Godnatt, allesammans.

Duschade en snabbis för en stund sedan. Håller på med lite tidsinställda, inför morgondagen, så bloggen inte blir allt för tom vilket den inte kommer bli nu! Så jag har ordnat det. Men eftersom att jag har väldigt mycket i skolan blir det tajt för mig vissa dagar att blogga, men som sagt, hinner jag med tidsinställda så fixar jag självklart det, för det är inte bra med tom blogg varje dag, som jag har slarvat med. Skärpning Lollo! Nu ska jag iaf sova, imorgon börjar jag runt 08:45, tror jag, om jag inte börjar typ 10:00 då det är halvklass & vissa ska hålla tal. Hinner nog inte uppdatera imorgon på morgonen, får se till att blogga på kvällen. Den här veckan är det inte så mycket läxor, inte än så länge iaf. Så jag försöker med bra uppdatering! Hörs imorgon.


Duschen.

Tänkte hoppa in i duschen nu, sen ska jag gå och lägga mig, men innan tänkte jag göra lite tidsinställda! Det måste ju bli bättre uppdatering här, ellerhur? ;)

Min veckoplanering:

Onsdag: Skola, ridning på kvällen, gissar på Chivas.

Torsdag: Skola, kanske vara med min kusin.

Fredag: Skola, inget planerat.

Lördag: Slappa.

Söndag: Slappa.

Jag har inga så många planer inför veckan, men det är nog mest en slappvecka.


Slumpad bild när jag knoppar Conquest inför en Ponnycupsmatch för några veckor sen.

Blåbärsdressyren.












Mer bilder kommer!

Tisdag.

Hello everybody. I'm sorry for bad update. Hehe, bra engelska, host. I söndags red jag Conquest på Blåbärsdressyren, och ja, det gick väldigt bra. Dock måste jag slipa till sitsen lite, och bli bättre på att inte ha så lösa tyglar hela tiden. Och vi förlorade mot Enskede i Ponnycupen.. Riktigt tufft motstånd må jag säga. Men jag tyckte att alla red super. Glömde skriva det i inlägget under, men iaf. Nästa Ponnycupsmatch är nog hemma tror jag, mot Huvudsta eller nåt sånt.

Igår var det hoppträning, tog mig själv till stallet, då pappa inte kunde skjutsa. Jag typ dog på vägen, haha, så lat som jag är, men jag överlevde iaf. Stog uppskriven på Frank. Ridpasset gick sådär, vi övade på att få rätt galopp över hinder, vilket gick helt okej. Men innan hindret blev det fel galopp i vissa tillfällen, eller nästan hela tiden i slutet av ridpasset, men ja.. Åkte sedan hem.

Har varit rejält förkyld och sjukt trött, så efter jag kom en från skolan somnade jag i några timmar. Skoltrött säkert, men gud vad jobbigt.. Kämpigt i skolan och allt pga av det. Imorgon är det onsdag då, hoppas att vi får reda på matteprovet och noprovet, men det är inte helt hundra, men är alltid nyfiken vad man får för betyg. Hoppas bara inte på F (IG) på matteprovet, för det var sjukt svårt. Aja, ett godkänt är ju ganska okej iaf.

Har ridning imorgon också, om jag tar bussen (då min pappa typ fortfarande är sjuk), lär jag inte hinna blogga imellan, då jag måste direkt hem, skynda mig att käka, sen gå till bussen. Har typ en halvtimma imellan, så det blir lite tajt. Nu måste jag käka middag, sen går jag nog och lägger mig igen.


Jag och Conquest i söndags på framridningen. ♥


Tung dag.

Gick upp runt 7 imorse, fixade iordning mig, käkade snabbt en apelsin och massa vitaminer. Sen drog jag till bussen. Kom till stallet runt kvart i 9. Gick runt och fotade några och sen var det min tur att hoppa upp. Han kändes riktigt fin idag! På banan var han dock skitseg, men jag är nöjd ändå! Det blev 192 poäng och 69%. Åkte sen till Johanna och åt där, sen drog vi till Enskede och jag blev den lilla fotografen. Fick riktigt fina bilder! Åkte sedan hem och hoppade i ett varmt bad och nu ligger jag i sängen och mobilbloggar, hehe. Men jag ska nog sova nu, är sjukt trött. Imorgon är det skoldag igen, suck.. Orkar inte. Aja, men bilder kommer i veckan!

Förbereda.

Vaknade för en stund sen efter att ha sovit i några timmar. Kanske dags att börja förbereda inför imorgon. Smörja ridskor och chapsen, plocka fram kläder, kommer dock inte rida med vita ridbyxor och kavaj då det bara är Blåbärstävling, så jag kommer ha min vanliga outfit. Börjar tagga till lite nu, hoppas att jag inte slarvar med vägarna lika mycket imorgon som jag gjorde på Ponnycupsmatchen förra söndagen, och att jag vet mer vad jag håller på med satt jag inte bara rider snabbt igenom hela banan. Får göra lösgörandearbete på framridningen, då han är stel som en pinne, framförallt i bakbenen. Måste även plocka fram kameran, fixa en väska jag kan ha grejerna i. Ska försöka ta så lätta grejer som möjligt då jag måste släpa med mig allt till Enskede sen.


Jag tror jag dör.

Tittade in på Hööks hemsida & shit vilka snygga nya produkter dom har fått in! Oherregud, jag är helt kär i vissa grejer.


Tycker att ni ska glo in på deras roliga hemsida! Själv älskar jag den, men jag handlar nästan aldrig där.
Klicka på bilden för att komma dit!

Sjukling?

Hej, det var ett tag sedan jag bloggade. Har haft mycket i skolan, den här veckan har jag fått plugga brallorna av mig. Har gjort ett tal, i torsdags och det gick helt okej. Sen även NO prov som var igår. Kände mig lite risig igår, kanske blivit smittad av pappa. Som tur känns det lite bättre idag.

Imorgon ska jag upp tidigt. Jag ska först iväg till Blåkulla och tävla Conquest på Blåbärsdressyren. Därefter ska jag nog kolla & fota när andra tävlar, sedan ska jag iväg till nästa stall. Då är det Ponnycupsmatch, bortamatch mot Enskede. Ska inte rida, men jag ska iaf fota och heja på mitt lag. Hoppas nu att jag blir lite piggare, får nog droga i mig vitaminer & halstabletter. Jag får inte bli sjuk nu, jag orkar inte. Jag har inte tid för att vara sjuk. Kommer då missa skitmycket i skolan och ridningen. Ursh..! Som tur har jag inte feber nu, så jag kommer åka till stallet imorgon ändå.

Nu ska jag nog gå och lägga mig, kanske somnar ett tag eller så, är så sjukt trött... Hoppas att jag är piggare imorgon..


Fredag.

Sitter just nu i skolan och har tråkigt. Vi har strax läs och då ska jag nog plugga på NO, sen har vi NO prov. Slutar runt 2 tror jag. Vi får se ifall det blir uppdatering ikväll. Kort och ointressant inlägg, men vi hörs!

På bussen.

Halloj! Sitter på bussen nu påväg till stallet. Har haft en ganska lugn dag idag. Jag ska göra talet imorgon istället för idag och NO provet flyttas upp, men det är ändå rätt stressigt. Ska av bussen strax, vi får se om det blir uppdatering ikväll. Kram.

Bad update.

Halloj! Det har varit en riktigt dålig uppdatering här.. Jag har inte haft tid, det är mycket i plugget och ridningen, men jag kan skriva en kort sammanfattning om det som hänt. I söndags var det ponnycupsmatch, hemma mot Gladö RS. Jag red Conquest, det gick sådär, han var sjukt stel och jag blev typ stressad och okoncentrerad. Jag red slarvigt och tog inte ut hörnen ordentligt. Men det gick bra för alla andra i mitt lag. När Gladö ryttarna hoppade upp på våra hästar trodde jag direkt att dom skulle kunna vinna. Men vi vann med 9 poäng, kändes riktigt kul,men lite konstigt att vi vunnit alla hemmamatcher och förlorat alla bortamatcher. Igår var det hoppträning, stog uppskriven på Frankie Boy (Frank som han egentligen heter/kallas). Var sjukt länge sen jag red honom. Men vi klarade vissa stunder galant, vissa blev det lite fel. Men det första hoppen kändes bäst och i slutet! Idag är.det tisdag då, ligger fortfarande kvar i sängen och mobilbloggar. Jag orkar inte alls gå upp.. Vi har en sjukttråkig skoldag idag, men jag har lite brottom nu, jag ska försöka uppdatera när jag kommer hem. Men jag tror att det kan bli lite tajt då jag måste plugga. Men vi får se!

Redo inför tävling!

Godkväll! Idag har jag haft en grymt bra dag, har varit i stallet och träffat Cajsalisa, Ellen & Johanna och även bästa Conquest. Knoppade Conquest och gjorde en fläta i svansen. Smörjde även sadeln & tränset. När jag kom hem smörjde jag mina ridskor och chaps. Nu är det bara att plocka fram alla grejer, sen är jag redo inför imorgon! Är riktigt taggad, hoppas verkligen att vi vinner, för det behöver vi verkligen. Kom igen nu tjejer, vi tar den här matchen!

Nu ska jag plocka fram mina grejer, sen ska jag läsa lite i NO boken och sen ska jag sova. Ska upp runt 7 imorgon, vi får se iaf det blir uppdatering innan stallet, men annars blir det efter. ;)


En bild från senaste dressyrtävlingen. ♥

Godisgris..

