Glömde berätta..

Jag hade missförstått Emma, (min lilla gästbloggare kan man väl säga) xD Hon ville gästblogga till 7-8 augusti & jag tänkte.. såklart att hon får det, så ni är beredda på det! Hon hade tydligen sagt till mig att hon skulle gästblogga till 7-8 augusti, men jag borde ha glömt bort det. Men nu vet ni, det står ju även vilka inlägg hon har gjort & vilka inlägg jag har gjort! Det blir ju också bättre uppdatering då, så det är ju bara bra! :D

Tänkte faktiskt lägga mig nu, då jag ska upp tidigt imorgon som sagt.. Klockan är redan halv 11 snart, så det börjar bli dags att lägga sig. Ska hålla på lite med mobilen.. Kanske bloggar imorgon innan jag åker till Blåkulla, vi får se ifall jag hinner. ;) Annars bloggar jag som vanligt sen när jag kommer hem ;)


Jag och Conquest på ridläger 2011♥

Veckans par.

Har ju börjat köra igång med veckans par. Nu kom jag på att jag måste ju göra det för den här veckan satt jag inte glömmer det! Jag lovade ju att fixa veckans par varje vecka, sålänge jag har fixat något så! Det kan bli varannan vecka också, men det skadar väl inte om det råkar hända ibland! Men här kommer iallafall veckans par!
Veckans par blir... Fanny och Nanook!

Jag tycker att dom är galet söta tillsammans! Dom har utvecklats mycket tillsammans, och har börjat tävla & de har gått jättebra för dom. Hoppas bara att hon fortsätter att tävla honom för hon rider honom jättebra! :) De verkar lita på varandra också ävens fast dom inte har känt varandra så länge. Jag tycker att dom är supersöta tillsammans iallafall!

Svar, del 2.

Tänkte nu med detta inläggen svara på de sista frågorna som jag fick i frågestunden! :)

Hur långt vill du komma inom ridsporten?
Svar: Ja, så långt jag kan komma, kanske att jag blir en kändis (inte för att jag tror det, men det skulle nog vara roligt).
Hoppning eller dressyr?
Svar: Hoppning, helt klart! ♥
Terräng eller hoppning?
Svar: Både och!
Vad tycker du om terräng?
Svar: Det är roligt & coolt tycker jag. Har själv bara ridit i hagen & hoppat, det är ju inte samma sak som att hoppa över stockar osv.. Men säkert samma känsla som att rida i en hage & hoppa skulle jag tro ;)

Har du alltid ridit på blåkulla eller någon annan stans innan?
Svar: Nej, jag har inte alltid ridit på Blåkulla, innan red jag på Skutans Gård.
Hur länge har du ridit?
Svar: Jag har ridit i ca 4 år.
Vad gillar du mest med hästar?
Svar: Hm.. Att det är så otroligt underbara, helt enkelt det bästa djuren!
Hur gammal är du? :)
Svar: Jag är 14 år, alltså född -97.

This or that:
Hoppning/Dressyr
Ponny/Stor häst
Stegra/Bocka
Kladdkaka
/Ostbågar

21:24

Var med pappa & handlade, vet inte riktigt vilken tid men det var väl runt 3-4 någongång. Vi åkte först & köpte en stor byrå & en liten byrå. Man fick sätta ihop dom också, & jag satte ihop min egna & det var faktiskt lite svårt, men kul var det iallafall! Har sen inte hunnit med så mycket. Har käkat lite tårta & sen satte jag mig här.

Nu har jag iallafall löst hur jag ska komma till Blåkulla imorgon, och som tur var så kunde pappa skjutsa mig iallafall! Annars hade jag säkert behövt ta bussen, vilket jag inte orkar göra xD Får träffa bästa Conquest också, vilket jag verkligen längtar efter! Sen vet jag inte vem jag får rida, men hoppas iallafall på Conquest. :)

Ska strax lägga mig då jag ska upp runt halv 7 imorgon, så jag hinner fixa mig & allting. Brukar vara så jäkla trött & seg på morgonen, så det är bäst att ställa alarmet lite tidigare.. xD


Ett av fåren på Skutans Gård som jag fotade någongång i februari.

Träslövsläges Familjecamping.

Lördag, 30/7: Hann inte blogga igår då jag var rätt trött efter ca. 6 timmars biltur till Ullared & därefter till Varberg & för att mamma hade inte tankat i internet för 1 vecka. Jag köpte 3 byxor, 1 fleece tröja med korta ärmar, en klänning, 2 ridpikér & en helskodd ridbyxa m.m. Skulle köpt 1-2 träns till Lydia då båda var riktigt fina & billiga (1 var på rea). Men jag hade fått 1000:- av pappa & mamma, men jag hade redan handlat upp för alla pengarna så hade inte råd. Och så tyckte mamma det var lite onödigt att köpa om man själv inte äger en häst eller så. Men jag kan faktiskt hålla med henne lite grann, men inte för det att jag inte har ingen häst. Utan för att Skutan kanske slarvar bort tränset om jag hade köpt eller om jag t.e.x säger att den bara är till för att användas på henne & att när hon åker iväg så ska dom ge tillbaks tränset till mig. Fast det kanske inte dom gör, fast man bestämt så. Och det här var bara en tanke jag hade, det behöver inte alls vara så. Men jag har hört att vissa hästar på skutan har fått expempelvis grimmor & sen så har personalen eller någon slarvart bort eller tagit dom. Så det känns som bortkastad pengar faktiskt :/ Men ska förhoppningsvis skaffa medryttarhäst tillsammans med Louise om det går bra & om ägaren godkänner mig :) Då ska jag tjata på mamma & pappa att vi åker till Ullared sommar 2012, för då ska jag köpa in hästgrejer! Vi åkte i allafall från Gekås, Ullared vid ca. kl. 15.00 & var framme vid Träslövs familjecamping i Varberg runt kl. 15.30. Vi kollade på stugan vi hyrt & fixade sängarna & allt på plats. Sen gick jag, mamma & min syster & duschade, vi fick sen till stugan & vilade i en stund efter 6 timmars biltur. På kvällen så gick vi & träffade våra vänner som bor i en husvagn på somrarna. Hälsade på dom+ deras 2 pudlar Simba och Jamba & deras 2 mopsar Max & Freja. Jag fotade deras nya gulliga mops, Max medans jag lekte tillsammans med han & vår hund, Betsy. Jag kan tänka mig att vi var hos dom tills kl. 21.00, men vi var trötta, det var Betsy därmed, för hon var en anning tjurig. Så vi begav oss mot stugen för att fixa oss & sen gå & lägga oss.



Söndag, 31/7 (idag): Så vaknade man runt kl. 10.30, trodde sängarna skulle vara obekväma men dom var rätt sköna att sova på. Dock var stugan mörk & lite mindre än den vi hyrde vid Gålö Havsbad i STHLM. Man annars helt okej, antar jag. Åt frukost & lästa några tidningar, sen gick jag & familjen en promenad till stranden för att kolla hur det såg ut, riktigt bra tycker jag! Min familje åt pizza, förutom jag för jag var/är inte hungrig ännu, men fick smaka en bit av min systers pizza, väldigt gott så en sån ska jag nog beställa när jag börjar bli mer hunrig. Har varit inne på fb & kollat runt. Nu ska jag kolla på några avsnitt från ANTM på youtube, ska kanske följa med min familje till våra vänner lite senare ikväll om jag orkar, för annars ska jag nog sova en stund. Kommer komma 1 inlägg varje dag nu när jag är i Varberg, för vet inte om jag hinner blogga så mycket, men vi får se vad som händer. Ciao!

Bildlöst inlägg, tyvärr.



Lite Skutanbilder, del 1.

Tänkte visa lite bilder från Skutan som jag fotade innan sommarlovet tror jag det var. ;)

 







Har mer bilder fast från februari, är ni sugna på att se dom bilderna? :D
Jag vill ha minst 3 kommentarer så kommer jag visa de andra bilderna!

Ändrade planer!

Det blev inte att jag sov över hos Emilie.. Tänker inte ta upp det i bloggen, men iallafall så får jag vara hemma & tråka. Ska handla med pappa strax. Ska käka lite lunch nu & så.

Vet inte riktigt hur jag tar mig till Blåkulla imorgon, man ska ju vara där vid 8.. Jobbigt att ta bussen, så jag får se hur jag gör.. Kanske att jag får skjuts av någon som ska åt samma håll, jag vet inte riktigt.. Ska iallafall dit, vill ju inte missa, men i värsta fall blir det kanske bussen. Kommer dö när jag är framme, så måste man ju gå den långa vägen också.

Nu tjatar mamma på att jag ska komma & äta, så det är väl bäst att lyda det då. Sen hoppar jag in i duschen, då jag skulle gjort det tvättade jag min hamsters bur & bytte spån och det.. Jag bloggar mer sen när jag kommit hem ;)


En av de första gångerna för ridlektion på Blåkulla, jag och Blue 2008.


I miss you.. ♥

Test

Härmar alla andra & gör detta test xD

Har du/har du haft en ..

Egen häst? Nej.
Foderhäst? Nope.
Medryttarhäst? Snart får jag hoppas, har en på gång.
Sköthäst? Yes.

Din häst/favorithäst 
Namn: Conquest.
Färg: Mörkbrun typ.
Ras: Vet inte riktigt..
Bästa bus: Busa i hagen xD
Ålder: 14
Bästa minne med: Allt!
Sämsta minne med: Ingen aning xD
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren?: Jarå, hoppning och dressyr.
Hur ser din grimma till hästen ut: Blåaktig.
Hur ser sadeln ut? Brunt.
Tränset? Brunt.
Hur stor är hästen? Ingen aning, han är C-ponny iallafall.

Favorit
Ras? Gotlandsruss, welsh.
Färg på häst? Fux, brun.
Gångart? Galopp.
Ridskola? Blåkulla Gård.
Häst/ponny? Conquest.
Mocka/fylla höpåsar? Fylla höpåsar.
Stegra/bocka? Bocka. 
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält? Sommarfält.
Stor häst/ponny? Ponny.
Hjälm med ventilation/hjälm utan? Hjälm med ventilation.
Ridskor/ridstövlar? Ridstövlar.
Hjälm/väst? Hjälm. 
Sporrar/spö? Spö.
Rida själv/rida i grupp? Själv.
Hoppning/dressyr? Hoppning!
Pessoa/hack? Hackamore.

Hur många … har du?
Ridbyxor: 6.
Hjälmar: 2.
Säkerhetsvästar: 2.
Ridskor: 1 par.
Ridstövlar: 1 par.
Ridspön: 2.
Sporrar: 0.
Ridstrumpor: Har inte räknat, många är det iallafall.
Kavajer: 1.

Hur många har du/din häst?

Schabrak: 1.

Sadel: 0.
Träns: 0.
Benskydd: 0.
Grimmor: 0.
Skor: 1 

Tävlingar!

Har du tävlat i hoppning? Ja.
Har du tävlat i dressyr?  Ja.
Har du tävlat i fälttävlan? Nej. 
Har du tävlat i galopp? Nej.
Har du tävlat i en annan gren? Nej. 
Har du ett par vita ridbyxor? Ja.
Har du en tävlingskavaj? Ja.
Har du en tävlingsskjorta? Nej.
Har du ett vitt schabrak? Ja.
Har du vita benlindor? Nej.
Har du en blå/gulrosett? Ja. 
Har du en blå rosett? Ja.
Har du en gul rosett? Ja.
Har du en röd rosett? Nej.
Har du en grön rosett? Nej.
Har du en vit rosett? Nej.
Har du en clear round rosett? Ja.
Har du en annan sorts rosett? Nej.


kan du?
Knoppa? Ja.
Göra inbakad svansfläta? Nej :p
Sadla? Ja.
Tränsa? Ja.
Sätta på ett täcke? Ja.
Kratsa hovarna? Jarå.
Rykta? Japp.
Få en häst att gå i form? Nja, beror på.
Hoppa en bana? Ja.
Duscha en häst? Ja. 

Har du?

Skrittat: Haha ja.
Travat: Japp.
Galopperat: Arå.
Hoppat: Yes.
Fått en häst i form: Ja.
Haft gymkhana? Japp.
Lekar till häst: Ja.
Galopperat barbacka över ett sommarfält: Nej.
Hoppat barbacka: Ja.
Stått på en häst: Nej.
Ramlat av: Ja haha.
Suttit i damsadel: Ja.
Travat i damsadel: Tror det.
Galopperat i damsadel: Nej 
Suttit bak och fram på en häst: Ja.
Suttit på en stegrande häst: Ja.
Suttit på en bockande häst: Yes.
Suttit på en skenande häst: Nja.
Ridit ut i grupp: Ja.
Ridit ut själv: Nej.
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit: Nej.
Ridit kadrilj: Ja. 
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst: Ja.
Varit med på en kadriljuppvisning? Ja.

Har du ridit en
Arab? Ja.
Shettis? Nej.
Ardenner: Nej 
Connemara: Kanske jag har.
Korsning: Ja.
Svensk ridponny: Ja.
Gotlandsruss: Ja. 
Falabella: Nej x) 
a-ponny? Nej.
b-ponny? Ja.
c-ponny? Ja.
d-ponny? Ja.
storhäst? Ja. 


Äger du en/ett ..
Pälsglans: Nej. 
Hovolja/hovfett: Nej. 
Flätgelé: Nej.
Torrschampo: Nej. 
Hästschampo: Nej.
Ryktsten: Nej.
Rotborste: Ja.
Ryktborste: Ja.
Ryktskrapa: Ja.
Hovkrats: Ja.
Mankam: Ja.
Svansborste: Ja.
Massageborste: Vet inte.

Duschen.

Har precis ätit upp min frukost, ska nu gå & duscha, känner mig svettig & äcklig.. Därefter ska jag höra med Emilie lite hur det blir! Ska också med pappa & handla lite också om någon timma. Vet inte riktigt när jag åker till Emilie, men innan det ska jag vara duktig & uppdatera tänkte jag! :)
Men som sagt, ska hoppa in i duschen nu..


Jag och Conquest, ridläger 2011.


Hiss/diss



Vad tycker ni om Hööks Ridsportsaffär? :)
Min åsikt: Jag själv tycker att Hööks är en superbra affär! Har varit där en gång & de hade ju sjukt mycket roliga saker där. Hemsidan är också bra & det har mycket fina saker, bra märken & så! Skulle aldrig tacka nej till att åka till Hööks, det skulle nog alltid bli ett ja för mig om jag nu har pengar! Känns som att jag skulle kunna köpa hela affären, haha, nejdå jag skoja bara, men på ett ungefär skulle man nästan vilja ha allting! En stor hiss från min sida, det är nog den bästa affären jag gått in i! :)

Svar, del 1.

Nu tänkte jag svara på en del frågor från frågestunden, fick inte så många, men jag svarar på det jag fått iallafall! ;)

Varför bytte du till Blåkulla?
Svar: Anledningen till att jag bytte till Blåkulla ifrån Skutan var för att Skutan hade något hot om nedläggning. Min pappa hade nämligen ringt till Blåkulla & frågat om det fanns någon plats kvar, & ja, jag provred och det blev att jag red kvar.
Vad är det bästa med Blåkulla/Skutan?
Svar: Ja, svår fråga men ska försöka svara mitt bästa.
Det bästa med Blåkulla är att man lär sig mycket, de har rutinerade ridlärare, vilket är bra! Det jag också tycker är bra är att man får vara skötare på t.ex sin favorithäst, vilket är kul då man kan få mer tid med sin favorithäst.
Det bästa med Skutan är väl att det är mysigt där, att dom fixar tävlingar, att de hade sjukt snälla personaler.
Tycker du att det är bra att de bygger om Skutan?
Svar: På ett sätt är det väl bra då deras stall är rätt gammalt. Det som är tråkigt är väl att stallet & värmestugan försvinner då det var så mysigt där. De har för ett tag sen byggt om nya värmestugan & den är ju inte lika mysig som den gamla.

Gillar du ostbågar?
Svar: Ja, jag gillar ostbågar.
Hur mår du precis NU?
Svar: Det är helt okej, lite ont i huvudet bara, annars bra.
Vad tänker du på precis NU?
Svar: Haha, jag tänker på vad jag ska svara på den här frågan xD.
Vad gör dig glad?
Svar: Att få träffa Conquest, umgås med familjen, träffa min bästavän.
Vad är meningen med livet för dig?
Svar: Hästar och fotografering ♥

De andra svaren kommer ikväll eller imorgon!

