Frida och Hellen

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder på Frida och Hellen från igår.

 













Hehe, sådär ja! (: Vad tycker ni om bilderna? :D

Nu ska jag hoppa in i duschen. Imorgon blir det sovmorgon, börjar 09:30! :D

Adobe Photoshop Elements 8

Haha, jag har sovit i någon timma när jag kom hem, när jag vaknade var maten klar så jag käkade sen satte jag mig här. Håller på & redigerar lite bilder på i photoshop. Redigerade 3 bilder från söndags, sen ska jag redigera lite bilder från igår som jag tänkte bjuda på.

Imorgon blir det skoljogg i skolan, slutar nog ganska tidigt. Kanske hänger med Frida till hennes medryttarhäst igen, om det inte regnar som det nu står att det ska göra på tv:n. Lite jobbigt att stå & fota i regn. Ska sen på kvällen rida, hoppning tror jag att det blir då vi hade markarbete förra gången. Kommer nog rida Dionne skulle jag tro. Kommer tvinga pappa att fota då, så jag kan bjuda på bilder! 

Ledig på torsdag & fredag, då på torsdagen blir det skötarridning. Kommer säkert få rida finaste Conquest då (: Ska bli sjukt kul isåfall! :D


Cajsalisa och Dionne


Cajsalisa och Nobile 9


Emma och Frank

Skitfina ekipage enligt mig! :D Nu ska jag redigera lite från igår, som jag tänkte bjuda på i nästa inlägg!

På bussen

Nu sitter jag på bussen påväg hem från Tungelsta Ridklubb. Vi hade bara två lektioner i skolan - sv/eng & so. Kollade på film på båda lektionerna. Vi hade sen lunch, sen drog vi iväg till Tungelsta Ridklubb. Jag red Aransas igen, vi red märke 2, det gick jättebra. Fast jag glömde bort banan. Arcansas kändes fin, men pigg och framåt. Klarade iallafall dressyrprogrammet. Vi gjorde sen provet i märke 2, gick också jättebra! Fick 39/42, rätt bra! (: Sitter nu på bussen påväg hem. Ska gå av strax så jag ska börja avrunda detta inlägg. Bloggar mer senare!

Nästa: Sova!

Hejsan, idag är det måndag. Ganska skön måndag iallafall, inte så mycket jobb utan mest lite småsaker. Tittade på film på två lektioner. Slutade runt 3, sen hängde jag med Frida till hennes medryttarhäst Hellen. Vi gick först hem till mig & hämtade min kamera, sen gick vi hem till Frida och käkade mellanmål. Vi tog sen bussen till Hellen. Hon longerade Hellen och jag fotade för det mesta. Provade även att longera, rätt kul faktiskt. Vi var klara vid 8-tiden sen åkte vi hem. Käkade middag när jag kom hem, sen har jag inte gjort så mycket. Ska strax sova, ska upp tidigt imorgon. Så, det är väl bäst att säga godnatt, så godnatt då små läsare! :D

Söndagkväll

Emma Klang på Frank idag. Lite suddig bild men jag tog bara någon bild. Sitter nu och mobilbloggar samtidigt som jag tittar på tv. Imorgon är det skola & det är måndag. Tråkigt men är iallafall ledig torsdag & fredag! :D Fick rätt bra bilder idag, antar att ni vill se så jag tänkte lägga upp några nästa vecka. Hehe, hade lust att blogga med mobilen men det här inlägget kanske inte var så intressant, men jag ska försöka uppdatera mycket under den veckan som kommer för jag tror att jag kommer ha en hel del att skriva om. Men om ni vill se videon från idag vill jag ha mycket kommentarer! Sen ska jag lägga in videor från hoppgruppen i tisdags. Godnatt, ska försöka sova nu!

Nästa veckans planeringar

Tänkte att jag skulle skriva nästa veckans planeringar.

Måndag: Skola, sen kanske hänga med Frida till henne medryttarhäst och fota.

Tisdag: Skola, sen Tungelsta Ridklubb & rida ett program på typ Arcansas.

Onsdag:
Skola, stallet, står nog hoppning på schemat, ska förmodligen rida Dionne.

Torsdag: Ledig, skötarridning, sen kanske sova hos Emilie.

Fredag: Ledig, vara med Emilie ifall jag sover hos henne.

Lördag: Stallet & sköta Conquest.

Söndag: Inget planerat.

Kommer lägga in lite bilder imorgon eller när jag har tid, nu ska jag lägga mig! :)

Klubbdressyr på Dionne LC:2

Idag var det tävling då, hade Dionne. Startade 11:06, så jag hade bra med tid på mig. Hann se lite när några andra red som red innan mig.



Gick ut en halvtimma innan jag skulle rida och började skritta fram. Hon kändes väldigt stel, men hon mjuknade upp efter ett tag. Började trava och red lite skänkelvikningar och halter. Ganska taggad var jag, kändes som att det skulle gå bra på banan.



Tog sen några galopper i båda varven och på volt. Kändes bra, hon var väldigt pigg & framåt. Men hon lyssnade på bra i galoppen. Skrittade sen henne lite på långa tyglar och sen kortade jag upp dom och jobbade lite i traven. Hon som stog vid framridningen tyckte att det såg bra & fint ut, kändes skönt att höra!



Red sen in i andra ridhuset och skrittade & travade på den sidan av ridbanan som man red inte programmet i. Hon kändes helt okej. Tänkte inte så mycket på formen utan mest på att rida bra ridvägar. Gick sen in på banan och började trava igång henne.



Gick bra tills jag kom till andra ''snett i genom grejen'' som man skulle göra övergång 3-5 skrittsteg, vilket då jag inte fick, så jag fick rida om & jag fick - 2 pågrund av det. Sen var det nog lite slarviga vägar från min sida. Galoppdelen gick nog bäst faktist, det kändes som det satt bäst. Duktig var Dionne iallafall! Rätt nöjd ändå, kändes skit ibörjan, men det gick över.