Har varit hemma i några timmar nu, var och mötte mamma runt 4 tiden. Köpte hårfärg också, och spån & hö till min kanin. Jag har haft honom i mer än en månad nu, längtar tills sommaren då jag kan gå ut med honom, med koppel & det, då blir det mycket bilder på bloggen! Sitter nu och äter godis, inge bra alls för mig, eftersom att jag tränar & vill gå upp i vikt äter jag fel, men jag orkar inte bry mig om jag äter godis då & då.. Men jag hoppas iallafall att det blir skillnad sen när jag har styrketränat i några månader. Ska även träna lite idag, då jag inte gjorde det igår. Kör lite kondition, och tyngder & kanske armhävningar och situps. Konditionen måste jag verkligen förbättra, därför måste jag gå på vårat promenadsband varje vecka. Jag vill komma någonstans i livet, och det är bara jag som kan förändra det.
Jag ska även plugga ikväll, ska träna nu, sen blir det pluggning mest i NO. Vi hörs strax!


Vi kör hårt som tusan på söndag, är redan så himla taggad!


Fredag.

Idag är det äntligen fredag, slutade 13:15. Gick sedan hem och sen hamnade jag här. Ska strax plugga, sen runt 4 ska jag iväg och möta mamma, ska hämta mina pengar & så ska jag köpa spån & hö till min lilla kanin. Sen ska jag nog plugga resten av dagen/kvällen.

Imorgon ska jag till stallet för att fixa Conquest, smörja sadeln och tränset, kanske knoppa. Nu blir det bara att tagga tills på söndag!

Ska plugga nu, vi hörs ikväll.


Jag älskar dig.


Snabbt.

Det blir ett litet snabbt inlägg här då. Torsdag idag då, hade en kort skoldag, ganska lugna och snabba lektioner. Kändes skönt att äntligen få komma hem. Har iaf pluggat som tusan idag, framför allt i SO, Matte, nu ska jag börja med NO, då jag har prov på onsdag. Bra betyg nästa eller..? Kanske.. Hoppas det iaf! Jag ska satsa det här året, nu jäklar! Imorgon börjar jag runt 08:05, och slutar runt 13:15 eller nåt sånt. Blir att plugga arslet av mig imorgon igen, så vi får se hur det blir med uppdateringen. Det är väldigt mycket i skolan nu, jag plugga egentligen i onödan, eller onödan gör jag väl inte, men i Matten ligger jag redan på röd kurs, i engelskan har jag kommit långt i boken. Jag har nästan gjort klart alla instuderingsfrågor till SO provet. Jag är klar med alla instuderingsfrågor till NO provet (ska dock läsa i boken & öva på alla frågor). Jag vill komma långt, så jag strävar efter bra betyg. Sen måste jag även plugga gärnet i helgen också, jobbigt, men, värt det.

På lördag ska jag till stallet för att fixa Conquest inför söndag, Ponnycupsmatch, så om det går gör jag nog knoppar på honom, om jag lyckas. Och på söndag är det då Ponnycupen mot Gladö RS, så jag har ganska mycket fullt upp den här veckan. Men jag gör mitt bästa med uppdateringen. Ska kolla på Biggest Loser Sverige nu, hörs!

Good feeling.

Godkväll! Ligger i sängen och mobilbloggar har pluggat gärnet, nästan pluggat arslet av mig, haha, närå. Men jag satsar verkligen på bra betyg i slutet i åttan och då menar jag typ över C (VG), får se om jag lyckas. Gjorde några tal i matteboken. Några tal på en stencil. Tränade på instuderingsfrågorna till NO provet. Sen har jag även en hel del grejer kvar, men det gör jag imorgon. Ska iaf sova nu, ska upp tidigt imorgon. Imorgon och på fredag blir det nog mest att plugga, men jag får ändå försöka uppdatera bra, ska sova nu, godnatt!

Chivas Regal.

Idag stog jag uppskriven på Chivas, min första tanke var ''YES, första gången jag rider honom, det här kommer bli spännande!'' Och det gick ganska bra ändå, han var pigg, som jag trodde, men mot slutet kunde jag reglera honom bättre. Blev lite hård i handen då han försökte sticka, men när jag själv blev lugnare blev han mycket mjukare och han kändes riktigt fin imellanåt. Skulle inte tacka nej till att rida den hästen igen, jag behöver en sån häst för att jag ska kunna utvecklas & rida lite mer piggare hästar. Jag vill kunna lära mig att både rida sega hästar och pigga hästar utan några problem, men det är ju lätt för mig att säga, haha not. Men iaf, jag vill verkligen fortsätta rida honom.


Bild från idag.

Anmälde mig också till Blåbärsdressyren,
egentligen skulle jag inte vara med, men om jag betalar själv så fick jag det. (alltså av min pappa). Så jag tackade absolut inte nej till det. Sprang in till kontoret och anmälde mig direkt efter jag hade pratat med pappa & fixat Chivas. Så jag anmälde mig på Conquest, hoppas bara att han får gå 2 gånger, annars blir det nog Dillon. Samma dag är det även Ponnycupen mot Enskede, blir nice, men jag kommer nog inte rida då, eftersom att jag har ridit nästan alla gånger nu (jag har varit ganska mycket reserv & så). Men oavsett om jag rider eller inte, så ska jag dit och fota och heja!

Fick även reda på att jag kommer få rida Conquest i Ponnycupen på söndag, hemmamatch mot Gladö RS. Taaaagga! :D :D :D

Nu ska jag äta middag, hoppa in i duschen & plugga. Tyvärr sista inlägget för ikväll, men jag har mycket pluggande, sorry.

Godnatt.

Duschade för ett tag sedan & nu hamnade jag här. Har pluggat rejält idag, men jag har inte orkat göra allting som egentligen behövs göras. Men det får bli imorgon istället. Har massa instuderingsfrågor & sånt, men jag är för lat, så istället ska jag gå och lägga mig nu och läsa lite i SO boken och NO boken. Hehe, duktig tjej som pluggar, men frågorna får vänta tills imorgon.

Imorgon är det skola då, börjar 08:45, får egentligen ingen lång sovmorgon, men jag kan iaf gå upp runt kvart över sju/halv åtta. Slutar sen runt fyra, men onsdagarna brukar gå rätt fort ändå, speciellt lektionerna innan lunchen. Har sen ridning på kvällen, åker hemifrån runt fem, så vi får se iaf jag hinner blogga då jag måste plugga också. Och pluggandet går före bloggen tyvärr.. Så det är därför också det inte blir så superbra uppdatering.. :( Men jag gör mitt allra bästa! Nu ska jag läsa lite, sen soova, godnatt!


Igår.

Lite bilder från igår! ;)














Har precis tränat i ca 20 minuter, gick på gåband, gjorde armhävningar, situps & plankan. Jobbigt, men hoppas på bra resultat efter någon månad med bättre kondition och mer muskler! Nu ska jag hoppa in i duschen!

Reafinal, halva reapriset.

Hööks har 75% på en hel del produkter, dock inte ridstövlar eller ridbyxor.. :( Men nu är det riktigt billigt på vissa saker! Skulle vilja åka dit, men jag tror inte att jag hinner i veckan, plus att jag nog hellre sparar för jag slösar alltid, så jag borde inte köpa allting på en gång, även fast det nu är rea..


Klicka på bilden för att komma till Hööks hemsida!

Påminnelse!

Glöm inte att anmäla er till veckans blogg, avslutas på torsdag.
Klicka HÄR för att komma till inlägget, där ni anmäler er!

Dagens ridpass, markarbete.

Red som sagt bästa Conquest idag, gick sådär. Han var stel som en pinne och jag fick framför allt tänka på tempot då han nästan sket i mina hjälper och bara sprang på. Men jag fick sen ett ganska bra tempo, men han var fortfarande väldigt stel, och bakbenen ska vi nog inte snacka om. Men jag försökte göra så gott jag kunde med lite lösgörande och så för att mjukna upp honom. Men i skänkelvikningen gick det åt skogen, fick förböjd hals och han sköt ut ytterbogen. Något jag verkligen måste träna mer på och lugna ner tempot lite för att kunna samla upp honom bättre. Vi red iaf mest på volter när vi red fram, och vi skulle ställa & böja, skänkelvikning och sådant. Vi började sen hoppa ett litet hinder som en åtta, alltså skulle vi hoppa hindret snett. Vilket var svårt då vi skulle byta galopp över hindret, men vi lyckades en gång iaf. Lotta sa iaf att han kanske kommer gå med på hoppningen nästa vecka, men hoppas det. Skulle vara riktigt kul om jag fick rida honom tills jag blir förlång (eller jag är redan lite lång för honom), men jag väger typ ingenting, så. Det var iaf sjukt kul att rida honom och hoppas verkligen att jag får rida honom mer och att vi kan utvecklas tillsammans.

Har dock inte laddat över bilder än, så dom får komma imorgon, nu ska jag gå och sova!


Ponnyakuten.

Nu ska jag kolla på Ponnyakuten på SVT Play. Då jag missade igår, ska sen äta & därefter åka till stallet! Bloggar när jag kommit hem då kommer troligtvis lite bilder också, om jag har hunnit att ladda över! :D


Glädjetårar.

