Tisdag.

Igår red jag Bandit i hoppgruppen och det gick sådär. Jag var lite okoncentrerad och red slarvigt ibörjan, men sedan gick det bättre. Vi hoppade på volter och på diagonalen. Fick rätt galopp det flesta gångerna förutom i slutet, men jag är ändå nöjd. Det är jag som får skärpa till mig lite nästa gång.

Idag har det varit en lugn dag. Blir igenridning för min del i en hoppgrupp 8-9, så jag ska äta, sen ska jag åka. Har lite brottom nu, kanske bloggar när jag kommit hem, om jag orkar!


Smakprov.










Redigerade på lite olika sett bara för att testa. Såhär blev bilderna, det här var nog mina favoritier! :)

Ska strax åka till stallet för hoppträning, har markarbete. Ska även fråga om igenridning, så kanske rider igen imorgon i en hoppgrupp kanske, om det går. Ska byta om och sen åka, hörs efter stallet!

På bussen.

Godmorgon! Sitter på bussen nu påväg till Fridas medryttarhäst. Blir som sagt porträttfotografering, är riktigt fotosugen nu, och det är bra väder också, så det blir nog bra bilder, får vi hoppas! Bloggar när jag kommer hem.

Färgar håret.

Hey! Just nu är jag hemma hos farmor och färgar håret, mörkbrun. Hoppas att det blir bra. Min kusin färgade på mig och jag på henne, riktigt kul faktiskt! Imorgon ska jag med Frida till Hellen, blir lite porträttfotografering. Måste dock gå upp sjukt tidigt, men det får jag se till att klara, hehe. Nu ska jag tvätta ur hårfärgen, bloggar mer imorgon.

Veckoplanering.

Sportlovetsplaneringar:

Söndag: Slappa.

Måndag: Fota Frida och Hellen, hoppträning på kvällen.

Tisdag: Inget planerat, kanske igenridning i hoppgruppen om det finns hästar (?).

Onsdag: Inget planerat, ridning på kvällen.

Torsdag: Åka till mormor.

Fredag: Mormor.

Lördag: Mormor.

Söndag: Åka hem från mormor. Ponnycupsmatch mot Mälarhöjden.

Är det någon som vill bli fotad t.ex när den rider ställer jag gärna upp antingen tisdagen eller onsdagen (dom jag känner givetvis)! :)

Så ser mitt sportlov ut, veckan efter är det prao!






Johanna och Wilma för ett tag sedan (ja, jag har brist på bilder, jag vet).

Lördag.

Idag har jag bara tagit det lugnt, har inte haft någon ork alls idag. Skulle gått till Centrum, men inte orkade man det. Måste ha sovit dåligt eller nåt, eller så behöver jag antagligen mer sömn. Ska strax hoppa in i duschen och sen ska jag på årsmöte. Hoppas jag inte somnar därborta bara, haha, nejmen, så känns det nästan. Ska duscha nu, hoppas att man blir lite piggare då.


Jag saknar dig, fining ♥

Sportlov!

Sitter i skolan och har tråkigt. Slutar om några minuter och då får jag sportlov! Sjukt skönt, äntligen! :D
Ska hem efter jag har slutat och tror att jag ska baka något, jag är sugen på att baka äppelpaj eller nåt sånt, vore sjukt gott! I helgen ska jag ta det lugnt, och på lördag ska jag på årsmöte med pappa. Händer inte så mycket mer. Sportlovsplaneringarna kommer så småning om, när jag kommit hem. Nu slutar jag, vi hörs när jag kommit hem.
Slumpad bild från arkivet på mig och Neff.

Dagens fråga!

Vad tycker ni om dessa ridstövlar? Hiss eller diss?

Fredag.

Äntligen fredag! Går i skolan från 08:05 till 14:20, får sen sportlov, yey! Ska inte göra något speciellt idag. Ska nog bara ta det lugnt och njuta av sportlov när jag kommer hem! :D Nu ska jag kliva upp ur sängen och börja göra iordning mig. Hörs!

Känner mig som ett fullt mjölpaket..

Haha, fråga inte om rubriken, men jag är helt slut efter alla veckorna. Jag har kämpat och kämpat i skolan, med att plugga, att få in skiten i huvudet.. Idag hade jag SO prov och det gick super, hoppas bara att Åsa tycker samma sak. Haha, nejmen, det gick bättre än jag trodde! Sista veckan innan lovet och då vill man helst slappa, men nu är det provet gjort. Nu är det bara fredag kvar, sen är det lov. Känns hur jäkla skönt som helst. Jag behöver det lovet, verkligen, så jäkla hårt som jag kämpat i skolan. Är helt död nu. Ligger i sängen och håller nästan på att somna. Men det får vänta lite, då jag måste redigera lite bilder och sånt. Är inte alls taggad inför imorgon, men tur att det är fredag iaf. Missa inte Biggest Loser Sverige ikväll, klockan 21:00 (tror jag?), hehe, bara för att jag gillar det programmet, hehe, normal, i know. Photoshopet och bilderna väntar på mig nu, vi hörs strax igen.


