Torsdag

Idag har det varit en rätt lång men tråkig skoldag. Har inte hänt något speciellt utan att vi har haft ett läxförhör på musiken & det gick typ rent ut sagt skit. Vi slutade ca 15:10, jag gick hem (som vanligt, haha).. & sen hänkade jag med pappa & kollade på mobiler. Vi kollade på Iphone 4 & Xperia. Skulle vilja ha en Iphone 4, den mobilen kanske ligger i mina händer snart eftersom att min andra mobil har gått ur, så då ska man väl ändå skaffa en ny. Har haft min fula lilla skruttiga mobil i typ tre år. Orkar inte med den längre, hah. Vi käkade sen middag & nu sitter jag i köket med datorn. Idag har det väl inte hänt så mycket annat än skolan & att jag har varit med pappa och kollat på mobiler.

Jag har asont i halsen nu, så jag måste ta bafucin. Imorgon är det fredag iallafall, då vi slutar 13:15. Jag ska väl antagligen hem som vanligt & sitta här vid datorn. På lördag blir det stallet & sen på söndag måste jag typ rida ett dressyrprogram.

Jag är sjukt trött nu, så jag ska stänga av & lägga mig.


Jag och Conquest i dressyr, den är fotad den här månaden :] | Fotograf: Emma


Kladdkaka

Har precis kommit ut ur ett varmt bad & nu sitter jag här och äter kladdkaka. Ska plugga nu på musikläxan så jag kan det tills imorgon. Sen ska jag lägga mig.


Aurora


Pinglan (som stod på Skutan förut)


Goliat


Yasmine (som stog på Skutan förut)

Nu har jag inte redigerat som eller skrivit 'Fotograf Louise PJ ©' som jag brukar skriva. Men regeln är att det är fortfarande inte tillåtet att kopiera mina bilder utan att fråga & det lär ni veta!

Alla bilder är iallafall när jag var på Skutan för ett tag sen då jag fotade lite av hästarna i hagen.


Dagens ridpass

Idag red jag Nanook precis som jag trodde. Han hade tydligen bytt spilta till stora stallet så jag gick dit och ställde honom i stallgången. Sen fixade jag iordning honom, sadlade & tränsade. Jag vet inte riktigt exakt vad vi övade på, det var väl mest.. takt, tempo & såndant. Gick jättebra faktist! Han var mysig idag, för han var mycket mjukare också, då det blir lättare med allting. Hela lektionen gick bra idag faktist & jag är grymt nöjd över Nanook. Ingen skulle rida honom sen så jag tog upp honom till stallet & började fixa honom. Så kom en personal & sa till mig att jag inte skulle borsta honom, för jag hade inte vänt honom eller något heller, men han hade typ bitit någon. Men han var ju snäll, men jag gick ut från honom & gick till Conquest istället. Kramade om honom sen åkte vi hem.

Nu sitter jag här. Jag har precis käkat filmjölk, en macka & ett glas saft. Jag ska nu ta ett snabbt bad, sen ska jag plugga på en läxa vi har i musiken som jag kom på nyss.. Så nu måste jag skynda mig så jag hinner blogga & allt. Men jag bloggar mer snart, för då kan jag ge en liten bildbomb eller någonting kul :]


Jag och Nanook förra veckan.

Onsdag


Jag och Curt | Bild från sommaren 2010

Idag är det onsdag då, och det var varit en skitråkig dag i skolan, så jag orkar inte berätta. Vi slutade iallafall runt två. Nu sitter jag här & ska snart till stallet. Ska strax klä på mig ridkläder & så.

Jag tror att jag ska rida Nanook idag igen, isåfall blir det sista gången jag rider honom för idag blir det isåfall tredje gången jag rider honom. Men nu måste jag fixa mig, bloggar nog mer när jag kommer hem om jag orkar. 

Cilvia

Idag hade vi teori på Tungelsta Ridklubb, vi typ pratade om vad man skulle kunna till märke 2. Vi slutade runt två & då tog jag bussen hem. Käkade mellis & sen satte jag mig vid datorn. Hann inte blogga för att pappa & jag åkte tidigare till stallet. Vi åkte runt fem någongång.

