supernöjd med! Sen hade vi även matteprov & det kändes också helt okej. Hoppas jag får E eller D iaf, alltså G eller G+. Jag gillar inte direkt matte, och jag är inte bra på det heller, så jag är nöjd om jag får ett E iaf. Slutade tidigare idag, vilket var bra. Så nu hinner jag plugga lite innan stallet.
Ska göra ett SO-prov och har NO-prov på fredag, så det blir plugga, plugga, plugga resten av veckan typ. Ska käka någon macka eller nåt innan stallet också. Åker om ca en timma eller nåt.
Hörs senare!


Kommer säkert rida den här lilla bushästen idag :P

Onsdag.

Ojdå, här har man slarvat med att uppdatera. Den här veckan har varit väldigt seg, jag har varit sjukt trött nu i början på veckan, har knappt orkat någonting. I måndags gick jag i skolan från 08:20 och slutade tidigare, vi behövde inte ha NO, vilket var otroligt skönt! Tog det sen lugnt hemma & sedan hämtade pappa upp mig och vi åkte till stallet. Stog att jag skulle rida Meja, precis som jag trodde också. Vi hade markarbete & det gick väl rätt bra. Men jag tycker inte att jag passar ihop med fjordingar, jag blir typ förhård i handen känns det som. Aja, men det blir väl bättre efter jag ridit fjordingar ett tag. Kommer antagligen rida fjording rätt mycket i hoppgruppen säkert, då vi byter hästar & så. Skriver inte så detaljerat om ridpasset, men vi red bra övningar.

Igår var det tisdag, hade 4 lektioner, sen åkte vi till Tungelsta Ridklubb. Det var ridning för våran del, och dock hade vi bara 20 minuter på oss, vi skulle tydligen rida tidigare. Så hade väldigt brottom med att fixa hästen, byta om, leta efter en väst. Satte benskydden fel (de som satt på bakbenen), värsta fail jag är. Sen gick min toffs sönder, väldigt lyckat, så jag fick rida utan toffs. Såg kanske lite roligt ut, men jag fick leva med det då jag gav bort min andra toffs, hah. Vi red kadrilj, det gick väl bra. Red Finja, hon var duktig, men lyssnade knappt på mina halvhalter, hon stretade imot mycket i början och lyssnade typ inte på mig. Så jag sket hur hon gick, fokuserade mest på vägarna, var så sjukt trött så jag orkade typ ingenting, jag bara red xd Åkte sedan hem och mötte sedan mamma i Centrum. Köpte en röd vinterjacka (fanns inte i rätt storlek i svart, som jag ville ha från början, men aja), sen drog vi och hämtade lillebrorsan, och sen gick vi hem.

Idag är det onsdag då, börjar 08:45 och slutar runt 16:00. Så jag ska börja fixa mig nu, ville bara blogga nu lite när jag hann det också, eftersom att jag inte har gjort det på några dagar (har inte ens suttit vid datorn på några dagar, shit vad ovanligt). Har ridning idag också, men jag försöker uppdatera efter skolan. Vi hörs då!


En bild på mig och Frank från söndags.

Godnatt.

Har varit en rätt seg dag efter stallet. Har tagit det lungt, vilat & så. Har haft en ganska stark huvudvärk nu på kvällen, har dock varit väldigt seg och inte orkar någonting alls. Så det har tyvärr inte blivit så bra uppdatering idag. Jag orkar knappt sitta vid datorn nu, ska kolla igenom några instuderingsfrågor till NO-provet, sen ska jag sova. Tidigt, hah, men jag är så jäkla trött, jag behöver verkligen sova länge eftersom att jag går upp tidigt typ varje dag..
Innan jag avslutar detta inlägg kan jag visa min veckoplanering:

Måndag: Skola, hoppträning på kvällen på Meja tror jag det blir, plugga.

Tisdag: Skola, åka till Tungelsta Ridklubb, plugga.

Onsdag: Skola, rida på kvällen.

Torsdag: Skola, slappa.

Fredag: Skola, kanske shoppa.

Lördag: Åka till stallet, sköta Conquest, om inte andra planer.

Söndag: Åka till stallet, Ponnycupen hemmamatch mot Mälaröarnas RK (jag ska inte rida, jag rider nog på borta matchen eller nåt), blir att fota & heja på dom som rider.

Ska stänga av datorn nu, vi kanske hörs imorgon på morgonen.

Lite bilder.

Nathalie fotade mig idag, hon la upp på sin blogg så jag kunde ta därifrån. Så tänkte bjuda på dom!






Haha, tillåtet att skratta, själv gör jag det, så det gör inget, haha, jag döööör! xd Den mest failade hopptävlingen hitills tror jag, haha åååh! xd

Pay & Jump på Frank i 70 cm 16/10.

Åkte till stallet runt kvart i 9. Gick banan och sen fick jag stressa som jag vet inte vad. Men som tur fick jag lite hjälp, vilket jag verkligen behövde. Hann inte ens borsta eller någonting, fick sätta på benskydden, sadeln & tränset på en gång.. :(

Framridningen: Det gick åt skogen, red ju också på hackamore, vilket jag inte har gjort innan. Han vägrade 2 gånger tror jag eller mer, och sen kom vi fel på hindrerna, jag var förmycket framåt, så nästan alla hopp blev konstiga förutom ett typ. Jag var också väldigt stressad redan innan så.

Inne på banan: Det gick också åt skogen, hur ska jag berätta.. Han vägrade nästan på alla hinder, jag var för stressad, okonsentrerad, ville gå och dö typ, nej men. Men ja, det gick inte bra så. Tur att det inte var en riktig tävling, då skulle jag säkert kommit sist eller nåt. Kände mig verkligen som en jäkla nybörjare, ursh, vad dåligt jag red. Men jag tänker inte lägga in videon, det såg för hemskt ut. Jag kommer typ klippa ut & visa det som gick som bäst. Sen trodde jag att jag skulle ut efter 3 vägringar så jag gick till utgången, sen sa några som stog där att det bara var träning och att det inte spelade någon roll om man vägrade ut sig, man fick typ ändå hoppa igenom hela banan. Gud vad pinsamt det var! Jaja, efter en anstängrade ridning kämpande igenom hela banan så var jag helt slut. Jag har verkligen förhöga krav på mig själv, jag blev skitsur efteråt, haha. Dålig jag är alltså! Hejade iaf på det sista som red. Fotade lite också. Det gick bra för alla andra i stort sett!


Tog den här bilden från Nathalies blogg, tror inte att det gjorde någonting att jag gjorde då hon ändå ska skicka bilderna sen. Jag tycker att det gick bra när jag väl kom över hindrerna, men alla vägringar är jag direkt inte nöjda med, jag kunde ha gjort bättre. Men jaja, det var bara träning.

20:38.

Godkväll allesammans! Idag är det lördag då, dagen har gått otroligt fort. Snart är det söndag då, sen en ny vecka. Tiden går så jäkla fort, jag hänger inte riktigt med, ååh, tiden borde gå saktare..
Imorgon är det tävlingsdags, Pay & Jump på Frank i 70 cm. Taaaaggaaa! Har planerat nu lite och tagit fram min grejer. Åker till stallet runt halv 9, fixar Frank lite innan, borstar och så om jag hinner. Sen gå banan, sen sadla & tränsa och gå ut. Måste byta schabrak också, får be någon att hjälpa mig, kommer annars få skitbrottom. Ser fram imot morgondagen, ska bli kul att tävla Frank faktiskt, med tanke på att jag inte gjort det innan.
Duschade för en stund sen, och sedan hamnade jag här. Ska strax lägga mig, ska upp runt 7-tiden imorgon, så jag ska lägga mig tidigt idag. Kommer nog inte hinna blogga innan då jag måste fixa allt. Men vi hörs imorgon efter tävlingen när jag kommit hem. Hörs då, godnatt! ♥


Första gången jag hoppade Frank, nu taggar vi tills imorgon! :D

Min outfit imorgon.