Jag och Chivas för några veckor sen.

Torsdag.

Hej! Igår red jag Chivas, och vi hade hoppning, det gick väldigt bra! Han var riktigt pigg och tog verkligen i när man kom till hindrerna. Men det gick super både när vi red fram och när vi började hoppa. Synd att pappa inte såg när vi hoppade då han var på ett styrelsemöte. Nu sitter jag på en syslöjdslektion, torsdag idag då. Har SO prov som sista lektion. Ursh, men nu börjar lektionen, bye!

Sista veckan.

Tjenamors! Har inte bloggat på en hel vecka (tror jag).. :( Har pluggat i stort sett varje dag, och då hinner jag inte uppdatera. Idag är det onsdag och halva skoldagen har redan gått. Slutar tidigare idag vilket är sjukt skönt! I måndags red jag Frank och det gick skitbra. Nu har vi fått till ridningen på marken, att jag har fått till ett bättre tempo. Nu är nästa steg att få bort tittandet på hindrerna (första gången man kommer på ett hinder). Jag fick en bättre känsla i måndags, och det är tummen upp! Idag har jag ridning, tror att vi ska hoppa. Sedan ska jag plugga på SO hela kvällen, då jag har prov imorgon. Kul, men nästa vecka är det äntligen sportlov! Vi hörs imorgon eller på fredag, då jag ska försöka uppdatera bättre.

Onsdag.

Hey! Idag är det onsdag, lång skoldag, sen ridning på kvällen. Väntar på att mattelektionen ska börja.

Har man tråkigt så har man.


Hehe, detta betyder att jag har tråkigt va? Haha, nejmen, jag tyckte det var lite roligt att göra något i photoshop då jag blev sugen på det. Ingen mer uppdatering ikväll, I'm sorry! Imorgon börjar jag 08:45, och slutar runt 15:55, kanske blir uppdatering på morgonen, eller i skolan. På kvällen blir det ridning, undra vem man får rida då. (:

Plugga.

Just nu har jag massor med mappar framför mig. Matte, SO, engelska, sv/eng och NO. Ska räkna lite i boken i matten, läsa och svara på resten av instuderingsfrågorna i SO:n, försöka fortsätta att skriva ''Min resa till USA'' i engelskan, svara på några frågor i sv/eng, läsa och svara på frågor i NO:n. Dags att börja!


Tisdag.

Hej på er! Igår red jag Frank i hoppgruppen. Vi hade vikare och det gick bra. Vi hade markarbete och vi red över bommar, gick sådär. Jag var okoncentrerad och red slarvigt. Inte bra, inte bra. Galoppen över bommarna gick verkligen inte bra alls. Det var svårt att hålla ihop honom och få en bra takt. Vilket inte jag redde ut, och då blev det svårt att hålla galoppen över bommarna så det blev trav nästan hela tiden, och så snubblade han också. Frank är ju lite speciell, han är typ blandning av islandshäst för han typ töltar, haha, fast jag vet inte. Nästa vecka blir det hoppning! Nu sitter jag på en bänk i skolan och har håltimma, tidsfördriv att sitta och blogga, hehe.. Börjar iaf strax och sen har jag bara NO kvar, efter lunchen. En ganska lugn dag, ska hem efter skolan och plugga hela dagen. Så vi får se om det blir någon mer uppdatering idag, har ganska mycket i skolan just nu. Nu ska jag vara lite social. Hörs!

Iväg till stallet strax.

Godeftermiddag! Har varit hemma ganska länge, har ätit mellis, bytit spån och tvättat buren till min kanin. Ska nu plugga i kanske en kvart/tjugo minuter, sedan ska jag klä på mig ridkläderna och åka till stallet.


Fanny och Bandit i fredags.

Monday.

Idag är det måndag igen, sitter på engelskalektionen och skriver en resa till USA, dessutom på engelska, jag dör.. Har lunch efteråt, sen har vi två lektioner kvar plus en skitlång rast, suck. Slutar 14:50 idag tror jag och då ska jag hem och äta och även hinna blogga lite. Sen åker jag till stallet för hoppträning, förmodligen på Frank. Vi har markarbete. Nu ska jag fortsätta med att skriva en resa till USA. Vi hörs efter att jag har slutat om jag inte mobilbloggar något mer under skoltiden. Vi hörs!