Så när jag kom dit tvättade jag hela Conquests spilta. Sen fixade jag Cilvia och gick ut till ridhuset. Vi hoppade bana med kombination inför tävling. Det gick skitbra! Först hoppade vi fram på rättuppstående hinder som låg på runt 40-50 cm. Sen hoppade vi kombination på typ 40 cm, det var ett rättuppstående & en oxer. Vi hoppade sen bana & eftersom att jag anmälde mig idag innan ridning på klubbhoppningen som kommer den 10 april så anmälade jag mig på 70 cm på Conquest, så då fick man hoppa höjden som man skulle tävla & det gick super! Fast hon vägrade typ två gånger, men det var mitt fel. Cilvia var jätteduktig & jag är verkligen nöjd över dagens hopplektion.

Jag skötte sen Conquest som var en surpuppa, sen åkte vi hem. När jag kom hem tog jag ett snabbt bad & nu sitter jag här. Har precis skickat en so-grej till min so-lärare, men nu måste jag fortsätta att plugga till engelskaprovet som är imorgon.. Godnatt!


Jag och Cilvia för ungefär två veckor sen :]


Tisdagmorgon

Godmorgon allesammans! Just nu sitter jag här då, jag ska snart äta frukost och sen gå till skolan, vi har bara tre lektioner nu på morgonen, sen blir det av till Tungelsta Ridklubb & det blir väl ridning där antar jag. Sen ska jag hem & senare blir till Blåkulla igen då det är hoppgrupp. Ska rida Cilvia och idag ska vi typ träna inför tävling med bana med kombination. Men nu ska jag gå till skolan, bloggar mer när jag kommer hem.

Datorn segade så ingen bild.. Har lite brottom nu så jag hinner inte.


Plugga, plugga, plugga, plugga!

Just nu håller jag på & pluggar. Skrev för en stund klart en grej vi gör i SO:n, men så funkar inte skrivaren, lyckat. Men har precis packat ridgrejerna tills imorgon. Nu ska jag fortsätta att plugga till engelska provet & no provet. Ska sen lägga mig, så jag kommer upp imorgon. Säger godnatt nu! Kanske bloggar imorgon på morgonen.


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D

Bilden är fotad idag, tänkte eftersom att det börjar bli vår så är det väl lika bra att passa på att fota nu när solen tittar fram på dagen! :)

Discogrimma


- Vad tycker ni om dom här discogrimmorna? Hiss eller diss?

- Vilken grimma är finast tycker ni?

Min åsikt: Jag tycker att dom här är ganska fina faktist, så det blir är hiss för min del. Jag tycker nog att den blåa är finast.

Dom här discogrimmorna finns att köpa på Hööks.

Gamla videor


Video från hoppgruppen 2010 då jag red Curt.


Tävling på Skutan på Polly 60 cm, kom på 2:a plats. Ungefär ett år sen om jag inte minns fel.


Det här var ärevarvet på Polly, samma dag som videon över.


Jag och Neff hopptävling 50 cm på Skutan, kom på 6:e plats. Mer än ett år sen tror jag.

Länkbyte?

Vill du att vi ska göra ett länkbyte, kommentera då detta inlägg. Jag vill helst att du ska känna mig. Du kommenterar vad du vill veta och vad din blogg är, så kommer du hamna i mina länkar så fort jag sett dig länka mig. Och jag vill heta 'Hoppryttaren Louise'.


Vill ni se vad jag köpte i fredags på Hööks? Isåfall kommer det ikväll, men bara om ni kommenterar!


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D


Trött människa

Idag är det måndag då. Hade inte så trevligt morgon för jag kom knappt upp, haha.. Trött som en.. jag vet inte vad.. Jag gick upp en halvtimma innan jag skulle gå till skolan, skitsmart alltså.. Jag hann iallafall till skolan i tid tills vi började. Vi hade en skön dag idag i skolan, för jag hade håltimma på sv/eng & svenskan. Så vi slutade runt två, istället för typ halv fyra. Rätt skön dag, men jag är typ död nu för jag är grymt trött. Det händer nog inte så mycket idag.. Hade tänkt gå ut och jogga men jag är trött, så jag tar det en annan dag. Blir väl en slappdag då & plugga.