Ingen kommenterade på min fråga, men jag är snäll ändå & visar min outfit jag kommer att ha imorgon.


Orkar inte använda min kavaj imorgon, så jag valde min jacka ist. Det är ju lite kul & variera lite ibland. Så ser min outfit ut iaf!

Bildbomb - dressyrlektion på MP Girl 12/10.








Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 550D.

Stallet.

Var i stallet idag, åkte runt kvart över 9 och kom till stallet runt halv 10 ungefär. Direkt när jag kom dit tvättade jag hela Conquests spilta, vattenkopp och krubba. Det var det ända jag hann med för jag kollade på Emilies ridlektion, hjälpte lite på prova på ridningen, käkade lunch, smörjde Franks sadel & träns. Sen skötte jag Frank lite, fick lite hjälp av Emma också. Redde ut pannluggen, manen och svansen och borstade lite. Tänkte knoppa men jag hann inte.. Åkte hem vid halv 5 ungefär, fick skjuts av snälla Emma (eller rättare sagt hennes pappa). När jag kom hem fixade jag lite med mitt schabrak men pratade med Nathalie lite & ska inte använda mitt utan vi lånar där (eftersom att hon också ska tävla Frank imorgon). Sen smörjde jag mina ridskor & chaps och tog fram lite grejer, så jag är väl halvt redo iaf! Ska plocka fram lite mer grejer senare.

Fick reda på idag att jag startar först imorgon i 70 klassen, shit, jobbigt att starta först, kommer typ dö & vara skitnervös. Det är mycket lättare att rida sent, men jaja, det var inte så många anmälda heller, så egentligen gör det ingenting. Dessutom är det ingen placering så det spelar ingen roll egentligen. Måste väl lära mig att starta först lite då och då, haha. Frank har tydligen fått ett hackamore nu, så det blir väl antagligen att rida med det imorgon, och jag har aldrig ridit med det heller, shiit, lite panik hära! Nejmen, hoppas på att det går bra iaf. Är glad om han inte slänger av mig, haha. Bara jag kommer felfritt är jag nöjd med pållen, men man lär sig av sina misstag, det kan inte alltid gå bra. Jag förväntar mig inte så mycket heller, jag kör väl bara på och försöker komma runt hela banan utan rivning eller vägring. Vi får se, jag är taggad nu iaf!

Har fotografer imorgon och pappsen filmar, så det blir lite bilder här sen då, om jag inte ser förjävlig ut.

Kan ta kvällens fråga här på en gång nu då, när det ändå gäller tävlingen.

Skulle ni vilja att jag visar min outfit för imorgon? :D


Jag och Frank från en hoppträning som gick super (för några veckor sen), hoppas det går lika bra imorgon! :D

08:10

Godmorgon på er! Har varit vaken i nästan en halvtimma nu, ska strax börja fixa iordning mig och äta frukost. Sen bär det av till stallet, vet inte riktigt när jag ska åka, men runt 9/halv 10 iaf. Så jag hinner sköta båda ponnyerna (Conquest och Frank). För Frank ska ju vara fin tills imorgon också. Hopptävling som gäller då, taggad till tusen just nu! Sen får man väl alltid hoppas på att det ska gå bra också, om jag kommer felfritt med honom blir jag skitnöjd! Har sett att han kronglar på hopptävlingar men ah, hoppas att han sköter sig. Har lite brottom nu, om jag ska hinna med den buss jag tänkte ta, så vi hörs senare, hinner tyvärr inte göra tidsinställda, men vi hörs när jag kommit hem från stallet! ;)


En bild från klubbdressyren, (jag ser ut som en soppsäck). Conquest har börjat gå lätta lektioner hörde jag igår, fan vad underbart, bli frisk nu! ♥

Ge mig en applåd eller vad?

Nu har jag varit dukitg på att uppdatera eller vad säger ni? Imorgon ska jag upp vid halv 8, åker runt 9/halv 10 tror jag. Kanske kan göra lite tidsinställda inlägg om jag hinner. Åker hem runt 3-4 kanske, beror på. Eftersom att jag tar bussen kommer jag nog inte orka åka så sent. Kylan börjar komma nu också, vilket innebär att man måste ta på sig varmare kläder. Blir halsduk, långkalsonger, och hela paketet. Vill inte heller bli sjuk, så bäst att klä sig varmt. Nu ska jag borsta tänderna, sen ska jag sova. Vi hörs imorgon, godnatt! ♥


Och snart ser det väl ut såhär också, fytusan vad tiden går fort... Snart är det 2012 också, herreguud. Snart är jag säkert gammal. Snart närmar jag mig döden. Närå, men nu ska jag sova!

Bildbomb - hoppträning på Meja 10/10.














Pappa filmade också (om jag minns rätt), kan visa i helgen eller nåt. Och så får det bli en bildbomb från i onsdags också, men det får bli imorgon eller på söndag ;)

Kvällens fråga!

Tittade nyss in på spooks.se, där hittade jag väldigt snygga pikéer.



Vad tycker ni om pikéer? En hiss för min del!


Hiss/diss - reflexer.


Reflexgrimma 89:-
Om man tänker på utseendet på grimman, så blir det en diss, gillar inte färgen, jag har något imot gult i det här fallet. Men om man tänker på säkertheten så är det en solklart hiss, det är väldigt praktiskt och bra, självklart är jag inte imot reflexer så, men jag skulle absolut köpa grimman ifall jag hade en häst (eller någon annan reflex), men färgen gillar jag helt enkelt inte när det gäller t.ex grimmor som sagt, dock är det ju nästan bara gult på reflexer.


Pannlampa 79:-
Absolut en hiss för min del, väldigt bra då det är mörkt ute såklart, om det är bra kvalité på ljuset (vilket jag tror att det är, men det finns ju där det är dåligt kvalité).


Reflexväst 79:-
Väldigt praktiskt med reflexväst när det är mörkt ute, själv har jag en, dock har jag nog aldrig använt den (tror jag). Beror på att jag inte har medryttarhäst/foderhäst, men jag kommer säkert att ha användning för den någon gång. En hiss för min del.


Ridtäcke reflex 499:-
Här därimot blir det en solklar hiss för min del, väldigt snyggt med rosa reflexer, mycket finare än gula reflexer. Ifall jag skulle köpa reflexer skulle jag utan tvekan välja rosa ist för gult!

Vad tycker ni? Håller ni med mig eller har ni helt andra åsikter, dela gärna mer er vad ni tycker! :)

Hööks hästsportsaffär.

Kikade in på Hööks hästsportsaffär, har inte kollat den sidan på länge. Men iaf så såg jag att det var rea, & jag har ju börjat med att visa tips där när det är rabatt & lite sånt. Nu har dom 15% på alla reflexer till ryttare, häst, hund! Väldigt bra att dom är rea lite då & då, eller nästan alltid, men dom borde höja rabatten lite så det blir billigare, men som sagt, bra tips till er som handlar på internet.


Kika in på hooks.se där ni hittar alla roliga produkter!

Bloggsugen!

Jäklar vad jag är bloggsugen just nu. Dåligt samvete eftersom att jag inte har varit så bra på att blogga på typ 1 dag, haha, jag kan verkligen inte vara utan bloggen eller rättare sagt datorn. Men nu tänkte jag fixa lite bilder & så, det måste bli bättre uppdatering.

Helgens planer då:

Lördag: Ska till Blåkulla, sköta Conquest, fota, antagligen fixa lite med Frank som att borsta & reda ut pannluggen, manen och svansen, smörja hans sadel & träns.