Plugghäst.

Halloj! Efter att jag hade kommit hem var jag helt slut och somnade i drygt en timma. Hehe, latmask! Har slappat hela kvällen, har suttit och kollat på ponnyakuten och massa andra konstiga program blandannat, haha. Duschade alldeles nyss och ska nu plugga lite, hehe, plugghäst, jajamensan! Eftersom att jag sov på dagen, är jag pigg nu. Brukar annars sova vid den här tiden, aja, nu ska jag ta min tid att plugga så jag kommer någon vart. Imorgon är det skola igen. Och även hoppträning på kvällen! Lång dag i skolan, börjar 08:20 och slutar 14:50 typ (om jag minns rätt). Kom på nu att jag inte slutar 16:00, som jag gjorde förra terminen, känns grymt skönt. Dags att ta upp böckerna nu, godnatt!

Videon.


Min ritt idag! ;)

Dagens ponnycupsmatch.

Idag var det Ponnycupsmatch hemma mot Huvudsta, och det gick riktigt bra för vårat lag. Jag skärpte mig idag, och då gick det mycket bättre, men det finns fortfarande saker jag kan förbättra. På framridningen gick det ganska bra, fick korta upp stiglädrerna, så dom blev lite förkorta, men hade jag långa stigläder förstördes sitsen totalt och jag kunde verkligen inte rida ordentligt, och jag fick stolsits. Är även lite lång på Conquest, och det kanske är därför sitsen förstörs också, det är lite synd.. :(

Iaf, inne på banan gick det bra, fick dock sitta och skänkla som en galning, då han var så himla seg.. Skulle behövt sporrar. Men han var riktigt fin idag, gick mycketmycket bättre än för två veckor sen (tror jag det var), då jag var med på Conquest mot Gladö tror jag. Det var ändå en ganska stor skillnad. Och på poängen var det också en rejäl skillnad, så det går uppåt för mig just nu.

Måste ju även berätta att vi vann mot Huvudsta med 52 poäng, och jag kom inte sist den här gången (kom delad 2:a), och att jag fick 19 poäng mer än motståndarryttaren. Så det känns riktigt roligt att man förbättras efter varje Ponnycupsmatch. Det blev iaf 179 poäng, och 63,9%. Är jättenöjd över min ritt idag, och lite kul att man fick höra sedan att domaren tyckte att det såg bra ut. Behöver nu tänka på att inte rida med förlånga tyglar!
Bilder kommer strax, eller i veckan!


Knoppa och förbereda.

Halloj! Vaknade redan vid sju, kaninskrället väckte mig, bita på gallret är ju smart för att väcka matte, ja, det kan jag ju verkligen en kanin rekommendera om man vill ha uppmärksamhet.. Igår efter skolan var jag i stallet och fotade Emilie, och även Fanny och några till. Blev inte toppbilder, vilket var synd för dom hoppade. Och det var sjukt mörkt och då blev det kassa bilder. Men jag har suttit och redigerat några nu under morgonen, och dom blir något bättre iaf. Tänkte att jag kunde visa några sen.

Ska upp och äta frukost nu, sedan drar jag iväg till stallet och knoppar Conquest, och även smörja sadeln och tränset. Ponnycupsmatch imorgon, hemma mot Huvudsta. Tagga! Har lite brottom nu, vi hörs ikväll!


En bild från igår på Emilie och Amigooooo. :P

Fredag.

I onsdags red jag Chivas och det gick riktigt bra, jag fick kämpa med att få till en bra takt och tempo. Vi övade mycket med galoppen. Och för mig så gick galoppen bäst. Vi började med att rida bågar på långsidorna, gjorde även lite skänkelvikningar både i bågen i trav och galopp och det kändes riktigt bra. Var iaf nöjd efter ridpasset, och Chivas fick mycket beröm! Juste, vi fick se våra NO prov i onsdags, och det blev som jag ville alltså ett A. Blev sjukt glad! Igår satt jag med matten i flera timmar, gjorde klart stencilen och jobbade fyra sidor i boken. Hehe, jag har räknat lite långt enligt min mattelärares planeringar, men skitsamma. Procent är roligt, så. Fredag idag då, lycka! Älskar fredagar skarpt! Jag måste iaf gå upp nu så jag hinner käka lite frukost också, får inte slarva med det.

Tre lektioner kvar.

