Gästbloggning

Frågade om jag fick gästblogga här av Louise och hon kan ju inte säga nej till någon som mig? ;) Hihi.
Mitt namn är iallafall Emilie Karlman och jag är 13 år. Rider på samma ridskola som Louise, alltså Blåkulla. Där står mina favoritponnyer Dillon och Marco Boy (Macke). :) Sjukt fina ponnyer båda två! Dillon är 13 år och en d-ponny, medans Macke är 5 år och maxad c-ponny, ungefär. Jag är även skötare på Dillon på måndagar, tisdagar och lördagar.

Ja.. Vad finns det mer att säga? :3 Jo, jag älskar även att fotografera! Fotar med en Nikon D60 för det mesta, men också ibland med min andra kamera (digitala), Canon Powershoot A2200. Båda är väl bra, men jag gillar mer systemen, hahah. Det kanske inte är så svårt att fatt varför, då den är asbra! Men nu ska jag inte tråka ut er, utan bjuder på några bilder istället. ;)


Jag och världens finaste ♥ (Dillon).


Jag och min andra fina 
(Marco Boy/Macke).


En bild som jag har fotat med Nikon D60.

GLÖM INTE ATT BESÖKA MIN BLOGG: WWW.EMYEAH.BLOGG.SE!!!

/ Emilie


Hejsan svejsan!

Hejsan svejsan! Idag är det tisdag då, vi har bara fyra lektioner sen har vi ridning vad jag förstår. Jag tar iaf med mig mina ridgrejer i försäkerhetsskull.. Slutar rätt sent idag med. På kvällen blir de ut och springa! Sitter och mobilbloggar nu, för jag hade lite tid över, ska strax gå till skolan. Börjar klockan 08:00 :( men iaf, jag ska försöka blogga någolunda bra idag.. Kanske mobilbloggar om jag har tid. Men nu ska jag strax gå så jag måste börja förbereda lite. Hörs senare! Tyvärr blir det ingen bild i det här inlägget.

Låååång skoldag.

Lång skoldag idag som sagt..
Men det var inga problem, hade bara lite ont i huvudet. Men det gick över sen. Som jag säkert skrivit innan så kommer jag inte skriva detaljerat om mina skoldagar, kanske bara lite kort sådär. Eftersom att det är en hästblogg är det väl inte så kul att läsa om ens skoldag, eller har jag fel? (:

Iaf, så gick jag och mötte mamma efter skolan, följde med henne och hämta Eric min lillebrorsa. Efter de var jag skitsugen på pizza så jag tjatade på mamma att jag ville ha det, så jag fick min vilja igenom så vi gick och köpte pizza på vägen. Vi käkade när vi kom hem & sen satte jag mig här. Är gaaalet trött så jag ska strax lägga mig tror jag. Det är jättetidigt, men jag ska iaf vila & fixa inför morgondagen.


Bilder från en lokal hopptävling på Blåkulla | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.


Remontträns VS Aachenträns?


Remontträns

VS


Aachenträns

Vilket träns tycker ni är snyggast? :D


Hiss/diss?


Vad tycker ni om det här schabraket? Hiss/diss? :D

Jag säger HISS, jag gillar de på något sett! ;)

Måndag.

Hej på er! :D
Vaknade en timma tidigare än mitt alarm var ställt på, så jag vaknade redan vid 6 tiden. Orkade inte somna om så jag tänkte att jag lika gärna kunde hålla mig vaken. Börjar som sagt 08:20, och har ganska mycket tid på mig. Ska strax äta frukost, sen ska jag klä på mig och sånt. Igår gjorde jag två tidsinställda inlägg för idag, så det lär komma upp sen! ;) Slutar som sagt 16:00, ska väl bara slappa när jag kommer hem (kanske plugga, om vi får läxor), så det blir nog bra uppdatering ändå ;) Ska börja fixa mig nu, vi hörs senare!


Jag och Conquest på en blåbärsdressyr (:

Kvällens fråga!


Vad tycker ni om färggranna sadlar som t.ex denna?

Min åsikt: Jag tycker att det skulle vara gulligt på en b-ponny, men det kanske är lika populärt till en större ponny. Men söt är den absolut, men inget direkt som jag skulle kunna köpa om man säger så.

Hiss/diss?

Linnéa och Sheeba.

Fick en förfrågan av Linnéa om jag kunde lägga in mer bilder på henne och Sheeba, så jag tänkte varför inte? (:

Första gången jag följde med henne.














Andra gången jag följde med henne.











Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D (tror jag om jag inte hade fått Canon EOS 550D då).

Man ser verkligen skillnaden av min fotografering då och nu. Jag har inte samma inställningar eller nåt som på dessa bilder. Det var även ganska länge sen jag fotade dessa bilder, så det är ju skillnad! ;)

Godnatt!

Ska strax lägga mig, men först ska jag göra lite tidsinställda inlägg, för både kväll och morgondagen. Kanske startar upp datorn imorgon om jag har tid, men det är inte säkert. Därför tänkte jag vara snäll att iaf göra lite tidsinställda! Vi hörs imorgon när jag kommit hem från skolan om inte jag bloggar på morgonen. Godnatt! ♥


En av mina första bilder med Canon EOS 550D, jag hade Canon EOS 1000D innan, så lite erfarenhet hade jag x)

Duschen.

Förlåt för hemsk uppdatering idag.. :( Har inte alls haft någon lust. Men gick ut och sprang runt 7 tiden, sen när jag kom hem hoppade jag in i en snabbdusch. Ska strax käka en macka eller nåt :P Sen ska jag kolla på Wallander. Ja, så ser min kväll ut. Ska lägga mig rätt tidigt idag, imorgon blir det skola också, tur att man har lite sovmorgon börjar 08:20. Kanske bli uppdatering, om jag har tid. Ska fixa mig & allt, så det kanske inte finns någon tid tills att blogga, men jag ska försöka! Slutar skitsent imorgon nämligen klockan 16:00. Jag tycker att det är skitsent, haha, jag kommer dö xD

Ska ta något att äta nu, sen blire att kolla på tv som sagt. Kanske kan sitta och göra lite tidsinställda inlägg om jag orkar ;)

Hörs senare!


Gammal bild på mig och Curt.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA


Fotade den här bilden på Frank igår när han skulle rulla, haha, lite halvrolig bild faktiskt! xD

Nästa veckas planeringar.

Nästa veckas planeringar ser ut såhär:

Måndag: Skola, antagligen plugga (om vi får läxor).

Tisdag: Skola, rida med skolan (om det blir någon ridning), ut och springa på kvällen!

Onsdag: Skola, ridning på kvällen :D

Torsdag: Skola, slappa, kanske springa på kvällen.

Fredag: Skola, slappa.

Lördag: Stallet & sköta Conquest ♥

Söndag: Vara funktionär för Blåkullas lokala ponnytävling, ut och springa på kvällen om jag orkar (:

Söndag.

Halloj! :D
Idag är det söndag då, det blir en slappdag för min del. Käkade frukost för en stund sedan. Mina planer idag är väl bara att ta det lungt, sen på kvällen blir det ut och springa! :)

Sitter och snackar med Emma på facebook om att hyra häst sommaren 2012. Måste isf betala själv, och om jag har råd då kanske jag ska prova att hyra en häst under sommaren. Med vem vet jag inte, men det är ju kul att rida med någon eller att ha hästen tillsammans med någon.

Egentligen skulle inlägget publicerats förlänge sen men jag har inte orkat, haha, lat jag är x) Men mer uppdatering blir nog senare!

Stalldag.

Godkväll allesammans! :D
Var i stallet idag nästan hela dagen. Kom runt kvart i elva, började skrubba spiltan och tvättade vattenkopp/krubba, sen gjorde jag inte så mycket mer med Conquest. Hann inte borsta eller nåt.. Hästarna gick ut ganska tidigt och jag kom till stallet ganska sent, så det fanns ingen tid för det. Skulle smörjt sadeln & tränset, men det hann jag inte heller, så lat som jag är så lyckades jag att bara gå runt & prata med Emilie och Emma. Nästa lördag får jag skärpa mig & faktiskt sköta! Får komma lite tidigare också så jag hinner borsta lite, och träffa honom. Fotade lite när hästarna sprang ut i hagen. Fick skjuts av Emmas mamma hem, så när jag kom hem käkade jag middag, sen satte jag mig här. Är sjukt trött så jag ska strax lägga mig tror jag x) Det får nog bli sista inlägget för idag, jag kommer nog inte orka skriva mer :P


Slumpad bild på mig och Conquest från ridlägret ;)


Svar på kommentar.



Sv: Hon brukar vara sådär att inte vilja så still och hon kanske började gå framåt, jag minns inte riktigt. Och det kan ha varit så att jag tog tag i henne så att hon tog upp huvudet. Och för att jag hade händerna så högt upp kan nog ha varit för att hon började gå framåt (ifall hon nu gjorde det, men det minns jag inte). Synd att du är anonym bara, tänk på det nästa gång! ;) Hoppas du fick någolunda svar på din fråga iaf.

Godmorgon!

Hejsan hoppsan allesammans! :D
Här sitter jag som redan är vaken. Vaknade runt 8 tiden, sen satte jag mig här. Ska till stallet idag, vet inte riktigt vilken tid. Men jag ska iaf käka frukost snart, och sen börja sätta på mig ridkläderna. Jag lär väl åka när jag är klart i princip ;) Jag ska väl försöka pricka att vara där runt 10/halv 11 iaf. Ska även fota Emilie när hon rider och några till. För att jag ska hinna så är det bäst att jag börjar fixa mig redan nu ;) Kommer försöka mobilblogga lite när jag är i stallet, om jag kommer på något att blogga om. Men ja, som sagt, så måste jag fixa det jag ska göra nu! Hörs senare.


Linnéa och Sheeba som jag fotade förut, haha jag hade nog en lite konstig inställning där, har inte redigerat den eller något.
Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.


Planerna inför imorgon.

Imorgon ska jag iväg till stallet. Ska sköta finaste Conquest och även fota när Emilie, Emma, Emilia rider ;) Och självklart träffa en massa roliga människor! :D Åker runt 9-10, sen lär jag vara hemma runt 5-6 igen :P Ska försöka mobilblogga lite när jag är i stallet. Om jag kommer på något att skriva om ;)
Ska lägga mig nu, så jag orkar åka till stallet imorgon. Kommer vara sjukt trött ändå, men det är jag alltid.. :( Godnatt! ♥


Gammal bild på mig och Conquest ♥

Hiss/diss.

Vad tycker ni om Mountain Horse produkterna? :)


T.ex dessa produkter som jag gillar väldigt mycket...


Så gaaalet snygga! Jag älskar verkligen Mountain Horse produkterna, en stor hiss!

Vad tycker ni? :D


Svar på kommentar.



Sv: Ja, jag är med i Ponnycupen i dressyr ;) Har precis börjat vara med! (:

Bästa Conquest.

Favoritbilderna från ridläger 2011 :)























Smärtan finns fortfarande inombords..




Jag kommer aldrig någonsin glömma denna underbara ponny, världens finaste Neff. Saknaden är förstor.. ♥


Nu = jogga!

Nu ska jag och mamma ut och jogga i de varma vädret. När jag kommer hem igen blir det ett hiss/diss inlägg! ;) Hörs när jag kommer hem.


En bild jag lagt in tusen gånger innan, men jag gillar verkligen bilden! Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D.

Home.

Har varit hemma ett tag nu. Var i skolan i 15/20 minuter ungefär. Jag och min mentor pratade typ om betyg och om jag trivs i skolan typ. Sen var det inget speciellt :P Gick hem sedan, och har haft tråkigt nu när jag kom hem. Tänkte spela lite spel på datorn, för att fördriva tiden lite.. Ska också fixa lunch strax, börjar bli lite småhungrig.. Det finns inte så mycket mer att säga, jag ska göra en hiss/diss lite senare tänkte jag! :)


Jag och Aurora när jag frired henne förut på Skutans Gård, innan sommarlovet :p

Ponnycupen i dressyr.

Har fått ett mail nu om datum när tävlingarna startar i Ponnycupen, jag börjar tagga till nu! Det ska bli obeskrivligt kul, kommer nog bli minne för livet! Det börjar i oktober, lääääängtar som jag vet inte vad.. Har bra tid på mig att lära mig programmet i min lilla skalle ;) Det kommer säkert bli sjukt svårt i början, men när jag börjar komma i in det kommer det säkert gå bra! (:

Längtar även tills det kommer upp klubbdressyrer/klubbhoppningar, åååååh, jag vill verkligen tävla nu!
Haha, jag verkligen äääääälskar att tävla, så jäkla kul!


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, failbild från min senaste dressyrtävling, jag skulle typ precis hälsa där x) Den lilla bushästen gillar inte att stå still har jag märkt..

The school soon.

Ska strax knata iväg till skolan för att vara där i en kvart & prata med min mentor. Så jag kommer väl hem runt 12:10 ungefär. Det blir bara en slappdag idag, innan jag ska iväg & springa. Är sjukt trött, så jag ska vila lite & så ;) Ska försöka uppdatera bra också! :) Ska se om jag kommer på något roligt att skriva om. Men nu ska jag börja ta på mig 'ytterkläderna', ska gå om ca 10 minuter. Vi hörs när jag kommit hem! ;)


Bjuder på en bild på mig och Frank som pappa har fotat från förra onsdagen ;)

Dagens fråga!


Vad tycker ni om rutiga ridbyxor?

Min åsikt: Själv älskar jag verkligen rutiga ridbyxor och speciellt dessa också som är sjukt snygga! Just nu ligger dom på ett väldigt bra pris så min plånbok är glad nu, förut kostade dom mer. Skulle vilja köpa dom, någon gång när jag åker till Hööks ;) Men iaf, jag gillar dom väldigt mycket, hiss för dom! :D

Visste ni att...

...Fritz är en blandning av arab? Emilie berättade det för mig i onsdags, haha, jag hade inte märkt det, men på hans huvud så liknar han faktiskt en arab ;)


Conquest och Fritz.

Han liknar ju faktiskt en arab, visst? :D

Fredag.

Godmorgon på er! :D
Känner just nu att uppdateringen inte är så bra, dels för att skolan har börjat & jag är lat.. Vet inte heller vad jag ska blogga om, men det kommer bli bättre. När skolan väl börjar (enligt schemat med lektionerna) & när min hoppgrupp börjar, lär det bli mer hästinlägg också. Även om jag blir medryttare på någon häst. Vill ju helst skriva hästrelaterade inlägg, då detta mest är en hästblogg, men även en liten fotoblogg också eftersom att jag både har hästar och fotografering som intressen ;)

Men nu lämnar jag det. Kände bara för att skriva av mig lite.. Det kommer iaf bli bättre uppdatering. Idag är det fredag då, vi ska ha något mentorsmöte i skolan, med bara eleverna, så jag ska gå typ halv 12, och vara där i en kvart sen och prata med min mentor. Sen går jag hem vid 12 igen, så det lär bli en sköööön dag! Ska sen hem, vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. :( Jag skulle kunna åka till stallet och fota lite, men jag vet inte riktigt om jag börjar bli sjuk, har ont i halsen just nu och känner mig lite risig.. Kanske bara förkylning men ändå..
På kvällen blir det ut och springa med mamma :) Kommer inte göra tidsinställda inlägg idag men jag kommer iaf lägga in lite mer roligare inlägg! ;) Hörs strax igen, ska typ käka frukost strax :P


När jag ser den här bilden blir jag så jäkla tävlingsugen.. Den här terminen då jävlar, har inte gått så jättebra för mig i hoppningen, antingen har jag rivit eller tappat stigbygeln, eller vägrat. Iaf en felfri runda måste nog vara mitt mål för 2011! I dressyren går det rätt så bra, men där måste jag också kämpa vidare. Täääävlingsuuuugen, ååh, längtar verkligen tills det kommer upp lite tävlingar så man kan vara med på (a)


Dååålig start..

Väldigt dålig start på andra dagen i skolan. Kom lite försent sen gjorde vi en engelska diagnos & matte diagnos. Och rent ut sagt så gick det skit på engelskan. Kändes verkligen inte bra, fan vad dåligt jag är alltså! xD På matten gick det lite bättre. Vi slutade runt halv 2. Orkar inte skriva detaljerat om skoldagen, det kändes bara dåligt allt ihop.. Trött & seg är vad jag är just nu. Och även arg på mig själv. Jag borde börja om från 1:an, hahah.. xD

Men nu är jag hemma och börjar typ känna mig sjuk eller nåt.. Jag är trött och har ont i huvudet, så jag ska vila lite nu ;) Uppdaterar strax igen, när jag har lust ;)

Dagens ridpass.

Godkväll! :D
Kom till stallet runt halv fem, stog & borstade/ryktade Conquest i kanske en kvart & kratsade hovarna också. Stog föresten uppskriven på Frank eftersom att jag red han förra gången, men Linda frågade iaf jag ville byta till Fritz som hon egentligen skulle rida, så jag bytte med henne med tanke på att jag inte har ridit Fritz förut så tänkte jag att jag skulle prova!

Började fixa honom & sadlade/tränsade. Sen gick vi till ridhuset. Hans steg var verkligen underbara! Helt otroligt mysig häst tycker jag. Min typ av häst tycker jag ;) Gick gaalet bra med tanke på att det var första gången jag red honom. Tarja tyckte att min sits var bra & hon gav mig även tips på hur det skulle gå bättre. Och han blev väldigt fin mot slutet. Söt häst det där alltså. Andra favorithäst kanske? (:

De övningarna vi gjorde idag var att vi red mycket på volter, och red slalom. Bra övningar tycker jag. Och jag fick en väldigt bra känsla när jag red honom idag, ååh, det kändes asbra! Så jäkla nöjd. Kärlek till den hästen alltså ♥ Men Conquest förblir alltid bäst, men jag tror jag gillar Fritz faktiskt.