På protokollet fick jag:

Poäng: 157

Procent: 56, 071 %

Domarens kommentar: Stundtals riktigt prydligt men forma hästen mer och glöm inte halvhalterna.

Somsagt så är jag väldigt nöjd iallafall, kom på 8:e plats. Mer bilder kommer sen! :)

Lördag

Halloj, nu sitter jag i köket och har tråkigt, haha. Men var iallafall i stallet idag, skötte inte Conquest så mycket idag då Felinda ska tävla honom imorgon, istället smörjde jag Dionnes sadel & träns. Borstade lite på henne och redde ut svansen. Sen stog jag och knoppade Trozinas man i typ en timma, haha. Dom blev failade, men aja xd. Gjorde inte så mycket mer, åkte hem runt halv 6. Käkade sen middag. Smörjde sen mina ridskor & chaps, sen hamnade jag här. Ska strax bada, sen lägga mig. ;)

 
Jag och Cilvia i tisdags :) | Fotograf: Elin Schriwer

Mer bilder kommer sen!

Fredag

Hej på er, förlåt för att jag uppdaterat dåligt dom senaste dagarna. Idag är det fredag då, skönt med helg. Har sovit några timmar nu på eftermiddagen, haha, snacka om trött. Hände samma sak igår också. Var i skolan iallafall, det gick väl bra det. Mötte sen papi, lillebrorsan och farmor, vi gick till Sybilla och käkade där. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Imorgon blir det stallet, ska sköta Conquest. Sen drar jag hem runt 5 typ. På söndag blir det klubbdressyr på Dionne, haha kommer nog gå åt skogen men ah.. xd har nog inte så mycket mer att säga. Ska strax lägga mig. Ska försöka uppdatera bra imorgon! :)

Gårdagens ridpass

Igår red jag Dionne, precis som jag hade förväntat mig. Vi hade markarbete & det gick verkligen åt skogen för mig. Kan inte rida den hästen alltså, det funkar inte.. Hon är inte min typ av häst heller, men ah, det kommer säkert inte gå bra alls på söndag då jag ska tävla henne i klubbdressyr i LC:2 tror jag det blir. Det kommer nog se förjävligt ut, men ah.. Jag ska försöka iallafall. Tillbaka till ridlektionen då.. Vi hade markarbete, vi skulle typ galoppera över två bommar med långa avstånd och räkna galoppsprången. En gång efter jag ridit bommarna så tog jag tag i henne och då hoppade hon till och drog upp huvudet och jag höll på att flyga av, haha.. Knäpphäst, bara jag inte tog i förmycket, för hon lyssnade inte annars. Måste nog göra mycket övergångar/tempoväxlingar på söndag satt hon lyssnar på mig annars går det verkligen inte. Jag har nu insett att jag skulle gjort det igår på ridlektionen. Haha, men ah, vet inte vad jag ska skriva, det gick iallafall inte bra.

Ska strax till skolan, har precis ätit frukost, ska bara fixa mig lite sen drar jag. Ska göra ett omprov i musiken, hahah, kommer gå åt skogen det med tror jag. Får plugga i skolan, haha, tur att vi har musik som sista lektion. Idga ska jag nog inte göra något speciellt alls.. Kanske vara duktig med bloggandet..


Nu tänkte jag vara ännu snällare!

Haha, nu tänkte jag visa lite bilder som Emma Klang tog på mig i söndags från km-hoppningen! :)






Haha, oj vad snett vi kom på det hindret, haha.. xd


Fotograf: Emma Klang | www.fjockern.blogg.se


16:31

Godeftermiddag! Min skoldag har varit rätt bra, lite humörsvängningar hit & dit, men det får man tåla ibland. Har gått bra annars! Slutade ca 14:20, gick sedan hem i spöregnet, vilket inte var så mysigt. Blöt och jäklig.. Haha, men iallafall så typ gick jag och småkäkade på det godiset vi har hemma, hehe busigt! Ska strax till stallet, ridning vetni! :D Tror att jag ska rida Dionne, fick henne förrförra veckan, hoppas jag får henne nu idag då jag ska tävla henne på söndag. Conquest ska tävla typ i Gladö därför tog jag Dionne för dom som undrade. ;) Ska dra om en halvtimma, ska försöka hinna sköta Conquest lite idag. Eftersom att jag skrivit upp mig som skötare på onsdagar nu också, så måste jag ta mitt ansvar. Annars går det åt skogen & jag ska ju inte dissa min skötponny egentligen som jag gjorde igår, någon gång skadar ju inte men iallafall, var sjukt trött igår..

När jag kommit hem från stallet ska jag plugga på ett omprov jag ska göra i musik, klarade inte alla, jäklar vad sur jag blev när jag fick provet tillbaka & det står omprov på ''stilarna''. Haha, men ah, nya tag som man brukar kalla det! Nu jävlar ska jag iallafall klara det! (a)

Tänkte jag skulle vara lite snäll i veckan & bjuda på massa bildbomber från söndags (km-hoppningen), igår (hoppgruppen) och säkert från idag också då pappa säkert kommer fota (: Har fått lite bilder av lite människor som jag tänkte att jag måste visa!

Juste, en fråga till hära.. Pappa filmade mig igår i hoppgruppen då vi hoppade i hagen, vill ni se dem? :D :D

Godmorgon

Man kunde tydligen lägga upp bilder när man mobilbloggar, haha. Men bilden är ifrån igår på mig och Cilvia. Sitter nu i fåföljen och tittar på tv samtidigt som jag bloggar på mobilen. Idag är det onsdag då och det är skola snart, slutar runt två tror jag. Men jag ska sen hem och runt fem ska jag till stallet. Tror att jag ska rida Dionne. Nu ska jag äta frukost så jag måste börja avrunda.. Bloggar nog mer senare om jag har något att skriva om. ;)

Jäklar vilken ridlektion

Haha, idag kan man snacka om rolig ridlektion. Vi red ute & hoppade i fjordingarnas hage. Det var askul! Vi red fram lite på utevolten i skritt & trav, sen tog vi galopp i hagen. Vi hoppade fram sen hoppade vi någon slags bana, vilket gick asbra & det var verkligen rolig upplevelse! :D Lite seg på slutet då hon inte orkade så mycket, men jag är asnöjd för hon var jätteduktig! (: Kollade sen lite när den andra hoppgruppen red, dom red också i hagen. Bomade lite på dom xd Kan visa bilder sen! :D Åkte sen hem, hann inte sköta Conquest, men jag tror inte att han blir sur på mig, haha.