Söndag: Tävla Frank i 70 cm i Pay & Jump. :D

Ska försöka blogga bra ikväll, lite hiss/diss kanske och någon outfit eller nåt (:


En bild på Nathalie och Frank, taaggaaa till söndag nuu! :D

It's a very nice day today.

Fredag idag då, skulle ha bloggat igår, men det blev inte så trots att jag lovade att jag skulle blogga om onsdagens ridpass. Dock hade jag massa läxor igår, det hindrade mig också. Men det är som sagt fredag idag, vilket betyder att man kan slappa, utan att tänka att man måste plugga. Visst måste jag plugga ändå, då jag har prov nästa vecka, måste man, så måste man.

Onsdagens ridpass:
Jag red MP Girl, som jag redan skrivit. Det var andra gången jag red henne, med tanke på det så gick det faktiskt väldigt bra! Hon är trots allt ganska ung, hon är väldigt trevlig men på sätt och vis är hon busig också tycker jag. Hela ridpasset gick allmänt bra, hon var fin i formen. Det som förvånade mig var vilken framåtbjudning hon hade, om man jämför med första gången jag red henne. Dessutom hade hon en helt annan sadel i onsdags, och det gick mycketmycket bättre med den! Vi övade på skänkelvikningar, det gick väl sådär, men ibland flög hon ut till spåret nästan, skulle ha varit mer på med ytterskänkeln så som Monica sa också (vi hade Monica då Tarja var borta typ). Galoppen gick sådär då hon bockade några gånger, men för övrigt var hon fick där också när jag väl fick igång henne. Då höll hon den och var fin där med. Jag var rätt nöjd över ridpasset, nästa vecka blir det markarbete, så antagligen får jag rida henne igen & veckan efter är det hoppning, kanske blir henne där också då. Skulle vara kul att hoppa henne då hon verkar ha bra hoppteknik. Jaja, det får jag veta nästa vecka & veckan efter det.

Igår var det torsdag då, var i skolan & dagen gick rätt fort. Var hemma hela dagen & pluggade på kvällen. Idag var det också en kort skoldag, vilket gick rätt fort också. Skönt! Kom hem runt halv 3, sen gick jag och mötte mamma vid Centrum. Visade henne en jacka & två par snygga brallor jag skulle vilja ha. Sen handlade vi mjöl & sånt, det blir att baka kladdkaka ikväll, som man ska smaska på när man tittar på idol, mysmys! Nu är jag hemma & ska passa lillebrorsan. Det blir fredagsmys idag, bara att slappa, redigera bilder, skicka bilder & sånt. Vi hörs ikväll!


En slumpad bild på mig och MP Girl från i onsdags, tillåtet att skratta, haha, jag ser ut som en mupp! Failbild alltså, haha.

MP Girl.

Red MP Girl idag, det blir väl bra. Lite småtjaffs då och då. Berättar detaljerat om ridpasset imorgon, hinner inte blogga nu. Måste tyvärr plugga, sen ska jag sova. Hörs imorgon!






Bjuder på tre bilder på MP Girl sålänge, pappa fotade idag & filmade, men orkar inte ladda över ikväll, kan försöka lägga in dom i veckan. Godnatt!

Stallet.

Bloggar lite snabbt här då. Ska strax till stallet, när nu pappa kommer.. Han kommer typ ganska sent, aja, hoppas att han kommer snart så jag slipper stressa med hästen. Vi hörs sen.


Fina ponny ♥


Dagens fråga!

Vad tycker ni om Mountain Horse produkterna?

Onsdag.

Hej på er! Sitter i skolan och väntar på att mattelektionen ska börja. Har sjukt tråkigt så därför tänkte jag att jag kunde slänga in ett inlägg. Har tre lektioner kvar, slutar om ca 4 timmar, runt 16:00 tror jag. Ursh, för onsdagar. Inte direkt den roligaste dagen på veckan om man inte tänker på ridningen, det är det som är det roligaste på onsdagar, framför allt det man längtar till, vilket jag gör nu. Tror att det blir MP Girl. Men ja, vi får se. Ska även sköta Conquest idag också. Men just nu har jag inget intressant att skriva om. Sitter och längtar tills jag slutar skolan, haha, men vi hörs senaste!

Godnatt.

Blev inte så bra uppdatering idag som jag trodde, men jag kan aldrig lova nåt, som ni nog märker. Det blir som det blir. Jag har i stort sett pluggat hela dagen trots att jag har prov om en vecka ungefär. Kändes skönt att iaf känna mig lite säker på det vi arbetar med. Sedan har jag slappat som vanligt & suttit vid datorn. Tråkig dag, men jag hade inte så mycket annat för mig. Dessutom var det bra väder idag, inte gick man ut heller. Ursh på mig, men jag var så fruktansvärt trött så jag skulle ändå inte orkat gå ut, lat jag är haha. Är redan sjukt trött, så jag ska nog redan gå och lägga mig, känner inte någon lust att fortsätta vara vaken. Sover hellre nu än senare, då går det mycket snabbare tills morgondagen. Eftersom att det är ridning för min del då, och jag längtar faktiskt! Beroende på vem jag får också, det är alltid lika spännande varje gång! Men jag får väl MP Girl då jag red henne innan teorin. Har bara ridit henne en gång än så länge, så det lär väl bli henne igen då vi får rida samma hästar ca 3 gånger i rad. Dock har jag skola innan, men det som gör mig lycklig är att vi har lite sovmorgon på onsdagar då vi börjar 08:45 och det är så sjukt skönt att slippa gå upp runt 6-tiden, ist kan man gå upp runt 7. Slutar runt 16:00, och då ska man hem, byta om, kanske hinna med att blogga & sen åka till stallet på direkten. Får se ifall jag hinner blogga imorgon före skolan, men annars blir det kanske innan stallet, vi värsta fall förmodligen efter stallet. Men ja, vi hörs imorgon för nu ska jag lägga mig, godnatt!


Conquest och Fritz.

Bilder från helgen då Blåkulla möter Skogslotten, del 1.


















Ska redigera resten nu. Kanske kommer upp lite mer från dressyren senare, men bilder från söndagen kan få vänta lite, annars har jag inget att blogga om sen xd

Smakprov.


Johanna och Bråka.

Tisdag.

Tisdag idag då, har studiedag idag. Min planer idag är att plugga inför vårat SO/NO-prov som är nästa vecka. Sen ska jag även skicka massa bilder från i helgen, & även redigera massa bilder så jag kan visa dom! Det är nog det jag ska göra idag. Vi hörs snart!


En knasig bild på mig och Cilvia xd

Dagens ridpass - hoppning.

Åkte till stallet runt 6-tiden, såg att jag skulle rida Meja, hade hellre hoppats på Frank eftersom att jag ska tävla han på söndag. Så jag blev både glad och lite besviken, men hade inte ridit fjording på skitlänge, så jag var glad ändå att jag äntligen skulle få rida en fjording! Men ridlektionen gick väl helt okej. Hon var duktig. Vi red fram självständigt i alla gångarter, Lotta bestämde vilket varv vi skulle rida och så, sen fick vi i stort sätt rida hur vi ville. Jag gjorde lite skänkelvikningar eller rättare sagt försökte. Men dom blev failade med tanke på att jag inte var så tydlig med hjälperna. Vi hade hoppning idag, men vi hoppade inte sådär jättemycket, Lotta tyckte att vi mer skulle lära oss mer från marken än i luften (eller nåt sånt, minns inte vad hon sa). Vi hoppade en kombination (tror jag det heter), det var några kryss, alltså studs, vi kom i trav och det gick bra! Vi avslutade när vi hade hoppat i båda varven, vi hann dock inte hoppa mer som Lotta hade tänkt, förmodligen skulle vi ha hoppat en grind också för det stog framme, men det hann vi inte med. Vi skrittade och hoppade av sen. Tog hand om lille Meja, därefter hälsade jag på Konken och borstade/ryktade på honom lite. Tvättade vattenkoppen och krubban. Kom sen på att jag inte är skötare på honom på måndagar, haha, glömsk jag är. Men han var tjurig, förmodligen för att det var matdags för hästarna, så dom blev typ galna, inte undra på att han blev som man blev. Skrev iaf i skötarpärmen sen åkte jag och pappa hem.