Helt klar med bloggen nu.

Hej på er!
Gjorde om headern helt, den andra blev lite konstig dock. Men tycker att den jag har nu är helt okej! :) Eller vad säger ni? Nu blev jag rätt nöjd med hela bloggen, så oroa er inte, tror inte att jag kommer byta på ett tag nu! ;)
Vaknade för någon halvtimma sen, det första jag gjorde var att starta upp datorn (som vanligt) xD Har inte så mycket planer inför dagen, men har bestämt med Emilie att jag ska komma över till henne & sova hos henne idag. Imorgon ska nämligen jag hjälpa till och sätta igång hästarna på Blåkulla & Emilie ska också det, så vi bestämde att jag kunde sova hos henne, så slipper jag åka bussen & allt. Vi ska nämligen vara där vid 8, så det skulle vara sjukt kämpigt att komma upp & därefter ta bussen.

Äntligen ska jag få träffa Conquest, har inte träffat honom på flera månader efter ridlägret. Ska bli sjukt kul att äntligen få se honom igen! ♥


I will love you until my heart stops beating ♥

I'm home.

Nu är man äntligen hemma efter att varit hos min mormor i Norrtälje. Antar att ni saknat mig, har varit borta ett tag nu, är äntligen tillbaka iallafall! Jag har verkligen saknat bloggen & er läsare. Men det är ju tur att jag har haft min snälla vän Emma som har gästbloggat & har haft bloggen i full topp! Den står ju inte tom iallafall.

Åter till min lilla bortresta vecka då. Har haft det sjukt kul, samt att jag har träffat min mormor. Dock har jag inte träffat henne på två år, så det var galet kul att få träffa henne. Vi var där från tisdag till idag (lördag). Vi har gått ut på promenader, fotat, badat. Sen har jag även träffat min morfar, som jag inte träffat på flera år. Blev sjukt förvånad då min mormor gjorde en överraskning till mig och min lillebror, då att vi skulle få träffa våran morfar. Vi pratade lite & så, sen gick vi hem igen. Idag åkte vi hem dock, vilket var tråkigt. Men känns ju ändå skönt att komma hem. Nu sitter man här i köket & min kusin har kommit över. Vi ska kolla på The Grudge ikväll, scary! Tror att jag kommer dö, menmen.. Ska vara lite social med min kusin nu.

Det blev lite fel med min header jag gjorde, så vi får se ifall jag gör en ny. Sen ska jag även lotta ut finalister till min minitävling, & svara på frågorna till frågestunden. Kan även länka till minitävling & frågestunden, ifall ni vill vara med i minitävlingen eller ställa frågor i frågestunden! Det är nämligen sista chansen imorgon, då jag tänkte fixa med minitävlingen & frågestunden. Så passa på nu

Klicka HÄR för att komma till frågestunden!

Klicka HÄR för att komma till minitävlingen!

Spela & därefter packa!

Sådär, nu är 1:a & 2:a bildbomben uppe! Kommentera gärna om vad ni tycker om bilderna & ponnysarna :) Alla på bilderna förutom Verona är endast lånade. Jag har bestämt att visa 3:e bildbomben när jag är tillbaks från Varberg, vilket blir den 7:e eller 8:e Augusti. Tyckte de var spännande att träffa dom nya, synd bara att inte Lydia var där så jag kunde träffa henne innan jag åker iväg ikväll..

Nu ska jag spela, därefter så ska jag packa ner lite kläder & så. Det tar nog runt 30 min antar jag, sen vet jag inte vad jag ska göra, haha :P Men det här blir sista inlägget för idag! Får se om jag kan blogga på lördag kväll, annars på söndag! Och räkna med att mina inlägg kommer i stort sett vara bild-lösa tills jag kommer hem & fixar bilderna. Hejdå sålänge, kram! ♥


Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro.
Fabbe.



Fotobomb 2, 29/7 2011.

Oliver.

Verona.



Oliver & (minns inte namnet).

Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro.
Dom nya ponnysarna, förutom Verona (dock har inte alla kommit än).



Fotobomb 1, 29/7 2011.

Fabiol/Fabgiol (minns inte precis vad han heter).


Pinjam.


Oliver.


Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro.
Dom nya ponnysarna, förutom Verona (dock har inte alla kommit än).



Iväg till stallet.

Ska iväg till stallet kl. 10.00 med mina vänner Julia, Danni, Amanda H & Jossan :) Ser var det också Elin H. Skutans maskot, Ior har kommit (han är en åsna & ja, jag vill kalla honom maskot) & några nya ponnysar också. Dock tror jag inte Lydia kommit ännu, men men. Hur som helst så ska vi dit för att kolla på dom, fota lite o.s.v Kommer hem mellan 13.00-14.00 för måste hinna packa också. Uppdaterar kanske snabbt då innan jag börjar packa+ visar några bilder om jag nu fotar. Kommer inte ta med mig min system kamera så får istället fota med mobilen ;)



Nya tag imorgon..

Förlåt men har verkligen inte orkat blogga idag, kanske kommer suget upp imorgon. Vi får se! Men ska blogga innan vi åker iväg i allafall, det är säkert :) Ja, det finns inte så mycket mer att skriva. Nu ska jag spela & sen blir det nog film senare om jag orkar. Ha en trevlig kväll!

Ridövningen för idag kommer inte heller upp, så då blir det istället 2 ridövningar imorgon.



Inköpslista till Gekås, Ullared.

Tänkte skriva ner saker jag behöver & vill köpa, mest kommer det bli kläder, ridkläder, lite hästutrustning o.s.v. Sen beror det också på om dom sakerna jag söker efter finns i affären. Det finns mer jag vill handla än det jag skriver ner här under. Men det här är de allra viktigaste!

INKÖPSLISTA:
Tröjor (långärmade m.m)
Jacka/fleece tröja.
Badkläder/bikini.
Jeans & byxor.
Ridbyxa/or.
Pikétröja.
Schabrak.
Tyglar.
Träns.

Och nej, jag har ingen foder/egen häst. Men bara för det, betyder det inte att jag inte kan köpa hästutrustning ;)
Men kommer senare skaffa medryttarhäst om det går bra, & det klickar mellan oss.



Turridningen på Grímur, 14/7 2011.

För någon vecka sedan var jag med på en islandshäst turridning. Ss jag kan ta & skriva om den dagen & visa en bild på 6/7-åriga Grímur som jag red på :) Fick lite ont i nacken/ryggen men det var nog för jag har inte ridit på ett tag eller för att jag var en anning stel/spänd..

Vid torsdag EM så åkte jag, mamma & min stora syster till Vidjatorpet, i Farsta! Där mötte jag ägaren Helena, min lärare Maria från skolan & hennes vän Katarina. Jag hälsade sen så började vi att fixa hästarna, så jag ryktade & kratsade Grímurs hovar. Sen satte min lärare på lite bromsmedel på Grímur & dom andra, men det hjälper inte så mycket. Sen tränsade jag & sadlade Grímur (fick lite hjälp för det var lite lösa delar) alltså inte som på ridskola där allt redan är på osv. Sen satte jag upp, fick lite hjälp med stiglädrena sen fotade mamma litegrann. Så åkte mamma & min stora syster hem. Så red vi iväg, jag på Grímur, Maria på Fejkír & Katarina på Thyr :) Vi red först på lite grusväg i skritt, sen lite på asfalt sen så fick vi öka på grusvägen, så då töltade vi & det gick faktiskt rätt bra, lite skumpigt men men :'P Sen så höll Grímur på att ta ner&upp huvudet under hela uteritten, men det var för bromsarna. Stackaren, han tyckte det var jobbigt! Därefter så galopperade vi upp för en backe, j*vlar vad fort det gick! Nästan som han raceade, haha men roligt var det i allafall xD Därefter skrittade vi en stund, sen så kom vi till en äng där vi töltade igen, stundtals så gick det jättebra, men andra gånger så blev det somsagt lite skumpigt. Vi red sedan förbi en bilväg till andra sidan, red in i en stid där vi töltade & sen uppför en backe, sen bestämde vi oss att galoppera tillbaks på stigen. Så de gjorde vi, lika roligt som första gången :'D Sen kom en joggare så vi sakta av, sen fattade vii galopp igen, så for vi iväg. Sen red vi in till stigen igen, både i skritt & sen tölt. Sen kom vi till ännu en äng, där vi blandade skritt med lite tölt. Sen kom vi in till en skog där vi skrittade, vi stannade ett tag för min lärare Maria skulle fixa stidläderna tror jag det var, sen red Katarina förbi för att hålla i sadeln så Maria kom upp, för Fejkír ville inte stå still, hehe ^^. Sen så träffade vi några andra som red på islandshästar (fast det var nog innan). Sen red vi på några till grusvägar, asfalt & ängar. Sen bar det hemåt till stallet igen :) När vi var framme så var min mamma & min syster där redan för att hämta upp mig. Men innan så tränsade & sadlade jag av Grímur & tvättade bettet. Och sen svampade jag av han med vatten, för han var svettig efter ridturen men också lite smutsig av svetten. Efter det så fixade jag han & tog ner han till hagen, haha han rullade sig direkt efter x) Det gjorde Fejkír & Thyr med! Sen så sa jag hejdå till alla trevliga & härliga vännerna & så åkte vi hem. Och ja, det var första gången jag red på en islandshäst+ islandshästsadel.


Jag & Grímur som är silverskäcken. Fejkír till vänster & Thyr bakom oss.

P.S - Funderar på att vara med på en till turridning nu i höst, då vill jag nog testa Fejkír eller någon av stona.



Lära dig känna rytmen, ridövning 2.

Det är viktigt att kunna korta galoppsprången utan att rytmen, & balansen, går förlorad. Du behöver vara
bra på att känna rytmen i galoppsprången för att komma till en bra avståndspunkt.


Den här övningen kan du använda för att öva på att känna rytmen i galoppsprången. Den hjälper dig även att kontrollera hästens galoppsprång.

Mål.

Övar ryttarens förmåga att känna rytmen i galoppsprången & att rida i en galopp där ryttaren hela tiden kan påverka hästen. Tränar hästen på att galoppera med korta galoppsprång utan att tappa rytmen. Övningen hjälper hästen att hoppa upp sig på hindren i stället för att bli flack i sprången.

Svårighetsgrad.
Den här övningen passar bäst för rutinerade hästar. Hinderhöjden kan varieras upp till 1,20 meter.

Uppvärmning.

Starta med att värma upp hästen i trav lättridning i båda varven, & i trav och galopp på raka och böjda spår. Lägg ut en bomserie på böjt spår & galoppera över den i båda varven. Var noga med att hästen går kvar i en kort & kontrollerad galopp över bommarna.
                             
                                            
Övning A.

Börja med att travhoppa på hinder nr. 1 med travbom framför (avstånd cirka 2,5 meter mellan travbom & hinder) ett par gånger. Därefter travhoppar du hinder 1 igen & fortsätter i galopp över hinder nr. 3. Avståndet mellan bommarna, & mellan bom & hinder, ska vara cirka 2,8 meter. Koncentrera dig på att få hästen att ligga kvar i en kort & kontrollerad galopp före, över & efter bommarna.
                                           
Övning B.

Travhoppa hinder nr. 1 igen, bryt av till trav, runda hinder 4 och hoppa hinder nr. 5 & 6 med anridning i trav. Avståndet ska vara cirka 2,5 meter mellan travbom & hinder & cirka 12 meter mellan hindren (tre korta galoppsprång). En annan variant är att rida över cavalettibockarna (nr. 2) i galopp & därefter över hinder nr. 4 på böjt spår. Du kan också rida långsidan & hoppa cavalettibockarna (nr. 2) & fortsätta över hinder nr. 3. En bra lydnadsövning är att sakta av till skritt (eller kanske till & med göra halt) mellan dessa två hinder. Då övar du på att först få tillbaka hästen & sen kan du använda mera skänkel mot nästa hinder.
   
                                          
Övning C.

Avsluta med att lägga ihop hela banan & hoppa hinder nummer 1, 5, 6, 2, 3, 4 & avsluta med cavalettibockarna från motsatt håll (nr. 2).

Tänk på.
Att rida i en lugn galopp där du hela tiden kan påverka hästen. Var noga med vägarna.
Den här övningen är ganska jobbig för hästen så håll inte på alltför länge. 

Texten är gjod & tagen av Sylve Söderstrand.



Varit på biblan.

Min mamma kom hem kl. 12.00 idag & hon hade med sig olika godis sorter ifrån Tyskland, dom såg väldigt goda ut tycker jag! Fast har inte smakat alla ännu ;) Några märken kände jag igen, som t.e.x Oreo. Vid kl. 14.00 så följde med min syster när hon skulle lämna Liam & pappa skjutsade, så vi lämnade honom förs. Sen gick vi till biblan & då lånade jag 3 faktaböcker om hästar, som jag ska läsa när vi är i Varberg :) Vad tycker ni om tvättbjörnen Willie föresten? Jag har blivit ett fan av han, hehe. Men en ridövning på nästa inlägg kommer, så håll utkik!

Uppdaterar mycket mer imorgon, men just nu är jag faktiskt rätt trött så ska nog vila en stund. Bye!



Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro.
Mi corazón late por ti cada vez que te veo ♥



Tvättbjörnen, Willie.

Jag hittade dom här klippen på youtube så jag ville dela med mig några klipp till läsarna på tvättbjörnen, Wille som är tam &
 ägs av ett par :) Jag tycker han är otroligt gullig & skulle inte tacka nej till tvättbjörn! Här kommer några favoritklipp:


Text från youtube:
Ol' Wilcat decided to remodel my kitchen while I was at work. Too bad his background is only in demolition.
He is EVIL!!!


Text från youtube:
Grovey has a new little brother, and his name is Willie. He's a raccoon! Willie likes to sleep with his
eyes wide open, and when the camera gets too close he throws a big ol' round house!!!


Text från youtube:

Crazy Beagle: Grovey and Willie make the best of a hot, sunny afternoon. There's even a FIGHT!!!


Text från youtube:
Raccoon Willie spends a night in the box after breaking the rules. To pass the
time, he chews on his little kitty...and he even takes time to pray!

Han har fler videoklipp på Willie på sin youtube hemsida. Kan ju även tilläga att han är en licensierad tvättbjörns biolog.



”Evighetsövning”, ridövning 1.

Det här är en evighetsövning som du kan rida flera gånger efter varandra. I övningen blandas
skritt, trav och galopp & genom att jobba med övergångar blir hästen mindre stark.

 

Mål.
Ryttaren övar på att kommunicera med sin häst.


Svårighetsgrad.

Lätt till medelsvår övning där du behöver kunna kontrollera din häst. Kan ridas med olika stor precision. Hinderhöjd 0,70-1,00 meter. Övningen kan ridas i ridhus eller på ridbana med måtten 20 x 60 meter.


Träning på övergångar.

Börja med att värma upp hästen i samtliga gångarter.
Lägg ut ett par upphöjda cavalettibockar (detta saknas på skissen). Rid i ett lugnt tempo & öva på att byta galopp över cavalettibockarna. Var noga med att förbereda varje byte. Gör ett ”markerat galoppsprång” över cavalettibockarna. Det kan vara en bra hjälp att räkna ”3-2-1-byt” för att ge byteshjälpen i rätt ögonblick.
Det är viktigt att hästen har energi i galoppen även när du rider i ett lugnt tempo. Om den inte vill byta kan du behöva »knacka till« lite bestämt med skänkeln.


Hinderuppställning.

Bomserie 1:
Bomserie med varannan bom på marken & varannan upphöjd cavaletti med lite kort avstånd (avstånd 1,10 meter).
Hinder nr 2:
Räcke med travbom framför (2,2 meter framför räcket).
Hinder nr 3:
Serie med ett kryss & en kryssoxer (med 5,5 meter emellan & en travbom 2,2 meter framför det första krysset).
Hinder nr 4:
Räcke.
Hinder nr 5:
Oxer.


Så här rider du övningen.