Idag sägs vara den mest tråkigaste dagen på året (sa iaf min SO lärare), men gud vad hon hade fel. Hade en sådär skoldag, kom hem för en stund sen. Och kollade på mobilen, fick ett sms från Emilie ''Ring mig så fort du kan :)''. Och så ringer jag, och hon berättar att jag ska rida Conquest idag i hoppgruppen, och jag blev helt chockad. Jag kan verkligen inte beskriva känslan, mycket glädjetårar bara sprutar ur ögonen och ah, helt jävla galet. Åh, jag kan inte beskriva lyckan, så sjukt glad. Jag trodde aldrig att jag skulle få rida honom igen (att jag var förlång & sånna grejer), åååh, herregud... Förlåt, men jag kan verkligen inte skriva idag, är helt jäkla glädjeberusad.

Bad pappa att skynda sig lite från jobbet, ååååh, jag vill till stallet nuuuuuuuuuu! Laddar kameran just nu, så pappa kan fota & filma.

Ni som är nya läsare, så är Conquest min favoritponny, den absolut bästa i hela universium. Han blev sparkad för inte så länge sedan, så han har stått och vilat ett tag, det var någon gång efter sommaren. Men innan hann vi med en dressyrtävling och vi kom på 7:e delad plats. Bästa tävlingen någonsin! Sen efter han hade vilat ett tag så red jag honom för några veckor sedan, iaf förra året och då gick han med för första gången i vår ridgrupp efter han hade varit halt och hade sätts igång. Så jag bytte med en i min ridgrupp och han var helt jävla fantastisk. Så himla underbar ponny, jag höll på att dö. Så sjukt bäst. Har aldrig ridit en häst som gått i stadig form i alla gångarter förräns då. Käääärlek till den ponnyn alltså, det går inte att beskriva. Nu längtar jag verkligen till ikväll! Vi har markarbete, så det ska bli sjukt kul!

Förlåt, för det här inlägget, men jag är sjukt glad just nu.


En gammal bild på mig och Conquest. Älskar dig, och kommer alltid göra, oavsett vad, världens bästa!


Sweet dreams.

Haha, samma rubrik hela tiden, dålig fantasi jag har.. Ska iaf hoppa in i duschen nu, sen ska jag nog plugga lite & sen går jag nog och sover. Imorgon börjar skolan igen, boring, men har hoppgruppen på kvällen :)

Min veckoplanering.

Måndag: Skola, hoppgrupp förmodligen på Dillon.

Tisdag: Skola, inget planerat.

Onsdag: Skola, ridning.

Torsdag: Skola, plugga.

Fredag: Skola, slappa.

Lördag: Inget planerat.

Söndag: Ponnycupsmatch hemma mot Gladö RS.

Missade även Ponnyakuten idag, visste inte att det kom idag.. :(

Ponnycup mot Mälaröarna.

Idag var det våran första ponnycupsmatch för iår, bortmatch mot Mälaröarna. Åkte runt kvart över 7 och kom precis i tid då vi fick en guide som visade oss stallen & det. Dom hade väldigt söta hästar. Hehe, lite roligt för de flesta hästarna hade bara ett öra, de som hade täcken på sig, haha, ena örat var utanför och ena innanför täcket, såg lite roligt ut. Vi kollade sen när motståndarna red, bytte sedan om och sen red vi fram. Jag red en liten c-ponny vid namn Alladin.

Framridningen gick inte så jättebra, eller det gick väl helt okej. Men jag kände mig som en barbapappa på den lilla ponnyn, hehe. Ibland var han pigg, ibland fick jag sitta och använda sitsen hela tiden för att han skulle gå fram överhuvudtaget.

Inne på banan gick det inte så jättebra. Jag red för stressigt och slarvigt. Vilket resulterade i att det inte blev en så bra ritt för mig. Jag kunde ha ridit bättre, men ja, det är försent att säga nu.

Vi samlades sedan i cafeterian och fikade. Vi fick reda på resultaten och Mälaröarna vann, vi förlorade med 14 poäng.. Jag fick 139 poäng och 49,64%, haha pinsamt.. Men får hoppas att det går bättre nästa gång. Nästa vecka är det hemmamatch mot Gladö RS, kommer troligtvis inte rida då jag ridit ganska många gånger, men jag iaf dit och fota och heja!


En bild från idag på framridningen.

Färgade stigbyglar.

Jag måste hissa färgade stigbyglar, jag tycker att dom är galet snygga och jag skulle absolut inte tveka att själv rida med sådana.


Har ni något imot färgade stigbyglar?

Mot Ekerö.

Hej på er! Sitter nu i bilen påväg till Ekerö, eller rättare sagt Mälaröarna. Ponnycup som sagt, nu gäller det att vinna! Kanske kommer hem runt 12-1, och då blir det bättre uppdatering. Önska oss gärna lycka till! :)

Kvällens fråga!

Vad tycker ni om den här ridhjälmen?


Hiss/diss?


Visste ni att...

...jag har blivit ''mobbad'' förut för att jag var/är så smal?
...jag älskar mat och är nästan alltid sugen på mat?
...jag aldrig är mig själv i skolan?
...att jag har grymt höga krav på mig själv?
...min kanin är bara några månader gammal?
...jag har aldrig opererat mig eller brytit något i kroppen?
...jag aldrig är med klasskompisar på fritiden?
...min bästavän bor ganska långt bort ifrån mig (ca 30 minuter från varandra), och jag träffar inte henne så ofta?
...jag aldrig har ridit med ridstövlar bortsett från plastridstövlar?
...jag har svårt att hitta vänner som passar mig?
...jag skrattar nästan åt allting?
...jag är sjukt blyg för nya personer?
...jag inte kan svälja tabletter?
...jag har haft lunginflammation förra året och fick vara hemma från skolan i 3 veckor?
...jag aldrig träffar min farfar och morfar?

Gladiatorerna.

Sitter just och glor på Gladiatorerna, rätt roligt faktiskt. Ska alldeles strax gå och lägga mig, imorgon ska man som sagt upp sjukt tidigt. Ska glo igenom programmet några gånger innan jag slocknar också, har inte ridit LC:2 på länge känns det som. Nejmen, jag kan det, men jag känner nog att jag måste kolla igenom det iaf. Nu känner jag verkligen att det måste gå bra för mig imorgon, och jag vill verkligen att det ska gå bra för både mig och laget. Hoppas verkligen! Börjar bli lite smånervös, men det är bara bra, lite nervös ska man vara! Ska göra lite tidsinställda nu, för att jag inte har uppdaterat bra alls idag. Vi får se ifall det blir någon uppdatering innan jag åker, men annars blir det kanske mobilbloggning. Hörs & godnatt, det här blir nog sista inlägget tyvärr, men tidsinställda kommer!


Angelika och Nanook, som jag fotade för ungefär ett år sedan.

You can hate but never break me.

Hello everybody! Sov över hos min farmor igår, var där med min kusin och hennes bästis. Skulle egentligen inte legat kvar där, men det blev så iaf. Sen har jag bara varit med dom två knasbollarna hela dagen i stort sett.
Imorgon är det Ponnycupen mot Mälaröarna. Vi vann mot dom när det var hemmamatch, så nu får vi se till att vinna igen! Ska gå upp runt halv 6, och åker hemifrån runt kvart över 7 ungefär. Därför måste jag lägga mig runt 10 ikväll för att orka gå upp tidigt, hinna äta lite frukost och sådant. Tycker själv att det är lite för tidigt, så jag kanske är helt död sen när jag sitter på hästen, hah. Längtar iaf sjukt mycket imorgon. Hoppas det går bra, & att vi tar den här matchen. Ska strax ta en snabbdusch, äta någon macka & sedan sätta mig här ett tag & därefter ska jag nog sova. Vi hörs strax. Ska blogga så mycket som möjligt ikväll när jag kommer tillbaka till datorn och göra lite tidsinställda för nu har jag inte varit bra alls på att uppdatera, men ändå hålls bloggen uppe i en bra nivå iaf, det är bra det! :D


Min första bortamatch mot Gladö (hehe, ja, jag har brist på bilder). Tagga till imorgon! :D

Dagens fråga!

Skulle ni vilja att jag fixar en fototävling här på bloggen?
Har dock inte haft så många tävlingar, så det skulle vara jättekul om jag startade en. Skulle ni vilja det kommer jag absolut fixa en tävling. Har redan nu lite planer! Så sätt igång och dela med er vad ni tycker!


Veckans blogg vinnare!

Nu var det ju så att jag glömde att utse vinnarna igår, klumpigt av mig. Lite synd att det inte var så många som anmälde sig. Men jag utser 3 vinnare ändå, för ni som har anmält er borde ju också få en chans! Det vore jättekul om jag kunde fortsätta med detta för det här är ju riktigt kul. Så glöm inte bort att jag har veckans blogg varje vecka, ni nya läsare!

Blogg 1
En enormt snäll tjej som jag börjat pratat lite med igenom ponnycupen. Jag red samma häst som henne då, pratade lite med henne & har nu börjat snacka lite igenom kommentarerna på varandras bloggar. Sjukt snäll tjej, verkligen och hon har en jättefin blogg! Skulle därimot inte har nåt imot att lära känna henne i verkligheten.

Blogg 2
En söt tjej som har en söt blogg. Hon tycker om att fotografera.

Blogg 3
Söt tjej som jag träffat, har en blogg tillsammans med sin kompis. Dom har en gullig blogg och är riktigt hästgalna!

Det här blev då vinnarna för den här veckan, hade lust att slänga in en liten kommentar på köpet! Anmäl er nu till nästa veckans blogg.


