Nice day today

Idag bestämde jag mig för att åka och träffa Elin och Emma :D Tog tåget dit, sen mötte jag dom vid tågstationen. Vi gick hem till Emma, bytte om till bikini, sen drog vi till en sjö, vi tänkte bada där, men vi sket i det. Det var så jäkla kallt vatten. Vi drog sen hem till Elin och gjorde pannkakor som blev helt missbildade! xd Aja, det gick att äta iallafall! Sedan gick vi till Emma och badade i hennes pool & hoppade studsmatta. Det var skitnice! :D Varmt i vattnet var det också. Kanon bra dag idag alltså :D Hade skitkul. Fick sen skjuts hem & nu sitter jag här. Asvarmt var det ute, blev lite solbränd också [: Har nu tråkigt, ska strax äta middag. Fotade lite från idag också, kan visa en liten bild från idag :)


Hahaha :D


Breakfast

Godmorgon! Nu sitter jag och äter frukost, medans jag bloggar & kollar på tv. Vaknade vid halv 9, sen har jag inte gjort så mycket. Idag hade jag tänkt hitta på något roligare & gå ut eller nåt, det verkar bli bra väder idag. Kanske går ut & joggar/fotar ensam. Finns inte så roliga människor, de flesta är ändå upptagna ändå. Ska kolla på Doctors nu, sen på Världens strängaste föräldrar :P Nåväl, ska bara ta det lugnt idag, som jag gjort de andra dagarna. Hörs senare! :)


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D

Kan även visa lite bilder jag fotat på natur/landskap sen, så det får bli en liten bildbomb senare! (y)

Duuuuscha

Nu ska jag hoppa in i en snabbdusch! :] Sedan ska jag nog lägga mig. Är redan trött, men jag lär väl bli piggare nu när jag ska duscha. Ska inte göra något speciellt resten av veckan, om det är någon som vill hitta på något, kommentera! Jag har lust att fota när någon rider.. :( Vill själv rida, men inte fan kan jag det.. Ska iallafall rida i början av augusti, ska hjälpa till med att rida igång hästarna på Blåkulla. Nästa sommar då jäklar ska jag skaffa sommarhäst med någon roooolig määnniska! :D Skippar nog ridläger nästa år då jag tror att jag tar sommarhäst istället.

Aja, vet inte vad jag ska blogga om.. Kom gärna med tips, bra om ni gör det nu när ni har chansen! Bättre med förmycket tips än förlite! :D Nu ska jag hoppa in i duschen!






Saknar att rida denna fina pålle. Curt ♥♥

Pic's from ridläger 2009

Nu får ni se lite bilder från ridläger 2009 på Skutans Gård, när jag hade finingen Neff :) ♥

 





 









 






Vi hade lekar och man skulle leta efter en sockerbit i mjöl och innan skulle man äta en chokladboll som var i vatten och då såg man ut sådär x)


Där åkte jag av efter att han hade bockat som en galning.









Saknar obeskrivligt mycket ♥♥


Hiss/diss

HISS:


Hårspänne med nät: Hissar detta för att det är snyggt, bra inför tävling. Riktigt prydligt i dressyren!


Väska: Bra att ha ifall man behöver ta med sig mycket saker någonstans, fin är den också! [:


Ridbyxa: Snyggt med rutiga ridbyxor enligt mig. Iallafall det är sånna här stora mönster. Gillar färgen också! :)

DISS:


Ridbyxa:
Ful färg enligt mig, dissar dom här helt klart!


Säkerhetsväst: Tycker inte är denna väst är så snygg, gillar mer när det är dragkedja.


Krysshinder: Gillar inte krysshindrer, om man hoppar t.ex oxer, rättuppstående känns det mer som ett hopp. Fast ibland kan kryss vara bra när man värmer upp inför hoppning.

Detta är mina åsikter iallafall! Vad tycker ni? :)

Saker du kanske inte visste om mig

- Jag är ganska petig när det gäller mat, t.ex om något ser konstigt ut så äter jag det inte. Eller om det är något som ser mögligt ut på en macka så slänger jag den i för säkerhetskull & tar något annat istället. Men jag kan ändå äta hur mycket som helst.

- Jag har bott i samma lägenhet i hela mitt liv.

- Om det är stökigt hemma, kan jag gå runt och städa hela huset utan att något bett mig att städa.

- Jag börjar alltid gråta när jag ramlar av för jag blir så chockad :p

- Jag har badat med häst en gång, det var på ett ridläger.

- Jag har aldrig varit utomlands, fast jag vill så gärna göra det..

- Jag är en sån person som alltid vill hitta på saker, ävens fast det typ aldrig blir av..

- Jag har jättedålig syn.

- Jag har gått på fotboll när jag var en liten skit.

- Jag älskar pengar, om jag har mycket så skulle jag kunna köpa allting jag ser.. Men ändå så vill jag spara.

Haha, tror nog det flesta inte vet detta.. Har skittråkigt, så detta blev väl egentligen ett onödigt inlägg.. Det handlar ju direkt inte om hästar.

Hot or not

Nu är det eran tur att bedömma!


Sits:
Samspel:
Hästens form/undertramp:
Matchning:
Utrustning/Klädsel:

Helhet:

Den bästa kommentaren får en länk! :D

Wednesday

Idag är det onsdag då. Vaknade vid halv 10, sen åt jag frukost. Det fick bli fruktsallad, två ägg & saft. Nu sitter jag och tittar på något konstigt program där det är ungdomar som byter familj.

Vad ska man hitta på idag då..? Har inget att göra. Antingen så går jag väl ut själv och fotar/joggar eller nåt. Eller så kanske jag spelar tv-spel på tv:n. Vilket liv jag har.. I helgen ska det tydligen regna sa min pappa, men på klart.se ska det bli sol på lördag, skumt.. Men kanske ska med Nathalie till hennes medryttarhäst. Och om det är sol så lär jag väl fota. Annars ska jag typ ha lektion för henne eller nåt.

Dock, kanske det inte blir så bra uppdatering idag då jag ska försöka vila ögonen lite. Jag anstänger mig verkligen när jag sitter vid datorn hela dagen. Så jag ska försöka hitta på något att göra. Men jag ska försöka göra lite hiss & diss eller något roligt! :)


Jag och Curt på min första klubbtävling på Blåkulla. :)


Ny header

Har precis gjort en ny header, ganska nöjd. Har haft min andra ett tag nu, så jag tänkte att jag skulle göra något nytt! Ska lägga mig nu, är galet trött efter att ha suttit vid datorn exakt hela dagen. Imorgon får jag försöka hitta på något vettigare än att sitta här & tråka sönder. Ska borsta tänderna nu & lite sånt, får försöka uppdatera bättre imorn! :D


Jag och Hilda en dag när jag tävlade på Skutans Gård, 30:e april 2011. Fotograf: Emma Abrahamsson ©

Datorn hela dagen

Har suttit vid datorn hela dagen idag.. Sjukt tråkigt! Har inget att göra. Har iallafall varit hos farmor och hämtat mina grejer sen jag sov där igår. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Sitter nu och lyssnar på musik på mobilen i mina koss (hörlurar).

Favoritbilder från ridlägret :)








Saknar dig finaste Conquest ♥

Vinnare av veckans ekipage!

Det blev lite förseningar med vinnare av veckans ekipage. Det blev mer dagar att rösta en planerat. Men här kommer iallafall vinnaren!


Thelma och Fapriola med 14 röster! Stort grattis till dig!

Om du vill så gör jag en gratis header till dig/redigerad bild som t.ex tävlingsbilden, eller så länkar jag dig i ett inlägg! Maila mig på [email protected], så löser vi priset till dig! :D

Grönan igår

Igår var jag, Jennie och Linsey på Grönan. Vi hade det skitnice. Träffade även Jossan och Michelle. Jossan tvingade in mig i Insane, och jag tvingade min kusin (Jennie). Haha. Så vi åkte den och jag typ dog, jag skrek som f*n! Sen åkte vi väl alla utom frittfall typ. Vi gick även i spökhuset, och där tog jag typ också. Det var knappt några köer, så det var en perfekt dag på Grönan. Vi drog hem vid halv 7, tog spårvagnen, sen pendeltåg. Kom hem runt halv 8. Käkade sen middag och sen somnade jag nästan på en gång.

Godmorgon, här sitter jag och har tråkigt. Idag vet jag inte vad jag ska hitta på.. Kommer typ inte göra något alls denna vecka.. Sitta vid datorn hela dagarna är väl kanske inte så kul.. Snart ska jag iallafall få nya glasögon + solglasögon, så det kanske kommer denna vecka får jag hoppas.


Sooooooovaaa

Hej på er! Sitter nu här i en soffa hos min farmor. Ska nämlingen sova här. Det är lite ändrade planer inför morgondagen. Ska nämlingen till Grönan med min kusin och hennes polare. Hade inte tänkt hänka med men min kusin ändrade sig. Lär vara död imorgon då jag tänkte vara så galen att faktiskt åka Insane. Haha, får väl se om jag överlever sen, men det borde jag göra då jag överlevde efter att ha gått i spökhuset. Ska iallafall sova nu, ska upp tidigt imorgon. Godnatt!

Söndag

Dålig uppdatering blev det igår iallafall.. Slappade mest, sen somnade jag i någon timme på eftermiddagen, var sjukt trött. Hände inte så mycket igår, det var väl därför det inte blev så mycket bloggande...kanske?

Idag ska jag iallafall inte göra så mycket heller, ska dra ut till Centrum med mamma och hämta mina pengar. Sen ska jag köpa en bussremsa. Har över 1000 kr + att jag ska få 500 kr idag, så ska kolla lite sen vad jag ska köpa på Hööks. Ska dit nästa månad tror jag. Då blir det mycket shopping! :D Vill egentligen spara pengarna, men ska iallafall inte slösa på allt!

Mina planer inför imorgon är att hänka med Frida till hennes medryttarhäst. Ska fota & så, bygga bana till henne då hon ska hoppa. Nice! Sen har jag faktiskt inga planer inför nästa vecka. Ska få med mig pappa att åka ut med båten nästa helg, då jag inte har gjort det på något år.. :( Har en ganska oplanerad sommar, men nästa månad jag iallafall till grönan och såånt..


Jag och Conquest i torsdags, haha fail! :D

Bad update

Förlåt för dålig uppdatering.. :( Det var ju nämligen midsommarafton igår. Kunde inte riktigt blogga då, eftersom att vi hade släkter hemma & så. Och dom var kvar tills halv 12 nästan, och då orkade jag inte sätta på datorn. Inte orkade jag mobilblogga heller, då blir det dålig uppdatering tyvärr.. Men nu är jag tillbaka! :D

Ja, vad ska man hitta på idag då? Det verkar som att det ska regna hela dagen idag, så det får nog bli en slappdag för mig då. Ska väl vara duktig på att uppdatera istället!

