Ni glömmer väl inte frågestunden?

Klicka HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR för att komma till frågestunden, ni kan fortfarande ställa frågor så passa på nu! ;D Fråga hur många frågor ni vill, jag svarar när jag tycker det är lagom med frågor!

Borde jag skriva noveller tycker ni? ;)


Matematik = bajs!

Har bakat kladdkaka idag, hehe, hade tråkigt & blev sugen på det (: Så jag bakade det iallafall & den blev helt okej också! Har pluggat också, lite engelska, no & matematik. Jag kämpar asmycket för att jag vill ha bra betyg i 8:an.. Matematik suger jag på, jag är efterbliven på vissa tal, men multiplikation är jag iallafall bra på! ;D Det tycker jag är aslätt (:

Haha, aja, iallafall.. Ska packa ridgrejer tills imorgon, ska ju till stallet med några i klassen ;p Onödigt inlägg, men nu ska jag bada sen kolla på spårlöst (:


Haha, kan det vara för typ två år sen. Jag & Lexus på hoppkurs iallafall x'D Jag ser roligt ut ..


Veckans blogg!

Veckans blogg får bli Johannas blogg, hon uppdaterar bra, skriver roliga inlägg, rekommenderas verkligen! (:


http://www.satsanderyttaren.blogg.se


Störd klass

Idag är det måndag igen då, dåligaste dagen i veckan enligt mig. Ah som sagt, klassen var störd idag, iallafall vissa bajsar. Fick ont i huvudet pågrund av allt skrik, sjukt irriterande! Skolan gick då iallafall ''ganska'' bra, får hoppas på att jag fick något gjort iallafall. Jag får ändå alltid sitta hemma & försöka lära mig något.. Aja, nog om det..

Sitter nu hemma & har otroligt tråkigt.. Ska plugga nästa hela dagen idag, har inte planerat något annat än.

Veckans planerig:
Måndag - Skola & sen plugga!
Tisdag - Skola, Tungelsta Ridklubb (ska rida tror jag), sen blir det hoppgrupp på kvällen ;D
Onsdag - Skola, sen ridning ;D
Torsdag - Skola, sen antagligen hem & slappa eller något.. xd
Fredag♥ - Skola, sen hem & vara glad för att det är fredag (:
Lördag - Stallet & sköta bästa Conquest ♥ ♥
Söndag - Slappa tror jag, inget planerat iallafall..

Ah, det var min lilla vecka.. (; Nu måste jag plugga som sagt, hörs senare vetja! (:


Fotograf: Elin | Jag älskar dig mest Conquest, bästaste ponnyyy ♥ ♥


Hiss & Diss

♥ Hiss:

Dom här hissar jag verkligen, dom är skitfina enligt mig! Sånna vill jag verkligen ha (:

• Dissar:

Jag dissar dom här för att dom är obekväma att ha fötterna i, tycker jag. Jag och dom här stigbyglarna passar inte ihop! Mina fötter åker nästan ut ur stigbygeln och sånt där, stor diss för dom, enligt mig!

Bilder lånade från hooks.se.

Föräldrarlös

Förlåt för att jag inte bloggade igår, tydligen så hann jag inte..

Jag var iallafall i stallet igår, kom dit runt kvart över tolv. Kollade på en ridlektion sen började jag tvätta vattenkopp & krubba och lite av spiltan, jag hann inte göra allt för Conquest kom sen in från prova-på-ridning. När den som ridit honom hade gått, började jag borsta & rykta Conquest. Sen hade tydligen inte tjejen som ridit han åkt utan hon ville tydligen kratsa hans hovar, så då hjälpte jag henne med det. Sen borstade jag klart honom & kratsade hovarna. Sen smörjde jag tränset. Jag gick sen och åt lasagne. Sen frågade jag Lotta om jag kunde vända på Conquest, och hon sa ja, men hon sa också att jag fick ställa han i stallgången så då gjorde jag det. Borstade, ryktade, borstade manen, borstade ansiktet. Sen fotade Elin mig och Conquest med sin Canon EOS 550D. Conquest slickade mig i ansiktet när jag pussade han, haha x'D Sen skrev jag i skötarpärmen & fick sen skjuts en bit av Emmas pappa, sen åkte jag bussen hem.

Jag hann inte blogga igår för jag gick till farmor & kollade på en skräckfilm med Jennie. Orphan heter den alltså det betyder föräldrarlös på svenska. Läskig var den iallafall! Jag sov över där för jag pallade inte gå hem xd

Idag badade jag med Jennie (kusin) & Jennie (kusins kompis), haha kunde nog inte förklara det där bättre, men jag hade lust att simma så jag simmade 250 m, duktiga jag (: Sen käkade vi & gick hem.

Dom kom sen över till mig och så tog dom med sig Orphan och tittade på den igen, haha sjukt bra men skitläskig!
Sitter nu här vid datorn & har tråkigt, ska komma på något roligt att skriva i nästa inlägg.. (:


Hehe, bild från igår på mig och bästa Conquest <3 (värdelös kvalité, men jag tog den på facebook av hon som fotade den, alltså fick tillåtelse till det)


Lördag ♥

Äntligen lördag, har längtat som tusan! Ställde alarm på 08:00, så gick jag upp efter ett tag. Har käkat frukost för en stund sen. Ska snart till stallet, så måste stänga av datorn nu om jag ska hinna med bussen! Kort inlägg förlåt, men skriver när jag kommer hem! ;D


Jag och Curt förrförra lördagen <3


Vart är kommentarerna?

Har kommentarerna försvunnit, jag har ju en frågestund. Har ni glömt det..? Ni måste isåfall kolla där & ställa en fråga. Jag kommer svara på frågorna när jag tycker det duger med frågor!

Länk för att komma till frågestunden: http://lifeabouthorses.blogg.se/2011/january/fragestund-1.html#comment

Vad tycker ni jag ska skriva om? Kom med förslag, så blir det roligare!


Jag och Neff, ungefär två år sen. Jag saknar dig mest <3


Ska jag ge upp?

Ingen än som kommit på vad som är felen på finn fem fel.. Då är det väl lika bra att ge upp! Jag kan ju faktist säga svaren ändå:


Orginal


Ändrad

Ja, nu så kommer svaren!

- Sadelhjorden är mörkare
- Ändrat färg på västen på det där röda så det blev som rosa (syns inte så bra, menmen..)
- Ena frambenet är vitt på ''ändrad-bild''
- På min tröja har jag gjort lite vitare eller vad man ska säga på två ställen (det räknas som två fel)

Ser ni då NU vad som är felen? Kommentera vad ni tycker! Om det verkligen var svårt får jag ta det lättare nästa gång, jag lovar!

Gjort en header (:

Har precis gjort en heter till Sofia, kodade lite till henne också (:


Den här headern gjorde jag till henne, klicka på bilden så kommer du till hennes blogg ;D
Ska snart borsta tänderna & lägga mig. Imorgon är det fredag, jag slutar 13.15 (: Superskönt! Sen är det då helg igen ;D Asnice!

Ingen har typ skrivit något i frågestunden eller sett något fel på finn fem fel..? Varför kommenterar ingen? :/

Klicka HÄR för att komma till frågestunden!
Klicka HÄR för att komma till finn fem fel-inlägget!
Glöm inte att ställa någon fråga i frågestunden & kolla om du hittar några fel på finn fem fel :)

Dag 12 - Det här saknar jag

Dag 11 - En bild på stallet: Jag har faktist ingen bild på stallet.. Så jag kan ju inte lägga in någon då heller.. Så jag kan väl lika gärna skriva om nästa..



Dag 12 - Det här saknar jag


Ridläger 09 på Neff <3


Uppridningen på Neff för Maritha <3 (vet redan att jag sitter roligt, haha)


Barbacka-lektionen på Conquest <3

Det här saknar jag iallafall mest tror jag (:

Kommentar (:

Olivia älskar Eric Saade om Jag vill inte ha snö längre, jag vill faktist ha sommar!:

TIPS: lägg in minst 1 bild i varje inlägg. det blir roligare då.

Svar: Tack så mycket för kommentaren, jag ska tänka på det! (: ♥


Hehe, fotade den här i somras tror jag (:

Jag vill inte ha snö längre, jag vill faktist ha sommar!