Ursh, vad den här dagen är seg, kul att man slutar 15:55 också.. :/ Har strax matte och sen är det två lektioner kvar. Börjar typ om 10 minuter, åh.. Orkar verkligen inte.. Hoppas att dagen går fort. Haha, min NO lärare tycker att jag borde gå på NO gymnasium eller nåt haha, kanske betyder det att jag lyckades på provet. Hoppas på ett A, isf blir det mitt första A. Ska strax gå in på lektion, hörs ikväll efter stallet!

Onsdag.

Godmorgon! Sitter i sängen och ska strax gå upp. Idag blir det en lång dag i skolan, ursh. Men det roligaste av dagen är nog att vi kommer få reda på vårat NO prov, äntligen. Förutom att ridningen är dubbelt så roligare såklart än skolan, haha så ni inte uppfattade det fel. Jag skriver väl antagligen slarvigt, och det är skitjobbigt att blogga via mobilen, tycker jag. Jag tror att vi möjligtvis kan ha markarbete idag, annars är det nog dressyr. Jag måste som sagt gå upp nu. Jag uppdaterar troligen mer sen under dagen.

Äppelpaj.

Godkväll! Har nu äntligen kommit till datorn. Har haft fullt upp hela dagen (sen jag kom hem från skolan), att baka. Eftersom att min mamma fyllde år igår, så tänkte jag överraska henne, så jag gjorde chokladpudding och äppelpaj. Reslutatet blev fantastiskt gott! Sitter med NO boken framför mig. Fick nämligen sluta tidigare idag, då vi slapp NO:n, så vi måste läsa på några sidor typ. Det är nog dags för mig att öppna boken och läsa, sen blir det att sova.

Imorgon är det onsdag, halva skolveckan har redan gått. Känns skönt. Börjar 08:45, så jag behöver som tur inte så upp så tidigt. Ska nog ta en längre sovmorgon tror jag, behöver min skönhetssömn, haha. Slutar 15:55, och därefter har jag ridning. Nu kan pappa äntligen skjutsa mig, han är äntligen frisk så då ska jag nog ta med mig kameran så han kan fota.

Fastnade vid datorn, haha. Ska börja läsa nu, godnatt på er!


Finaste från Blåbärsdressyren. ♥

Tired.

Sitter i skolan och väntar på att lektionen ska börja, har två lektioner kvar, segt. Blir nog bara att slappa idag. Förlåt för korta och tråkiga inlägg, men när jag mobilbloggar blir det inga bilder tyvärr. Börjar strax, men jag försöker uppdatera mer när jag kommer hem.

Tisdag.

Godmorgon! Vaknade nyss, och ska strax gå upp. Tisdag idag då. Har en ganska lugn dag idag. Har dåliga nyheter... Jag missade ridningen igår.. :( Hoppas att jag får ta igen den gången. Ska gå upp nu för jag har lite brottom. Men jag bloggar när jag kommit hem från skolan. Hörs!

Galen dag.

Idag har jag varit i Romme, och åkt skidor. Det har varit en sjukt rolig dag. Ibörjan var jag typ skiträdd och typ skrek i första liften, HAHA. Ramlade även många gånger i början. Sen gick det bara bättre och bättre. Åkte gröna, blåa och röda backar. Hehe, dog typ på en röd backe för det gick typ inte att åka slalom så jag åkte typ spikrakt och otroligt fort, haha, självmord nästa? Nejmen, dagen har varit så sjukt rolig, måste göras om nästa år. Ligger i sängen och håller nästan på att somna. Ska sova nu, är sjukt trött.

Romme.

Nu är man påväg till Romme, sitter på bussen nu. Jag ska sitta i en buss i 3-4 timmar, kul. Vi får se ifall det blir mer uppdatering idag, men annars blir det imorgon!

Middag.

Har spenderat dagen med Jennie min kusin, vi har spelat tvspel för det mesta. Duschade för en stund sen och nu ska jag äta middag. Sedan blir det att packa grejerna inför imorgon, och sedan sova, då jag ska upp runt halv 5 imorgon. Romme imorgon, ska åka skidor med Cajsalisa. Kommer bli sjukt roligt! Längtar redan. Hatar bara att man måste gå upp tidigt, eftersom att bussarna typ åker halv 7, suck, annars kommer dagen bli skitrolig! Ingen mer uppdatering ikväll, eftersom att jag måste lägga mig tidigt. Uppdatering blir nog på tisdag, då jag kommer hem sent imorgon också. Fast det kan ju hända att jag uppdaterar på bussen.


Cajsalisa och Nikita.