Saknar ridlägret redan... Kommer lägga in lite bilder jag inte visat också! :)

 
Gammal bild på Conquest ♥

 
Bild från igår | Fotograf: Celina Sundström | Stilig ponny va? :D

Ridläger, dag 4.

Idag var det sista dagen på ridlägret. Vi hade tävling i dressyr och hoppning, jag red märke 2 i dressyre och 60 cm i hoppningen.

Dressyren: Framridningen gick sådär, ibörjan bråkade jag med honom ganska mycket sen började han lyssna bättre och han började mjuka. Han gick rätt bra i både skritten och traven. Galoppen var väldigt samlad, men jag försökte få lite fart. Vet inte hur länge jag red fram, men jag hann göra lite skänkelvikningar & ryggningar. Inne på banan, gick det sådär. Kändes bra med sitsen, men formen var blä. Kändes ganska bra med vägarna. Råkade göra en avsaktning till skritt i snett i genom, men det gjorde inte så mycket. Sen blev han rädd för bajs och en grep. Var nöjd över honom! Tog sen av sadeln och tränset, sen tittade jag när dom andra red och sen kollade jag på videon, fördelen i dressyren enligt mig är att jag har rätt bra sits, det har jag fått som kommentarer när jag tävlat dressyr också, så det är ju bra. Annars är jag inte så bra på dressyr när det gäller form på hästarna & det xd

Hoppningen: Hoppningen, gick betydligt bättre! Det kändes skitbra. Red fram och hoppade det gick super. Sen skrittade jag och Emilie runt lite innan vi skulle in i andra ridhuset. Emilie började och hon ramlade av på första hindret, skitsynd för hon är skitduktig! För mig, så gick det asbra! Blev några avsaktningar till trav, men annars skulle jag fått fel galopp, obekvämt att hoppa i fel galopp. På Conquest känner man verkligen om det är rätt galopp, eller fel. Tror att det var fel galopp på sista hindret, då han typ vägrade sakta av till trav så jag körde på iallafall. Han var jättefin när det gäller hoppningen. Kändes som det blev superbra hopp också. Skitnöjd över Conquest ♥

Vi fixade sen lite i stallet och släppte ut hästarna i hagen. Sen samlades vi i caféterian, de berättade prisutdelningen för dressyren, hoppningen, tipspromenaden och rykttävlingen.
Jag vann rykttävlingen, kom 3:a i hoppningen och delad 2:a i tipspromenaden. Asnöjd! :D Vi åkte sen hem och i bilen hem såg jag Conquest som var i hagen, så jag började gråta för jag kommer inte träffa han på några månader. Saknar hon redan, lilla fina ponnyn ♥ Han kommer få ha det bra nu på sommarbetet, men han kommer vara enormt saknad. Längtar verkligen tills jag får träffa honom igen nästa termin. Vet inte hur jag ska klara mig utan att träffa honom på någon månad, men jag får väl underhålla mig med bilderna från ridlägret. Hade iallafall sjukt kul med honom! :D Hoppade även 70-80 cm med honom i tisdags. Älskar verkligen den ponnyn! :D

Säger iallafall är ridlägret var grymt kul! Saknar det som fan.. :(


Bild i repris | Älskar dig, jordens finaste ♥

Du är det finaste jag vet, världens bästa ponny

Att man kan älska en ponny så jäkla mycket. Det är helt sjukt egentligen.. Det finns inga ord för dig. Du är det finaste jag vet ♥




Pigg häääääst










Världens bästa ponny ♥

Det var lite bilder från idag, nu ska jag stänga av och sova. Imorgon blir det tävling i Märke 2, och i hoppningen 60 cm. Pappa följer med imorgon och filmar/fotar. Sen tror jag någon fotar med min kamera också :D

Godnatt ♥

Ridläger, dag 3.

Idag tog jag bussen med min kusin till Blåkulla och gick hela Blåkullavägen. Kämpigt! Vi kom ungefär 10 minuter innan vi skulle samlas. Vi pratade lite om hur vi skulle göra idag med ridpassen och det.

Första passet: Första passet var en dressyrlektion och träna på Märke 2. Man fick rida barbacka och jag gjorde det. Vi började med att rida fram hästarna. Gick bra! Men jäklar vad jag skumpade i galoppen, haha.. Studsig vad han, fick ont i rumpan, men det gick över efter vi hade galopperat. Han var fin när vi red programmet. Sökte sig neråt några gånger, t.o.m i galoppen. Kom åt han lite mer nu när jag red barbacka. Nöjd över ridpasset, förutom lite slarviga vägar när vi red progammet, men det ska förbättras tills imorgon, då vi ska tävla i Märke 2.

Mittemellan där hade vi lunch och sen rykttävling. Gick skitbra för mig, förutom knopparna. Jag sket i det för att dom blev förstora.. Han blev superfin ändå. Glänsig var han, lilla finingen! Gjorde en inpakad fläta i pannluggen och satte dit en liten blomma också :) Tror inte att jag kommer vinna, men han var finast i mina ögon iallafall! :D

Andra passet: Andra passet var tipspromenad till häst. Vi red i hagen, det var skitkul! :) Vi red i sommarhagen. Svarade på frågor och sånt, kunde typ inga, haha, sämst man är.. xd Sen red i över ett dike också och då hoppade han, haha, asgullig! Jag hängde inte med så jag flög typ jag också. Sen fixade vi lite i stallet & så, sen fick jag och Jennie (kusin) skjuts av snälla Emilies pappa till vh station, sen tog vi tåget där, sen gick vi hemåt. Sitter nu här och har tråkigt. Ska strax hoppa in i duschen (:

Godnatt

Nu ska jag sova, klockan börjar rulla iväg nu.. Ska upp tidigt imorgon, ska kanske ta bussen med min kusin, eller lösa det på något annat sett då hon ska med & fota mig när jag rider :D
Tråkigt iallafall när ridlägret är slut, kommer inte rida så mycket i sommar efter det.. :/ Tråkigt som fan, men vad gör man.. Lite sent att skaffa sommarhäst nu, haha.. Funderar faktiskt på att skaffa sommarhäst nästa sommar! :D Hoppas då att det blir av. Har inte så mycket mer att säga. Måste faktiskt lägga mig nu, annars kommer jag vara död imorgon, inte så kul då man ska rida två pas imorgon igen. Jag är redan helt slut efter alla ridpassen, haha, men det är bra med träning då jag får träningsverk, måste ju få lite mer muskler också! :D Uppdaterar mer imorn, när jag kommer hem från stallet (:


Första gången jag red barbacka på Conquest förra året, imorgon blir det att rida barbacka på bääästa! :D Ser fram imot det!

Lite pic's från idag








Suddig tyvärr pga fel inställning :(






Jag älskar dig ♥♥♥♥

Ridläger, dag 2.

Idag var det ridlägrets andra dag. Gick super bra idag, jag är så jäkla nöjd med Conquest.

Första passet: Vi red ut och det var så jäkla mysigt! :D Vi skrittade och travade lite i skogen. Gick super! :D Han blev lite pigg i traven, haha asgullig! Finns inte så mycket mer att säga om första ridpasset, förutom att Conquest var underbar!

Andra ridpasset: Vi hade hoppning. Vi red fram i skritt, trav & galopp. Sen började vi hoppa fram i trav på ett litet kryss ungefär 40 cm. Sen hoppade vi rättuppstående i galopp ungefär 50 cm. Sen hoppade vi en grind, två rättuppstående och ett våghinder, det gick asbra! Sen hoppade vi en bana, och jag ville hoppa högt. Ingen annan ville det så jag hoppade när det blev lite högre när Ida hade höjt. Hon sa att det ungefär var 70 cm, men det kändes högre som typ 80 cm, haha.. Men iallafall, kom på första hindret som var en grind. Han hoppade jättekonstigt så jag hamnade på halsen och han fortsatte galoppera med sin lilla korta galopp, haha.. Kom inte upp ur sadeln så jag hoppade av efter att han hade saktat av. Jäklar vad ont det gjorde i rumpan. Ni som hamnat på halsen borde nog veta hur det känns, det är hemsk. Hoppade sen upp iallafall och började om. Kom på första hindret jättebra. Sen var det en oxer, gick också super! Det var en kombination med 10 m. Det var ett våghinder och rättuppstående. Gick också skitbra, förutom att jag hade lite fördålig fart på våghindret så det hoppet blev lite konstigt, men sista kändes jättebra. Jäklar vad jag var nöjd efter, det gick så jäkla bra, förutom att jag hamnade på halsen som då jag fick jätteont av. Hjälpte sen att bygga bort.

Smörjde sen sadeln och tränset. Sen släppte vi ut hästarna och sen om jag minns rätt så gick alla in i caféterian och då sa Ida och Sabina lite saker om torsdagen.

Imorgon ska vi rida barbacka första passet, sen andra passet tror jag det är tipspromenad till häst.

På torsdag är det tävling i dressyr och hoppning. Ska rida Märke 2 i dressyren, orkar inte köra LC:2 som jag tänkte göra från början, men Märke 2 går nog lättare. Sen på hoppningen så kommer det högsta var 60 cm, längtar redan. Tror det kommer gå ganska bra för mig :)

I nästa inlägg kommer det bilder!

Bild på min nya ridhjälm och mina nya ridhanskar


Mina nya ridhjälm och mina nya ridhanskar.

Schysta grejer alltså! :D Vad tycker ni? :'D

Ska att rida med detta imorgon, tror nog att det kommer bli lite annorlunda, speciellt med ridhjälmen, men man vänjer sig :)

Pic's från dagens två ridpass

Första ridpasset:
















Haha, mitt snygga hopp x'd

Andra ridpasset:












Fotograf: Julia Ketolainen | Kamera: Canon EOS 550D (min kamera)

Jag är med i fototävling..

..på Julia Westers blogg. Rösta på mig så ni skulle vara guldvärda! Klicka HÄR för att komma till inlägget man röstar i. Det är bara skriva: Bild 4. Louise PJ.

Är sjukt trött.. :/ Ska försöka lägga in lite bilder från idag iallafall om jag hinner. Skulle kunna somna nu, men jag ska försöka hålla mig vaken xd.


Söta Curt :')

Ridläger, dag 1.

Kom till stallet efter åtta. Vi hade lite genomgång. Jag fick Conquest, precis som jag ville! :D Vi började sen fixa hästarna. Borstade, ryktade, kratsade hovarna, redde ut svansen/manen/pannluggen. Sen sadlade vi och tränsade.