Sitter här och funderar på om jag ska ta något litet att käka. Sen blir det nog att sova. Som jag redan har skrivit 100 gånger innan känns det som så har jag ju studiedag imorgon, vilket gör att jag kommer kunna blogga. Förmodligen om jag är så duktig och gör det också, det vet man ju aldrig med mig, jag kan inte lova något! ;) Men vi hörs iaf imorgon, något litet inlägg blir det nog iaf! ;)

Föresten, pappa fotade idag, kan försöka lägga in imorgon. Han filmade också, de får väl också komma upp, för det vill ni väl? ;)

16:37.

Kom hem från skolan för en halvitmma sen eller nåt, har inte gjort så mycket. Ska plugga i NO och SO inför prov, så jag iaf får bra betyg. Hatar prov, vilket jag tror att jag inte är ensam om, det är det jobbigaste med skolan. Jaja, man ska väl vara glad när det är över sen. Ska till stallet runt 6-tiden, ska plugga & käka middag först. Tror att det blir Frank, eller rättare sagt hoppas på det eftersom att jag ska tävla honom på söndag. Skulle behöva känna hur han är i 70 cm (efter jag har sett hur han är på tävlingar, han verkar ju vara lite kronglig). Men ja, man kan väl säga att tävlingen blir som en utmaning, får hoppas på det bästa. Jag är taggad inför ikväll! Nu ska jag plugga, vi hörs förmodligen efter stallet, har också studiedag imorgon, så jag ska försöka uppdatera bra!


En bild på mig och Frank från första ridlektionen på terminen.

Skola snart.

Godmorgon på er!
Gick upp runt halv 7, har precis ätit upp min frukost. Börjar 08:20 idag, så jag går väl om ca en halvtimma. Slutar 16:00 tror jag, så då får jag försöka blogga när jag kommer hem. Hinner tyvärr inte göra tidsinställda, men hoppas ni överlever ändå! Ni kan få en oredigerad bild från igår sålänge..


Finaste Conquest ♥

5. Ridskolan/egen häst.

Rider på ridskola, har dock ingen medryttarhäst/foderhäst/egen häst. Men jag rider på Blåkulla Gård, en riktigt bra ridskola, där jag har lärt mig grymt mycket. Från att bara vara en liten tjej som kunde rida i alla gångarter, till en tjej som älskar hästar mer än allt annat, och det roligaste är ju självklart tävlingarna. Kärlek till Blåkulla Gård, och till alla ridlärare. Jag ångrar mig inte ett dugg att jag började där. Nu går det verkligen bra för mig också, tack vare den ridskolan har jag gjort mycket framsteg!


Hittade ingen bättre bild, haha, men iaf, Blåkulla in my heart ♥♥


Veckoplanering.

Nu kommer ett litet schema på nästa vecka då!

Måndag: Skola, sen hoppträning på kvällen, antagligen på lilla Frank.

Tisdag: Studiedag, förmodligen plugga & fixa massa bilder.

Onsdag: Skola, rida.

Torsdag: Skola, slappa/plugga.

Fredag: Skola, slappa.

Lördag: Åka till stallet, sköta Conquest, fixa Frank inför Pay & Jump.

Söndag: Tävla Frank i Pay & Jump 70 cm (kunde inte tävla Conquest, eftersom att han är halt, så jag tog Frank istället).


Hoppas att jag får rida Frank imorgon då jag får känna på hur man är (lite mer, då jag inte ridit han så mycket), börjar redan tagga till!

Mästerfotografen.

Haha, blev kallad mästerfotograf av några föräldrar idag. Det var då tävling idag igen i hoppning. Det gick bra för Blåkullaryttarna. Var kul att se Skogslottens ryttare på ''våra'' hästar (Rättare sagt Blåkullas hästar). Kul att se faktiskt! Och min kamera var väldigt duktig idag, fick grymma bilder! Jag börjar verkligen komma igång nu, jag och min kamera har börjat blivit ett team nu, hurra för det! Som förtjänst för att jag var med och fotade så fick jag vara med och käka med alla av Tess's mamma, shysst! Sen var det då resultatet som väntade, var väldigt nyfiken jag med som alla andra. Och Blåkulla vann, galet bra, grattis till er som var med! Sen gick jag runt och fotade hästarna i hagen, fick sen skjuts till stationen och tog sen bussen hem.

Väl hemma har jag suttit och pluggat hela kvällen. Har fastnat med matematiken, har säkert suttit med det i mer än en timma, haha.. Men uppgifterna var skitsvåra.. Ska plugga lite i SO och NO nu, har typ prov i veckan, och jag ska vara duktig och få bra betyg har jag bestämt haha, nu jävlar ska jag få bra betyg! Jag vill, jag kan, jag ska lyckas. Haha! Men ja, håller på & laddar över bilderna till datorn nu, hinner tyvärr inte lägga in några bilder. Men på tisdag har vi studiedag så då hinner jag säkert redigera en massa! Vi hörs kanske senare.


Haha, failbild på mig och Conquest från en blåbärshoppning.

Söndag.

Idag är det söndag då, en ny dag igen. Ska åka till stallet så att jag är där vid 10:10 ungefär. Fick höra att första start är 10:00, så jag kommer lite efter det. Ska äta frukost nu & fixa mig. Kameran & mobilen ligger på laddning, så jag är redo. Tar bussen så jag måste gå hela Blåkullavägen, det är säkert skitkallt ute, så jag måste typ ta på mig extra mycket kläder. Intressanta klubben antecknar.. Hahah, men ja, det är det jag ska göra idag. Vet inte riktigt när jag kommer hem, men bloggar iaf när jag är hemma sen!


Två bilder från en lokaltävling på Blåkulla i maj.

Soova.

Ska strax sova, imorgon blir det stallet igen enligt mina planeringar. Annars kommer jag få skitdåligt samvete om jag inte åker, för jag vill verkligen dit & fota, haha. Och eftersom att det är hoppning också, och det är ju så mycket roligare att både titta på och fota än dressyren. Kanske hinner blogga innan jag åker, men det blir någongång före 10, ska upp runt halv 8 för att hinna med allt. Ladda kameran, ladda mobilen är väl det viktigaste & hinna äta frukost och sånt. Sen åker jag nog när tävlingarna är slut om inte jag stannar längre. Juste, la inte upp några bilder från tävlingen idag, men jag bjöd iaf bilder på Snobben, Curt, Silver och videoklipp från i onsdags på löshoppningen. Så, men jag redigerar resten av bilderna imorgon efter stallet! Nu ska jag sova, godnatt. ♥


R.I.P Konsum. ♥


Longering; Curt & Silver.

Här kommer några bilder från Emilies teorilektion när dom longerade Curt och Silver.














Favoritbilden! :D


Löshoppning; Snobben - videoklipp.








Snacka om duktig shetlandsponny!

Löshoppning; Snobben - bilder.






Några bilder från löshoppningen med lilla Snobben, dock blev bilderna inte bra alls, vet inte riktigt varför dom blev så kass, men så blir det ibland.

Canon EOS 550D.

