Torsdag.

Torsdag idag då. Började klockan 08:00 och slutade runt 1-tiden då vi hade håltimma, sen behövde vi inte ha SO. Så jag gick hem, sen har jag inte gjort så mycket. Har pluggat för det mesta. Ska fortsätta plugga nu, sen runt 6-tiden ska jag ut och springa förmodligen. Men har prov imorgon, så det får gå före just nu. Ska svara på alla instuderingfrågor.. Orkar egentligen inte, men vad gör man inte för sina betyg? Vi hörs senare om jag orkar. Ska typ göra mitt hemprov ikväll, så jag måste se på The Ring 2 också. Kanske inte blir så bra uppdatering ändå, men vi får se! hörs kanske senare.


Slumpad bild från förra sommaren (tror jag?).

Dagens ridpass - mobilbloggning.

När jag kom till stallet stog jag uppskriven på MP Girl. Min första tanke var: Jamen den ponnyn verkar bra och rolig att rida så jag fick en bra känsla där i början. Började fixa henne och hon var typ skitarg och försökte bitas då och då, vilken buse! Knashäst, haha. Kratsade sen hovarna & sadlade och tränsade. Vi gick till ridhuset när alla varklara. Satt upp och skrittade ut i höger varv. Hon kändes ganska seg så när vi väl kom fram i traven frågade jag om ett spö för jag kände att det inte skulle gå annars. Vi red mycket travarbete. Hon var fin i skritten och traven. Fick en ganska stadig form där. Gjorde lite tempoväxlingar då hon typ var skänkeldöv, så fick göra lite tempoväxlingar. Vi red också mycket skänkelvikningar, fick till riktigt bra steg då och då, fick verkligen bra flyt där. Sen gick vi över till galopparbeten på volter och på fyrkantsspåret. Fick till riktigt fin galopp första gången, där hon hade bra takt. Lite överpigg ibland. Fick dock avsaktningar flera gånger, sen när jag hade samlat upp henne för att fattaom en ny galopp bockade hon, haha shit vilken busponny! Hon bockade typ 2-3 gånger. Men hon var fin inpricip hela ridlektionen, lite småtjaffs ibland. Hon var bara väldigt seg i både skritten och traven, men i galoppen blev hon pigg, men jag är nöjd med tanke på att det var första gången jag red henne. Kan säga att sadeln var väl inte den bästa, inte för mig iaf. Fick typ skitkonstig sits. Hon har Conquests gamla sadel, tycker inte att den ger ett så bra stöd, så det var lite svårt att få till att sitsen skulle bli bra. Men hon var rolig, lite jobbig då hon var seg. Men kan tänka mig att rida henne fler gånger. Sitter och mobilbloggar så det är inte det lättaste att stava, det kan ju ha blivit lite fel, men nu vet ni anledningen till det. Ska sova nu, vi hörs imorgon! Pappa fotade föresten inte idag, tråkigt nog, men ni får stå ut. Får tjata på han nästa gång efter teorin.

Stable soon.

Dagen har varit allmänt tråkig, rättare sagt var jag typ helt slut och orkade ingenting kändes det som. Och lektionerna gick segt, men som tur är jag äntligen hemma. Det betyder att jag strax ska iväg till stallet, så fort pappa är klar med det han gör. Ska väl åka om 10 minuter typ, så jag ska börja sätta på mig ridkläderna. Mobilbloggar just nu så därför blir det ett bildlöst inlägg tyvärr. Men när jag kommer hem blir det nog förmodligen ett detaljerat inlägg om dagens ridpass. Vi hörs ikväll, för nu måste jag fixa mig.

Gamla bilder.

Kan bjuda på lite gamla bilder från tiderna på Skutans Gård.


Jag och Flox (jag ser ut som ett cp).


Jag och Bamse.


Jag och Neff. ♥


Jag och Silja. ♥


Jag och Karna.


Jag och Zombra.


Jag och Mulle.

Mer får komma en annan gång. Haha, mobba mig inte nu, men jag var liten där typ 3-4 år sen x)

Hiss/diss.

Vad tycker ni om dessa ridstövlar?


Supreme Highrider (Mountain Horse).

Hiss/diss? :)

07:58.

Har gjort två tidsinställda inlägg nu, vet inte om jag hinner att göra fler. Men har iaf precis käkat upp min frukost. Ska strax gå och sminka mig och klä på mig. Har en halvtimma på mig, så jag måste stänga av datorn nu. Vi hörs när jag kommit hem från skolan (om jag orkar uppdatera då).


Två bilder när jag var ute på en liten fotorunda med min kusin, någongång på det här året.

Onsdag.

Onsdag är det idag då, vilket betyder att jag kommer gå en lång dag i skolan, sen även ridning på kvällen! Det ända man ser fram imot är ju självklart ridningen. Börjar 08:45 och slutar 16:00 (tror jag?). Onsdagar brukar ändå gå rätt fort, så.. Det är väl det ända jag önskar idag, att dagen ska gå fort. Vi ska nämligen hoppa idag i ridgruppen, vilket ska bli roligt! Längtar, kommer rida en annan häst idag, det blir nice, alltid nyfiken på vem jag ska rida, hehe. Kan försöka göra lite tidsinställda inlägg! Nu ska jag käka frukost.


En bild på mig och Conquest från ridläger 2011. <3

Ny design!

Jahapp, nu är man klar med designen då! Det fick bli en animerad header den här gången, dock hatar jag kvalitén på bilderna, men jag vet inte hur man ändrar. Men annars är jag nöjd! Lite coolt med annorlundare, har ju aldrig haft en animerad design, så varför inte prova liksom?
Vad tycker ni om den? :D


Ska sova nu, är sjukt trött. Kanske hinner blogga imorgon innan skolan, annars blir det förmodligen efter skolan! Vi hörs iaf imorgon.


En av mina favoritbilder från sommaren 2011.


Kvällens fråga.

Vad tycker ni om westernridning? :)


(Bild från Hööks hemsida).

Själv har jag aldrig ridit western tror jag, men det skulle ändå vara ganska rolig upplevelse, det borde ju ändå vara lite annorlundare än att rida vanligt? Någon av er som har ridit western? :D

My day.

Har nu nått över 1000 inlägg! Lite duktig är man väl ändå? Hehe, var bara tvungen att skriva det! xD
Min dag har väl varit rätt slapp. Har pluggat lite & mest suttit vid datorn och tråkat. Tråkig dag, haha, men skönt att slippa skolan iaf!

Min dag imorgon ser ut såhär:
Gå upp vid halv 7, äta frukost, sminka mig, gå till skolan. Börja 08:45 med första lektionen, gå i skolan till 16:00 (tror jag?), gå hem, äta mellis, åka till stallet, rida (hoppning), åka hem, sova.
Haha, kort info om morgondagens planeringar för att inte göra inlägget förtråkigt.

Håller på med headern nu, vi får hoppas på att jag hinner klart med den ikväll. Om jag orkar ska jag kolla på The Ring 2 som jag tror att jag ska använda mig av till hemprovet om filmanalys. Vi hörs senare!


Slumpad bild på mig och Conquest från ridläger 2011. <3

Tips.

Kikade in på Hööks hemsida..



..och såg detta! Tips till er som brukar handla på internet, där har ni 15% rabatt på alla täcken till häst och hund till och med 9 oktober. Passa på när det ändå är ''lite'' billigare!

Själv köper inte jag täcken eller nåt, jag köper hellre saker till mig själv eller saker jag har användning för. ;)

Dags för renovering!

Tänkte göra en liten renovering, tänkte byta design. Eftersom att hösten börjar komma, tänker jag ha en lite kallare färg som bakrund & lite sånt! Sen när de börjar närma sig julen blir det förmodligen en juligdesign. Ja, ni fattar va? Har lite planer hur designen kan se ut. Tänkte börja nu satt jag förmodligen blir klar idag med den!

Video.


Video från igår när jag red banan ;)

Frankiiiis.










Ouupps, rivning x)












Hahaha..

Det var det bästa bilderna från igår | Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 60D.

Tisdag.

Idag är det tisdag då, har studiedag, så jäkla skönt! Jag ska väl slappa, plugga, kanske gå ut och springa (ifall jag orkar). Ska även skicka massa bilder till dom jag inte har skickat till. Kommer försöka blogga mycket idag! Kan uppdatera mer sen, för jag vet inte vad jag ska skriva x) Kan bjuda på en bildbomb från igår i nästa inlägg ;)


Två bilder från en klubbtävling på Conquest | Fotograf: Emma Klang - www.fjockern.blogg.se.

Dagens ridpass.

Kom till stallet runt 6-tiden. Träffade roliga människor där! Gick sen och fixade Frank som jag skulle rida. Sen byggde vi bana (som en framridningsbana till tävling). Sen fick vi skynda oss att tränsa & sen gick vi till ridhuset.

Vi började med att skritta fram, sen började vi jobba igång i traven. Vi red ganska mycket självständigt, vilket gick rätt bra. Vi började sen hoppa fram 2 gånger på ett kryss i trav, gick väl bra. Dock fel galopp efter hindret båda gångerna. Sen fick vi komma i galopp, gick väl bra där också! Vi red sen på räcket, gick också bra! Efter räcket kom vi till oxern, där gick det toppen också! Fick dock fel galopp flera gånger..