Första passet: Första passet var Working Equition. Det var inte direkt någon bana, men vi red fram först. Skritt, trav galopp. Han kändes ganska fin, lite stel i bakbenen. Vi fick rygga mellan två bommar, sen göra en ganska svår övning. Det sista vi gjorde innan vi travade av var att rida slalom mellan koner och sen hoppa ett litet kryss ungefär 40 cm i galopp. Gick helt okej. Vi tog sen in hästarna och fixa dom.

Vi hade sen teori med Lovisa och hon berättade hur man smörjer och hur man visiterar. Sen fodrade vi, sen fick man äta lunch. När jag och dom andra hade ätit klart, hade vi lite kul i ridhuset och hoppade ett hinder. Jag hoppade väl som högst 80 cm, haha utan häst. Ganska bra va? :D Sen fick vi fixa hästarna för nästa pass.

Andra passet: Andra passet var dressyr. Han ville inte sammarbeta riktigt. I början var han stel och ville inte lyssna. Men i skritten gick han bra, men i traven var han stel som en pinne. I mitten var ridpasset blev han mycket mjukare. Fick vara ganska hård mot honom. Var tvungen att ställa utåt mot väggen istället för inåt då han tog tag i innerbettet så mycket, så jag fick tänka tvärtom. Vi gjorde massa olika övningar, vilket gick sådär. Duktig var han iallafall, men lite småbusig xd.

Sen efter sista ridpasset skulle vi hjälpa till i stallet och fixa hästarna. Jag fick smörja in Conquest då han har solexem.. Han ser verkligen hemsk ut då han nästan har kliat sönder hela svansen. Fick sen sätta på hans exemtäcke, vilket inte gick så bra så jag fick lite hjälp. Sen släppte vi ut hästarna. Sen smörjde jag sadel och träns.

Därefter skulle vi samlas i caféterian, och fick reda på att imorgon på första passet ska vi hoppa, och sista ska vi rida ut! Ska bli skitnice! :D

Pappa hämtade sen mig, och då åkte vi till Lyckås och tittade efter ridhanskar. Fick ett par läderhanskar & en ny ridhjälm av pappa. Hittade en hjälm som passade jättebra på mig, iallafall bättre än dom andra ridhjälmarna. Passade inte alls i Charles Owen hjälmar xd. Så det fick bli en hjälm som är brun & svart. Riktigt snygg! :D Visar bilden sen på den, håller på och lägger in bilderna till datorn nu, det tar lite lång tid då Julia.K bombade med bilder idag. :) Kommer lägga in bilder strax! :D

Ett år..

Idag är det ett år sen jag träffade Neff, alltså den 20 juni..
Han är så jäkla saknad! Jag minns den dagen, jag åkte dit. Innan han åkte så gick vi in i skogen och tog dom sista bilderna. Jag såg ut som en liten plutt, men det är minnen iallafall.. Det tog ett långt tag innan de nya ägarna kom, så vi lät han beta och går runt lite. När dom kom, och Neff skulle in i transporten kunde jag inte hålla tårarna längre.. Jag ser en bilder framför mig när jag sa hejdå till honom, det är hemskt.. Tårarna bara forsade, och jag hade tankar i skallen: Nu kommer jag ALDRIG någonsin få se den där fina ponnyn igen. Jag kanske har rätt eller så kanske jag har fel. Nu får han i Skåne och har det jättebra där! Pratade med ägarna förra året, smsade lite då och då. Han har verkligen snälla ägare. Jag frågade om jag kunde få en bild på honom, så skickade hon typ 3-4 stycken, gullig ägare! Nu har jag inte hört av mig till ägarna, men det ska jag se till att göra!

Neff, var en ponny jag gjorde allt på. Jag red barbacka på honom (ävens fast han bockar nästan hela tiden), hoppade barbacka, tävlat i både dressyr och hoppning, haft på ridläger och badat med honom, ridit igång honom då han haft ont i ryggen (red då ut i skogen i backar & sånt). Jag minns första gången jag skulle rida honom, jag kom in i stallet & då frågar ridläraren vem jag vill ha & såklart sa jag Neff. Jag var världens lyckligaste när jag visste att äntligen får jag rida honom. Så jag red honom, han var väldigt busig och bockade, ramlade av en gång faktiskt och då fick pappsen leda mig för jag var ganska rädd efter avramlingen. Ville inte ge upp, så jag fortsatte att rida honom. Det gick bättre och bättre. Jag ramlade av honom 3 gånger sammanlagt. Det bästa minnet med honom är faktiskt ridlägret. Det är nog det bästa jag upplevt i hela mitt liv. Jag hade så jäkla kul! Jag minns så himla mycket av det.. Det bästa var ändå när vi red till en sjö (eller vad man kallar det), så badade vi med hästarna. Det var så jäkla kul! Neff ville inte i på en gång, men vi kom in efter ett tag. Och jag minns just den stunden, Neff stog och plaskade med hoven i vattnet och jag var hur lycklig som helst.

Saknar honom så jäkla mycket. Han var verkligen speciell.. En ponny jag aldrig kommer glömma. En ponny med hjärta av guld. En ponny som jag alltid kommer minnas.








Nu gråter jag, på riktigt... Jag älskar dig av hela mitt hjärta, Neff
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Kvällens fråga!

Vad gillar ni mest av hoppning och dressyr? :)


Min åsikt: Själv gillar jag nog både och, men jag är inte direkt så bra i dressyren.. Hoppningen är jag nog bättre på. Så om jag verkligen måste välja något så blir det nog hoppning! (:

För mig är du perfekt! <3










De tre första bilderna är fotade av Emma Klang - www.fjockern.blogg.se. De andra två bilden är fotade av Elin Schriwer :)

Ruskigt dåligt väder

Herregud, det har typ regnat hela dagen.. Det ska ju vara sol och fint väder ju.. :( Hoppas det blir bättre tills ridlägret iallafall. Kom ut från badet för en halvtimma sen ungefär. Har precis startat om datorn då den cpade. Ska strax stänga av datorn då jag ska upp tidigt imorgon. Jag kan göra lite tidsinställdainlägg idag, så det blir lite bättre uppdatering då vissa klagar lite på att jag inte uppdaterar så bra, så nu jäklar vad det ska uppdateras. Jag ska försöka iallafall. Nu under ridlägret kommer det inte bli så bra uppdatering på dagen, men på kvällen blir det ju bättre. Som sagt, tidsinställdainlägg kommer det nog komma, så ni är beredda på det :D

Kan ju passa på & fråga lite nu då: Vad vill ni läsa om nu under sommarlovet? Är det något speciellt ni tänker på som ni vill läsa på min blogg, kommentera då! Skulle vara roligt om det kom ganska många tips då det blir lättare för mig att blogga! :D


Finfina Neffis ♥

Bada

Nu ska jag hoppa in i ett varmt bad. Sen ska jag ta fram ridgrejer tills imorgon. RIDLÄGER IMORGON, TAGGAD! Ska bli så jäkla nice. Hoppas bara att jag får Conquest. Jag har önskat honom satt.. hoppas Ida är snäll och låter mig få honom. Jag kommer bli världens lyckaste om jag får rida honom under hela ridlägret. Annars vill jag prova Fritz, om jag inte får Conquest. Jag håller tummarna att jag får Conquest iallafall, sen får jag se imorgon hur det blir. Ska upp vid runt 6 och fixa mig och sånt, sen blir det att åka vid kvart i 8 till Blåkulla. 2 pass varje dag i 4 dagar alltså till torsdag. Gaaaaaalet kul ska det bli! :D :D Imorgon ska det typ regna, inte så kul.. Men det är tur att det finns ridhus iallafall! Åååååh, gud vad jag längtar..! Kommer nog några snälla fotografer imorgon också, vilket är ännu ännu bättre, man vill ju ha lite minnen också! ^^


I love you ♥♥♥

Bilder från förra ridlägret

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder från förra ridlägret då jag hade min kusin med mig till Blåkulla :)

 














När jag var där på ridläger fotade jag massa bilder på hästarna i hagen & lyckades få riktigt bra bilder. Sugna på att se dom? :D

Info om mina tidigare favorithästar på Skutans Gård

Om man ska säga mina ''riktiga'' favorithästar som jag hade ganska länge var då Silja, Flox och Neff. Dom favorithästarna hade jag på Skutans Gård då jag red där ;)


Silja, en häst som betydde jättemycket för mig. Hade henne på en hoppkurs, och ridläger 08. Minns henne mycket väl. ♥ Hon avlivades för att hon var halt om jag minns rätt. Den hästen är väldigt saknad.. :(


Flox, en häst jag red väldigt mycket en period. Då gillade jag honom väldigt mycket! Tävlade honom en gång (min första tävling), barbacka 40 cm och då kom jag 3:a vilket jag skrivit i bloggen förut också, men tänkte att jag lika gärna kunde ta upp det igen x) Han såldes 2010, och kom till ett nytt ställe. Har ridit där lite förra året, då red jag honom lite då & då. Men nu har jag inte träffat honom på länge.


Neff, var min favorit längst och sist. Han hade jag som favorit i nästan 2 år. Gillade honom hela tiden. Jag har upplevt mest saker med honom faktiskt. Har hoppat högst med honom, det var 75 cm. Jag har badat med honom (första gången i mitt liv jag badat med häst), tävlat i både dressyr & hoppning. Han var väldigt speciell faktiskt. Saknar honom något enormt.. Han såldes 20 juni 2010, imorgon är det 1 år sen.. Just nu står han i Skåne och har det bra där, men det blir svårt att hälsa på.. Det här var iallafall en ponny med hjärta av guld ♥

Vill ni se bilder från när jag ridit Silja, Flox och Neff? (:

Header till Emilie

Har suttit & gjort en header till Emilie :). Hon blev jättenöjd, jag blev för den delen också det (:


Så blev resultatet! :D Vad tycker ni? :D

Ska strax skriva lite om mina favorithästar jag hade innan Conquest (:


Hiss/diss?


Vad tycker ni om vojlockar? :)

Min åsikt: Jag gillar inte direkt vojlockar, jag tycker att det är snyggare med schabrak! Så det får bli en diss för min del ;)

Svar på kommentar

Anonym för pinsamt för att säga namnet. om Video när jag tävlar Cilvia:

Varför fattar du inte galopp när du ska komma på det andra hindret om hon är osäker kan hon ju inte travhoppa idiot + du skulle ha gjort en större volt!? skitdålig balans också suck...