Idag är det torsdag då, börjar närma sig helg vilket är superskönt! Har iallafall varit i skolan idag. Vi hade teknik som första lektion, då vi skriver om broar. Jag håller på att renskriva mitt arbete nu, så det var typ det jag gjorde. Sen kom det brandalarm, någon hade tydligen satt en raket i en papperskorg så att det hade börjat brinna. Jag tog inte med jackan ut, haha osmart jag är, men jag frös iallafall som en gris, stackars lilla mig! Vi kom iallafall in sen i värmen. Då hade vi missat lite av svenska lektionen för det där brandalarmet men vi jobbade iallafall lite & då renskrivde jag på dator. Sen hade vi lunch, det blev typ någon soppa, jag käkade iallafall lite sen tog jag 3 mackor. Vi hade sen SO och då hade vi typ ett muntligt läxförhör, sen skulle vi skriva om typ något om kungar. Sen hade vi engelska & då jobbade vi med verb typ. Vi skulle sen haft musik men vår lärare var sjuk, så då slutade vi 14.15 (: Nu lagar jag iallafall falukorv med pasta och ägg. Ska plugga lite snart, sen ska jag nog inte göra så mycket mer.. xd

En fråga: Vill ni läsa om min dagar i skolan eller är det tråkigt? Det här är ju en hästblogg, men jag kan ju skriva om det också, för det gör väl ändå ingenting för er som vill läsa om det? (:

Plugga, plugga, plugga!

Idag stog jag uppskriven på Nobile så jag fixade iordning honom & sadlade och tränsade. Sen var det dags för ridning. Vi gjorde nästan ingen speciellt, tiden gick så snabbt kändes det som. Jag fick kämpa väldigt mycket med halvhalterna för han blev pigg. Gick sådär, haha jag blev sur på mig själv efter lektionen men nu är känns det ändå inte så farligt. Jag tyckte det gick sådär iallafall. Vi gjorde lite skänkelvikningar annars gjorde vi inget speciellt. Bäst gick då skänkelvikningarna, annars gick det bajs typ.. Om jag får honom nästa gång ska jag nog inte ha spö när jag rider, haha, shit vad pigg han var idag, han ville bara springa ifrån mig & det kändes inte som att han ville lyssna på mina halvhalter & hjälper. Iallafall, så har jag pluggat som tusan när jag kom hem. Nu måste jag börja röra mig mot sängen. Måste upp imorgon ganska tidigt som sagt.. :(

Glöm inte frågestunden & finn fem fel hörrni! ;D ♥


Jag och Nobile, julkurs 2010 (:

Onsdaaaaaaag

Hej på er! Skulle vara roligt om ni ställde några frågor i frågestunden, finns längre ner! Kika där (: Sen skrev jag ju igår finn fem fel, är det klurigt kanske..? Kom igen, det är kanske lite svårt, men ni klarar nog det, chansa! ;D

Skolan gick helt okej. Tråkig skoldag, men allt gick iallafall bra! Är iallafall hemma & har pluggat lite. Snart ska jag sätta på mig ridkläderna & dra till stallet. Blir nog inte Bandit idag, eftersom att jag ridit han 3 gånger i rad nu, då borde jag få en ny häst (: Vi får se, hoppas på någon jag inte ridit som Frank eller Fritz, haha fett kul isåfall! ;D Fast jag hoppas mest på Conquest dårå, men aja, vi får som sagt se (: Jag längtar iallafall! Nu måste jag iallafall börja fixa mig, ska nog dra snart. :)

Dagens blogg får bli: www.satsanderyttaren.blogg.se , en riktigt bra hästblogg! Uppdaterar bra & skriver roliga inlägg, kolla vetja! :D


Får bli en bild på min söta lillebror, han är bäst men busigast <3

Finn fem fel!

 
Orginal


Ändrad

Finn fem fel på den bilden som är ''ändrad''.

Den som kommer på alla felen får en länkning i ett inlägg. Om det är flera som hittar samma sak får jag lotta (:


Stallet (:

Jag har varit i stallet idag (: Skötte om Conquest - borstade, ryktade, kratsade hovarna, tvättade vattenkopp & krubba & tvättade nästan hela spiltan. Fotade även när Fanny red Nanook (: Gjorde inte så mycket efter, pappa kom & hämtade mig sen iallafall. & nu sitter jag här och funderar på en sak jag tänkte skriva i nästa inlägg, det blir något roligt vetja! (: Ska plugga lite nu, sen kommer det ett roligt inlägg!


Jag och Nobile, julkurs 2010 | Canon EOS 1000D | Fotograf: Emilie Karlman

Dag 10 - Mina drömmar

Mina drömmar är att få bo på en gård med hästar. Att få ha den perfekta ponnyn för just mig. Att kunde vara med hästen varje dag, kunna rida när man vill. Kunna åka ut på tävlingar. Allt sånt där, vill jag verkligen, men det vet jag att jag aldrig skulle få.. Jag vill ha medryttarhäst också & efter jag haft det skulle jag vilja testa på att ha foderhäst & om jag klarar det skulle jag väl kunna ha en ponny, men får ju jag säkert vänta med..

Jag har det bra som jag har det nu, men jag skulle vilja ha det bättre. Jag rider ju redan i vanlig ridgrupp, hoppgrupp, med skolan & ett privatstall, alltså i privatstallet är jag inte medryttare jag bara rider med en kompis för en ''ridlärare'' alltså en ungtjej. Så jag har det igentligen ganska bra, men när jag slutar på att rida med Maja då i privatstallet & hon som har lektioner för oss inte vill ha oss längre, så ska jag försöka skaffa medryttarhäst.

Hehe, ah det var då mina drömmar då (:

Skön dag

Idag är det tisdag då, väldigt skön dag för mig. Hade sv/eng & då skulle vi jobba med läxor, men jag läste i min bok för jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Vi skulle haft SO efter, men vår lärare var sjuk & sen hade vi matematik & då skulle vi räkna med bråk & sånt. Vi hade sen lunch men jag käkade inget. Vi skulle sen prata med vår lärare & sen slutade vi. Gick sen hem & har precis käkat.

Snart ska jag vidare till stallet, men innan ska jag plugga lite. Tänkte fota Fanny när hon rider & så vill jag träffa bästa ponie (: Ska sköta honom också ♥ Sen kommer jag få träffa Emilie då också & massa andra roliga människor som ska med. Nu måste jag plugga, ska dra om en timma ungefär.
Hörs sen, älskade läsare! Glöm inte frågestunden som är precis under också (: ♥

Nej juste, innan jag drar till stallet måste jag skriva om Dag 10.


Dillon | Canon EOS 1000D | Redigerad | Fotograf: Jag

Frågestund !


Det är bara att sätta igång att ställa frågor! ;D

Spårlöst eller det okända?

Hmm.. Både spårlöst och det okända kommer 21:00, men jag kan inte bestämma mig vilket program jag ska se..

Vilket program tycker ni är bäst av spårlöst & det okända? ;D


Har gått på vårat promenadsband i 10 minuter för en stund sen. Har sen badat en snabbis & nu sitter jag här igen. Min huvudvärk håller på att gå över som tur är (: Imorgon har vi en ganska kort skoldag, vi har ingen hästkunskap så vi slutar runt tolv istället. Någon som har skrivit en bok ska komma & typ prata eller något sånt, tråkigt, men aja.. Ska kolla på ponnyakuten del 3 på svtplay nu ^^ Efter det kommer jag skriva något roligt! (:


Huvudvärk ..

Idag är det måndag då, dåligaste dagen i veckan.. Både lång skoldag + att det är första dagen på veckan då skolan börjar efter helgen :/ Har haft en trevlig huvudvärk nästan hela dagen, inte mysigt alls. Tänker nog inte berätta om min skoldag, lite onödigt eftersom att det är en hästblogg, men jag fick iallafall 25/30 poäng i diagnosen i matematiken, stolt! Slutade 15.25, gick hem & har pluggat en del. Sitter nu med jobbig huvudvärk fortfarande, så ska fortsätta med pluggningen, så bloggar jag mera senare, kommer säkert upp något roligt då! (: Men eftersom att jag har huvudvärk nu blir det bara värre när jag sitter vid datorn, så jag återkommer ikväll! ♥

Juste, vad tycker ni om min blogg? :D ♥


Bjuder på en bild på Bruno & Marcos/Svarte Petter, lite suddig men skitsamma!

