Video.

Kan bjuda på en video från igår.


Haha, jag vet att jag inte rider bra just där. Men när Lotta hjälpte mig efter jag ridit programmet skötte han sig super!

Tål kritik iaf den här gången, ifall jag fortsätter rida honom i ponnycupen. Men jag vet nu hur jag ska göra, hoppas iaf att jag får rida honom mer, han är ju rolig när man väl vinner över honom.

Kommentarer
Postat av: Anonym

För det första, ridning handlar om harmoni och ett samspel mellan häst och ryttare, det är ingen kamp och målet ska aldrig vara att vinna över hästen.

För det andra, det var jobbigt att se den här videon. Du sitter på en ponny med potential men misshandlar honom med en dålig sits och fruktansvärt brutala och elaka händer, men det som skadar mest är (efter vad jag läst på din blogg) din arrogans i din ridning. Du verkar tro att du är rätt bra? Jag vill inte vara elak mot dig och att såra är inte min mening, jag behövde bara säga något efter att ha sett detta. Så för att inte lämna ett allt för otrevligt meddelande efter mig tänkte jag avsluta med lite tips. Ingen häst behöver hårda händer men alla behöver stadiga händer. Ha som mål varje ridlektion att kämpa med att ha så stilla händer som möjligt, dom ska ha samma läge i alla gångarter. En förhållning tar man endast genom att knyta handen, när man lättar mjuknar man i handen. En halt eller en avsaktning ska komma bakifrån och skall göras med rumpan och magen, händerna ska inte dras bakåt. Händerna ska inte ens röra sig upp och ner när man rider lätt. Hästens form kommer även den bakifrån och är inget man kan tvinga fram med en hård hand. Innan varje tygeltag ska det komma en skänkel, rivning är nyckeln till allt, även på pigga hästar. Lycka till!

2011-09-16 @ 23:31:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0