Svar: Är det för pinsamt för att säga ditt namn? Det är nog det fegaste jag hört! Om du är så himla mycket bättre sitt upp på henne själv och kom runt hela banan utan några värningar så får du se. Att kommentera andras ridning är idiotiskt, omoget, helt onödigt, så om det är någon är idiot så är det nog du lär du märka. Visst är det så, det tror jag att mina läsare tycker också. Jag är nog inte ensam om det. Och jag behöver inte skriva mer, jag tror att alla mina läsare faktiskt håller med mig ;) Istället för att hålla på att hacka på folk, tycker jag nog att du ska hitta på något vettigare att göra. Det lär nog vara mycket roligare än att kommentera helt onödiga saker andras bloggar.

Finalisterna till Veckans ekipage!

Nu kommer finalisterna till Veckans ekipage! :)


Bild 1: Julia och Zefyr


Bild 2: Emilie och Dillon


Bild 3: Thelma och Fapriola


Bild 4: Johanna och Wilma


Bild 5: Celina och Campanja


Bild 6: Emilia och Frezia

Ni har fram till onsdag/torsdag på er att rösta!

KOM IHÅG:

• Ni får inte rösta på er själva!

• Ni får inte rösta två gånger, jag ser era IP-nummer.

Kom igen nu och rösta på de finaste ekipagen! :D

Dåligt väder..

Söndag idag då. Vaknade halv 9, och gick upp halv 10. Har städat lite i mitt rum, sitter nu och äter pizza. Idag hade jag tänkt åka till Lyckås och köpa nya ridhanskar, men det är tydligen stängt :( Dessutom är det skitdåligt väder ute, fast jag skulle nog inte gått ut i vilket fall som helst. Ska nog bara sitta hemma & slappa. Kanske spela Wii, eller kolla på film eller nåt.

Imorgon blir det ridläger, ska bli galet kul! :D Enligt mig så får jag rida för den bästa ridläraren på Blåkulla. Sista gången jag rider för henne blir då ridlägret eftersom att hon slutar sen :( Ska bli skittråkigt, men ska ta vara på den tiden jag träffar henne på ridlägret. Hoppas då på Conquest, annars skulle jag vilja rida Fritz :) Två pass varje dag, inte dåligt det. Men det kanske inte blir så bra väder nästa vecka, men jag får hoppas på det bästa..

Kommer välja finalisterna nu till Veckans ekipage, så ni får rösta sen i nästa inlägg! :D

Mobilbloggning

Hejsan alla läsare! Jag ska väl först be om ursäkt för min uppdatering idag.. Har inte haft någon tillgång till att blogga! Var iallafall på synundersökning, det visade sig att jag faktiskt hade fått dåligare syn, rättade sagt MYCKET dåligare syn. Letade efter nya bågar, var väldigt negativ till alla men hittade tillslut några som liknar mina nuvarande. Kommer få glasögonen om någon vecka, på köpet får jag ett par solbrillor, kommer bli skitnice! :) Vi gick sen runt i lite affärer och lyckades få hem en magtröja också för 200 spänn. Gick sen hem, gjorde inte så mycket, spelade spel med Jennie (kusin). Vi fikade lite med jordgubbar, glass och grädde, galet smarrigt! Kom hem från farmor vid halv 10 efter att ha spelat spel med Jennie, farmor och faster. Ligger nu i min säng och håller på att somna.. Tänkte slippa att blogga men eftersom jag har varit så dålig på att uppdatera idag, så tänkte jag vara lite snäll! Ska sova nu, godnatt! Väljer finalisterna för Veckans ekipage imorgon då jag inte var haft tid att fixa det idag..

I love summer ♥

Tänkte vara lite knäpp & göra ett tidsinställt inlägg faktiskt! Tänkte lägga in lite bilder från förra sommaren då jag hade Canon EOS 1000D, har uppdaterat så dålig ''igår'' så jag tänkte att jag måste göra tisinställda inlägg. Borde nog göra det lite oftare..

 



 

 

 

 

 
Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D (min gamla kamera)

Lördag redan, haha

Godmorgon eller vad säger man. Klockan är redan över 12 på natten och jag är fortfarande vaken. Det är lördag redan.. x) Jag och Jennie har kollat på film, nu sitter vi här & ska strax lägga oss för att sova. Jag håller på att somna så det är väl dags för mig att säga godnatt till stora världen! :D Uppdaterar mer när jag vaknar sen, haha! :D


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D | Bilden är tagen förra sommaren

Wii

Nu ska jag och min kusin spela lite Wii. Ska bara slappa ikväll & käka godis och titta på film. Har inte så mycket mer att säga... Vet inte riktigt vad jag ska blogga om.. Kan väl påminna om:

Veckans ekipage! Jag kommer välja de finaste finalisterna imorgon, så får ni rösta tills onsdag! :D Ni kan fortfarande vara med om ni skulle vilja det, isåfall klicka HÄR ifall du vill komma till inlägget. Kan dra igenom reglerna om vad som gäller när ni röstar!

- Ni får inte rösta på er själva.

- Man får inte rösta flera gånger på samma ekipage, jag ser era IP-nummer.

Vinnaren kommer få en gratis header om vinnaren vill det såklart. Sen kommer vinnaren även bli länkad i ett inlägg! :D
Kom igen nu och glöm inte att vara med innan du missar chansen!

Lyckås i Port73

Idag var jag och min kusin i Port73, vi gick runt som två höns och letade efter massa grejer och flummade. Jag lyckades köpa ett hoppspö och en kamm (bra för att reda ut pannluggen, manen och svansen). Hoppspöt kostade 99:- och kammen 20:- rätt bra pris. Hittade dock inga ridhanskar, men jag ska kolla på ett annat ställe i helgen. Vi gick sen in på Kicks, där köpte jag en foundation för 135:-, fick även en borste och lite parfym på köpet. Vi gick sen in på Intersport och provade ett par brallor för jag blev tvingad, haha, sen sprang vi till bussen.

Har för en stund sen käkat middag, sen hamnade jag här. Ikväll sover min kusin över här, så det kanske inte blir så jättebra uppdatering. Eller jag ska försöka iallafall! :D Imorgon hänger hon med mig och min mamma till Centrum, ska fixa mina glasögon. Ser skitsuddigt, så det ska bli skönt att det ska fixas! :D Uppdaterar mer strax, vet vad jag kan göra, det kommer upp strax! ;)

  
Vad tycker ni om Lyckås? :)

Hiss/diss

Vad tycker ni om allroundsadlar? :)



Min åsikt: Själv gillar jag inte direkt allroundsadlar, eller det kanske beror på vad är för sorts allroundsadlar. Vissa är jättekonstiga, vissa är helt okej. Jag dissar nog allroundsadlar iallafall! x)

Everybody just have a good time

Godmorgon! Vaknade ungefär halv 9, hoppade sen in i duschen en snabbis, sen hamnade jag här. Ska strax äta frukost, sen kommer nog min kusin. Vi ska iväg till Lyckås eller nåt. Jag tänkte handla nya ridhanskar och hoppspö/allroundspö. Kanske hittar något kul där som jag får med mig hem också, jag får se.. :)

Helgens planer:

Lördag: Ska iväg på synundersökning, har fått dåligare syn, så jag ska typ få nya glas, kanske nya glasögon, mina nuvarande är fula & konstiga.

Söndag: Inget planerat, kanske bara slappa med familjen eller nått annat.

På måndag till torsdag ska jag iväg på ridläger på Blåkulla, ska bli skitroligt! Två pass per dag, så jäkla nice! :) Hoppas bara att jag får Conquest. :)
Någon bra fotograf som vill komma & fota? Skulle vara skitglad om någon skulle vilja komma & fota ♥




Var med förra året också på Blåkulla och då hade jag lilla Curt :D

Har ganska många bilder från de ridlägret då min kusin hängde med mig och fotade.
Kanske kan visa lite bilder från det ridlägret om det finns intresse av det? Isåfall får ni kommentera lite! :D

Fanbild

Fick en fanbild av Johanna för en stund sen :) Tänkte visa den!


Gullig bild va? :D

Glöm inte att vara med i Veckans ekipage! Bläddra ner så hittar du inlägget :D

Nu ska jag lägga mig, börjar bli ganska trött. Klockan är redan 11, så..
Imorgon ska jag nog vara med min kusin. Om vi orkar så följer hon med mig till Lyckås eller nått, tänkte titta på nya ridhanskar och ridspön. Isåfall blir det skinnhanskar & hoppspö/allroundspö då jag tappade bort mitt förra några veckor sen. Kanske åker till Blåkulla på kvällen om jag har ork för det. Isåfall ska jag kanske fota lite när några rider ;) Godnatt då, kära läsare! Tack för så många underbara kommentarer idag och mycket besökare! :D ♥ Hörs igen imorgon (:

Video när jag tävlar Cilvia

Här kommer en video när jag tävlar Cilvia och ramlar av :P


Haha, jag skrattar varje gång, så jävla failad jag är alltså! x) Kommer lägga in mer videor sen!

Min tid med Cilvia i hoppgruppen

Det började med att jag hade Curt i hoppgruppen, sen frågade Tess ifall jag ville byta med henne så att jag skulle få Cilvia, så jag provade henne.


Här är en bild från den gången jag provade henne. Det var den 1 mars, sen dess red jag henne tills i slutet på denna termin.




Andra gången jag red henne i hoppgruppen. Det flöt på ganska bra! :]

Det var sen en klubbhoppning, och då var jag med på Cilvia.
På framridningen flöt det på jättebra, men väl inne på banan gick det bra på första hindret, fast hon tog ett jättestort språng. Men andra hindret vägrade hon 2 gånger, och 2 vägringen då flög jag av. Hehe, lyckad tävling. Men 2:a hindret stog jättekonstigt till.

Efter tävlingen kände jag att jag inte ville rida henne något mer, men jag fortsatte ändå hela terminen ut med henne. Dom två sista gångerna då vi ridit i hagen har gott otroligt bra. Kan visa lite bilder på dom två sista gångerna! :)


Här går det fort, hahahahaha x'd


Haha, failat hopp xd








Har fått höra ett tag att hon inte kommer tillbaka efter sommaren, så då får jag väl rida en annan häst nästa termin.. :P

Tänkte lägga in lite videor sen när jag rider henne, som t.ex på tävlingen. Skulle det vara nått? :D

Veckans ekipage!

Nu tänkte jag faktiskt köra igång med veckans ekipage!

Här kommer följande:
Om ni vill vara med kommenterar du i detta inlägg att du vill vara med, skicka bilden på msn (ifall du har min msn), annars skicka in på [email protected]. Om jag inte känner dig, skriv både ditt namn och hästens namn när du skickar in bilden.

Det ska vara en bild på dig och någon häst du kanske tycker om, som visar glädje eller kärlek t.ex. Kommer välja några fina ekipage som finalister som ni kan rösta på! Hoppas så många vill vara med! Om ni har några frågor är det bara att ställa i en kommentar!