Jag och Cilvia idag.

Vill ni se mer bilder från både mig och från andra hoppgruppen så KOMMENTERA! :D

Stallet strax och rida Cilvia.

Hejsan, sitter nu och har lite kul med mobilen. Har plugga lite också. Den här dagen har varit rätt bra, men jag var grymt trött. Vi hade sv/eng och so sen hade vi författarbesök, vilket var ganska långtråkigt då de pågick i en timme ca. Efter det var det lunch och sen blev det Tungelsta Ridklubb. Vi red inte utan vi tränade på att knoppa & sånt. Inbakad fläta i svansen kanske inte är det lättaste, vilket jag behöver träna på! Vi hade sen en ''liten'' teori, eller vi fick typ ett papper om hästens delar sen fick vi gå. Lagade mat när jag kom hem. Ska strax till stallet och rida Cilvia i hoppgruppen. Vi ska som sagt träna inför tävling med någon bana eller något. Men ska börja avrunda detta inlägg nu, för jag ska strax åka iväg till stallet. Hörs senare då jag berättar om ridpasset om jag inte har förmycket att plugga på!

Tisdag

Hejsan hoppsan.. Vaknade för en stund sen och tittar lite på nyheterna på tvn. Ska strax börja fixa mig och äta frukost. Idag har vi bara två lektioner, sv/eng och typ SO. Sen har vi typ författarbesök. Tråkigt, men sen blir det Tungelsta Ridklubb. Jag vet inte om det blir ridning, men annars är det väl teori.. Ska sen hem och slappa, sen blir det av till nästa stall. Ska börja fixa mig nu, har lite brottom eftersom att jag ska packa ridgrejer & det. Ska försöka mobilblogga på bussen hem från Tungelsta Ridklubb. ;)

Tired

Sitter nu här och tittar på tv. Tänkte lägga mig snart, är redan trött, haha.. Måste upp tidigt imorgon. Imorgon blir det Tungelsta Ridklubb, antar att det blir ridning, annars blir det väl att träna inför märke 2 prov. Sen senare på kvällen blir det hoppgrupp på Cilvia, vi träna inför tävling, alltså en bana typ om jag minns rätt. Ska bli kul! (: Har nog inte så mycket mer att säga, ska stänga av datorn nu iallafall. Så godnatt!

 
Saknar dig fina påni ♥ Fotograf: Emma Abrahamsson ©


Mina tävlingar hittils under 2011


Blåbärsdressyr 13 mars på Conquest i LC:2


Programridning 27 mars på Conquest i LC:2


Dressyrtävling 9 april på Aurora i LB:1 (på Skutans Gård), vann den klassen den dagen


Klubbhoppning 10 april på Cilvia i 70 cm (har ingen bild på när jag hoppar henne tror jag)


Blåbärshoppning 24 april på Conquest i 60 cm


Hopptävling 30 april på Hilda i 50 cm (på Skutans Gård)


Hopptävling 30 april på Hilda i 70 cm (på Skutans Gård)


Km-hoppning 22 maj (igår) på Conquest i 70 cm

På söndag blir det klubbdressyr på Dionne förmodligen i LC:2, sen blir det en blåbärshoppning innan sommarlovet, kommer antagligen vara med då också! :D Så mycket tävling det här året, kommer även blir mycket nästa termin också efter sommaren, då jävlar! :D

Haha, har jag blivit en kock?

Hej på er! :D Var i skolan idag då, rätt skön dag. Den kändes inte så lång iallafall, haha. Det gick bra i skolan iallafall. Som jag tror att jag sa så fick jag G+ på SO-provet. Vi slutade 15:20, gick sedan hem. Har inte gjort så mycket sen jag kom hem. Har påbörjat maten, haha, var så jäkla hungrig så jag håller på & lagar prinskorv med potatis & ägg. Idag händer det nog inte så mycket annat, slapp, plugg & tv. Ikväll kommer Total Blackout, det är så jäkla kul! :D Haha, men ah, ska fortsätta med maten nu tänkte jag..


Fanny och Goliat på hopptävling på Skutans Gård | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 60D (pappas kamera)

Vill ni ser mer bilder från den dagen då jag fotade andra som tävlade? :D

Bilder från idag










Haha.. Fotograf: Emilie Karlman | Kamera: Canon EOS 550D (min kamera)

Nästa veckans planering

Måndag: Skola, inget planerat, antagligen plugga

Tisdag: Skola, ridning på Tungelsta (tror jag?), sen hoppgrupp på kvällen på Cilvia (:

Onsdag: Skola, sen ridning :D

Torsdag: Skola, inget planerat

Fredag: Skola, slappa eller något

Lördag: Stallet, sköta Conquest ♥

Söndag: Tävla klubbdressyr på Dionne (:

Så ungefär ser mina planeringar ut för nästa vecka ;p

Lägger snart in lite bilder från tävlingen idag! :D

Km-hoppning på Conquest i 70 cm

Idag tävlade jag då! :) Kom till stallet vid 9-tiden och gick banan, gick den några gånger sen kunde jag den utantill. Gjorde inte så mycket sen, pysslade lite med Conquest och kollade/fotade några innan jag startade. Tog över Conquest sen från Felinda. Han var väldigt pigg & framåt. Hindrerna gick rätt bra, förutom att vi kom snett någon gång, men annars gick det asbra! (: Jag gick sen in på banan, väntade på startsignal och sen red jag.

Det gick helt okej, rev 5:e hindret, kom jättesnett på det, men annars det bra! Rätt nöjd ändå. Tappade även stigbyglarna också, förbannade stigbyglar, haha.. Hatar sånna som han har fått, men ah, det gick väl bra ändå. Conquest var bäst som vanligt och han skötte sig enormt bra! (: Skrittade av på utevolten, hoppade sen av & tog in honom.