Kan berätta om veckans planeringar:

Måndag:
Skola, slappa och plugga

Tisdag: Skola, ridning på Tungelsta Ridklubb, sen hoppgrupp på kvällen

Onsdag: Skola, sen ridning

Torsdag: Skola, sen slappa antagligen

Fredag: Skola, slappa

Lördag: Stallet

Söndag: Kanske rida

Det var min vecka det..


Jag och Nanook i onsdags, vet att bilden är mörk men jag orkar inte redigera just nu.

Tidinställtinlägg

Tänkte börja göra lite tidinställdainlägg. Så var beredd på det! :)

Godmorgon, nu ska jag äta frukost och fixa iordning mig. Jag börjar runt åtta så jag ska gå till skolan snart. Idag blir det väl en slappdag antagligen. Har inte planerat. Blir väl datron som vanligt då, ni skulle väl inte förvåna er va? Haha, men updateringen blir nog bra ikväll! Har inte så mycket mer att skriva, men kan bjuda på några oredigerade bilder från igår.

Hehe, detta blev som sagt ett tidinställtinlägg. Jag fick skriva som att det var måndag morgon fast jag skrev det igår, kändes lite konstigt faktist. Men mer bilder kommer sen!


Video från idag


Video från idag som sagt, kunde ha ridit bättre, men det blev som det blev. Jag var okoncenterad & ah, vilket resulterade i att jag inte gjorde mitt bästa vilket är dålig av mig. Måste träna på det!

Har badat för en stund sen & nu sitter jag här då. Imorgon börjar vi runt åtta, sen efter matematiken ska jag typ till skolsyster för någon kontrollgrej eller något sånt, scary. Så då missar jag idrotten.. Men ah, sånt är livet. Slutar även tidigare imorgon för vi har ingen svenska så jag slutar runt två. Ska nog inte göra något speciellt imorgon, så det blir väl datorn som vanligt efter skolan, lär bli bra updatering! Men nu ska jag lägga mig, kanske bloggar på morgonen om jag orkar. Godnatt!

Vill ni att jag ska ha någon tävling eller bildbomb imorgon? :D

Hot or not

Nu tänkte jag ha en liten hot or not. Eftersom att ingen skickade in till min mail nästan så var jag tvungen att fråga vissa, haha. Men nu har jag några bilder som jag kan bedöma.


Ryttarens sits: Hot
Det ser bra ut, lite mer eftergift kanske.
Hästens undertramp/form: Hot
Det ser fint ut.
Helhet/Outfit: Hot
Perfekt! :D
 

Ryttarens sits: Hot
Blicken upp och fötterna ska peka inåt alltså framåt mot hästens huvud.
Hästens undertramp/form: Medium/Hot
Han ser ut att ha bra undertramp med tänk på att jobba mycket mer halvhalter och skänkel.
Helhet/Outfit: Medium
Jackan passar inte till ridbyxorna, kanske skulle passat bättre med svarta ridbyxor & svart jacka.


Ryttarens sits: Medium/Hot
Bra med blicken, tänk på att fötterna ska peka inåt alltså framåt mot hästens huvud.
Hästens undertramp/form: Hot
Han ser lite stel ut, ser ju att det är hoppning så, men jobba på, det ser fint ut.
Helhet/Outfit: Medium
Ser ingen vidare matchning, skulle rekommendera att ha vita ridbyxor och kanske någon mörk tröja/jacka.


Ryttarens sits: Hot
Fint med tänk på att hälarna ska peka lite mer neråt och upp lite med händerna, annars bra.
Hästens undertramp/form: Medium/Hot
Kämpa på så kommer du nog komma åt honom.
Helhet/Outfit: Hot
Ridstrumporna passade inte riktigt till dina ridbyxor och din tröja.


(gick inte att få bilden större)
Ryttarens sits: Hot
Bra, men lite mer eftergift så att du inte hänger i hästens mun eller hur man brukar kalla det.
Hästens undertramp/form: Hot
Det ser bra ut, hästen verkar ha bra hoppteknik.
Helhet/Outfit: Hot
Fint, men skulle nog vara finare med vitt schabrak skulle jag tro.