När jag tycker att det räcker med bilder så lottar jag ut finalisterna! Så kom igen nu! :D 

Är bara tvungen att tillägga detta..

För er som nog missförstår mig när jag hissade och dissade några träns från Hööks, så kollar jag på hur dom ser ut och vad jag tycker är fint/inte fint. Jag kollar alltså inte vad det är bra för eller så. Jag hissade/dissade ENDAST hur dom ser ut! ;) Var bara tvungen att tillägga det då jag fick några kommentarer om att jag hissade/dissade fel saker. Hoppas ni förstog vad jag menade.

5 saker du kanske inte visste om mig

- Jag har aldrig haft en medryttarhäst, fast jag har varit väldigt nära att bli medryttare flera gånger.

- Det högsta jag har hoppat är bara 75 cm.

- Jag har aldrig ridit en shettis.

- Jag har aldrig ridit en omhoppning på en klubbtävling.

- Jag har tagit Grönt kort.

Visste ni något av detta? :)



Jag och Cilvia förrförra tisdagen :]

Besöksrekord igår!

Hade besöksrekord igår! :D 66 besökare, inte dåligt det för att vara jag! Fortsätt så hörrni! :D ♥

Godmorgon! :)
Idag vaknade jag ungefär halv tio igen. Sitter och äter frukost framför datorn. Idag ska jag nog inte göra något speciellt, sitta och göra massa headers till folk typ. Ska nog slappa helt enkelt om jag inte hittar på något annat..


Jag och Dionne för någon vecka sen [:


Dagens fråga


Vad tycker ni om pessoabett? :P

Har själv hört att det är ett ganska starkt bett. Men jag är inte expert på bett, så därför ställer jag frågan till er om vad ni tycker :)

Hiss och diss - träns

Tänkte denna gång hissa och dissa med träns från Hööks. :P

HISS:

Hissar detta för att det är smala remmar (eller vad man kallar det). Fint också när det är rosa innanför nosgrimman.


Hissar detta träns för att det har smala remmar, och snygg nosgrimma.

DISS:

Dissar detta träns för att jag gillar inte riktigt nosgrimman, snyggare när man har en nosgrimma som sitter innanför bettet. Sen gillar jag inte riktigt remmarna heller, dom är nästan runda ser det ut som, snyggare när det är som de övre tränsen som jag hissat.


Dissar detta träns för att jag tycker att nosgrimman är förtjock eller vad man ska kalla det. Och pannbandet är nog lite försmalt. Somsagt, gillar dom tränsen som jag hissade (: Ni borde nog se skillnaden vad jag gillar och inte gillar.. x)

Detta är iallafall mina åsikter. Vad tycker ni om dom hära tränsen? (:


Ridit Nobile barbacka

Idag red jag Nobile, jag frågade om man fick rida barbacka, så jag gjorde det. (: Vi red en dressyrlektion med mycket skänkelvikningar. Han gick med huvudet upp i taket ibörjan, men i slutet gick det bättre. Han kändes fin mot slutet, fast han blev lätt förböjd (måste tränas på!). Han var väldigt hård att sitta på barbacka, fick ont i rumpan, iallafall i skritten xd. Har inte så mycket mer att säga om ridlektionen, tror att det var bästa ritten på honom hittils :)




Söt häst det där alltså :]

Pic's from yesterday

 

 










Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Bilderna är oredigerade, därför lite mörka :P

Tess och Mach

Idag hänkade jag med Tess till Mach, hon hoppade och det gick jättebra för henne, förutom att hon ramlade av 2 gånger. Men hon hoppade som högst 85 cm. Fick riktigt bra bilder! :) Vi var väl där i ungefär 2 timmar kanske. Fick sen skjuts hem, sen har jag bara suttit här. Har käkat lite också. Om ca en timma ska jag iväg till nästa stall då. (: Tänkte bjuda på lite bilder nu.














Tess och Mach idag | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D

Visst är dom söta? :D

11:51

Hej på er! Idag vaknade jag halv tio. Har inte gjort så mycket sen jag vaknade. Har käkat lite frukost, sen laddat över bilderna från igår till datorn. Juste.. Bloggade inte igår pga att jag var i stallet nästan hela dagen. Jag var så trött när jag kom hem så jag orkade inte sätta mig vid datorn. Iallafall så fotade jag Fanny, Ellen och Tess. Kollade sen på två hoppgrupper, fotade lite (: Åkte hem runt kvart i nio och snälla, underbaraste Fanny skjutsade hem mig, eller hennes föräldrar då :) Men hon räddade min dag, skulle fått ta tåget hem isåfall x)

Idag ska jag kanske följa med Tess till hennes medryttarhäst. Hon har inte sagt om hon ska dit eller inte, hennes föräldrar har tydligen inte kommit hem. Men om hon drar dit så hänkar jag nog och fotar. På kvällen blir det ridning, ska förmodligen rida Nobile igen. Och jag ska försöka övertala hela gruppen att rida barbacka, haha.. (: Länge sen jag gjorde det, så nu jävlar måste vi göra det. Hoppas bara att alla går med på det, haha..


Kommer förmodligen rida den här söta saken idag :]


Stable soon

Ska strax till stallet, ska möta Fanny vid tåget, och ta tåget tillsammans med henne. Ska som sagt fota Fanny, Ellen och Tess när dom hoppar idag. Sen ska jag väl hem på något sätt också, men vet inte hur.. x) Ska gå om en halvtimma. Verkar inte som något bra väder idag, så man får väl klä på sig lite extra ifall att.. Hörs senare! :)


Fina Conquest | Fotograf: Emilie Karlman

Sommarlov, yeeeah!

Nu har man sommarlov, så jäkla skönt! :D Vi samlades i aulan och typ sjöng sommarsånger. Sen åt vi glass och kramade mentorerna, sen fick vi dra. Sitter nu här och har sjukt tråkigt.. Senare ska jag iväg till stallet och fota Fanny, Ellen och Tess när dom hoppar. Innan det ska jag försöka hitta någon som vill träffas x) Tråkigt att bara sitta här hela tiden, måste komma ut i den sköna värmen. Kanske shoppa någonstans, eller typ fota..

Mina planer i sommar är iallafall:

- Gröna Lund med Maja
- Kolmården
- Kanske Gotland med Maja
- Åka till Hööks & Lyckås och shoppa loss
- Bada
- Åka till Norrtälje och träffa mormor
- Ridläger
- Åka båt och fiska

Typ detta ska jag göra, och såklart träffa massa vänner (:

Kanske inte blir så bra uppdatering under sommaren, eller det beror på. Förra året satt jag alltid hemma och ruttnade här framför datorn, det här året SKA jag hitta på saker! :) Men jag ska iallafall försöka få bloggen uppdaterad! :)

Tisdag

Idag är det tisdag då. Har skolavslutning också, ska bli så jäkla nice! Slippa skolan är nog det bästa och få sommarlov! Love it. Sitter och äter frukost nu. Ska strax börja fixa mig, så fort jag ätit upp mina mackor. Tror att jag ska locka mitt hår idag, det var länge sen, hehe.. Får se hur det blir. Ja, vad ska man mer säga.. Kanske är i skolan i nån timme, sen slutar vi nog! (: Ska hem, sen kanske jag drar till Blåkulla och fotar när några rider :)
 
Fina ponny ♥♥♥

Sova strax

Har suttit vid datorn hela dagen sen jag kom hem. Rätt ansträngande för ögonen.. Tur att jag inte fått huvudet än.. Ska strax gå och lägga mig för att sova. Imorgon blir det skolavslutning, sen är det sommarlov! Ska bli så otroligt skönt att få sommarlov, slippa skolan, läxor, prov! Gash, vad skönt! :D Har nu på kvällen suttit och redigerat en bild på mig och Cilvia. Den blev lite failad, men kan visa den! ;)


Haha, har tagit bort tränset, sadeln och så har jag gjort satt jag har ridstövlar. Ser lite konstigt ut där vid handerna, men ärsh.. x) Blev ändå ganska nöjd med bilden :)

Vinnaren av finn fem fel

Har nu utsett en vinnare av finn fem fel och det blir... Emilie Karlman! :D Grattis till dig!


Orginalet


Redigerad

1. Flärpen från hjälmen som sticker ut vid kinden är borta.
2. Nummerskylten som står lutad mot hinderstödet är borta.
3. Texten vid min arm är borta.
4. Ett av hålen på hinderstötet är borta.
5. Pannbandet är borta.

Det verkade lite svårt denna gång, så jag får nog göra en lättare nästa gång jag för finn fem fel, om ni nu vill att jag ska fortsätta med det (:

Länk till vinnaren: www.typem.blogg.se :D


Bildbomb

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om, så jag kan väl lika gärna göra en bildbomb på några av hästarna i hagen på Blåkulla som jag fotade för någon lördag sen (:


Snobben


Nanook


Amigo


Skrållan


Trixa


Konsum


Fritz


Curt

Älskar sista bilden! :D Vad tycker ni om bilderna? (:

Önskeinlägg - Min första tävling

Som jag sa så fick jag tips om vad jag kan skriva om så jag tänkte börja med 'min första tävling' :)

Min första tävling var på Skutans Gård. Det var en barbacka hopptävling. Jag skulle anmält mig på Neff, men jag vågade inte, för han brukade bocka. Så jag tog Flox, en söt liten b-ponny. Jag skulle hoppa 40 cm barbacka på honom. Han hade redan gått en gång innan eller om det var mer, men han var väldigt trött. Kom runt banan utan problem, bara lite segt. Sen var det omhoppning, klarade det galant också!








Haha, fail x)


Flox var jätteduktig, jag var så stolt efteråt. Det var sen prisutdelning, och då kom jag med. Och gissa vilken plats jag kom på, jo 3:a. Jag var så jäkla glad! Första tävligen och få en gul rosett är aldrig fel!


Glömmer aldrig den tävlingen, det var verkligen skitkul! (:

Hiss - ridbyxor

Tänkte denna gång hissa med ridbyxor från Hööks. :)

HISS:


Jag tycker att dom här ridbyxorna är ganska fina, provade dessa när jag var där för någon månad sen. Dom var riktigt sköna och passade mig perfekt! Dom satt inte förhårt och dom var inte pösiga heller. Funderar på att kanske köpa dessa för dom är så galet sköna! :)


Jag tycker att dom dessa ridbyxor är skitfina. Det är skitfint när det är stora rutor, som dessa! Tror att dom skulle passa mig ganska bra. Funderar på att köpa dom här också faktiskt! :)

Tittade runt lite på ridbyxor från Lyckås också, så jag kan väl lika gärna hissa några därifrån också!