Kollade sen när dom andra tävlade, sen skötte jag om Conquest innan vi åkte hem. När jag kom hem kollade jag på videon och bilderna. Käkade sen middag och nu sitter man hära då. Bilderna blev helt okej faktist! :) Bjuder på några sen!



Videon från idag :) ♥

Kom på 7:e plats av 16 startande, ganska bra iallafall! :D Fast om jag inte hade rivit och kommit felfritt skulle jag kommit placerad :( Det är bara att ta igen till nästa gång, då jävlar! :)

Stallet snart då

Idag är det äntligen söndag, ska tävla km-hoppning idag, ska bli skitkul! :D Ska tävla Conquest i typ 70 cm tror jag att det blir. Längtar som fan! Sitter nu och försöker äta frukost, men det går inte så bra. Jag tycker att det är skitsvårt att äta när det är tävlingsdags. Har iallafall tre fotografer sen filmar pappa. Men nu är det nog lite brottom för mig. Ska strax till stallet, men jag bloggar sen om hur det gick! :)

Nästa: Sovdags!

Hejsan hoppsan alla roliga människor. Idag var jag i stallet. Emilie red Nanook och dom red ut så jag gick med för skojsskull. Var sen med på en frågesport/tipspromenad eller vad man ska kallar det. Gick väl ganska bra. Smörjde sen Conquests sadel och träns. Han hade tydligen fått en ny sadel + nya stigbyglar. Får se hur det går att rida med dom imorgon då. Sen har dom även bytt ut stigbyglarna och jag tycker inte om dom alls, jag bara tappar dom hela tiden. Men det kanske går bra ändå. Skötte sen Conquest. Hann inte tvätta spilta och vattenkoppen/krubban men det gör nog inte så mycket. Fick sen skjuts av Emilie till bussen. Hann precis med den som tur var. Käkade för ett tag sen och har tvättat & smörja mina ridskor och chaps. Imorgon är det tävling som sagt och jag ska ha Conquest. Lite nervös redan faktiskt men det går nog bra får jag hoppas. Bara inte banan är försvår. Är skittrött nu och ska upp tidigt imorgon, så jag ska nog lägga mig nu. Godnatt!

På bussen

Förlåt för dålig uppdatering igår.. Jag orkade inte sitta vid datorn. Men jag var med min kusin igår, vi gjorde inge speciellt. Hjälpte henne att baka kladdkaka. Sitter nu på bussen påväg till stallet. Ska sköta Conquest :) Ska göra han fin tills imorgon. Eller juste, jorden går ju under idag, då kan jag inte tävla imorgon kom jag på, haha. Skoja bara tror inte på att jorden ska gå under. Men ska snart gå av bussen, bloggar mer sen!

Godmorgon

Hejsan hoppsan allesammans! Vaknade runt 6 och duschade en snabbis, fönade sen mitt hår. Har precis sminkat mig, nu ska jag äta frukost, sen drar jag till skolan. Slutar som sagt 11:45. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Vi får väl se. Kan berätta helgens planer: Lördag: Ska till stallet och sköta Conquest, ev fota Emilie när hon rider. Söndag: Km-hoppning på finaste Conquest i 70 cm! :D :D Emilie fotar och pappsen filmar! (y) Ska äta upp min frukost nu, sen drar jag till the school.

Gamla bilder från hoppgruppen











Finns säkert mer men jag är förtrött för att leta i alla mappar.. Men jag kan även lägga in bilder då jag ridit Cilvia i hoppgruppen ifall ni vill se? :P

Torsdag

Idag är det torsdag då, typ otursdagen för mig. Började med hemkunsskap sen hade vi svenska, lunch, so, engelska och musik. Och vi hade ju musikprov förra veckan, och idag fick jag reda på att jag inte fick alla rätt, ska göra omprov om stilarna för tre låtar nästa torsdag. Fan vad irriterande.. Jag fick damp! Haha, jag blev skitsur. Vi slutade 15:05 ungefär, gick sedan hem med sällskap av Frida. Satte mig här och hade tråkigt. Har käkat för en stund sen. Har inte gjort så mycket.. Skulle egentligen till stallet, men jag skippade det, orkar inte åka dit.. Imorgon är det somsagt fredag, och jag slutar 11:45, asnice! :D :D Vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. :p Tänkte visa lite gamla bilder från hoppgruppen i nästa inlägg, så håll utkik! (:


Jag och Cilvia :p

Mobilbloggar

Hejsan svejsan! Vaknade för en stund sen. Idag är det torsdag då. Kanske drar till stallet, måste både ta bussen dit och hem. Får se hur det blir med den saken. Skolan är ju före också och jag slutar 15:10. Ska strax gå upp och fixa mig. Imorgon är det fredag, vilket är superskönt! Slutar före lunchen (: Vet inte riktigt vad jag hittar på.. Intressant inlägg, men nu vet ni iallafall att jag lever haha... Kan inte lägga upp någon bild då jag mobilbloggar.

Bilder på Johanna och Wilma

Tänkte vara lite snäll & visa lite bilder på Johanna och Wilma för det vill ni väl se? :D Jag blev iallafall jävligt nöjd med bilderna! :D
















Bilderna är oredigerade | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Onsdag

Idag vaknade jag runt 6, gick och duschade en snabbis och fixade mig. Sen käkade jag frukost och sen gick jag till skolan. Vi hade NO-lab, idrott, lunch, lästid, engelska & sen SO. Vi slutade 14:20. Gick sedan hem och satte mig här. Har käkat lite mellis, sen har jag inte gjort så mycket..

Ingen ridning idag för att det är tema teori.. :( Tråkigt, men istället ska jag väl bara slappa & plugga. Kanske tränar lite om jag orkar.. Kanske gör inte armhävningar eller något.


Jag och Cilvia för några veckor sen

Nu ska jag vara duktig och blogga hära!