Åkte sen hem & käkade middag. Sitter nu här och äter äppelpaj. Ska strax hoppa in i ett varmt bad sen går jag och lägger mig :P Konstigt att jag är nöjd för första gången på lääänge, hahah, kanske för att Fritz var så otroligt bra att rida? ;) Men iaf, nu blir det att äta upp äppelpajen ska jag bada!


Söta Fritz! :)


Tröttsjuka?

Herregud vad jag har tråkigt just nu.. Pappa ringde nyss och han gjorde mig glad för han kunde skjutsa mig till stallet! :D Känner just nu ingen ork alls för att rida idag, är så jäkla trött. Höll på att somna nyss, men jag håller mig vaken iaf. Jag borde ha någon liknande tröttsjuka, för jag är alltid allmänt trött..? Frågan är just varför jag är det.. Därför börjar jag fundera om det är tröttsjuka, haha om det ens finns någon sjukdom som heter så. Eller så är det bara så att jag börjar bli sjuk eller nåt.. :( Jag SKA iaf till stallet idag, inget snack om saken. Får väl se till att somna ett tag då, då kanske jag blir pigg sen innan jag ska dra iväg till stallet. Ska försöka göra satt tiden går snabbare nu, hörs senare! :P


Slumpad bild på Dillon, tror att Emilie är fotografen då hon lånade min kamera den dagen, om jag minns rätt xD

Första skoldagen avklarad.

Hej på er! :D
Försov mig imorse, så det blev inte några inlägg.. Mitt cp alarm ringde inte, jag kan ha gjort något fel när jag ställde in det, men iaf, så vaknade jag halv 8 ungefär. Hade lite brottom så jag klädde på mig, sminkade mig, käkade en macka. Sen fick jag skynda mig ut. Gick med Frida till skolan, så när vi kom dit fick vi reda på vart vi skulle. De var inte så hemsk dag iaf som jag trodde. Vi pratade i kanske en timma & fick papper/scheman och sånt sen slutade vi! :D Häääärligt! Jag kom hem för kanske 20 minuter sen, startade upp datorn och rotade i kylskåpet. Men inte finns det någon god mat där, jag som är döhungrig, jag vet inte vad jag ska laga..? Någon snäll läsare som kan komma med lite donkenmat kanske? Närå, jag skämta bara. Något hittar jag väl på :P

Iaf, så blir det stallet senare, om inte pappa kan skjutsa åker jag runt 4/halv 5. Ska sköta Conquest också ;) Idag ska jag även rida med mina nya ridbyxor, får se hur det är att rida med helskodda ridbyxor, kommer kännas skitskumt xD Men nu måste jag fixa något att äta, typ någon macka eller nåt.. Kommer nog sitta vid datorn hela dagen idag innan jag ska åka till stallet, så jag ska försöka med bra uppdatering.


Bildbrist än så länge, har inte redigerat de från i fredags men det kommer. De fick bli två bilder på MP Girl ;)


Mina nya ridbyxor.

Fotade som sagt mina nya ridbyxor idag, eftersom att jag är så snäll & fotade dom så får dom komma upp i detta inlägg ;)


Köpte dom för endast 369:-, rätt billigt tycker jag! ;)

Vad tycker ni? Hiss/diss? :D


My day.



Sv: Det är Fritz på andra bilden. ;)
Förlåt för sämst uppdatering idag, har helt enkelt inte haft ork till att blogga. Dels för att jag har varit ute på kvällen och joggat. :P Sen har jag haft tråkigt & inte vetat vad jag ska blogga om. Svårt när de är en hästblogg så ska man ju helst försöka med hästrelaterade inlägg ;) Min dag var varit rätt så tråkig, bortsett från att jag har varit ute och joggat. Med tanke på att jag istortsett bara suttit vid datorn idag, så..

Imorgon är det skola som gäller, tillbaka till helvetet & så börjar ju allvaret. Betyg och allt skit. Jag kommer faila xD Börjar 9, sen slutar jag väl rätt tidigt också tippar jag på. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på efter skolan. Men runt 5 tiden drar jag till stallet, ridning vetni! :D Red Frank förra gången, så det kanske blir han igen då. Om inte jag får Conquest, det skulle vara roligare, eftersom att Conquest alltid förblir bäst! :D

Kommer förmodligen blogga på morgonen också, ska upp runt 7, så då har jag mer än en timma på mig att fixa mig och allt. Eftersom att jag är värsta datanörden & sitta vid datorn varje dag, lär jag hamna här innan jag drar till skolan :P

Fotade mina nya ridbyxor idag också, så dom får komma upp i nästa inlägg!


Hehe, jag den här sommaren ;)

Vinnarna av 'gissa hästens ras...'

13 kommentarer fick jag i den tävlingen alltså var de 13 personer som gissade ;)
Rätt bra tycker jag. Men den var ju väldigt enkel, så ;) Kul att så många ville gissa!
Och faktiskt hade alla rätt, duktiga ni är! Ni är egentligen länkvärda allihopa, men eftersom att denna tävling gick ut på att två stycken skulle bli länkta här på bloggen så förblir det så också ;)
Men jag har nu utsett två vinnare genom att lotta ut!

Vinnarna är... Emma & Jossan!

Emma - www.emmabergkvist.myshowroom.se

Jossan - www.domryttarna.blogg.se

Kommer nu länka Emma och Jossan i 2 dagar! ;) Grattis till er.


Bilden som ni skulle gissa och som nog alla redan vet så är det såklart en..
fjording (fjordhäst).


Och här har vi bilden fast orginalet ;)


Vill ni ha mer sånna här minitävlingar? :D Hojta till vetja så kommer det upp mer!

Lunch.

Håller på & lagar lunch nu, det får bli köttbullar med makaroner, haha skittråkig mat, men jag pallar inte laga nåt annat x) Sen ska jag nog bara sitta vid datorn & tråka. Ska kolla lite efter ett par chaps, eftersom att jag inte kunde ha dom jag egentligen ville ha, så får jag titta efter ett par andra.. :( Har inte så mycket mer att skriva...


Failbild på mig och Frank xD

Redigerad bild.

Redigerade en bild på Julia och Zefyr, eftersom de var priset för att hennes bild kom 2:a för minitävlingen.


Så blev den, redigerade bort tränset & sadeln och redigerade så att bilden blev ljusare & fick tydligare färg ;) Ganska nöjd!

Skulle ni vilja se orginalet? :D

Tisdag.

Godmorgon allesammans! :D
Vaknade runt halv åtta ungefär, sen startade jag upp datorn typ på direkten. Fixade sen frukost & nu sitter jag och bloggar :p Idag blir det en slappdag igen, eftersom att det är sista dagen på sommarlovet.. :( Bajsskola imorgon, längtar inte ett dugg.. Det ända jag längtar till är ridningen då jag rider imorgon på kvällen :p Haha, men jag har iaf kompisar jag får träffa, så det gör väl göra dagen bättre. Men idag blir det att slappa & sitta vid datorn förmodligen. Sen på kvällen blir det ut och jogga :) Även redigera massa bilder och skicka till kompisar :P Kommer även fota mina nya ridbyxor som jag köpte igår. Hörs senare!


Haha, denna gång fick jag själv vara med på bild, haha, jag står iaf och fotar Merlot och Lord Dino :P


Kväll.

Haha, jag visste inte vad jag skulle skriva för rubrik, men iaf, är sjukt trött just nu.. Så jag ska lägga mig. Imorgon blir det en slappdag, sista dagen på sommarlovet, så det blir väl att njuta av sista dagen.. Ska iaf sova nu, godnatt!


Zefyr som stog på Skutans Gård förut. Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Dagens fråga!

Vad tycker ni om helskodda ridbyxor?
Köpte ett par idag & de kändes skitkonstigt, men hon som hjälpte mig sa att jag kommer vänja mig. Men vad tycker ni, om ni nu har ridit med helskodda ridbyxor någongång? :D


Lyckås Ridsport.

Idag var jag på Lyckås med pappa. Tittade lite på chapsen & ridbyxorna jag tänkte köpa. Men tyvärr så var det alldeles försmå eller alldeles förstora när det gällde chapsen, och det är dom enda som jag vill ha, har inte hittat snyggare än dom & tyvärr kommer dom inte få in någon storlek som passar mig, galet irriterande. Men jag får väl vänta tills mina vader bli ''större'' så jag kan ha de chapsen. Typiskt att de inte ska passa.. Iaf, så sket vi i chapsen för vi kunde ändå inte göra något åt det, så jag fick hjälp med ridbyxorna av personalen, fick hjälp när det gällde chapsen också. Men där var typ alla försmå för mig, jag var tvungen att ha 176 (alltså på längden), även fast jag inte är över 170 cm lång :O Haha, fattar inte dom där storlekarna alls xD Men iaf det passade super, dock blev det inte bruna ridbyxor utan gråa men dom fick duga iaf! De kostade bara 369:- så det var ändå rätt billigt! Hittade inget annat så det blev bara ridbyxorna. Kollade på ett par skitsnygga brallor som kostade 999:- spänn, men där provade jag 170, men det var tydligen förstort, hah knäppt, annars skulle jag köpt dom ifall de passade mig.. :( På de andra ridbyxorna som jag faktiskt köpte så står de 176, och dom jag provade var 170 men de var förstort, haha, knasigt alltså.. Menmen.. Kom hem med ridbyxorna iaf! ;)

Ska leta vidare efter ett par chaps som ser ut som de jag tittade på idag, eller så får jag vänta tills mina vader blir ''större'' eller nåt :O Men bild på ridbyxorna kommer imorgon förmodligen! :D

Snabbt inlägg..

Ska strax iväg med pappa & kolla på de chapsen & ridbyxorna jag tänkte köpa. Om det finns kvar & om det finns i rätt storlekar så köper jag de, helt klart! :D Kanske får med mig något annat hem också, men det tror jag inte... :P Så rik är jag inte, hahah.. Har lite brottom nu, min pappa kommer om typ en kvart, så jag måste börja stänga av datorn & allt ;) Kan fota de jag köpt sen när jag kommer hem om ni vill! Hörs senare.

Tyvärr blir ingen bild i detta inlägg...


Lite av bilderna från förra veckan.














Mer kommer....

Veckans planeringar.

Måndag (idag): Slappa, kanske åka & köpa chaps & ridbyxor.

Tisdag: Slappa.

Onsdag: Skola, rida på Blåkulla :)

Torsdag: Skola, slappa.

Fredag: Skola, slappa.

Lördag: Stallet & sköta Conquest ♥/fota.

Söndag: Kanske Skutans Gård och fota Emilie/Jossan om dom ska rida.

Såhär ser min vecka ut ungefär, förra veckan var jag i stallet alla dagar förutom torsdag, lördag & söndag. Kanske åker till stallet i veckan också, om jag orkar & kanske fota.


Jag och Cilvia förra terminen i hoppgruppen, dock lite suddig bild, men ärsh ;)

Försenade bilder.

Lite bilder på de nya hästarna!






Ovisade bilder på de nya hästarna MP Girl & Marco Boy ;)

Mer bilder från förra veckan är på G!

Gissa hästens ras...


Kör en enkel minitävling.
Ni ska alltså gissa hästens ras på bilden! Svårare är det inte, men nu blev det en enkel tävling, men det får bli svårare för varje gång hade jag tänkt!
Drar igenom de enkla reglerna:
- Du får bara gissa en gång, jag ser IP-numret!
- Alla kommenterna är dolda tills tävlingen är avslutad.

Tävlingen är rätt enkel så jag kommer att lotta ut 2 vinnare, som bli länkta här på bloggen i 2 dagar! :D
Imorgonkväll avslutar jag tävlingen.

L Y C K A  T I L L !

Monday.

Godmorgon på er! :D
Idag är det måndag då, nästan alla börjar skolan idag, med lite lyx från min skola så börjar vi på onsdag. Häääärligt! 8:an väntar på mig & jag ska få betyg, kommer dö, det kommer nog vara skitsvårt! Men iaf, idag vaknade jag av att min lillebror väckte mig, somnade på soffan i vardagsrummet igårkväll för jag satt med datorn där, och då somnade jag där också.. Min lillebrorsa väckte iaf mig runt halv 8 tiden, iochförsig så är det bra då jag måste gå upp tidigt på onsdag. Var skittrött men jag pallrade mig upp även fast jag var hur jäkla trött som helst. Hur som helst så fixade jag lite frukost, käkade frukost vid datorn & nu har jag precis ätit upp min frukost. Förvänta er bättre uppdatering idag för jag ska i stort sett vara hemma hela dagen idag. Om inte jag och pappa ska åka och kolla på chapsen & ridbyxorna som jag funderar på att köpa. Isf blir det på eftermiddagen, men nu på förmiddagen blir det att vara hemma. Tänkte slappa nu dom 2 sista dagarna, sen börjar allvaret..
Håller nu på att skicka massa bilder från i fredags till Cajsalisa, ska även skicka till massa andra också som jag inte har skickat till, så seg som jag är..


Kärlek till dig världens finaste ponny ♥

Ska kanske köpas imorgon.

Ska titta på dessa grejer imorgon ;)


Kanske ska köpa dessa ridbyxor om det finns i rätt storlek ;)


Och dessa chaps som jag verkligen älskar! :D

Ridbyxorna vill jag köpa för att det kan passa bra till min hjälm eftersom den är brun men även lite svart. Så isåfall skulle det bli bra outfit, med bruna/svarta kläder :D

Det blir inte att åka till Lyckås..

Idag skulle jag egentligen åkt till Lyckås, men tydligen var det stängt som jag såg på hemsidan, så vi åkte inte dit. Så jag ska dit imorn ist & då ska jag kolla på ett par ridbyxor (kanske) för skojsskull & chapsen dårå som jag funderat på i några dagar nu. Hehe, jag är helt förälskad i dom! x)
Lite senare ska jag som sagt ut & springa, men vi hörs senare, kanske visar vad jag ska köpa imorgon. Funderar nu på att både köpa ett par chaps och ridbyxor ;)

Söndag.

Jahapp, idag är det söndag då.. Ursh, snart börjar skolan.. Fast det är tur att jag börjar på onsdag, nästan alla andra börjar imorgon, haha ;) Har precis ätit frukost och nu satte jag mig här. Mina planer inför idag är att pappa hänger med till Lyckås, ska kolla på ett par chaps som jag även har visat er, dom är iaf skitsnygga tycker jag. Så hoppas dom är i rätt storlek. Ska kolla runt på allt möjligt som finns där ;) Sen på kvällen ska jag ut och springa med mamma, min faster & min kusin, det blir nice! Nu ska jag hoppa in i duschen, hörs senare!


Fanny och Caracal som jag fotade för några månader sen ;)

Godnatt världen!

Nu ska jag soooova. Är gaalet trött, så jag håller på att somna på datorn känns det som, ska lägga mig nu, godnatt! ♥


Konsum och Amigo ;)

Mina ridgrejer.

Fotade som sagt lite av mina ridgrejer jag har ;) Har dock inte redigerat dom, så de får vara orginalet.


Min ridhjälm, den är rätt ny faktiskt, den är köpt i år, ibörjan av sommarlovet i juni ;) Har dock inte använt den så mycket, eftersom att jag knappt har ridit i sommar. Men den är otroligt snygg & lämplig tycker jag. Älskar verkligen den!


Mina ridhanskar, dom är också rätt nya, otroligt bra och sköna att rida i. Verkligen prisvärda!


Min säkerhetsväst, älskar den också! Den är gaalet bra. Kärlek till den!


Mina ena ridbyxor som jag använder mest, otroligt bekväma och snygga tycker jag!


Mina vita ridbyxor, dock är dom litelite förstora men annars är dom toppen förutom lite smutsfläckar som inte går bort.


Dessa ridbyxor brukar jag också använda, dom är bra & rätt snygga också.


Mitt hoppspö som också är nytt, kommer att användas i hoppgruppen & på hopptävlingar! :D Ganska snyggt och bra spö.


Jag vet inte riktigt vad man brukar kalla den här, har tappat bort ordet. Men det är iaf till tävling och man har den runt halsen som nog alla borde förstå, bara jag som är lite glömsk som glömt bort namnet. Men iaf, väldigt bra är den!


Min kavaj som min pappa har köpt till mig begagnat, väldigt bra kavaj, dock går knapparna av. Men det brukar ju alltid gå att laga.


Mina tävlingshanskar, väldigt bra, dock är dom smutsiga och lite förstora. Har inte tvättat dom, hehe, men sen att dom är lite förstora gör inget, då kan jag ha dom längre ;)


Min jacka som jag använder på vintern, sjukt bra! Dock trasig i ena fickan. Men annars är den otroligt bra när det är kallt ute!


Mitt schabrak som jag brukar använda när jag tävlar, snyggt och bra ;) Tror att det är i storlek full.


Min jacka jag också använder på vintern, fast mest när jag rider. Jag tycker att den är bra och snygg! (:

Det är mina ridgrejer jag använder mest ;)

» Skräckfilm.