Fotograf: Emma Abrahamsson
Ryttarens sits: Medium/Hot
Upp med blicken, slappna av i armarna.
Hästens undertramp/form: Medium
Hon ser stel ut, jobba på satt hon lyssnar på dig osv.
Helhet/Outfit: Medium
Ridbyxorna och jackan passar inte riktig in med hästens färg. Skulle passa bättre med något mörkare skulle jag föreslå.


Ryttarens sits: Medium/Hot
Upp med blicken, och tänk på att fötterna ska peka inåt, alltså framåt mot hästens huvud, upp med händerna lite.
Hästens undertramp/form: Medium/Hot
Han har ganska bra undertramp, men jobba på!
Helhet/Outfit: Hot
Det ser jättefint ut, skulle dock passa bättre med ett mörkare schabrak.

Sådär, hoppas det blev bra. Jag är inte så bra på att bedöma, men jag gjorde mitt bästa! Kommentera om det är något som är fel eller vad det nu kan vara! :)

Vinnare av 'finn fem fel'

Jag nu lottat ut en vinnare, det blev... Rebecca Norlin. Hon kommer få en länkning under två dagar. Grattis till dig! :D Det var 3 stycken som hade svarat rätt bra, men här kommer felen.


Orginalet


Redigerad

1. Jag har tagit bort rosetten i pannluggen.
2. Gjort bandaget eller luddet i nackstycket mycket ljusare.
3. Jag har tagit bort ena delen av stiglädret.
4. Jag har tagit bort reflexen (eller vad det nu kallas) på hjälmen.
5. Sen har jag också tagit bort den smalaste nosgrimman.

Nästa finn fem fel kommer nästa vecka! :)


Programridning


Gammal bild på mig och Trixa.

Idag var det programridning & jag var ju med på Conquest. Framridningen gick asbra, jag gjorde skänkelvikningar, ryggade & red lite serpentinbågar, lite galopp på volterna & sånt där. Skrittade väldigt mycket och gjorde skänkelvikningar flera gånger, hehe. Sen var det min tur att gå till andra ridhuset. Jag skrittade & traven därnere vid C tills det var min tur. Sen red jag in & travade lite innan jag fick börja. Man börjar ju alltid med att rida rätt upp från A mot C, men då saktade Conquest av typ innan jag skulle vända till höger. Så där blev det en miss. Och sen tappade jag typ bort banan & jag var okoncentrerad så allt blev skit. Men Lotta Eckers som bedömde sa att jag hade bra sits och att jag skulle träna på att rida ut mer i hörnen. Ganska nöjd är jag iallafall, men jag är besviken på mig själv för jag blev så ledsen efter. Sjukt irriterande för jag har förstora krav på mig själv.. Aja, bara att träna.. Gick dåligare den här gången än för två veckor sen, men äsch.. Jag vet iallafall vad jag ska tänka på nästa gång. Felinda skulle sen rida honom så jag kollade på när dom andra tävlade, sen fotade jag lite när Felinda red, hon var grym på Conquest. Innan jag åkte hem så kramade jag om Conquest. När jag kom hem käkade jag lunch & nu sitter jag här. Jag har för en stund sen kollat på videon/bilderna på tv:n. Det såg inte så illa ut iallafall förutom avsaktningarna då, men ah.. Conquest är ändå bäst ävens fast vi inte fick så bra poäng.

Bilder och videor kommer!

Rolig stalldag


Programridning imorgon på bästa ponie :'D ♥

Då har man kommit hem från stallet för ett tag sen då.
 Vi åkte runt halv tio och kom fram ca tio. Vi gick nästan hela blåkullavägen fast sen fick vi åka med Emilie halva biten. Jag och Maja tvättade hela spiltan, sen kollade vi när en grupp red & jag fotade några av dom. Sen käkade vi & åt godis. Sen smörjde vi Conquests sadel och träns. Sedan borstade jag Conquest & sånt medans Maja fotade. Sen red Emilie privatlektion på Dillon så då kollade jag och Maja när hon red och jag bombade med bilder, haha. Sen gick vi till bussen och åkte hem. Nu sitter vi här då. Vi ska snart äta middag - fläskkotletter med pommes & beanesås, ursh vad gott! Sen ska vi smaska i oss godis & sånt och sen om typ en timma, buuhuuuu!