Är inte på blogghumör just nu, men jag slänger in ett inlägg ändå.. Idag är det tisdag, vi hade som sagt bara tre lektioner - språk, so & matematik. Sen hade vi lunch och sen drog vi (jag, Nathalie & Fanny) till Tungelsta Ridklubb. Vi red och jag red Arcansas igen, vilket gick typ skitdåligt haha.. xd Ibörjan gick det iallafall ganska bra, men i slutet gick det bajs. Inte så jättenöjd, men ah, galoppfattningarna var typ det bästa.. xd Vi hjälpte sen till att ta in lite hästar & så fixade jag sen Arcansas & smörjde hans träns. Vi hade sen teori & då pratade vi mest om foder typ. Sen åkte vi hem och jag kom väl hem runt halv fyra typ. Har faktist inte gjort så mycket, satte mig här.. (: Idag är det föräldrarmöte med elever, så ska till skolan snart.. Sen ska jag nog bara slappa, är sjukt trött. Hade lust att gå ut & jogga men det är typ dåligt väder, kanske går på promenadsbandet istället..

Veckans planeringar:

Onsdag: Skola, sen hem & plugga, tror inte att jag ska till stallet för det är typ tema teori

Torsdag: Skola, sen kanske stallet om jag orkar

Fredag: Skola, sen kanske stallet

Lördag: Stallet och sköta Conquest ♥

Söndag: Tävla Conquest i KM-hoppning! :D :D :D :D


Johanna & Wilma i söndags | Fotograf: Jag | Canon EOS 550D

Dålig uppdatering..

Förlåt för hemsk uppdatering.. I söndags hänkade jag med Johanna till sin medryttarhäst. Jag fick asgrymma bilder! :) kan självklart visa några sen om ni skulle vilja det. Igår var det skola, det hände inte så mycket, lite tjaffs hit och dit, men det får man väl tåla. Åkte iallafall sen till stallet. Anmälde mig på klubbdressyren, Conquest skulle inte vara med så det fick bli Dionne, får se hur det går, hahahaha.. Fick sen skjuts hem av Emma och Elin. Idag är det tisdag då. Vi har bara tre lektioner sen blir det Tungelsta Ridklubb. Antar att de blir ridning och sen teori. Jag vet faktiskt inte. Men om det blir ridning så kommer jag säkert rida Arcansas. Har precis ätit upp min frukost, ska strax börja klä på mig. Sen ska jag gå till skolan. Har inte så mycket mer att säga, jag ska försöka uppdatera bra när jag kommer hem. :)

Söndag

Förlåt att jag inte bloggade igår, jag var galet trött.. Skötte iallafall Conquest & anmälde mig på KM-hoppningen. Hjälpte till på handikappsridningen också. Åkte hem tidigare än vanligt, käkade oxfilé & potisgratäng när jag kom hem. La mig vid 9-tiden.. xd

Idag vaknade jag ungefär halv 9, åt frukost och sen satte jag mig här. Idag ska jag med Johanna när hon hoppar Wilma. Ska fota henne. (: Så var redo med en bildbomb senare! Vet inte hur länge jag stannar där, men jag kommer väl hem någongång, haha xd Ska gå till bussen om en halvtimma, så jag ska börja klä på mig & sånt nu (:

Det vart lite kortfattat men orkade inte skriva något långt inlägg, bloggar mer sen, eller så kan jag kanske mobilblogga om jag orkar!




Två bilder från igår på Emilie och Dillon | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Dagens fråga!

Lyckås Ridsport VS Hööks?

 

Vilken affär gillar ni mest av dom här två affärerna?

Det finns nog både för och nackdelar för båda affärerna, men skulle vara kul vad ni tycker! :D :D

Saker jag vill ha på Hööks





Lite grejer jag skulle vilja köpa när jag får mycket pengar. Jag har sålt min förra kamera Canon EOS 1000D till min kusin & då kommer jag få den hel del pengar, då är det inte fel att åka till hööks om man har råd med typ hur mycket som helst! :) Slår vad om att jag kommer ha runt 3000:- i sommar, isånnafall har säkert råd med detta, kanske? :D

Att en häst kan betyda så mycket för en..


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Fredagar i mitt hjärta! ♥

Hejsan svejsan, här sitter jag & lyssnar på musik på youtube. Har precis käkat fläskfilé med pommes & bearnesås. Var för en stund sen med pappa & handlade också. Skoldagen rullade på bra, fast fick reda på att våran ena mentor ska sluta, så det blir en ny mentor + svenska & engelska lärare.. Jobbigt att byta hela tiden.. -.- Alla hoppas på att våran SO lärare ska bli våran mentor, fast det hoppas jag iochförsig också, oj, nu råka jag komma in på saker som nog inte är så intressant. Men ah, fick också reda på att jag fick alla rätt på NO-läxförhöret, shit vad jag är bra alltså! :D Slutade 13:15, satte mig vid datorn. Chattade lite med Emilie. Somsagt så sitter jag & lyssnar på musik på youtube.

Imorgon blir det iallafall stallet, ska åka runt 9. Ska sköta finaste Conquest ♥ Fick reda på att blev med på skötarridningen också (: Sen ska jag fota Emilie när hon rider & hjälpa till på handikappsridning. Ska höra om man kan anmäla sig på KM-hoppningen & Klubbdressyren, fan vad jag vill vara med på det, är så jäkla tävlingsugen & taggad inför tävling! Tävling är ju det bästa som finns, ååh vad jag älskar det alltså! :D Haha, men ah, ska höra ifall Conquest är ledig (: Jag har varit så fail på alla klubbtävlingar, så nu jävlar!

På söndag ska jag kanske med Johanna & fota när hon rider sin medryttarhäst. Blir kul isåfall! Bilder kommer isåfall upp såklart då!

Och snart är det sommarlov också, helvete vad skönt! :D


Jag kan inte beskriva hur mycket jag älskar dig, du är det finaste som finns Conquest! ♥

Stolt över mig själv idag faktist!