Börja med att rida över bomserien i höger varv, bryt av till skritt och skritta cirka fem till tio meter. Sedan travar du igen & travhoppar hinder nr. 2. Därefter bryter du av till trav & hoppar serien (hinder nr. 3) i trav & fortsätter i galopp över hinder nr 4. Bryt av till skritt efter hindret & lossa hästen. Fatta galopp igen & galoppera över hinder nr. 5. Börja om från början.


Avstånd för ponny.

Om du rider ponny kan avståndet mellan travbom & hinder minskas till 2,0-2,2 meter beroende på ponnyns storlek. Avståndet mellan kryss & kryssoxer (hinder nr. 3) kan minskas till 5,0-5,5 meter. Avståndet mellan travbommarna kan kortas till 0,80-0,90 meter för B-ponny, 0,90-1,00 meter för C-ponny och 1,00-1,10 för D-ponny.


Tänk på.

Rama in hästen hela tiden & var noga med att inte ”rida iväg den”, speciellt på hinder nr. 4 & 5. Var noga med att ha kontroll över hästen. Om du inte lyckas är det bara att upprepa banan igen.

Texten är gjord & tagen från Lotta Björe.



Bloggar jag läser!

Kan ta & skriva ner om vilka bloggar jag brukar läsa varje dag när jag har tid, var också glada att ni får en länk till din/eran blogg ;) 
Jag läser mest mina vänners bloggar! Tycker alla är bra på sitt sätt. Dom kommer inte i någon speciell ordning.

Mina vänners bloggar jag läser:
www.Allroundmuppar.blogg.se
www.Lifeabouthorses.blogg.se
 www.Teamryttarna.blogg.se
www.Domryttarna.blogg.se
www.Crewaef.blogg.se
o.s.v.

Andra bloggar jag läser:
 www.Dressyrmupparna.blogg.se
www.Ponnybrudarnaa.blogg.se
www.Ponnybruden.blogg.se
www.Familjensr.blogg.se
www.Johannagrant.se
www.Ztreliin.blogg.se
o.s.v



Back on track.

Sådär! Nu är man tillbaks igen efter att ha tagit paus ifrån bloggandet i en dag, jag kan börja med att berätta om igår.

Måndag, 25/7: I måndags så tog jag & min vän Julia+ min hund, Betsy en promis till Skutan vid kl. 09.05, fram & tillbaka. Vilket tog ca. 65 min. Eftersom en av mina vänner hade sagt att alla hästarna hade kommit till stallet så skulle jag blivit otroligt glad av att träffa Lydia innan jag skulle åka till Ullared/Varberg. Men det visade sig att hon eller dom andra inte alls hade kommit :| Utan det var bara Verona & dom nya shettisarna Lovely & Russin som var vid den lilla hagen nära värmestugan. Fick inga bilder för det regnade & ville inte att min kamera skulle bli blött & paja. Men jag tyckte Russin var söt & charmig liten filur & så tycker jag  att han ser ut som ett föl i utseéndet & kroppen ^^ Helt plöstligt började myggorna komma fram & min hund blev en anning irriterad att hon käkade upp alla som var framför nyllet på henne, haha :P Så begav vi oss hemåt i ösregnet & var hemma runt kl. 10.15. Vi torkade Betsy eftersom har var blött. Sen så satte vi oss i soffan & kollade på Våra Bästa år & ANTM medans Julia gjorde olika frisyrer på mig. En stund senare så gick hon hem då hon skulle äta ute & handla.

Idag, 26/7: Ja, idag har man tagit det rätt så lugnt. Kollade på tv, det gamla vanliga & käkade frukost. Kll. 14.00 på EM så följde jag & Betsy med min syster för hon skulle lämna Liam. Så hela promenaden gick på 70 min då var jag trött & gick segt. Vid kl. 19.30 ikväll så ska jag, pappa & min syster äta på donken då färdigmaten är slut, så det ska bli gott :) Imorgon så kommer min mamma hem ifrån Tyskland så då ska vi se vad hon tagit med sig för något, därifrån. Innan hon åkte så sa jag till henne att hon skulle köpa choklad eller godis så det blir nog det jag får, mums! Jag antar att jag är det största godismonstret i familjen, haha xD Somsagt så kommer vi åka till Ullared/Varberg på fredag kväll, då är vi framme vid Ullared på morgonen, då dom öppnar. Så Louise har frågat mig om jag kan blogga när jag är borta också, om det går bra för mig. Javisst går de, men jag måste bara skaffa internet på vår bärbara dator, sen ska det nog inte vara några problem alls! Jag undrar om ni några önskemål om vad ni vill läsa om på mina inlägg? Kommentera det här inlägget isåfall så ska jag försöka hinna med det!



Sista gången jag red Lydia innan hon åkte till nästa fodervärd, 10 Juni 2011.
Fotograf: Pernilla Abrahamsson ©



-


Jag och Dionne från en hopplektion 2011.

Kom ut från duschen för några minuter sen, ska lägga mig nu. Ska nämligen upp runt 7 imorgon, ska åka rätt tidigt så.. Annars kommer jag aldrig upp imorgon & då blir det en trött Louise :P

Har ju startat en tävling också & har även en frågestund, så det får avslutas när jag kommer hem! :) Nu blire sängen, så godnatt! Hörs när vi kommer hem, sakna mig inte förmycket bara! (:


Svar på tal!


Fick denna fråga nyss & tja.. Jag kan väl göra ett försök iallafall! Det är ganska svårt att förklara så var beredda det ;) Men jag får fixa det när jag kommer hem då jag inte hinner göra det eftersom att jag åker imorgon! Jag får försöka knopa ihop en liten förklaring som nog ska underlätta er om ni vill göra en header :) De får ni se fram imot tills jag kommer hem!

I'm back.

Godkväll!
Nu har jag renoverat bloggen lite med lite olika grejer. Har bytt text, ändrat allt i menyn, gjort en ny header. Blev rätt nöjd! :) Hoppas ni gillar det!
Ska till min mormor imorgon med mamma & lillebrorsan, vi ska vara där i några dagar, det resulterar i att jag inte kan blogga. Men som jag skrev i förra inlägget så blir det några gästbloggare som ska få blogga lite då jag är borta! Men nu är jag tillbaka & ska börja som vanligt (då jag kommit hem från mormor då) ;) Kommer komma igång som tusan när jag kommer tillbaka! Då jäklar blir det uppdatering!

Hare bra sålänge! Kanske slänger in något inlägg innan jag går & lägger mig, nu ska jag hoppa in i duschen!

Information.

Har en hel del saker att berätta!

Nästa vecka på tisdag ska jag nämligen iväg till min mormor med min mamma & lillebrorsan, vet inte ännu hur länge vi stannar där, men det lär bli några dagar iallafall! Gästbloggare ska jag fixa också då jag inte kommer kunna ha tillgång till dator. Tror att det blir tre gästbloggare, det inte samma tror jag. Men Emma kommer gästblogga från tisdag då jag åker till torsdag.

Ska tacka mina gästbloggade för vilket jobb dom har gjort. Har nämligen fått besöksrekord pga mina snälla söta gästbloggare! ♥ Hoppas ni uppskrattade de dom skrev. De hjälpte mig att hålla bloggen i uppdatering.

Över till bloggen då.
Som ni ser så ser ju bloggen ut som en rutten papperskorg! Har inte gjort en header ännu, då jag inte har hunnit. Ska nämligen ta & fixa det innan jag åker iväg. Har ju till tisdag på mig & det lär jag nog hinna får jag hoppas! Ska även renovera hela bloggen! :) Jag får väl se vad jag hittar på för skoj att lägga till på bloggen.

Nu vet ni lite vad som händer framöver! (:

Borta bra, men hemma bäst

Halloj!
Nu är jag hemma efter att ha varit på min kusins landställe som ligger i Fiversätraö. Var där från måndag till söndag, idag alltså. Har haft det trevligt där, dock mycket insekter & skit. Kort sammanfattning får det bli, då jag inte kommer ihåg allt vi gjorde ;)
Måndag

Kom dit på eftermiddagen, vi packade upp våra grejer. Jag minns inte riktigt vad vi gjorde första dagen.. Vi spelade ganska mycket monopol & jag förlorade det första gångerna (dålig förlorare). Vi gjorde inte alls mycket under första dagen, dock kom det inte fram några fåglar heller, så fotograferingen fick vänta ;)

Tisdag

Vi vaknade ca 09:30, vi gick och badade (om jag minns rätt), det var skitkallt i vattnet & jag var som vanligt en liten badkruka & kunde inte riktigt komma i vattnet på en gång, men min kusin hoppade i på en gång, haha.. Vi spelade monopol då också. Jag förlorade då också tror jag, hahah.

Onsdag

Vi vaknade ungefär samma tid. Vi gick & badade då också, det var galet kallt i vattnet då också. Kom nog i lite lättare den dagen, vi badade inte så länge, det var bromsar som flög runt. Jag inte stå still utan jag springer runt i stället & då följer ju bromsarna efter, haha, väldigt osmart kan jag ju säga, så gör inte så som jag gör xD

Torsdag

Vi vaknade ungefär samma tid igen. Kommer faktiskt inte ihåg vad vi gjorde, vi kan ha varit ute med båten på Ornö eller någon annan ö. Vanligtvis så är jag glömsk när jag det gäller när jag varit borta en längre tid.

Fredag

Vi vaknade runt 10:30. Vi hade fyrkamp på kvällen då det bestog av fyra grenar vilket var att:
- Kasta pil.
- Skjuta en boll i en burk.
- Kasta ringar i koner.
- Kasta en boll nära ett streck som var ca 5 meter ifrån där man stog.
Det var galet svåra grenar faktiskt, men jag kom nog 3:a iallafall, haha ;)

Lördag

Minns inte riktigt när vi vaknade, men på eftermiddagen åkte vi båt & gick runt på en ö. Det var dock inte så mycket att se där. Vi åkte sen till en annan ö & handlade lite, sen åkte vi hemåt. Vi rodde i en lite gummibåt, vilket jag var sämst på ibörjan. Var väldigt negativ i början dock, men mot slutet gick det framåt. Tänker positivt att jag klarade det sedan. Men bäst är jag inte på det, det är nog dags för mig att lära mig hur man ror. På kvällen spelade jag och Jennie kubb, jag vann över henne då hon gav upp, vilket var lite tråkigt, men man kan tänka positivt att jag vann iallafall.

Söndag

Söndagen (idag) var sista dagen. Vi ställde alarm på 08:00, vi gick upp & gjorde iordning oss & packade ner alla våra saker. Sen gjorde vi inte så mycket, vi slappade mest & spelade lite kort då vi inte hade så mycket att göra. På eftermiddagen runt 12:30, började vi gå mot båten. Vi tog Waxholmsbåten istället för hennes farfars båt. Anledningen till att vi tog Waxholmsbåten var för att det var för blåsigt vilket var väldigt synd då både jag & Jennie verkligen gillar att åka båt.
När vi kom fram väntade vi i några minuter då hennes farfar skulle gå & hämta bilen. Det tog kanske 20-30 minuter att komma hem. Packade upp alla grejer & la alla kläder i tvättmaskinen då det var fuktigt.
Är ganska glömsk, men som sagt så var det en kort sammafattning av dagarna jag var där. Fotade nästan varje dag. Fick en hel del bra bilder! Jennies farfar & hennes pappa fotade/filmade oss lite när vi badade/rodde.

Har inte laddat över bilderna än, men när jag gör det så ska jag först redigera dom, sedan kan det komma lite bildbomber, så ni är beredda på det! ;)

Angående frågestunden.

Angående frågestunden så avslutas den inte idag utan på torsdag, så då har ni längre tid att tänka ut vad ni ska fråga mig om ;) För jag känner inte heller riktigt ännu att jag fått tillräcklig med frågor. Jag fick lov av Louise att gästblogga en lite längre tid än vad som var bestämd! Eftersom hon är tillbaks så kommer hon blogga idag & imorgon, måndag. Så då får jag lite paus & hinner nog tänka ut vad jag ska blogga om när jag är tillbaks. Jag börjar från & med tisdag då Louise ska iväg någonstans & så avslutar jag på torsdag EM. På fredag kväll, runt kl. 23.00 så kommer vi åka iväg till Ullared, vi kommer nog vara framme när dom öppnar vilket är skönt då det brukar finnas massa köer till provhytterna o.s.v. Efter Ullared drar vi vidare till Varberg, där vi hyrt en stuga nära havet (ca. 5-7 min bort), vi kommer spendera vår tid där tillsammans med några vänner som har sin husvagn där på sommrarna :) Det kommer bli så roligt att bada en hel del, sola litegrann, promenader, lek med hundarna (dom har 3 pudlar & 1-2 mopsar), fota, myskvällar & massa mer! Dock är det hemskt  av att åka iväg precis när Lydia kommer tillbaks till Skutan, men jag ska försöka tänka positivt. Ju längre jag är borta, ju mer kommer jag sakna/tänka på henne. Vilket kommer göra mig ännu gladare när jag får se henne & vara med henne igen! Men jag är tillbaks i STHLM igen den 7:e eller 8:e Augusti & då ska jag gå eller åka raka vägen direkt till Lydia. Över till igår. Ja, igår så åkte vi inte till Godishörnet i Tumba men det får bli den här veckan istället, men filmkvällen blev i allafall av. Men det var allt jag hade att skriva om idag, vi hörs igen på Tisdag. Ta hand om er! Hejdå kära bloggläsare ♥



Klicka på bilden ovanför, så kommer du direkt till frågestunden!



Bildbomb på Denzel från, 22/5 2011.




Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro.
Denzel (Frieser), Forsens Gård- privatstall.



12 saker ni inte visste om mig.

1. Jag hatar verkligen insekter, t.e.x myggor, getting, spindlar m.m (fast jag tycker humlor är lite söta). Men jag har börjat vänja mig mot gettingar/bromsar en anning, då jag förut sprang iväg ifrån dom :P Men nu försöker jag sitta kvar trotts att dom är i närheten av mig eller någon annan. Men man ska tänka på att dom är nog mer räddare än vad vi är för dom, om man nu är rädd för insekter.

2. Jag väger 49 kg men jag vill gå upp 3-4 kg. Men problemet är att jag inte alls äter jättemycket eller sådär som ska göra att jag går upp i vikt, för jag är petig med maten. Jag kan testa mat, men gillar jag inte det så äter jag inte det heller. Jag har nog fått det efter min pappa, haha.

3. Jag har haft tandställning, nu använder jag bara en tandskena på kvällarna (kommer behöva använda den tills jag är 18 år)
& en metall-sak bakom mina övre tänder, dock har den gått sönder i mitten så det behöver lagas.

4. Mitt första husdjur var en guldhamster & efter honom hade jag en tamråtta (några av mina vänner vet det).

5. Jag har svårt att hålla ordning i min garderob, det blir alltid stökigt när jag tar ut några plagg därifrån.

6. Jag är ingen perfektionist, men jag är noggran med att man stavar rätt (inget illa menat) & att man har stor bokstav efter punkt.

7. Jag ♥ Mountain Horse. Har själv ett par ridstövlar från MH, som jag avgudar otroligt mycket!

8. Har aldrig tävlat, sen jag började rida. Visst, det är nog roligt & att man känner sig nöjd efter, om man vunnit! Men jag är
ingen tävlingsmänniska utan jag rider först & främst för att utvecklas & för det är roligt :)

9. Är ganska blyg av mig, i allafall tills jag lär känna människan/människorna, sen kan jag prata med dom. Även om
jag inte är den mest pratgalnaste. Fast jag är mer pratig med folk som jag känt länge & så (:

10. Jag älskar att se på skräck/rysar filmer! Tycker det är läskigt men samtidigt spännande, lol xD
Dock så gillar jag inte när det är mycket blod i vissa filmer, usch...

11. Att lyssna eller sjunga till låtar & att vara med Lydia får mig att må bra.

12. Jag är beroende av choklad, jag verkligen älskar det. Så otroligt gott!

 


En bild från fjärilshuset, 2011.


Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro.
Är redigerad i Camera RAW & Photoshop.



Godishörnet.