-

Förlåt för sämst updatering, men nu ska jag komma igång igen! Har kodat bloggen & gjort om headern, men rätt så nöjd. Det får väl duga (: Jag har suttit & kämpat med att få en fin blogg, därför har jag inte kunnat updatera som sagt ..

Inatt sov Maja över här, trevligt trevligt! Vi kollade på skräckfilm på kvällen - Drag me to hell (: Vi hann inte göra så mycket idag pga att hon behövde åka runt 12 .. :( Men jag har iallafall kodat bloggen nästan hela dagen.
Imorgon är det skola då, kul eller inte .. Fy vad helgen har gått snabbt, inte undra på hur roligt som jag har haft xd Nu ska jag lägga mig så jag kommer upp imorgon. Onödigt inlägg, men jag lever iallafall! :)

Snart stallet .. ♥

Dålig updatering, jag vet, förlåt. Men nu har jag fått lite svar på mina frågor jag ställde under, men fortfarande inte om jag ska ha frågestund eller inte? Det är inte alls många som svarat. Men som sagt, ni kan fortfarande svara i inläggen under! Jag vill bara säga en sak till dom som kommenterar, att det ni tycker ska jag förbättra!
Idag ska jag iallafall till stallet. Maja kommer snart hit & hon ska hänka med till stallet (: Ska som sagt sköta Conquest, borsta, rykta, kratsa hovar, tvätta spiltan, tvätta vattenkopp & krubba, smörja sadel & träns, sen är det skötarmöte också. Men Maja kommer snart, så måste börja packa min matlåda till stallet & sånt, vi hörs efter.. (:

PS. Jag håller på att renovera bloggen lite, jag fortsätter när jag kommer hem!


Haha, hade lite kul igår med ett program!

Questions ..

1. Vad tycker du om min blogg?
2. Ska jag förbättra något?
3. Vad vill du läsa?
4. Vad ska jag dämpa med i skrivandet?
5. Vad gillar du inte med min blogg?

Frågestund?

Jag skrev förut om jag skulle ha en frågestund, men det var bara en som svarade, så nu frågar jag igen.


Dag 9 - Mitt bästa hästminne

Mitt bästa hästminne är nog när jag var på ridläger 2009. Det var på Skutans Gård & det var övernattning från en måndag till fredag. Otroligt roligt, för jag fick dessutom ha Neff hela lägret. Vi red dressyr, markarbete, hoppning, red voltige (fast på typ Karna om jag minns rätt), red ut, red kadrilj, lekar som sista lektion barbacka, & det allra bästa det som är mitt allra bästa hästminne är faktist när vi badade med hästarna. Jag fick bada med Neff & jag var så glad för att jag fick uppleva det. Först ville Neff inte i vattnet men vi kom i sen & då plaskade han med hoven i vattnet, hehe, sötponnie. Så hela ridläger 2009 är mitt bästa hästminne, fast badritten var då bäst! Helt klart bästa ridlägret jag varit med på, saknar verkligen! ♥


Kommer aldrig glömma det, gud vad roligt det var! Saknar det enormt .. :/ ♥



Gårdagens ridpass

Igår red jag Bandit som jag trodde. Alltså en fjording dårå. Det gick bättre än förra gången. Han lyssnade bättre på halvhalterna. Galoppen gick också bättre. Jag börjar nog kunna hans ''knappar'' nu. Skänkelvikningen gick också bra. När vi skulle trava & göra skänkelvikning kände jag att bakdelen kom med. Så, jag är riktigt nöjd med lektionen, är stolt över lilla Banditen (: Han är ju som sagt stark & därför måste man ju göra mycket halvhalter vilket jag fick göra hela tiden nästan. Nästa gång får jag väl förmodligen en annan häst eftersom att jag nu fått Bandit tre gånger. Fixade sen Bandit & sen gick jag till caféterian & tog en gratis bulle & sen åkte pappa & jag hem.
Idag är det torsdag, vilket betyder att det snart är fredag, så jag är glad! Skoldagen gick helt okej, (kanske inte så intressant om jag skriver så mycket om skoldagarna så jag skriver väl bara om det ibland om det hänt något intressant). Jag har nu varit hemma ett tag & har inte gjort något speciellt.. Ska snart plugga lite i SO.
Redigerade nyss en bild:


Jag & Curt. Jag har tagit bort lite i bilden som förstörde, ändrat kontrast & lite sånt.

Sjukt trött ..

Hejsan, kom hem för ungefär en timma sen & jag är sjukt trött nu. Ska iallafall till stallet runt fem, ska rida. Undra hur det kommer gå, kanske somnar på hästen, närå, men jag får hoppas att jag blir piggare när jag åker. Skulle säkert kunna somna nu, haha. Men jag ska nog hålla mig vaken. Har inte så mycket mer att berätta än att jag tror att jag kommer få rida Bandit. xd Hoppas det isåfall går bättre den här gången, måste isåfall jobba mycket med halvhalterna. Men nu ska jag titta på tv, kanske slänger in ett inlägg snart om jag orkar (:


Bilden har kommit upp några gånger innan, men det är iallafall jag & Bandit.


Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit

Jag har ju somsagt ingen egen häst, men Conquest har iallafall:
Sadel & träns i brun färg. I hagen brukar han stå med täcke, tror det är blått.


 Nu måste jag börja röra mig mot skolan igen.. :( Bloggar när jag kommer hem (:


Jag och Dillon julhoppning (:

Hoppgrupp

Igår red jag Curt i hoppgruppen, gick helt okej. Vi hoppade kombination på rakstecka & på diagonalen. Några vägringar blev det, men det är ju antagligen mitt fel, men han är svår. Sen låg kombinationen på 60-70 och då travhoppade jag första hindret, han vägrade typ fyra gånger innan, men när jag travade gick det bättre. Men som min ridlärare sa så lutar jag mig förmycket framåt eller något, så vägrar han. Men det ska jag träna på! Efter sportlovet är slut har jag ridit i hoppgruppen i ett år ;D
Idag började vi 08:00, fick jätteont i magen när jag vaknade men jag hann bada. Orkade inte det igår, så jag fick göra det idag istället. Gick iallafall med magont i skolan, men det gick bra ändå. Vi hade no-lab & pratade om hotade djur, sen hade vi svenska & vi började en ny skrivuppgift. Sen hade vi idrott & då körde vi vollyboll, tråkigt, för jag fick köra mot väggen istället för en kompis, för alla hade redan en att vara med & jag fick inte hoppa in, så jag fick köra mot väggen istället.. tråkigt, men aja.. sen fick vi man vara två lag & köra mot varandra, haha, jag råkade kasta bollen så den fastnade i något i raket, hahaha xd

Har nu rast & är hemma. Har käkat köttbullar med makaroner & sockerkaka. Börjar 12.40 igen då jag ska tillbaka till skolan. Grymt tråkigt, men får stå ut ändå.. Har hellre lust att stanna hemma.. Har iallafall ridning sen, ska åka runt fem, så det är iallafall det roligaste på onsdagar så jag får längta tills dess.. Har iallafall bara två lektioner & sen slutar jag 14.40..


Barbacka på älsklingen ♥ Minns inte när..

Dag 7 - Min favoritgrej i stallet

Det här inlägget skulle då kommit igår, men tyvärr hann jag ju inte sitta vid datorn.

Min favoritgrej i stallet är såklart:
 
Conquest, fotograf: Emilie Karlman


Conquest, fotograf: jag


Conquest, fotograf: jag

Min favoritgrej, eller grej & grej, det är ju inte ens en grej.. Men ändå, det är iallafall Conquest ♥ Jag vet faktist inte vad jag skulle valt för grej.. xd

Tisdag

Bloggade inte igår pga att jag hade andra saker att göra & jag hann inte.. Men iallafall, var i skolan.. Sjukt tråkigt & klassen var helt störd.. O_o Slutade ungefär 15.25, gick hem & käkade. Sen fick jag plugga matematik, engelska. Jag badade också igår & kollade på det okända.. Så, jag orkade inte sätta mig vid datorn, men gick sen & la mig efter det okända. Vaknade två gånger inatt för att lillebrorsan vaknade & grinade.. Han spydde, stackarn.. :/

Idag hade vi iallafall sv/eng som första lektion & då läste jag bara i en bok för jag orkade inte något annat. Sen hade vi so & då jobbade vi inte, utan vår klass är såkallade störd, vilket då är killarnas fel för det mesta & det är sjukt irriternade, så vi fick köra lekar istället, haha tråkigt. Men sen hade vi matematik & då jobbade vi i boken & en stencil. Sen var det lunch & sen hästkunskap.