Idag är det torsdag, vilket är skitskönt för att det bara är en dag kvar tills det är helg. Vi hade iallafall hemkunskap som första lektion & då gjorde vi pannkakor, ganska gott. Sen hade vi svenska, lunch, so, engelska & sist musik. Vi hade musikprov idag & det kändes skitbra! Kommer nog få godkänt! :D Gick sen hem & käkade. Pluggade sen matte, so & engelska. Gick sen ut & joggade i en kvart, fick värsta träningsvärken & när jag kom hem igen var jag skitsvettig. Haha, stretchade lite sen.. Fick typ mjölksyra i benen för gjorde skitont.. Pluggade sen på NO, gjorde klart en grej som typ skulle vara klart före påsklovet, haha.. Men det blev iallafall klart nyss. Vi käkade också middag & sen satte jag mig här. Rubriken är sant, ah, jag är faktist stolt över mig själv för flera anledningar. Jag klarade musikprovet rätt bra, jag har äntligen varit ute & joggat idag, jag har pluggat som en galning, jag har gått upp i vikt. Haha nice! :D Imorgon är det iallafall fredag, ska nog bara slappa.. Blir nog inget mer inlägg ikväll för jag ska hålla på & skicka bilder till massa människor, men jag ska försöka med superbra updatering imorgon, iallafall försöka då! (:


Nathalie & Chivas i måndags | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Helt slut typ..

Åkte till stallet iallafall, mådde lite bättre efter jag hade sovit också. Men jag fick iallafall åka med Amanda, vilket var supersnällt! Jag stog uppskriven på Dionne, så jag började fixa henne. Vi red ut lite, red ganska mycket skänkelvikning, lite trav också. Gick ganska bra. Men hon var väldigt stark & lite hård i munnen. Men det gick helt okej. Vi galopperade i ett varv i ridhuset också, då var hon ganska pigg, haha.. Men Emilie & Mikiss sa att jag hade bra sits, så det var väl bra det då xd. Rätt nöjd med ridpasset. Bara lite svår att ställa för hon är så stark & hård i munnen. Fick sen skjuts av Amanda hem.

Käkade när jag kom hem, sen har jag bara suttit här. Ska plugga lite på musiken, vi har prov imorgon, känner mig inte säker alls.. xd Kommer säkert inte bli godkänd. Men jag måste plugga nu, för jag vill bli godkänd, hehe.. Hade tänkt gå till skolan imorgon, bara jag inte får värsta huvudvärken igen.


Haha, muppbild på mig och Cilvia för typ tre veckor sen.


Home

Idag var jag i skolan halva dagen tills jag mådde dåligt och gick hem. Fick ont i huvudet och såg typ suddigt.. Så jag gick hem men då blev det värre, iallafall med huvudvärken. Försökte käka lite och fick i mig allt. Sen sov jag ett tag, sen vaknade jag för en stund sen. Har fortfarande lite ont i huvudet. Vet inte om jag ska till stallet, om jag ens kommer orka. Kommer isåfall ta bussen och måste gå en lång väg isåfall, haha.. Får se ifall jag pallar.. Ska vila lite nu och käka lite & dricka mycket.. Vill inte missa ridningen.. :( så jag ska iallafall försöka åka.

2 ridpass idag = träningsverk

Idag hade vi bara 3 lektioner. Vi satt i ute på matten och de uppgifterna jag gjorde gick rätt bra, haha, fick lite hjälp av min lärare på typ alla tal, hehe.. Sen var det lunch & sen Tungelsta Ridklubb. Jag red Arcansas och vi red ut.Det var skitkul och mysigt. Fast det var skitvarmt, men jag överlevde ändå som tur var, haha.. Vi red till en äng där vi travade lite. Kan inte beskriva känslan när vi red ut, det var skitlänge sen jag gjorde det. Sen åkte jag vidare till Blåkulla med sällskap av Fanny. Åkte tidigare än vanligt, fast det var ändå rätt skönt att vara där lite tidigare. Käkade när vi kom dit, sen tvättade jag hela Conquests spilta + vattenkoppen. Gjorde sen inte så mycket, borstade lite på Cilvia & Conquest. Jag red sen Cilvia i hoppgruppen, det gick väl sådär. Vi red mycket utan händer och skulle använda mycket ben. Det blev ett antal vägringar men det gick väl helt okej. Den hästen är inte lätt ska jag säga! Vi hoppade lite studs och på böjda spår typ. Ganska nöjd över båda ridpassen. Vi skrittade sen av hästarna ute med mig som tät. Fixade sen Cilvia och sen skötte jag om Conquest lite innan jag åkte hem. Har duschat för en stund sen & käkade en liten macka och yoghurt. Sitter nu i min säng och mobilbloggar. Ska sova nu för jag börjar tidigt imorgon. Godnatt!

Tisdag

Jahapp, idag är det tisdag då. Sitter & väntar på att mina baguetter ska bli klara. Vi har bara tre lektioner idag, sen lunch och sen Tungelsta Ridklubb. Som jag sa i förra inlägget så tror jag att det blir ridning, hoppas på det iallafall för jag har inte ridit sen onsdags förra veckan. Annars blir det ändå hoppgrupp ikväll. :) Ska iallafall strax äta frukost, börjar skolan 08:05.. Jag går nog till skolan med Frida som vanligt. Vad ska jag mer säga? Jag kommer nog slänga in något inlägg på bussen påväg till Tungelsta Ridklubb, då brukar jag typ alltid leka med mobilen.. Haha, intressant va? xd men som sagt, updaterar mer senare, för jag har inget att skriva just nu. (:

Trött som jag vet inte vad..

Hej på er! Nu sitter jag i min lilla säng & mobilbloggar. Är skittrött så jag ska nog bara skriva klart det här inlägget, sen ska jag sova.. Kom iallafall hem från stallet vid halv 8 och då var maten precis klar. Sen klockan 8 kollade jag och mamma på Total Blackout, hahahahahaha, det var skitkul! :) Imorgon är det tisdag & vi har bara 3 lektioner, sen blir det Tungelsta Ridklubb, tror att vi ska rida. Isåfall får jag nog rida Arcansas igen. Sen på kvällen blir det hoppgrupp, kanske åker direkt till stallet efter Tungelsta Ridklubb. Nu är jag skittrött så jag ska nog sova nu! (: Godnatt!