Vi red sen som en bana. Först krysset, sen räcket, sen krysset, sen oxern. Så det blev väl som en åtta kan man väl säga. Det gick super! Han var i rätt galopp hela vägen förutom efter oxern när vi landade. Men jag är galet nöjd med honom. Han skötte sig superbra & han har duktig exakt hela ridpasset! Duktig ponny! (:

Pappa filmade/fotade, tänkte lägga in videon som pappa filmade när jag red banan (sen när han har laddat över den på datorn). ;)

Har studiedag imorn, så det blir förmodligen ganska bra uppdatering. Hörs då, nu ska jag nog gå och lägga mig innan jag somnar med huvudet på datorn x)


Måndag.

Måndag idag då, jag som hatar måndagar. Men jag överlever alltid efter som att det blir stallet efter! ;) Går i skolan från 08:20 till 16:00, ursh. Men sen ska jag hem och käka & så innan det blir att rida i hoppgruppen. Har ingen aning om vem jag får idag, kanske blir det Frank igen, eller en ny häst ;) Kul ska det bli iaf! Idag blir det hoppning (vi har markarbete varannan gång och hoppning varannan). Så, det ska bli kulkul!

Har lite brottom nu, har ungefär en halvtimma på mig, och jag har inte ätit frukost eller sminkat mig. Så jag måste skynda mig nu, vi hörs efter skolan! ;)


En bild från i mars/april när jag tävlade Aurora på Skutans Gård, vann även LB:1 klassen med henne.

Video från igår.


Sådär såg min ritt ut igår då! ;)

Veckoplanering.

Måndag: Skola, sen hoppgrupp! :D
Tisdag: Studiedag, förmodligen plugga och slappa.
Onsdag: Skola, rida (hoppning) :D
Torsdag: Skola, plugga (?).
Fredag: Skola, försöka åka till stallet.
Lördag: Stallet.
Söndag: Inget planerat.

Ska sova nu, ska upp tidigt imorgon! ;) Godnatt.


Slumpad bild från idag på Ellen och Bandit.

<3














Du var bäst idag, älskar dig ♥

Klubbdressyr 25/9.

Idag var det klubbdressyr då. Kom dit runt 9-tiden, missade samlingen. Men jag antar att det inte gjorde så mycket. Betalade och sen fixade jag Conquest lite och bytte schabrak. Sedan gick jag runt och fotade massa ekipage! Efter ett tag gick jag och borstade lite på Conquest. Sadlade och tränsade när det väl var dags.

Framridningen: Skrittade fram i kanske 5 minuter, började korta upp tyglarna. Sen när jag hade skrittat ett tag började jag jobba igång i traven. Det gick riktigt bra stundtals! Tog några galopper innan det var dags för mig att gå till andra ridhuset. Gjorde lite skänkelvikningar, men inte så jättemycket. Kändes som att jag knappt hann rida fram, men det gick iaf sjukt fort. Hann inte riktigt rida igenom honom. Menmen, red till andra ridhuset och skrittade & travade runt tills det var min tur.

Inne på banan: Väl inne på banan fick jag vänta lite då jag hade mycket tid över tills min riktiga tid skulle starta. Började sen när det kändes bra. Conquest var verkligen galet bäst som vanligt och han gick i ganska bra form i hela programmet, men i slutet av programmet gick det bäst! Han var så underbar, jag höll på att dö. Bästa ponny! ♥ Galoppen gick sådär. Han var ganska seg under hela programmet, borde kanske haft sporrar eller nåt.. Men han var bäst. Jag var verkligen sjukt lycklig, kändes hemma att sitta på hans rygg igen. Älskar verkligen den hästen något otroligt!

Skrittade av i andra ridhuset sen och hoppade av efter jag hade skrittat av ett tag.


En bild när jag red programmet idag | Fotograf: Emilie Karlman | Kamera: Canon EOS 550D (min kamera).

Dommarens kommentar:
Trevlig stadig uppvisning på häst i ganska bra form.

Sen var det prisutdelning när alla hade ridit LC:2. Dom ropade upp mig så jag fick komma med på prisutdelningen med Johanna som delad 7:e plats! :D


Jag längst ner då ;) Är så sjukt nöjd, fick en vit rosett! Första placeringen på Blåkulla, Conquest är bäst! ♥ (Mer bilder kommer).


Finaste ponny <3

Var i stallet idag, kom dit runt 10-tiden. Gick runt och träffade kompisarna, sen fotade jag Emilie, Emma och Emilia. Gick sen & käkade lunch. Därefter smörjde jag Conquests sadel och träns. Sedan började jag borsta, rykta, kratsa hovarna. Sen rädde jag ut pannluggen, manen och svansen. Efter jag var klar med det, så provade jag att knoppa. Det gick inte sådär jättebra, och dom blev ju inte direkt fina heller. Rättade sagt förjävliga! Åkte sen hem. Hade med kameran, Emilie fick lite bilder när jag stog och knoppade, haha.

Nu är jag riktigt taggad för imorgon! Ska verkligen försöka rida så bra vägar som möjligt. Har 30 minuter på mig att värma upp och då ska jag nog mest göra lösgörande eftersom att han blir så stel i bakbenen. Kommer inte ha sådär jättefin outfit imorgon. Svart/brun hjälm, blå kavaj, svarta ridskor & chaps. Ingen vidare matchning alls, men när jag har råd blir det nog en svart kavaj istället för blå. Man ska ju försöka ha så snygg oufit också! :D Hoppas på att Conquest sköter sig, har inte tävlat honom sen någongång i början av 2011 (tror jag?) i dressyr. Men det ska bli jävligt kul med tanke på att jag inte har ridit honom förra terminen & inte den här heller.

Ska strax käka middag, sen blire väl att sitta vid datorn (?). Ska sen titta på Titanic, och käka goodis! Sen ska jag nog ta fram ridgrejer tills imorgon också! Hörs senare.


Bästa ponny ♥ (Två bilder från idag)

Stallet snart.

Tjoo! Sitter på bussen påväg till stallet :) Åker lite tidigare idag så att jag hinner fixa allt. Är skittaggad inför imorgon, kollade startlistan innan jag åkte. Det är tydligen bara jag som ska rida Conquest, skööönt! :D Startar också sent, så kommer hinna fota många! :D Sen får jag tjata på Emilie att hon ska fota mig, eftersom att jag ska fota henne. Men nu ska jag av bussen, hörs senare!

Lördag.

Hej på er som redan är vakna! 
Jag vaknade runt 7-tiden och kunde inte somna om. Mina planer idag är att åka till stallet. Ska fota Emilie när hon rider, och några till antagligen ;) Sen blir det att fixa Conquest inför tävlingen imorgon. Ja, om jag får rida honom också vill säga. Ska även smörja sadeln och tränset. Och det vanliga (eftersom att jag är skötare på honom också). Ska väl åka lite tidigare så jag ändå hinner spendera lite tid med Conquest. Kanske hinner fixa han lite på morgonen, annars blir det efter alla ridlektioner. Tar med mig kameran, så jag kanske fotar lite på hästarna också, beror på också om dom går ut i hagen eller inte. Juste, vi har även en ny ponny på Blåkulla, så jag kan se till att få några bilder på den också! ;)

Ska strax äta frukost och klä på mig ridkläderna. Åker runt halv 10 kanske ;) Vi hörs senare! :D


En bild på mig och Conquest från en tävling! Ungefär sådär blir outfiten imorgon! Dock andra chaps, och annan hjälm ;)

Helgens planer.

Lördag: Ska till Blåkulla, fota Emilies ridgrupp (iallafall några som rider i den), sen sköta bästa Conquest och förbereda inför klubbdressyren. :D

Söndag: Klubbdressyr på bästa Conquest i LC:2, hoppas iaf att jag får rida honom (orkar inte skriva anledningen till varför jag kanske inte får honom). Men jag tror jag borde få rida honom, isåfall kommer jag typ börja gråta av lycka! :D

Rolig helg för mig då! :D


Jag och Conquest på en klubbhoppning 70 cm. ♥

Vila i frid Konsum. ♥

Idag lämnade Konsum oss.. 1987-2011, 24 är inte dåligt de. Red honom ganska mycket ibörjan. Tävlade honom även en gång i 50 cm. Felfritt och galopp runt hela banan. Kommer aldrig glömma den tävlingen, så sjukt underbar ponny! Saknar faktiskt honom, ävens fast han inte är min favorithäst. Han är fortfarande en del av Blåkulla, kommer kännas lite tomt i början utan honom.. Hoppas du har det bra däruppe, många saknar dig! Vila i frid bästa Konsum! ♥






(Fotad med en digitalkamera, därför bajskvalité.)

Little bad girl.

Jag ber verkligen om ursäkt för den sugande uppdateringen! Kan väl berätta lite kort under dom dagarna jag inte har bloggat.

I onsdags red jag ju, tyvärr blev det ingen uppdatering efter stallet, jag var så förbaskat trött så jag orkade inte. Jag red iallafall Fritz igen. Det gick sjukt mycket bättre än de andra gångerna jag ridit honom. Jag har ju mina brister och man lär sig av sina misstag. Så det gick mycketmycket bättre! Vi red markarbete blandat med dressyr. Vi red igång dom i skritt, trav & galopp. Han verkligen flög iväg i galoppen, men det gick bra sen. Vi red som en bana, som serpentinbågar. Skritt vid ett par bommar, rida över upphöjda cavalettibommar, sen hoppa två hinder i galopp. Det gick toppen i travarbetet, men så fort vi kom fram i galopp så dundrade han iväg. Men jag är nöjd iallafall! Med tanke på att skärpte mig så gick han mycket bättre.