Jag och mamma har kollat på skräckfilm, vi satte på den runt halv 9, sen slutade den 2 timmar efter så nu sitter jag här. Filmen vi såg heter The Entity. Lite annorlunda, men den är tydligen tillgjord 1982, sen skriver dom i slutet att den har varit verklig, men som att det är sant... :o Aja, iaf så satte jag mig här och laddade över bilderna, fotade på mina ridgrejer ;) Det kommer upp i nästa inlägg. Kommer faktiskt inte orka lägga in någon bildbomb idag, mest pga att jag varit ute & inte har hunnit redigera, och dels att jag kollade på film. Men nu har jag iaf skicka massa bilder till de jag fotat i veckan, fast inte direkt alla. Men nu har jag inte lika många kvar så imorgon lär jag nog hitta redigera lite..


Jag och Nobile 2010, när jag gick i min gamla ridgrupp som var på lördagar.


Dagens fråga!

Vad skulle ni säga om jag frågade er om ni skulle vilja se vad jag har för ridgrejer som t.ex väst, hjälm, ridhanskar? :)

Jag tänkte fota vad använder för nåt, så om jag får några kommentarer kommer det såklart upp om det finns intresse för det! ;)

♥ Lillebror.

Förlåt att jag knappt bloggat nåt, men jag var ute ett tag med min lillebrorsa (han är bara 3 år). Hehe, vi var väl ute i 1-2 timmar ;) Därför har jag inte kunnat blogga, men har varit hemma ganska länge nu. Eftersom att jag har gått 3 kommentarer på mina fråga om jag ska visa mer bilder från igår när jag fotade kompisar som red, så ska jag göra en stor bildbomb som jag lovade. Så jag ska börja redigera dom nu! Hörs senare.

¨
Visst har man en gullig lillebror? :D

Hiss/diss.

HISS:


Ett täcke jag tycker är väldigt snyggt! Fin färg och fina mönster, det är perfekt. Jag tycker att det är rätt så tråkigt med bara en färg, därför är det lite coolare med ett täcke som har mönster. Med tanke på att det är min favoritfärg också på detta täcke så är det ett stort plus! Det blir en hiss.


Dessa stigbyglar tycker jag är riktigt snygga, verkar väldigt bra! Dock har jag aldrig ridit med dessa stigbyglar vad jag vet, men ett par liknande stibyglar har jag ridit med. Jag tycker att man står bra stöd med foten i dom här stigbyglarna. För mig så sitter foten stadigt och det är ju så det ska vara, det blir så mycket enklare att rida då. Tappar man nästan alltid stigbyglarna man rider med är det en annan femma, men det är så sjukt jobbigare. Älskar verkligen sånna här stigbyglar, en stor hiss för dom!


Jag verkar älskar dessa chaps. Så gaaalet snygga! Det som är bra är att chapsen ser ut som ridstövlar, det var på så sett jag fastnade för dessa chaps. Det är väldigt billiga också, så dessa ska jag köpa! Finns nog inget mer att säga än att jag älskar dom, en stor hiss för dessa chaps!

DISS:


Detta täcke tycker jag är rätt tråkigt för min smak. Även om det är min favoritfärg så gillar jag mer när det är något mönster på täcket så som jag hissade. Så om man ska vara riktigt petig så skulle jag välja ett mönstrat täcke, det är så jag tycker iaf, så det blir en diss.


Jag verkligen avskyr dessa stigbyglar, så galet jobbiga. Jag totalt avskyr stigbyglar med gummisnodd. De stigbyglar jag hissade gillar jag verkligen. Men dom här stigbyglarna är däremot mycket värre tycker jag. Ibland kan jag tappa dom, eller så åker foten på sidan av stigbygeln och då är det obehagligt så då måste jag alltid fixa till satt foten sitter rätt. Det är väldigt jobbigt, så jag dissar dessa stigbyglar!


Jag gillar inte direkt chaps utan läder, det är så sjukt mycket snyggare med läderchaps tycker jag. Det finns flera nackdelar till sånna här chaps tycker jag, men det tar jag inte upp nu. Iaf, så blir det en diss för dom här chapsen!

Detta är mina åsikter iaf!
Vad tycker ni? :D

Vill ni se mer?


Jag har skitmycket bilder från igår, vill ni se mer? :D

Minst 3 kommentarer, så får ni en feta stor bildbomb från igår!
Om inte, då får ni inte se några bilder ;) Det är upp till er!

Bad update.

Förlåt för dålig uppdatering igår. Det blev lite ändringar för gårdagen. Först var jag ute med min lillebrorsa på några gårdar så han fick leka lite, farmor följde med också ;)

Sen gick vi in och då bestämde jag mig för att åka till stallet ändå. Jag blev så himla sugen på att åka dit, så jag kunde inte låta bli.. När jag väl var på bussen så försökte jag få tag på Therese, hade pratat lite med henne innan jag åkte om jag kunde åka med henne till Blåkulla. Så hon ringde mig och sa att hon var vid vh-station, så då gick jag dit bilen var så åkte jag med henne dit ;)

Direkt när vi kom fram sprang jag på toaletten, höll på att kissa på mig på bussen, haha intressant, men så vare faktiskt.. x) Träffade underbara människor när jag kom, sen kom det allt fler & fler. Fotade sen när ett grupp började rida, så jag fotade Ellen och Therese ;) Sen gick vi runt och pratade med dom andra som kom. Sen var det dags att fota nästa ridgrupp så då fotade jag Johanna, Emma, Cajsalisa och Angelica ;) Efter deras ridgrupp som slutade klockan 7, så åkte jag med Emilie till stationen och så tog jag bussen hem. Kom hem strax före 8, så då käkade jag middag & sen satte jag mig här. Dock hann jag inte blogga, jag ber om ursäkt..

Idag skulle jag egentligen vara med på Haningedagen. Dock blev det inte av då de regnade/regnar. Så jag tänkte att jag skulle åka till stallet och fota Emilie/sköta Conquest, eftersom att jag brukar vara i stallet på lördagar. Men sen kände jag att det inte var någon idé, jag var så trött och sen var värdet piss, så jag hade ingen lust. Så ja, nu sitter jag hemma vid datorn i vardagsrummet och skickar bilder från igår till Emma. Sen ska jag även skicka till de andra också! ;) Kan visa lite bilder sen när jag har redigerat dom :P


Jag/Conquest och Johanna/Dillon efter en blåbärshoppning :D ♥

Svar på kommentar!



Sv: Det är faktiskt en fråga jag inte kan svara på tyvärr.. Antingen har dom glömt bort att ta av grimman eller så har han helt enkelt bara den hela tiden ;) Synd att du var anonym bara, tänk på det nästa gång :)

Fredag.

Godmorgon på er! :D
Idag är det fredag då, alltså börjar skolan om fem dagar, suck.. Jag orkar verkligen inte.. Men de här dagarna som är kvar på sommarlovet ska jag försöka ta det lugnt och slappa mest. Idag ska jag nog inte åka till stallet, jag är så himla trött.. :( Sen ska jag kanske följa med min mamma och min lillebrorsa & handla. Ska också köpa de där chapsen som jag visade igår, har själv råd med dom & jag tycker att dom är gaaalet snygga! Så dom ska bli mina har jag bestämt! :D Ska kanske åka till Lyckås i helgen och då ska jag se till att min mamma följer med ;) Bara dom finns kvar så skulle de göra min dag!
Ska strax äta frukost, hörs senare.


Marco Boy, en av dom nya hästarna ;)

Godkväll!

Godkväll allesammans!
Här sitter jag i soffan med datorn på bordet och ska strax lägga mig och sova. Är sjukt trött just nu, så det är nog bäst för mig att gå och lägga mig. Vet inte riktigt om det blir stallet imorgon, vi får se, vet inte hur jag kommer hem ännu.. annars stannar jag hemma och slappar.. Och vilar ut de sista dagarna innan skolan börjar ;) Jag ska stänga av datorn nu och sova! Godnatt.


Aurora och Lydia som jag fotade på Skutans Gård i år ;)

Bildbomb från hagen.


































De bästa bilderna från hagen när jag var på Ponnycupsmöte i fredags (tror jag det var) ;) Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Hemma igen.

Nu är jag hemma igen efter att varit ute och sprungit. Sprang kanske i ca 10-15 minuter. Har lite ont i benen nu och är svettig, men när jag börjar komma in i att springa så blir det ju såklart bättre. Tänkte börja springa iaf varje vecka! :D Det blir nice.

Ska skicka lite bilder till kompisar nu & redigera bilder. Kanske blir lite bloggande där imellan, men det är iaf det jag ska göra nu! ;)


Jag och Frank igår (:

Ut och springa.

Ska strax ut och springa med Jennie (min kusin) och hennes mamma (min faster). Måste verkligen börja springa/simma för att bygga upp mer muskler och framförallt konditionen! Även gå upp några kilo kanske, skulle kanske må bättre då, just nu känner jag mig rätt nere för att jag väger som jag väger. Och egentligen spelar det ingen roll sålänge man inte mår dåligt psykiskt liksom. Och jag tänker rätt mycket på det där med vikten och blablabla, egentligen är det fel. Men ändå vill jag träna för att kunna få lite mer kilo. Alltså det är svårt att förklara och ni kanske inte vill veta heller, men iaf, ska ut och springa strax! Sen när jag kommer hem lär middagen vara färdig antagligen, sen ska jag sätta mig ner vid datorn igen för att skicka bilder till kompisar. Min hårddisk cpade lite idag men pappa fixade det för någon minut sen! :D Sen ska jag även redigera lite bilder, vi får se ifall jag hinner visa några, men jag hoppas det iaf! ;)


J a g ä l s k a r d i g ! ♥

Svar på kommentar!



Sv: Det var 70 cm. :D

Jag och Cilvia.

Tänkte att jag kunde visa lite videor när jag hoppar Cilvia i hoppgruppen ;)


Om ni kollar riktigt noga i slutet på sista studsen, de ''vit/orange'' så hoppar Cilvia över två bommar iaf med en hov, ser ni det? x)
Jag hade tydligen bara en video på youtube, men jag ska fixa mer! ;)

Min senaste klubbtävling.


Hehe, jag tappade ena stigbygeln, men ändå tycker jag att det gick rätt så bra. Jag rev ett hinder också, men om jag inte hade rivit det skulle jag kanske ha kommit placerad. Bättre lycka till nästa gång :D

KÄÄÄÄÄRLEK! ♥

Ååååh, jag verkligen älskar dessa chaps! :D


Jag dööööööör, ska snacka med pappa ikväll och fråga om jag kan köpa dessa, de kostar endast 499:- på Lyckås Ridsport! :D
Så jävla snygga! Vad tycker ni? :D


Mina ridskor och chaps.

En söt liten läsare ville att jag skulle lägga in hur mina ridskor och chaps ser ut.


Dessa ridskor har jag, dom är otroligt bra, fast jag börjar tröttna på dom, har haft dom i 3-4 år.. Jag tröttnar på allt jag har, hahah, sån är jag. Men iaf, dom är gaaalet bra! :D


Dessa chaps har jag fast i svart. Dom är också bra, dock har dom gått sönder på ena sidan.. Dom håller iaf än sålänge, men det finns ju risk att dom går sönder. Men dom är bra! ;)

Pullarträns VS Aachenträns?


Pullarträns Catena Gold Medal® 689:- (från www.hooks.se)

VS


Aachenträns 199:- (från www.hooks.se)

Vilket träns tycker ni är snyggast? :)


HAHAHAHA!


HAHAHAHAHA!
hade lite kul och gjorde den här animerade bilden i mitt photoshop nyss! x)

Jag och Frank.

Redigerade några bilder som pappa fotade igår.








De bästa bilderna som pappa fick då jag inte såg allt för muppad ut xD Jag har mina brister i ridningen, men jag kämpar! ;)

Slut på sommaren snart...

Jag tycker att det är sjukt tråkigt att skolan börjar snart, jag är nog inte ensam om det. Men jag är iaf glad över att vi får börja senare än vad andra får, för i min skola så börjar man på onsdagen nästa vecka! :) Alla andra börjar typ tidigare, det är lite lyx! Jag har haft ett väldigt tråkigt sommarlov, har knappt hittat på något. Men de senaste veckorna har jag iaf haft roligt. Nästa sommar funderart jag på att skaffa sommarhäst, skulle vara gaaalet kul! Man vill ju rida på sommaren också, så det kan ju vara en bra början. Sen har jag även en medryttarhäst på G, om ägaren hör av sig och om jag passar med hästen såklart ;) Isåfall blire att rida med Emma. Tråkigt att året har gott så fort.. Snart är det vinter igen.. Jag ska spara lite pengar till att kanske köpa ett bättre objektiv, eller något annat till ridningen. Jag gör av med pengarna så fort, det är de dåliga med mig, hahaha..
Jag var bara tvungen att skriva av mig...


Kommer verkligen sakna sommaren.. Men man får längta tills nästa och försöka göra det roligare än va detta år.. Bättre ska det bli 2011!


Godmorgon.

Godmorgon! :D
Startade nyss upp datorn ;) Ska redigera lite från i veckan. Idag blir det nog bara att slappa, sen ska jag nog ut och springa. Nu ska jag äta fixa lite frukost, har inte så mycket mer att skriva.. Hörs senare.


Jag och Cilvia.

Nu ska Louise sova.

Haha, failad rubrik, men aja.. Ska strax sova, börjar bli trött.. Har inga planer inför morgondagen så jag tror att jag bara ska slappa ;) På fredag ska jag nog till stallet & fota :P Men nu ska jag stänga av datorn, godnatt! ♥


Söööööööööööta kattunge.. :)

Två bilder som är fotade av Emilie Karlman.


Hahaha, failbild! xD


Favoritbilden från idag (:
Fotograf: Emilie Karlman | Kamera: Canon EOS 550D.

Frank.

Kom till stallet runt halv 5. Gick runt lite & pratade med några ;) Stod uppskriven på Nobile, men sen fick jag en uppgift att alla skulle skriva ner vilka alla ville rida. Tarja (som är våran nya ridlärare), sa också att man fick byta hästar. Så jag bytte med Frida till Frank istället som jag aldrig ridit förut. Han var... annorlunda. Rätt rolig faktiskt, men det finns saker jag verkligen behöver träna på. Alla har nog brister i ridningen, jag har väl mycket jag måste tänka på.. xD Så ja, det gick sådär kan man väl säga. Vi gjorde övergångar, red mycket på volter & sånt. Hans galopp var lite skum, väldigt ovanlig. Men jag kan säga att jag skulle vilja rida han fler gånger, hoppas iaf att det går bättre då. Han gick nog inte speciellt snyggt idag.. xD Hade även pappa som fotograf & Emilie som fotade med min kamera, så jag vet inte direkt om jag vågar lägga upp någon bild, haha, kanske någon då, men nästan alla är failbilder. Jag gör typ roliga miner på alla.. Men det var iaf första gånger jag red honom, och det kan inte alltid gå bra, det gör det iaf inte för mig.. :P Måste börja tänka på vad jag ska träna på satt det går bättre för mig :P

Kom precis hem så jag ska äta middag nu, sen ska jag kolla på bilderna på tv:n. ;)


Söta Frank :)

Jag är med och tävlar hos...

... www.domryttarna.blogg.se. Rösta på mig HÄR! Skulle vara jättekul om ni röstade på mig, det står i inlägget hur ni ska rösta! :D Kom igen nu!

Duscha.

Tänkte hoppa in i duschen, eller kanske blir det att bada, jag vet inte riktigt. Bara för att få tiden att gå snabbare också, jag vill till stallet nuuuuuu! Jag är så jäkla taggad.. Ny ridlärare också! :D Hörs senare.


Fritz rullar sig i hagen. :P

Fanny och Ellen.






















Fanny på den mörkbruna (MP Girl) och Ellen på skimmeln (Amigo) :) | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Onsdag.

Godmorgon på er! :D
Jag vaknade för ca en kvart sen, alltså halv 9. Jag tycker det är alldeles för tidigt, jag skulle vilja sova till typ 11-12, haha, iaf så kunde jag inte somna om, så jag satte mig här. Idag blir det en slappdag, innan jag ska dra vidare till stallet. Åker dit runt 5, så jag ska nog bara ta det lugnt. Har varit i stallet två dagar i rad nu, så jag måste ta det lite lugnt idag, annars kanske jag dör i stallet sen, nejdå, men ändå ;) Ska skicka massa bilder till några jag fotade igår. Sen till andra också som jag inte ens har skickat till ännu. Haha, jag är segis! xD Hörs senare!


Min lilla hamster ;)

Godnatt, alla läsare!

Ska gå och lägga mig nu. Har en dag framför mig imorgon också, ska nämligen rida! Längtar verkligen :) Det är dags för mig att sova, så godnatt! Vi hörs imorgon ♥


Jag och Flox, min första hopptävling (på Skutans Gård) (:


Redigerat bilder.


















Redigerade dessa bilder nyss, fler kommer imorgon! :)

Home now.

Nu är man hemma efter en dag i stallet igen ;) Åkte dit med Emma, väl där fotade jag rätt mycket på Emilie och Marco Boy (en av de nya hästarna som hon gillar). Sen fotade jag Fanny, Ellen, Therese och några till när dom red ;) Fanny red en av dom nya hästarna nämligen MP Girl, och jag tyckte att det såg bra ut, så jäkla fin häst alltså! Jag är nästan kär i den, så galet fin. Bombade rätt mycket på alla kan man väl säga. Fotade också två hoppgrupper. Jag fotade runt 500 bilder, så ja, det blir mycket att redigera. Åkte hem runt kvart i 8 med Emma, så jag kom hem runt halv 9. Käkade middag precis när jag kom hem, sen satte jag mig här. Håller på att ladda över bilderna nu till datorn, ska försöka hinna redigera några! :D Ska redigera lite bilder nu från hagen från i fredags, så det får bli kvällens bildbomb! ;)


Brisk som stog på Skutans Gård som jag fotade någongång i början på 2011 tror jag det var ;)

Stallet.