Dagens fråga!

Vad tycker ni om min blogg? Bra? Dålig? Skriver jag bra inlägg? Skulle vara kul att veta vad ni tycker, jag har iallafall updaterat ganska bra på sistone! ;)

Huvudvärk är inte kul alls!

Hejsan allesammans! Har nyss varit i stallet och fotat Nathalie när hon red Chivas. Det gick bra för henne! :) Sitter nu och väntar på bussen, den går typ 19:07.. Och jag har skitont i huvudet, lyckat.. Ska ta huvudvärkstablett när jag kommer hem, för det är skitjobbigt.. Kommer hem runt halv 8 ungefär. Om jag orkar så tänkte jag lägga in bilderna från idag på bloggen. Ikväll kommer också Total Blackout, det programmet rekommenderas sten hårt. Det är verkligen skitkul! Jag typ dör när jag kollar på det. ;p men min buss kommer snart så det är nog bäst att börja avrunda detta inlägg.. ;) Bloggar mer snart.

Äntligen funkar bloggen!

Igår kunde jag inte publicera ett inlägg, men nu funkade det iallafall! Sitter iallafall i skolan nu, börjar snart med SO. Sen slutar vi för vi har håltimma på svenskan. Ska följa med Nathalie till stallet och fota! :) Jag kommer hem någongång runt 7 tror jag, då updaterar jag mera, om jag inte bloggar i stallet. Har inte så mycket mer att säga, bloggar mer sen iallafall! (:

Söndag

Godmorgon, vaknade för en stund sen. Sitter nu och bloggar med min mobil, det är rätt kul faktiskt. Idag är det som sagt söndag. Jag ska inte göra något speciellt förutom att slappa och plugga lite. Ska strax äta frukost. Kanske drar ut och fotar lite. Vad ska jag mer säga? Hm.. Jag kan se till att göra en hiss & diss idag!

Nästa veckans planer:

Måndag: Skola, sen kanske åka till Blåkulla och fota när Nathalie rider.

Tisdag: Skola, Tungelsta Ridklubb, sen hoppgrupp på kvällen.

Onsdag: Skola, sen ridning.

Torsdag: Skola, inget planerat.

Fredag: Skola, inget planerat, kanske åker till Blåkulla och fotar.

Lördag: Ska till stallet och sköta Conquest <3

Söndag: Inget planerat, kanske fririder eller något..

Bloggar mer sen då jag kommer sätta mig vid datorn.

you are perfect, for me

Nu tänkte jag faktist lägga mig, är sjukt trött. Imorgon är det söndag iallafall, har inget planerat, ska väl slappa & plugga lite (: Har suttit förlänge vid datorn nu, har redan ont i ögonen. Så det är nog bäst för mig att stänga av. Godnatt!

 
Två bilder från idag :)

Bilder från hopptävlingen den 30:e april

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder från när jag tävlade Hilda i 70 cm (:















Så, det var lite bilder från 70 cm.
De fyra första bilderna är fotade av Emma Abrahamsson, dom andra är fotade av Elin Schriwer :)

C O N Q U E S T ♥

Nu är jag hemma, mobilbloggade lite i stallet iallafall. Duktig jag är va? :D Kan inte riktigt min mobil än, så det blev lite cp. Smörjde sadel & tränset väldigt noga idag, tog nog mer än en timma tror jag, hahah.. Tog ut Conquest i stallgången idag. Gjorde det vanliga, sen fotade Emilie mig & lille hästen (: Fick skjuts hem sen av Emma. Har precis käkat för en stund sen & nu sitter jag här & skickar över bilder på Emilie & Dillon. Tänkte att jag skulle lägga in bilderna från när jag tävlade 70 cm på Hilda också i nästa inlägg, hehe, mycket bildbomber hära! Men det är väl bra!? :D Men bilderna kommer iallafall i nästa inlägg, så håll utkik! :D


Favorithästen då jag red på Skutans Gård som nu står i Skåne, saknar ponien enormt.
Finaste Neff ♥

In the stable

Hejsan svejsan. Idag kom jag till stallet runt 10. Tvättade hela Conquests spilta och vattenkopp & krubban. Tittade sen när Emilie red Dillon, fotade lite också. Sen gick jag till caféterian och käkade. Nu ska jag smörja sadel & träns. Sen kommer nog Conquest in från hagen och då ska jag sköta honom. Bloggar mera sen!

Godmorgon

Hejsan allesammans! Har varit vaken ett tag nu, men satte mig direkt här, haha.. Idag ska jag till stallet & sköta Conquest, som vanligt. Måste skynda mig lite nu, för jag tänkte åka tidigt idag så jag hinner med allt jag ska göra, jag brukar vara så seg, haha.. Tror inte att jag tar med mig kameran idag, ska nog mest tillbringa min tid idag med Conquest, efter alla lektionerna. Så han kommer nog bli rejält fin efter :) Har inte så mycket mer att säga, hehe.. Kommer väl hem runt 6 någongång, då jag säkert kommer updatera mer, det kanske blir updatering i stallet också, vi får se! :D

 
Charming Curt ♥ | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Lokaltävlingen den 1 maj

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder från lokaltävlingen :]
























Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Hehe, nu var jag lite snäll! :D Men idag har jag iallafall klippt mig, det blev lite tapp. Blev rätt bra faktist. Mitt hår är iallafall mycket finare nu än vad det var innan, men det blev ganska kort. Men jag är nöjd ändå (: Har sen inte gjort så mycket mer, bara suttit här & redigerat massor med bilder. Ska lägga mig nu, ska upp tidigt för jag ska till stallet imorgon & sköta Conquest. Har varit lite lat de senaste veckorna, så nu måste jag ta igen det.. Bloggar nog imorgon innan stallet & kanske i stallet då jag säkert kommer mobilblogga! (: Godnatt ♥


Home

Nu är jag hemma iallafall, eller har varit det ett tag. Hehe, hade lite kul när jag mobilbloggade, blev lite onödiga inlägg, men jag tror inte att det gör något? :D Kommer iallafall bli bättre updatering nu när jag vet hur man mobilbloggar! Vi hade matteprov & no-läxa idag, tror att det gick ganska bra faktist, fast matten gick sådär då jag suger på matematik, haha! Sen har det inte hänt så mycket.. Tänkte jag måste updatera mycket idag, så jag ska nog göra en bildbomb & hiss/diss strax! :D Ska leta lite efter medryttarhäst nu :]

 
Bild från somras | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D

Hejsan svejsan!