Vill du bli veckans blogg hos mig?
Kommentera då ''Jag är med'' så kommer jag utse 3 vinnare på onsdag/torsdag den 18/19 januari.
För större chans att vinna:
- Följ mig på bloglovin'
- Länka att du är med på din blogg
Glöm inte att kommentera att du följer mig på bloglovin och att du har länkat att du är med på din blogg, så det blir lättare för mig! Lycka till!

Matvrak.

Märkte att jag inte alls höll det jag skrev imorse. Att jag skulle blogga när jag kom hem från skolan. Men icke sa nicke. Har tagit det lugnt, tränade lite, eller lite och lite, jag testade att göra ''plankan'', usch, men jag behöver mer magmuskler. Orkade inte alls stå så länge, hehe, borde verkligen komma i form, behöver mer muskler i alla delar av kroppen i stort sett. Tänkte börja med benen, armarna, ryggen och magen. Och det blir styrketräning, för det behöver jag verkligen. Skulle behöva gå på ett gåband som vi har hemma, men jag rider ju ändå så där får jag redan lite hjälp på vägen.

Ska alldeles strax till farmor och vara där med min kusin och hennes bästis. Hehe, dom har ett jätteroligt kortspel som jag blev beroende av! Juste, matvrak var jag faktiskt idag. Åt knappt någon frukost, hm.. Vi hade ingenting hemma nästan, ska man behöva äta rostat bröd hela tiden, ursh, när man har ätit det några gånger tröttnar man ju. Så jag tvingade pappa att handlade idag, och jag skrev värsta långa listan. Borde visa för er, haha, snacka om bortskämd när det gäller mat. Jag ska ha allting som är gott, haha, knäpp jag är. Iaf, så käkade vi middag & konstigt nog åt jag mer än jag trodde att jag skulle orka. 3 korv med bröd och 2 mackor, shit. Kan ju ha varit för att jag knappt åt frukost.

Märker att det inte blir så intressanta inlägg här, jag skriver mest om mitt ''vardagsliv''.
Kan ju ändå fråga er när jag ändå håller på..

Tycker ni att jag ska skriva om min vardag i bloggen? Eller ska det bara vara en häst & fotoblogg? :) Ni får bestämma vad som är roligast att läsa ;) Det lär ju defenitivt bli mer inlägg om jag berättar om skolan och sånt och även lite andra grejer som jag egentligen inte tar upp i bloggen.


Bästa ponny ♥ En bild från ridläger 2011.

In school.

Sitter i skolan just nu, väntar på NO lektionen ska börja. Har sen lunch och därefter har jag två lektioner kvar.. Segt, men det är iaf skönt att det är fredag idag. I helgen ska jag inte göra nåt speciellt, på söndag är det ponnycup. Ska rida då det var 3 c-ponnyer och då behöver dom lätta ryttare. Så jag blev utvald. Måste åka hemifrån runt 7, jobbigt. Men det ska iaf sjukt kul! Hoppas att vi vinner den här gången! Börjar lektionen om några minuter men jag slutar runt 14:20. Uppdaterar mer när jag kommer hem, hörs!

Fredag.

Godmorgon, idag är det fredag & jag börjar 08:05 och slutar runt 14:20 tror jag. Vaknade för ca 10 minuter sen och ligger fortfarande kvar i sängen. Smart, men jag går nog snart upp. Ska inte göra något speciellt idag, så det blir nog bara att slappa efter skolan. Och förmodligen träna lite, då jag var lat igår. Nu måste jag gå upp och göra mig i ordning. Vi hörs! Slumpad från arkivet. Fotograf: jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Lat tjej.

Halloj! Dålig uppdatering idag, inte bra. Jag är förlat. Vissa dagar är jag verkligen inte på bra humör, som t.ex på måndagar och onsdagar, i skolan då förstås. Har långa skoldagar, så när jag kommer hem vill man nästan mest av allt lägga sig i sängen och bara ta det lugnt. Men det är bra att jag har ridning på både måndag och onsdag, ridning är aldrig tråkigt. Det är alltid lika kul, ävens fast man inte visar det lika mycket som när man var mindre. Hehe, men det jag ville komma till var att jag ändrar humör nästan varje dag beroende på skoldagarna och sånt. Helt sjukt men jag gör det. En dag kan jag vara sur på allt och alla, den andra dagen kan jag vara hur glad som helst.. Ojdå, fastnade för det här samtalsämnet. Slutsnackat om det, imorgon är det fredag & fredagar är i stort sett alltid den bästa dagen på veckan. Intressanta klubben antecknar här. Märkte att det här inlägget inte blev som jag hade tänkt mig. Men jag ska iaf sova nu, bättre uppdatering kommer förhoppningsvis imorgon! Kram på er!

Jag lyckades!

Dagen började med att jag försov mig.. Hade alarm på kvart i sex, och jag vaknade halv åtta. Vilken tur att jag inte vaknade runt
11-12.. Cp alarm som inte ringde. Hade iaf språkval först och då tränade jag på talet. Blev lite nervös men inte så värst mycket. Vi hade sedan svenska och då skulle vi göra talet. Jag blev mer nervösare och nervösare, men jag gick upp där, sa mitt tal, och jag klarade det! Jag tänkte: Men vafasiken, jag är ingen jävla mes, jag måste ju fan visa vad jag går för. Visst det kanske inte var så bra, då jag pratade lite snabbt och talet var lite kort, men ärligt talat bryr jag mig inte, jag vågade ställa mig där & det är jag stolt över. Fick ett D på det, och jag förväntar mig inte mycket mer än så, jag gillar inte att säga muntliga grejer, så det räcker för mig. Har iaf ett muntligt tal kvar & nu får jag kämpa för det blir ännu svårare. Ett framsteg har jag iaf gjort nu, hoppas att det går bättre med självförtroendet nu, jag måste tro på mig själv.

Jag är så grymt tacksam över era fina kommentarer jag fick igår. Det går verkligen rakt in i hjärtat, och ja, man kan inte låta bli att bli tårögd. Älskar er verkligen, tacktack! :)

Ska strax fixa lite mat och sedan ska jag väl försöka uppdatera bra. Nu har jag inga läxor, så det blir förhoppningsvis bra uppdatering ikväll. Fortsätt med eran respons som ni gör nu, ni är helt jävla bäst helt enkelt!


Min allra första tävling, och det var på Skutans Gård. Gick sjukt bra & jag red även barbacka 40 cm. Kom på tredje plats! :D

Öva, öva, öva..

Nu har jag övat som tusan på mitt tal & ''tror'' att jag kommer att komma ihåg, får träna lite imorgon på morgonen också, jag vill verkligen lyckas. Hehe, mycket tjat om mitt tal. Men iaf, hoppas på att nervositeten håller sig i styr. Har haft ute min kanin lite, på golvet, annars blir han typ galen om jag inte släpper ut honom. Han blev iaf sjukt glad att få komma ut lite från buren & så han hoppade runt och skuttade, hihi. Ska iaf lägga mig nu, skulle egentligen lagt mig tidigare, märkte inte att klockan redan är över elva, ups.. Blir att stänga av datorn på en gång & gå och lägga sig. Godnatt!


Slumpad bild på mig och Meja.

<3

Måste bara säga att jag dessa kommentarer värmer verkligen! Jag behöver er i sånna här situationer, ni behövs lika mycket som mina egna föräldrar. Tack så jättemycket! Jag blir jätteglad, verkligen.



Känner verkligen att jag vill lyckas imorgon på mitt tal, jag hoppas verkligen att min nervositet inte tar över. Kan inte låta bli, men säger en gång till, ni är värda allting, ni är så himla bäst, älskar verkligen sånna här kommentarer! ♥

Dagens ridpass.

Red Dillon idag, gick rätt bra, han kändes riktigt fin! Nya ridläraren var också helt okej, det var ju trots allt första gången hon hade oss, så hoppas att jag kommer lära mig nåt nytt senare när vi har lärt känna henne, och när hon vet vilka vi är i ridgruppen. Vi red mest tempoväxlingar & sådant, för att hon ville se hur vi rider och ah, någonting sånt sa hon iaf. Det gick bäst i traven, då vi satt ner, han kändes grymt fin, blev nästan lite förvånad. Det gick bra iaf, är nöjd! Pappa fotade lite, men inte så mycket dock.. Men jag gillade en bild extremt mycket, visar den när jag har laddat över bilderna.

Ska titta lite på Biggest Loser Sverige nu, och sedan fortsätta öva på talet!


Hehe, man kan lugnt säga att jag har brist på bilder. Fotad förra veckan, eller förrförra.

Hemma.

Nu är jag äntligen hemma från skolan, sjukt seg dag idag, usch..! Ska alldeles strax byta om till ridkläder och åka till stallet. Ska först plugga lite & så. Vi rider för en ny ridlärare idag, känns kul, hoppas att hon är bra! Tar med mig kameran idag, nu har jag iaf inte glömt att ladda den, hehe! :D

Jag behöver er hjälp nu, om ni har något smart tips...