Just nu sitter jag säkert på Blåkulla och fotar en massa ;) Åker väl hem om några timmar om inte andra planer. Om jag hunnit redigera klart alla bilder ikväll så ska jag se till att dom hamnar här så fort som möjligt! Detta är ett tidsinställt inlägg, så när jag skrev detta satt jag hemma. Men vi hörs när jag kommer hem! :D


Söta lilla Moonlight, fotad för ganska länge sen, kanske ett år sen xD

Dagens fråga!

Vad tycker ni om GPA hjälmar? :D



Min åsikt:
Själv tycker jag att dom är skitsnygga, dock ser dom ut som flugor, hehe, men skulle inte tacka nej till en sån ridhjälm! Men just nu har jag redan en jättebra ridhjälm, kanske blir det en sådan i framtiden? :D Men iallafall, gillar denna ridhjälm väldigt mycket, den är väldigt annorlunda & cool, så jag hissar den! :D

Mountain Horse VS Tretorn Advance?


Frienze Highrider Mountain Horse 1999:- (från lyckasridsport.se)

VS


Tretorn Advance 2999:- (från lyckasridsport.se)

Vad skulle du välja av Mountain Horse och Tretorn Advance? :D

Bildbomb.








Jag och Conquest på ridlägret det här året :P

Ska strax iväg.

Ska åka med Emma till stallet idag, och som jag skrev så ska jag fota när några rider. Får se ifall jag stannar till 8, känner mig lite osäker eftersom att jag måste ta bussen hem om jag inte får åka med någon annan, om inte pappa kan hämta.. Men ska hinna göra lite tidsinställda inlägg också. ;) Om jag hinner, har gjort ett redan, men tänkte göra några till! Ska strax åka, så måste skynda mig lite nu.. Kanske mobilbloggar när jag är i stallet ;)


Focus och Shampiz som jag fotade förut när jag följde med Nathalie till hennes medryttarhäst ;)

Smakprov.


Är ni sugna på att se mer bilder när jag fotade hästarna i hagen i fredags? :)

Jag är en trött människa.

Haha, rubriken stämmer nog rätt bra just nu. Igår somnade jag nämligen vid 8 tiden, hahaha. Trött människa är vad jag är just nu alltså. Inte kul, ska jag säga.. Idag ska jag till stallet igen, ska nog fota när några rider & sånt ;) Imorgon är det ridning för min del och jag har även fått ny ridlärare, som jag tror är bra! :D Längtar verkligen tills imorgon. Fan vad kul det ska bli att få börja rida igen, har saknat ridningen som jag vet inte vad under sommarlovet. Härligt att ridlektionerna äntligen har börjat! Ska hem runt 8 idag, ska fota hoppgrupperna också. Vet inte riktigt när jag åker hemifrån men jag kommer göra tidsinställda inlägg iaf! :) Fotade lite på dom nya hästarna igår också, så jag måste börja redigera massa bilder nu :P


Jag och Cilvia från hoppgruppen förra terminen.

Canon EOS 550D.

Idag var jag i stallet, kom dit runt halv tre ungefär. Träffade Emilie och Jenny och gick runt med dom lite. Sen kom det fler ;) Fotade lite på de nya hästarna i hagen, på de nya kattungarna, när en grupp red.. Skulle ha stannat kvar längre & fotat en till grupp, men jag var så galet trött så jag åkte bussen hem. Sitter nu hemma och har precis ätit middag. Om en halvtimma ska jag stänga av datorn och kolla på någon skräckfilm med mamma. Ska redigera bilderna imorgon, har inte laddat över dom ännu, och kommer inte orka det idag heller, så bilderna kommer förmodligen imorgon om jag hinner, tror att jag sticker iväg till stallet imorgon igen för att fota om jag orkar! :) Hörs imorgon! ♥


Cajsalisa och Dillon som jag fotade förut, tror att det var med Canon EOS 1000D (min gamla kamera). :P

Hiss/diss.

HISS:

Hissar dessa chaps för att det liknar ridstövlar. Otroligt snygga! Fast ridstövlar slår ju såklart chaps, men iaf. Dom här var snygga, enligt mig, det blir en stor hiss!

DISS:

Dessa chaps är riktigt gulliga på de mindre, men själv skulle jag aldrig kunna gå runt med dessa. De är som sagt bra för de mindre, men det får bli en diss för min del ;)

De nya hästarna.


Fotade lite på de nya hästarna i fredags också, dessa bilder blev nog det bästa! :)

11:39.

Nu är jag tillbaka. Åt frukost för någon timma sen, sen hoppade jag i ett varmt bad ;) Ska gå hemifrån kvart i två, så jag hinner uppdatera, sen ska jag även göra tidsinställda inlägg också! :) Tänkte redigera lite bilder nu, kommer förmodligen upp innan jag ska gå hemifrån ;) Ska fixa lite tidsinställda nu och så, bloggar strax! :)


Jag och Cilvia i hoppgruppen. Ska se om jag kan lägga in lite videor här på bloggen när jag red henne i hoppgruppen, isåfall fixar jag de ikväll! :D


Dagens fråga!

Vilka sidor bruka ni kolla på när det gäller hästgrejer t.ex? :)

Själv brukar jag kolla mest på www.lyckasridsport.se & www.hooks.se.

Måndag.

Godmorgon på er! :D Idag är det måndag då, mina planer inför dagen lyder såhär:
- Äta frukost.
- Hoppa in i duschen.
- Blogga.
- Äta lunch.
- Möta Emilie och Jenny vid stationen.
- Gå till Blåkulla.
Såhär är min dag ungefär, tänkte att jag ska fota lite när några rider & sånt, lika bra att passa på nu när det inte är skola ;) Så jag ska dra iväg runt ett kanske. Sen kommer jag väl hem ganska sent tror jag :P Jag vet inte riktigt hur länge jag stannar, men jag åker nog när Emilie åker hem.

Sitter nu och kollar runt på ridstövlar med stålhätta, men det kostar ju typ dubbelt så mycket som vanliga ridstövlar.. :(
Men nu ska jag äta frukost, så att jag hinner göra att jag ska innan jag ska iväg ;)


Jag och Cilvia, Johanna och Silver. Första gången jag red Cilvia i hoppgruppen tror jag ;)

Godnatt!

Jag, mamma och Jennie kollade på The Ring, det var sjukt bra! Ganska läskig också, men den hade superbra handlig! Satte mig sen här och började fixa med bilderna ;) Ska nu gå och lägga mig, är galet trött.. Det här inlägget får bli sista inlägget för ikväll, godnatt! ♥


Sjukt gammal bild på mig och Karna på Skutans Gård på en friridning ;)

Hööks har 15% rabatt..

... på ridhjälmar / skor / stövlar / säkerhetsvästar. Kikade in på Hööks hemsida (www.hooks.se) nyss, och såg att de har rea t.o.m 28 augusti, mååååååste dit! :D


Ska kika runt lite vad priserna ligger på, kanske blir att man får hem något av detta, men det är inte helt säkert.. :P

Pic's.

Lite mer bilder från fredags!
















Bilderna från Blåkulla då jag var där på Ponnycupsmötet, kommer förmodligen imorgon eller jag mena ''idag'' (tja, idag det är ju redan måndag, eftersom att klockan är över tolv så kan man väl säga att de kommer upp idag). ;)

The Ring.

Någon som har sett The Ring? Iaf, så ska jag, mamma och Jennie kolla på The Ring.. Vet inte alls hur den är, kanske döör eller så överlever jag. Är det inte läskigare än The Grudge, då klart att man vågar, hoppas jag, haha. Om jag dör vet ni varför! Men nu ska jag vänta på att Jennie ska komma, sen ska vi kolla på filmen ;)


Slumpad bild på mig och Conquest, från ridläger 2011 ♥

Sämst på att uppdatera..

Nu får jag fasiken ta och skärpa till mig! Slå mig själv i skallen eller nåt så jag fattar att jag måste uppdatera. Har bara skrivit ett inlägg idag, ja, två med detta då. Det är uruselt! :P Men det blir bättre när ridskolan börjar tippar jag på, då blir det även mer hästinlägg & det behövs just nu för att bygga upp bloggen till där den var för några dagar sen. Hade ju 108, sen har det sjunkit till 50/60 besökare, inte bra, inte bra! Men iaf, under dom här dagarna som kommer, så lär det nog bli lite bättre. Ridlektionerna börjar imorgon, så jag ska rida på onsdag också, blir skitnice! :D Funderar om jag ska komma till stallet på måndag & tisdag och fotade lite och träffa vännerna :)

Bildbomb kommer strax!

Adobe Photoshop Elements 8.

Hallå där! Min morgon har varit rätt seg.. Hann dock inte uppdatera igår efter The Grudge 3 och Liar Liar, höll på att somna redan runt halv tolv, tolv ungefär. Haha, är alltid trött så det är väl inge mer med det. Vi gick väl och la oss runt halv ett eller nåt. Sen vaknade jag idag runt nio idag, kunde dock inte somna om sen.. :( Vi gick väl upp runt tio tiden och åt frukost, sen satte vi oss här och surfat, kollat bloggar och det vanliga helt enkelt.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Vi kanske knatar iväg till Skutan, men jag vet inte riktigt om det blir av, eller om vi ens orkar, haha. Men idag ska jag iaf redigera massa bilder. Maja åker hem runt fem/sex, så på kvällen lär det bli bra uppdatering! Ska fixa massa bildbomber typ ;) Nu ska jag redigera lite bilder! :)


Hehe, jag fixar Conquest inför en liten ''tävling'' på ridlägret! [:

Johanna & Wilma.










Mitt photoshop dampar just nu, så det får komma fler bilder sen! ;)

Filmdags snart!

Som rubriken säger, snart är det filmdags! Jag och Maja ska kolla på The Grudge 3 och Liar Liar, najsigt! :D Sen blire även lite godis också. Men vi har varit ute och nördat vid datorn ;) Kul har vi haft iaf! Håller på att redigera lite bilder just nu, dom kommer in strax. Vi ska kolla på film om 10 minuter typ, hörs senare, tror att jag kommer uppdatera mer efter filmerna för att vara snäll, om jag inte redan har somnat, haha!


Hehe, lite sådär rolig bild när jag badade i Emmas pool med Elin. Jag och Elin hoppar i vattnet på bilden x)

Love it!


Vad tycker ni om Pullarträns? :D Själv älskar jag det, så himla snyggt!

Home.

Nu är jag hemma, ska städa & lite sånt innan Maja kommer. Det får ju inte se förjävligt ut (: Ja, som sagt, det kommer kanske inte sådär jättebra uppdatering, eller kanske, beror på om vi sitter vid datorn hela dagen, men det tycker jag nog inte att vi ska göra. Utan vi kanske går ut & fotar eller liknande, då blir det mer bilder till bloggen. & igår fotade jag rätt mycket och dom bilderna är värda att visa er, vissa blev galet fina! (: Håller på att ladda över bilderna till datorn nu, så dom är klara om en timma ca ;) Men ah, har inte så mycket mer att säga!
Ridlektionerna börjar igen på måndag & då börjar jag rida på onsdag, så då blir det ju hästinlägg också, det är ju bra! :D Nu måste jag fortsätta med städandet ;)


Utan dig skulle livet vara piss, tack för att du finns världens finaste ♥♥

Trött är vad jag är...

Godmorgon! Vaknade precis & vi ska väl strax äta frukost, sen ska jag hem & fixa lite saker tills Maja kommer. Det kanske inte blir världens bästa uppdatering, men jag ska försöka, men just nu är inte jag hemma så. Vi hörs senare!

Mobilbloggar.

Hej på er! Har inte haft tillgång till att blogga precis, sorry.. Min dag har iallafall sett ut såhär. Jag mötte Johanna vid halv 1, sen gick vi till Pressbyrån. Där handlade jag ett äpple sen åkte vi iväg till hennes medryttarhäst. Väl framme hämtade vi in Wilma och Johanna började fixa henne. Sen gick vi ner till utebanan när hon var klar. Hon red dressyr, jag tyckte att det såg bra ut. Fotade rätt mycket, fick helt okej bilder! ;) Sen när hon hade ridit klart fixade hon Wilma och sen spolade vi av henne & släppte ut henne i hagen. Därefter drog vi hem till Johanna, där käkade vi lite innan vi drog iväg igen till Blåkulla. Där var det Ponnycupsmöte, de sa inte sådär jättemycket. Fattade typ inget, men jag antar att jag kommer fatta mer när det väl börjar. Gick sen runt och fotade med Johanna, Emma hängde med också. Fick superbra bilder på hästarna i hagen! :) Därefter åkte jag och pappa & handlade. Väl hemma käkade vi middag, galet gott var det! Vi kollade sen på bilderna på tv:n & sen stack jag hem till farmor. Just nu ligger jag i farmors säng & ah mobilbloggar.;) Vi har kollat på The Grudge 2, bra film! Läskigare än 1:an och 3:an dock :p så ja, nu tänkte jag sova, är sjukt trött.. Sen kommer min bästavän och sover över imorgon och de ska jag ju palla med, eftersom att vi alltid flummar exakt hela tiden, så man måste ju vara pigg satt man orkar. Men nu ska jag sova! Vi hörs imorgon <3

Brottom!

Har precis käkat lunch, strax måste jag gå till bussen, så jag måste börja stänga av datorn & tv:n. Har lite brottom nu! Men vi hörs när jag kommer hem, kanske uppdaterar runt 6-7, men ni överlever väl? Jag hann tyvärr inte göra tidsinställda inlägg.. :/ Hörs senare!


Jag och Cilvia i hoppgruppen.


Heyyyysan!

Hej :D Jag frågade Louise om jag fick gästblogga på hennes blogg efter som att jag hade det så tråkigt så fick jag äran att göra det. Jag är en tjej på 13 år som blir 14 den 21 oktober i år och är hästgalen. Jag är ridlärare till en grupp varje Torsdagar f.r.o.m den 25 Augusti sen kommer jag även rida ridllektioner varje Fredagar på Skutans Gård. Vad ska man mer skriva om? :) Ehm.. Jag är bäst! Haha, nerå.. 

Visar lite bilder!


Jag & Zefyr efter ett ridpass.

Jag & finingen ♥ 

Orkar inte ladda upp mer för det går sjukt segt! 

BESÖK NU MIN & JK;S BLOGG! TEAMRYTTARNA.BLOGG.SE :D

/JW

Dagens fråga!


Vad tycker ni om denna piké? :) (från hastbiten.se)

Discogrimma vs lädergrimma.

Discogrimma


VS

Lädergrimma

Vad skulle ni välja av discogrimma och lädergrimma? (:


Ett liv utan dig vore ett liv utan syre.

Godmorgon! Jag vaknade runt nio ungefär sen kollade jag lite på tv. Därefter hoppade jag in i duschen en snabbis. Och sen hamnade jag här, just nu äter jag frukost. Min planer inför dagen är att möta Johanna vid halv ett ungefär, ska fota henne när hon rider sin medryttarhäst. Sen ska vi till Blåkulla för Ponnycups möte :) Måste skynda mig lite nu, ska hinna käka lunch sen också, så jag hinner nog inte sitta så mycket vid datorn & blogga, annars kanske jag tappar bort tiden & missar bussen. :P Men jag kommer blogga ikväll sen, eller om jag hinner blogga innan jag åker ;) Hörs senare!


Jag och Aurora när jag tävlade henne på Skutans Gård, då jag vann LB:1 klassen :P

Yey!

Jag fixade problemet, hehe, det kanske inte syns, men nu ser headern lite konstig ut, sen sitter inte riktigt som den ska, men det gör väl inget? (: Nu måste jag lägga mig, måste även vila mitt nacke! Godnatt. Hörs imorgon, då jag troligen kommer sätta mig vid datorn det första jag gör imorgon xD


Två bilder när jag red Lexus på en hoppkurs ;)


Ingen blogglust.

Har egentligen ingen blogglust, kan väl bero på att jag är galet trött & har ont i nacken? Klockan är strax åtta och jag är redan trött, fast det är egentligen inte ovanligt xD
Jag funderar på att ta bort alla inlägg i bloggen & börja om, det kanske kan behövas.. Men jag har svårt att bestämma mig.. :/
Men jag behåller nog inläggen ändå, ävens fast det känns som att mina inlägg jag skrivit är skit, så känner jag just nu. Delvis för att storlekarna inte fungerar riktigt som det ska, så antingen måste jag typ renovera allt för att det ska fungera, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra.. Jag får väl testa lite, men jag vill helst inte byta header, då jag tycker om den, så det är det som är problemet också. Men jag ska testa lite iaf! Så får vi se vad som händer. Men jag slutar inte blogga iaf, oroa er inte för det! ;)

Nu ska man iväg..

Kanske inte dirket ''väg'' så, men jag ska till min farmor & käka lunch där & typ baka med min kusin ;) Najsigt! Vet inte vad jag ska göra efter, men det lär jag veta då. Men iaf, bättre uppdatering blir det ikväll! :D Medans jag är borta kan ni ju skriva vad ni vill läsa om kanske? :)


Bild från förra sommaren | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D.


Bildbomb, del 1.












Nästa bildbomb kommer ikväll eller imorgon! (:


Test.


Testade att göra en animerad bild, vad tycks? :D


Torsdag.