Igår (torsdag), var det skola från 08:00 till 15:25. Gick hem och städade mitt stökiga rum, sen gick jag ut och joggade i kanske 15-20 minuter. Härligt att komma tillbaka till springandet. Tänkte fortsätta att springa några dagar i veckan! Sen pluggade jag gärnet i matte, så jag hann inte blogga då heller tyvärr.. :(

Idag är det fredag, så galet härligt! Dagen gick långsamt för lektionerna var inte sådär tidsfördrivande (eller vad man säger). Men jag slutade iaf 14:20. Gick sedan hem, hade tänkt åka till stallet, men jag kom inte så jag sårade nog vissa.. :( Ni har rätt att bli arga på mig, anledningen var faktiskt för att jag var så trött och orkade inte.. Mamma ville ha med mig till Centrum, men det orkade jag inte heller. Fick ett par mjukisbyxor av henne (:

Käkade pizza till middag, ska strax se idol och käka gooooodis! :D Myyysigt! Sitter och lyssnar på en bra låt som jag har drogat nu i några dagar xD Kanske bloggar mer ikväll om jag orkar ;)

Stable soon.

Dagen har gått ovanligt fort, lektionerna gick skitsnabbt kändes det som.. xD Slutade också tidigare, så det är sjukt skönt att vara hemma nu. Ska strax till stallet ;) Känner just nu att jag bara skulle kunna somna eller nåt, haha. Är verkligen supertrött.. Men jag överlever alltid i stallet så (om ingen dödar mig), närå, tråkig humor jag har! Ska åka om ungefär en halvtimma. Sitter i soffan med morgonrock och datorn i knät. Mysigt, men ska strax klä på mig ridkläderna och ååka. Finns inte så mycket mer att skriva. Om jag orkar skriver jag såklart ett detaljerat inlägg om dagens ridpass! :)


I love you, världens finaste ♥

Breakfast.

Hej på er! :D
Idag är det äntligen onsdag, är inte lika glad att det är skola, men sen äre ridning! Ser fram imot det. Vi ska ha markarbete tror jag, frågade Tarja i måndags om jag skulle rida Fritz, och att jag hade ridit han 4 gånger nu, så hon sa att jag skulle få byta. Vill rida världens finaste (Conquest), eller någon annan rolig (: Går i skolan från 08:45 till 16:00 typ.. :( Jag kommer typ dö eller nåt..

Sitter nu och äter frukost - två mackor, ägg, kräm och oboy. Jag har mer än en timma på mig, så jag har gott om tid. Ska plugga lite också.. :( Sen packa gympakläder & sånt. Vi hörs senare! :)


Saknar dig, fining ♥

Tisdag.

Idag är det tisdag då. Vi hade 4 lektioner innan lunchen. SO, lästid, musik och matematik. Typ de tråkigaste ämnerna, men ah. Sen åkte vi till Tungelsta Ridklubb ;) 

Där red jag Arcansas, en d-ponny (tror jag?). Vi tränade på tempoväxlingar och framdelsvändningar. Idag red vi utan inspänning (vilket vi annars brukar få göra hela tiden). Mycket roligare att få utmana sig själv. Det gick iaf bra, och han var fin. Han var pigg imellanåt, han lyssnade knappt på mina halvhalter, så jag fick sakta av till skritt då och då. Ändå är jag riktigt nöjd! Kändes rätt bra också.

Efter det följde jag med Nathalie till hennes medryttarhäst. Hade dock inte med kameran, vilket var synd. Vi gick (eller jag gick och hon red) till en volt i närheten. Hon tvingade upp mig också, hehe tja.. Första gången jag red travhäst, men det var faktiskt roligt ;) Men jag kände mig som en nybörjare x) Natta fick bestämma vad jag skulle göra. Hon plockade fram ett hinder, så jag hoppade ungefär 60 cm som högst, både med sadel och barbacka. Sen fick jag henne att hoppa 80 cm, hehe :) Grymt duktiga var dom, och Grabben som han heter hade verkligen grym hoppteknik! Efter de red/gick vi tillbaka till stallet. Efter hon var klar med allting gick vi mot bussen. Kom hem runt halv 7, är helt slut nu. Har ont i hela kroppen. Borde verkligen träna på att rida storhäst, plus barbacka. Kändes sjukt konstigt alltså! xD

Sitter nu här och har precis duschat. Kollar på idol just nu och skickar massa bilder som jag fotade i söndags på Skutans Gård. Imorgon är det onsdag då, då är det en lång skoldag igen, sen blire ridning, vi har markarbete. Hoppas på Conquest, har inte ridit han på skitlänge känns det som.. ;) Nu ska jag plugga och kolla på idol så det blir tyvärr inge mer uppdatering ikväll, godnatt! ♥

Dagens ridpass.

Som jag lovade skulle jag göra ett detaljerat inlägg om dagens ridpass och ja.
Kom till stallet runt 6-tiden. Gick runt och hälsade på vännerna. Sen fixade jag lille Frank. Fick skynda mig att fixa han, för alla sa att vi skulle lägga fram bommar i ridhuset, men tydligen gjorde vi inte det. Så jag gick till stallet och då hade alla redan tränsat klart, hah, jag fick stressa som jag vet inte vad.. Hatar verkligen att stressa när jag är kring hästarna, ursh.. Vi fick sitta upp och sen red vi ut i höger varv (haha, vilket jag kommer ihåg xD). Vi red fram hästarna i skritt, trav och galopp. Man kan väl säga att det gick helt okej. Han verkar ha lite svårt för galoppen, eller så är det antaligen mitt fel. Fick dock fel galopp ett antal gånger, vilket jag måste träna på när jag rider honom!

Vi hoppade sen fram på några små hinder, första gången vägrade han, haha totalt mitt fel kan jag säga på en gång. Jag var inte fokuserad, jag bara red på. Först och främst för att se om han skulle hoppa eller inte, sen fick jag ha mer ben och rama in mer. Så det får jag tänka på när jag rider man mera gånger. Vi hoppade mest i galopp, vilket vi gjorde hela tiden i stort sett. Sen bytte vi varv och hoppade två hinder som låg på långsidorna (vi red på volterna hela tiden nästan). Det gick rätt så bra, kändes helt okej. Jag känner mig lite osäker när jag rider honom, jag vet inte varför, det är kanske pågrund av att han är som han är. Men det går nog över när jag ridit honom ett tag.

Sammafattning:
Alltså hoppade vi mest småhinder. Vi red mycket i galopp och på volter. Vi fick träna på att hålla avstånd och rida nära hinderna så att man inte hamnade på fyrkantsspåret. Jag är väldigt nöjd med Frank, han var fin och lydde mig bra!

Ja, det var väl de vi gjorde idag, vet inte hur många gånger till jag ska rida honom, men vi skulle iaf byta runt med hästarna. Tror nog att jag rider honom nästa vecka också, då har vi hoppning (alltså hade vi markarbete idag, men vi hoppade ju också lite småhinder). Vi får väl se vilken häst jag får, men jag ser fram imot nästa vecka! :D

Ska strax åka.

Tänkte bara slänga in ett inlägg innan jag drar. Har spelat lite Bejeweled 3. Pappa ringde nyss och sa att han hämtar mig om ca en kvart, så jag måste börja klä på mig ridkläderna och sånt. Tar med mig pappas kamera, så han kan fota lite. Bjuder sen på bilder! :D Vi hörs när jag kommit hem från stallet, då jag lovar att skriva detaljerat om dagens ridpass!


Jag och Frank förra veckan (:

Kärlek till er.

Jäklar vad jag är förvånad och glad nu, ovanligt att ha 8 kommentarer i ett inlägg som dessutom publicerades igår. Bloggen har ju varit ganska nere på en längre period, vilket ha slutat med att statistiken har sjunkit, dels kommentarerna. Och även min uppdatering.. Men eftersom att ni gjorde mig såhär jäkla glad över dom här kommentarerna, jag förväntade mig verkligen inte att få 8 kommentarer i ett inlägg när bloggen är ganska nere, så ska jag göra er lite glada med att hitta på något roligt att göra på bloggen. Men det får ni inte veta nu, det kommer i veckan, alltså en överraskning! 
Käääärlek till er alltså! ♥

Hehe, fick faktiskt leende på läpparna när jag såg hur ''många'' kommentarer jag hade fått, alltså jag brukar verkligen inte få så många direkt. Tack vare er, får jag större lust till att blogga bättre! Om ni fortsätter såhär kommer det bli mycket roligare för både mig och för er!
Idag är det måndag då, sämsta dagen på veckan enligt mig. Men det får man ta. Det har dock varit en allmänt tråkig dag idag för min del. Vi hade orientering i spöregnet.. Jag blev dygnsur! Sen hade vi 2 timmars rast, jag gick hem och käkade lunch. De 3 lektionerna vi hade kvar hade jag både ont i huvudet, var sjukt trött, ont i halsen. Hääärligt alltså, nä, jag skulle nog inte kunna påstå det. Men jag överlevde de lektionerna. Gick sedan hem och käkade mellis. Satte mig sedan här och sitter och kollar på tv och lite sånt. Ska strax spela Bejeweled 3 ;) Min drog eller vad, haha, sitter och spelar det hela tiden nästan.