Jag ska göra ett tal imorgon i skolan, och jag vill verkligen inte.. Skulle göra allt för att inte behöva prata, det är ändå för halvklass, jag begriper inte på mig själv att jag är så feg, det är ju bara att ställa sig där och bara prata på. Men någonting kommer ivägen. Jag vet själv inte vad.. Jag önska att jag kunde ha lite bättre självförtroende, har sämst självförtroende..
Någon av er som vet ett bra tips om man har dåligt självförtroende & ska hålla tal inför en klass för att iaf klara det utan några svårigheter? Förra terminen innan jullovet hade vi ett tal & jag var så sjukt nervös så allt gick rent ut sagt skit.. Så imorgon vill jag verkligen lyckas. Jag vet att jag kan, jag vill kunna, jag mååååste.. Men nåt hindrar mig.. Hur ska jag göra, snälla, hjälp mig någon.. :(

Nu måste jag öva på talet, men som sagt, har ni något bra tips, så är ni bääääst!


Jag önska att jag var en stark person, jag vill inte vara feg, jag vill utvecklas, jag vill visa det jag kan, det jag borde visa...

Idrott.

Hejsan! Sitter i omklädningsrummet och har precis bytt om. Vi börjar strax med idrott. Halva dagen har redan gått, så det känns skönt. Har två lektioner kvar, men det går seeegt.. Mobilbloggar just nu, så det blir tyvärr inga bilder. Slutar om ca 2 timmar, lång skoldag idag menmen.. Börjar nu, bloggar mer när jag kommer hem! ;) Kram på er!

Glöm inte veckans blogg!

Måste bara påminna er om att veckans blogg avslutas på imorgon!
Klicka HÄR för att komma till inlägget för att anmäla er, sista chansen nu!

Dagens fråga!

Vad tycker ni om Mountain Horse ridbyxorna?



Min åsikt:
Jag tycker väldigt mycket om dessa ridbyxor. Jag har även sådana själv & dom är grymt bra! Älskar dom verkligen, värd pengarna som tusan! Men det skulle ju självklart vara bättre om dom sänkte priset lite, hehe. :D

Hiss/diss?

Vad tycker ni om dessa pullarträns?


Hiss/diss?

Det blir absolut en solklar hiss för mig, jag älskar verkligen pullarträns! Åh, skulle själv vilja ha ett pullarträns om jag köpte egen häst eller liknande. :)

Godmorgon.

Godmorgon, kära vänner! Sitter just nu här och äter frukost medans jag bloggar lite. Ska strax till skolan, om ungefär en halvtimma. Får se om det kanske blir lite mobilbloggning sen när jag är i skolan :P Går i skolan till 16:00 ungefär, så bloggen kan ju inte så tom på dom hela timmarna, nåt måste jag göra så. ;) Men jag ska iaf försöka hinna med att göra lite tidsinställda nu. ;)


Johanna och Bråka för ett tag sedan. Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Sovdags.

Det blev lite konstiga inlägg ikväll, hehe, iaf två av dom. Jaja, bättre än ingenting, ellerhur? Ska strax borsta tänderna, sen ska jag lägga mig. Börjar 08:45 imorgon, så lite sovmorgon får jag, ska upp runt 07:00. Om jag hinner ska jag försöka att uppdatera på morgonen. Går i skolan till ca 16:00 imorgon, suck... Har sen ridning på kvällen iaf, och då får vi en ny ridlärare också, blir kul. Ska den här gången komma ihåg att ladda kameran, så pappa kan fota lite. Godnatt! ♥


Gammal bild på mig och Fritz på en ponnycupsträning.


Two pictures.

Hittade två bilder från Globen Horse Show på Musse från Stjärnornas hoppning som jag hade i en mapp, som jag glömt att flytta över tydligen. Redigerade dom lite, hehe, mer bilder från Globen kommer när jag fått igång min dator.


Lite mörka dock, men dom får duga. Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Black and white.


Hihi, provade att redigera svartvitt, blev rätt snyggt! Här ser ni skillnaden mellan orginalet och redigeringen. Jag tycker att det är skitkul att redigera, så det kommer att komma upp mycket såhär! :3

Water.

Duschade för en stund sen, och fotade även lite vattenbilder. Lite bättre resultat efter förra gången jag fotade vatten, känns det som. Hehe, redigerade den lite också, gillar bilden riktigt starkt!


Vad tycker ni om bilden? :D

Trött.

Känner mig helt slut just nu. Första dagen i skolan, har styrketränat i ca 20 minuter. Käämpigt! Skulle säkert slockna iaf jag la mig i sängen just nu, hehe. Men jag håller mig nog vaken iaf, får tvinga mig själv. Sitter och läser massa bloggar just nu. Saknar min egna dator (lånar min pappas minidator just nu då min dator har virus), måste bara meddela att det blir lite ändring i bloggen sen när min dator går att använda. Blir lite ändring i menyn och lite sånt. Även en ny design kommer att ploppa upp så småning om! Så leka lite i Photoshop nu, har lite tråkigt, så jag ska redigera lite. ;)


Fina lilla utomjordning ♥ Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Vad är Ponnycupen?

Fick en liten kommentar igår, om vad Ponnycupen är för något & jag tänkte försöka beskriva det så bra som möjligt i det här inlägget, hehe.

Jag går med i en tävling i dressyr som heter Ponnycupen, finns även för hoppning och det är imellan olika klubbar som man tävlar imot. Det är bra för ryttare som kan få en bra start av sin tävlingskarriär. Jag har redan lärt mig rätt mycket på att varit med i några få matcher & det är riktigt kul! Att få träffa andra ridklubbar, få tävla imot andra ridklubbar. Andra ridklubbar kommer till oss & så. Jag har även precis börjat i Ponnycupen, jag kom med förra terminen och vi har nu haft 4 matcher sammanlagt. På söndag blir det våran första Ponnycupsmatch för 2012. Då ska jag dock inte rida, men det är alltid lika kul att komma & fota och heja fram laget. Har även lärt känna några ifrån andra ridklubbar och pratat med några, känns riktigt kul! Även fast jag är grymt blyg och mest av allt sitter helt tyst, så är det lika kul för det. Tagga nu inför den här terminen. Förra terminen förlorade vi 2 matcher och vann 2 matcher, och den här terminen har vi 6 matcher. Vi ligger ganska bra till nu, tror jag, vi får se till att vinna på söndag! :D

Kanske inte bästa beskrivningen, men det går nog att hitta bättre beskrivning om ni söker skulle jag tro ;)


Första Ponnycupsmatchen för mig, hemmamatch på Bandit. Det gick åt helvete, men vi vann iaf! :D


Andra Ponnycupsmatchen var på Gladö, då red jag en liten c-ponny vid namn Misty. Gick rätt bra, men vi förlorade.

Tredje Ponnycupsmatchen var en hemmamatch mot Enskede, men då red inte jag, men jag var där och fotade & hejade. Vi vann den matchen!


Fjärde Ponnycupsmatchen var en bortamatch på Huvudsta, red en liten ponny vid namn Pandora. Riktigt rolig häst, men det gick sådär. Vi förlorade.

Som sagt, nu blir det att tagga för den här terminen! :D

Hemma.

Har ni haft en bra dag, ni som började skolan idag? Min var iaf helt okej. Åkte inte till Tungelsta Ridklubb då jag inte tänker rida kvar där länge. Vi har hästkunskap i skolan & jag har helt enkelt tröttnat på att vara där, då jag inte trivs där. Och tro nu inte att jag ska sluta rida, för det ska jag absolut inte. Jag rider redan på en underbar ridskola Blåkulla (där jag rider i vanliga fall), & där trivs jag jättebra. Så jag känner inte att jag kan få ut något av det att rida kvar på Tungelsta Ridklubb. Lite smått nyheter sådär, men ja. Skoldagen gick bra, vi hade vanliga lektioner som vanligt. Hade lite kul på musiken, då inte vår konstiga lärare kom och hjälpte oss, så jag hade lite kul med ett keyboard och spelade lite rolig musik där, hehe! Hoppas nu på en bra termin och bra betyg, jag ska kämpa!

Har varit hemma ett tag nu, tog ut kaninen lite så han fick springa av sig (inne i mitt rum). Hehe, han är nog världens gulligaste, han blir så glad när han får komma ut och så skuttar han runt, så söt! Ska strax köra lite styrketräning och yoga, nice! Ska börja komma igång med att träna då jag måste bygga upp lite muskler & även ryggen och magen. Ska köra det några gånger i veckan, hoppas att det ger resultat efter någon månad.

Nu ska jag gå och fixa några smörgåsar, min mage ropar verkligen på mat. Vi hörs snart igen! Ska försöka uppdatera så bra som möjligt idag.


Heheh, min lilla kaninunge :3 ♥

Visste ni...

...att jag är den älste i min hoppgrupp?
...att den första ''ridskolan'' jag började på var Skutans Gård (fast det egentligen är en ungdomsgård)?
...att om jag inte hade ridit på Skutans Gård hade jag nog aldrig fotograferat idag?
...att jag började rida på Skutans Gård pga att jag var på hästkalas där.
...att om jag inte hade gått på ett ridläger som var 2008, hade jag nog aldrig fått lära känna Maja lika bra som jag gör nu.
...att jag är med i ponnycupen i dressyr?
...att jag rider i en vanlig ridgrupp också, och inte bara hoppgrupp?
...att jag är blyg för nytt folk?
...att jag har fått enormt bra vänner igenom Blåkulla-tiden?


Jag hade aldrig känt den här underbara människan iaf jag inte hade ridit på Skutans Gård. ♥

Piggelin.