Ungefär sånna här vita ridbyxor ska jag köpa. Dom är riktigt snygga och verkar väldigt bekväma! Mina vita ridbyxor jag har nu är förstora, så jag är verkligen i behov av nya, dessa skulle vara perfekt! :D

 
Dessa ser ganska snygga ut. Funderar att ''kanske'' köpa dessa också.

Fast jag skulle inte ha råd med alla på en gång, men jag ska iallafall köpa dom där vita ridbyxorna i sommar då jag kommer få mycket pengar :)

Vad tycker ni om dessa ridbyxor? :D

Home

Slutade efter en timma ungefär, hah.. Vi svarade på några frågor sen skulle vi städa, sen fick vi sluta. Jag orkade inte käka i skolan, så jag ska fixa något eget här hemma istället. Skolans lasange är inte god alls, så det är inte värt att stanna kvar där. Har så sjukt tråkigt, ingen vill hitta på något. Jag har lust att åka till Port73/Lyckås eller nåt, och köpa nya ridhanskar, eller kolla på kläder. Tråkiga alla är idag x) Ska nog stanna hemma & slappa.. Ska väl hitta på något kul att göra på bloggen! Uppdatera bra ska jag iallafall göra idag.. Tänkte göra en hiss & diss eller något, från Lyckås eller Hööks :P



Frukost

Godmorgon! Idag är det måndag då, vi ska bara ha typ som en städdag i skolan. Tråkigt som fan, men vi lär nog sluta tidigt hoppas jag. Har inte planerat något efter skolan.. Antingen blir det stallet, eller slappa. Sitter nu och äter frukost, ska dra till skolan om en halvtimma. Så jag måste skynda mig lite nu.. (: Fick lite tips av Celina vad jag kan skriva om, så jag tänkte faktiskt att jag skulle börja med några av hennes önskemål idag! :) Imorgon är det skolavslutning, ska bli sjukt skönt att få sommarlov! :) Måste stänga av datorn nu, så jag hinner till skolan, uppdaterar mer senare.. (:


Jag och Curt, hade honom i hoppgruppen förut, innan Cilva. Saknar dom tiderna med honom, ävens fast det kanske inte gick så bra alltid, men jag saknar att rida Curt asmycket! :(

I will love you until my heart stops beating

Ligger nu i min säng och ska snart sova. Detta blir ett tidsinställt inlägg. Conquest hade blivit bättre i ögat idag, så han fick vara med på ''tävlingen''. Så det kändes skönt! Jag har verkligen inget att blogga om, jag har dålig fantasi. Tycker faktiskt att ni kan hjälpa mig lite.. Så frågan till er är: Vad vill ni läsa om? Har ni några önskemål så är det bara att kommentera. Jag kommer inte veta vad jag ska blogga om i sommar eller då jag typ inte gör så mycket, så det ärbra med lite önskemål! Kom med vad ni vill så ska jag försöka ordna det! (: Imorgon tror jag att vi har sovmorgon så då blir det uppdatering kan jag lova er! Nu ska jag sova, håller på att somna hära. Godnatt!

Mina planeringar inför nästa vecka

Måndag: Skola, vi ska tydligen städa. Tråkigt, men jag slutar nog rätt tidigt får jag hoppas! Har inte några planer efter det.

Tisdag: Skolavslutning, funderar på att kanske åka till stallet och fota när några rider.

Onsdag: Första lediga dagen, ska slappa rejält och vara glad över att det är sommarlov. På kvällen blir det stallet, antagligen dressyrpass, fast jag har lust att övertala alla att rida barbacka (:

Torsdag: Inget planerat, kanske åker till stallet och fotar när några rider.

Fredag: Inget planerat.

Lördag: Kanske åka till stallet, om inte andra planer.

Söndag: Inget planerat.

Ja.. Nästa vecka blir ganska oplanerad.. Men jag hittar säkert på något att göra. Inte orkar jag sitta hemma hela dagen, så någott måste jag iallafall hitta på!

Juste, idag har ni varit duktiga på både att besöka & kommentera, så ni är guldvärda allihopa som läser bloggen! :D


Söta Curt (:

Dagens fråga


Vad tycker ni om den här hjälmen?

Min åsikt: Jag tycker att den här hjälmen är ganska fin. Skulle kunna köpa denna, fast det finns nog flera snygga hjälmar att välja mellan. Känner flera som har sån här hjälm, den sen ser jättesnygg ut på faktiskt. Själv har jag bara en vanlig svart ridhjälm, har börjat tröttnat på den, så ska väl köpa en ny någon vacker dag (:

I miss you

 

 

 

 

saknaden är förstor.. om 8 dagar är det ett år sen.. jag kommer aldrig någonsin glömma dig, fina lilla nallebjörn. tiden med dig var nog det bästa jag upplevt i mitt liv. jag älskar dig, nu, då, föralltid ♥

Fotat, handlat, slappat

Åkte till Blåkulla idag, det var blåbärshoppning (jag var inte med pga att jag ville hoppa högre än 50 cm). Det var typ 18 starter, så själva ''tävlingen'' gick ganska fort. Det började runt 10:00 och slutade ca 11:30. Jag fick jättebra bilder! (: Fick skjuts sen av Emma.

Har sen gått till Centrum med mamma, käkade på resturang sen gick vi runt och kollade på avslutningskläder. Hittade inget fint, men jag köpte en behå, och ett par vita tights. Sen har jag inte gjort så mycket mer, har skickat bilder till några från idag. Tänkte att jag skulle bjuda på några fina ekipage från idag! :)


Emma och Konsum.


Elin och Trozina.


Fanny och Nanook.


Emilie och Dillon.

Ska hoppa in i duschen nu, glöm inte finn fem fel! :)

Morgondagens planeringar

Ska upp tidigt för att åka till stallet och fota när några tävlar blåbärshoppning. Är väl där så att jag är där runt halv 10. Kommer nog vara sjukt trött.. Men tror att några blir sura om jag inte kommer & fotar, maybe.. x) Men jag ska försöka komma iväg, galet jobbigt att ta bussen bara, men det får jag väl stå ut med..

Sen senare kanske jag ska handla avslutningskläder, typ någon fin klänning eller nått. Har inte planerat något mer, så det blir väl bara att slappa.

Nu ska jag lägga mig och försöka sova, kanske surfa lite på mobilen. Hörs imorgon! :D


Gammal bild på mig och Silver när jag tävlade henne på en blåbärshoppning x)


Gamla ridbilder


Jag och Trixa - Blåkulla Gård.


Jag och Neff - Skutans Gård.


Jag och Neff - Skutans Gård.


Jag och Konsum - Blåkulla Gård.


Jag och Flox - Skutans Gård.


Jag och Lexus - Skutans Gård.


Jag och Polly - Skutans Gård.


Jag och Milton - Blåkulla Gård.


Jag och Sirre - Blåkulla Gård.


Jag och Ronja - Skutans Gård.

Det får nog räcka med bilder, hehe.. x) Där var jag en liten plutt, snacka om att jag har växt! :P


Påminner er..

.. om finn fem fel! :) Ni glömmer väl inte den? ;)
Klicka HÄR ifall du vill komma till finn fem fel (: Den som vinner kommer bli länkad i ett inlägg! ;) Kom igen nu hörrni!

Lördag

Idag var jag i stallet som vanligt. När jag kom dit fick jag reda på en hemsk nyhet. Conquest hade blivit svullen i ögat och har fått mycket sår i pannluggen, manen och svansen av sitt solexem. Jag blev tårögd när jag såg honom, han såg så hemsk ut.. :( Han kunde knappt se något. Men jag skötte om honom iallafall, borstade, ryktade och kratsade hovarna. Kollade sen när Emilie red Fritz och sen käkade vi lunch. Smörjde sen sadeln & drog sen till bussen. Har firat min lillebror idag, några släkter kom hit och vi har fikat & sånt. Nu sitter jag hemma själv och har tråkigt.

Tänkte uppdatera mycket idag, så blir ni väl glada? :D Funderar på vad jag ska blogga om! (:
Kanske vill ni se gamla bilder när jag rider? :P


Jag och Dionne på senaste klubbdressyren. Jag ser ut som en mupp, men man måste väl bjuda på sig själv ibland! ;)


Gårdagens ridpass






Jag och Aurora igår, ridpasset gick inte sådär jättebra direkt. Kände inte att hon fokuserade på mig riktigt. Hon stretade imot lite då och då. Men stundstals gick det bra. Galoppen var nog inge vidare. Avsaktningar, obalanserad & ah. Kände inte direkt någon bra känsla när jag red henne. Skulle vilja rida barbacka på henne istället, tror man kommer åt henne bättre då. Ja, vad ska man mer säga.. Har lust att rida henne nästa vecka också, känns inte som ett bra slut innan hon åker, så jag ska fundera lite om jag kanske kan rida henne en till gång. :P Söt och mysig är hästen iallafall (:

Stallet strax

Idag har typ alla 7or gått från Västerhaninge till Rudan, otroligt jobbigt och kämpigt. Kom iallafall fram utan att jag hade dött. Det var tur det iallafall. Vi fick sen dricka och korv sen drog jag hem. Nu sitter jag här och lagar lite mat. Sen ska jag till stallet och rida Aurora, ska rida med Emma Sundström, ska bli kul! :) Sen ska Emma Abrahamsson fota (: Om pappa hinner så kommer han och fotar mig också. Kul med lite bilder, kommer isåfall lägga in några sen (: Har inte så mycket mer att säga, ska ta en huvudvärkstablett nu, är skittrött och känner att jag börjar få huvudvärk. Ska nog åka om en halvtimma eller nåt. Bloggar om ridpasset när jag kommer hem!

Fredag

Idag är det fredag då. Vi ska gå från Västerhaninge till Rudan, kul.. Sen ska jag snabbt hem, sen ska jag vidare till Skutan och rida Aurora med Emma som ska rida Verona. Ska bli kul! :) Ska se ifall det är någon som vill fota med min kamera.. x) Måste gå nu, bloggar mer sen! :P


Ska rida den här lilla filuren idag då (:


Gröna Lund ♥

Idag var jag på Grönan med klassen. Var med Nathalie, Frida, Cajsalisa och Fanny. Åkte Blåtåget, Jetline, Extreme, Flygande mattan, Twister, Pop-expressen, Bläckfisken, Kvasten. Sen gick jag i Lustiga huset, och skrattkammaren. Sen även i spökhuset, jag höll på att skita på mig. Haha, det läskigaste var när ''spökerna/mumierna'' jagade en.. Var nära på att åka Insane och Katapulten, men jag hann inte.. Iallafall så skjutsade pappa hem mig, eller vi käkade på en hamburgarresturang först, men sen åkte vi hem. Är sjukt trött nu så jag ska strax logga ut.