Runt 6-tiden ska jag och pappa iväg till stallet, hoppgrupp som gäller! Taaaaagga! Vi har markarbete, tror att jag kommer få rida busFrankis :) Ska ta det lugnt nu tills jag ska till stallet, ska försöka uppdatera så bra som möjligt idag! Ni får väl peppa mig eller nåt :D


Gammal bild som jag fotat på Petra och Dillon (om det inte var Emilie som fotade den, då jag själv tävlade den dagen hade hon nog min kamera) ;)

Man lär sig av sina misstag.

Halloj, förlåt för den urusla uppdateringen!
Orkade tyvärr inte blogga igår, jag var för lat helt enkelt, dels att sov jag över hos min farmor.. Så jag hann inte. Var på Skutans Gård idag, fotade ekipage som tävlade, träffade massa roliga människor och sånt.




Två smakprov från idag, vill ni se mer bilder? :D

Helgens planer.

Tänkte skriva lite om helgens planer.

Fredag: Fredagsmys, käka gooodis, kolla på Titanic! ♥
Lördag: Åka till stallet, fota Emilie, sköta Conquest (: På kvällen blir det kanske att se The Ring 2 med Jennie.
Söndag: Åka till Skutans Gård och fota hopptävlingar.

Hääärlig heeelg! :D

Kom hem för en stund sen från att jag har handlat med pappa. Ska strax käka middag, sen ska jag och mamma se Titanic! :D Imorgon blir det stallet dårå, blir nog inte någon bra uppdatering då, och inte på söndag heller..




Två bilder från ridläger 2011 på bästa Conquest ♥

Titanic.

Goddag allesammans!
Fredag idag då, överlycklig! Skönt med lite helg igen.. Veckan har gått rejält fort tycker jag, känns inte som fredag idag, därför är jag typ lite förvånad, haha. Har väl haft en sådär dag i skolan idag, vi hade dock ett prov i NO idag (om människokroppen), vilket gick sådär. Jag är inte riktigt nöjd, men vi får väl se. Om jag får dåliga betyg på det provet vill jag göra om.. :P Vill ju helst få minst VG, eller C som man säger nu. Slutade 14:20, gick sedan hem. Skulle ha åkt till stallet, men jag var tvungen att hjälpa mamma för hon är sjuk.. Så jag fick hämta min lillebrorsa på dagis.. Så det blir inget stall för min del. Många ville att jag skulle komma (förvånar mig att många vill det, hahah), antagligen för att ''kan'' fotografera, alltså att jag vet hur man får bra bilder, det är ju tyvärr inte så många som fotograferar på Blåkulla, eller några kanske då, men alla har ju inte systemkameror, vilket jag har, och jag har fotat i 1 år nu, så jag kan iaf någolunda! Så det blir ju G på bilderna jag fotar. Det finns kanske brister som fel inställningar eller liknande. Dessutom har jag inte världens bästa objektiv, dels är inte kameran den bästa heller, men den duger. Ska förmodligen spara till ett nytt objektiv. Men det kommer ta några år tills jag sparar in alla de pengarna som behövs till ett bra objektiv. Men jag skippade iaf stallet, ist ska jag nog dit nästa fredag! Då får jag försöka hålla det också. I helgen blir det stallet både lördag & söndag så.. ;) Planerna inför ikväll är att hänga med pappa och handla, sen blire att kolla på Titanic, den mest fantastiska film jag sett tror jag. Den är ju föör underbar. Man kan ju inte heller låta bli att bli tårögd. Åh, kärlek till den filmen! Nu ska jag bara slappa och vänta tills pappa kommer hem så vi kan åka iväg och handla. Hörs senare!


Haha, en failbild pappa fotade på mig och Frank i måndags. Hahahaha för mitt ansiktsuttryck! xD

Plugga.

Är hemma nu, eller har varit de ett tag nu. Gick ändå rätt snabbt, de två lektionerna vi hade. Skönt att vara hemma nu! Resten av kvällen ska jag plugga gärnet. Ligger lite efter i matten, så måste komma ikapp där. Sen ska jag plugga till NO-provet vi ska ha imorgon.. Jag kommer faila, men för att lyckas någolunda måste jag ju såklart sitta med de hela kvällen. Så tyvärr blir det inte bra uppdatering idag. Skolan går före bloggen tyvärr. Måste satsa på bra betyg! ;) Hörs kanske ikväll, om jag orkar! Men vi får se ifall det blir någon bloggning :P


Jag och Flox, min första tävling, det var på Skutans Gård, hoppade dessutom barbacka och kom felfritt. Dock inte världens bästa fart, men jag kom 3:a, med tanke på att de var min första tävling så var det ju bra! :D

Håltimma.

Som rubriken säger.. Men egentligen ska man ju vara glad, men vi fick dessutom håltimma på syslöjden, de jag sett fram imot. Skulle fått börja med mitt schabrak & allt, ååh, jag är lite småsur nu.. Om det hade varit ett annat ämne t.ex sv/eng/musik eller nåt skulle jag bara blivit glad, men det är skillnad.. Vi börjar 12:20 igen (gick hem för vi hade så lång ''rast''), så jag går väl hemifrån runt 12:05, kan vara hemma i ca en timma till ;) Sitter och äter lite lunch nu, ska väl slappa resten av tiden och spendera tiden vid datorn. Ska nog spela lite Bejeweled 3, hehe love it, så jäkla kul! Som tur är, vi har bara två lektioner sen. Hemkunskap (som faktiskt är rätt kul), sen SO, men det är mindre kul. Tråkigt att behöva gå tillbaka till skolan, men ah, vad gör man..? Kommer skriva lite inlägg då och då när jag ändå har chansen ;)


Failbild, haha x)

Snabbt!

Ställde alarm på 05:45, låg kvar till 06:15 ungefär, sen gick jag upp och fixade mig. Sitter nu här och äter frukost och kollar på tv. Ska gå strax, så måste skynda mig nu. Därför blir det bara ett snabbt inlägg.. Slutar typ runt 3 tror jag. Vi har både hemkunskap och syslöjd idag, och det är det man ser fram imot typ. På slöjden ska jag göra ett schabrak, nice, så jag kommer börja med det idag.. Nu måste jag äta upp min frukost, sen måste jag sminka mig och sen gå till skolan. Har ca en halvtimma på mig, vi hörs när jag kommit hem från skolan! ;)


Sjukt gammal bild på Neff, från 2009. ♥

Dagens ridpass.

Kom till stallet runt kvart över 5, stog att jag skulle rida Fritz igen, fjärde gången i rad nu. Gick inte sådär jättebra.. Vi övade på galopparbeten, skänkelvikningar, framdelsvändningar. Det gick väl sådär. Vi red som en bana typ, och vi skulle göra slalom och skänkelvikning på ena långsidan sen framdelsvändning på andra långsidan, sen skulle vi galoppera på kortsidorna i volt, och sen komma på slalom på en långsida i galopp & jäääääääklar vad fort det gick. Tror att jag fick ett galoppombyte, han hoppade typ till så kan väl ha varit ett galoppombyte. Kändes iaf som det, men jag är inte säker x)

Ridpasset gick väl sådär iaf, jag har mina brister och jag var typ förhård i handen.. Vissa säger att man ska vara mjuk, eller vad jag fattade ska jag vara bestämd, lite mer hård mot honom, men ah, jag fattar ingenting.. Så jag vet inte om jag gör rätt eller fel, så det är svårt att veta hur jag ska göra. Jag måste ju vara bestämd mot honom såklart, annars tappar jag allt på direkten. Tarja sa typ att vi skulle ha samma hästar nästa gång, iiiigeeen, haha, vi ska ha markarbete. Åh, jag hade velat rida Conquest idag, men får hoppas på att jag får rida honom snart, det var länge sen :( I slutet av augusti var det senast jag red honom på igångsättningslägret, känns som fleeera ååår sen..

Har pluggat som tusan i matte när jag kom hem. Ska nu efter jag bloggat klart plugga lite mer i NO. Har nämligen prov på fredag, så det går ju såklart före.. Klockan är typ 10, och jag brukar sova redan vid de här laget. Men jag måste plugga... :( Men det här blir sista inlägget för ikväll, vi hörs imorgon!


Gammal bild på mig och Curt från hoppgruppen, kan ha varit för ett år sen eller nåt (:

Dagens fråga!

Vilket är erat favoritmärke i ridsporten? :D

Själv är mitt Mountain Horse, jag verkligen älskar deras produkter som t.ex dessa.


Har de chaspen till höger, har bara haft dom i några dagar, men jag älskar dom. Dom till vänster är också skitsnygga!


Har ingen av dessa ridbyxor, men jag är kär i båda. Dock får man inte tävla med det märket.. Annars hade jag nog köpt dom förlänge sen.

Käääärlek till dessa produkter, ska nog köpa de blåa ridbyxorna när jag har råd! :D

Tips!

Som jag har gjort några gånger förut så har jag skrivit lite tips om Hööks. Nu har dom 15% rabatt på ridbyxor!



Skulle själv ha köpt någon ridbyxa iaf jag hade fått chansen att åka dit, men tyvärr är det bara till den 25 september.. Men till er som gillar Hööks, så passa på nu innan det är försent! :D


Home.