Jag vaknade runt kl. 10 idag, jag & min syster satt framför tv:en & kollade på BNTM (Britian's Next Top Model). Det gick flera avsnitt, som vi kollade på men sen bestämde vi oss för att är middag & denna gång blev det Black & White. Just nu spelar jag på WoW & håller på med Dailies med Faygar & senare ska jag dinga (komma upp i nivån) mer på Lorelin :) Idag så ska jag+ pappa & min syster kanske åka till Godishörnet i Tumba för att handla godis då dom har minst 500 sorters, men jag ska försöka övertyga pappa så han går med på det, hehe (a) Och ikväll så blir det movie-night, så jag ska försöka hitta en eller flera bra film/filmer! Om det inte blir ikväll så får de bli en annan dag. Har ingen anning om vad jag ska blogga om, har fått lite bloggtorka tror jag. Och så vill jag veta vad ni gillar & är intresserade av att läsa. Skicka iväg en kommentar, så kollar jag sen om det är något jag gillar & tycker är bra, för då kommer jag blogga om de, om det inte är nån som vill se bilder :)



Faygar (Death Knight, level 85- Alliance).

Lorelin (Druid, level 53- Alliance).



Träns, hiss.

HISS:
Jag gillar dom här tränsen på olika sätt, dom är lite speciella på sitt sätt tycker jag. Men 1-2 nackdelar, finns på dom här tränsen!


Aachenträns, 199:- (www.hooks.se).


Remontträns Colt Claridge House ®, 339:- (www.hooks.se).


Aachenträns Lifford Claridge House ®, 499:- (www.hooks.se).


Pullarträns Catena Gold Medal ®, 689:- (www.hooks.se).


Aachenträns Cardiff Claridge House ®, 549:- (www.hooks.se).


Aachenträns Sommerset Claridge House ®, 579:- (www.hooks.se).


Pullarträns Claridge House ®, 449:- (www.hooks.se).


Ponnyträns, 229:- (www.hooks.se).



I feel happy today.

Som ni säkert har märkt så har uppdatering inte varit på topp idag, som de 3 första dagarna varit. Men det är för igår kände jag inte för att blogga utan vara borta från datorn en stund, sen är det lite boring att nästan ingen kommenterar mina inlägg. Och idag har jag haft mer att göra, än dom andra dagarna. Jag följde med min syster tillsammans med vår hund, Betsy för hon skulle hämta Liam så vi gick kl. 09.30 & var hemma runt 10.30, vi var alltså ute & gick i 1 timme :) Sen när vi kom hem så kollade vi på Våra bästa år & ANTM (Australia's Next Top Model) på tv. Därefter åt jag middag, Lövtunn bit (Findus färdigmat), en av mina favoriträtter! Sen gick jag tillbaks & kolla på tv samtidigt som jag skicka några låtar från min mobil till min systers mobil, för hon ville ha några. Direkt efter det, så gick jag & tog en dusch för jag var svettig över hela kroppen, blää -.-' Haha, men sen gick jag ut med hunden en runda så hon skulle göra ifrån sig lite grann & drog sedan hemåt. Och nu sitter jag här framför datorn & i nästa inlägg är det enbart hiss-inlägg på träns ifrån Hööks. Så det får ni ser fram emot! :D



♥ Betsy lá Taxrussell (så kallar vi hennes hundras, vi sätter ihop hennes blandras-namn)
För er som inte läst så är hon 75% Parson Jack Russell Terrier & 25% Tax.



Mi bélla princesa.

Idag så har jag ingenting speciellt för mig, ska somsagt åka med familjen & handla färdig mat, frukost, dricka & blandad godis inför veckan då mamma åker till Tyskland runt kl. 03.00 på fredag, vilket är jätte tidigt så hon måste vila innan hon åker iväg. Har rätt så tråkigt, har nästan ingenting att göra så jag får väl ta & spela WoW en stund tills jag kommer på något, lol :P Föresten, vill ni se bilder där jag rider hästar så är de bara att komentera det här inlägget ;) Just nu tänker jag på min prinsessa, kan inte vänta tills hon kommer tillbaks! Jag längtar verkligen efter henne, att stå intill henne & bara mysa där en lång stund ♥ Fina bilden på mig & Lydia, bjuder jag läsarna på :) I hope you like it!



Fotograf: Julia Wester ©



Fiversärtaö

Hej på er! Det var ett tag sen. Sitter nu på en liten ö som heter Fiversätraö. Trodde inte att man kunde blogga, men det var tydligen ganska bra teckning här. Kommer hem på söndag tror jag. Sen på måndag ska jag blogga bra! På tisdag ska jag, mamma & lillebror iväg till min mormor & vara där ett tag. Ska bli sjukt kul! :) Kommer skaffa gästbloggare också, har fått besöksrekord nu när jag har några gästbloggare, det är helt otroligt.. men nu ska jag vara social mot min kusin & spela lite monopol med henne. Kommer blogga om min vecka sen när jag kommer hem. Ville testa att mobilblogga, men mina små duktiga söta gästhloggare fortsätter blogga tills jag kommer hem. Vi hörs nog på söndag, kram på er!

Bildbomb på blommor från, 12/6 2011.








Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro.
Älskar 2:a blomsorten, otroligt fin färg & form, som påminner mig om en vattendroppe på slutet :)



Liten sepia bildbomb från, 11/6 2011.



Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro.
1:a ponnyn är Lydia, 2:a ponnyn heter Aurora, 3:e heter Kemir & 4:e heter Verona.


Ridstövlar, hiss/diss.

HISS:

Firenze High Rider, 1999:- på Lyckås (www.mountainhorse.se).
Jag måste säga att jag bara älskar dom här ridstövlarna! Själv för att jag har ett par sådana ;) För de första så är dom riktigt stilrena. En riktigt allroundstövel, dressyr som till hopp! Sen så är dom otroligt bekväma. Jag har gått runt i ca. 5 månader efter att hitta den rätta då dom antigen var obekväma eller så passade dom inte mig heller & så gjorde det otroligt ont att gå i dom (gör hemskt ont vid nya ridstövlar, dock inte lika mycket som dom jag äger). Så jag rekommenderar stort dessa ridstövlarna till er som är ute efter att köpa några! :D Finns en liknande ridstövel fast som heter, Venice High Rider men jag tycker den passar mer till allround/dressyr.

DISS:



Ridstövlar, 199:- (www.hooks.se).
Jag har ett par sånna ridstövlar, det var nästan ett halvår efter jag hade börjat rida, då jag köpt dom här. Dom var okej med att rida med från början då man inte gjorde så mycket på ridlektionerna m.m, men inte nu längre. Jag tycker dom är rätt så klumpiga att gå & att rida i. Sen så kändes det ibland att dom skulle glida ut ur foten. Så nej, jag gillar inte alls dom här så det blir en stor diss.


P.S - Kom ihåg att det här bara är mina åsikter om vad jag tycker & gillar.



Hästnet.se: Hästar tillsalu, del 1.

INFORMATION:
Trevligt 5-gångsto för hela familjen skulle även passa till tävling, trafik säker, helt okompliserad i all hantering. Van vid barn & hundar. Är mycket lättlärd, snäll att rida ut på ensam & i grupp. Behöver mer utbildning. Rör sig trevligt & har lätt för alla gångarter. Är 138 cm i mankhöjd. Har haft två föl. Lätt lastad & inga problem att sko & verka. Angiven pris på annonsen: 50.000:-
Familje/tävlingshäst. Hästar säljes
Vanligtvis så är jag inte så förtjust i islandshästar men den här tyckte jag var riktig charmig+ så älskar jag skäckfärgade :)



INFORMATION:
Fin, säker/lugn & välridet sto, fullstammad (Tysk-dansk). 13/14-årig maxad D-ponny. Perfekt mor & dotter häst då hon är snäll i alla lägen! I tyskland gick hon turridning & har tävlat i 2mil-distans.  I Sverige utbildad i dressyr, hoppning & wstern! Tävlad i hoppning & western m placeringar. På vintern tolkar vi mycket med henne. Mycket tömkörd. All utrustning medföljer! Angivet pris på annonsen: 40.000:-
Tysk imp Fjordsto. Hästar säljes




INFORMATION:
Jag säljer nu min 15-åriga D-ponny på 145 cm. Han är en perfekt första ponny och är viktbärande och skulle även passa mindre vuxen. Snäll i all hantering, trafiksäker och fungerar bra med andra hästar. Lånas ej ut på foder. Ej tävlingsponny! Angiven pris på annonsen: 25.000:-

D-ponny med hjärta av guld!. Hästar säljes




Jag tror jag...

Jag tror jag skippar ''mini-tävlingen'', tror ändå ingen skulle vara intresserad av att vara med, eller? Idag så tar jag det bara lugnt, men imorgon så åker jag & familjen för att handla färdigmat för min mamma ska åka iväg till Tyskland för att hälsa på en vän & stanna där i 1 vecka, så vi måste ha mat att äta för min pappa kan inte laga mat :P Jag planerar att ha en till fotobomb, fast denna gång så blir det på hästar! Juste, jag & Louise hade ju mejlat en person som söker medryttare till sina hästar, det funkade inte att komma ut nu under slutet Juli & i början av Augusti för då kommer jag inte vara hemma i STHLM :| Men det ska nog gå bra att vi kommer ut, i mitten av Augusti skulle jag tro! :) Nu ska jag ta & spela lite WoW på datorn, men jag bloggar mer senare idag. Ha de så bra! Kram  ♥


Ridresor.

Vem skulle inte vilja åka på ridresa? Jag skulle göra de med stor glädje :D Det verkar spännade, äventyrsfullt & extremt roligt! Man kan välja mellan olika saker, såsom dressyr, hopp, uteritt, western osv. Eller lite av varje & det verkar ju super bra, eller hur? :)

Här är några ställen jag skulle vilja åka till:
Estland (Tallinn), Dressyrweekend/Dressyr- intensiv.
Costa Rica, Tropisk ritt längs 40 stränder.
Indonesien (Bali), Dressyr & uteritt.
Irland (Sligo), Långritt vid havet.
Irland (Galway), Clare långritt.
Italien (Chianti), Dressyr & uteritter.
Italien, Medelhavsritt i (Campania).
Portugal (Porto), Dressyr eller hoppning.
Portugal (Algarve), Dressyr & Uteritt.
Slovenien (Wien), Spanska ridskolan.
Spanien (Mallorca), Dressyrträning.
Spanien (Andalusien), Långritt.
Spanien (Sevilla), Dressyr.


Från, http://www.hastsportresor.se/


Good afternoon.

God eftermiddag, som rubriken lyder! Många av er undrar säkert om jag har blogg, men för tilfället så har jag tyvärr inte de. Men kommer troligtvis börja blogga igen vid Augusti, något datum är inte bestämmt ännu ;) Utan jag får se hur de blir. Ni har nog märkt att jag har uppdaterat mycket, och det har jag faktiskt. Vad tycker ni om 1:a fotobomben? Skulle ni vilja se fler såna? :) Imorgon hade jag tänkt ha en ''mini-tävling'' här på bloggen, jag går inte in på detaljerna ännu, utan mer om det skrivs imorgon. Ett ledtråd är att det har med hästar att göra. Så nu får ni ha något att fundera efter! Jag har hittils bara fått in 1 kommentar om frågestunden, så det är lite trist de. För jag tycker det är roligt att svara på frågor läsarna ställer :) Har inte så mycket mer att skriva just nu, men något inlägg senare kommer upp!


En härlig sommarbild, på mig & my lovely dog, Betsy ♥
Fotograf: Julia Wester.



Bildbomb på Liam från, 8/7 2011.





Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro.
Och för er som inte vet, så är Liam en 2-årig chihuahua som min syster är hundvakt åt! ;)



Gå och bada nu i det varma vädret!

Hej, snart ska jag till brandbergsbadet och bada med Julia. Jag ville bara säga det och imorgon kommer varken jag eller Juliaw kunna blogga då vi ska till Gröna lund vid tio tiden ungefär :) VVi ses sen!
Jag saknar dig, finaste♥♥

/ Julia - Gästbloggaren.

Schabrak, hiss/diss.

HISS:

Dressyrschabrak Elevation Golden Medal ®, 229:- (www.hooks.se). Finns också i Allround.
Tycker faktiskt det här schabraket är snygg! Gillar den brun/beiga färgen, den skulle nog passa bra på en skimmel skulle jag tro, eller skäck. Jag gillar inte dom andra färgerna på schabraken, speciellt inte den grå/oranga. Det skulle se ut som något till halloween, haha :P

DISS:

Allroundschabrak Ambition Gold Medal ®, 124:- (www.hooks.se).
Jag tycker inte alls schabraket är ögonfallande på något vis. Alla färgerna på schabraken passar helt enkelt inte ihop med varandra. Tycker inte loggan passar in, så det kanske skulle lite bättre ut, utan den? Hur som helst, så tycker jag inte schabraket är värt priset!

P.S - Kom ihåg att det här bara är mina åsikter om vad jag tycker & gillar.



En bild på som som liten, med Cloetta =)


Bilden är gammal & så har jag skannat in den i datorn.
Till vänster så är min kusin, Josefin & hennes mammas häst, Tamella (där var min kusin runt 8-9 år) & till höger så står jag (4-5 år) med deras häst, Cloetta :) Jag fixade henne innan jag skulle hoppa upp & rida. Dock kommer jag inte ihåg hur det var, då jag har ett mycket svagt minne om saker jag varit med om när jag var mindre :| Idag, så rider tyvärr inte min kusin längre. Men här är en artikel om henne när hon var yngre, http://www.nt.se/arkiv/2004/08/03/S%F6derk%F6ping/2504367/Klubbm%E4sterskap-med-dramatik.aspx

Hon kom på första plats i KM tillsammans med hennes ponny, Tyra!



Frågestund.


Som jag skrev på inlägget innan så får du fråga mig vad som helst, dock så tar jag privat saker via min e-mail, [email protected]. Frågestunden kommer att avslutas på söndag eftermiddag, då Louise kommit hem :) Så kom igen, fråga på tills på söndag!



Våra bästa år.

Kl. 10.20 så ska jag kolla på en tv-såpa som jag följer varje morgon på TV3, om jag inte har något annat för mig som är viktigare :) Såpan heter, Våra bästa år. Den serien har funnits i många år, sedan 1965 om jag minns rätt. Dom har hunnit med upp till 11 614 avsnitt (juni 2011). Idag så kommer jag ha en frågestund, på nästa inlägg som görs. Ni får fråga vad som helst, allt mellan himmel & jord som många brukar skriva. Dock inte för privat saker, det får ni isåfall ta via mail :P Frågestunden kommer avslutas på söndag, då Louise är tillbaka igen!



http://www.days.nu/content.php



Sista inlägget för idag

Nu ska jag gå och lägga mig, orkar inte hålla ögonen öppna längre. Har skickat bilder lite hit och dit, så det har varit lite jobbigt.. Vi ses senare imorgon, jag kommer säkert att vakna vid 10 imorgon så vi ses då! Godnatt.


Haha en ful bild som jag har fotat med Amandas kamera!
/ Julia - Gästbloggaren.

Önskatinlägg; När jag rider Verona, friridning 2011.

Bilderna är fotade av Lollo!





Dem bilderna är fotade av mig :)

/ Julia - Gästbloggaren.

Kladdig kladdkaka smakar alltid bra!

Hallojsan!

Jag sitter nu här hemma hos mig med Julia, vi gjorde nyss en kladdig kladdkaka. Vi var ute med hunden innan det och efter vi var ute med min hund så tränade vi i knappast 10 minuter :P Jag kommer inte att blogga så mycket eftersom att jag är upptagen med min blogg som jag har med Julia, men nu ska jag avsluta och jag slänger in ett inlägg lite senare!
Vi hörs! :)


Jag och gotlandsrusset Verona, fririding 2011 och Lousie har även fotat :)

/ Julia - Gästbloggaren.

Vilken ridgren satsar du på?