Godmorgon! Idag vaknade jag runt 10, gick upp & åt frukost, sen kollade vi på ett program 'Världens strängaste föräldrar', sen hamnade vi vid våra datorer. Haha, kort sammanfattning om min morgon, men iaf. Idag skulle jag ha hängt med Johanna till Wilma & fota när hon red, men tyvärr kunde jag inte följa med idag, så jag ska nog fota henne imorgon istället. Det blir nice! ;) Så idag ska jag nog vara med min kusin (kanske hela dagen, vem vet..?), men med henne hittar man nästan alltid på något, så kanske inte blir sådääär toppenbra uppdatering, men som jag brukar säga, jag försöker! Och idag KOMMER bildbomben, ska börja genast att redigera bilderna. Fy mig för igår att jag inte la in dom, skyll på mig! ;) Ska börja att redigera bilderna nu, så dom kommer väl upp om någon timma skulle jag tippa på! :P


HAHAHAHAHAHAHAHAHA, första gången jag red på Skutans Gård i ridgrupp, haha, jag dööööööör! Har film när jag rider också, och jag kunde inte ens rida lätt, haha, ser skit sjukt ut xD

Sista inlägget för idag.

Detta blir sista inlägget för idag & med detta inlägg så tänkte jag säga godnatt, för nu ska vi kolla på film! Hörs imorgon, söta läsare ♥


Jättegammal bild på mig och Neff. Sugande kvalité för då hade jag världens dåligaste mobilkamera xD I den åldern hade jag inte direkt systemkamera. Men iaf, gammal är den. Finfina ponny <3

Två bilder.

Nu var jag snäll & redigerade två bilder så ni iallafall kunde få se några ;) Men jag lägger in mer imorgon som sagt.




Nu la jag in i PNG, hoppas det blev bättre kvalité nu, men det borde det väl ha blivit? (:

The Grudge 3.

Förlåt att jag inte har bloggat så värst bra idag.. La in en bildbomb, men tog bort de inlägget då jag ska byta till PNG istället för JPG. Det är bättre kvalité i PNG också, & det cpade förut när jag la in i PNG, så jag sket i det. Men nu vet jag hur jag ska göra iaf. Men jag hann inte redigera klart alla bilder, men det får fixas imorgon. Jag lovade tyvärr att jag skulle fixa det idag, dock har jag ju inte gjort det.. Mitt fel, helt klart, käll på mig bara! Det är rätt, man ska göra det man lovat, men nu blev det inte så.. :(

Har kollat på skräckfilm nämligen The Grudge 3, jättebra film faktiskt! :) Den var väl lite obehaglig i vissa tillfällen, men inte satt man sket på sig direkt.

Jag och Jennie ska kolla på en komedi strax, najs! Sen lär vi nog lägga oss.

 
Hon är med i The Grudge, snygging alltså.. xD

Hiss/diss?


Allroundschabrak Sport Gold Medal® 299:- från www.hooks.se.

Hiss eller diss? :D

Skitväder.

Ja, som nog alla redan märkt så är det värsta skitvädret ute. Men jag har datorn på iaf, hehe, busigt! Min kusin har kommit och vi sitter vid våra datorer & har tråkigt. Men nu har vädret lugnat ner sig lite, det var värre förut. Vi lyssnar iaf på musik & har tråkigt. Blev lite förseningar med bilderna, har varit seg på att redigera, men dom kommer i nästa inlägg! Så nu vet ni!

 

Vinnaren av minitävlingen!

Jag har nu utsett en vinnare & det blev... Emma Abrahamsson som fick 11 röster!


På andra plats har vi... Julia Wester som fick 5 röster!

På tredje plats har vi... Ellen Nilsson som fick 4 röster!


Emma vinner en gratis header + kodning.
Julia vinner två redigerade bilder på henne och hennes favoritdjur.
Ellen vinner en redigad bild på henne och hennes favoritdjur.  

GRATTIS TILL ER!
Ni som vann nu får höra av er till mig, ni har ju min msn, så! ;)
Nästa gång hoppas vi på fler deltagare & fler röster! :D
De kommer komma upp flera tävlingar, så håll utkik.

Mina planeringar resten av veckan.

Resten av dagarna ser ut såhär.

Onsdag: Slappa & blogga, sen kommer även min kusin hit och då ska vi nog kolla på skräckfilm hos min farmor, sen sover hon hos mig.

Torsdag: Vara ett tag med min kusin, sen kanske fota Johanna när hon rider Wilma (:

Fredag: Slappa på förmiddagen om inte andra planer, sen möte på Blåkulla.

Lördag: Maja kanske sover över här! :D

Söndag: Umgås med Maja om hon sover över.

Såhär ser min vecka ut ungefär, kanske inte direkt sådär jättebra uppdatering, men jag ska försöka! :)

Tror att ridlektionerna börjar nästa vecka, iaf längtar dit! :D Ska få en ny ridlärare i både vanliga ridgruppen & i hoppgruppen, naaaaajs! :D


Favorithästar jag haft genom åren jag ridit.

Förra gången tog jag de favorithästar jag haft på Skutans Gård då jag red där, men nu tänkte jag ta Blåkulla Gård istället (där jag rider nu). Där har en söt liten sköthäst vid namn Conquest som är min favorithäst (som ni nog redan vet om).


Conquest som ni nog vet ganska mycket om nu, men iaf, han har en otrolig personlighet. Han är både söt & envis (tycker jag). Han kan kaxa mot andra hästar i hagen, då han inte har sitt exemtäcke på sig. Nu när han har det står han i en annan hage med andra hästar, det tycker han inte alls om. Stackaren.. Han har solexem och han måste gå runt med exemtäcke hela sommaren. Eheh, jag tycker att han ser ut som en utomjording, som nästan alla andra tycker också, men ändå är han så sjukt söt i den.. Men det är väldigt synd om honom då han kliar sönder pannluggen, manen & svansen. Ett tag såg han verkligen förjävlig ut.. :( Men iaf, jag rider honom ganska mycket, tävlar honom också. Har tävlar honom i både dressyr & hoppning. Det har gått rätt så bra. Jag har väl klantat till mig några gånger, men Conquest har skött sig bra alla gånger ;) Jag är även skötare på honom, i början gick det åt helvete rent ut sagt. Jag var lite rädd för honom då han försökte bitas & var sur exakt hela tiden. Men idag gör han nästan ingenting mot mig, det kan hända att han försöker nafsa till, men då säger jag till han på skarpen & då slutar han. Det kan ju vara så att vi båda har fått bättre kontakt. Jag har varit skötare på honom ett tag nu. I början var det kanske inte direkt kärlek, då det mest bara var jobbigt då jag var rädd, men nu går allt klockrent ;) Ja, han har en lite speciell personlighet, men för det så älskar jag honom lika mycket ändå. Den ponnyn betyder verkligen mycket för mig, han gör mig glad, den lilla sötisen. ♥

Skulle kunna skriva dubbelt så mycket, men det får väl räcka? (:

Frukost.

Sitter och redigerar bilderna från igår. De kommer komma flera bildbomber (alltså kommer jag skriva bildbomb, del 1) osv.. Jag tycker att det är lättare att göra så, så det förbli så också! Ska käka frukost nu, sen ska jag lägga in den första delen av bildbomben från igår (som jag lovade, heh) ;) Sen efter det kommer de fyra vinnarna av minitävlingen! :D Nu måste jag ta något att äta innan min mage sprängs. Hörs snart!


Jag och Cilvia i hoppgruppen.

Vill ni se videor när jag rider henne? Jag har massvis!


Vinnaren av finn fem fel.

Nu har jag utsett en vinnare av finn fem fel igenom att lotta då det var flera som hade rätt..
Vinnaren är.... Emma Hösöyen! Grattis till dig.
Kika in på hennes blogg genom att klicka på hennes namn!
Ska länka henne nu i 3 dagar här på bloggen.

Orginalet


Redigerad


1. Mina glasögon är borta.
2. En del av grimskaftet är borta.
3. En vit ''rand'' på min hanske är borta.
4. En knapp på min jacka är borta.
5. En av ventilations''hålen'' på hjälmen är borta, de till höger längst ner.

Duktiga var ni som var med & gissade, ni är också värda en länk:
Rebecca - www.haningeryttare.blogg.se
Emilie -
www.domryttarna.blogg.se
Johanna -
www.satsanderyttaren.blogg.se

08:56

Godmorgon, här sitter jag då, vaknade precis. Heheh, ingen direkt sovmorgon alls, men har man en lillebrorsa som är högljud så har man. Idag är det onsdag, har inga planer inför dagen förutom att ta det lugnt & blogga som tusan idag. Jag ska även lägga in bildbomb från igår, avsluta minitävlingen och utse en vinnare, & även samma sak i finn fem fel ;) Är sjukt ''shoppsugen'', vill verkligen till Hööks.. Ska iaf göra det innan skolan börjar & då blir det att shoppa gärnet. Men ah, jag ska fixa det jag ska göra nu!


Haha, jag och Dionne xD

Sängen väntar på mig..

Tyvärr hinner jag inte lägga in bilderna, har dock inte hunnit redigera alla bilder än.. men imorgon kommer dom, det kan jag lova er! Har iaf kollat slut på filmen nu, den är så jäkla grym! :) Men nu väntar sängen på mig, så jag borde gå till den nu, innan den blir arg på mig. Nädå, men idag är det bra med besökare också! :D Imorgon kommer jag nog uppdatera bättre då jag nog kommer vara hemma hela dagen. Har ni några önskemål om vad jag ska blogga om, så äre bara att kommentera! Ska även avsluta minitävlingen & utse en vinnare till finn fem fel också ;) Så det får ni se fram imot! Vi hörs imorgon, då ska jag skärpa mig & uppdatera lite intressantare inlägg. Godnatt! ♥


Söta ponny <3

Liar liar.

Nu ska jag kolla på en komedi som heter Liar liar, trevligt trevligt! Alltså blir det mycket skratt, hehe :P Den filmen är sjukt rolig! x'D Ska äta lite godis & sånt mys. Därefter om jag hinner lägger jag in en liten bildbomb från idag! :) Annars kommer det imorgon, jag lovar. Har inte några planer inför morgondagen så jag blir nog hemma hela dagen antagligen! Vi hörs senare!


Emilie och Dillon, söta va? (: Bild fotad innan sommarlovet av mig.

Titta, vilken fin kompis jag fick idag.


Hehe, fin kompis va? :D

Smakprov.


Vill ni se mer bilder? :)


Vilket toppen väder till fotografering, verkligen..

Hej, har varit hemma ett tag nu. Fotograferingen gick super, dock spöregnade det & jag menar verkligen att det spöregnade. Inte sådääär jättekul då man ska fotografera, men det gick över sen som tur var & då blev det bra bilder när solen kom fram sen! :D Rekommenderas verkligen inte att fotografera när det regnar, det är ju dock inte bra för kameror. Håller iaf på att ladda över bilderna till datorn, så jag tänkte redigera de bästa så får det bli ett litet smakprov, vad sägs om det? :D Fick helt okej bilder, svårt med inställningarna, men det blev bra tyckte jag iaf!

Pappa ringde också & sa att jag har fått en plats i ponnycupen i dressyr. Nu är jag skitglad! :D Nu blir det att satsa lite mer på dressyren också. Det är möte på fredag tydligen & då får jag lite mer information, nu blir det verkligen att kämpa & satsa! Nu jäklar alltså! :D Men ja, jag vet knappt något, så jag berättar mer sen när jag fått mer information ;)

Nu ska jag fixa med bilderna, återkommer när det är klart! :D Så kan jag visa några!


Sött litet föl vid namn Lecker som jag fotade förut (:

Ska strax gå.

Trodde jag skulle hinna med att göra tidsinställda inlägg, men det hinner jag tydligen inte nu, jag måste gå strax.. :( Om ca 10 minuter, för jag måste köpa en bussremsa också. Måste stänga av nu, bloggar när jag kommer hem & kanske när jag är på tåget. Hejdå! ♥

Idag = fotodags.

Godmorgon, här sitter jag som redan är vaken. Ställde alarm på 09:00, men jag vaknade tidigare. Hamnade sen här. Ska strax äta frukost & fixa mig. Idag blir det att möta upp Julia W & Julia K för att åka och fota Rebecca & Mika. Blir spännande! Kul att äntligen få fota lite. Är så jäkla fotosugen, så nu blir det nog att bomba! :D Om jag får kommer jag lägga in lite på bloggen sen när jag redigerat några! (: Jag antar att ni vill se? Ska göra tidsinställda inlägg till er, så slipper bloggen vara tom. Måste väl gottgöra er för igår, då jag inte alls bloggade bra! Men hoppas ni tyckte om videon jag gjorde. Nu ska jag fixa iordning frukost, hörs när jag kommit tillbaka!


Frida och Hellen som jag fotade innan sommarlovet (tror jag det var..?) Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D | Bilden är oredigerad. ;)

Soova.

Jag höll inte det jag sa med att uppdatera bra idag, förlåt.. Men jag har inte alls haft så stor blogglust :/ Men iaf, imorgon ska jag Julia W och Julia K åka & fota Rebecca och Mika. Blir nice! Ska ladda kameran & allt ikväll så det är klart tills imorgon. Kommer hinna blogga imorgon, ska försöka hinna med lite tidsinställda. Nu ska jag lägga mig, godnatt!

Datorn segar, så ingen bild.. Sorry.. :/

Videon.


Heheh, jag failade lite på 70 cm, men det kan inte alltid gå bra, det borde man nog lära sig annars blir det bara pannkaka av allt x)
Ingen musik, annars dampade det! :( Provade innan men då gick det inte at kolla på videon..

Förlåt för dålig uppdatering..

Ja, förlåt för sämst uppdatering. Statistiken har varit urdålig idag, men det kanske beror på min uppdatering isåfall.. Har inte heller vetat vad jag ska blogga om, om ni har några förslag dela gärna med er då! Har iallafall gjort en video när jag tävlar Hilda, den kommer upp strax.
Imorgon blir det kanske att fota när Rebecca rider, ska försöka få med mig Emma också, hon verkade vilja följa med så jag ska höra med henne sen när hon loggar in ;) Sen ska jag nog fota Johanna någondag också och kanske Emma Klang. Vi får se hur det blir, men jag ska försöka lösa allt på något sett. ;) Men först måste jag prata lite med Emma. Men nog om det. Videon är klar nu så den kommer upp i nästa inlägg & nu får jag skärpa mig med min uppdatering, ikväll blir det bättre!


Jag och Conquest en tävlingsdag :)♥

Tråkdag.

Rubriken säger väl allt & det blir väl så att bara sitta hemma & tråka. Men jag ska inte sura för det, för det är bättre att uppdatera bättre än vad jag gjort idag. Men jag har tyvärr inte gjort så många inlägg än, men det kommer, i promise! :D Om ca en kvart ska jag glo på ett program som varar i en halvtimma, sen lär jag väl försöka blogga som tusan hära, satt det inte blir för tråkigt! x) Håller på att fixa lite videor som jag tänkte ta & visa, ex. när jag tävlar Hilda i både 50 cm & 70 cm, ifall ni vill se? :D Ska fixa lite videor som ni kan få se, så det är väl de jag ska hålla på med idag. Iallafall att sätta ihop dom lite ;) Vi hörs lite senare, men då blire bättre uppdatering! (:

Juste, Emma har också slutat gästblogga nu, hon bloggade fram tills igår & nu är det bara jag som bloggar ;) Så ni vet, men om jag t.ex reser bort så fixar jag gästbloggare!


Haha, jag och Neff failar över hindret (eller iallafall jag med min galna sits på den bilden, haha) x'D

Hilda.

Tänkte att jag kunde bjuda på lite bilder när jag tävlade en fjording på Skutans Gård vid namn Hilda i år. Det var i maj (tror jag det var?) ;)




















Lite av bilderna på mig och Hilda när jag tävlade henne ;)

08:54

Godmorgon! Igår hade jag 108 besökare! :D Snacka om att man blir glad! Lika bra ska det bli idag, ellerhur? (: Idag är det måndag då, vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Det blir nog att slappa eller nåt & blogga såklart! Det verkar som att det ska regna i veckan, så vi får se ifall det blir att fota, men det löser sig nog. Nu ska jag fixa frukost, sen kommer jag tillbaka hit & får hitta på något att blogga om (:


Jag och Curt i hoppgruppen 2010 (:

Fruktansvärt trött.

Börjar bli väldigt trött nu, så jag ska nog gå borsta tänderna & sen lägga mig och sova ;) Imorgon är det måndag & då blir jag hemma ensam, så då lär det bli nästan lika bra uppdatering som det blev idag. Kommer iallafall sitta vid datorn, helt klart.. :p Om jag inte hittar på något att göra med någon kompis eller så, men det tror jag inte x)

Glöm inte att följa mig via bloglovin! :D


Slumpad bild.

Regn, regn, regn och ännu mera regn!

Ursh, vilket väder det är ute. Tur att man inte har varit ute idag, då hade jag blivit genomblöt! xD Det har nästan spöregnat hela dagen, så det har varit lika bra att sitta inne. Hoppas bara att det blir finare väder veckan som kommer! Det blir ju ingen fotografering om det regnar precis, så hoppas att vädret blir bra! Ska höra med Emma också när vi ska åka & kolla på medryttarhästar, det blir antagligen i veckan! :) Ska försöka hitta på något kul nästa vecka, har lite planer, men behöver nya bilder till bloggen också, så.. Måste foooota! Sen ska jag även blogga & slappa. Nu börjar statistiken närma sig runt 100, jag är happy! :D Har bilder från Fiversätraö som jag inte visat er, men det får fixas i veckan. Ja, vad ska man mer blogga om..? Har jag inte bloggat tillräckligt nu, det är över 15 inlägg jag skrivit idag igen, ehheh.. ^^ Något till inlägg blir det nog, jag tycker verkligen att jag har varit duktig på att blogga, inte sant? :D Nu ska jag spela lite på datorn ;)


Fina Neffis <3

Hiss/diss.