Var i stallet idag då, kom dit runt halv 10. Hann inte sköta Conquest, eftersom att det var tävling idag, så vare det jag siktade på mest. Vissa kanske tycker att jag gjorde helt fel, men det skadar ju faktiskt inte om man får vila utan mig xd Gick runt och sa hej till alla roliga, hjälpte Tess med Meja. Bytte schabrak till henne & så. Skulle skött Conquest då när jag hade tänkt det, men då hade han tydligen hö kvar, så jag ville inte störa honom när han åt. Sen när jag kom tillbaka från ridhuset senare så hade han hö igen (?), hmm.. Hann då inte sköta som sagt. Fotade Emilies teorilektion då dom hade longering (stavning?), det hade med Curt och Silver.

Åt sedan lunch och därefter började Blåkullas ryttare att rida fram. Då blev det dags för min lilla kamera att ha kul! Man kan väl säga att jag bombade väldigt mycket idag, och det blir mycket för mig att redigera (dessutom från andra tillfällen också). Det gick grymt bra för alla tycker jag. Sen var det Skogslottens ryttare, där fotade jag lite när några red banan och Johanna snodde min kamera & fotade lite också. Sen hände inte så mycket mer, gick runt med Emilie och sånt. Åkte sedan hem.

När jag kom hem käkade jag middag, och nu sitter jag här och laddar över bilderna till datorn. Sen ska jag sitta och redigera lite bilder så jag kan visa några ikväll! Vi hörs snart, för nu ska jag ta ett varmt bad, det var sjukt kallt idag, frös som en gris, så det blir ett bad för min del.


Jag och Cilvia när jag hade henne i hoppgruppen förra terminen.

Lördag.

Förlåt för att jag inte bloggade igår, jag pluggade, städade mitt rum, följde med min pappa och handlade, tittade på idol så dum som jag var xd Jag kan helt enkelt inte blogga så bra nu när det typ är prov hela tiden & massa saker. Skolan går ju före bloggen, men jag försöker ändå blogga så bra som möjligt. Det finns saker jag kan ändra på, och jag skulle kunna blogga mycket bättre än vad jag gör egentligen. Men skitsamma, det kommer väl, bara ni är nöjda så är väl jag det! ;)


Idag är det lördag då, vi skippar det jag skrev innan, nu kööööööör vi! Mina planer idag är att åka till stallet vid 9-tiden, så jag kommer väl till stallet runt halv 10. Ska sköta Conquest, fota Emilies ridlektion, fota när Blåkullas lag tävlar mot Skogslotten. Så det blir nog en stor bildbomb framöver. Och imorgon (söndag) tror jag att jag åker till stallet igen, eftersom att Blåkullas lag ska tävla mot Skogslotten då också fast idag i dressyr & imorgon i hoppning. Och jag är så fotosugen just nu, och det är bra tillfälle att passa på nu! Ska käka frukost nu, och sånt. Vet inte riktigt om det blir mer uppdatering, isåfall ikväll, för jag åker rätt tidigt till stallet för att också hinna med att sköta bästa ponny. ♥


Ni får en bild på mig och Dionne (:


Wordfeud.

Sitter i skolan på golvet och spelar Wordfeud, haha. Halva dagen har typ redan gått. Har bara två lektioner kvar som tur är, slutar 14:20 som sagt. Har lust att shoppa idag, men det pengarna jag har tänkte jag spara till Globen Horse Show. Beslutsångeest, åååh! Jag behöver verkligen nya kläder.. Nu blev svårt :( jaja, det är väl tråkigt att läsa om min skoldag, men det känns förtomt just nu på bloggen, så jag tänkte fylla i lite. Men vi hörs senare! Ska försöka uppdarerabra idag då jag är helt fri, ska inte till stallet idag, utan jag tror att jag ska till stallet på både lördag och söndag. Men nu fastnade jag vid mitt inlägg, haha, men jag bloggar när jag kommer hem.

Fredag. ♥

Fredag idag då, börjar runt 8-tiden och slutar 14:20 (tror jag?). Gick upp runt 6-tiden och tog en snabbdusch, nu sitter jag här och käkar frukost. Har inga direkt planeringar inför dagen förutom skolan då, men det blir nog en slappdag förmodligen. Har ca en halvtimma på mig nu, vi hörs senare!


Gammal bild när jag red Cilvia i hoppgruppen.

4. Bästa tävlingen.

Bästa tävlingen hitills är nog dressyrtävlingen som jag var med på senast. Den 25/9 när jag tävlade Conquest i LC:2. Det gick så jäkla bra, jag var verkligen skitnöjd!










Och det slutade med en delad 7:e plats! ♥ Lätt den bästa dressyrtävlingen.

Hello everybody.

Idag hade vi orienteringsdag. Provet var rätt svårt, så jag tror inte att jag kommer få så bra poäng där. Men när vi orienterade gick det bättre! Gick sen till Sibylla och köpte hem mat. När jag kom hem käkade jag & sen somnade jag och vaknade runt 4. Så har min dag varit, rätt tråkig. För vädret har inte varit det bästa heller. Är skittrött just nu så jag ska nog bara ta det lugnt ikväll och fortsätta med filmprovet. Kanske bloggar mer sen.


Orienteringsdag.

Torsdag är det idag då, snart helg igen! Idag har vi orienteringsdag, vi har prov & sen ska man orientera. Tråkigt, kommer faila totalt på provet.. Börjar med provet 10:10 sen vet jag inte när vi slutar, hoppas på att du slutar tidigt iaf! Ska strax käka frukost och klä på mig. Efter skolan blir det nog att göra klart filmprovet. Alltså en rätt skön idag ändå tror jag. Bara det inte regnar när man ska orientera så är jag glad.
Vi hörs senare, måste käka frukost nu!


Jag och Fritz på ponnycupsträningen.

3. Favoritgren och varför.

Min favoritgren är självklart utan tvekan hoppning, däremot gillar jag dressyr också. Men hoppning är det mer liv i tycker jag, och det är så mycket roligare. Jag gillar självklart både dressyr och hoppning, men ja, hoppning gillar jag mer! Det högsta än så länge jag har hoppat är runt 70-80 cm, skulle vara häftigt sen när man börjar komma över 1 meter, kanske händer snart någon vacker dag. Så, min åsikt är att hoppning är det roligaste, men jag har även börjat förbättrat mig i dressyren så det börjar nog bli lika kul nu som hoppningen (om man tänker med tävlingarna så börjar det gå mycketmycket bättre i dressyren!).


♥♥♥

Löshoppning.

Vi hade teori idag då, löshoppning som vi valde. Vi hade Snobben, det gick faktiskt jättebra! Han är ju bara en liten shetlandsponny och han hoppade runt 1 meter. Väldigt bra för att vara så liten! Både fotade, filmade och sprang med honom till hindret (en gång). Visar bilderna/videorna någon dag, när jag har laddat över!

Skötte även Conquest, det vanliga. Tvättade ena spiltväggen, vattenkoppen & krubban. Borstade, ryktade, kratsade hovarna, borstat ansiktet, rett ut man & svans. Medans jag tvättade spiltväggen stog han där så söt och slickade på mina kläder och på min hjälm. Haha, snacka om söt, han slickar ju nästan på allt han ser & rör. Haha, så sjukt söt! :') Han verkligen lyser upp hela mig när jag ser honom, så gullig ponny.

Såg sen att Kicki satte upp Pay & Jump, vilket jag tänker anmäla mig på. Conquest är ju halt, han har blivit sparkad eller sträckt sig var jag har hört.. Så jag kommer inte kunna tävla honom.. Därför tänkte jag på om jag ska välja Frank, rider ju han i hoppgruppen. Han är ju så sjukt duktig och roligt att rida. Så det skulle vara nåt! Ska maila Lotta strax och skriva att jag vill tävla honom.