Har haft en ganska lång skoldag idag, började 08:45 och slutade lite efter halv 4, vi har en så snäll lärare så vi fick sluta tidigare! :D Galet skönt och nu sitter jag hemma och slappar! Har ont i nacken och lite ont i huvudet, på engelskan satt vi och kollade på film, satt förnära så jag fick skitont i nacken, haha smart man är! Sen har jag väl druckit förlite så nu har man en lätt huvudvärk. Varför ska jag alltid må dåligt på onsdagar? Helt jäkla slut är vad jag är nu och jag som ska rida idag också! Blir pigg i stallet sen men nu känns det som att jag skulle kunna somna på bara några sekunder.. Jag får ta det lugnt tills jag ska till stallet ;)


Jag är inte i hagen, jag har bara redigerat bort stängslerna, var utanför hagen (för er som undrar) ;) Älskar iaf bilden, söta lilla Curt ♥ Tagen typ förra året när jag var och fota hästarna i hagen.

Horze.se

Kollade runt lite på Horze.se, finns rätt snygga grejer där såsom:


Dessa schabrak!

Finns ganska snygga ridbyxor där också, kolla in den sidan vetja! :D


Frank.










Lite bilder på mig och Frank från i måndags!

Två tidsinställda inlägg.

Skrev bara nåt som rubrik och jag har precis gjort två tidsinställda inlägg!
Har också ätit upp min frukost, har mer än en halvtimma på mig nu, så jag ska sminka mig och lite sånt! Ska gå halv 9, så jag har mycket tid kvar! Vi hörs när jag kommit hem från skolan, ifall jag orkar uppdatera då ;)


Jag saknar dig ♥

Onsdag.

Idag är det onsdag då, bloggade inte igår för jag var sjukt trött.. Somnade typ redan vid 8-halv 9 så.

Red på Tungelsta Ridklubb igår, det var hoppning för märke 2. Vi var bara tre stycken som red, så det var skönt. Red Schagor, det gick väl.. bra, men han kändes inte som en hopphäst haha xD Han hoppade lite skumt, men jag fick godkänt iaf!

Har mer än en timma på mig, så jag satte mig här på passade på att skriva ett litet inlägg! Börjar 08:45, lite sovmorgon är alltid bra! :D Slutar 16:00 idag :( Men sen blir det stallet, ska rida! :D Blir nog att byta häst då jag ridit Fritz 3 gånger i rad nu. Undra vilken filur jag får idag då (a) Åker runt fem, så då har jag lite tid att fixa mig och så innan jag åker. Får se iaf jag bloggar efter skolan, annars blir det efter stallet (om jag orkar).

Äter frukost just nu medans jag sitter vid datorn, hehe.. Ska sen sminka mig och så. Ska försöka göra lite tidsinställda, vilket jag borde hinna! ;)


Bjuder på den här bilden på mig och knasCilvia x)

Dagens hopplektion.

Red i hoppgruppen idag, och jag fick lille Frank ;) Min första tanke var: Nej, nu kommer han vägra och hålla på. Men jag hade fel, han vägrade bara 3 gånger, det gick faktiskt bättre än jag trodde. Han var väldigt rolig att hoppa! :D Men han har ju sin knasiga hoppteknik xD Vi red fram i alla gångarter, skritten och traven gick väldigt bra. Men galoppen var väl lite sämre, fick fel galopp och han typ töltade eller vad han nu gör xD Han är ju ingen islandshäst men det känns verkligen som att han töltar ibland.

Vi hoppade fram på ett räcke, kanske 40 cm eller nåt. Han vägrade de två första gångerna (tror jag?) eller så var det en gång, men jag kom över sen iaf, och han hoppade väldigt konstigt, haha! Man hoppade 2 gånger på det hindret och andra gången tror jag att han vägrade en gång (hah, jag minns faktiskt inte, vad efterbliven jag är xD), men vi kom över sen iaf också, om jag minns rätt så hoppade han så konstigt så jag typ flöööög och tappade ena stigbygeln eller juste de var första hoppet kom jag på.

Sen hoppade vi fyra hinder på raken, alltså red man en & en. Han vägrade en gång på första hindret, sen kom jag över och klarade alla de sista hindrerna! Han hade verkligen ett bra hopp på de sista hindrerna, så det kändes asbra! :D Väldigt nöjd är jag för att ha hoppat honom för första gången!

Sen fick jag även positiv kritik av Lotta, hon tyckte att jag red han bättre än vad hon trodde, hehe, då blir man ju glad! ;) Känns verkligen som en bra start nu i hoppgruppen!


Bild från idag på mig och Frankis :)

Måndag.

Tjena!
Har varit hemma ett tag nu.. Slutade lite tidigare, skönt! Skoldagen gick väl helt okej. Trött som vanligt, vilket är jäkligt jobbigt. Ska åka till stallet runt 6 ungefär. Ska käka middag innan och så. Emilie smsade mig och skrev att jag ska rida Frank, det blir nice! :) Alla säger att han är svår att hoppa, men om han håller på så får jag kämpa mycket. Men idag tror jag att vi har markarbete, det hade vi af första gången på terminen i förra hoppgruppen, då lär vi nog göra det idag också ;) Pappa tar med sig kameran, så han kommer att fota mig ;) Kommer förmodligen bjuda på några bilder sen! Vet inte riktigt om jag kommer blogga efter ridningen, jag rider 19:00 till 20:00 och jag kommer nog vara helt slut efter, så bli inte förvånad ifall jag inte bloggar. Är alltid så jäkla trött efter jag har ridit :P Men jag är skittaggad nu! Kommer nog bli svårare i den här gruppen än min förra kan jag nog gissa.. Men ah, det lär jag märka idag! Ska åka om mer än en timma, väntar bara på att mamma ska komma hem så vi kan äta middag, är gaaalet hungrig just nu.. Kanske blir sista inlägget för ikväll, men vi får se! Får hoppas på att jag orkar blogga ikväll!


Charmig bild på Frank, hahahah, jag kan inte sluta skratta! xD


Lite brottom.

Vet inte riktigt om jag hinner göra tidsinställda som jag trodde, idag är jag verkligen trött/lat.. Jag har bara en halvtimma på mig, och på den tiden hinner jag aldrig äta upp min frukost, blogga och sminka mig på. Jag får strunta i att blogga, annars kommer jag försent xD Jag får helt enkelt blogga när jag kommer hem från skolan. Hörs då!


Conquest ♥

07:00.

Halloj! Ställde alarm på 06:15, gick sen upp och satte mig här. Ska gå till skolan om en timma ungefär, så jag ska käka frukost, klä på mig och sminka mig strax. Om jag hinner kanske jag gör det tidsinställda, eftersom att jag slutar 16:00 så kanske det är bra med lite inlägg tidigt på eftermiddagen också ;) Nu måste jag börja fixa mig och äta frukost, annars kommer jag aldrig hinna xD Men jag uppdaterar efteråt!


Jag och Curt (:

Söndag.

Haha, söndag idag då. Snart är det måndag, vilket betyder att det är skola, sääämst! Ska iaf sova strax, är verkligen skittrött nu! Dagen har varit väldigt slapp, har pluggat och sånt för det mesta och suttit vid datorn. Imorgon börjar jag 08:20 (tror jag?), orkar inte kolla på schemat, men jag slutar iaf 16:00, sen blire stallet på kvällen! :D Kanske hinner blogga på morgonen, annars blir det efter skolan!
Godnatt!


Bäääääästa! ♥ Haha, jag och Emilie ser ut som muppar x)

Tack för allt!

Tack för allt du lärt mig, tack för den tiden jag fick med dig, tack för att du fanns där för mig.. ♥


Jag saknar dig så det gör ont.. Men jag kommer nog aldrig få se dig mer.. Mer än 1 år sen var det jag träffade dig, man kan nog säga att det var sista gången.. 20 juni 2010, en dag jag kommer minnas, dagen du åkte.. Jag älskar dig! ♥

Glad tjej!

Wiihoooo!
Eftersom att både Johanna och Ellen sa att hoppgruppen börjar imorgon, så kollade pappa med Lotta iaf det verkligen var så och Johanna och Ellen hade rätt ;) Äntligen börjar den, har längtat verkligen! Glad tjej är vad jag är nu.. Börjar tagga till nu! :D Nu blir det att kämpa.
Pappa tar med kameran imorn, så jag lägger nog in bilder då!

Ska redigera lite bilder sen från gårdagen, kanske kommer upp lite ikväll!


Natalie och Frank. Kom på att jag skulle lägga in en bildbomb från den kvällen (hoppgruppen som var efter mig förut). Kanske kommer upp ikväll, jag ska försöka!

Hiss!

Måste bara hissa dessa tjocktröjor. Kollade runt på horze.se idag, där hittade jag dessa tjocktröjor. Sjukt snygga tycker jag, så skulle inte sitta helt fel i mina händer just nu.




Vad tycker ni om dessa tjocktröjor? Vilken skulle ni välja?

Jag gillar båda, men den svarta fastnade jag nog mest för.

Mina planer inför kvällen.

- Plugga.
- Tvätta ridskorna.
- Käka middag.
- Duscha.
- Packa gympakläder.
- Kolla på skräckfilm med mamma.

Det blir väl kvällens planer det! Men lite då och då ska jag försöka blogga! ;) Vi hörs lite senare, måste plugga nu!