Alla fick rida, det är många som slutat, men det är inte så många som är kvar.. fast det är ju iochförsig skönare för oss som rider kvar. Jag red i andra gruppen & då fick jag rida Lea. Okej ponny, men hon typ bockade, haha xd Vi red över bommar & vi skulle stå upp i lättsits hela vägen vilket var grymt jobbigt, men jag kämpade iallafall för att inte ramla ner i sadeln igen. Gick helt okej, hon var väl pigg & så.

Nu är jag iallafall hemma, eller har varit det rätt länge. Käkade toast till mellis, gööttt.. Ska snart käka, sen runt klockan sex drar jag & pappa iväg till stallet. Ikväll blir det hoppgrupp, får antagligen Curt som vanligt, får hoppas på att det går bra. Han är då rätt busig när det gäller hoppning, men det börjar faktist gå riktigt bra imellan han & mig. Kommer nog inte blogga ikväll, måste plugga & duscha (:


Jag & Curt. Fotograf: Emilie eller pappa (: Tror den är fotad med min kamera Canon EOS 1000D.


Häst är bäst ♥

Rubriken har inget med inlägget att göra ..

Nu har jag suttit här länge, måste ta en snabbdusch sen ska jag lägga mig. Imorgon är det skola då, tråkigt men jag får stå ut ändå.
Veckans planering:
Måndag - Skola, hem & plugga
Tisdag - Skola, ridning i hoppgruppen
Onsdag - Skola & ridning
Torsdag - Skola, kanske ridning
Fredag - Skola, slappa
Lördag - Stallet, sen sover antagligen Maja över här
Söndag - Vara med Maja



Emma & Dillon | Canon EOS 1000D | Fotograf: Jag | Oredigerad

Jag önskar att du var min .. <3

Min tid med dig har varit så underbar.. Kan inte beskriva känslan.. Att jag fick träffa dig, det är det nästbästa som har hänt i mitt liv. Du är glädje, du ger mig ett leénde på läpparna. Jag är glad i din närhet. Du betyder mer än bara en häst, du är min bästavän. Jag minns att du kom till Blåkulla som en pigg & busig häst. Jag skulle sen bli skötare, men visste inte vem jag skulle bli på.. Jag valde dig & det var då allt bara hände. Jag fastnade för dig & du tog mitt hjärta så snabbt. Jag var så glad när jag blev skötare på dig. Vi har nu ridit en programridning & fick 180 poäng & en juldressyr och då fick vi också 180 poäng. Vi har också tävlat en blåbärshoppning 60 cm, då blev vi felfria, jag var så stolt över dig. Sen blev det en klubbhoppning i 70 cm, men då klantade jag till mig & tappade stigbyglarna & så blev det en rivning.. Mitt fel totalt, vi skulle klarat det perfekt ifall jag inte tappade dom, men du var iallafall jätteduktig, blev skitsur på mig själv, men bättre lycka till nästa gång. Ska anmäla mig på blåbärsdressyr, blåbärshoppning, klubbhoppning & kanske klubbdressyr, ska försöka klara det bättre då. Jag har ridit ett luciatåg med Conquest, en skötarridning & fyra tävlar, mer kommer såklart.


Klubbhoppningen


Programridningen (framridning)


Juldressyr (framridning)

Jag älskar denna ponnyn jättemycket, han betyder verkligen otroligt mycket för mig. Jag är så grymt glad att jag träffat honom. Han är den bästa ponnyn som finns! Vi har kommit väldigt nära på sista tiden. Fast man vet aldrig, han kanske inte gillar mig, men jag gillar honom jättemycket. Jag får hoppas på att han tycker om mig iallafall. Jag tror att jag blev skötare på Conquest innan sommarlovet & jag har varit skötare från då till nu & kommer vara länge. Jag tycker det är kul att sköta honom, han är bäst.


Bild från igår (lördags)

Jag älskar dig fina ponny ♥


Linnéa & Sheeba
















Linnéa & Sheeba | Canon EOS 1000D | Oredigerade | Fotograf: Jag


Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Jag har ingen egen häst, men Conquest (favorithäst & sköthäst) borde väl äta hö & betfor, sen kanske han får havre & korn, men jag vet inte riktigt. Håller inte koll på det, eftersom jag inte behöver veta det heller, så håller jag inte koll på det.. xd Så det är lite svårt att säga vad han äter, när jag inte vet.

Söndag idag då.. Är med min kusin, samtidigt som jag måste göra läxor, borde nog börja nu.. Haha.. Lyssnar samtidigt på musik & pratar med några på msn. Senare efter jag pluggat ska vi typ spela något kanske..
Imorgon är det skola igen, ååh, orkar inteeee! Men i helgen ska iallafall jag träffa bästa människan på jorden <3 Aja, nu måste jag plugga..! bloggar mer sen (:


Linnéa & Sheeba | Canon EOS 1000D | Oredigerad | Fotograf: Jag

Mysig stalldag ♥

Åkte till stallet, gick hela långa blåkullavägen, men klarade det utmärkt ändå, haha ävens fast den är lång & jobbig. Kom iallafall fram & träffade alla kompisarna, sen fick jag ta imot en rotborste av Sandra & så fick jag borsta Conquest, fixade allt på samma gång. Han var duktig & försökte inte nafsa till mig idag, han åt dessutom men han var snäll, duktig hest, haha häst. Men han blev sur så fort jag borstade under magen, antaglien kitlig. Tog även med kameran till stallet så jag fotade när Emma red privatlektion på Dillon. Blev rätt okej bilder, blev nöjd med dom. Fixade lite av spiltan, tvättade vattenkopp & krubba snabbt för jag frös om händerna. Sen fotade jag & Emilie. Jag fotade Emilie & Dillon och Emilie fotade mig och finaste Conquest, sen fotade vi andra hästar också. Smörjde sen sadel & träns, sen skrev vi i skötarpärmen & så fick jag skjuts en bit & tog en bussen hem.




Två bilder från idag | Fotograf: Emilie Karlman | Canon EOS 1000D | Redigering av mig

Säljer bloggheaders för bra pris!

Säljer nu bloggheaders + kodning för bra pris. En header kostar 20 kr & så jag kan koda precis vad du vill ha, om jag såklart kan det så. Jag kan ju fixa det jag har på bloggen iallafall. SÅ PASSA PÅ NU! :D Om ni vill köpa en header, kommentera då att du vill ha en, så ska vi komma överrens hur ni ska betala & så (: Du får självklart säga hur du vill att headern ska se ut & vad det ska stå. Ni som inte känner mig, kan skicka via mejl sen, eller göra ett inlägg med bilder du vill ha.

SÅ PASSA PÅ NU, ANNARS KANSKE DET ÄR FÖRSENT! :D

Lördag (:

Hejsan svejsan. Idag ställde jag alarm på 09:00, gick upp & tog en macka & ett glas saft. Sen tog jag ett bad & nu sitter jag här. Idag ska jag till stallet, ska åka om en timma ungefär. Ska hinna äta lite ''lunch'' hemma innan också, tar bara med mig någon macka & äpple plus dricka till stallet, ska ändå vara kvar rätt länge så. Men jag hinner iallafall allt det jag (hoppas jag) :) Ska ta med mig en svamp till stallet, så jag kan tvätta vattenkopp, krubba & spiltan. Ska fixa allt jag ska ta med sen ska jag käka, sen drar jag. Juste, ska fota en kompis också, hon ska rida privatlektion (:


Nobile (:

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

Jag har två ryktlådor, kan berätta vad jag har i båda.