HISS:

Gillar dessa lindor skarpt! Jag tycker att de är sjukt snyggt men en lite annorlunda färg än t.ex svart/brun/vit. Enligt mig så är det mycket coolare/snyggare med dessa färger! Stor hiss till dom här lindorna :D

DISS:

Som jag skrev så tycker jag att svart/brun är en tråkig färg på lindor, visst kanske det är snyggt på vissa hästar. Men jag gillar mer färgglada färger på lindor. Dom är snygga, men det är en tråkig färg, det är det som är grejen tycker jag! Så det blir en diss.

Wooooohooo!

OMG, besöksrekord! Fan vad grymt, jag har 80 besökare nu, jag är så jäkla lycklig just nu.. Trodde aldrig att jag skulle klara att få 80 besökare, men mer kan det bli ellerhur!? :D Nu kämpar jag som tusan!

Duschade nyss, kände mig äcklig & svettig, så det var verkligen bra att hoppa in i duschen. Har även tränat lite också, i ca 10 minuter. Har inte tränat på ungefär... 3 månader, då jag bara har slappat mest nu på sommarlovet, så jag tare lugnt lite i början. Har sen bestämt att jag ska jogga ute varannan dag typ om jag inte rider (på kvällarna dårå). Sen även börja simma lite då & då, gå upp i vikt & få muskler! :D Snart början skolan också, suuuuck, så ska man börja i 8:an, omg betyyg, jag kommer seriöst dö.. Vet inte alls om jag kommer klara av det. Suger redan på nästan allting, så nu blir det kämpigt. Kommer inte blogga lika mycket tror jag, sen börjar ju även ridningen, men jag brukar inte kunna hålla mig borta från bloggandet, så ni ska vara glada för det!

Nästa vecka ska jag nog ut & fota lite när några rider. Är så jäkla fotosugen just nu, så det skulle verkligen passa jättebra att få fota lite, speciellt på ryttare & häst, vilket jag tycker är superkul! Sen ska även jag & Emma kollar på medryttarhästar, det blir nice! (: Nu tänkte jag göra en hiss/diss, så det kommer i nästa inlägg!


Amanda och Daylight som jag fotade för några veckor sen. :P

Svar på frågor från frågestunden.

Sådär ja, nu är min frågestund avslutad så nu tänkte jag svara på dom frågorna jag fått in av läsarna :) Dock blev det inte så många som jag hade trott. Men bättre än ingenting, ellerhur? Hoppas du blir nöjd med mina svar till dina frågo du ställde. Tack för alla frågor!

MICHELLE K.
1. Vilken är du favoritfärg.
Svar: Jag gillar alla färger, mer eller mindre. Men jag älskar verkligen vinrött & marinblått!
2. Vart bor du?
Svar: Kan inte ge ut min exakta adress via internet. Men jag bor i Haninge, ca. 15 min från STHLM.

JOSSAN.
1. Vilka hästar betyder mest för dig?
Svar: Knutte & Lydia, betyder mest för mig ♥ Jag älskar dom lika mycket, fast på olika sätt!
2. Vart skulle du rida om du inte red på skutan?
Svar: Då skulle det nog bli Enskede ridsällskap eller Vendelsö ridskola.
3. Vad satsar du på?
Svar: Allround, men mer åt dressyrhållet! Men älskar att rida ut & NH-hantering :)
4. Vad för slags häst skulle du vilja ha som egen?
Svar: Har faktiskt ingen anning, finns otroligt många hästar med olika personligheter. Men rider eller provar jag någon häst & att det klickar mellan oss, då skulle jag kunna tänka mig att ha en sån häst som min egna. Och om du undrar vilken ras jag gillar & har som favorit, så är det Welsh Cob. Många Welsh Cob hävdar sig väl inom dressyr, även upp på SM-nivå (ponnyer) tack vare deras utmärkta gångarter & utstrålning.

LINA.
1. Kan du inte berätta om Falcon?
Svar: Javisst! Falcon är en maxad D-ponny, korsningsvalack på 16 år som jag provred vintern 2009 (om jag minns rätt) för att bli medryttare. Han står i Ösmo/Sorunda, nära till ridskolan Sorunda RK. Jag åkte dit med min vän Julia W när jag jag provred honom. Medans hon väntade i stallet så red jag & Märta (ägaren) ut på Falcon & hon på en C-ponny sto. Vi pratade på medans vi skrittade hästarna en bit, sen så travade en stund. Sen så fattade vi galopp på en uppförsbacke, jag var inte riktigt förberedd så kom lite på sidan men sen så rättade jag upp mig & då gick de bra. Vi red i ca. 1 timme, då red vi bland ridvägar, skog, upp/nerförsbackar & på asfalt (i skritt). Vi kom tillbaks till stallet & red en stund på ridbanan, jag fick galoppera om jag ville men jag var lite osäker på om jag skulle göra det, då det var hög snö & visste inte riktigt hur det skulle gå till & hända. Men jag skrittade & travade i allafall :) Sen så skrittade jag av honom. Jag & Märta bestämde att vi skulle testa att jag skulle rida honom 1 dag/i veckan till att börja med. Och så blev det så, jag red han 1-2 ggr till. Men det var rätt jobbigt att ta sig dit+ att det var vinter. Tog över 1 timme att åka kommunalt dit, så till sist bestämde jag att sluta på honom. Vilket var trist för jag gillade verkligen honom. Har provridit ponnysar innan, men han var den ända jag fastnade för. Men så kom avståndet ivägen för mig, hade han bott närmare så skulle jag självklart fortsatt vara medryttare på honom. Men men, sånt är livet! Fast nu så har jag kontakt med hans ägare via fb, så de är bra :)
2. Hur länge var du medryttare på honom? Roligaste minnet & så?
Svar: Jag hann ju tyvärr bara rida honom 2-3 ggr, men roligaste minnet tillsammans med honom var när jag provred honom!

AZALEA.
1. Hur långt vill du komma i ridningen?
Svar: Så långt det går bara går, så vill jag hålla på med hästar livet ut. Hästar är otroligt vackra & intelligenta individer som finns här på vår jord. Så ja, jag ska hålla på mycket med hästar & ridning. En av mina högsta drömmar är ju att ha egen häst uppfödning som äldre :)

JULIA W.
1. Vilket är ditt roligaste hästminne?
Svar: Det var en svår fråga, då jag har många! Kan dra upp 2 st, men kom ihåg att jag har många fler. Men mitt roligaste hästminnet var nog när jag red ut barbacka på Brisk, Lina på Zefyr & Lollo (min förra ridlärare) på Finess/Hilda. Vi skulle gå över ett dike & då hoppade Brisk över, & då hamnade jag lite framför & när vi galopperade :P Andra gången var när jag var med på en aktivitet, 1 timmes uteritt på Fandango. Då red vi till ängarna & andra stigar, där vi fick skritta, trava & galoppera! Vi gick över massa diken & på ett av dom så hoppade Fandango till andra sidan (eller nja, inte direkt hoppade men kändes stort/långt i allafall) & så hamnade man framför sadeln, haha xD Och när vi galopperade så bockade han 1 gg, så det var det roligaste med hela uteritten för det var första gången en häst bocka med mig på ryggen & för jag tyckte det var hur roligt som helst! :D Och ett av mitt vackraste minne var sista gången jag red Lydia innan hon åkte vidare till nästa fodervärd. Ridpasset på ridbanan i skritt & trav gick väldigt bra & jag var/är jättelycklig för vi hade otroligt bra samspel & kontakt ihop ♥

AMANDA H.
1. Är de något på din kropp du är onöjd med?
Svar: Ingen anning faktiskt, men magen är jag inte så nöjd med. Så de fetter på magen måste bort nån gång! Sen så vill jag väll ha lite mer kött/fett på mina ben, samt på skinkorna :P Annars är jag nog rätt så nöjd med min kropp ;) Har ju kurvor, vilket är fint att ha enligt mig!
2. Vad satsar du på inom ridningen.
Svar: Har redan svarat på en liknande fråga. Kolla på Jossans fråga, nr. 3 längre upp :)
3. Hur lång är du?
Svar: 162 cm.
4. Vad är din favorit maträtt?
Svar: Causa, Spagetti med köttfärs sås älskar jag! Finns mer maträtter jag älskar. Och när det kommer till skräpmat, så föredrar jag att äta på Burger King eller Mc'donalds. Älskar Whopper & Big Mac! Max hamburgare är dyra i priset & så är dom inte så goda tycker jag.
5. Hur länge har du ridit?
Svar:  Ca. 3 år & ½ på Skutans gård.



Hoppoutfit.

Knopade ihop en liten hoppoutfit.


Skulle lätt vilja se ut sådär på en hopptävling! Men just nu har jag inte något av detta förutom de vita ridbyxorna dårå. Sen har jag ett liknande schabrak. Men sådär lär jag väl se om något år kanske? :D Sen vet jag inte heller om ridstövlarna är hoppstövlar, men aja xD
Bilderna är från www.hooks.se!

Vad tycker ni? :D

Dagens fråga!

Vad heter eran favoritblogg? :D

Min favoritblogg är blandannat www.ponnybrudarnaa.blogg.sewww.hastdiggaren.blogg.se m.m. 


Love this picture! ♥ | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D.


Home sweet home..

Kom hem ca. kl. 21.00 igår kväll. Vi packade in sakerna i hallen & sen fixade jag in dom nya kläderna i garderoben. Hann inte blogga då det var sent & att jag var för trött för att göra det, hehe :P Idag så redigerar jag lite bilder, men kommer nog inte kunna lägga upp några förens jag skaffat blogg själv då det här är sista dagen jag gästbloggar hos Louise. Vinner jag hennes mini-tävling tänker jag som sagt börja blogga igen! Då får ni räkna med att bilderna kommer visas! Jag skulle ha ridit med lärares quarterhäst, Luke som är 16 år & 167 cm den 17:e Augusti men fick ett sms att han har blivit halt på ena frambenet, vilket är tråkigt :/ Stackaren. Och dessutom har han flyttat till ett nytt stall, som ligger i Häringe. Men jag ska i allafall dit den 17:e. Och imorgon ska han till veterinären, så jag ska hålla tummarna! Tänker svara på alla frågor från frågestunden på nästa inlägg. Det här är sista dagen jag gästbloggar, men ni lär nog läsa mer om mig & mitt hästliv i Augusti ;) Kram! ♥


Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro.
Kan bjuda på 1 bild på våran hund Betsy (till vänster) & våra vänners mops Freja (till höger)!



Finn fem fel!

Jag höll vad jag skrev & jag lyckades fixa iordning en finn fem fel! :D Nu får ni tänka lite intensivt, det kan vara en aning svårare denna gång.. Men vi får helt enkelt se om någon klurar ut alla felen!

Orginal:


Redigerad:

Vinnaren blir länkad här på bloggen i 3 dagar! :) Lycka till nu!

Jag och Cilvia.

Tänkte visa lite bilder när jag red henne de sista gångerna i hoppgruppen då Elin & Emma fotade! Då red vi i hagen & hoppade där, vilket var nice! :)
















Elin har mer bilder på mig och Cilvia, men har inte fått dom ännu. Ska tjata lite på henne, så jag kan visa dom! Sen måste även jag skicka massa bilder till henne men det är en annan historia xD

Nästa hoppgrupp blir på måndagar & ska typ börja i september, vi ska även få ny ridlärare, spännande! :D

Glöm inte!

Glöm inte bort att rösta på mig, i Louises mini-tävling som hon har här på bloggen! Det är bild nr. 1- Emma, högst upp. Vinner jag en bloggdesign+ kodning av Louise, då ska jag börja blogga igen på min egna blogg :) För har tråkigt nog inte mycket tid över för
att sitta fundera över hur min bloggdesign ska se ut. Så skulle vara superbra om jag vann! Tack för er alla som röstar på mig & min bild ♥

För att komma till inlägget & rösta, klicka HÄR!



Skillnad?




Nu

Skillnad? xD

Skutans Gård.

Glömde helt bort att jag skulle lägga in en bildbomb som jag fotat när det var hopptävling på Skutans Gård. Så här kommer lite av de bilderna! (:












De var en del av bilderna! Jag måste verkligen ta mig ut och fota mer på tävlingar, även utveckla mig mer till en bättre fotograf, vilket då är superbra om jag tar mig ut till olika tävlingar. Funderar på att eventuellt ta med någon kompis eller kanske pappa till någon tävlingsplats & fota lite, kul att få fota lite på andra stället än bara Skutans Gård & Blåkulla Gård, men jag ska även fota tävlingar där. Men jag ska nog fotografera mer när det kommer tävlingar, om jag inte själv tävlar då jag verkligen älskar att tävla & då kan jag ju inte själv fota, men det löser sig! (:

Godmorgon!

Godmorgon på er!
Omg, redan 30 besökare, inte dåligt! Nu går det bara bättre & bättre! Älskar er, läsare! ♥ Skulle inte ha fortsätt att blogga om det inte var för er.
Vaknade iaf runt halv 10, åt sedan frukost & sen hamnade jag här. Idag blir det nog bara en slappdag också, det regnar ute just nu, vilket inte är så mysigt. Därför är jag inne idag med. Imorgon blir jag själv hemma, vet inte riktigt vad jag ska hitta på då. Kanske hittar någon att vara med eller nåt sånt.
Någon som vill bli fotad när den rider, hojta till då, jag är fri nästan hela nästa vecka! :D De blir väl att hålla bloggen i topp idag igen, igår lyckades jag rätt bra & då bloggade jag verkligen mycket, över 15 inlägg igår, är inte det bra? (: Ska försöka hitta på något roligt att göra i bloggen, ni har fortfarande fram till onsdag att rösta på finalisterna i min minitävling! Glöm inte den. Kan lika gärna länka den här med! Så klicka HÄR för att komma dit! Jag tänkte göra en finn fem fel, så håll utkik! Det kan väl vara lite kul att få gissa lite också & inte bara läsa hela tiden? x)


Jag och Conquest på ridläger 2011 ♥

Duktig jag har varit idag!

Hehe, jag tycker att jag har varit duktig idag, har nämligen skrivit mer än 15 inlägg idag! :D Är man inte duktig!? Eller vad säger ni? Ganska intressanta inlägg eller..? Hela dagen har jag väl spenderat med min lilla dator, jag är helt beroende av den, jag är nog min dators största fan tror jag! xD Haha, nejmen, har suttit & kommenterat massa bloggar, vilket jag tycker är rätt kul! Har hittat lite nya roliga/spännande bloggar att läsa också, tänker följa dom också!

Har även tränat lite & tagit hand om brorsan som hela tiden busat typ. Jobbig unge alltså, värsta trotsåldern, suck.. Ska iaf sova nu, är så himla trött så jag håller på att somna reda nu. Ska spela lite spel på mobilen, sen lär jag väl somna. Imorgon har jag inte hittat på något att göra, men det blir väl som idag ungefär skulle jag tro. Nu ska jag borsta tänderna, så mina tänder blir lite glada för en gångs skull! Godnatt fina läsare, idag har både ni och jag varit duktiga! Över 50 besökare, men mer måste det ju bli ellerhur? :D


Slumpad bild på mig och Conquest, haha, jag var liten där, det kan väl ha varit för ca ett år sen? (:

Bloggtips.

www.hastdiggaren.blogg.se
www.ponnybrudarnaa.blogg.se
www.ponnysanning.blogspot.com
www.nellieberntsson.blogg.se

www.allroundmuppar.blogg.se
www.teamryttarna.blogg.se
www.domryttarna.blogg.se
www.satsanderyttaren.blogg.se

Läsvärda bloggar verkligen! ♥


Hahahaha, den här bilden är så... failad! xD Cilvia hoppar typ 1 meter ifrån hindret.. :P

Favorithästar jag haft genom åren jag ridit.