Det var dessa chaps jag provade igår av Cajsalisa, har bestämt att jag ska köpa dom av henne! Red med dom igår också, vilket gick super! Nu är dom mina! :D Kärlek till dessa chaps alltså, min vilja gick igenom.


Video.

Kan bjuda på en video från igår.


Haha, jag vet att jag inte rider bra just där. Men när Lotta hjälpte mig efter jag ridit programmet skötte han sig super!

Tål kritik iaf den här gången, ifall jag fortsätter rida honom i ponnycupen. Men jag vet nu hur jag ska göra, hoppas iaf att jag får rida honom mer, han är ju rolig när man väl vinner över honom.

Test.

Inledning.
Har du ridit..
[ ] A-ponny
[x] B-ponny

[x] C-ponny

[x] D-ponny

[x] Liten storhäst

[x] Storhäst

[X] Islandshäst



Har du töltat? Jepp.
Vilken är din favorithäst? Conquest, Neff.
Vilken färg är det på dina ridbyxor? Grå/svart, rosa/grå/vit (rutiga), grå/svart (rutiga), vit.
Rider du alltid i säkerhetsväst? Ja.
Har du egen häst? Nope.
Har du haft egen häst? Nej.
Har du haft en häst på foder? Nej, men kanske blir en sommarhäst 2012.
Har du en medryttarhäst/sköthäst? Nej.
Har du haft en medryttarhäst/sköthäst? Sköthäst ja.
Rider du i ridstövlar, shortchaps eller ridskor? Ridskor & shortchaps.

Hoppning.
Höjder.
Vad är det högsta som du hoppat? 75-80 cm.
Vad är det högsta som du tävlat? 70 cm.
Högsta oxern? 70 cm.
Högsta räcket? 75-80 cm.
Vilken är den största hästen du hoppat? Ingen aning.
Och den minsta? Ingen aning.

Tävling.
Har du tävlat hoppning? Ja.
Har du ridit blåbärshoppning/ridskolehoppning/pay & jump? Ja.
Har du vunnit en hopptävling? Nej.
Har du kommit tvåa? Ja.
Har du kommit trea? Ja.
Har du blivit utesluten? Ja.
Har du blivit felfri? Ja.

Har du någon rosett hemma? Ja.

Har du tävlat hoppning i lag? Nej.

Hur gammal var du när du tävlade hoppning första gången? Minns inte, typ 13 år eller nåt.
Vilken häst satt du på? Flox.
Tävlar du hoppning i kavaj? Ja.

Annat.

Vilken häst hoppar du helst? Conquest.
Vilken häst avskyr du att hoppa? Ingen.
Vad är dina mål i hoppningen? Komma så långt jag kan.


Dressyr.

Nivåer/Höjder.
Vad är det svåraste programet du ridit? LC:2 tror jag.
Vad är det svåraste du tävlat? LB:1.
Vilken är den största hästen du ridit dressyr på? Mirage/Amigo eller nån.
Och den minsta? Haha, Ronja/Flicka eller nån.

Övningar.

Du har ridit i...
[x] Skritt
[x] Trav
[x] Galopp
[x] Skänkelvikning/sidvertsrörelse
[/] Öppna
[/] Sluta
[ ] Piaff
[ ] Passage

[ ] Galoppiruett
[x] Samlad galopp.
[x] Ökad galopp

Tävling.
Har du tävlat dressyr? Ja.
Har du ridit lingondressyr/ridskoledressyr? Ja.
Har du vunnit en dressyrtävling? Ja.
Har du kommit tvåa? Nej.
Har du kommit trea? Nej.
Har du blivit utesluten? Nej.
Har du någon rosett hemma? Ja.
Har du tävlat dressyr i lag? Nej, men kommer göra det (eftersom att jag är med i ponnycupen).
Hur gammal var du när du tävlade dressyr första gången? 13 eller nåt.
Vilken häst satt du på? Minns inte, kan ha varit Neff.
Tävlar du dressyr i kavaj? Ja.

Annat.

Vilken häst rider du helst? Conquest typ.
Vilken häst avskyr du att rida dressyr på? Ingen.
Vad är dina mål i dressyren? Komma så långt jag kan.


Veckoplanering.

Veckoplanering:
Söndag:
Slappa och plugga ;)
Måndag: Skola, rida i hoppgruppen (ifall den börjar på måndag, vilket den har enligt Johanna & Ellen xD).
Tisdag: Skola, rida på Tungelsta Ridklubb med några i klassen (hoppning).
Onsdag: Skola, rida.
Torsdag: Skola, inget planerat.
Fredag: Skola, kanske stallet.
Lördag: Stallet och sköta Conquest.
Söndag: Kanske åka till Skutans Gård och fota hopptävlingar.


Kan väl bjuda på en bild på Cajsalisa och Dillon från igår | Fotograf: Emilie Karlman | Kamera: Canon EOS 550D (min kamera).

Fritz.








Lite bilder från framridningen, fler bilder kommer! :D

Ponnycupsträningen.

Igår orkade jag inte blogga, orkade knappt ingenting men iaf.. Skriver om gårdagen i detta inlägg då ;)

Åkte till stallet igår runt 10-tiden, tog bussjävlen dit. Jag alltså rent ut sagt hatar att åka buss, haha.. xD Kom väl i tid så att jag hann se Emilie rida. Fotade lite också. Käkade sen lunch och därefter hjälpte jag och Ellen till att bygga dressyrstaketen. Därefter fixade jag lite med Fritz. När Johanna kom så gick vi runt och kollade på Stockholmscupen också.

Sen kom Cajsalisa och som jag inte har skrivit så provade jag hennes chaps som jag eventuellt ska köpa! Dom satt bra, och jag provade också att rida med dom igår. Vilket gick suveränt! Dom satt väldigt bra, så det blir nog att köpa dom av Cajsalisa. Skulle dock blivit dyrare om jag hade köpt i affär så varför inte passa på när det ändå är lite billigare av någon annan.. (:

Red fram i nya ridhuset, där jag fick lite hjälp av Ellen och Emilie. Det gick väl sådär. Gjorde lite skänkelvikningar men dom blev misslyckade. Tog några galopper och jobbade mest med traven. Gick sen in i andra ridhuset, fick rida runt lite. Han blev typ rädd för staketen, haha. Han bråkade och så, men sen när han hade lugnat sig så började jag programmet. När jag väl red de, så gick det inte sådär jättebra, Fritz kronglade och jag blev så sur att jag var tvungen att göra halt några gånger..

Men sen fick jag mer hjälp av Lotta, hon sa vad jag skulle göra satt han lyssnade på mig. Och ja, det gick faktiskt mycketmycket bättre sen. Han blev riktigt fin i slutet när jag kom åt honom. Och när det väl gick bra, då avslutade vi. Hon tyckte iaf att sitsen var bra, men att jag måste ha lite mer kontroll över honom satt inte han vinner över mig. Vilket jag måste träna på när jag rider han mer gånger i framtiden. Är väl ganska nöjd iaf, jag har inte ridit han så mycket heller, men jag börjar komma på knepen att jag ska vinna över honom ;)


Han är ju söt den där lille hästen och jag skulle vilja fortsätta rida honom, han är ju väldigt rolig när jag väl vinner över honom.

Godmorgon!

Godmorgon allesammans!
Vaknade runt 7-tiden, sen kunde jag inte somna om.. Så jag blev kvar vaken, satte på tv:n och spelade Bejeweled 3 på datorn. Haha, loggade precis in på facebook och bloggen. Så ja, nu sitter jag här och bloggar dårå. Ska strax äta frukost innan min mage sprängs.

Idag blire Ponnycupsträning (programridning i LC:2), tagga tagga tagga tagga! Jag ska rida Fritz, han är sjukt rolig att rida så hoppas han är sammarbetsvillig idag :) Så inne på banan ska jag försöka få en som lugn takt som möjligt, då jag ridit honom har han varit lite springig, så ja, jag får kämpa. Ska göra lite lösgörande arbete som skänkelvikningar och sånt på framridningen, sen rida mycket på volter tror jag. Ska försöka planera så att det blir bra i programmet sen. Galoppen vet jag inte, han är gaalet pigg där, om jag bromsar förmycket blir det typ knasigt och så. Har bara ridit han 3 gånger innan, så.. Men om det går bra idag kanske jag tävlar han någon mer gång.

Ska till stallet lite tidigare tror jag, ska fota Emilie, Emma och Emilia förmodligen. Emilie ska fota mig när jag rider + alla de andra, så jag måste fota henne också x) Åker väl runt 10-halv 11 någongång, så jag måste börja fixa mig nu. Hörs senare!


Bjuder på en bild på mig och Frank första ridlektionen på den här terminen ;)


Fredag.

Äntligen fredag, den bästa dagen i veckan nästan. Man kan pusta ut och se fram imot helgen, slappa och slippa skolan! Och söndagar är väl de värsta, eller nej måndag, första dagen på skoldagen, så har man en hel vecka framför sig. Ibland är skolan fööööör anstängande.. Som t.ex idag, ställde alarm på 06:00, kom knappt upp, hade världens värk i halsen. Kände att jag knappt kunde svälja kändes det som, så jag var tvungen att ta halstablett. Sen när jag väl gick till skolan fick jag ont i lungorna, uuursh! Hatar förkylning verkligen..