Jag har två hovkratsar, snoddar, rosetter, liten hård borste, svamp, rotborste, ryktborste, ryktskrapa, liten mjuk borste, grimskaft, sen en sån där man kan använda om hästen är blöt (har glömt namnet på det). Det var typ det jag har xd


Frååååga till er

Ska jag ha frågestund?


Jag är med & tävlar hos Olivia, var med & tävla du med genom att trycka på hennes namn, så kanske du vinner, vem vet! :D

Fredagsmys <3

Igår slutade vi typ halv 10 eller något. Hänkade med Linnéa till Sheeba & fotade henne när hon hoppade (: Kan lägga in några sen.

Idag slutade jag 13.15 otroligt skönt, gick hem iallafall. Somnade sen någon gång runt fyra och vaknade typ runt fem. Skönt att få sova lite, haha, fett trött man kan vara haha.. xd skolan tar mycket speciellt när man ska upp tidigt varenda dag.. :/

Imorgon drar jag iallafall till stallet & sköter bästa Conquest (: Vet inte riktigt när jag åker, men jag vill ha låång sovmorgon, haha, men det kan jag inte xd

Nu måste jag börja göra headers eftersom att många står på kö..

Ska sen se Let's Dance & käka lite godis ;D


Min förra kanin Bullen , saknar dig , rest in peace bästa kanin ♥

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Mitt intresse för hästar började att jag blev inbjuden av en kompis Sanna på ett ridkalas. Det var på Skutans Gård. Vi fick rida & så, jag tyckte det var roligt, så jag frågade pappa om jag fick börja rida på Skutans Gård & tillslut fick jag det. Så jag började rida på söndagar. Intresset är fortfarande kvar & jag ska satsa på ridningen i framtiden hade jag tänkt. Ska nog börja på hästgymnasium.

Har inte så mycket mer att berätta om det (:

Inlägget skulle kommit igår, men förlåt.. Jag hade inte tid.. :/


Den här hästen red jag första gången i ridgruppen då jag började rida, den heter Zombra (:
Bilden är inte så bra men den är gammal, fotad med en dålig mobil xd Jag tog bara någon bild på henne, jag orkade inte leta efter någon bättre xd har bilder då jag började rida, men jag hittar dom inte.. dom ligger väl någon stans xd


Jag är med & tävlar!

Jag är med & tävlar hos Johanna, att bli veckans ekipage. Var med du med!

Klicka här!

Hårt ridpass

Hejsan svejsan! Idag stog jag uppskriven på Bandit, precis som jag trodde. Kom en halvtimma innan vi började rida. Vi skulle åkt lite tidigare, men det var köer där pappa var så han kom lite sent, men jag hann iallafall fixa mig & det innan. Ridpasset bestog av samma som förra gången ungefär. Vi red skänkelvikningar vilket gick rätt bra. Skritten gick bra, men i traven var han pigg, men i slutet gick det fintfint (: Formen vart sådär, heh, lite stark fjording. Man måste göra mycket halvhalter & skänkla mycket, lite kämpigt. Galoppen blev lite cpat igen, haha.. Den här gånger tror jag det gick dåligare, för det blev massa avsaktningar, kanske var pga mig, eftersom att jag tyckte att det inte gick så bra, så jag råkade väl kanske sakta av honom, eller jag vet inte.. Men det gick inte så bra med galoppen, annars helt okej. Måste träna på det där med att hålla galoppen i volten och att få runt honom att han inte genar hela tiden, hehe.. Men kändes som ett hårt ridpass eftesom att jag var svettig & helt slut efter. Hade träningsverk i armarna & benen. Lektionen kändes bra, förutom galoppen dåra, haha (: Bandit var väldigt pigg i slutet i traven, annars gick han lugnt. Fixade sen honom & borstade, kratsade hovarna. Han var lite svettig så blötte lite där med vatten. Det fanns ingen bra svamp så händerna fick jag använda x'D Åkte sen hem.

Pappa fotade lite med sin IPod men det blev inte direkt lika bra bilder som det bli med systemkamera. Vi får se ifall jag känner in någon sen..

Nu råkade jag sitta här länge än vad jag hade tänkt mig, så ska börja stänga av & borsta tänderna. Godnatt!


Bandit söt, (inte jag som sitter på).

Saker du kanske inte visste om mig,

♦ Jag blockar alla som skickar virus på msn, haha, jag tycker att det är skitirrterande när det kommer upp virusgrej hela tiden x'D

♦ Jag tror jag fått mer förtroende för fjordingar. Förut gillade jag dom inte alls, nu när jag ridit Bandit två gånger i nya gruppen, känns det inte helt fel. Visst dom är starka & så, men dom är faktist söta & okej att rida, om hästen inte äär överdrivet pigg eller stark är det väl kanske lite kämpigt x'D

♦ Jag ska rida kvar med Maja i privatstallet ganska länge, så länge Emma vill ha lektioner för oss, sen efter det, tror jag faktist att jag ska skaffa medryttarhäst, måste prova på lite innan man kanske skaffar foderhäst eller egen häst. 

♦ Jag blir lätt irriterad på saker & ting, om någon säger något negativt om typ mig eller något får jag typ damp, hahha x'D

Visste inte riktigt vad jag skulle skriva, kanske inte skrev något intressant, men hade bara lust att skriva av mig lite..

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Min största rädsla.. Vad kan det vara.. Det är väl att hästen kan gå omkull, göra illa sig riktigt regält. Det är lite läskigt, fast det händer väl inte så ofta kanske, har aldrig hänt mig. Att förlora en häst är också en rädsla ioförsig.. Jag väljer nog att jag är rädd för att förlora mina favorithästar. Okej, vad vet mycket väl om att det kommer hända någon dag, men det händer när man som minst anar det, trist som f*n.. Hoppas iallafall att jag får vara med mina favorithästar länge, för jag vill inte förlora dom så älsklingarna ännu.. ♥

Visste inte riktigt vad jag skulle skriva där, men det får väl duga?


Åh, jobbiga förkylning!

Hemma nu, eller har varit det ett tag, men iallafall, vi hade engelska & då skrev vi typ meningar & sen fick vi glosor :/ så nu måste man plugga gärnet också, haha suger på engelska! Sen hade vi SO och vi jobbade med kartor, fast vi fick gå hem tidigare vilket var superskönt! ;D Gick sen hem med sällskap av Frida och Emma. Sitter nu här.. Har precis tagit aloevera, det är bakteriedödande.. Får se ifall det hjälper, får hoppas iallafall.. Haha, drogar i mig mycket grejer jag. Jag tar abcde-vitamin, omega 3 & fluortablett för tänderna varje morgon, haha.. Sen har jag tagit bafusin för halsen. Hoppas att det hjälper för jag pallar inte mer... jaja, jag har iallafall 37,1, så har iallafall inte feber. Drar till stallet runt fem, jag ska väl förmodligen rida Bandit som jag red förra onsdagen, men vem vet.. Jag får iallafall kämpa ifall jag får fjording xd

Bloggar säkert när jag kommit hem, tror inte jag bloggar mer innan stallet.


Jag och Bandit förra veckan som jag tror att jag får rida idag (:

Lång rast ..

Sitter hemma nu, ska käka lunch strax .. Började iallafall tidigt, det blev lite missförstånd så, vi började tydligen med no-lab istället för engelska. Efter no:n så hade vi svenska, vi kollade på film. Sen vare idrott men jag var inte med. Vi har jättelång rast imellan, så jag gick hem & nu lagar jag mat. Har bara två lektioner kvar, vi slutar typ halv tre eller något. Jag är typ förkyld, snorig, ont i halsen, lite hes. Men ingen feber som tur är. Eftersom att jag inte har feber ska jag nog till stallet senare ikväll & rida iallafall, eftersom att jag inte vill missa (: Lite snorig & ont i halsen, jag rider nog ändå. Ska kanske ta bussen till skolan om jag hinner, haha är trött, men ah annars går jag xd Fast det tar typ snabbare att gå än att åka, eller jag vet inte.. Men vi får se..

Jag vill rida ikväll, så det blir nog så, ävens fast det kanske blir lite jobbigt att anstänga sig. Men det går nog bra.. (: Hinner blogga när jag kommer hem, har iallafall bara två lektioner kvar, det är skönt (:


Jag saknar dig .. ♥

Dag 2 - Min första häst

Jag har inte haft en egen häst, men jag kan berätta om min första favorithäst.