 
Gröna Lund förra året då jag och Maja åkte Cirkuskarusellen, hahahaha x)

Besöksrekord igår!

Som rubriken lyder så var det faktiskt besöksrekord igår! Hade 58 besökare, inte dåligt för att vara mig! :D Fortsätt så söta läsare! ♥

Vaknade en timma tidigare än planerat enligt mitt alarm. Så här sitter jag då.. Tittar lite på tv samtidigt. Idag blir det Grönan, det kommer bli så jäkla nice! :D :D Får se ifall jag vågar åka frittfall.. Vågar åka Extreme så vad är det då för läskigare med Katapulten? x) Haha, kanske är en fegis eller kanske inte.. Ska ta bussen och möta Frida och Nathalie vid halv 11. Har inte så mycket mer att säga än att jag kommer typ ha skitkul! x)


♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Dagens dressyrpass

Idag var jag uppskriven på Nobile, fixade den lilla häästen som var otroligt skitig. Fick bort det mesta iallafall, sen satte jag på strykkapporna, sadlade sen & tränsade. 

Vi red fram ute, sen gick vi in i ridhuset. Galopperade, skänkelvikning & sånt. Det gick ganska bra. Blev ganska hård i innerhanden ett tag, men sen gick det bättre. Han blev mjukare mot slutet iallafall. Det kändes ganska bra!

Fanny och Emilie fotade. Emilie skickade några på msn som jag tänkte lägga in nu i detta inlägg. Sen lägger jag in dom som Fanny fotade när jag orkar :) Rätt nöjd över ridpasset är jag väl ändå. (:



 
Tre bilder från idag. | Fotograf: Emilie Karlman
Mer bilder kommer senare! :D

Brorsan fyller 3 år.

Har precis mött mamma och hämtar lillebrorsan på dagis. Han fyller 3 år idag, så han ska väl öppna lite paket snart. Sen ska jag till stallet, blir antingen dressyrpass eller uteritt. Får hoppas på dressyrpass, då jag har fått med mig några fotografer. Tror att Emilie och Fanny ska fota, sen ''kanske'' pappa. Bloggar om ridpasset när jag kommer hem! :D Hörs då! Glöm inte finn fem fel. Klicka HÄR ifall du vill komma till finn fem fel :)


Söt lillebror för ett år sen eller något :]

Redigerat en bild

Kom hem för en timma sen ungefär. Har bara suttit här sen jag kom hem. Har precis redigerat en bild på mig och Conquest som jag tänkte visa.. :)


Haha, satt och gjorde den här bilden.. x) Hade tråkigt :P (dålig kvalité tydligen, vet inte varför..)

11:57

Hej på er! Nu sitter jag i skolan. Vi ska snart fika tydligen och sen slutar vi. Skönt! Vet inte vad jag ska hitta på innan jag ska till stallet. Jag vet inte vad jag ska blogga om.. Ska få bilderna från igår av Emma och Elin idag, så jag kommer lägga in en bildbomb! Jag vet inte vad jag ska skriva.. bloggar mera senare! ;)

Sovmorgon

Halloj! Idag är det onsdag då, och jag har även sovmorgon. Sitter här vid datorn och äter frukost. Idag blir det städdag, tipspromenad & fika i skolan, tråkigt, men jag överlever nog ändå! Slutar skolan 14:00, ska sen hem och ruttna innan jag ska iväg till stallet. Vet inte alls vilken häst jag får rida, jag har redan ridit Dionne tre gånger i rad, så hoppas på en ny häst. Vill rida Conquest idag, men jag tror inte att jag kommer få honom. Vi får väl se.. Vi ska antagligen rida ett dressyrpass i ridhuset eller uteritt, man fick tydligen lotta och jag valde dressyrpass. Har inte lust att rida ut idag, men vi får väl se (: Skoldagen lär väl gå fort får jag hoppas... Blir ändå en ganska skön dag idag.

Nu måste jag skynda mig, har inte ens ätit upp min frukost. Hehe, ska till skolan om ca 20 minuter.. x) Kan kanske mobilblogga i skolan om jag har något att skriva om, eller göra något tidsinställtinlägg (:


Regnbåge på Blåkulla för någon vecka sen, intressant bild.. Men jag vet inte vad jag ska lägga in för bilder..? Hjälp mig!
Vad vill ni se för bilder? :P

Sovdags

Ska strax sova.. Har sovmorgon imorgon, börjar 10:00, vilket kommer bli skitskönt! Kommer nog hinna uppdatera innan jag drar till skolan. Slutar 14:00, så jag kommer hinna uppdatera innan ridningen också, bra va? :D Har inte något att skriva om.. så jag kan lägga upp en jättegammal bild från när jag rider x)

¨
Jag och Neff en kall vinter, då jag red på Skutans Gård :P


Sista hoppgruppen för denna termin..

Som rubriken säger så var det sista hoppgruppen för denna termin.. :/ Åkte till stallet tidigare och fotade Fanny, Therese och Ellen när dom red. Hann inte fota i ridhuset då dom galopperade, jag åt i caféterian så jag missade dom.. Det var iallafall sen hoppgrupp, red ju Cilvia. Vi hoppade vi fjordingarnas hage, gick ganska bra! Vi hoppade typ en bana och vi skulle tävla med varandra på tid, och jag kom 3:a av 7 st (tror jag det var), inte dåligt det! :D Längtar redan tills nästa termin, fast vi kommer typ byta ridlärare vilket inte kommer bli så roligt. Hade bästa ridläraren (enligt mig).. :/ Kommer sakna henne iallafall, hoppas det blir lika bra tills nästa termin fast med ny ridlärare. Ska hoppa in i duschen nu, sen ska jag nog lägga mig, om jag inte slänger in ett till inlägg innan sängen (:


Jag och Cilvia för några veckor sen (:

Elin och Emma fotade idag, så ska fråga om dom kan skicka bilderna. När jag fått dom blir det bildbomb! :D

Finn fem fel!

Här kommer den lilla överraskningen! :D


Orginal


Redigerad

Så överraskningen blev finn fem fel! :D Ni ska alltså hitta fem fel. Den som vinner får en länkning. Om det är flera som har rätt så lottar jag! Lycka till! :D

Tisdag

Tisdag idag då.. Försov mig i morse, vaknade halv åtta. Smart, haha, började 08:05, men jag hann ändå. Vi hade bara tre ''lektioner''.. Eller vi hade ingen undervisning idag iallafall. På dom två första lektionerna tittade vi på film, & på sista lektionen gjorde vi inget speciellt. Vi hade sen lunch och sen lästid, fast vi pratade mest bara. Slutade 11:55 och gick sedan hem & hamnade här. Hade tänkt rida Aurora innan jag drar till Blåkulla, men det var upptaget i telefonen hela tiden & då tappade jag lusten & sket i det.. Ska iallafall till Blåkulla tidigare & fota Fanny och Ellen när dom hoppar i sin ridgrupp. Så jag ska ta tåget med Fanny som går om någon timme.. På kvällen blir det hoppgrupp, vi ska förmodligen hoppa i hagen, vilket jag verkligen ser framimot! :D Pappa fotar väl som vanligt och har ''bokat'' Elin och Emma också. :) Hoppas dom är snälla & fotar mig idag, isåfall kommer det bilder! Juste.. Elin fotade mig förra gången i hoppgruppen när vi hoppade i hagen, men jag har inte fått dom bilderna än, men när jag får dom blir det bildbomb! :D Ja, vad ska jag mer skriva...?
Nu kom jag på en sak, det blir det ÖVERRASKNING i nästa inlägg! :'D

 
Ska sköta den här lilla pånien också! :)

Bildbomb från idag!


Zefyr


Aurora


Aurora


Verona


Goliat


Zefyr


Lydia


Fanny och Goliat

Det var dom nog dom bästa bilderna jag tog idag! :) Vad tycker ni om bilderna? :D

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag sova!

Hiss och diss

Tänkte hissa och dissa med ridstövlar från Hööks. :)

HISS:

Riktigt snygga enligt mig. Dom ser oroligt sköna ut! :)


Säger samma sak här, riktigt snygga. Ett + med snörningen!

DISS:

Tycker inte att dom är så speciellt snygga, det är inte av läder heller, så jag dissar dom hära!


Säger bara en sak, inte min smak med bruna ridstövlar. Dom var helt enkelt fula enligt mig. Jag skulle inte kunna gå runt med sånna ;)


Tycker inte heller är dom här är så speciellt snygga, dom ser lite klumpiga ut på något sett. Dissar dom iallafall!

Det är iallafall MIN åsikt. Vad tycker ni? :D

Dagens fråga!

Vill ni läsa om min tid med Neff då jag red på Skutans Gård? :D

Tänkte visa lite bilder då också, han är faktist den ända häst jag badat med. Har väldigt många minnen med den ponnyn! (:

 
Finfina pånie. Fotad med mobilkamera därför dålig kvalité.


Skutans Gård

Hejsan på er! Har ni haft en bra dag? Det har jag iallafall med härligt väder! Har varit på Skutans Gård med Emilie. Vi fotade mest & såntdär. Vi åkte hem runt fyra, hamnade sen här ganska snabbt. Åt nyss middag, tänkte redigera lite bilder från idag. Fick en hel del bra bilder faktiskt! Tänkte vara snäll att visa några! :) Hade tänkt rida Aurora idag, vilket inte gick då alla var upptagna, men det kanske blir någon dag i veckan, vet inte när men ah, hon åker på lördag så.. För er som inte vet så red jag där förut, och har nu henne som ''favorit'' om jag skulle välja någon. Hade Neff förut, men han står i Skåne nu.. :/ Snart ett år sen.. ♥ Men som sagt, tänkte lägga in lite bilder strax, så fort jag redigerat några! :)


Jag och Neff på ridläger 09, saknar enormt.. ♥


Sleep time

Nu ska jag lägga mig, har suttit här alldeles förlänge! Har suttit och jobbat med en header till Maja. Imorgon är det måndag, det är ju röd dag, så alla är ju lediga. Ska förmodligen träffa Emilie, isåfall drar jag till henne. Har väl inte så mycket mer att säga, bloggar mer imorgon. Godnatt! ♥


Min lilla hamster, haha x)

Music

Haha, tråkig rubrik. Men iaf, har inte hänt något intressant idag, har mest städat, käkat på en pizzeria. Tja, det är väl inte så intressant om jag skriver detaljerat om det, haha.. Ska fixa två bloggar strax & två headers ;) Har inte så mycket mer att säga.. Vet inte alls vad jag ska blogga om.. Har inga idér? Kan ni hjälpa mig? :D

Ska jag ha:

- Tävling?