Jag är mer åt dressyrhållet & jag vet att dressyren är grunden för all ridning! Visst, att hoppa är roligt men jag har trots allt bara hunnit hoppa som max 65 cm på en hoppkurs som jag var med på, med Lydia :) Det har gjort att jag inte vet, om det kan vara ännu roligare att hoppa högre, då tänker jag mig ca. 90 cm. Så det har jag inte hunnit uppleva ännu, så jag kan inte säga något om hoppning om jag inte fått testa lite högre höjder. Jag brukar oftast vara nervös innan jag ska hoppa, men efter 1:a eller 2:a hoppet så går det bättre & då är jag inte lika nervös längre! Men som sagt så gillar jag enbart dressyr just nu, sen verkar fälttävlan något att testa på. Jag har hoppat Lydia i hagen, vid slutet av hoppkursen & då taggade hon verkligen till, men sjukt roligt i allafall :D + Så har jag även testat på lite Western på min lärares AQH (Quarter), Luke & det är rätt kul, då man använder annorlunda röstkommandon & så vidare. Jag är väldigt intresserad av NH = Natural Horsemanship- metoden, fast dock är de ingen ridgren, haha :P Men tycker det är viktigt att ryttare & häst ska kunna lita & ha förtroende på varandra & ha bra kontakt/relation o.s.v. Och nu till frågan som jag ska ställa alla läsare, som ni kan hitta längst ner i inlägget!



Vilken ridgren satsar du mest på? Dressyr/Hopp/Fälttävlan/Terräng/Western/m.m?


Om mig: Emma Abrahamsson.

Hallå där, skött & blåbär! Jag har fått äran att gästblogga här på Louise PJ's blogg under veckan hon är borta & inte kan blogga :) Jag har alltid tyckt det är svårt att ta & skriva om sig själv, men jag gör ett försök, hehe. Jag heter Emma Abrahamsson & är född 18/8 1995, vilket betyder att jag blir 16 i år! Jag är bosatt ca. 15 min söder om STHLM tillsammans med min familj som består av min mamma, pappa, stora syster & våran hund, Betsy som är född 6/2 2008. Hon är en blandrashund, 75% Parson Jack Russell Terrier & 25% Tax. Det blev & är en jättefin blandning tycker vi :D Och på tal om djur! Så rider jag på Skutans Gård som ligger mot Dalarö, där har jag ridit sen över totalt 3 år tillbaks. Men jag har även fått rida på ponnyridningar & på min kusins häst när jag var mindre. Under dessa år har jag bara haft 2 riktiga favoritponnyer, 22-åriga fjordingen Sindarve Knutte från Sindarve på Gotland som åkte tillbaks under Augusti 2010 då han var inhyrd därifrån. Och så 15-åriga sv. ridponnyn (har fullblod i sig) Lydia från Tenhult i Småland. Skutan hyrde henne under Augusti 2010 då Knutte åkte iväg, men nu under sommarlovet så är det någon annan som hyr henne & jag hoppas hon har de bra. Men hon kommer komma tillbaks till oss nu i Augusti & det är jag jätte glad över :D Jag älskar dom båda otroligt mycket & dom betyder allt för mig! ♥ Förutom hästar & ridsport så är jag också väldigt intresserad i fotografering. Jag började fota på allvar mellan år, 2006-2007. Och idag så äger jag en Nikon D5000+ 3 objektiv (1 ingick vid köpet), samt tillbehör. Eftersom jag är i stallet & håller på med hästar, samt djur så blir det oftast just de som hamnar framför kameran ;) Sen så är mina små-intressen att redigera i PS (designa ingår i intresset), baka, sjunga & spela. Ja, det var allt jag hade tänkt skriva om mig då. Jag hoppas ni kommer gilla mina inlägg! Skicka gärna iväg en kommentar också, om vad ni vill läsa om m.m :)



♥ ♥ ♥ En bild på mig & världens finaste! ♥ ♥ ♥
Fotograf: Julia Wester.


Hiss eller Diss?



Jag gillar dem här ridbyxorna starkt - HV polo sosa Ridbyxa!
Hiss eller Diss?

/ Julia - Gästbloggaren.


Dagens fråga

Vad tycker ni att vi ska blogga om?


Godmorgon!

Godmorgon!

Jag vaknade vid tio så jag har varit uppe en stund, varit runt lite på internet och så. Idag ska jag vara med Juliaw, Snart tänkte jag köra en dagens fråga så ni måste kommentera för då blir både jag och Lollo glada! nu ska jag avsluta, vi ses efter detta inlägg!



/ Julia - Gästbloggaren.


Svartan, aldrig mer!

Ush, först såg vi en orm simandes framför oss och sedan en blodigel i mitt hår.. Jag sitter just nu och gör ingenting, tråkar och imorgon ska jag vara med juliaw. Det här blir nog sista inlägget för idag eftersom att jag är en trött monster.. Godnatt dåra♥


I miss you, i need you and i love you. 1 månad och 3 dagar utan diig..♥

/ Julia - gästbloggaren


Hiss eller Diss?



Jag tycker dem här grimmorna var urgulliga!
Hiss eller Diss?

/ Julia - Gästbloggaren


Julia Wester gästbloggar!

Hej! Jag heter Julia & ska gästblogga här under tiden Louise är borta. Jag tänkte ta och skriva lite kort om mig & lite. 

Jag är som sagt 13 år 6 blir 14 år den 21 Oktober. Jag har ridit sen 2004 och första gången jag red på ridskola var på Ågesta RK som ligger i Farsta. Jag har haft 2 egna djur i mitt liv, en schäferhund som hette Nisse. Han var otroligt snäll och verkligen en pärla en var tvungen att avlivas när han var 4 år för han hade fraktur på bakbenen att dom satt på fel sidor (vetrinären märkte det vid 4 års åldern) sen fick han avlivas då det inte gick att göra åt det och han skulle slippa lida. Sen fick jag en dvärghamster som hette Stella. Hon var helvit med ljusblåa ögon. Jag hann ha henne i 3-4 år sen dog hon vid 5 års ålder. Hon försvann den 6 Oktober 2010. Sen har jag ridit på Skutan sen 2 år (?) tillbaka. I början kände jag ingen där men några gånger red jag faktiskt med Louise där när hon red Verona och jag Lexus, haha. Jag har tävlat 5 ggr på Skutan och det har varit 3 dressyr tävlingar & 2 gymkhana tävlingar. I höst/vår blir det mer tävlingar troligtvis! Har inte så mycket mer att skriva. Ni kan tjecka in min blogg som jag delar med min vän Julia Ketolainen som gästbloggar också! Http://Teamryttarna.blogg.se :D


Jag & Lindas islandshäst Breki.

Jag & korsningsponnyn Zefyr. 

/Julia W.

Julia Ketolainen gästbloggar!

Hej! Jag kommer att blogga här under tiden nu när Lousie inte kommer att kunna, jag heter Julia och rider på Skutans Gård. Jag fyller 12 år nu på lördag och kommer då inte kunna blogga för jag kommer att vara på ett bröllop medans och sjunga! Jag har ridit sen jag var 1 år, eller då red jag en liten shettis på en meter som heter Sluggo. I höst kommer jag att skaffa medryttarhäst i österhaninge, antingen Focus eller Schampiz :) Jag har även en blogg som jag delar med julia, den kan ni också kolla in häär!

Nu kan jag inte skriva mer eftersom att jag ska till ett bad ställe vid namn Svartan, jag kommer att blogga mera sen. I denna blogg kommer jag att göra ganska mycker hiss/diss, dagens fråga osv. Jag hoppas ni gör Lousie nöjda nu och kommenterar rejält!


Det här är jag :')

/ Julia - gästbloggaren.


Imorgon åker jag..

Har inte kunnat uppdaterat bra alls, ber verkligen om ursäkt. Men nu under dom senaste dagarna har jag varit med min kusin. Sov över hos farmor igår med Jennie (kusin) & ska göra det inatt också. Ska till Fiversätraö (Jennies landställe) imorgon till lördag eller söndag. Ska bli sjukt skönt att få åka bort! Vi ska åka båt, fota, ha kul! Älskar verkligen landställen, så jag ser verkligen ifram imot dagarna där! Har nu 3 personer som vill gästblogga här på min blogg medans jag är borta. Säger tyvärr inte vilka det är, men dom kommer presentera sig själva, nu när det är 3 gästbloggare tror jag att det kommer bli rätt bra uppdatering ändå, det är ju bra! :) Ska renovera bloggen lite ikväll, tyvärr hann jag inte göra klart headern... Kan ni stå ut utan header i ungefär 2 veckor? Kanske hinner när jag kommer hem nästa helg, men sen på måndagen ska jag dra iväg till min mormor med mamma & lillebrorsan i ungefär en vecka. Så, jag kan inte fixa headern om inte imellan.. Nu ska vi käka kyckling med ris, så nu måste jag avsluta inlägget, kommer blogga mer senare! :)

Har ingen bild på denna dator då jag lånar min fasters dator.

www.lifeabouthorses.blogg.se

Haha, skumrubrik, men aja. ;)
Vaknade för ett tag sen, vi satte oss vid våra datorer på en gång. Nu på morgonen har jag rätt bra besökare, men det skulle kunna bli bättre! (: Idag ska jag och Jennie (kusin) ut och fota igen, men vart vet jag inte.. Har inte fått något svar av ägaren än till några medryttarhästar, så jag och Emma får väl höra av oss till henne istället. Tror inte att jag ska dit idag iallafall, eftersom att hon inte hört av sig.. Det blir väl att slappa & kanske fota lite senare! På måndag åker jag iväg till Jennies landställe, ska ha två gästbloggare då under veckan, säger inga namn än, dom får presentera sig själva under nästa vecka! ;)

Juste, ska ta & fixa bloggen lite nu, hann inte göra klart allt igår! Men ska försöka göra klart headern iallafall innan jag åker iväg.


En bild från igår | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Godnatt!

Nu ska jag lägga mig, hehe, lite sent menmen..
Har försökt koda bloggen lite, men det fungerar inte så bra! Jag fortsätter mer imorgon iallafall! Nu säger mamma att jag ska stänga av, så då lyder jag väl hennes ord då, är också trött & behöver sova. Vi hörs imorgon då jag troligen kommer blogga rätt bra får jag hoppas! Godnatt! ♥


Haha, failbild på mig och Cilvia, en av det sista gångerna i hoppgruppen förra terminen x)

Lördag

Hehe, tja, det är redan lördag eftersom att klockan redan är över tolv. Vet inte riktigt om jag drar iväg till ett stall där jag och en kompis ska prata med en ägare, det kanske blir på söndag istället. Ska kanske blir medryttare nämligen för er som inte läst det ;) Hon skulle höra av sig iallafall, hoppas att hon gör det idag då! Känns konstigt att det redan är lördag, haha, är liksom redan uppe! Men vi lär väl vara uppe ett tag till. Blev lite piggare nu.. Men eftersom att vissa redan är uppe, så tänkte jag att ni kanske ville läsa lite hära, det ska ju inte bli för tomt! Ska fixa lite med bloggen tror jag, kanske gör headern nu så slipper den vara ''designlös''. Ska koda om lite nu & lite sånt. Kan höra av mig lite senare och blogga om något roligt om jag inte somnar! xd


Finaste ponnyn har förvandlats till en utomjording, nej jag skoja bara! Han är världens sötaste det där exemtäcket, men kan erkänna att han ser lite roligt ut ändå! | Fick bilden av Emilie förut ;)

The Unborn

Har varit med min kusin halva dagen ungefär. Vi har varit ute & varit på en liten ''fotorunda''. Fotade lite ankor & blommor/natur mest. Kan ju visa några bilder sen när jag laddar över bilderna till datorn. Vi kollade nyss på en skräckfilm nämligen The Unborn, den var jättebra! Men även lite läskig, hehe. Men jag dog iallafall inte vilket jag är glad över, hah! Min kusin ska sova över här. Just nu sitter vi vid våra datorer. Vi ska väl sitta här ett tag sen blir det sovdags! Börjar redan bli lite trött.. x) Bloggen är under renovering, tänkte göra lite annorlunda ;) Vet inte riktigt när jag blir klar, egentligen skulle jag nog ha haft andra kodningen kvar, men aja.. xd Nu ska jag fortsätta med lite annat. Kanske blir dags att gå & lägga sig iallafall, kanske somnar här vid datorn..


Läääääskig film, men rekommenderas verkligen ;)

Veckans par!

Nu tänkte jag börja med veckans par! Så varje vecka kommer det. Nja, kanske inte då jag åker iväg & inte kan uppdatera, men annars så!


Johanna och Wilma! Dom har utvecklats jättemycket tillsammans. Dom har även tävlat & kommit placerade! Och hon har ridit Wilma i bara några månader. Johanna verkar iallafall sjukt glad när hon är med Wilma & det tror att också att hon är.

Visst är dom fina tillsammans? :D

Minitävling!

Nu tänkte jag köra en liten minitävling! Det får bli en liten fototävling.
Så här lyder de små reglerna:

- Du måste ha tagit bilden själv.

- Det ska vara ett bild på ett djur bara (det ska inte vara någon människa med på bilden)

Du kommenterar här i detta inlägg att du vill vara med. Sen skickar du in bilden till: [email protected], skriver ditt namn & ditt bloggnamn om du har blogg (om du inte har min msn, det underlättar ni som har den att skicka där!) Jag vet inte än hur länge tävlingen ska pågå, men det kan bli tills jag är tillbaka från min kusins landställe. Om det är många som är med så väljer jag de finaste 10 bilderna, annars så får alla vara med, det beror liksom på.
Jag kommer ta upp några små enkla regler sen när ni kan rösta! Men nu kommer prisen:

Första plats: En gratis header + kodning.

Andra plats: Två redigerade bilder på dig och ditt favoritdjur.

Tredje plats: En redigad bild på dig och ditt favoritdjur.  

Fjärde plats: Länkning här på bloggen i 4 dagar.

Femte plats: Länkning här på bloggen i 2 dagar.

De här blir priserna ;) Det kanske blir flera som får samma pris, vi får se! Jag lär veta det när jag vet hur många som deltar!

Passa på nu & lycka till! :D

Färgade träns

 
Vad tycker ni om färgade träns? Hiss/diss? :D

v.28

Tänkte berätta lite om vad jag har för planeringar de dagarna som är kvar på denna vecka.

Fredag (idag): Slappdag, det är ganska molnigt ute så det blir väl att stanna hemma hela dagen, kanske kommer träna lite också.

Lördag: Inget planerat.

Söndag: Inget planerat.

På måndag drar jag iväg till min kusins landställe till söndag, så det blir verkligen kass uppdatering för min del. Om det är någon som vill gästblogga, så kanske ni får de! De beror på vem det är också, men kommentera om du vill! Flera får gärna gästblogga, men jag vill helst välja själv, men ni kan ändå kommentera!

I helgen där det står inget planerat, kanske jag och Emma ska iväg och kolla på medryttarhästar, vi ska typ prata med en ägare. Hon skulle maila i helgen, så vi får se! :) Ska bli väldigt kul ifall jag får en medryttarhäst. Det är en av mina önskningar faktiskt, att liksom få kunna rida helt självständigt & göra ''nästan'' vad man vill. Man får ju liksom bestämma själv vad man vill göra (inte direkt köra slut på hästen), men ni fattar! ;) Men inget är bestämt ännu, så... Men jag och Emma håller tummarna att det blir av iallafall!

Dagens frågor!

Vad tycker ni om min blogg?
Varför läser ni den?
Vad är det som är bra med bloggen/vad är det som är dåligt med bloggen? 
Om ni hjälper mig & svarar på dessa frågor, så blir jag glader! :D

Nu ska jag äta frukost, sen kommer jag tillbaka till datorn & hittar på något kul att blogga om! [:


Nu får en bild på mig & finaste Conquest från ridlägret som var i år ♥

Pic's

Tänkte nu lägga in en liten bildbomb på hästarna i hagen jag fotade förut ;)






































Älskar vekligen vissa bilder! :D


Videor

Har inte visat videorna från ridlägret, det var det jag tänkte fixa igår. Men det blev försent & jag var galet trött. Därför tar jag det i detta inlägg! ;)


Han gick inte alls fint i dressyren, han kändes mycket finare på framridningen. Sånt händer, men jag får kämpa.. Hoppningen gick iallafall betydligt bättre!


Haha, fel galopp på sista hindret, men ärsh, det var ingen riktig tävling.