Hehe, godmorgon! Vaknade runt kvart i 6 och kunde gå upp då, blev förvånad men brukar alltid annars somna om annars. Lyckades iaf ta mig upp, och har precis fixat mig och lite sånt. Jag ska om ca 20 minuter käka lite frukost, så på 20 minuter hinner jag nog sitta här i lugn och ro, haha. Jag brukar annars få stressa som en galning på morgonen, men ja, det här var en bra start på första dagen (innan man ska till skolan), haha.
Idag är det tisdag då, och då har jag nog en ganska kort skoldag tror jag.. Börjar runt 08:00 och slutar runt 12:00-13:00, eller nåt sånt. Men jag vet inte om vi har vanliga lektioner idag (bra koll jag har). Ska göra lite tidsinställda nu, och sen ses vi efter jag har slutat skolan, om jag har överlevt eller inte.


Jag har brist på bilder, men så fort jag fått igång min egna dator blir det nog mer & bättre bilder!

Godnatt.

Ska strax gå och lägga mig, då det är skola imorgon, så jag ska upp tidigt. Börjar även 08:00, så ja, jag måste lägga i mig i tid, annars kommer jag antagligen aldrig upp imorgon. Ska försöka blogga lite imorgon på morgonen och försöka hinna med att skriva lite tidsinställda. Slutar tidigt imorgon tror jag, så ja, det blir nog ändå rätt bra uppdatering.

Efter skolan imorgon ska jag nog styrketräna och köra lite yoga. Min rygg är även sönder (inte sönder på riktigt), men ja, jag har ont i ryggen för jag sitter väldigt konstigt när jag sitter vid datorn. Så jag ska träna lite som sagt. Orkade inte träna idag, var grymt trött och slappade ist, så jag gör det imorgon.
Godnatt! Vi hörs imorgon. Tack för alla fina kommentarer idag, och statistiken har även höjts ganska mycket idag! Ni är underbara! ♥


Dagens hopplektion.

Stog uppskriven på Dillon idag & jag blev riktigt glad. Eftersom att han är en så grym hopphäst dessutom. Vi hade hoppning och det gick rätt så bra. Vi red fram i kanske en halvtimma. Vi red mest i trav på volt, vilket gick riktigt bra imellanåt, då han blev mycket lugnare, och jag kunde kontrollera honom något bättre. Han kändes fin, men jag fick några grejer jag behövde träna på, som att ta upp handen, ha inte lösa tyglar, försök att lugna ner tempot lite och sådana grejer och jag själv tyckte att det gick bra under slutet av uppvärmningen iaf. Vi satt även ner i traven och det blir mycket lättare då tycker jag. Vi började sen hoppa fram & vi hoppa som en bana. Det gick åt helskotta första gången, jag klantade till mig och tappade stigbyglarna, haha, typiskt mig. Jag gjorde alltid det förut och jag som trodde att jag hade kommit över det nu. Haha, men det var bara att sakta av till skritt, få till stigbyglarna och sen fortsätta att hoppa. Gick okej första gången, förutom att jag tappade stigbyglarna. Andra gången höjde Lotta lite, och då gick det helt okej där med. Kändes iaf lite bättre. Dock behöver jag träna på att få fram handen över hindrerna, och inte hålla fast i tyglarna. Så, det måste jag verkligen tänka på till nästa gång. Det var iaf riktigt kul, gillar den där lilla ponnyn (:

Hade inga batterier i kameran, typiskt mig också.. Så, det blev inga bilder.. :( Men pappa filmade med mobilen när jag hoppade, kan kolla sen iaf jag kan lägga upp den ;)


Två redan visade bilder från i onsdags när jag red Dillon.


Stable.

Hej på er! Jag ska alldeles strax byta om till ridkläder, värma lite mat & sedan åka iväg till stallet för hoppträning. Tror att vi har hoppning idag då vi hade markarbete förra veckan. Blir nog Bandit igen, ska se till att ta med kameran, så pappa kan fota lite. Vi hörs när jag kommer hem.


En bild från förra veckan. Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 550D.

Hiss/diss?

Vad tycker ni om hackamore? ;)


Hiss/diss?

Jag har bara ridit med hackamore en gång, och jag tyckte att det var svårt, hehe. Men det var även på en hopptävling. Tror nog att jag skulle kunna tänka mig att prova rida i hackamore någongång för att se hur det är att rida i det, speciellt i dressyren också. Vissa tycker ju att hackamore är extremt bra, men vore kul att höra vad ni tycker!

Videoklipp.

Hittade ett videoklipp på youtube när jag hoppade en ''framhoppningsbana'' på Frank, i början av förra terminen i hoppgruppen. :)


Porträtt.








Sen måste man väl även bjuda på sig själv, hehehe.. Fotograf: Jag/Maja + självutlösare | Kamera: Canon EOS 550D.

6 saker du kanske inte visste om mig.

- Jag blir lätt arg på småsaker.

- Jag tycker själv att jag är försmal, och vill gå upp i vikt.

- Jag hatar att sova med släckt lampa, men jag gör det ändå.

- Jag har aldrig åkt utomlands.

- Jag är en person som vill ha allting helt perfekt.

- Jag har jättedåligt självförtroende.


Länkbyte.

Nu tänkte jag göra mitt första länkbyte. Vill du också göra ett länkbyte, vilket jag gärna gör, kommentera! :)


Klicka på bilden för att komma till bloggen!

Dagens fråga!

Vad tycker ni om min blogg?
Vad borde jag förbättra?
Finns det något i bloggen ni inte alls tycker om?
Har ni något roligt tips på vad jag kan blogga om, så bloggen i det hela blir mycket roligare att läsa?

Är mycket tacksam för svar! :D

Godmorgon.

Godmorgon, dagen startade med att jag fick en rejäl sovmorgon, vaknade för en stund sen. Men hade mer än gärna sovit ännu längre, haha. Startade upp datorn och nu sitter man här & bloggar. Ska inte göra något speciellt idag, bara ta det lugnt fram tills jag ska iväg till stallet för hoppträning! :D Ska nog bara sitta här och blogga fram tills dess, hihi. Jag ska nog strax fixa något att käka, känner mig lite hungrig & jag har inte ätit någon frukost ännu. Om jag orkar sen tror jag även att jag kommer styrketräna lite, om jag inte är för lat, hehe. Nu måste jag få i mig nåt i magen satt inte min mage sprängs.. ;)


En fin bild på Maja jag fotade igår. | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.
Mer bilder från gårdagens fotografering kommer upp efter jag har ätit frulle! ;)

Veckoplanering.

Måndag: Sista dagen på jullovet så jag ska ta chansen att sova ut och slappa! På kvällen blir det hoppgruppen, tror att vi ska hoppa då! :D

Tisdag: Skolan börjar, tror att vi har en vanlig skoldag.

Onsdag: Skola, ridning på kvällen (vi får en ny ridlärare, då vår förra har slutat, så det blir spännande).

Torsdag: Skola, antaglign plugga eller nåt.

Fredag: Skola, ta det lugnt.

Lördag: Inget planerat.

Söndag: Vår första ponnycupsmatch för 2012 mot Mälaröarna (tror att det var den 15 januari), jag ska dock inte rida, men jag ska nog med & fota och heja!


Blir nog att hoppa den här lille filuren imorgon. ;)

Veckans blogg har avgjorts + ny omgång!

Nu har jag valt ut dom 3 vinnarna av veckans blogg!

Blogg 1

Blogg 2

Blogg 3

Grattis till er som vann, ni som inte vann har fler chanser att bli veckans blogg, jag försöker göra så rättvist som möjligt! Ni kan nu anmäla er till nästa veckans blogg!


Vill du bli veckans blogg hos mig?
Kommentera då ''Jag är med'' så kommer jag utse 3 vinnare på torsdag den 12 januari.
För större chans att vinna:
- Följ mig på bloglovin'
- Länka att du är med på din blogg
Glöm inte att kommentera att du följer mig på bloglovin och att du har länkat att du är med på din blogg, så det blir lättare för mig!

Naturbilder.














Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Redigerar bilder.

Sitter just nu och redigerar bilder från idag, som kommer upp om en stund här på bloggen. Ska även utse veckans blogg som jag kommer välja ut strax! Spänningen upptrappas, hehe :D 3 vinnare som sagt, håll utkik!
Har rätt så tråkigt just nu, känns sjukt tråkigt att Maja inte är här.. Snart är det även en ny vecka, skolan börjar & allt. Som tur har vi studiedag imorgon, så vi börjar på tisdag, skadeglädje! Kommer vara helt död, måste kämpa som jag vet inte vad, mest för betygen.. Det är det jag syftar mest på. Just nu har jag ändå helt okej betyg, men jag hoppas på bättre den här terminen! :D Ska fortsätta med bilderna nu. Strax kommer veckans blogg vinnare upp!




Jag rider Meja i hoppgruppen, någon gång under förra terminen.

Snow.

Halloj! Jag och Maja vaknade runt halv 1. Vi gick upp och käkade frulle, sen fixade vi oss. Sedan gick vi ut och fotade lite. Blev riktigt bra bilder med nya objektivet! Dock fick jag jävligt ont i huvudet när vi var ute, kände mig helt drogad när vi gick in. Självmord nästa eller? Haha, men typ.. Sån känsla får jag när jag har migrän, hellre att vara dö än att lida. Har vilat och nu har det gått över, skitglad, hah. Det gick över skitfort den här gången, det brukar annars hålla i sig i en hel dag, den här gången hade jag tur. Ska strax gå till farmor och träffa min kusin och vara med henne & hennes bästis ett tag. Vi hörs lite senare då jag utser veckans blogg också!


Bild från idag. Fotograf: Maja | Kamera: Canon EOS 550D.