Jag har haft många favorithästar, men min absoluta favorit är nog Neff. Neff stog på Skutans Gård. Jag började rida där när jag var 10 år, jag började nog efter sommaren. Jag tror att jag fick börja rida Neff terminen efter, men jag är inte helt säker. Men jag hade många favoriter innan, men Neff var speciell.. Neff står nu i Skåne efter att behöva säljas från Skutans Gård. Jag hann säga hejdå den dagen han åkte, det var den 20 juni 2010.. Vi hann iallafall med mycket. Jag hade Neff på ett ridläger 2009. Hoppade, badade, red barbacka. Han var väldigt busig, vissa var rädd för honom. Jag var rädd för honom i början då han bockade med mig & jag ramlade av. Tävlade en gång i dressyr & en gång i hoppning. Jag red upp på honom också, då jag fick hoppa 75 cm. Jag var så lycklig den dagen, jag var så stolt över honom. Sen frired jag mycket på honom & red honom mycket på lektioner. Åren gick så snabbt & vårterminen 2010 hann jag inte träffa honom så mycket, försökte boka för friridning också, men hann var alltid upptagen.. Var inte på Skutan så ofta då, men sen fick jag reda på att han skulle säljas.. Jag åkte dit den dagen & hann vara med honom & få bilder. Jag grät mycket när han åkte.. Kändes som att jag inte kunde andas, det var så jobbigt att behöva lämna honom.. Nu har jag inte träffat Neff på flera månader & saknaden är enorm.. Det känns tomt utan honom, att jag inte kan träffa honom lika lätt. Jag vill så gärna träffa han på sommarlovet, om jag skulle få för ägaren ska jag lugnt till Skåne.. Världens finaste gotlandsruss.. Jag saknar dig så j*vla mycket <3


20 juni 2010.. ♥

Sjuk?

Idag var det första skoldagen för terminen. Mådde dåligt imorse, men hade inge feber så jag drog till skolan iallafall.. Klarade det rätt så bra ändå, ävens fast jag tyckte det var jobbigt. Vi hade först sv/eng, vi läste ut en bok som vi inte hann läsa ut förra terminen, grymt tråkkkkigt.. Sen hade vi SO & då höll vi på med kartor & vi hade sen matematik & då fick vi göra multiplikationtest & sen räkna i boken. Vi skulle sen mötas i vårat klassrum & åsa skulle prata med oss om hur ridningen. Vi fick papper om vi skulle gå kvar eller inte, jag vill gå kvar iallafall. Kanske blir roligare den här terminen, asmånga som har slutat så vi lär få rida varje vecka? xd Vem vet.. (:

Nu ska jag iallafall tarelugnt, har ont i halsen, snorig, trött som f*n så kanske sover en stund. Hoppas inte att jag blir värre för jag ska rida imorgon... Bajs om jag missar det :'/ Måste bli bäääättreee annars döööör jaaag! x'D Får hoppas på att jag bli bättre, ska tarelugnt idag iallafall.. (:

Svar på tal!

anonymis om Datanörd:

kan inte du typ lägga upp fler filmer på när du rider?
det måste ju inte vara när du hoppar.. ;)

Svar: Jovisst kan jag göra det, fast det tar rätt lång tid att lägga in på youtube :/ Men jag kan fixa det! ;)


Halloj, idag har jag träffat Linda. Vi åkte snowracer, fotade lite & satt vid datorn. Åkte till henne ganska sent, så vi hann inte göra så mycket. Åkte iallafall runt klockan 6.

Känner mig seg & trött, ont i huvudet, ont i halsen. Hoppas iallafall inte att det blir värre... Ska logga ut nu & käka lite godis, sen sova. Imorgon blir det skola, grymt tråkigt! -.-

Onödigt inlägg igentligen, men aja.. (:


Jag på bilden | Fotograf: Emilie | Canon EOS 1000D

Datanörd

Hehe, har studiedag idag, skönt för mig! Men börjar skolan imorgon, kommer jag klara det? Haha, det vet man aldrig, så trött som jag är kanske jag inte kommer hinna, kanske kommer försent som jag brukar lyckas med ibland.. Jag sov iallafall över hos min farmor idag & jennie började skolan idag, så hon fick gå upp tidigt & då fick jag också göra det haha, men tog med mig datorn dit också. Är iallafall hemma & slappar, pratar lite med Maja, saknaar hennee meeegamyyycket!

Nu är jag glad, för det är sol ute! Kanske drar en sväng ut, fast det är tråkigt att göra det själv, men skitsamma.. xd


saknaden är stooor


Har ni sett att jag har ny header? Vad tycker ni om den? Jag blev iallafall nöjd, den får sitta den ett tag (;

Dag 1 - Presentera dig & din häst

Jag heter Louise & är en hästtjej. Jag rider på ridskola, med skolan (gratis) & privatstall. Jag rider varannan tisdag i hoppgrupp, tisdagar med skolan, onsdagar i vanlig ridgrupp, och torsdagar i ett privatstall med en kompis. Så det blir 3-4 gånger i veckan. Jag gillar att fotografera, jag använder mig av Canon EOS 1000D. Jag har två objektiv till kameran. En som är 18-55mm & ett teleobjektiv som är 70-300mm. Jag har ett stativ till kamera också & en stor kameraväska man kan få plats med mycket saker. Jag gillar att fotografera natur, porträtt, hästar/djur & när andra rider. Jag har Adobe Photoshop Elements 8 som jag gör mina headers i. Jag gillar att redigera bilder. Jag är en datanörd, jag sitter alltid vid datorn, jag menar det ALLTID. Datorn går alltid först i mitt liv, men det ska bli ändring på det, måste minska på datorn. Hellre att jag går ut & springer, eller ah, något annat iallafall. Jag bor i en tråkig lägenhet, fult alltihop, vill flytta till villa med hästar, fast det kan jag bara glömma, haha.. Det kan jag drömma om iallafall xd Jag tycker om att blogga, ävens fast det kan vara ganska jobbigt ibland..

Jag har ingen egen häst, men jag har en favorithäst & sköthäst på den ridskola jag går på, som jag kan berätta om. Min favorithäst heter Conquest, han är född 1997, precis som jag. Han är supersöt, lite sur i spiltan när han äter, då vill han vara i fred, ibland försöker han bitas, men han börjar fatta att han inte ska göra det nu verkar det som. Han är kittlig under magen & virveln. Han är underbar att rida. Duktig på att hoppa, men hoppar ibland snett, men det kan vara ryttaren fel ioförsig. Han är bra i dressyr. Jag tävlar mest honom. Har tävlat han två gånger i hoppning & två gånger i dressyr, mer kommer såklart. Jag ska försöka tävla honom så mycket så möjligt för han är bra ponnie. Han är speciell & bäst. Jag sköter honom på lördagar & ska kanske börja sköta på onsdagar kanske. Det var nog allt tror jag x'D


Jag och Conquest ♥

Härmar alla andra ..

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

BÖRJAR NU!

-

Vad tycker ni om min blogg?

♥ Stalldag

Vaknade nio idag, hoppade snabbt in i duschen sen käkade jag frukost, klädde på mig ridkläder, fixade mackor & oboy. Sen drog jag iväg till bussen, skulle åka med Amanda. Den var försenad som tur var, annars skulle jag kanske missat den.. Vi hoppade av i VH sen tog vi bussen till Ribby & gick sista biten. Skötte Conquest idag ♥ Ryktade, kratsade hovarna, fixade hela spiltan, tvättade vattenkopp & krubba, smörjde sadel & träns väldigt noga, sen hann jag med att smörja Curts också, bara för att jag är snäll (a) Käkade också lunch imellan, tog med några mackor & oboy somsagt. Det var typ det ända jag gjorde i stallet. Eller hämtade Marcos från hagen också efter en liten stund efter vi hade kommit dit. Fick sen skjuts av en tjej som heter Natta, väldigt snällt ;D När jag kom hem har jag slappat, hehe.. Ska snart käka kött, pommes frites med bearnesås, f*n vad gott! (: Ska slappa resten av kvääällen & käka gooodis (:


Älskar dig, Neff♥


Godmorgon?