Som här när jag red honom förra måndagen, då vi hoppade en bana på runt 60 cm och det gick så himla bra!

School soon.

Ska strax gå till skolan, har precis ätit upp min frukost, så jag ska gå och sminka mig nu. Har typ 20 minuter på mig, så jag måste stänga av datorn nu. Men jag kan nog uppdatera när jag kommer hem! ;) Vi brukar få sluta tidigare ibland från NO:n, så det kan hända att jag kommer hinna isf. Har ganska brottom på onsdagar, eftersom att jag åker runt 5-tiden varje gång ;) men vi hörs senare!




Sen ska jag sköta den här lilla filuren också, om man nu får det, eftersom att han har ont.. ♥

2. Mål för 2011.

Mina mål i ridningen för 2011:

- Vara med på nästa alla tävlingar, försöka rida felfritt i hoppningen (vilket jag inte har gjort än, inte på en klubbhoppning iaf) och kanske nå en placering igen i dressyren.

- Få ett bättre självförtroende, jag har jättehöga krav på mig själv vilket inte alls är bra.

- Försöka tävla Conquest så mycket som möjligt innan jag blir förlång.

- Spendera min tid mest i stallet med Conquest, eftersom att jag är skötare på honom.

Ja, det finns väl mer, men just nu kommer jag inte på något mer.


Klubbdressyr 25/9 i LC:2, kom på 7:e delad plats. Älskar dig ♥ Bästa dressyrtävlingen än så länge lätt!

Onsdag.

Godmorgon allesammans!
Ställde alarm på 07:00 och gick upp då också. Sitter nu och äter frukost. Börjar 08:45 och slutar runt 4-tiden. Ursh, men sen har jag en timma på mig tills jag ska åka till stallet. Vi har teori idag, vi ska löshoppa, det blir nice! Ska förbereda kameran också, om man nu får fota. Men så ser min dag ut då. Ska gå till skolan om ca 45 minuter, så jag har lite brottom nu. Ska försöka göra lite tidsinställda, jag glömde att skriva '2. Mål för 2011'. Gör det nu på morgonen eftersom att jag glömde igår. Var upptagen med att göra en header till Emma. Såhär blev den:

Den blev rätt enkel, men jag har så dålig fantasi. Emma blev iaf nöjd men den, kolla in hennes blogg: www.emmaaofswedeen.blogg.se, jag har kodat & fixat hela bloggen!

Hiss/diss.

Vad tycker ni om detta schabrak?

Allroundschabrak Elegance Gold Medal®

Hiss/diss?

Jag vet inte riktigt vad jag ska välja, om jag ska tycka den är snygg eller inte. Svårt val faktiskt, men ni får kommentera era åsikter! :D

Tired.

Halloj, alla läsare! Har ni haft en bra dag? Min har väl varit sådär. Har varit så sjukt seg & trött satt det inte är sant alltså. Hade 4 lektioner på morgonen, sen åkte vi till Tungelsta Ridklubb och hade teori. Därefter åkte vi hem. Gick sedan hem och satte mig här. Ja, det fick bli en kort sammanfattning om dagen, det hände inte sådär jättemycket direkt, så det är inte så kul att skriva om alla detaljer heller, det borde inte vara så intressant.

Mina planer inför kvällen är att plugga till hemprovet, ska titta på The Grudge och se ifall jag hittar rätta tillfällerna som man ska skriva ner. Lite svårt faktiskt, man måste verkligen vara konsenterad. Skulle ha gått ut och sprungit också, men det lär jag inte hinna, dessutom ska jag till stallet imorgon, så jag hinner inte göra hemprovet förutom idag och torsdag. Lite ont om tid kanske, men jag som trodde att provet skulle vara lätt, men det var det inte. Kanske väljer försvår film, haha.

Håller på att somna just nu, ska vila hela kvällen förmodligen. Ska plugga till massa prov & sånt tråkigt.. :(


Slumpad bild från sommaren 2010. | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Goodmorning.

Hej på er! Satte alarm på 05:45, gick upp runt halv 7 kanske, var så jäklans trött, så jag orkade inte gå upp.. Men nu sitter jag iaf och äter frukost. Om ungefär en halvtimma, eller till och med mer ska jag gå till skolan. Börjar runt 8-tiden idag, sen slutar jag väl runt 3-4. Har ju teori idag på Tungelsta Ridklubb, så vi borde nog få gå tidigare. Har inte packat mina grejer än, så jag ska käka upp min frukost, sen packa och sminka mig. Sen blir det att gå till skolan då. Sjukt tråkig skoldag på tisdagar, men aja, vi har iaf SO idag, så hoppas på att få tillbaka provet, vilket skulle vara spännande att se då jag verkligen kämpade på det provet. Men vi hörs senare, måste stänga av datorn nu!


Hrönn, en islandshäst jag brukade rida förut ;)

Sleep.

Nu ska jag sova. Börjar typ 08:00 imorgon, ursh, måste upp typ 05:45. Om jag hinner bloggar jag på morgonen, vi får se! Ska till Tungelsta Ridklubb också, fast vi har teori, så jag slipper släpa på massa tunga grejer. Juste, har glömt att skriva om veckans planeringar, så jag kan väl lika gärna göra det i detta inlägg.

Tisdag: Skola, åka till Tungelsta Ridklubb, har teori där. Kanske går ut och springer på kvällen, annars plugga till hemprovet.

Onsdag: Skola, stallet, har teori då också, fast vi ska löshoppa (tar med mig kameran, tänker nog fota då också).

Torsdag: Skola, slappa, antagligen forsätta plugga till hemprovet.

Fredag: Skola, slappa antagligen.

Lördag: Åka till stallet och sköta bästa Conquest, fota tävling när några tävlar från Blåkulla mot Skogslotten.

Söndag: Kanske komma till Blåkulla och fota igen, samma som lördag, om jag orkar komma.

Så ser min vecka ut då, ganska tråkig, förutom onsdag och helgen. Mycket pluggande till hemprovet som ska lämnas in på fredag också.. :( Hoppas att jag hinner, måste hinna kolla på The Grudge innan fredag, har tisdag och torsdag på mig..

Nu ska jag gå och lägga mig, vi hörs imorgon!


Höst ♥ (bild i repris) | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Nu funkade det!

Äntligen funkade det att bädda in videorna, så nu kan jag lägga in på bloggen!


Skritten vid bommarna.


Traven vid bommarna.


Över studsen.


Dagens ridpass - markarbete.

Kom till stallet runt 18:20. Fick reda på en hemsk nyhet, Conquest är halt.. Jag blev ledsen, alltså började jag gråta för jag fick reda på det så plötsligt. Fick värsta chocken.. Men han blir säkert bra snart, han hade tydligen fått en spark, stackaren.. Tycker så synd om honom, men sånt händer ju, det är ju inget man kan göra åt direkt. Hoppas iallafall att finingen mår bättre snart. Inte kul att se honom må dåligt.. :( Ursh. Jaja, efter allt depp så försökte jag vara glad ändå med alla underbara kompisar som gjorde mig glad sen. Jag tänkte: Han blir ändå bra sen, så varför ens gråta, hah.