Lejonkungen i 3D.

Idag sov min kusin över hos mig. Vi åt frukost, sen duschade jag, sen vi sminkade oss & sen gjorde vi inget speciellt. Vi bestämde sen oss för att kolla på bio, och så blev det. Jag, Maja, min kusin & min kusins bästis. Det fick bli Lejonkungen i 3D. Har sett den 1000 gånger, men aldrig i 3D så det var det som var grejen med att se den. Det var riktigt coolt. Vi kom sen hem runt halv 7-7. Nu sitter jag och Maja framför datorn och har precis flummat sönder, nu ska vi typ hitta på något eller kanske se någon film. Imorgon om vi hinner blir det nog ut och fotografera lite (vi hann inte det idag då vi valde att åka & kolla på bio ist). Ska även försöka få lite bra bilder på min kaninunge imorgon. Nu ska vi hitta på något.
Blir nog sista inlägget ikväll, imorgon blir det nog uppdatering på kvällen sen & då utser jag veckans blogg!


Slumpad bild från arkivet.

Gamla bilder i arkivet.
















Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Love it!

Jag är helt kär i mitt nya objektiv! Idag blir det att testfota ute med det och så blir det även lite porträttfotografering med Maja.


Käääärlekkk! ♥♥

Angående veckans blogg.

Glöm inte att anmäla er till veckans blogg som avslutas imorgon, på söndagkväll! Vore roligt om så många som möjligt vill vara med. Jag tror att jag ska börja att välja 3 vinnare. Ju fler som anmäler sig, desto roligare blir det!

Och efter jag har avslutat denna veckans blogg, så får ni anmäla er till nästa veckans blogg i samma inlägg som jag skriver vinnaren, det blir nog enklast så. Men jag ska ändra lite regler sen när ni anmäler er nästan gång, så blir det lite roligare. Mer information kommer imorgon (alltså på söndag).

Klicka HÄR för att anmäla er till veckans blogg, klockan 18:00 avslutar jag tävlingen på söndag!

Jag suger på att uppdatera.

Nejmen, nu jävlar måste jag börja förbättra mig på att uppdatera. Får nästan dåligt samvete när jag inte bloggar bra.. Har skitdåliga ider så om ni har några bra förslag på vad jag kan blogga om, är jag sjukt tacksam om ni vill dela med er!

Har iaf min kusin här, hon ska sova över inatt. Vi har spelat Wii hela kvällen, och vi ska väl strax gå och lägga oss. Eftersom att imorgon ska jag upp runt 10-11 kanske för att städa rummet, duscha, fixa mig och sådant. Sedan kommer Maja hit, äntligen får man träffa den lille knasbollen! :D Hon sover iaf över från lördag-söndag, så det är därför det kanske inte blir sådär jättebra uppdatering. Men jag ska försöka göra lite tidsinställda. Och vi brukar ändå sitta vid datorn, så jag kanske slänger in något inlägg under dagen eller kvällen ändå.

Det blir även lite porträttfotografering och jag kommer även fotografera lite på naturen och lite sådant. Så kanske kommer upp lite bilder under kvällen om ni har tur!
Nu ska jag fixa lite tidsinställda inlägg & sen ska vi sova. Godnatt! ♥


De allra första bilderna jag fotade på min kaninunge. ♥


Vatten.

Fotade nyss lite vattendroppar och sånt. Blev inte så jättebra, men den här bilden blev nog den bästa av dom jag fotade.


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Fredag.

Godmorgon! Vaknade för ungefär en halvtimma sen, satte mig direkt vid datorn, hehe. Ska strax gå till köket och fixa lite frukost. Funderar på att gå ut och fotografera idag nu när det är snö ute, det kan ju bli riktigt fina bilder! Annars ska jag nog bara ta det lugnt.
I helgen blir det fullt ös för mig, kanske inte blir så jättebra uppdatering, men jag ska försöka.


♥♥♥♥♥♥

Fotosugen.

Just nu känner jag verkligen att jag vill fotografera. Kikade in på en grymt bra blogg, och blev galet avundsjuk på hur underbart fina bilder hon får. Fick ett objektiv i julklapp som är riktigt bra för porträttfotografering, det är 50mm. Måste ut och fota någon dag, älskar verkligen att fotografera! Kärlek ♥
Nu jävlar Canon EOS 550D, nu blir det att mycket fotografering. Sommaren 2012, vi är redan redo! :D


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.


Glöm inte!

Måste bara påminna er att jag jättegärna gör bloglovinbyten!
Om du vill göra ett bloglovinbyte är det bara att kommentera. Lägg till mig, så lägger jag till dig också! :D Det är nog enklare om ni får direktlänk, så klicka HÄR för att följa mig via bloglovin! Och skriv ni också i en kommentar, så jag direkt kommer till eran bloglovinsida.


Mina inställningar i kameran i ridhus.




Kan svara på den här i kommentaren i ett inlägg, så iaf ni också undrar får ni reda på det nu.


Jag använder mig av Canon EOS 550D.
Först ändrar jag satt jag har inställningen Tv. Man kan även använda sig av manuella inställningen M.



Sedan ändrar jag ISO och slutartiden.


Nu står det Av på bilden, men om man använder Tv så finns det bara slutartid och ISO.

Om jag har på Tv använder jag:
Slutartid: 1/100-160.
ISO: 6400.

Om jag använder M är det nästan samma sak:
Slutartid: 1/100-160.
Bländare: Så låg siffra som möjligt, F4.5.
ISO: 6400.

Det är verkligen skillnad om man fotar i ett ridhus på kvällen och om man fotar i ett ridhus när det är ljust ute (om solen lyser in förstås), då är dessa inställningar nog bäst att fota på kvällen. Men när det är ljusare, får man betydligt mycket bättre bilder, då kan man nästan minska på slutartiden om det blir förmörkt eller ISO:t.
Blixt är även värdelöst när det gäller att fota i ridhus, så använd aldrig blixt!

Jag har även redigerat den bilden på Curt när han longerades, så det är ett tips också, ifall man vill ha en bra bild, så kan man redigera den. Jag redigerar alltid mina bilder, oavsett om dom redan är bra så gör jag alltid det.
Det finns säkert ännu bättre inställningar än dom jag använder, men ni får testa er fram! Är det något som är oklart är det bara att fråga så får jag försöka förklara bättre! Lycka till.


Torsdag.

Halloj! Torsdag idag då, det blir en slappdag för mig idag. Har riktigt tråkigt just nu så jag sitter och kollar runt på ridhjälmar och ridstövlar. Just nu skulle jag vilja vara rik, haha.. Tänkte strax smörja mina ridskor och chaps då dom är skitiga & har inte gjort det på ett tag. Spelade nyss tvspel, tidsfördriv vetni! Ska även styrketräna lite om en stund. Ska nu koda min kompis blogg & så. Hörs lite senare.


En bild på Curt när man longerades för ett tag sedan. Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Kör på en ny omgång!

Anmäl er till veckans blogg.

Vill du bli veckans blogg hos mig?
Kommentera då det här inlägget ''Jag är med''.
Så kommer jag utsätta den bästa bloggen, avslutas på söndag!


Dagens ridlektion.

Red Dillon idag, och det gick riktigt bra. Det var nog den bästa ritten på honom tror jag, har aldrig känt en sån känsla med honom förut. Vi red dressyr, mest på volterna och skänkelvikningar. Stundstals gick det skit, stundstals gick det sjukt bra. Mot slutet blev han mycket mjukare och det gick som bäst då. Idag var det även sista gången vi red för Tarja, så nu ska vi få en ny ridlärare, får hoppas på att hon är bra.

Två bilder imitten av ridlektionen ungefär, då det gick helt okej.


Fotograf: Pappa | Kamera: Canon EOS 550D.

Fyrverkerierna.

Försenade bilder från nyårsafton, dom blev inte så bra då det var svårt att fota från balkongen, men jag bjuder på några ändå.




Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.


3 januari 2012.

Godkväll! Nu är det den 3 januari 2012. Har hela kvällen suttit och funderat på vad jag ska blogga om, men har fortfarande inte kommit på nåt. Ska strax gå och sova, då jag ska upp tidigare än vad jag brukar imorgon. Ska gå hem till en kompis och ge henne lite tips till hennes photoshop. Sedan ska jag nog upp till Centrum med min kusin och shoppa lite, om jag hittar något billigt. Så ser min dag ut ungefär. Nu ska jag sova, godnatt!


En bild på mig och Meja, i mitten av förra terminen i hoppgruppen.

Dagens ridlektion.

När jag kom till stallet stog jag uppskriven på Bandit. Började borsta/kratsa hovarna direkt när jag kom, hade lite brottom då jag kom lite sent. Sadlade sen, och därefter byggde vi banan. Gick sedan och tränsade och gick ut i ridhuset.

Vi hade markarbete idag & alla trodde att det var hoppning, haha. Vi red fram självständigt i alla gångarter, kändes sådär. Vi började sen rida fram sjävständigt på några bommar som låg på ena långsidan. Därefter red vi på de 4 bommarna som en bana, och på den andra långsidan skulle man trava över 3 bommar som låg 16 meter ifrån varandra. Vi tog sen med galopp och då skulle vi räkna galoppsprången. Det var riktigt kul! Älskar sånna ridlektioner där man ska räkna galoppsprång. Vi gjorde det i båda varven och de två sista gångerna fick jag till 5 rikigt bra galoppsprång imellan bommarna. Kändes sjukt bra. Kanske det berodde på att jag satt ner i slutet, så jag fick bättre kontroll över honon kanske. Jag stog nämligen upp i lättsits de andra gångerna, och då tappade jag honom och kunde inte riktigt reglera tempot. Men sedan i slutet gick det iaf super!