Började 08:05 och slutade 14:20, på morgonen var det väldigt jobbigt, orkade knappt jobba för jag var så jäkla slut.. Kändes som att jag skulle ramla av stolen, svimma eller nåt. Men på eftermiddagen kändes det som tur bättre. Gick hem, sen käkade jag mellis - två ägg, kräm/mjölk & oboy. Sen satte jag mig här vid datorn. Johanna tjatade på mig att jag skulle komma till stallet idag, vill dit såklart, men så som jag har känt mig idag, så måste jag nog vila. Dessutom ska jag till stallet imorgon, kanske inte orkar annars..

Har heller inte sprungit på några veckor, gick till skolsyster förra veckan och hon fick kolla min hals för jag hade så jäkla ont, det var som tur inget, men ändå.. Fick inte springa enligt henne. Kanske inte kan göra det på ett tag nu, hoppas bara att förkylningen släpper snart, jag pallar inte mer..

Eftersom att jag inte har bloggat så bra, så var jag tvungen att skriva av mig lite nu. Kanske inte sådär jätteintressant inlägg, men så blire ibland.. :P


Bild på Hilda efter att jag precis hade ridit en felfri runda på 50 cm :P Samma dag som den dagen efteranmälde jag mig i 70 cm också, dock gick det inte lika bra där..


Läxor.

Förlåt för att jag inte bloggade igår, samma anledning hela tiden, jo jag var för trött som vanligt.. Hann inte heller uppdatera när jag kom hem från skolan, var tvungen att käka sen åka ;)
Men jag red iaf Fritz, det gick väl rätt så okej. I slutet gick det super, han var rätt så pigg, men han gick fintfint i slutet ;) Så jag är nöjd iaf!

Idag var det skola då, börjar 08:05 och slutade tidigare från SO-lektionen. Runt 2 någongång typ tror jag. Gick sedan hem och gjorde inte så mycket. Pluggade lite, sen hänkade jag med pappa & handlade. Kom en för ett tag sen, och nu sitter jag här. Måste plugga strax, har ganska mycket läxor.

Johanna smsade mig och sa att jag ska rida Fritz på lördag (ponnycupsträning), vi ska rida programridning i LC:2. Kulkul, skulle ha ridit Silver, men hon kunde tydligen inte gå, så jag litar på Johanna att jag ska rida Fritz, han är rolig så det går nog bra! ;) Han kan bli rätt så pigg, så jag ska försöka hålla ihop honom i en bra takt också. Igår blev han pigg efter galoppen, så jag får se till att ha en bra takt som sagt.

Juste pappa fotade mig lite igår, vet inte om jag kommer lägga upp någon bild, men vi får se ;) Nu ska jag plugga! Hörs imorgon.


Jag och Conquest ;)

Favoritbloggar!

Tänkte länka lite bloggar jag läser som jag gillar, det kanske inte är alla & jag har säkert missat några, men ta det inte personligt då!

www.teamryttarna.blogg.se
www.allroundmuppar.blogg.se
www.crewaef.blog.se
www.fotografennathalie.blogg.se
www.satsanderyttaren.blogg.se
www.hoppodressyrtjejen.blogg.se
www.emyeah.blogg.se
www.rainsoul.blogg.se

www.nellieberntsson.blogg.se
www.hastdiggaren.blogg.se
www.livparidskola.blogg.se

Kommer inte på några mer nu, men det finns säkert fler! ;)

Visste ni detta..?

• Jag har förhöga kvar på mig själv när det gäller ridningen, eller egentligen skolan också, men det är nog mer ridningen. 

• Jag älskar att tävla, men det kanske ni redan vet om, hehe! 

• Jag blir nervös på varje tävling, lite jobbigt..

• Jag är aldrig mig själv i skolan typ, men jag kan nästan alltid vara mig själv i stallet.

• Det högsta jag har hoppat är 75-80 cm. 

• Jag har aldrig haft en medryttarhäst. 

• Jag har bara ridit på en ridskola (Blåkulla Gård som jag rider på nu), men först red jag på en ungdomsgård (Skutans Gård).

Visste ni detta? ;)


Dagens fråga!

Vad tycker ni om sporrar? ;)


Jag har själv aldrig ridit med sporrar, så därför ställer jag frågan till er! :D

Onsdag.

Godmorgon, ni som sitter vid datorn på morgonskvisten!
Hamnade här iaf, då jag fick tid för det. Ska strax käka frukost. Börjar 08:45, så jag ska gå 08:30 hemifrån ;) Hinner sitta här ett bra tag tills dess. Dock har jag inte ätit frukost än, vilket jag måste göra.. Så jag måste nog fixa lite frukost nu, så jag hinner, tänkte skriva lite tidsinställda inlägg om jag hinner också! Sådär, nu är jag tillbaka, hämtade bara lite frukost ;) Tänkte käka medans jag sitter här, hehe x) Men iaf.. idag är det onsdag då, vilket innebär att gå i skolan från 08:45 till 16:00, åååh, jag kommer dö, men det som gör min dag sen på kvällen är att jag ska till stallet och rida! :D Alla ska väl typ byta hästar den här gången, hoppas på Conquest, har inte ridit han på 100 år känns det som, men vi får se, egentligen ska man ju kunna rida alla hästar så ;) Ska göra lite tidsinställda inlägg nu, vi hörs när jag kommer hem från skolan sen! :)


Jag och Dionne på en hopplektion i vanliga ridgruppen ;)

Tuesday.

Halloj alla små läsare! Idag har det varit en usel uppdatering. Vilket kan bero på att jag är helt slut nu.. Idag började jag 08:00, vilket är såhääär förtidigt tycker jag. Men jag lyckades komma upp i tid och allt. Hade fyra lektioner innan lunchen, och efter lunchen skulle vi åka till Tungelsta Ridklubb. Det blev dock lite krongel men busskort och dricka från kiosken.. Så jag och Tessi kom typ rätt sent. Men ah, vi rick iaf rida och jag rick rida Aragon för första gången tror jag det var. Det gick iaf jättebra! Åkte sedan hem och mötte mamma, gick men henne och hämtade ett paket från skopunkten (vi hade beställt skor till mig). Sen gick vi och hämtade min lillebrorsa, sedan gick vi hem och åt middag. Kollade nyss på The Grudge 2 men mamma för andra gången dessutom, jag verkligen älskar skräckfilmer! :D Sitter och bloggar men mobilen just nu, eftersom att jag inte bloggat nåt idag, så tänkte jag vara lite snäll att iaf skriva ett inlägg! ;) Nu ska jag lägga mig, börjar 08:45 imorgon, kanske hinner blogga vi får helt enkelt se, men nu ska jag lägga mig, godnatt!

Chokladglass.

Chokladglass är vad jag sitter och smaskar i mig nu, smarrigt. Har precis packat ridgrejerna ;) Så det är gjort iaf, skönt! Ska spela lite spel på datorn sen ska jag nog sova :P Börjar tidigt imorn, så jag kommer inte hinna göra tidsinställda inlägg tyvärr, och idag är jag för lat.. Kommer säkert somna tidigt idag, så ja.. Detta blir nog sista inlägget för idag. Godnatt!


Angelika och Nanook | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Vill ni se bilder från det ridpasset som jag fotade (hoppgruppen som var efter min förut)? :D


Globen Horse Show 2011.

Någon mer än jag som ska gå på Globen Horse Show i år? :D Det ska iaf jag! Var där förra året också vilket var gaalet kul! Var också på mässan, ska även shoppa loss i år hade jag tänkt! Ska spara lite money tills november dårå, typ 2000:- tänkte jag spara så jag kan handla mycket grejer! Kan visa vad jag skulle vilja köpa (om det nu skulle finnas där) ;)


Dessa snygga ridbyxor ska jag kolla efter, så sjukt snygga! :)


Ett par sånna här liknande chaps ;)

Sen finns det ju alltid fler saker, men det här SKA jag iaf kolla efter!


Because I had a long school day.

Haha, rubriken är så sann!
Började 08:20 och slutade 16:00, det är en lång skoldag det.. Men det klarade jag super! Jag somnade nästan, men jag lyckades hålla mig vaken iaf. Nej jag skoja bara, jag somnade nästan inte, jag gäspade bara ett antal gånger.. Skoldagen var allmänt tråkig, var så jäkla trött så jag skulle kunnat ramla av stolen. Haha, lite flummig är jag just nu, ävens fast jag har galet tråkigt. Men iaf, gick hem efter skolan sen hamnade jag såklart vid datorn ;) Fick reda på idag att vi har ridning imorgon med skolan, så det blir att packa ridgrejer ikväll.. Ååh, jag hatar att packa, men aja! Nu ska jag vila och ta det lugnt, orkar inte sitta vid datorn, men jag vi hörs nog senare!


Slumpad bild från Skansen 2010. ;) Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D.

Goodnight.

Tänkte gå och lägga mig nu, ska upp tidigt imorn. Hann inte göra tidsinställda inlägg, men om jag hinner så kanske jag kommer att blogga imorgon ;) Är skittrött nu, så tyvärr, jag är ledsen.. Hörs imorgon, godnatt!


Jag och Dionne på min senaste tävling ;)


19:28.