Men åter till ridpasset då. Jag red Frank, vi red markarbete. Vi red fram självständigt, och det gick väl.. bra antar jag. Vi gjorde först en övning, skitsvårt att förklara. Men det var små upphöjda hinder som studs, de stog alltså mot väggen. Ni kommer få se sen på videor, för pappa filmade. Ska säga till han sen att lägga upp på youtube, för man kan inte ta från facebook tydligen. Vi red på kanterna av bommarna, i skritt. Svårt som tusan! Låter kanske skitenkelt men det var det faktiskt inte. Vi tog de sen i trav, gick skit i början. Jag var stel och min sits såg nog ut som en soppsäck eller kanske till och med värre. Kändes inte bra. Men Lotta gav mig kritik och då skärpte jag mig och då gick det hur bra som helst. Det blev mjuka vägar och hela jag blev mjukare och fick mjukare hjälper. Fick till sitsen bättre också, för vi stog i lättsits ett tag. Jäklar vad bra det gick sen. I början tappade jag balansen och så, men sen vågade jag släppa mer. Jag var typ osäker eller nåt i början.

Vi tog sen studsen i trav eller vi kom på studsen i trav sen galopp i kombinationen (eller vad man kallar det), alltså red vi över dom, inte runt. Ni kommer fatta när jag visa videorna sen. Jag förklarar säkert skitskumt nu. Men studsen gick hur bra som helst. Trodde han skulle vägra eller nåt, men han var verkligen perfekt! Lyssnade jättebra. Han var dock lite överpigg ibland, men det gick ändå hur bra som helst. Vi skrittade sen av och hoppade av. Tog hand om Frank och så innan jag åkte hem.

Sitter nu här och väntar på att pappa ska fixa satt jag kan lägga in videorna. Återkommer när jag kan visa dom!

Stable.

Ska åka till stallet strax. Har precis käkat middag, ska börja klä på mig ridkläderna. Tror inte att pappa tar med kameran, men vi får se. Tror inte att det blir några bilder idag. Men vi hörs när jag kommer hem, kommer försöka blogga efter stallet! Vi hörs ikväll förhoppningsvis.


Hehe, Conquest från förra lördagen (tror jag det var?), när jag knoppade honom inför tävlingen, dock inte snygga knoppar, men han är finast oavsett! ♥

1. Din favorithäst.

Min favorithäst heter Conquest, kallas för det mesta för Konken. Han är en c-ponny, född 1997, samma som mig. Han är väldigt speciell, kan vara lite småtjurig i spiltan, har lite annorlunda steg. Jag är även skötare på honom, tror att jag har varit det i ungefär 1 år om jag minns rätt. Emilie tyckte att jag skulle bli skötare på honom, så jag tänkte varför inte, så jag provade & jag gillade honom mer och mer för varje dag. Han blev helt plötsligt min favorithäst, han verkligen gjorde mig så lycklig varje gång jag såg honom. Har haft väldigt många minnen med honom. Man kan nog säga att de är min ''tävlingsponny'', alltså den som jag tävlar mest. Första gången jag red honom kände jag inte något speciellt, men jag red honom mer och mer, han var verkligen underbar! Nu idag går det verkligen hur bra som helst. Har kommit honom närme när det gäller att jag är skötare på honom. Jag rider inte han så mycket på lektion dock, men på tävlingar anmäler jag mig på honom hela tiden (om han inte är upptagen). Vill rida honom så mycket som möjligt nu, börjar ju bli lite förlång.. Vilket leder till att sitsen kommer bli bajs, har iaf hört att man förstör sitsen om man rider en förliten häst. Men jag är väl på pricken just nu. Har tävlat både dressyr och hoppning på honom. Dressyren har gått bra, hoppningen har gått sådär. Har tappat stigbyglarna hela tiden i hoppningen och jag har fått rivningar.. Men den här terminen hoppas jag iaf att jag får tävla honom på klubbhoppningar, då jävlar! Tävlade honom i dressyr LC:2 förra veckan (tror jag det var?). Det gick så jäkla bra, han var så himla fin! Kom även delad 9:a med Johanna, så sjukt glad! Första placeringen på Blåkulla. Bra start på terminen! Älskar verkligen Conquest så galet mycket, han gör mig glad varje gång jag ser honom. Lyckan verkligen sprider sig inom mig, jag kan inte låta bli att bli tårögd. Har hoppat som högst 70 cm med honom, tror dock inte att det blir högre.. Eftersom att han inte heller går med i den hoppgruppen jag rider i, sen blir det nog bara 70 cm på tävlingar också. Vill satsa på att iaf komma felfritt med honom. Sen får man väl hoppas på placeringar. Men iaf, han betyder grymt mycket för mig! Han har verkligen ställt upp på allting, tävlingar & allt. Han är verkligen bäst! ♥


Jag älskar dig verkligen, älskar är ett starkt ord, och jag menar det, du är det finaste jag vet! ♥


Jaha, vad ska man skriva här då..?

Visste inte vad jag skulle skriva som rubrik, haha. Men sånt händer ibland. Började skolan som sagt 09:20 och slutade 15:50 ungefär. Gick rätt snabbt ändå, skönt! Hade ganska lång rast, typ en timma eller kanske till och med mer än så. Gick till Centrum och kikade på lite kläder, och herregud vad snygga kläder jag såg. T.ex en skitsnygg vinterjacka, ett par svarta jeans, och typ några andra byxor. Åååh, ge mig pengar! Jag vill verkligen ha de jag såg just nu, är i stort behov av nya kläder, har knappt nåt. När jag har råd (vilket jag inte kommer ha resten av året, då jag ska spara till november till Globen Horse Show..) så kommer jag köpa det förmodligen. Om inte min snälla mamma lägger ut xd Jaja, nu är jag hemma iaf. Skönt som tusan! Väntar just nu på mat, eller tja, jag ska hjälpa till för just nu är jag vrålhungrig, min mage verkligen skriker på mat. Ska sen till stallet, markarbete som gäller. Säkert på Frankis, om Lotta inte har bytt hästar. Frank är ändå sjukt rolig att rida, han kan verkligen gå bra, som han var förra måndagen, jäklar vad han var duktig. Vi hoppade runt 60 cm och vi kom över utan några vägringar, så jäkla stolt över honom. Ska dra om kanske en timma, så innan ska jag också skriva om 'Din favorithäst' från min egna lista som jag gjorde. Får försöka fixa det innan, brukar alltid vara död när jag kommer hem efter stallet, orkar knappt någonting. Men vi hörs strax!


Bjuder på en bild på mig och Fritz från ponnycupsträningen.

Stigläder av syntet?

Vad tycker om stigläder av syntet?


Stigläder Syntet Claridge House® 129:-

Själv gillar jag inte syntet, ser hellre stigläder med läder, så det blir en diss för min del!

Hiss/diss.

Vad tycker ni om dom här schabraken?


Canter Dressyrschabrak Showmaster® 149:-

Hiss/diss?

För mig blir det nog en hiss, jag tycker att dom är helt okej, och om jag skulle välja någon av dom skulle jag välja den gråa.

School.

Sådärja, har gjort 2 tidsinställda inlägg, hinner inte med mer. Ska nu käka upp de sista av min frukost. Sen ska jag sminka mig och klä på mig ytterkläder och gå till skolan. Vi hörs när jag kommit hem från skolan då jag förhoppningsvis kommer att blogga!


Emma och Goliat | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Kom nyss på att jag skulle lägga in en bildbomb från den tävlingen då jag var och fotade, har fler bilder som blev bra, så jag tänkte ta min tid att redigera lite i veckan så jag kan bjuda på några bildbomber! ;)

Kör på egen lista.

1. Din favorithäst
2. Mål för 2011
3. Favoritgren och varför
4. Bästa tävlingen
5. Ridskolan/egen häst
6. Favoritaffär
7. Vad köper du helst inom ridningen

Kör på dessa 7 nu, har kommit på dom helt själv, hehe. Men ja, vi kör på ikväll då, nu har jag iaf något att skriva om! ;)


Monday.