- Frågestund?

- Bildbomd?

- Hiss och diss?


- Finn fem fel?

Ni får välja! :D

Bara för att jag har tråkigt..

.. så kan jag göra ett litet test.. :)

Hur högt har du har du hoppat med B ponny? 75 cm
Vad är det högsta du har hoppat med C ponny? 70 cm
Vad är det högsta du har hoppat med D ponny? 60-70 cm (kommer inte ihåg?)
Vad är de högsta du hoppat med häst? 40 cm (kommer inte ihåg?)
Vad är de högsta du hoppat barbacka? 40 cm typ
Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar? 70 cm

Vilken?
Vilken häst är roligast att hoppa? Conquest
Vilken häst är lättast att hoppa? Dillon kanske?
Vilken häst är svårast att hoppa? Curt, Cilvia kanske?
Vilken häst är piggast i dressyr?  Dillon/Dionne?
Viken häst är piggast i hoppning? Dillon kanske?
Vilken häst är latast i dressyr? Nja, kan det vara Amigo kanske?
Vilken häst är latast i hoppning? Haha, Cilvia? (iallafall på slutet då hon blir skittrött)
Vilken är den bästa hästen i hoppning? Conquest
Vilken häst är den bästa i dressyr? Conquest

Jag har....
En  egen häst: Nej
En foderhäst: Nej
En medryttarhäst: Nej

Sköthäst: Ja
Ridit barbacka: Ja
Ridit utan stigbyglar: ja
Ramlat av en häst/ponny: Ja
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: Nej, inte på ett hinder tror jag inte
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger: Ja
Gått omkull med en häst: Nej
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: Nej

Brutit någonting i samband med att du har trillat av en häst/ponny : Nej
Ridit ut barbacka: Borde jag väl ha gjort
Ridit ut utan stigbyglar: Kanske jag har gjort
Ridit ut ensam: Vet inte
Tävlat hoppning: Ja, det klart (om man älskar att tävla så)
Tävlat dressyr: Ja, det klart (om man älskar att tävla så)


Vad väljer du?
Hoppning eller dressyr?
Rida ut två eller i grupp?
Gymkhana eller  en hopplektion?
A/B ponny eller C/D ponny
En häst som är 153 cm eller 165 cm?
En häst som är 160 cm eller 170 cm?


Gammal bild på mig och Neff på en dressyrtävling LC:1 ♥

Söndag

Idag vaknade jag rätt tidigt, ungefär vid halv 9. Åt sen lite frukost sen har jag mest städat mitt rum. Det blir väl att städa idag & slänga massa sopor eller något tråkigt.. Har lust att åka till något stall, eller typ rida, haha.. Fan att jag inte har medryttarhäst alltså. Har nog inte så mycket mer att säga..

Kan berätta om nästa veckans planeringar:

Måndag: Ledig, kanske fota Frida när hon rider Hellen, annars kanske träffa Emilie.

Tisdag: Kort skoldag, typ 3 lektioner, sen är det någon fotbollsgrej, sen slutar jag. På kvällen blir det hoppgrupp på Cilvia om det är fint väder då ska vi hoppa i fjordingarnas hage igen, isåfall har jag Emilie som fotograf!

Onsdag: Skola, typ städa skåpen eller något. Sen blir det ridning på kvällen. Antagligen dressyrlektion (:

Torsdag: Gröna Lund med klassen, kommer bli så jävla nice!

Fredag: Inget planerat, kanske åka till stallet & fota när massa människor rider x)

Lördag: Åka till stallet & sköta Conquest.

Söndag: Åka till stallet & fota när några tävlar blåbärshoppning (jag ska inte vara med, det är bara 40cm och 50cm, dom hade tagit bort 70cm, så då skippade jag x)) 


Conquest och Fritz busar i hagen x) | Fick bilden av Emilie :)

Har min sköthäst blivit en åsna eller något?


Haha, bild jag tog idag på Conquest. Erkänn att han faktist ser ganska rolig ut, stackaren.. ♥♥

Härlig stalldag med strålande väder!

Var i stallet idag, innan sov jag hos farmor, alltså från igår till idag. Tog en senare buss idag, var så trött så jag orkade inte komma iväg tidigt. När jag väl var där så fotade jag Emilie när hon red barbacka på Dillon, vilket gick asbra för henne! Jävlar vad hon är grym på att rida alltså! Sedan käkade vi lunch och därefter smörjde jag sadel och träns. Jag blev typ misshandlad, hahaha.. Alla var imot mig x) Jag fick inte smörja utan att en männsika tar mina saker, och en annan skrattar åt min humor för att den är så tråkig. Haha, riktigt jobbigt var det ett tag.. x) Sedan gjorde jag inget speciellt, alla ponnyerna var ute, vilket betyder = kan inte sköta Conquest, hah.. Men jag hann ändå lite innan dom skulle ut. Åkte hem runt fem.

Har faktist färgat håret idag (för ett tag sedan). Blev mörkbrunt, vilket blev asbra faktist! :D Har inte gjort så mycket mer, håller på & skickar bilder till Emilie från idag. Kan faktiskt visa några bilder idag från när hon red :)










Visst är dom söta? :D :D
Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 550D


Dagens ridpass på Conquest ♥

Idag på skötarridningen fick jag Conquest! :D Började fixa iordning honom & gjorde en liten fläta i pannluggen. Han blev skitsöt! Sadlade & tränsade sen. Vi red ut ett tag. Skrittade & travade ute, vilket var jättemysigt. Tror att det var första gången jag red ut på honom :D Vi red sen i ridhuset. Travade & galopperade. Gick otroligt bra stundtals. Han tappade formen ganska lätt, men det får vi träna på! Men det var nog bästa ridlektionen på honom, tror inte att det har gått bättre förut. Galoppen får vi också träna på. Vi red väl ca 15 minuter inne kanske, hann inte så jättemycket. Men det kändes iallafall skitbra! Fick en jättebra känsla när jag red honom idag. Känner att jag måste ta mycket privatlektioner, kommer nog få bra resultat sen om jag gör det. Det gick iallafall superbra & jag är jättenöjd över ridpasset idag. Skötte sen honom & åkte hem.

Käkade middag när jag kom hem, sen satte jag mig här. Pappa fotade mest i galoppen, kan visa några i detta inlägg längre ner. Synd att han missade då det gick som bäst, men sånt händer.. Sitter nu här och har ganska tråkigt. Ska nog bara slappa resten av kvällen. Saknar ridpasset redan, hehe.. :(
















Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar dig ♥


Stallet strax!

Ska snart dra till stallet för skötarridning. Det blir säkert uteritt, fast jag har lust att rida dressyr på typ utebanan. Vi får se! Något gör vi iallafall, hah. Ska klä på mig ridkläderna nu, sen ska vi dra till stallet. Kommer berätta om hur det gick senare när jag kommer hem. Har inte så mycket mer att säga, måste stänga av datorn nu. Uppdaterar när jag kommer hem som sagt.


Hoppas på den här lilla finingen idag då! :D

Svar på tal!



Svar: Jag har ingen aning faktist. Tror att det är Lotta som sätter upp hästarna & hon skulle nog inte sätta upp mig på henne om hon visste att hon inte fick hoppa. :P


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D (min gamla kamera) | Motiv: Blomma


I mina ögon är du finast


Jag älskar dig ♥

Röd dag

Halloj, idag är det röd dag då, skönt! :D Det är skötarridning idag, så jag lär väl få rida Conquest, hoppas det iallafall! :D Det är bara jag som är skötare på honom, så jag har nog störst chans. Sen ska jag nog inte göra så mycket mer, ska nog slappa. Åt precis frukost, ska nog sitta här tills jag ska dra till stallet.

Dagens fråga:

Vad vill ni att jag ska blogga om nu dom dagarna som det är ledigt? :D

 
Frida och Hellen igår [:

Kort video

Pappa filmade en kort video från idag på hoppningen. Tänkte vara snäll & bjuda på den.



Så, nu tänkte jag lägga mig, är sjukt trött! :P

Pics from today


















Bästa bilden! :D


Haha.. xd

Lägger upp bilderna fast ingen kommenterade, kunde inte låta bli! Videon kommer i nästa inlägg! [:

Joggat, fotat, ridit

Idag samlades vi 09:45 i skolan, vi skulle jogga 4 km. Tog ungefär 25 minuter för mig och Natta. Haha, jobbigt var det! Man fick sen ta en korv, så jag tog en för jag var ganska hungrig. Hänkade sen med Frida till Hellen (hennes medryttarhäst) igen. Fotade henne när hon red ut, hon red till en äng där hon hoppade över en liten stock. Fick grymma bilder! Om ni vill sen så kan jag bjuda på några? :D

Fick sen skjuts hem och bytte sen om & drog direkt till Blåkulla. Jag fick Dionne, vi hoppade. Det gick superbra! Hon kändes jättefin redan när vi ''red fram''. Vi hoppade ca 60 skulle jag tro, jag kan inte beskriva känslan. Det kändes så jäkla bra. Dionne var verkligen skitfin. Det var första gången jag hoppade henne, så jag är jättenöjd! :) Åkte sen hem, var så jäkla trött så jag dissade Conquest idag.. Han var ändå på ridlektion så jag skulle inte kunnat fixa honom. Han har ändå fin spilta, så mycket som jag kämpat med den! (:

När jag kom hem käkade jag middag, sen kollade vi på bilderna. Fick bra bilder, sen filmade pappa också en gång, vill ni se den så får ni kommentera! :D Sitter nu här och har ganska tråkigt, skickar över bilder till Frida från idag.


Jag och Hilda på hopptävlingen på Skutans Gård den 30:e april [:

Godmorgon

Hejsan & godmorgon allesammans! Här sitter jag och äter frukost, ska strax klä på mig och gå till skolan. Vi ska ha ett söderbymalmslopp typ, då man ska jogga typ 4 km. Slutar nog ganska tidigt, kanske redan runt 11-12. Kanske hänger med Frida till Hellen igen ifall det blir bra väder. Men det sägs att det ska regna, vilket då inte är lika kul att fota. På kvällen blir det iallafall ridning, som jag har skrivit några gånger så tror jag att vi ska hoppa. Förmodligen ska jag ha Dionne om hon nu får hopppa för hon har typ problem med hennes hovar. Men det skulle vara kul att hoppa henne, så hoppas att jag får henne igen! (: Vad kan man mer säga..? Har lite brottom nu så jag måste stänga av datorn. Ska försöka uppdatera mycket idag! :)


Jag och Dionne förra onsdagen :]

RSS 2.0