Träna.

Har sjukt tråkigt just nu, så jag tror att jag ska träna lite. Tränade igår, men det var inte så anstängande, så jag tar lite mer situps och sånt. Magmuuskler nästa, jaao? Konditionen måste förbättras också, så jag ska nog gå på vårat promenadsband också. Måste verkligen komma igång med träningen, vill ha mer muskler och gå upp i vikt. Hoppas på bra resultat efter sommaren. Nu har jag inte orkat tränat så mycket, beroende på trötthet och att jag har varit förkyld. Träning varannan dag får det bli från och med nu!

Min kusin och hennes mamma kommer strax och ska klippa Bullens klor, och sen ska jag nog vara med min kusin ett tag. Men först blir det att äta lunch och träna. Hörs ikväll!

Veckoplanering.

Måndag: Idrottsdag i skolan, jag ska till Romme på skidresa med Cajsalisa! Taagggaaa! :D

Tisdag: Skola, antagligen plugga.

Onsdag: Skola, ridning på kvällen.

Torsdag: Skola, plugga.

Fredag: Skola, plugga.

Lördag: Stallet och knoppa Conquest.

Söndag: Ponnycupsmatch hemma mot Hufvudsta RK. :D








Lite mer bilder från senaste bortmatchen mot Enskede.

Söndag.

Den här veckan har varit en ganska rejäl slappvecka. Inte så mycket i skolan, skönt att slippa den där jobbiga pressen på allting. Igår (lördag) städade jag kaninburen, städade även mitt eget rum, duktigt. Tränade också, och handlade lite under dagen. Blandannat lite till min kanin. Sen blev det slapp hela kvällen. Idag vaknade jag runt halv 8, det förvånar mig att jag kan vakna så tidigt. Idag händer nog inget speciellt, min faster kommer upp och klipper klorna på Bullen (min kanin). Sen blir det nog bara att ta det lugnt.

Ska fixa lite frukost nu.


Haha, failbild på mig och Conquest från Blåbärsdressyren. Igga min snygga sits, sitter snett, haha.

I skolan.

Sitter i skolan nu och pluggar på engelska. Sitter med en Macbook och skriver en resa till USA. Tråkigt, menmen.. Slutar runt 15:15 idag, och då ska jag nog vara med min kusin. Bloggar mer sen. Kram.

Dagens ridpass.

Idag red jag Chivas och det gick riktigt bra stundtals, kan nog säga att galoppen gick bäst. I traven blev det lite svårare och han blev lite springig. Men galoppen är jag sjukt nöjd med. Fick ett bra tempo och det var lätt att följa med. Vi gjorde lite olika övningar idag. Vi red först på rakt spår vilket gick bra. Han var lite stel i början, men han blev mjukare efter kanske en kvart. Vi red på fyrkantsspåret ungefär 1 meter innanför, sen red vi på medellinjen för att rakställa hästarna, gick helt okej. Sen red vi som bågar på långsidorna och då flyttade jag även lite för skänkeln och det gick bra. Jag gillar verkligen Chivas, han är riktigt härlig! Tyvärr inga bilder.. :(

Dagens fråga!

Vilken/vilka är era favorit hästaffärer, som t.ex Hööks, Lyckås, Börjes ovs..? :)

   


Hiss/diss?

Vad tycker ni om Hööks nya dressyrschabrak & kombinationsbandage?


Dressyrschabrak Elevation Gold Medal®


Kombinationsbandage

Hiss/diss?

Själv älskar jag dessa schabrak & bandagen, speciellt det blåa, då min favoritfärg är blå. Det gröna var också riktigt snyggt! En fet hiss, tycker jag, verkligen!

Enskede RS.


Cajsalisa.


Tove.


Johanna.


Emma.

Mer bilder kommer!

Frukost.

Nu ska jag äta lite frukost, och fixa mig, vi hörs strax igen!


Första februari tjugohundratolv.

Godmorgon! Idag är det onsdag, och även första februari. Herregud vad tiden går fort! Tog sovmorgon idag, så jag går väl hemifrån 09:45. Då den andra gruppen fick sovmorgon förra onsdagen, så borde vi också få sovmorgon, haha, bara jag inte får anmärkning, men om andra ska ändå hålla tal & min grupp är redan klar så borde det nog inte vara några problem. Jag får väl säga att jag trodde att vi hade sovmorgon eller nåt sånt isf.

Slutar runt 16:00 idag.. Drar sen till stallet som sagt, lär inte hinna blogga imellan, men vi får se.


Jag och Chivas för två veckor sen.

RSS 2.0