Förlåt för dålig uppdatering ska jag väl börja med att säga. Men det är ju inte ovanligt, nu har jag verkligen blivit urusel på att blogga.. Jag vet knappt vad jag ska blogga om. Men det kommer väl, nu får jag väl sluta att deppa & skriva om helgen ist.

Min helg har varit ganska tråkig, eller rättare sagt.. Jag har knappt gjort något. På lördag var jag i stallet, från 11-tiden till halv 2 kanske. Men det har jag redan skrivit om märkte jag, haha. Men igår, var det värsta slappdagen, jag var typ helt slut. Kollade på både The Ring 2 och The Grudge, kan verkligen inte bestämma mig vilken film jag ska välja på hemprovet. Dock är det svårt att hitta rätt tillfällen som man ska skriva ner också. Så, jag satt mest bara och kollade på film igår. På kvällen kollade jag också på Titanic, somnade väl runt 11-tiden. Rätt tråkig helg, Konken var inte i stallet i lördags då han var & tävlade, så jag kunde inte träffa/sköta honom. Känns som att jag knappt har gjort något alls, fast jag egentligen har det xd

Idag är det måndag då, en ny dag på veckan. Som man brukar säga 'Ny vecka, nya tag' eller nåt, haha. Men ja, jag har iaf sovmorgon, hade ingen SO, så jag börjar ist med idrott. Tror att vi typ ska orientera eller nåt, tråkigt.. Slutar 16:00 typ, lång skoldag, men som tur fick man lite sovmorgon.

Ska hem direkt efter, sen ska jag käka & så. Drar sen till stallet. Har hoppgrupp, så idag är det markarbete som gäller. Rider väl Frankis igen, antagligen xd Tror inte att det blir några bilder idag, vi får se.
Nu ropar min mage på mat, måste käka frukost nu, har en timma på mig ungefär, men det hinner jag, haha. Vi hörs senare, kan försöka med lite tidsinställda!


Två bilder från klubbdressyren. ♥ | Fotograf: Emilie Karlman | Kamera: Canon EOS 550D.

Gästbloggare

Hej! Jag gästbloggar här just nu hos Louise, hade riktigt tråkigt så tänkte skriva lite om mig & min favorithäst Dalme! 

Jag heter Julia är 13 år, jag blir 14 nu den 21 Oktober! :) Jag har ridit sen 2004 & hade ett års uppehåll & sen fortsatte jag, red först på Ågesta & idag rider jag på Skutans Gård. Jag rider på Skutan ca 3-4 dagar i veckan och så rider jag ridlektioner på Måndagar. Jag bor i Haninge ca 20/25 min från STHLM. Sen rider jag en häst som heter Dalme väldigt ofta. Tänkte berätta lite om honom då!

Han heter som sagt Dalme & är 19 år, en gammal heest. Han är av E. Dalar 154 & U. Grynter 2323, hans föräldrar har tävlat SM osv. Dalme är inhyrd från Taffsnäs men jag har pratat med Pernilla & hon har berättat för mig att vi kanske ska köpa honom, happy! Så nästa år är han kanske våran. Men han har fin kroppsbyggnad men tycker det är synd att han har väldigt mycket underhals, han behöver tränas mer så han får överhals. Kan visa lite bilder!




Vill ni läsa mer om oss så kika in på www.Teamryttarna.blogg.se

/Julia W.

Gäsbloggning av Johanna

Hejhej, jag heter Johanna och jag rider på Blåkulla som Louise även gör ju ;) Jag rider i samma grupp som henne på Måndagar(hoppgruppen). Jag rider även på Fredagar. Sen har jag en medryttarhäst som heter Wilma, ett svenskt halvblod. Sto efter Marwin. Har ridit henne i ungefär ett halv år nu, vi har startat klubbdressyr med vinst(dressyr) och även pay and jump, som högst 70 cm. Men på träning har vi hoppat som högst 110cm. Hon är väldigt personlig, men otroligt rolig att rida. Hopptränar henne även regelbundet på Tisdagar. Oftast rider jag alla dagar i veckan men ibland bara 6 dagar i veckan.

Jag gillar att fotografera också! Jag har en Nikon D3100, en väldigt bra kamera enligt mig. Har haft den i ungefär 3-4 månader så har inte riktigt fattat den men det kommer nog med tiden ;)


Jag och Napache i Fredags, fotad av Louise.

Jag och Wilma på Klubbdressyr på Blåkulla 29 Maj 2011. Startade LC:2 och LB:1. Vinst i LC:2n!

RIP Mirage♥ Min förra medryttarhäst som jag red i 4 år♥

Men ah, tackohej för mig!

Förresten min blogg hittar ni HÄR!

Lördagkväll.

Hejsan! Snart är lördagen över då, sorligt.. Sen är det söndag, och sen är det början på en ny vecka, alltså måndag. Har iaf sovmorgon på måndag, så det är nice! Ska kanske se Titanic, om jag orkar. Tar isf The Ring 2 imorgon, haha, kan verkligen inte bestämma mig vilken jag ska se. Blir nog sista inlägget för ikväll, förlåt för sämst uppdatering idag, trodde att jag skulle blogga bättre idag, men så blev det inte. Sorry, jag får väl förbättra mig imorgon då, har verkligen inga idér just nu om vad jag ska blogga om, det är väl därför de också blir dålig uppdatering. Men vi hörs imorgon!


Failbild på mig och Frank från i måndags, rev hindret, hahah. xd

Höstpic's.










Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Vad tycker ni om bilderna? :)

Härligt väder.

Har ni kollat ut i fönstret vilket jäkla väder det är, helt underbart! Sol är det vi vill ha, ellerhur! Bloggade inte igår, så jag får väl skriva om gårdagen i detta inlägg. Började 08:00 eller om det var 08:05, jaja, same shit, vi slutade sen 14:20. Mötte Johanna i Centrum, sen gick vi hem till mig. Hämtade min kamera & lite sånt, sen drog vi hem till henne. Vi käkade hemma hos henne sen drog vi vidare till Blåkulla. Träffade massa roliga människor! Kollade på ridgrupper och fotade. Åkte sen hem, fick skjuts av Johannas mamma till stationen med Fanny. Jag och Fanny åkte sen bussen hem. Sen somnade jag efter idol.

Idag vaknade jag runt 9-tiden, käkade sen frukost och klädde på mig ett par mjukisbyxor, linne och tjocktröja. Tog sen bussen till stationen, och tog en till buss, orkade inte gå, det var bara en station, haha. Men gick sen hela Blåkullavägen, eller både gick och sprang faktiskt. Fotade sen Emilie när hon red Amigo, sen smörjde jag Franks träns för jag hade tråkigt. Kunde inte sköta Conquest eftersom att han var och tävlade allsvenskan. Det var sen skötarmöte, var med i kanske en halvtimma sen åkte jag med Emilie till stationen och åkte bussen hem. Mötte mamma och lillebrorsan, fotade lite höstbilder som jag tänkte bjuda på sen! Sitter nu hemma och väntar på att mamma blir klar med lunchen. Sen blir det nog bara att slappa. På kvällen ska jag nog göra mitt hemprov som jag inte har gjort (men som jag har skrivit typ i flera inlägg att jag ska göra, sen har jag inte orkat), hah, men ska göra det ikväll! Bjuder på lite bilder sen när jag har redigerat dom.

Lite snabbt.

Bloggar lite snabbt här då. Skulle egentligen till mälarhöjden idag och fota några från Blåkulla som typ skulle tävla allsvenskan. Iaf blev det inte så.. :( är isf påväg till Blåkulla nu, sitter på bussen. Ska strax hoppa av och springa Blåkullavägen för att hinna fota Emilie x) men vi hörs senare! Förlåt för dålig uppdarering föresten.. Bättre kommer de bli ikväll förhoppningsvis.

RSS 2.0