Jag har ridit i ca 4 år, och jag har ridit på en ungdomsgård som heter Skutans Gård. Det är direkt ingen ridskola. Men där red jag iaf ibörjan när jag började rida, där red jag i ungefär 3 år (tror jag?). Där hade jag alla möjliga favorithästar, det var ifrån seg ponny till busig ponny. Men de är nog två ponnyer som har betytt mest för mig där. Och det är Silja och Neff, de red jag väldigt mycket under den tiden jag red där. Dock lever inte Silja längre då hon avlivades & Neff såldes till Skåne.. :(


Silja var verkligen en speciell & underbar häst. Hon var inte som alla andra utan hon hade en verkligen otrolig personlighet. Red henne ganska mycket, hade även henne på ett ridläger, första ridlägret jag gick på faktiskt & det var -08. Vi gjorde alla möjliga saker så som hoppa bana osv.. Jag minns dock inte så mycket av de ridlägret. Men jag hade iaf askul! Red henne även väldigt ofta på friridingar, har även videor när jag galopperar på henne. Jag red själv på volten en gång & det gjorde jag även på bilden på mig och henne. Det var verkligen superhärligt. Saknar denna ponnyn något otroligt, hon var verkligen speciell & jag saknar henne galet mycket innerst inne ävens fast jag inte visar det eller skriver något om henne i bloggen. Tyvärr hann jag inte uppleva så mycket med henne, då hon var tvungen att avlivas.. R.I.P fina ponny, Silja! ♥


Neff gillade jag i stort sätt hela tiden, från början tyckte jag att han var otroligt vacker. Men jag var väldigt rädd för honom, då han alltid brukade bocka. Under den tiden då jag började på Skutans Gård hade jag inte direkt honom som favorithäst. Men jag fick önska häst en dag när jag kom in i stallet då ridläraren frågade, och då ville jag testa Neff. Tyvärr ramlade jag av då han bockade, så jag skrittade bara resten av lektionen då pappa ledde mig. Började rida honom mer & mer, vi utvecklades också otroligt mycket! Jag red han nästa hela tiden under en period. Mycket på friridningar, även så fick jag rida igång honom efter att han stått ett tag & haft ont i ryggen. Så jag skrittade ut på han i skogen i backar och sånt. Har även haft honom på ett ridläger, och det är nog det bästa jag gjort i mitt liv! Vi fick bada med hästarna och det är nog det bästa jag upplevt med häst. Det var så jäkla mysigt & jag var skitstolt. 20 juni 2011 såldes han och åkte till en ny ägare, så nu står Neff i Skåne.. Han har det bra där & jag hade kontakt med ägaren ett tag i början, men idag har jag inte pratat med henne sen i september förra året, borde verkligen ta & snacka med ägaren och fråga hur han har det. Han är så otroligt saknad.. Den ponnyn har jag nog lärt mig mest på, jag har gjort alla möjliga saker med honom så som tävlat i både dressyr/hoppning, hoppat 75 cm, badat, stegrat, ridit barbacka & hoppat. Det var inte så många som red honom nämligen då han brukade bocka. Men han var iallafall sjukt speciell, den lilla fina ponnyn! ♥
Skulle kunna skriva mer, men det blir nog bara jobbigt att läsa.

De får nog räcka för detta inlägg, nästa gång får det bli mina favorithästar/favorithäst på Blåkulla Gård istället. Jag börjar få ont i fingrarna av att skriva x)

Smile!


Kommentarerna börjar rulla på framåt nu, nu blir jag glad! :) Kärlek till er läsare! ♥
Det blir bara roligare att blogga när man får mycket kommentarer!

Failbilder när jag tävlar.


















HAHAHAHAHAHAHA, jag rider så dåligt på dessa bilder så det inte är saaant! xD
Nästa termin, då jäklar måste jag skärpa mig!


Kärlek till dig! ♥


Resten av bilderna från igår.

Eftersom att jag inte har några idéer om vad jag kan blogga om, så får det bli en bildbomb på resten av bilderna från igår! :)














Stör mig verkligen på den där tråden vid texten, men orkade dock inte redigera bort den.. Men vad tycker ni annars om bilderna med tanke på att de äntligen är nyare bilder i bloggen. Då borde ni ju vara nöjdare för vissa klagar ju på att jag lägger in samma bilder. :P

Mina hästsaker jag har hemma.

Tänkte ta & berätta vad jag har för hästsaker hemma..

- 2 säkerhetsvästar.

- 2 ridhjälmar.

- Ett par ridstövlar (som är typ i plast eller nåt).

- Ett vitt-schabrak & en vit-vojlock.

- Två ryktlådor.

- 3 ridspön.

- Ett paket hästgodis.

- Ett par ridskor i stålhetta.

- 3 par chaps.

- 2 ridhanskar (som jag använder, alla andra är trasiga).

Sen har jag massa ridkläder & sånt också, men det orkar jag inte räkna.. xD
Är iaf verkligen i behov av nya ridgrejer, jag är sån som alltid vill ha nya grejer.. Vet inte om jag tagit med allting, men det är iallafall vad jag vet! ;)

 
Haha, där rider jag med min gamla ''dåliga'' väst x') Hade inte direkt någon snygg outfit där, det var två år sen så :P

Vill bara påminna..

.. att minitävlingen avslutas på onsdag! Så passa på att rösta nu innan det är försent!
Klicka HÄR för att komma till inlägget ''Finalisterna till minitävlingen''!


Jag funderar på om jag ska fixa lite videor som jag kan lägga in på bloggen. Lägger knappt in videor, så jag tänkte höra med er vad ni säger.. Så, vad tycker ni? Ska jag börja lägga in mer videor när jag rider på bloggen? Får se till också att pappa filmar lite när jag rider också! ;) Sen har jag ju även en medryttarhäst på G, så där blir det också massa filmande om det blir av att jag blir medryttare. Så, kommentera nu om ni vill se lite videor, kan även visa lite gamla också, för jag har knappt några nya, isåfall ganska många från hoppgruppen & så! :) Ni bestämmer helt enkelt!

Har bara suttit här vid datorn, fastnade här, hahah. Tror att jag ska träna lite senare, bygga upp mer muskler vetni! :D Sen blir det väl bara att slappa antar jag. Åh, vad jag vill rida just nu. Typ att få rida hur man själv vill & typ hoppa hinder i skogen, rida på ängen eller vad som helst, omg vad mysigt! Just därför skaffar jag medryttarhäst för att få rida lite självständigt & bestämma själv vart jag vill rida/vad jag ska göra när jag rider. Det blir nog ett steg för en bättre ryttare, maybe? Nejmen, det är nog min största önskan just nu, att skaffa medryttarhäst, för jag vet att jag inte kommer få någon foderhäst/egen häst just iallafall, så det är väl bäst att börja med medryttarhäst, det tycker jag är en bra början! :D

Nejmen nog om det.. xD Skriver av mig lite här om mina tankar just nu. Men min dag kommer inte bli så värst rolig, bara att slappa dårå! Uppdaterar mer senare, med lite mer bilder från gårdagen, fotade ju lite i hagen också! Så de får komma upp ikväll.. ;) Nu ska jag försöka hitta på något att göra, eller bara ta det lugnt!


Söta Dajm som jag har fotat för ganska länge sen (:


Jag och Conquest igår.

Emilie fotade lite när jag red igår plus dom andra som red. Hon red tyvärr inte då det inte fanns några hästar över, synd, men hon fick iallafall fota med min kamera. Kan visa de bästa bilderna! :D






De 3 bilderna blev bäst igår! (: Jag måste bara tänka på att lyfta upp blicken.. x)
Fotograf: Emilie Karlman | Kamera: Canon EOS 550D.

Hiss/diss.

HISS:

Tretorn Advance - Dessa ridstövlar är galet snygga tycker jag. De verkar också väldigt populära! Har sett jättemånga rida med dessa ridstövlar. Bra verkar dom också vara, så det skulle inte vara helt fel om jag hade dom i mina händer just nu. Är i stort behov, eller kanske inte ''stort'' behov av nya ridstövlar, själv har jag aldrig ridit med ridstövlar. Jag har just nu ridskor med stålhätta & chaps, men det är inte särskilt snyggt. Fast om jag köper ridstövlar blir det nog inte dom här ridstövlarna i första hand. Men stor hiss för dom! :D

DISS:

Tretorn Falsterbo - Jag tycker inte att dessa ridstövlar är särskilt snygga, gillar dom inte alls. Inte min smak för fem öre! Dom skulle nog inte alls passa mig, men självklart passar dom nog på andra. Men jag tycker inte alls om dom, så det blir en diss!


Drömhäst?






Så jäkla fin häst tycker jag! Om den var stor D-ponny, skulle det verkligen vara en perfekt ponny (ifall jag skulle köpa en). Hittade denna på hastnet.se & den är bara 7 år & en valack. Kärlek till den ponnyn alltså, så himla vacker! ♥ Älskar verkligen skimlar också, åååh! :')

Vad tycker ni? (:

Medryttare.nu VS hastnet.se?

Brukar ni leta medryttarhästar/foderhästar som t.ex medryttare.nu, hastnet.se eller någon annan sida?


Vilken sida gillar ni mest av medryttare.nu & hastnet.se? :)

GLÖM INTE!

Följa min blogg med Bloglovin!


Gangsterponnyn..?

Hade precis börjat läsa den bloggen, men igår sa alla att Nellie polisanmälde henne, så hon tog bort bloggen?
Tycker ni att det var rätt eller fel? Brukade ni läsa den skvallerbloggen?
Jag tyckte att den var rätt så spännande.. Men hon var ganska elak också!

De nya hästarna på Blåkulla.






Den mörkbruna heter MP Girl som är 7 år, maxad C. Den bruna heter Marco Boy som är 5 år, liten D.

Jag tycker att dom är sjukt söta! Vad tycker ni? :D

Bad update.

Dålig uppdatering idag, jag vet. Men idag har jag varit rätt så upptagen under förmiddagen. Vaknade runt 9 tiden, sen fixade jag iordning lite frukost. Har sen i stort sett passat min lillebror medans min mamma & pappa har städat typ köket & vardagsrummet. Och nu slapp jag min busiga lilla lillebror & satte mig här istället. Så ja, dagen har gått ut på att passa min lillebrorsa. Vilket inte har varit sådääär jättekul, menmen.

Nu sitter jag iallafall här & tänkte fixa med bilderna & lägga in dom i nästan inlägg! Fotade dom nya hästarna igår, vilket jag vill visa för er också! Dock stog dom en aning långt bort, men dom stog & åt. Fick iallafall rätt så bra bilder på dom! ;)

Ja, vad ska man hitta på idag..? Det blir nog en slappdag efter allt jobb i veckan, är så jäkla trött & orkar nästan ingenting. Bäst att vila upp sig & försöka uppdatera bra.. Det tråkiga är att jag knappt får några kommentarer eller besökare, skulle vara sjukt mycket roligare om jag hade mer besökare/kommentarer, men jag får väl kämpa på ändå..? Annars blir väl de läsare jag har idag ledsna över att jag inte bloggar, eller har jag fel?
Men nu ska jag inte sura över det, fixar bilderna i nästa inlägg :)


Lite suddig bild dock, men det är iaf jag och Cilvia i hoppgruppen 2011.


Pic's

Fotade en hel del idag, fick bra bilder, men en aning mörka i stallet dock, men utomhus blev det rätt inställning. Orkade inte direkt hålla på & böka med inställningarna x) Här kommer några av bilderna! Mer kommer någon annan dag, men ni får vara nöjda med dessa sålänge! (:

 

 

 

 
Conquest stackaren, har gått & blivit en utomjording, nä nu ska jag inte vara taskig mot honom, det är ju trots allt riktigt synd om honom.. ♥
De bilderna som är fotade på mig och Trixa/Conquest är fotade av Emilie Karlman.

Igångsättningen, dag 5.

Idag var det då sista dagen för igångsättningen. Kom ganska sent idag, pga att min pappa hade ont i huvudet & jag var även seg & hade försovit mig xD Men jag missade iallafall inget som tur var. Kom precis när dom höll på att ta in ponnyerna.

Vi skulle sen rida ut, & då tog jag Curt. Det var hääääärligt! Vad ska man säga om det passet, vi skrittade bara & red runt lite på olika stigar, i uppförsbackar & nerförsbackar ;) Sen åt vi lunch, därefter red vi igen. Då red jag bästa Conquest. Vi skrittade ut och skrittade fram dom där, vi red en väg jag aldrig hade ridit förut, det var häftigt. Sen red vi i ridhuset, travade & galopperade. Gick rätt så bra. Det går bara bättre & bättre för varje gång (: 

Sen gjorde vi inte så mycket, vi släppte ut ponnyerna, mockade/sopade. Sen smörjde jag & Frida, jag tog Conquests utrustning, det blev snyggt! Men jag slarvade lite, orkade inte heller göra tränset. Men det ska man sitta & smörja varje vecka sen när ridskolan börjar ändå så x) Pappa kom sen också, & då gick vi runt och fotade lite på hästarna. Fick bra bilder! Åkte sen hem när pappa hade sett dom nya hästarna.

Satte mig här nästan på en gång efter att vi hade kollat på bilderna på tv:n. Ska nu äta lite middag, sen ska jag tillbaka hit. Då tänkte jag redigera lite bilder från idag & visa några! :)


Therese & Mach som jag fotade för några månader sen ;)

Öströö Fårfarm.

Snart så ska jag få träffa min fina ♥ Fick veta av en vän att hon kommer tillbaks till Skutan den 14/8! Och då kommer även 4 fjordingar ifrån Taffnäs & 2 stora hästar från Grällsta Ridcenter, som Skutan hyrt in den här höst-terminen.

Torsdags, 4/8: Igår åkte hela familjen till Öströö Fårfarm, 1 km öster från Dagsås. Där har dom ca. 550 tackor av rasen Gotlandsfår. Dom har också ca. 12 amkor av rasen Highland Cattle. Man fick klappa små tama lamm i en hagen, gud så söta! Dom älskade att bli kliad bakom eller under örat :) Vi åkte också på lammsafari som kostade 50:-/person för alla över 2 år. Vi gav oss ut över Öströös vackra vidder & såg spralliga lamm & lurviga kossor. Turen tog ca. 1 timme. Det var en rolig & annorlunda upplevelse! Sen åkte vi hem & senare den kvällen gick vi till vännerna. Våra föräldrar & deras gick till en vän som hade sin husvagn lite längre bort. Så vi stannade i deras husvagn tillsammans med deras 19-årig son Robin, jag fotade hundarna medans min syster & Robin spelade Yatzy. Sen så kollade vi på roliga klipp på youtube :P Sen kom våra föräldrar, då var klockan så sent att vi gick hemåt.

Bilder från den dagen kommer, när jag kommit hem från Varberg!

Fredag (idag), 5/8: Idag har man börjat packa lite grann. Första gången det regnar i Varberg den här veckan vi varit här. Men det gör inget, för det är mysigt tycker jag! Vet inte vad vi ska göra idag, men det är väl inte mycket antar jag. Just nu skriver & webbar jag med Julia W från bloggen, www.Teamryttarna.blogg.se :D Ska bli roligt att träffa henne igen sen! Kanske bloggar senare om jag orkar, annars blir det på lördag kväll eller söndag FM. Hejsvejs sålänge!



Sleep.

Nu är det dags för sängen för min del. Har precis borstat tänderna lite slarvigt, orkade inte, är så himla trött så jag vet inte vad jag heter (som man brukar säga xD). Tyvärr så orkar jag inte göra några tidsinställda inlägg, men jag kommer självklart blogga imorgon när jag kommer hem! Plus att jag tar med mig systemkameran, så den ska laddas imorgon innan jag åker! Jag kommer säkert fota ganska mycket. Vet inte riktigt vad vi ska göra, vi har väl nästan gjort allt det jobbigaste (som att tvätta spiltor m.m). Kommer absolut lägga in bilderna sedan på bloggen, & fota lite på dom nya små söta ponnyerna ;) Nu ska jag lägga mig, är galet trött! Ska även upp tidigt imorgon igen x) Godnatt!


Jag och Dionne någon ridlektion slutet av förra terminen.

Mina misstag i ridningen.

- Jag har en ganska lång tid haft lite problem med sitsen, iallafall när det gäller fötterna. Har antingen haft hälen överdrivet för långt ner eller så pekar foten rakt ut, väldigt stort misstag jag har lyckats göra. Men känns som att jag börjar komma över det nu iallafall att komma ihåg att inte ha hälen förlångt ner.

- Jag har en gång i tiden ''sågat'', vilket jag inte alls visste om. Tydligen fick jag reda på det av vissa kompisar som har sagt det runt till alla. Det är nog det största misstaget jag gjort i ridningen faktiskt. Alla har väl säkert gjort det någongång, för att man tror att man gör rätt, fast man inte gör det. Alla har varit nybörjare, så..

Sen är det väl lite smågrejer, som t.ex förslarviga vägar på tävlingar, varit sur på tävlingar som har märkts mycket, vilket också är stora misstag! Men alla har ju gjort misstag, så, jag är ju inte ensam om det.
Men en sak ska jag ha klart för mig själv, 'det är förbannat svårt att rida'.

Fiversätraö, bildbomb 1.

Glömde att faktiskt att jag har fotat massa grymma bilder från Fiversätraö. Och nu tog jag min tid att redigera några, så jag tänkte visa lite! :)














Detta var under första dagen, så det var väl inte direkt några ''grymma'' bilder direkt. Dels att jag råkade redigera de två första bilderna lite knasigt, dom blev dock lite förmörka, men jaja. xD Har massa bilder på fåglar, som jag fick en hel del skitbra bilder på! Tänkte visa dom någon dag framöver. Kanske redan imorgon om ni har tur! Är ni snälla & kommenterar lite bättre, så lovar jag att redigera resten av bilderna också! :)


Igångsättningen, dag 4.