Fredag

Godmorgon på er! :)
Här sitter jag och har vaknat för någon halvtimma sen. Igår hade jag 58 besökare, ganska bra! Men mer ska det ju bli, ellerhur! Jag kämpar verkligen..! Det går inte så bra just nu, har väl förhöga krav på mig själv, men ah.. Bloggar gör jag iallafall, & det borde ni vara glada över ;) Det är ju trots allt för er jag bloggar. Det har jag nog skrivit några gånger nu, men tillbaka till dagen då. Idag är det iallafall fredag. Hade egentligen planer inför dagen, men det blev ändring. Skulle ha följt med Mikiss och fota när hon red Stella, men hon red tydligen igår istället. Så jag har inga planer inför dagen, men det blir väl att ta det lugnt eller nåt. Nu tänkte jag fixa lite grejer som egentligen skulle kommit upp igår, så det kommer strax! :)

 
Söta Amigo | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Picture



























Lite av bilderna från idag :) Det jag mer tänkte göra idag hinner jag inte med att fixa. Datorn segar bara för att jag håller på att flytta över lite bilder till min nya hårddisk & håller på vid youtube. Det resulterar ju i att datorn blir segare.. Men imorgon får det komma upp istället, snart ska jag nämligen lägga mig, så fort bilderna har flyttats över till hårddisken ;)
Hörs imorgon, godnatt!

Bilder på G

Håller på & redigerar lite bilder från idag! De kommer strax & har även lite annat på G som kanske kommer upp ikväll. :) Idag har jag iallafall fått lite bättre besökare & kommentarerna är bättre! :) Skulle vara kul om jag fick över 100 besökare innan året är slut. Undra om jag skulle klara det? Eftersom att många jag känner klarar det, så varför skulle inte jag. Jag försöker uppdatera mitt bästa varje dag, ävens fast det kanske inte blir sådär jättemånga inlägg. Men idag har det väl varit bra iallafall? :D Har ju tillochmed gjort tidsinställda inlägg ju, bara för eran skull!
Men iallafall, bilderna är på G, håll ut! [:


Jättegammal bild på mig och Neff x)

Mitt bästa minne med häst

Kom bara på något som jag kunde skriva om, och tänkte med detta inlägg berätta lite vad mitt bästa hästminne är!

Mitt bästa hästminne är när jag badade med Neff. Det var en så sjukt rolig upplevelse. Kan inte förklara riktigt hur det var, men det var galet kul! Neff var lite ''feg'' för vatten och ville inte i ibörjan, men tillslut fick jag i honom med lite hjälp av ridläraren. Han stog där och plaskade med hoven i vattnet & jag var hur lycklig som helst. Neff är den ända hästen jag badat med & just med honom är ett starkt minne jag inte bara glömmer. Han var nämligen min favorithäst på Skutans Gård. Han blev såld förra året. Han åkte till Skåne 20 juni. Saknar den lilla finingen.. ♥ Har mycket minne med honom men när vi badade med hästarna var det bästa!


Saknar som in i h*lvete! ♥ | Heheh, jag ser ut som en mupp & jag är skitliten där så kolla på söta ponnyn istället! :)

I miss you


Saknar dig, jordens finaste ♥
I augusti får jag träffa dig igen. Förstår inte hur jag har stått ut att inte har träffat dig på nästan en hel månad. Men snart kommer jag, underbara ponny! ♥

Smakprov


Amanda och Daylight idag | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Är ni sugna på att se mer bilder? :D

Amanda och Daylight

Mötte Maja runt halv 2 ungefär, sen tog vi bussen och mötte Amanda, så åkte vi till Forsen. Hon fixade lite med Daylights mat, sen hämtade hon in henne. Jag och Maja satt mest på små stenar & pratade medans Amanda fixade Daylight x) Vi gick sen ner till volten. Hon hoppade lite & red lite dressyr. Fick helt okej bilder! Bombade inte sådär jättemycket som jag trodde att jag skulle göra, hehe, blev 189 bilder iallafall! Men det är rätt lite om man tänker efter, men Amanda blir nog nöjd med bilderna. Behöver då inte skicka så många heller. Försökte mest fota i rätt tillfälle liksom ;) Vet inte riktigt hur länge hon red, men vi gick upp till stallet sen efter. Vi gjorde inte så mycket, efter ungefär en halvtimma kanske så åkte vi hem. Jag och Maja tog bussen hem, sen gick vi hem till mig. Väl hemma så satte vi på min dator & kollade lite på roliga videor & trailer på skräckfilmer. Det var najs! Dog lite bara, haha, man har alltid kul med Maja ;) Skratt hela tiden, heheh! Härlig dag iallafall, bara jäkligt kallt när vi fotade Amanda. Hungrig var jag också, & då lät det skitroligt, haha.. x) Flumminlägg kan man väl kanske säga, men nu ska jag fixa med bilderna, kan bjuda på några sen! :D

Nu tycker jag att ni får vara lite duktiga på att kommentera, så blir jag också glader! Har fått rätt så bra med besökare idag, men det ska nog bli bättre ska jag se till igenom att blogga mycket ikväll! :) Bildbomb kommer när jag redigerat de bästa bilderna, om ni vill se dom! ;)

Frågestund!

T I D S I N S T Ä L L T

Medans jag är borta ett tag idag, så får det blir en liten frågestund tänkte jag! Det var jag länge sen jag hade en frågestund, så varför inte? :P


Fråga vad ni vill, hur mycket ni vill! :D

Hiss/diss

T I D S I N S T Ä L L T

Detta inlägg får bli hiss/diss ;)

HISS:


Dessa stigbyglar är otroligt bra! Man får ett bra grepp, man tappar dom inte heller lika lätt som man kan göra med andra stigbylgar! Ger en stor hiss för dessa stigbyglar, älskar dom verkligen!


Detta fleecetäcke är rätt snyggt enligt mig! Gillar färgerna, det blir hiss från min sida! ;)


Älskar verkligen dessa pannband! Så sjukt snyggt. Har själv inget sånt, men det är nog dags för mig att köpa ett, man kan ju använda när man tävlar t.ex i dressyr, det är skitfint enligt mig! En fet hiss! :D

DISS:


Gillar verkligen inte vojlockar. Det passar dock inte på vanliga hästar, men jag tycker att det är finare på islandshästar! Men dom är inte sådär jättefina heller, schabrak är nog också mer populärt, så en diss från min sida!


Dessa stigbyglar är så sjukt jobbiga! Foten har inget stadigt grepp, inte för mig iallafall. Den åker liksom runt hela tiden (om ni fattar vad jag menar). Jag får sitta & fixa satt foten sitter rätt nästa hela tiden. Hatar dessa stigbyglar, jag kan inte rida i sånna, det förstör nästan hela ridlektionen, så en fet diss!


Gillar inte riktigt pessoabett. Vet inte så mycket om det, men jag vet iallafall att det är starkt & det gillar ju inte hästen. Det beror väl i och för sig hur ryttaren rider med händerna, men jag dissar det iallafall!

Detta är mina åsikter, vad tycker ni? Ni får gärna dela med er vad ni tycker! :)

Bildbomb

T I D S I N S T Ä L L T

Det får bli en bildbomb när jag red Nobile på en julkurs! :)























Jag har videor också från den julkursen, vill ni se dom så vill jag ha 5 kommentarer! Om jag får 5 kommentarer lägger jag upp dom ikväll! :)

Ska strax åka iväg..

Om ca 20 minuter ska jag iväg & möta Maja.
Ska fixa lite smågrejer innan jag drar, därför måste jag stänga av datorn nu. Men jag har skrivit 3 tidsinställda inlägg! Vet inte riktigt när jag kommer hem, men så fort jag kommer hem laddar jag över bilderna på datorn & redigerar några lite, sen kan jag visa några bilder om ni vill! Sen måste jag även skicka bilder till Amanda, lär nog göra det idag. Men iallafall, det kommer 3 tidsinställda inlägg när jag är borta, så fortsätt kolla! :)
Måste gå nu, hejdå! Hörs senare.


Bild från förra sommaren, då jag följde med en gammalkompis till hennes landställe, då red vi hennes kompis häst.


Dagens fråga!

Lyckås VS Hööks?

 VS

Vilken ridsportsaffär gillar ni mest av Lyckås & Hööks? :)


Mål för 2011 inom ridningen

Härmar alla andra då & skriver mina mål inför 2011. Halva året har redan gått, men kanske hinner med saker iallafall!

- Skaffa medryttarhäst

- Utveckla mig mer

- Vara med i nästan varje tävling & verkligen satsa mitt bästa

- Hoppa högre än 75-80 cm

Det sista är väl egentligen inget mål, men det är vad jag skulle vilja iallafall!


Duschtime!

Nu ska jag hoppa in i duschen efter ha varit seg på att äta min frukost, haha ;)
Ska sen klä på mig de kläderna jag ska ha idag & fixa mig lite. Kommer göra lite tidsinställda inlägg sen & även blogga lite mera innan jag drar iväg! :p


Saknar dig ♥ 1 år och någon månad sen jag träffade dig, du är så sjukt saknad.. :(

Hiss/diss


Vad tycker ni om sånt här träns? :)

Min åsikt: Jag tycker själv att sånna här träns är skitsnygga! Fint när det är färg innuti också. Skulle själv vilja köpa sånt träns! :D Det blir en fet hiss för mig.

Godmorgon!

Godmorgon, här sitter jag som redan är vaken :P
Hehe, vaknade kanske för en halvtimma sen. Hade gärna sovit längre, men kunde inte somna om. Idag är det iallafall torsdag då, som jag skrev igår så ska jag och Maja fota Amanda & Daylight idag. Ska möta Maja vid kvart i 2 ungefär, sen tar vi bussen till Amanda ;) Ska hinna duscha & fixa mig också, tror att jag hinner, hah. Sitter iallafall & äter frukost nu, sen hoppar jag nog in i duschen på en gång. Juste, lovade igår att jag skulle göra tidsinställda inlägg medans jag är borta. Det ska jag se till att göra sen! :)


Gammal bild när jag red privatlektion på Polly.

Lite bilder när jag tävlade Aurora

Nu tänkte jag med detta inlägg bjuda på lite bilder när jag tävlade Aurora i dressyr i LB:1.















Ska ha mer bilder, men jag hittar dom inte.. :(

Nu ska jag lägga mig, godnatt!

Morgondagens planer

Imorgon ska jag möta Maja vid tågstationen, sen ska vi iväg och fota Amanda och Daylight. Blir skoj! ;) Blir väl att bomba, kan säkert visa lite bilder då efter jag redigerat vissa :P Hinner säkert uppdatera innan jag drar iväg & möter Maja. Eftersom att vi inte ska åka förrän vid eftermiddagen. Måste nog ta & göra lite tidsinställda inlägg imorgon, satt bloggen inte blir för tom! Vi håller på & planerar lite inför imorgon, hehe, går lite segt.. xd Nu ska jag fortsätta med det jag ska! Imorgon blir det iallafall fotodags!


Jag och Hilda när jag tävlade henne i april/maj på Skutans Gård :P

Hiss/diss?


Ska man ge hiss eller diss för repgrimmor? Vad tycker ni om repgrimmor? :D

Pic's

Tänker nu med detta inlägg bjuda på lite bilder från idag!



 

 
Lite bilder som jag fotade idag :) Älskar bilderna på fölet!

Sämst uppdatering

Har inte fått några kommentarer alls om vad ni vill läsa om?
Alltså vill ni inte läsa något alls om jag har förstått rätt.
Tappar faktiskt blogglusten...
Tråkigt att jag inte får några kommentarer om vad ni vill läsa om.. :(
Har ingen blogglust just nu, ävens fast jag verkligen älskar att blogga.
Men ni får ju hjälpa till lite om vad ni vill läsa om.


Bloggtips

www.allroundmuppar.blogg.se

www.crewaef.blogg.se

www.domryttarna.blogg.se

www.teamryttarna.blogg.se

www.hastgalningar.blogg.se

www.friidaaaz.blogg.se

Besök deras bloggar vetja! :) Dom är läsvärda.


Nathalie och Grabben

Mötte Nathalie runt 12, vi gick sedan hem till henne. Där gjorde vi inget speciellt, hon bytte om & lite sånt. Vi drog sen till bussen. Sen fick vi byta buss. Vi fick även gå en bit. Hon började fixa Grabben & sadlade, sen tränsade hon. Fixade med inställningarna på kameran medans. Sen satt hon upp och då ''gick'' jag & hon red till en äng. Fast påvägen dit haltade Grabben typ, så Natta hoppade av. Han hade en lös sko, så vi gick gå tillbaka. Hon skulle ha ridit Zivago också, men han skulle tydligen provridas. Så vi gick åka hem. Synd att Grabben just hade en lös sko.. :( Kunde inte fota så mycket, men får följa med flera gånger. Fotade lite på ett föl som stog i en hage brevid, och några andra hästar som jag vet namnet på (någon av dom jag kanske jag bli medryttare på).

Vill ni se bilderna på fölet & de andra hästarna jag fotade där? :D


Nathalie & Grabben när hon skrittade fram. Fick tyvärr inga andra bilder förutom typ 3 till då han hade lös sko.. :( Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

På bussen

Sitter på bussen nu, är snart framme och då ska jag byta buss. Men kan slänga in dagens fråga. Vilken ridsportsaffär gillar ni mest? :) själv gillar jag Lyckås och Hööks.. Ska strax av nu, men bloggar mer sen ;)

Hoppkurs på Skutans Gård

 

 

 



 



  


HAHAHAHAHAHAHA, DÖR AV SISTA BILDEN!

Hinner tyrvärr inte göra tidsinställda inlägg, måste fixa iordning mig nu, ska dra om en kvart ;). Men jag ska blogga rejält när jag kommer hem, det lovar jag!


Ändrade planer

Snart kommer bilder upp när jag red Lexus, men måste bara säga.. att det blir lite ändrade planer. Natta frågade om jag ville hänka till hennes medryttarhäst, tänkte visst, eftersom att jag ändå inte ska göra något speciellt idag kan det vara kul att äntligen få fota lite när andra rider. Så ska iväg om någon timma & möta upp henne, sen drar vi till hennes medryttarhäst. Kommer nog bomba, så det lär komma upp bilder här sen! :D Ska fixa mig nu satt jag hinner med bussen som går om ca en timma! :) Kul att iallafall äntligen få träffa lite hästar! Saknar dom små söta djuren, bara man ser en häst blir man ju ändå glad ändå.. (: Jag får göra lite tidsinställda inlägg satt det blir bra uppdatering ändå! :) Strax kommer en liten bildbomb!


Nathalie & Chivas när jag fotade henne förut (: | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D


Make breakfast

Nu ska jag göra frukost. Blir nog rostat bröd, oboy, ägg & fruktsallad. Känner mig sjukt sugen på det just nu. När jag kommit tillbaka till datorn efter frukosten kommer lite bilder när jag var med på en hoppkurs på Skutans Gård på Lexus.
Var jätteliten på honom, heheh.. Men dom får ni se efter jag ätit frukost! ;) Kommer tillbaka om en halvtimma igen, så då fixar jag bilderna! :D


Bjuder på en söt bild på Kemir som står på Skutans Gård.

Vinnare av finn sex fel

Har nu lottat ut vinnaren för vinn sex fel. Alla var väldigt duktiga & många hade alla rätt. Men jag lottade ut för att det skulle bli rättvist & vinnaren är Iris! :) Klicka HÄR för att komma till hennes blogg! Grattis till dig.


Kika in på hennes blogg! :D

Nu ska jag väl säga felen också för er som inte hittade alla fel!


Orginalet


Redigerad

1. Jag har tagit bort bokstaven M som satt på väggen.
2. Jag har tagit bort mitt ''rosa'' linne som sticker ut vid benet.
3. Jag har tagit bort en flärp som satt vid Conquest öga på vänster sida.
4. Jag har tagit bort ett snöre som satt vid min väst på höger sida.
5. Jag har tagit bort Conquests röda ''namnskylt'' som satt på tränset.
6. Jag har redigerat mulen satt den är vit istället för rosa.

Roligt att det var så många som försökte hitta felen, fick många kommentarer där! :D

Godmorgon

Godmorgon!
Vaknade för någon kvart sen. Satte sen på datorn & nu hamnade jag här. Idag ska jag inte göra något speciellt alls. Ska försöka blogga bra idag! Har lust att slå mitt eget rekord! Får se ifall jag lyckas. Igår hade jag inte så bra med besökare, men kommentarerna var bra. Tänkte att jag skulle göra bättre av inläggen idag! Måste bara komma på vad jag ska blogga om.