Haha, näe, inte än va.. Men det är iallafall lördag, haha x) Men ska sova nu, ska upp runt nio imorgon..
Gjorde nyss en header, ska nog ha den ett tag. & jag fixade lite till på mina bild-länkar.
VAD TYCKER NI?


Haha, redigerade den för ganska länge sen, jag tog bara någon nu.. xd

Bildbomb

     
   

Fotograf: Jag | Canon EOS 1000D | Redigerade bilder av mig | ©opyright

Vad tycker ni om dom här bilderna? :)

Fredagsmys

Snart kommer typ Let's Dance tror jag, ska se det för skojsskull.. Det brukar vara rätt så tråkigt, men det kanske är roliga människor med xd Ska käka lite choklad, ostbågar & popcorn, haha, fett gött (:

Jag ska iallafall till stallet imorgon, sköta finaste ♥ Vet inte än när jag åker, men har precis smsat Mandis, ska åka med henne ;) Hinner säkert blogga på morgonen också, ifall jag hinner.

Lite planeringar:

Lördag (imorgon): Stallet.
Söndag: Kanske träffa en kompis, annars kanske stallet om jag orkar, eller slappa.
Måndag: Inget planerat, kanske stallet/kompis?
Tisdag: Tråkiga skola börjar :'/ Slutar tidigt tror jag ;D
Onsdag: Skola, sen ridning ;D
Torsdag: Skola, sen vet jag inte, slappa antagligen.
Fredag: Skola, slappa.
Lördag: Stallet förmodligen.
Söndag: Inget planerat, någon (som jag känner) som vill hitta på något?

Haha, nästan inget planerat.. Men jag får väl hitta på något, kanske drar till Centrum någon dag & shoppar för mitt presentkort.


Jag & Curt, vet inte när, iallafall förra året (:

Jag hatar att vara pank..

Haha, japp, jag hatar att vara pank.. Vill vara rik haha! Aja, ska iallafall börja spara pengar så jag kan köpa lite grejer när jag har råd..

- Iphone 4 kanske..

- Ny systemkamera..

- Nya chaps i läder..

Att allt ska vara så dyrt, men bäst för mig att börja spara, annars kommer jag ingen vart ;)


Spotify,

Ställde alarm på sju idag, men somnade om, men som tur ringde mamma mig halv åtta, haha. Annars skulle jag försovit mig, men iallafall, hade en timma på mig att fixa mig tills jag & Maja skulle ta bussen till Floxen. Mötte iallafall henne & vi tog bussen dit. När vi kom dit fick vi testa på att åka pulka bakom hästen, det var svårt att styra. Jag hade Smulan (en shettis) & Maja hade Flox. Haha, Smulan var lite svår, för hon ville svänga åt sina egna håll xd Både jag & Maja var sämst på det, så vi testade att en satt på Flox och den andra sitter i pulkan. Jag började att rida och Maja satt i pulkan, haha, hon ramlade av den hela tiden x'D Sen när jag provade gick det typ bra förutom traven för då ramlade jag av pulkan, haha, assvårt att styra x'D Sen red vi lite på volten, jag red Nisse & Maja Hrönn. Vi red skänkelvikningar & framdelsvändningar. Det var lite dålig underlag på volten, så vi fick mest ta det lugnt. Sen lämnade vi hästarna i hagen & åkte hem.

Hänkade med pappa, lillebrorsan & farmor ut. Jag orkade inte ställa mig & laga mat, dom skulle ändå äta ute så jag hänkade på. Farmor skulle till försäkringskassan, så vi gick dit. Sen käkade vi på Sibylla & sen handlade vi lite. Gick sedan hemåt. Haha, & jag är rolig för jag ramlade på vägen, HAHA! x'D Lyckat.. Men jag klarade mig iallafall.

Sitter just nu & lyssnar på musik på Spotify. Ska nog göra något annat, är hur trött som helst..

Imorgon ska jag till stallet & sköta finaste Conquest (: Ska åka med Amanda, fast vet inte vilken tid, men ska till stallet på förmiddagen iallafall. Hade tänkt fixa lite av spiltan, tvätta vattenkopp & krubba, borsta/rykta & kratsa hovarna, om han är inne, sen smörja sadel & träns. Hehe.

Vem är trött? Jo, det är jag det!

Haha, dags för mig att lägga mig. Imorgon ska man upp tidigt. Ska rida med Maja imorgon på förmiddagen. Så då ska man inte sitta här & lata sig, måste faktist borsta tänderna & sova. Annars lär jag inte komma upp imorgon. Jag som är så dålig på att gå upp tidigt. Men jag & Maja kommer nog ha kul, vi kommer nog rida länge, vad jag uppfattat. Men varför sitter jag kvar här för, haha fett dålig man är... Nu måste jag nog avsluta det här inlägget, men idag har jag fått bra besökare också, vad duktiga ni är ^^


Höhö, bjuder på en bild på mig & Dionne när jag skulle lämna henne i hagen (tror jag), det var i somras på ett ridläger (:

Skötarridning ♥

Vilket skitväder det var imorse. Inte mysigt alls.. Jag som vill ha bort snön nu, vill ha väääärme!

Åkte iallafall till stallet runt halv tre. När jag och pappa kom fram gick jag till stallet, men ingen verkade vara där, så gick till caféterian & där satt några, haha. Efter kom Lisa (ridlärare), & då fick man önska häst, och jag sa såklart Conquest, så det blev så att jag fick rida honom också. Vi hade typ 20-30 minuter på oss att fixa hästarna. Så jag tog av täcket på Conquest & började borsta, rykta & kratsa hovarna. Sen var det dags att sadla så gjorde det, sen tränsade jag. När alla var klara gick vi till ridhuset.

Ridpasset bestog av att rida självständigt för det mesta. Jag försökte jobba mycket med formen. Red mycket på volterna, försökte göra lite skänkelvikningar och tempoväxlingar. Lite galopp också. Det gick väl okej, stundtals gick han väl fint. Det var kul att få rida lite självständigt. Hela passet gick bra, är nöjd. Duktiga lilla pålle, han är bäääst ♥ Pappa fotade också, så bilder kommer! Dock fotade han inte så mycket, men bilderna blev väl okej. Han filmade lite också (kanske kommer upp något av det). Borstade sedan Conquest & kratsade hovarna. Sen fick man fika i caféterian, så gick dit efter att jag fixat Conquest. Innan jag åkte hem tvättade jag lite på spiltväggen & fixade vattenkopp & krubba. Åkte sen hem.


Sötaste ponny, älskar dig♥ (bilden är tagen i somras)

Svar på tal!

Johanna om Bildbomb - hästar:

Vem är det på första bilden?

Svar: Det är Trixa.

Emilie :) om
Bildbomb - hästar:

Det ser mer ut som Chip på första bilden ;)

Svar: Haha, neje, Chip är tjockare ;) Det är Trixa, jag är 100% säker på det!

Dags för sängen kanske?

Kanske dags för sängen nu.. Börjar bli lite trött. Kämpade hårt idag med Bandit, haha, helt slut efter.. x'D Ska nog stänga av datorn & borsta tänderna, sen lägga mig.

Imorgon ska jag till istallet runt halv tre. Skötarridning imorgon, ska bli roligt. Jag är skötare på Conquest, så hoppas att jag får rida honom. Man ska eventuellt få rida sina sköthästar, så hoppas hoppas! Dom som skött bra & så får gratis ridning som belöning, det är roligt (: Har kämpat mycket med skötningen, borstat, fixat spiltan, tvättat vattenkopp & krubba, smörjt sadel & träns. Skötte förra terminen på lördagar, men den här terminen tror jag att jag ska bli skötare på onsdagar också kanske. (: Aja, vi får helt enkelt se vem jag får rida, men eftersom att jag bara är skötare på Conquest, borde jag få möjlighet att få rida honom (: Men somsagt det får jag veta imorgon.