Idag var det alltså fjärde dagen på igångsättningen. Kom dit strax efter åtta tiden. Vi hade inte så mycket att göra idag, vi fick inte så mycket uppgifter att göra vilket var skönt, för jag är helt slut efter alla dessa dagar. Vi började rida på förmiddagen & då red vi ut. Red Conquest, vilket var supermysigt. Speciellt i skogen också, delvis var det ju sol också, vilket var så jäkla underbart & Conquest är ju bäst & söt som alltid. Han var så sjukt glad & pigg i skogen, hehe söt häst! Vi fixade iordning hästarna, sen var det dags för nästa pass. Fick rida Nobile, vi hämtade dom hästarna som var i hagen som skulle ridas. Nobile ville inte in, den busen. Så jag sprang upp & hämtade lite harve, så fick Sabina in honom. Fick lite nya kompisar. Nästan alla i den hagen kom & nosade på mig. Var liksom omringad av hästar, hahaha x) Söta var dom iallafall! När vi äntligen fick in Nobile så började jag borsta bort det värsta, sen kratsade jag hovarna, satte på benskydden & sadlade och tränsade. Vi red lite på utebanan i början av passet, vilket gick helt okej. Sen red vi i ridhuset & galopperade och lite sådant. Gick lite halvdant, en aning pigg & stel, men mysig var han ändå. I galoppen kändes det nog bäst, tror jag. Därefter vi hade ridit, åt vi lunch. Sedan myste vi lite med de nya pållarna, mockade & sopade stallgången. Båda hästarna skulle ridas, så vi hjälpte till att fixa iordning dom. Jag kan inte riktigt namnen på dom än, men det får jag nog lov att lära mig! Båda såg riktigt trevliga & mysiga ut. Lätt att man vill testa sen xD Därefter satte vi oss i caféterian & gjorde inte så mycket. Åkte sedan hem, fick skjuts av Emilies pappa till stationen, sen åkte jag bajsbussen hem.

Har precis ätit middag, eller tja, för någon timma sen maybe. Sitter nu här & slappar! Imorgon är det sista dagen vi hjälper till att sätta igång hästarna, vet inte riktigt vad vi ska göra. Men det får jag reda på imorgon ;)

Var ju duktig på att göra lite tidsinställda inlägg, visst är jag duktig? :) Funderar på att fixa några till morgondagen också!


Verona, en häst jag fotat på Skutans Gård, kanske för ett år sedan.

Hiss/diss

T I D S I N S T Ä L L T !
HISS:

Dessa huvor tycker jag är skitsnygga, vilket blir en fet hiss för min del! Tycker att vissa hästar är så sjukt söta i huvor, dom är även fina också.


Detta schabrak tycker jag är ascoolt! Har aldrig sett någon rida med ett sånt schabrak & om jag skulle se någon göra det skulle jag bli rätt förvånad. Snyggt tycker jag så det blir hiss!

DISS:

Tycker inte att det är speciellt snyggt med färggrann sadel, visst kanske det skulle vara häftigt, men tja, skulle nog hellre föredra en brun/svart sadel.


Det jag inte fastnar för på det här täcket är färgen. Orange är inte direkt min smak om jag ska tala sanning, men om det var en annan färg skulle jag absolut hissa det! Men en aning tråkig färg bara, annars skulle det vara fint!

Dagens fråga!

T I D S I N S T Ä L L T !
Dagens fråga lyder...

Vad tycker ni om hjälptyglar?

Godmorgon!

T I D S I N S T Ä L L T !
Vid den här tiden sitter jag säkert & äter frukost helt död (alltså galet trött) xD Eftersom att man ska vara i stallet runt 8, så måste man ju gå upp i en hyffsat bra tid så man hinner, & jag ställer mitt alarm på 06:20. Dock går jag inte upp efter typ 15-20 minuter xD Jag är så jäkla trött & lat, vilket innebär att jag ligger kvar i sängen till jag blivit piggare. Det funkar ju det med, eller...? :P Bara man hinner, så är det väl huvudsaken. Men iallafall, det är då torsdag idag (eller inte direkt idag, eftersom att detta inlägg är tidsinställt så jag skriver ju detta på onsdagen), men ni fattar väl ;) Lotta har inte berättat vad vi ska göra tror jag, men vi får väl se. Antagligen fixa & hjälpa till i stallet, men kanske inte lika hårt som de första dagarna, nu när personalen också har börjat jobba. Sen blir det ridning också. Har varit helt slut de dagarna jag varit med & hjälp till, knappt att jag orkat rida, men det klart att får man tillgång till att rida, ja, då klart att man gör det x) Vet inte riktigt vad jag ska skriva, så jag kan väl avsluta detta inlägg med en liten bild. (;


Söta Nobile får vara med i detta inlägg (:

Gummitygel VS lädertygel.

T I D S I N S T Ä L L T !
Gummitygel

VS

Lädertygel

Vad säger ni om detta? Skulle ni välja gummitygel eller lädertygel? (:

Money, money, money!

Om jag nu hade så mycket pengar skulle jag ha lust att köpa detta!
Läderridstövel Trento CRW® 1999:-


Allroundschabrak Advantage Gold Medal® 229:-


Lädergrimma 299:-


Pannband Gold Medal® 649:-

Geeeeee miig!

Tidsinställda inlägg.

Duschade för någon halvtimma sen. Ska gå & lägga mig snart, innan jag dör av trötthet. Är verkligen supertrött, så det är verkligen dags för att sova för min del! Tänkte att jag kunde fixa lite tidsinställda inlägg både för ikväll & imorgon på morgonen! Eftersom att jag inte bloggar innan stallet då jag inte hinner, så är det väl lika bra med lite tidsinställda inlägg, ungefär 3-4 stycken eller nåt ;) Det låter väl bra? Måste ju ändå hålla bloggen i topp så, vad gör man, det är det ända sättet!
Sitter & kollar runt på olika bloggar. T.ex skvallerbloggar som ponnysanning & gangsterponnyn!
Ni som läser skvallerbloggar, vad tycker ni om ponnysanning & gangsterponnyn om ni nu läser dom bloggarna? :)
Jag tycker att dom är rätt spännande, men ändå... vet jag inte riktigt vad jag ska tycka xD
Nämen, nu är det dags för mig att fixa lite snabba tidsinställda inlägg hära, sen blire sovdags!


En av favoritbilderna från Skutans Gård då Neff lämnade gården, 20 juni 2010.. :/ Mer än ett år sedan, gud vad tiden rasar iväg!

Fina ekipage jag fotat.

Var med på Blåkullas lokaltävling som funktionär, tror det var det här året. Fick iallafall en hel del bra bilder! Här kommer en bunt av dom :)


















Vill ni se flera sånna här tävlingsbilder jag fotat på andra ekipage? :) Isåfall får ni kommentera, så kanske det kommer lite tävlingsbilder, t.ex på Skutans Gård har jag fotat mycket fina ekipage som tävlat!

Charming Curt.

Tänkte eftersom att jag fått en hel del bra bilder på lilla Curtan, så funderade jag på att lägga in lite bilder på honom!














En av mina bästa bilder på Curt. Söta lilla ponny♥


Igångsättningen, dag 3.

Idag är det onsdag, vilket betyder tredje dagen på igångsättningen. Kom till Blåkulla strax efter 9. Först tog vi bort allt mögel på tränsen/sadlarna. Ursh, vad äckligt det var! Efter det tvättade vi de andra spiltorna i ''stor hästarnas'' stall. Vi la på torv & sånt. Vad gjorde vi sen...? Om jag minns rätt så fixade vi en box & spilta till de två nya hästarna. Vi mockade, & torvade till dom också! Kommer inte ihåg vad vi gjorde sen, vi åt lunch runt tolv. Runt ett satte vi oss ute & väntade på att få se de nya hästarna. De kom kanske en halvtimma senare eller nåt, minns inte riktigt. Galet söta var dom! :)

Efter det red vi & jag red Conquest första passet. Det gick ganska bra! Vi galopperade lite idag, och gjorde lite skänkelvikningar vilket inte alls blev lyckade, måste verkligen träna på att få snygga skänkelvikningar xD Vi red både ute på utebanan & i ridhuset. Efter det var det dags för nästa ridpass & då fick jag ta Curt igen. Vi gjorde ungefär samma sak som på första passet. Otroligt seg var han. Gick ganska bra där med.

Därefter släppte vi ut hästarna, mockade & sopade i stallgången. Kunde knappt sopa, hade så värsta ryggvärken.. :( Åkte sen hem & har väl inte gjort så mycket annat än att slappa delvis ätit middag & lite glass :P Ska strax ta en snabbdusch, blev skitig idag igen x)

 
De två nya hästarna, visst är dom söta? :)
Blev dock inte så bra bilder då jag använde min dåliga mobilkamera :P Blir väl bättre bilder sen när jag fotograferar med systemkameran, vilket jag säkert kommer göra! Då ser ni ju lite bättre också.

I miss you..

Idag så har man åkt till Fyndmagasinet med hela familjen. Vi köpte småsaker & lösgodis som var billigt :) Sen åkte man hem & åt middag, spagetti med köttfärssås. Glömde skriva att för 2 dagar sen så fick vi några grannar som har en husbil, en kvinna tillsammans med sina 2 döttrar. Dom hade 5 st valpar på 4. v, blandning av Cocker Spaniel/papillon/& dvärgpudel. Jag fick hålla i dom & klappa, dom är så mjuka & otroligt gulliga! Fick några bilder på 2 av dom valparna, som jag ska ladda upp sen när jag kommer hem. Och angående frågestunden så kommer jag svara på alla frågor den 7:e eller 8:e Augusti! Snart ska man iväg till vännerna & umgås :D Kram!

Gud, vad jag saknar min Lydia, vill så gärna träffa henne nu <3 Går inte att vänta längre!



Finalisterna till minitävlingen!

Tar alla som har anmält sig, så får ni rösta!

Tänkte ta upp priserna också, så ni har koll!

F
örsta plats: En gratis header + kodning.
Andra plats: Två redigerade bilder på dig och ditt favoritdjur.
Tredje plats: En redigad bild på dig och ditt favoritdjur.  
Fjärde plats: Länkning här på bloggen i 4 dagar.
Femte plats: Länkning här på bloggen i 2 dagar.

Bild 1 - Emma.


Bild 2 - Ellen.


Bild 3 - Julia.


Bild 4 - Emilia.


Bild 5 - Ronya.

(gick inte att få bilden större, tyvärr...)

Bild 6 - Jennie.


Bild 7 - Johanna.

Det var alla som anmälde sig, rösta nu & lycka till nu finalister! :)

Little bad girl.

Detta blir nog en slappkväll. Har ätit kyckling och potatis till middag, har sen bara suttit här & funderat vad jag ska blogga om, ska nog fixa finalisterna til min minitävling. Det är ganska några som har anmält sig, men jag tar de bästa bilderna! Sitter & lyssnar på musik, medans jag väntar på att äta lite efterätt. Chokladmos (eller vad man säger) med jordgubbar, krossad choklad & lite grädde! Trevligt trevligt. Ska sen ta ett varmt bad, har ont i hela kroppen så hoppas det blir bättre efter att jag har badat. Har sjukt ont i ryggen, fick det idag på morgonen, galet jobbigt.. Tur att jag iallafall klarar att åka till stallet, annars skulle jag missa allting. Kul att få vara i ett stall som man inte varit i på någon månad (: Men nu ska jag ta & fika finalisterna till minitävlingen!


I love you ♥

Wow, what a day!

Hann inte blogga igår för vi vart borta hos vännerna & grillade, spelade kort & hade rligt! Men idag var det otroligt fint väder, soligt & varmt :-D Vaknade kl. 10.00 idag, jag, pappa & min syster passade på att att gå ner till stranden med våra vänner+ mopsarna Freja & Max. Jag badade inte för jag skulle fota mina vänners hundarna, men jag doppade fötterna i havet & solade en stund också. Har bestämt med familjen att åka ner till Ullared en gång till på lördag, påväg hem till STHLM. Då ska vi ta det lugnt & kolla i lugn & ro! Hann inte gå till fotoavdelningen så det ska jag göra i allafall. Ska också försöka be pappa eller mamma om pengar, för jag vill handla in lite mer :P Efter stranden så gick vi hemåt, jag gick emot duschrummet för att duscha då jag var varm på hela kroppen, för det var ca. 30+ grader varmt då. Åt middag vid 16.30 & ikväll ska man grilla igen med vännerna :) Då ska man äta korv & potatissallad. Vi ska antagligen spela kort & så ikväll också, då vi hade det jätte roligt igår! Får se om jag hinner med ett inlägg senare på kvällen, men är inte säker för vi var hos vännerna tills kl. 00.30 igår, vilket var väldigt sent för att kunna blogga. Annars blir det att jag uppdaterar imorgon (a) Gokväll!


Varbergs långa strand (ännu längre än de som visas på bilden).
Bilden är tagen från, www.google.se.



Igångsättningen, dag 2.

Idag var det inte lika kämpigt som igår, dock har jag ont i hela kroppen & det var nog varmare idag.
Ställde alaramet som igår, var segare idag på att komma upp ur sängen, men så fort jag hade det avklarat gjorde jag iordning lite frukost, sen på med ridkläderna. Sen åkte vi iväg till Blåkulla. Vi kom dock lite sent. När jag kom, så var alla på plats & började jobba, jag hoppa in & började hjälpa. Vi fyllde på torv i några spiltor, mockade, sopade stallgången. Minns inte riktigt vad vi mer gjorde. Men vi red lite tidigare idag.

Red Conquest i första passet. Vi både skrittade & travade idag. I skritten gick det strålande, men i traven började vi bråka lite. Han var söt som vanligt! Duktig ponnie ♥ Har inte så mycket att berätta om det passet, vi red lite självständigt & sånt.

Därefter åt vi lunch, jag tog med mig matlåda från gårdagens middag. Vi satt i caféterian i ca en timma & åt/pratade. Efter det, var det dags för nästa pass. Då red jag Curt igen. Han kändes bättre idag. Lite piggare. Vi både skrittade & travade då med. Fick lite form på honom i slutet, han var lite mjukare då också! Han var fin, vad Emilie & Amanda sa iallafall xD Samma här, så red vi lite självständigt.
Båda passen så skrittade vi av dom i hagen, det var nice! (:

Efter ridningen fixade vi namnskyltarna & dom blev rena och fina! Efter det var det dags att åka hem, så pappa hämtade mig.

Sitter nu här & är helt slut och har ont i hela kroppen. Som tur fick vi lite sovmorgon, så det blir att gå upp en timma senare, vilket blir skönt! Då lär jag orka lite mer sen i stallet också, då vi nog lär jobba lika hårt som idag.
Dagen har iallafall gått strålande, imorgon är det en ny dag & då måste jag ta nya tag!


Muuuusic

Dunkar lite musik i hörlurarna medans jag sitter här & inte gör så mycket alls. Förbereder mig för att stänga av datorn. Eftersom att jag precis ska upp lika tidigt imorgon som jag gjorde idag, så blir det att lägga sig lite tidigare.. Börjar ändå bli rätt trött, så det är dags nu!

Dagens fråga lyder:
Vad tycker ni om skvallerbloggar? :)


Failbild på mig och Myzak när jag tävlade honom för något år sen på Skutans Gård.


Hiss/diss

HISS:

Jag tycker att dessa ridhanskar är skitfina, har nästan likadana ridhanskar, dock inte samma märke! Dom är jättebra med tanke på att det är bra läder också. Galet sköna är dom också att rida i, rekommenderas starkt! Man får också bra grepp i tygeln, vilket också är det stort plus! En fet hiss från min sida.

DISS:

Dessa ridhanskar är inte alls i min smak. Skulle nog aldrig kunna gå runt med gula ridhanskar. Enligt mig är dom otroligt fula, det blir en stor diss!

Håller ni med mig, eller tycker ni precis tvärtom? Dela gärna mer er vad ni tycker om saker & ting.

Black and white.






Provade att göra svartvita bilder.. Det blev väl sådär. | Bilderna är gamla, men jag tog bara några xD
Vad tycker ni om svartvita bilder? :)


Igångsättningen, dag 1.

Lång dag idag alltså..
Ställde alarm på halv 7, gick upp då & var hur trött som helst men jag fick tvinga mig själv. Käkade en macka & ett ägg med oboy. Sen satte jag på mig ridkläderna & åkte iväg till Blåkulla. Där träffade jag mina söta vänner, sen började vi sätta igång & jobba som tusan! Vi tvättade alla spiltor, tvättade alla vattenkoppar & krubbor, fyllde på torv i vissa spiltor, mockade m.m. Tungt var det, men jag ville få allt klart på en gång, annars hade vi fått rester tills imorgon & då blir det bara jobbigt för morgondagen. Vi käkade lunch runt 12, tog bara med mig banan, nektarin, äpple & en liten festis. Visste inte alls när vi slutade, inte hur många dagar det var heller för den delen, men fick reda på det idag & det var till fredag ;)

Vi skrittade igång hästarna idag. Jag red bästa Conquest♥, sen skulle a-ponnyerna & b-ponnyera sättas igång också, så då fick det bli att jag tog lilla Curt, den sega lilla skruttponnyn. Gick super med Conquest, han gick fint stundstals. Med Curt gick det lite sämre, fick knappt någon fart på den lilla hästen x) Men krävde inte alls mycket av honom, var så himla trött & vi skrittade hela tiden & gjorde lite serpentinbågar, så det var inte så anstängande.
När vi hade ridit klart fixade vi iordning allt i stallet & släppte ut de söta små ponnyerna. Åkte sedan hem, har varit rätt upptagen hela dagen idag. Har ätit middag & ätit en efterrätt precis efter, sedan tvättade jag mina ridskor & chaps, sedan tog jag en snabbdusch. Så dagen har varit rätt bra med tanke på att jag också äntligen har fått komma till ett stall & även få rida som jag inte gjort på någon månad. Satte mig sedan här för att vara snäll mot er & inte glömma bort att blogga! Annars blir ju bloggen tom, och det är ju den inte värd, eller? (:
Emilie fotade iallafall lite då vi skrittade a-ponnyerna & b-ponnyerna, så hon fick lite bilder på mig och Curt. Snodde en bild på mig och Curt som hon hade lagt in på sin blogg, men eftersom att den är på mig så blir hon nog inte sur, hon ska ändå skicka alla bilder sen till mig ;)

 
Haha, jag är långben på Curt x) Bild från idag!

RSS 2.0