Om ni hjälper mig nu så kommer nog bloggen ligga på topp idag. Så frågan till er är: Vad vill ni läsa om idag? Ni bestämmer! Kommer självklart blogga ändå, men tips ger mer inlägg!
Vet själv lite vad jag kan blogga om idag, men behöver er hjälp faktiskt!


En bild från förra året på Skansen | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D


Sista inlägget för ikväll

Var ute ett tag idag med mamma och lillebrorsan. Vi slängde lite sopor, sen gick vi runt lite. Dock tog jag inte med mig kameran, då jag var för lat. Har pratat lite med Jossan, och vi tänkte kanske skaffa medryttarhäst tillsammans. Hon hade mailat en som verkar ganska bra, får vi hoppas iallafall. Tänkte att jag iallafall måste provrida. Första medryttarhästen kanske inte är den bästa, men kan inte säga något förrän jag vet något & suttit på hästen. Hoppas iallafall att det blir något :P Nu sitter jag bara här & har tråkigt. Ska strax lägga mig då jag är sjukt trött. Imorgon ska jag nog inte göra något speciellt. På torsdag & fredag blir det nog fotodags för min del. Ska nog fota när Amanda rider Daylight på torsdag, och kanske Mikiss & Stella på fredag. Har inte snackat så mycket mer dom än, men kanske blir av iallafall. Imorgon blir det nog bara att slappa. Säkert försöka blogga bra då, ofc!


Finingen ♥ | Har fått bilden av Emilie

Nya ridstövlar på Hööks?

Titta vad jag hittade när jag kikade in på Hööks hemsida.


Läderridstövel Junior Horsehead® 1149:-

Vad tycker ni om dessa? Rätt snygga enligt mig. Undra bara om det är för hoppning eller dressyr, eller både och? Skulle behöva allroundstövlar ;)

Känner mig rätt sugna på dessa, billiga vad dom också, men undra om dom är bra...? :p

Följ mig via bloglovin

Nu kan ni äntligen följa mig via bloglovin som finns i högst upp i menyn, men ni kan även klicka HÄR för att börja följa mig via bloglovin! :)
Ska även fixa blogresponse, kommer upp alldeles strax,
där kan ni börja ställa frågor ifall ni vill något istället för att kommentera.

3 saker ni kanske inte visste om mig

.. när det gäller ridningen/hästar.

- Jag har lätt för att börja gråta om jag tycker att det har gått dåligt för mig på en ridlektion (fast det egentligen inte har gått dåligt).

- Jag har alltid problem med stigläderna när jag sitter upp. Kan sitta & störa mig på att dom är ojämna i en hel lektion ävens fast jag har suttit & ändrat dom nästan hela tiden. Har verkligen problem med stigläder när det gäller att vara lika långa.

- Jag är alltid en sån som vill att allting ska vara perfekt. Vill inte att schabraket ska sitta snett, eller att tränset sitter fel i munnen. Innan jag går ut för att rida kollar jag alltid att allting sitter rätt. Är så rädd att allt ska sitta fel. Sätter inte bara in ett bett i munnen utan att kolla att allt sitter bra.

Finns säkert mer saker, men jag kommer inte på mer nu.. ;)

Lite bilder på Kotte

Hehe, min hamster heter Kotte för er som undrar. Men här kommer en liten bildbomb på honom som jag fotade idag när jag hade honom i en ''träburk''.













Söta lilla hamster (:

För er som undrar så är det spån och mat som ligger i ''träburken''.

Dagens fråga!


Hiss/diss för dessa ridbyxor? :p

Min åsikt: Det ser ut som jeans, så för min del blir det nog en diss.. Gillar mer sånna ridbyxor som inte ser ut som jeans om man säger så. Dessa ridbyxor var inte riktigt i min smak helt enkelt ;) Skulle inte direkt passa i dom, men rätt coola kanske dom var ändå.

Fruktsallad

Haha, failad rubrik.
Men jag åt nyss fruktsallad, det var därför jag skrev det som rubrik.
Har iallafall varit ute ett tag idag med mamma och lillebrorsan. Han lekte lite på några lekplatser. Vi gick också till en affär & jag handlade lite spån (till min hamster). Vi gick sen hemåt och åt lunch. Fixade sen till min hamster & tvättade buren och det. Fotade honom lite sen, den lille busen xd Sen satte jag mig här i soffan och satte på datorn. Laddade över bilderna jag hade fotat på min hamster.

Tänkte fråga om ni ville se dom? :D
Isåfall vill jag ha minst 3 kommentarer så får ni se lite av bilderna! :)

Ska sen ut igen & fota lite med mamma och lillebrorsan ;). Lär komma bilder då också, om jag nu får några bra bilder!

Nu ska jag börja med en header till Emilie & Jossan, kolla gärna in deras blogg. www.domryttarna.blogg.se! Den blir bättre sen när headern kommer upp såklart, men tänkte att ni kanske ville kika in där ändå, dom skriver ändå intressanta saker! :) Sen ska jag även redigera en bild på Emilie och Dillon, det lär komma upp här också sen när den blir färdig. ;)

 
Saknar dig ♥

I'm sorry

Godkväll! Jag ber om ursäkt för den hemska uppdateringen idag.. Har inte haft riktigt tid och jag har varit sjukt trött idag. Har kollat på skräckfilm med Jennie, faster & och farmor. Den filmen vi såg var jättebra! Nu sitter jag i soffan och håller på att somna. Bloggar via mobilen just nu då jag inte orkar sätta på datorn. Tänkte iallafall vara snäll med detta inlägg att iallafall visa att jag lever. Föresten, så pågår finn ''sex'' fel till onsdag! Så passa på att klura ut vad felen kan vara! Kommer lotta ut vinnaren sen. Nu ska jag lägga mig, håller på att somna. Godnatt! Vi hörs imorgon då jag troligtvis kommer gottgöra er med att blogga bättre! (:

Ge mig!


Jag vill ha! Gillar dom här ridstövlar starkt..

Någon av er läsare som har dessa? Vad tycker ni om dom? :D

Musik

Hej på er! :D
Igår kollade jag och Jennie på Paranormal Activity 2. Dog nog lite i början, var faktiskt rädd då. Men i slutet bah: Oj, vad händer.. Så slutade den skitkonstigt, hah. Hade förväntat mig att den skulle vara läskigare, haha! Har inte sett Paranormal Activity 1, den sägs vara läskigare, kanske ska man se den någon dag. Kanske skiter på mig då istället då. Somnade runt halv 1 ungefär. Vaknade runt 10, sen kollade vi lite på tv, sen käkade vi frukost. Hamnade här sen & sitter och lyssnar på musik på mobilen.

Juste, måste förmodligen lotta ut vinnare av finn sex fel sen, då är det slumpen som väljer.


Våran undulat ;) | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D (tror jag, annars kanske det är med min nya Canon EOS 550D).


Mobilbloggar

Jag och Cilvia (: Har iallafall kollat klart på filmen, den hette Paranormal Activity 2. Dog faktiskt inte, så bra. Då kan ni fortsätta läsa bloggen eftersom att jag lever. Den var inte SÅ läskig, men ah. Nu sitter jag vid mobilen och mobilbloggar. Ska strax sova tror jag ;) Är redan trött, haha. Men har iallafall fått rätt bra med besökare, men jag skulle bli mer gladare om jag fick lite mer kommentarer då jag bloggat så bra idag, det är trots allt över 10 inlägg jag skrivit bara för er. Det är rätt bra! Nu ska jag nog lägga mig, är galet trött. Godnatt & glöm inte att kommentera, då blir jag glader! :D Hörs imorgon!

21:12

Godkväll! :D
Sitter hos farmor nu. Efter jag och Jennie satt vid datorn så käkade middag hemma, sen gick vi till farmor. Smakade lite av deras middag också. Gottgott! Som sagt, så är jag hos farmor nu. Sitter och datanördar :P Har uppdaterat bra idag, eller vad tycker ni? :D Idag höll jag faktiskt det jag sa i det första inlägget jag skrev imorse (att jag skulle blogga bra idag alltså). Vi ska kolla på skräckfilm strax, sen ska vi typ kolla på en till film som är roligare. Haha, får se ifall jag bajsar på mig! Vilket jag kanske tror att jag gör.. xD Aja, nu satte Jennie på filmen, så ska kolla på den nu! Hörs senare :)


Jag och Cilvia :]


Kvällens fråga

Vad tycker ni om Swarovski pannband? :D


Min åsikt: Jag tycker att de är skitfint! Är även gulligt på hästen. Fet hiss för detta pannband! :D

Finn sex fel

Nu tänkte jag köra igång med finn sex fel igen då (råkade göra ett fel förmycket). Gjorde det lite enklare den här gången, hoppas att det underlättar :)


Orginalet


Redigerad

Nu är det dags för er att hitta de sex felen på den redigerade bilden! Så kom igen nu! Den som har alla rätt kommer få en länkning i ett inlägg, lycka till! :D

I ♥ Photography

Nu tänkte jag bjuda på en liten bildbomb. Det får bli när jag fotat andra som tävlat, det blir från Blåkulla Gård denna gång ;) Se & njut :D


Vega och Snobben.


Therese och Curt.


Siri och Trixa.


Marie och Meja.


Felinda och Conquest.


Matilda och Cilvia.


Angelika och Nanook.


Petra och Dillon.


Emma och Fritz.

Vissa har inte jag fotat, Emilie lånade min kamera lite då (eller vilket hon nästan alltid gör på tävlingar), men jag skulle säkert fått ungefär samma bilder så spela roll x)
Det fick bli ganska liten bildbomb denna gång.. Nästa gång får det bli bildbomb på dressyrtävling kanske, eller nåt! :D

Hiss/diss

Tänkte hissa & dissa lite med ridhjälmar från Lyckås.

HISS:


Den här ridhjälmen har jag, den är bekväm & rätt fin! Hissar den :D


Denna ridhjälm är rätt populär, gillar den. Men jag passar inte i den, men eftersom att det är rätt fin så får det bli en hiss! :P


Denna ridhjälm är också rätt cool. Men det ända nackdelen är att den ser ut som en fluga, hehe, annars stor hiss!

DISS:


Denna ridhjälm är inte i min smak, gillar den inte helt enkelt, så det får bli en diss. (gick inte att få större så det fick bli två samma bilder då det ser bättre ut)


Gillar faktiskt ingenting med denna ridhjälm, det som är över texten Champion är inte direkt min stil. En fet diss från min sida!


Denna ridhjälm är inte snygg alls, inte min smak. Diss för den. :P

Det är iallafall mina åsikter! Snart kommer det en bildbomb när andra tävlar som jag fotat, sen finn fem fel! :D


Datanörd

Efter duschen gick jag till farmor, där käkade jag och Jennie lite ostsås med pasta, det var inte sådär jättegott så jag lämnade lite. Vi gick sen hem till mig, och sitter nu vid två datorer. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, vi ska nog sitta vid datorn ett tag nu. Sen kanske vi spelar lite dataspel/tvspel eller något. Ska sova hos farmor idag med Jennie, det blir nice! Tar såklart med datorn dit då blir det också mer uppdatering! Det låter väl bra? :D Ska förbereda ett inlägg med hiss/diss & finn fem fel. Håll utkik! :D


Jag och Cilvia när vi skrittade av på utebanan i vanliga ridgruppen innan terminens slut [:


Mot duschen

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag vara med min kusin Jennie. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Men vi kommer nog på något, det gör vi nästan alltid. ;) Ska försöka blogga mycket iallafall, Jennie brukar ändå vilja sitta vid datorn hela tiden, så jag kanske hamnar här sen igen.
Ikväll blir det hiss/diss, kanske finn fem fel! :D
Nu väntar duschen på mig! Hörs senare.


Saknar dig galet mycket.. ♥♥

Next week

Nästa vecka är ganska oplanerad, men här kommer den iallafall:

Söndag (idag): Ska vara med min kusin lite senare, sen ska vi sova hos farmor.

Måndag: Vara med min kusin antagligen hos farmor.

Tisdag: Fota Johanna när hon rider sin medryttarhäst Wilma. :D

Onsdag: Inget planerat.

Torsdag: Inget planerat.

Fredag: Kanske fota Mikiss när hon rider sin medryttarhäst Stella. (:

Lördag: Inget planerat.

Söndag: Inget planerat.


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D


11:07

Har uppdaterat ganska bra än sålänge, rätt bra va? Har inte käkat någon frukost, men vi ska strax äta lunch, då får jag käka mycket på lunchen istället. Har inte orkat ta fram någon frukost då jag fastnade här vid bloggandet. Vi ska iallafall äta köttfärssås med spagetti, ganska gott. Dagen blir rätt slapp idag, förmodligen. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på så det blir nog datorn. Blogga & fixa massa header antagligen.

Om ca en vecka ska jag åka iväg till min kusin landställe, Fiversätraö heter det. Ska bli sjukt kul, älskar landställen så det ska bli skönt att få åka bort ett tag. Ska vara där i en vecka. Kameran hänkar såklart, så var beredda på bildbomb! :D 
Nu ska jag äta lunch, senare blir det nog bättre uppdatering! :)

Dagens fråga:
Vad vill ni läsa om idag? Har ni några önskemål? Isåfall kommentera! :D

 
Två bilder från förra året då jag var på Fiversätraö. Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D.


Bildminnen med Curt

Nu får ni en liten bildbomb den tiden när jag red Curt ganska mycket. Kan börja med hoppgruppen. (:





















Hoppning i vanliga ridgruppen.







Klubbtävling:







Ridläger 2010.






Minnen! ♥

Hur jag började rida.

Nu tänkte jag ta & berätta hur jag började rida.
Min kompis hade bjudit in mig på ett hästkalas på Skutans Gård. När vi var där fick vi även rida. Jag tyckte det var kul & intressant. Jag frågade sen min pappa om jag fick börja rida, och jag minns inte riktigt men han sa ja iallafall! Då började jag rida i samma grupp som kompisen (Sanna) red i. Då red jag på söndagar. Jag lärde mig ganska snabbt. Det svåraste jag tyckte var lättsits (att rida lätt), hehe, det tog nog lite lång tid att lära mig om jag minns rätt.

Nu är jag inne på mitt 4:e år, och för att bara ridit i ca 4 år så är det ganska bra för att vara på den nivån som jag ligger på. Jag red på Skutans Gård i ca 3 år, därefter bytte jag till Blåkulla Gård där jag rider nu. Där är det jättebra, har lärt mig sjukt mycket! Skutans Gård var bra när man var nybörjare (enligt mig), men jag gick vidare till en mer utbildande ridskola.

Kan faktist ta & berätta att genom ridningen så började jag med fotografering. Jag skulle aldrig ha hållt på med fotografering, om det inte var för ridningen. Är sjukt stolt att jag började med ridning, har fått så bra vänner just därifrån, och ja, jag har fått ett till intresse som då är fotografering. Jag hoppas verkligen att jag håller på med hästar hela livet, det känner jag att jag skulle kunna göra nu iallafall, men jag kanske tappar intresset när jag blir äldre, vem vet.. Men just nu kämpar jag för att hålla intresset uppe, eftersom att det är så jäkla kul också! (:


Lite suddig bild men den är från 2008 på mig och Silja när jag frired henne :) Saknar den ponnyn galet mycket!

Bildbomb

Kan ge en liten bildbomb från både förra sommaren & vintern, då jag fick en hel del bra bilder! (:

























Vad tycker ni om dessa bilder? :D
Vissa är bättre än andra, men så är det. ;)

Jag ber om ursäkt för hemsk uppdatering..