Vi gjorde en riktigt bra övning, borde sno övningen från Johanna, haha, men kolla in hennes blogg så får ni se övningen vi gjorde! Klicka HÄR för att komma till hennes blogg!


Gammal bild jag fotat på Bandit. Pappa filmade och fotade, det kommer upp sen när jag fått igång min egna dator.


Stallet strax.

Nu ska jag äta middag, sen drar jag till stallet. Får se om jag tar med kameran, så att pappa kan fota lite. ;) Vi hörs ikväll!


Jag och Bandit för några veckor sen.

Jag är med i dagens blogg...

...hos Tova (http://tovaoman.blogg.se)

Var med du också! Klicka HÄR för att komma till inlägget.

Outfit.

Knåpade snabbt ihop en träningsoutfit.

Jag har inget av detta, eller nästan en sådan säkerhetsväst fast blå. Skulle själv vilja ha denna outfit, älskar Tretorn Advance och GPA hjälmar!

Rain, rain, rain..

Har precis kommit ut från duschen, så nu är man fräsch. Härligt väder ute, blir inte att gå ut idag.. Blev sugen på att shoppa, men har ingen större lust att göra det när det regnar. Hehe, latmask. Ska nog göra det imorgon på eftermiddagen ist. Är verkligen i behov av nya kläder. Hoppas bara att det finns lite rea kvar! Skulle egentligen spara mina pengar, men om det finns något billigt rycker jag nog till direkt. Ska iaf träna lite nu, har sjukt tråkigt och jag har inte tränat på några dagar nu, så nu börjar det bli dags! Har som sagt på kvällen hoppgruppen, så jag sticker nog iväg runt sex tiden. Vi hörs om en stund.


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Godmorgon.

Hej på er! Gjorde lite tidsinställda inlägg igår, hehe, så inte bloggen blir så tom på morgonen. Jag vaknar typ runt elva eller tolv så jag tänkte att det var lika bra att göra några inlägg. Har i stort sett inte gjort något alls förutom att starta upp datorn. Ska strax fixa lite frukost, sedan ska jag nog hoppa in i duschen. Vi hörs snart!


En failbild på mig och Bandit i hoppgruppen för någon vecka sen, då han busade & sprang förbi.


-




Åhh, ge mig sommar...

Pic's.




Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Sweet dreams.

Godkväll! Andra dagen på det här året. Måndag är det redan, om 8 dagar börjar man skolan igen.. Inte ett dugg kul för fem öre, menmen.. Bäst att sova ut nu när man får chansen! Har inga planer inför dagen, ska nog bara ta det lugnt. Försöka få datorn att funka så jag kan lägga in bilderna från min kamera som jag har fotat på fyrverkerierna & allt. På kvällen sen blir ridning i hoppgruppen, tagga! Tror att vi har markarbete (?), hm, bra koll jag har.. Har ingen aning vem jag kommer få rida, kan bli Bandit igen, eller så blir det en ny ponnie. Alltid lika spännande, varje gång, haha!

Nejmen, nu väntar sängen på mig.


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D.

Och vinnaren är...


Klicka på bilden för att komma till vinnaren.

The answers.

Matilda:
Vem är din bästavän?
Min bästavän heter Maja Lindberg.
Hur mycket gillar du conquest på en skala 0-10?
Självklart gillar jag Conquest upp till skala 10.
Skulle du kunna ägna dig en dag åt bara vara hemma?
Ja, det skulle jag kunna göra om jag har riktigt tråkigt och inte vet vad jag ska göra.
Villa hästbloggar läser du?
Jag läser för det mesta dressyrmupparna, nellieberntsson, ponnysanning, ryttarmosaren och fler.
Favorit affär?
Min favoritaffär är nog Ginatricot om man tänker på vanliga köpcenter, annars blir det nog Lyckås.


Min favorithäst, Conquest.

Wilma:
Hästar:
Hur många år har du ridit?
Jag är inne på femte året just nu.
Vem är din favorit på blåkulla förutom Conquest?
Det måste nog vara.. Dillon tror jag.
Vad är det högsta du har hoppat?
Det högsta jag har hoppat är nog runt 80-85 cm tror jag.
-------------------------------------------------
Bloggen:
När började du blogga?
Det var nog för flera år sedan, kanske för 2-3 år sedan.
Hur kom det sig att du började blogga?
Det kommer jag inte riktigt ihåg, det måste nog varit för att mina kompisar bloggade så jag provade och fastnade för det.
Hur lärde du dig allt med photoshop?
Lär mig blandannat från kompisar, bloggar. Och framför allt så försöker jag alltid testa mig fram, det är nog nästan så jag har lärt mig mest.
Vad använder du för andra program till designer?
Jag använder inget annat program förutom mitt Photoshop - Adobe Photoshop Elements 8.


Haha, en failbild på mig när jag hoppade över ett hinder (typ det högsta jag hoppat ''utan'' häst xD).

Johanna:
Vad tycker du om min blogg?
Jag tycker din blogg är väldigt bra, du har på senaste tiden börjat uppdatera riktigt bra & det är tummen upp för du skriver verkligen intressanta inlägg!
Hur många besökare har du per dag?
Jag har runt 40-80 besökare per dag, men jag hoppas på ännu mer!

Emilie:
1. Vad betyder jag för dig?
Du betyder enormt mycket för mig, finns nog inga ord, men du är en super vän!
2. Vad tycker du om min novellblogg?
Din novellblogg är fantastisk, du skriver otroligt bra & iaf jag älskar den verkligen.
3. Vem är gillar du på Blåkulla förutom Conquest?
Det måste nog vara.. Dillon tror jag.
4. Tycker du om att hoppa Bandit?
Han är väldigt rolig att hoppa, men jag passar inte riktigt med fjordingar, men det funkar helt okej ändå.
5. Hur mycket gillar du Dillon från en skala 0-10?
Hm, jag gillar nog Dillon upp till skala 5 kanske.
6. Hur många bloggar har du haft?
Det minns jag inte, minst 5 eller nåt.
7. Tycker du om din kamera? Alltså, är den bra och så?
Den är bra, speciellt om man fotar där det är solljus. Då kan det verkligen bli kanonbilder!
8. Om du fick välja en höjd att tävla Conquest på, vad skulle det vara?
Runt 70-80 kanske.
9. Vad tycker du om skvallerbloggar?
Skvallerbloggar är ganska intressanta tycker jag, jag brukar dagligen kolla runt på sånna bloggar. Men jag stör mig på när dom går lite för långt.
10. Vad tycker du om Nellie Berntsson?
Hon verkar en snäll & glad person, men det är svårt att säga då jag inte känner henne.


En hoppträning på Bandit.

Maja:
Vad fick dig att börja blogga?
Det kommer jag inte riktigt ihåg, det måste nog varit för att mina kompisar bloggade så jag provade och fastnade för det.
Vad är det roligaste/tråkigaste med att blogga?
Det roligaste är nog att man har många läsare som tycker om ens blogg & att man får bra respons. Det tråkigaste är nog när man inte har ider eller inte har några besökare/kommentarer.
Favoritfärg på häst?
Fux, brun och vit. 
Favoritmusik/band? :)
Tecno.
Vad gillar du inte för musik?
Opera och sånt.
Vilka stora häst-bloggar läser du?
Jag läser för det mesta dressyrmupparna, nellieberntsson, ponnysanning, ryttarmosaren och fler.


Finaste fuxfärgen enligt mig!

Jennie:
Glass
elr godis ?
Choklad elr små godis?
Liar liar elr mean girls?
Skräck filmer elr romantiska ?
Kanin elr hamster?
Katt elr hund?

Hanna:
Favoritfärg (schabrak lindor osv) på bruna hästar?
Röd, mörkblå.
Vilken skola går du i?
Det tänker jag inte ta upp i bloggen tyvärr.
Hur länge har du ridit?
Jag är inne på femte året just nu.

Pernilla:
vad tkr du om min blogg?
Din blogg är bra, du uppdaterar riktigt bra, tummen upp för det!

Emilia:
Har du åkt ambulans någon gång? Varför isåfall?
Nej, jag har aldrig åkt ambulans.


Bara för att jag älskar röda schabrak! :D

Tack för alla frågor, hoppas ni blev nöjda över svaren!

Kul att ha virus i datorn..

Halloj! Dålig uppdatering, I'm sorry. Min dator fungerade inte igår, den har typ fått virus eller nåt. Så jag kan nästan inte göra någonting på den. Suck.. Som tur fick jag låna pappas minidator sålänge, det räddade min dag!

Jahapp, nu är det 2012 då! 1 januari dessutom, helt galet. Slappade igår men runt fem tiden gick jag och gjorde iordning mig & duschade. Var sedan hemma hos min farmor till ungefär halv tolv, då jag gick hem. Fotade fyrverkerierna och sånt. Gick sedan tillbaka till farmor och sov över där. Somnade runt fyra och vaknade runt elva. Har sedan inte gjort så mycket mer. Satte mig precis vid datorn efter att nyss ha käkat middag.

Svarar på frågestunden & utser veckans blogg ikväll! :D


Gammal bild från en Skutantävling för ungefär ett halvår/år sedan.

RSS 2.0