Bjöööörnis på skansen


Bildbomb - hästar






















Fotograf: Louise PJ ©

Vad tycker ni om bilderna? ♥


Dagens ridpass :)

Kom till stallet ungefär kvart över fem. Det stog att jag skulle rida Bandit, så jag väntade på att han skulle komma in från ridhuset, sen när tjejen som ridit innan var klar med honom så började jag borsta, rykta & kratsa hovarna. Sen var det dags att sadla & tränsa och sen ner till ridhuset. Hoppade upp, sen skrittade vi fram. Ridgruppen hade fått en ny ridlärare som heter Carro, hon var väl okej. & jag har ju precis bytt till den från en lördagsgrupp. Vi övade på skänkelvikningar & hästens form. Bandit var rätt stark & svår, men det gick väl helt okej. Vi galopperade också i volt, men det blev lite cpat x'D Försökte ställa huvudet innåt också, och försöka ta ut volten i galoppen, men det var lite svårt, haha.. Jag brukar inte ens rida fjordingar, men idag fick jag kämpa! Blev helt slut efter ;p Ridlektioner gick helt okej & det var verkligen roligare än lördagsgruppen, vilken skillnad alltså.. Mycketmycket bättre grupp nu :'D Ser framimot den här terminen! Ingen skulle rida Bandit efter så jag borstade av honom & kratsade hovarna. Åkte sen hem.
















Fotograf: Pappa | Canon EOS 1000D | Redigerade bilder av mig

Onsdag

Godmorgon, idag vaknade jag runt tio. Passar lillebrorsan just nu, för pappa duschar, sen ska han köpa en snowracer eller pulka till Eric (lillebror). Sen senare ska jag till stallet, ska prova en ny ridgrupp (: Ska bli kul!
Har inte så mycket mer att skriva.. Kanske hittar på något att skriva sen..


Dagens ridpass - Hoppning

Kom till stallet typ halv 7, Curt gick lektionen innan så jag behövde inte göra iordning honom. Så jag tvättade vattenkopp & krubba hos Conquest, den var riktigt smutsigt, men jag fixade det iallafall (jag är skötare på honom) (: Sen gick jag till ridhuset när det var dags för ridning. Kollade satt allt satt rätt & hoppade sen upp. Framridningen gick helt okej. Vi red först över bommar, gick bra. Sen skulle vi rida över bommar snett igenom sen vända som en både på ett studs, det gick också bra (: Vi skulle sen rida på småhinder/bommar & byta galopp på båge, det gick super (: Fick till det faktist (a) Fast Curt var lite jobbig innan & vägrade xd Men fick till det i slutet också. Det var en rolig lektion & jag är nöjd. Vi var bara 4 stycken, så det var lyxx! ;D Fixade sen Curt & gick och hälsade på Conquest (: Kramade både Conquest & Curt, sen åkte vi hem.


Stallet snart (:

Snabbt inlägg!
Vaknade runt elva idag, vi datanördade mest. Vi köpte sen godis & gick till farmor & spelade kort. Vi spelade sen bowling på wii, kulkul. Aja, nu måste jag byta om till ridkläder, sen ska vi till stallet (: Bytte grupp till Johannas hoppgrupp istället, den är dessutom bättre typ så det ska bli roligt (: Ska nog rida Curt som vanligt, men vi får se. Måste fixa mig nu, kommer förmodligen sitta vid datorn efter stallet (som vanligt), så jag kommer nog blogga då.


Charming Curt ♥

Veckans planeringar

Måndag: Shoppat i Centrum och sen stallet.
Tisdag: Vara med Jennie, sen rida i hoppgrupp ;D
Onsdag: Slappa, sen rida i ny ridgrupp ;D
Torsdag: Rida, skötarridning, hoppas på Conquest ♥
Fredag: Rida med Maja ;D
Lördag: Stallet förmodligen (:
Söndag: Inget planerat (:

Rolig vecka, fast sen på tisdagen (tror jag), början vi skolan, supertråkigt ;)

Presentkort på H&M

Var på H&M idag med Jennie. Fick hem en ny mascara, svart kajal & svart nagellack xd Vi gick sen hem & käkade, sen drog jag & Jennie iväg till Blåkulla. Fotade Emilie, Emma, Olivia & Matilda när dom red (: Jag och Jennie fick sen skjuts av Emilies pappa till VH-station & jag och Jennie tog sen bussen därifrån hem. Vi har smaskat i oss popcorn & ostbågar, haha tjockisar (: Vi ska nog snart kolla på film, innan det blir försent (: Jennie sover iallafall här inatt, bajsigt ;)


Conquest | Fotograf: Jag | Canon EOS 1000D

Centrum

Ska gå till Centrum med Jennie nu, ska nog handla en ny kajal, sen vet jag inte vad jag ska köpa ;)
Sen ska jag och Jennie till stallet, ska fota Emilie, Emma, Olivia, Matilda när dom rider (: ♥ Sen ska jag hälsa på bästa Conquest, ska nog sköta honom om jag kan (: Ska nog tvätta vattenkopp & krubba, hoppas han är inne också ♥ Aja, ska gå, kanske fotar det jag köpte sen.


Jag saknar dig, Neffis ♥

♥ Sweet dreams

Ska lägga mig nu, börjar bli trött..

Imorgon ska jag nog till centrum med Jennie, har presentkort, så ska nog köpa lite saaaker (:
Sen om jag orkar kanske jag drar till stallet & fotar Emilie när hon rider i sin nya ridgrupp.

Har inte så mycket mer att berätta förutom att jag har ont i ryggen, haha intressant va.. (:

VAD TYCKER NI OM MIN HEADER?


Ny header..


JAG VILL HA SOOOOMMAAR!

Ny header uppe, inte så fin men aja.. Den får sitta där ett tag, sen får jag väl gööra en ny ;)

Bloggtips:

www.birtleydaylight.blogg.se

www.usmilee.blogg.se 

www.makefake.blogg.se

www.lberggren.blogg.se

www.azetterlunds.blogg.se

www.myskatten.blogg.se

www.buwi.blogg.se

www.youngrider.webblogg.se

www.jwester.blogg.se


Kamerautrustning


Det här är min kamera vid namn Canon EOS 550D. Det är en otroligt bra kamera! Den är lika bra utomhus som i ridhus t.ex. Har fått en hel del bra bilder med denna kamera, så, den är verkligen värd pengarna! Skulle självklart vilja ha en ännu ännu bättre, men denna duger! ;)


Fick med det här objektivet när jag fick kameran. Det är EFS 18-55mm. Man kan inte fota så långt med detta objektiv, men det går bra att fota t.ex blommor med detta objektiv.


Har också ett till objektiv & det är en Sigma 70-300mm. Det är ett ganska bra objektiv. Man får helt okej bilder. Rekommenderas till att t.ex fota djur & saker som är långt bort. Fungerar bra i ridhus också!


Detta är mitt stativ. Det är helt okej, man kan få stativet längre än vad det är på bilden. Brukar använda det när jag fotat t.ex djur.


Detta är min kameraväska, man får plats med jättemycket. Man skulle få plats med matsäck tillexempel ifall man inte har så mycket objektiv och sånt. Den är inte så värst snygg, men den är otroligt bra & lämplig!

Svar på tal!

emilie :) om Nu ska det bli ändring i bloggen!:

Men du kommer väl inte att ta bort alla dina inlägg? :o

Svar: Nej det ska jag inte ;)

Bloggen ser bajsig ut, jag vet, men jag ska fixa headern, nu ;)

Nu ska det bli ändring i bloggen!

Ja, nu ska det blir lite ändring i bloggen, jo, jag ska ta bort den faktist.. Nej, jag skojade bara! ;D Men jag ska göra ny header & lite sånt. Ska börja nu, ska göra mitt bästa för att det ska bli så fint möjligt! Harebra, jag updaterar nog snart igen, men jag ville bara säga att nu blir det renovering!


Fotograf: Jag | Oredigerad | Canon EOS 1000D


1 januari 2011


Fotograf: Jag | Oredigerad | Canon EOS 1000D

Haha känns konstigt för nu måste jag ju säga att IDAG fotade jag raketerna, haha.. Men fick väl några bra bilder iallafall, jag fotade ju från balkongen & det är ju svårare.. Käkade sen lite godis & webbade med Jennie. Hon fick mig att komma till farmor igen, haha, så jag sov över där.. ;p Aja, nu gör jag inte något speciellt, är med Jennie och hennes kompis Jennie. Orkar inte skriva mer, men kan blogga mer senare, är inte på blogghumör. Har lite ont i huvudet.. ;p

RSS 2.0