Nu blir det att hoppa in i duschen, sen ska jag packa gympakläder tills imorgon. Börjar 08:20 och slutar 16:00, kanske hinner blogga på morgonen. Men jag skriver tidsinställda inlägg oavsett vad ;) Bättre uppdatering är ju alltid bra då jag inte har bloggat så bra! Men som sagt, skriver mer sen för nu blire duschen som gäller.


Cajsalisa och Nobile, en jävligt duktig ryttare på Blåkulla även en av mina klasskompisar, sjukt duktig är hon som ni ser!

Plugga, plugga, plugga.

Dagen har varit tråkig som sagt, har inte gjort så mycket. Städade precis mitt fula rum, haha. De såg hemskt ut. Tvättade rent hos min hamster också, sen satte jag mig här. Ska plugga nu i NO, hann inte klart en grej i fredags, fast jag vet inte ens om jag måste göra det, men ändå.. xD Mår faktiskt ganska bra just nu, förra veckan hade jag ont i halsen, nu känns det inte alls. Borde bara varit något tillfälligt som förkylning. Tur att det inte är lunginflammation som jag hade förut, det var sjukt jobbigt. Jag ska iaf till skolan imorgon, slutar klockan 4 suck.. Om jag hinner kan jag göra tidsinställda inlägg! Men nu måste jag plugga, sen ska jag duscha och ta fram gympakläder tills imorgon. ;) Hörs senare!


Gammal bild på mig och Curt från hoppgruppen.


Nästa veckas planeringar.

Måndag: Skola, plugga antagligen.

Tisdag: Skola, åka till Tungelsta Ridklubb med några i klassen (kanske blir ridning, annars teori).

Onsdag: Skola, sen åka till stallet och rida! :D

Torsdag:
Skola, plugga (?).

Fredag: Skola, slappa.

Lördag: Stallet, ponnycupsträning så det blir att rida en programridning typ.

Söndag: Inget planerat.

Hoppas iaf på att jag slipper min jobbiga förkylning nästa vecka.. Sjukt jobbigt, det förstör verkligen min dag.. :(


Gammal bild jag fotat två av de hästarna som Skutans Gård hade förut. 

Angry birds.

Sitter och spelar ett spel på min telefon som heter Angry birds, riktigt kul faktiskt!
Skulle egentligen åkt till Blåkulla, men det blev inte av. Är fortfarande förkyld, och sen skulle jag inte få någon skjuts heller.. :( Så det blir att vila upp sig och hoppas att man mår bättre imorgon. Kollade inte på skräckfilm (The Grudge 2) igår, så det kanske blir idag istället.
Imorgon är det måndag då, jag ska till skolan förhoppningsvis, eftersom att jag inte har feber nu så. En veckoplanering inför nästa vecka kommer komma upp i nästa inlägg ;)


Fina ponny ♥

What?


Hmm.. Titta vad jag hittade på en sida, hahah 'Louise ridbyxa helskodd'?
HAHAHAHA.. Vad ska man säga..? Lite kul tycker jag, så jag var bara tvungen att visa för er.. Sen finns det ett par ridbyxor på Hööks som heter Conquest, hah.

I'm sorry.

Tjoooheejj!
Känns nästan som att jag har tappat blogglusten, jag kommer absolut inte sluta blogga, men jag har inga idér om vad jag kan blogga om..
Har varit jättedålig på att blogga den senaste tiden, jag har börjat tröttna på bloggen. Skulle vilja börja om, men egentligen är det ingen bra idé heller.. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Om jag börjar om, kanske det blir lättare att blogga..?

Vad tycker ni, ska jag fortsätta som jag gör nu eller ska jag börja om från början och ta bort alla inlägg? ;)


3 september 2011.

Godkväll allesammans!
Har haft en grymt tråkig dag idag. Har känt mig lite bättre idag, gick upp till centrum med mamma och lillebrorsan, skulle kolla efter ett par byxor som jag hade tänkt att köpa, men hittade dom inte. Sen har jag inte gjort så mycket.
Imorgon ska jag vara funktionär för Blåkullas tävling, om jag orkar ska jag dit och om pappsen kan skjutsa. Ska strax käka middag, sen blir det att kolla på The Grudge 2. Kanske uppdaterar mer ikväll :P


Slumpad bild på mig och Cilvia från förra terminen, haha, det är typ en failbild xD

Inget stall för mig..

Halloj!
Som rubriken säger så blir det inget stall för min del.. Mamma sa att hon tyckte att jag skulle stanna hemma, för jag börjar typ bli förkyld eller nåt annat. Har haft skitont i halsen, typ inte kunnat svälja, varit torr i munnen, haft ont i lungorna när jag andas.. Därför måste jag stanna hemma :( Imorgon kanske det inte heller kan komma om det fortsätter såhär, jag får väl vila upp mig och hoppas att det iaf inte blir värre. Ska vara funktionär på Blåkullas tävling imorgon, men ja.. är man påväg att bli förkyld så blir man.

Nu ska jag äta frukost, hörs senare kanske!

Planering inför kvällen.

Resten av min kväll ser ut såhär.

• Bada.

• Plugga lite.

• Ladda kameran ifall att jag åker till stallet imorn.

• Käka någon kvällsmellis (som kräm & mjölk).

• Sätta mig vid datorn.

• Sooooooooooooova!

Hehe, såhär ser min kväll ut ungefär, hehe, rolig va? Not. x)
Nu är det dags att hoppa in i ett varmt bad! Sen ska jag följa mitt lilla schema, haha! xD


Jag och Frank första ridlektionen på terminen ;)

Tips!

Gilla Hööks på Facebook och få 10% rabatt på hela sortimentet + fraktfritt!

'Ett unikt erbjudande som gäller dig som gillar oss på Facebook och handlar i vår webshop.

Du får 10% rabatt på hela sortimentet och dessutom fraktfritt.

Erbjudandet gäller 2011-08-29 t.o.m 2011-09-11 vid nybeställningar för minst 200 kr efter dragen rabatt. Kan ej kombineras med andra rabatter och erbjudanden.

Rabatten dras i kassan.

OBS!
Klicka här för att aktivera ditt Facebook-erbjudande och börja handa!'

Dock är det bara 10% rabatt, men iaf, det är ett tips till er som handlar på internet! :D


Om ni klickar på bilden kommer ni till hemsidan! ;)

Stor HISS till Hööks, själv älskar jag den hemsidan/butiken, även Lyckås också! ;)


Trött tjej tjohej.

Hej på er!
Har inte alls bloggat bra, jag vet. Och jag saknar faktiskt att blogga. Har inte varit inne på datorn på några dagar, det förvånar mig faktiskt. Jag sitter annars vid datorn VARJE dag. Men det är väl bra att vila ögonen då och då. Men nu är jag väl tillbaka får vi hoppas!

Jag mår fortfarande lite dååligt. Men det är nog lite bättre idag iaf! ;) Beställde The Ring 2 igår, heh, jag älskar skräckfilmer! :D Blev inget stall idag, ävens fast jag gärna hade velat.. Ska dit imorgon, och typ på söndag som funktionär för en tävling ;)

10 september ska jag även vara med på Ponnycupsträning, och ja.. Jag är lite nervös inför Ponnycupen, hehhe.. :p Beror på vilken häst jag får också, men det blir nog skitkul ;) Sen börjar hoppgruppen snart också, typ om 2 veckor, så ja, mycket ridning framöver. Väldigt mycket tävlingar också!
Just NU rider jag bara en gång i veckan + skolan, det känns lite tomt, eftersom att jag annars rider i hoppgrupp också, men den börjar som sagt senare. Skulle skaffa medryttarhäst också, men nu vet jag inte om det blir av eftersom att skolan går före hästarna också..

Men ah, kan berätta allt sen när det väl börjar ;) Men dagen idag har väl varit sådär. Slutade 14:20, gick sedan hem och sen har jag väl i stort sett bara slappat. Men som sagt, jag ska försöka uppdatera bättre! :P Vi hörs senare!


Slumpad bild från skötarridningen 2010/2011 tror jag det var.

Bad update.

Halloj, alla glada människor! Anledningen till att jag har uppdaterat dåligt är för att jag inte har mått sådär jättebra. Igår red jag, då fick jag Fritz, det gick väl...sådär. Lite pigg i galoppen heh, men annars gick det nog helt okej. Vi red en väldigt ansträngande ridlektion. Väldigt mycket trav/galopparbete. Jag kunde nästan inte andas kändes det som, jag andades skitfort, vilket var väldigt jobbigt. Fick dock ont i huvudet på slutet av ridlektionen, sen hade jag asont i halsen. Så ja, stalldagen var inte sådär jätterolig direkt pga att jag mådde dåligt. Var helt slutkörd efter.. Men Fritz skötte sig rätt bra. Idag därimot fortsatte min hals värka.. Jag gick till skolsyster men hon såg inget.. Antagligen bara påväg att bli förkyld.. På eftermiddagen kändes det bättre som tur var ;) Skoldagen gick rätt bra också! Ska bara ta det lugnt ikväll, kanske lägger mig ganska tidigt. Imorgon är det fredag då, en kompis till mig ville att jag skulle med till stallet, och typ fota eller nåt. Får se hur det blir med den saken, eftersom att jag känner mig lite halvrisig. Men jag ska nog avsluta detta inlägg.. Kommer dock inte blogga mer ikväll, men imorgon får jag skärpa mig! Vi hörs imorgon förhoppningsvis.

RSS 2.0