Som rubriken säger, jag har varit urusel på att uppdatera! Fy på mig.. Statistiken sjunker & dålig uppdatering vilket inte leder till något alls.. Måste nog verkligen skärpa mig & blogga bättre. Vissa tjatar på mig, men inte orkar jag. Haha, jaja, nu har jag skällt upp mig själv så jag ska uppdatera bra idag har jag bestämt & då hoppas jag att statistiken höjs lite! :D

Idag är det söndag då. ;) Jag vaknade runt 9, sen hamnade jag här. Ska som jag skrev där över att jag ska blogga bra idag, så det blir väl att sitta vid datorn. Eller så gör jag även tidsinställdainlägg. Vi får se, men som jag skrev, så SKA det bli bra uppdatering.. Vet inte riktigt vad jag ska blogga om, men det kommer väl! :) Lite hiss/diss, finn fem fel, bildbomber, dagens fråga m.m! Dags att börja förbereda bloggen för mycket inlägg idag då! :D

Det är ju trots allt en hästblogg, & nu på sommaren rider jag inget alls, vilket är himla tråkigt. Därför är det också svårt att blogga, så ni är medvetna om det. ;)


En av mina favoritbilder från förra sommaren när jag var på Fiversätraö med min kusin Jennie. Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D.

Ridsugen..

Idag har man varit med Jennie (kusin), vi har inte gjort så mycket. Vi har varit ute och fotat lite (:

Är så sjukt ridsugen.. Jaja, ska iallafall rida ibörjan av augusti. Ska hjälpa till att sätta igång hästarna på Blåkulla ;) Kul att då iallafall få sitta på en häst igen (:

Kan bjuda på lite bilder från idag!










Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Godnatt kära läsare!

Nu ska jag lägga mig, börjar få ont i huvudet & är redan supertrött. Har ändå uppdaterat ganska bra idag, men imorgon är iallafall lördag, & då ska jag nog tillbringa min dag med familjen antagligen. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Men det lär jag väl komma på imorgon. Vi får höras imorgon, för nu är det dags för mig att sova, hare bra sålänge! :D :D






Gamla bilder när jag red Curt i hoppgruppen | Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 550D

Hoppning in my heart! :D ♥

Hiss och diss - schabrak

HISS:


Rätt gulligt allroundschabrak. Skulle passa bra på shettisar om det fanns i deras storlekar, skulle jag tro. :)


Snyggt dressyrschabrak enligt mig. Gillar färgen och det runt schabraket. En stor hiss från min del! :)


Detta allroundschabrak är rätt snyggt, gilar mönstret på schabraket. Hissar det!

DISS:


Rätt fult allroundschabrak enligt mig. Gillar inte riktigt märket heller, så det får bli en hiss från min del. Skulle nog vara snyggare om det var annat mönster.


Gillar inte riktigt detta allroundschabrak. Inte riktigt min smak med färgerna. Annars var det fint!


Detta allroundschabrak ser nästan ut som lakan, ser lite konstigt ut, så det blir den fet diss från min sida.

Detta är mina åsikter iallafall, vad tycker ni om dessa schabrak? :P

Hoppsadel VS dressyrsadel


Hoppsadel

VS


Dressyrsadel

Vad gillar ni mest av hoppsadel & dressyrsadel? :)

Min åsikt:
Båda är väl bra på olika sätt. Men jag tror att det är skönast att rida i en dressyrsadel. Tror nog att jag gillar dressyrsadlar mer, ävens fast jag är en hoppnörd ;) Lite svårt att bestämma mig.. xD

Failad lunch

Har bara städat idag, nästan. Skurat golvet, damsugat & satt på diskmaskinen, hehe, grymt ju! Borde få pengar för det, nej, jag skoja. Brukar få ganska mycket ändå. Gjorde lunch, det fick bli fläskkotletter, sen värmde jag på potatisgratäng, mina två fläskkotletter blev brända, så dom var inte så goda men det gick att äta iallafall. Och nu satte jag mig här. Ska börja med Mikiss header, sen ska jag koda Emilies och Jossans blogg. Ska nog börja med det nu, satt jag hinner med, annars kommer dom bli skitsura på mig xD


Haha, jag förra sommaren på Fiversätraö. | Fotograf: Jennie (kusin) | Kamera: Canon EOS 1000D (min gamla kamera)

Städtant = jag

Haha för rubriken.
Men iallafall, vaknade runt 9, sen gick och upp och gjorde frukost. Har sen bara städat. Håller på och damsugar vardagsrummet och tvättat golven. Haha, ibland kan jag bara få sånna där tankar så kan jag städa som en galning. Jag kan inte låta bli när jag ser att något är stökigt & så. Haha, knäpp jag är! :D Idag ska jag nog bara ''städa'', fixa headers, sitta vid datorn. Imorgon kanske jag hittar på något med Jossan & Emilie. Ska fortsätta med mitt lilla städande nu.

Hörs senare!


Dit ska jag om några veckor! :D | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D

Härlig dag idag!

Igår sov min kusin hos mig till idag. Vi åkte & badade ett tag och solade lite! Fick ett rejält sår på armen, eller rejält sår var det väl inte men det började blöda iallafall då min kusin puttade ner mig från bryggan när jag precis skulle hoppa upp igen, haha snäll kusin, fick värsta märket sen. Vi gick sen hem till farmor och hämtade min mobil, nycklar och pengar. Sen drog vi upp till Centrum, där handlade jag en magtröja, shorts & två bh:ar. Sen gick vi hemåt, och då gick hon hem. Käkade sen middag & sen har jag bara slappat. Är sjukt trött nu efter dagen.. Så anstängande var den inte, men fick tillochmed träningsvärk i benen, herregud borde nog börja träna igen..! xD Få bättre kondition kanske. Aja, nu ska jag lägga mig. Imorgon blir det nog bara att slappa tror jag ;) Hann inte göra headers igår eller idag, då jag var med min kusin. Ska nog sitta & göra det imorgon förmodligen. Nu ska jag lägga mig, så godnatt!


Gammal bild jag fotat på vattendroppe. | Kamera: Canon EOS 1000D (min gamla kamera)


Sådär ja!

Nu är äntligen min header klar! Vad tycker ni om den? :D Blev rätt nöjd faktiskt!

Tyckte inte om den förra, men denna ska jag nog ha ett tag!
Nu ska jag fixa massa andra headers också, sen ska jag nog försöka hitta på något annat än att sitta vid datorn. Kanske träna lite eller spela tvspel. Hörs senare! :P


Jag och Cilvia innan sommarlovet, tror att det är sista hoppgruppen för förra terminen (:

Wednesday

Idag är det onsdag då. Hamnade här såklart & som vanligt, haha :P Idag ska jag försöka fixa headern, öppnade nyss mitt photoshop och såg vad felet var så nu går det att göra headers! :D Ska göra massa headers till kompisar också som har ''beställt'' av mig, så det är väl det jag ska göra idag :) Börjar nog med min header, så den blir klar snart. Det tar ganska lång tid, men.. om några timmar kommer den upp förmodligen! :D


Konsum och Dajm :D


Good night

Nu ska förbereda mig för att sova. Har kollat runt lite på vad jag ska köpa på Hööks när jag ska dit. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Har inga planer inför morgondagen heller, lär väl sitta här & försöka med headern, om nu mitt photoshop lyder mig.

Juste, glöm inte att rösta på mig i Agrias tävling, om ni bläddrar ner lite så hittar ni inläggen & där finns länk! :D

Nu blir det dags för att sova, håller på att somna i soffan.. xD Godnatt!


Saknar dig, världens finaste ♥♥

Ska köpas när jag åker till Hööks

Ska till Hööks i sommar, vet inte riktigt när men det blir nog den här månaden eller nästa, har inte riktigt bestämt mig ännu ;) Men ska iallafall köpa detta:


Hårspänne med nät 39:-


Väska 179:-


Vita ridbyxor 449:-

De övre sakerna är iallafall ett måste, sen skulle jag vilja köpa dessa rutiga ridbyxor, för dom är så galet snygga!

Ridbyxa rutiga 339:-

Photoshop cpar ..

Kan inte göra headern idag tydligen, mitt photoshop cpar.. Jag får dock i värsta fall använda mitt andra photoshop, men just nu orkar jag faktiskt inte sitta & göra en header.. :( Ska prova imorgon igen, får hoppas på att mitt photoshop lyder mig då. Min dag idag har inte varit så roligt direkt, har bara suttit hemma hela dagen & ruttnat. Spelade lite tvspel för några timmar sen. Har hamnat här sen dess & har inte gjort så mycket mer.. Roligt liv alltså, jag måste ju hitta på något på dagarna. Det är verkligen inte kul att bara sitta inne, men jag har beslutångest på vad jag ska hitta på, hahah.. Om ca 2 veckor ska jag iallafall med min kusin till hennes landställe i en vecka, och det kommer bli hur nice som helst! :D Snacka om att jag kommer att bomba då, & efter den veckan lär det blir en rejäl bildbomb, det kan ni nog förvänta er! ;) Ska nog inte avslöja så mycket mer, ni får se när det kommer helt enkelt! :)


Bild från förra året jag var på Globen Horse Show. Ska dit iår med, då får jag hoppas på att det blir bättre bilder, eftersom att nästan alla mina bilder förra året vart suddiga, men nu har jag bättre kamera så! :D Längtar iallafall dit, och jag har nog planerat att det blir att handla mycket på mässan iår också!

Hiss/diss?

 
Vad tycker ni om dom här söta huvorna?

Min åsikt:
Jag tycker att dom är skitsöta, och fina! Skulle nog lätt köpa ifall jag hade medryttarhäst/foderhäst eller egen häst. En hiss för min del iallafall! :D

Rösta på mig så är ni bäst!

Jag är med i Agrias tävling, skulle vara sjukt om jag vann, inte för att jag tror det. Men om ni hjälper mig & röstar på min bild, kanske jag ändå kommer med bland finalisterna!
Ni skulle iallafall vara bäst om ni röstade så klicka HÄR för att rösta, så är ni verkligen bäääääst (vilket ni redan är, men ni kan bli ännu mer bästare) :D ♥♥
Glöm inte att validera din röst när du får ett mejl till din e-post! :D


Tävlar med den här bilden, så en sista gång, kom igen & röööösta på mig! :D :D :D


HotShot

Sitter och spelar HotShot på facebook, och har lite tråkigt. Har inte börjat med headern än, men ska ta & göra det.

Ni får gärna komma med tips om vad jag ska blogga om, vet att jag säger det hela tiden, men det blir bättre uppdatering från min sida då.. Ävens fast jag kanske inte tar alla tips som sägs, men jag försöker ju! Så nu har ni chansen IGEN att komma med förslag vad jag ska blogga om! Det kan vara allt från bildbomber till en minitävling t.ex? (: Kom igen nu med era önskeinlägg! :D


Älskar den här bilden, fotade den på min kusins landställe på Fiversätraö :D | Kamera: Canon EOS 1000D (min gamla kamera).

Tuesday

Godmorgon på er! :D
Dålig uppdatering för min sida, men nu jäklar ska det förändras! Idag är det tisdag då, har inga planer inför dagen, men det blir väl att slappa & fixa med bloggen. Ska nog börja med headern strax, så jag blir klar med den idag. Har fixat klart allt i menyn iallafall, blev nöjd där. Men nu gäller det med headern dårå! :D Vi får hoppas på det bästa & nu ska jag försöka med bra uppdatering! Nåväl, får väl sätta igång nu, så kommer den väl om några timmar! ;)


En av mina favoritbilder när jag var på Skansen förra året :]


Ont i ögonen..

Har skitont i ögonen, vilket resulterar i att jag inte blir klar idag med headern.. Har suttit och spelat tvspel för det mesta & har inte hunnit.. Men imorgon lär jag väl sitta här om inte andra planer.

Har inget annat att skriva nu, hörs imorgon istället & då får jag nog skärpa mig & fixa bloggen! ;)

Renoverar bloggen!

Håller på att renovera bloggen lite. Håller på & fixa och trixa lite i menyn, är inte riktigt klar där än. Men måste stänga av datorn nu, annars får mamma damp på mig, och jag förstör även mina ögon då jag sitter och anstänger mig.. Har suttit vid datorn nästan hela dagen så det är väl dags för mig att lägga mig och sova. Fixar resten imorgon, håll ut!
Nu måste jag stänga av, godnatt! Hörs imorgon.


Dillon galopperar i hagen. Vet inte vem som har fotat bilden då vissa får låna den ibland men den är iallafall fotad med min kamera - Canon EOS 550D. :)

Sunday

Godkväll!
Har inte kunnat uppdaterat så bra idag.. Har fixat en kompis blogg, klicka HÄR för att komma till hennes blogg! Har gjort hennes header och kodat allting! :D
Funderar på att renovera min blogg också lite.. Fast ska inte ta bort några inlägg då ;)
Har också spelat lite tv-spel, därför har det inte blivit så bra uppdatering idag.. Skulle varit med Emilie, men det blev ändrade planer för henne.
Nästa vecka är ganska oplanerad. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. Men jag lär väl hitta på något.


Gammal bild på mig och Curt ♥

Sleep now

Nu ska jag sova, är skittrött redan, haha. Solen tar ju kol på en ;o..

Imorgon ska man iväg till Emilie och sova där till måndagen. Det blir väl mest att fota & flumma antar jag! :D Vi kommer väl säkert sitta & datanörda båda två, så jag lär väl antagligen låna en data så det blir nog uppdatering från min sida ändå. Kommer hinna skriva lite innan jag tar bussen till henne, ska åka efter lunchen så jag hinner nog skriva några inlägg, då blir ni väl glada va? :D

Nämen, nu är det nog dags för mig att borsta tänderna & lägga mig. Godnatt, hörs imorn vetja! :D

Pic's









Kan väl avsluta detta inlägg på Fanny och Caracal :)



Alla bilder är fotade idag | Fotograf: Jag (förutom bilderna på mig och svanen som min pappa fotat) | Kamera: Canon EOS 550D

Fotat, åkt båt

Idag vaknade jag vid halv 9, duschade & käkade frukost. Sen hängde jag med Fanny till hennes medryttarhäst Caracal. Han var väldigt jobbig att ta in då det tog nån timma innan fick vi in honom då typ ägarens pappa eller nåt kom & hjälpte till. Sen red Fanny ut lite till en travslinga, sen red hon på gårdsplan. Fotade ganska mycket & fick rätt bra bilder! :) Vi var väl där några timmar, sen fick jag skjuts hem & då käkade jag lunch.

Åkte sen ut med båten med pappa. Vi fiskade även lite & fotade. Jag var sämst på att fiska, men jag lär mig. Solade även lite, så nu är jag asröd haha.. Vi var väl ute i båten i några timmar, sen åkte vi och handlade och sen hem. Sitter nu och väntar på att maten ska bli klar. Sen ska jag nog hoppa in i duschen & sen sova, om jag inte hamnar här ;)


Fotade denna med min mobil, därför dålig kvalité. Men jag håller på att lägga in bilderna nu, så jag kan bjuda på några sen! :D

Mobilen är en drog

Godkväll! :D Sitter och surfar lite med mobilen och mobilbloggar. Idag var jag med mina två kusiner. Vi spelade mest tvspel. Gick hem vid halv 8 och åt middag. Har inte gjort så mycket mer. Imorgon blir det kanske att dra ut med båten, eller att fota när Fanny när hon rider hennes medryttarhäst. Eller så ska jag försöka hinna att gå och fixa mina glasögon för att dom sitter lite löst. Är astrött nu så det är väl dags för mig att sova och avrunda detta inlägg. Godnatt alla läsare! :D

Kusin vitamin

Idag ska jag vara ett tag med min kusin, vi ska typ spela spel hos henne eller nåt. Eller så kanske vi är ute & gör något. Vet inte ännu, men ska iallafall börja fixa mig nu & klä på mig. Hörs senare! :D


Love this picture! :D | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D | Fotad förra sommaren

Failbilder

























HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA säger jag bara.... x'D

Dagens fråga!

Vad tycker ni om krysshinder? (:



Min åsikt: Det är bra som uppvärmning, men det är roligare att hoppa t.ex oxer, trippelbarr, rättuppstående, titthinder som våghinder, grind & sånt. Men krysshinder kan vara bra ibland! :)

Fredag idag då

Jahapp, idag är det fredag då... Har inte alls några planer inför dagen. Gårdagen var grym därimot, men jag får väl slappa & ta det lugnt! Sitter nu och äter frukost, medans jag tittar lite på tv.

Imorgon ska jag kanske åka båt med pappa, om det blir fint väder, annars kanske jag följer med Nathalie till hennes medryttarhäst. På söndag ska jag nog vara med Emilie. Har inte så mycket mer att säga...


Fritz och Curt :P


RSS 2.0