Idag är det iallafall fredag, sjukt härligt! Slutar skolan om en timma. Yeeeeey! Vet inte än om jag ska klippa mig idag eller inte, isåfall ska jag klippa tapp. :) Kanske handlar några byxor eller något också, om jag hittar något billigt. Ska snart ha sv/eng, tråkigt, haha.. Vi ska typ kolla på Lilla Löpsedeln, hahahaha xd Men börjar snart så det är nog lika bra att börja avrunda detta inlägg. Bloggar iallafall när jag kommer hem!

I skolan

Nu är jag i skolan, har håltimma. Nu vet jag äntligen hur man mobilbloggar, haha, nu är jag glad! Slutar iallafall 13:15, sen är det helg! Nice. Sitter på golvet i skolan med Nathalie, Frida och Cajsalisa, hehe. Nu kommer det verkligen bli bättre uppdatering, nu när jag vet hur man mobilbloggar. Jag börjar iallafall med bild snart. :) Kan göra en hiss och diss sen!

Plugga, plugga, plugga!

Sitter nu och plugga som tusan! Har matteläxa & NO-prov tills imorgon.. Matteläxan var jättesvår, hahaha.. Men ska göra NO:n nu, men jag tror faktist att jag kommer få godkänt iallafall, för det vi ska ha på provet är nog inte så svårt. Ska nog gå & lägga mig om en halvtimma, är redan trött, haha.. Slutar iallafall 13:15 imorgon, sen ska jag kanske klippa mig. :)

För att inlägget inte ska bli förtråkigt kan jag skriva sista dagarnas planeringar för den här veckan:

Fredag: Skola, kanske klippa mig

Lördag: Stallet, sköta Conquest

Söndag: Inget planerat

Jag har ännu inte fått svar från en människa som jag smsade i måndags om att kanske komma & provrida för att bli medryttare, men ah, inget svar.. Så jag vet inte hur jag gör.. Vet inte vad jag ska säga om jag ska ringa igen, haha.. Ska försätta leta iallafall! (: Typ måste hitta en medryttarhäst, haha, annars blir jag galen...!

 
älskar dig ♥♥♥♥


Bildbomb





















Hehe, nu var jag snäll att ge en liten bildbomb, mer kommer från lokaltävlingen i lördags & mer bilder från tävlingen i lördags när jag tävlade Hilda (:

Vad tycker ni om bilderna? :D :D

Gårdagens ridpass

Igår var jag uppskriven på Cilvia, men någon flyttade ner mig till Nanook istället, har ingen aning om varför.. Kom 10 minuter innan vi skulle rida, typiskt alltså, det blev krongel med massa grejer jag inte tänker ta upp här, hah.. Men jag fick iallafall skynda mig.. Hann iallafall, som tur var.. Gårdagens ridpass bestog av mycket skänkelvikning. Det var nog mest det vi gjorde. Vi galopperade lite på spåret också, gick väl sådär då han sprang in i galoppen. Det gick ganska bra, men han var stel.

Idag är det torsdag, lång dag i skolan, men det gick bra iallafall. Slutade tio över tre, gick sedan hem & har för en stund sen käkat mellis. Har faktist inte gjort så mycket mer.. Imorgon ska jag kanske klippa håret hos frisören, nice! :D

Idag ska jag mest plugga för vi har prov & läxor tills imorgon! Fredag är det imorgon iallafall, nice! :D Ska väl bara slappa idag, ska försöka med bra updatering!


Nanook | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Dagens fråga!

Vilken gren gillar ni mest - hoppning, dressyr eller terräng? :D

Kommentera gärna, skulle vara intressant att se vad ni tycker! (:


Sämst updatering!

Hahah, oups.. Lat människa kan man säga att jag är.. Ändå så sitter jag vid datorn varje dag men ändå så är det dålig updatering.. Nu får lilla jag skärpa mig! Igår snöade det, trevligt.. Konstigt att det snöar när det är maj, det ska ju vara sol ju! Skoldagen gick bra både i måndags & igår. I måndags ringde jag en människa angående medryttare, såklart så var jag skitnervös, men jag vågade iallafall ringa.. Hon sa lite om hästen & sånt & att jag skulle återkomma. Så någon timma efter smsade jag att jag hade pratat lite med min pappa och om jag kunde provrida i helgen, men inget svar..

Igår red vi också på Tungelsta Ridklubb, jag fick rida Arcansas. D-ponny tror jag, har aldrig ridit hästen innan tror jag, men vi red igenom ett program som vi ska rida typ i slutet av maj. Vi galopperade lite på volterna, gjorde lite skänkelvikningar. Han hade inspänning så han gick & krökte på nacken hela tiden, men jag tyckte att han var hård i munnen. Ridpasset gick väl helt okej, vi var bara fyra stycken som red vilket var skitskönt! Han var skitpigg iallafall xd.

Idag slutade vi halv två, för att vi inte hade någon SO-lektion. Skönt, gick hem med sällskap av Frida. Har spelat lite spel på mobilen, sen kom jag på att jag har varit dålig på att blogga så jag satte mig här, hehe.. :) Idag är det onsdag då, så jag ska åka till stallet ca klockan fem. Red Cilvia förra onsdagen, så jag får väl rida den filuren idag igen.


Jag och Cilvia förra tisdagen :]

RSS 2.0