Kanske kommer en bildbomb sen från idag, vad sägs om det? :)

Skriv människa skriv


Fotograf: Jenny | Hahah, titta vad söt Conquest är (till vänster), jag blev tårögd när Emilie skickade den, ursh så söt! :']

Hejsan hoppsan! Min dag har rullat på bra. Har varit på Hööks med mamma. Jag handlade ett par rutiga ridbyxor, läderbalsam till mina skor/chaps och nosludd & nackludd till Conquest. Det tog typ nästan hundra år för mig att bestämma ridbyxor, haha, även storleken var svår att hitta. Hittade sen iallafall en som passade. Sen drog vi till bussen & åkte till Centrum och käkade på Donken. Handlade en skinnjacka för 500:- också, jag är asnöjd med mitt köp! 

Sen har jag typ bara städat rummet & sånt. Sen kom iallafall Maja och då hade vi askul. Vi har typ kollat på videor på youtube & typ dött. Sen käkade vi pizza och godis och sånt. Vi kollade för en stund sen på I taket lyser stjärnorna, asbra film! Sen hamnade vi fast här. Men nu ska vi kolla på Orphan, en skräckfilm, den är också asbra. Vi får väl se ifall jag skrämmer skiten ur Maja när jag sätter på den filmen, haha.

Men imorgon blir det stallet som vanligt och Maja ska inte följa med, skoja, hon ska följa med och hon ska hjälpa mig att sköta Conquest och sen ska vi fota Emilie när hon rider privatlektion. Kommer inte hinna blogga imorn innan stallet tror jag, för vi ska nog åka rätt tidigt. Men bloggar imorgon kväll, godnatt!

Kärleken till hästen är viktigare än stamtavlan

Hejsan hoppsan! Idag är det äntligen torsdag. Skoldagen rullade på rätt snabbt som vanligt. Vi slutade 15:10, jag gick genast hem. Nu är det helg för mig kan man nästan säga för imorgon är jag ledig från skolan! Otroligt skönt! Helgen kommer bli asnice, för imorgon ska jag till Hööks med mamma, sen kommer Maja & sover över, sen på lördagen hänkar hon med till stallet, sen på söndag är det programridning på bästa Conquest. Kan det bli bättre eller? Jag tror faktist inte det :] Har inget annat att skriva faktist.. Men har tror jag 2 vinnare på 'finn fem fel', så jag ska lotta! :)

  
Hehe, bilden fick bli på mig och Maja [:

Nanook var en snel hest idag

Precis som jag trodde så stog jag uppskriven på Nanook. Jag vände på honom i spiltan, för jag är lite osäker när det gäller honom, han kan vara på världens bråkigaste humör vad vissa säger, så jag kör på det bästa. Han var iallafall grymt snäll. Duktig ponny! Ridningen gick helt okej, vi red någon konstig bana som man skulle vända och använda ytterhjälperna & sånt. Sen galopperade vi lite på volterna, gick bra fast han saktade av efter några galoppsteg. Så det får jag träna på nästa gång jag rider honom - att hålla galoppen hehe. Resten av lektionen gick helt okej. Han blev lite framtung då och då, men jag är nöjd för det gick bättre idag än förra gången jag red honom. Ingen skulle rida honom sen så jag tog in honom och fixade honom. Han käkade på sitt hö så jag vände inte honom. Skyndade mig för att pappa ville hem, så då ryktade jag av honom och kratsade hovarna. Han gjorde INGENTING, otroligt snäll ponny idag. Riktigt gullig faktist :] Ah, som sagt, jag är nöjd över dagens ridpass!

Har kommt ut från ett varmt bad för en stund sen. Så nu hamnade jag här. Ska lägga mig nu, glöm inte 'finn fem fel' i inlägget under hörrni! :D

Planeringar av slutet på veckan:

Torsdag: Skola, sen blir det väl datorn, kanske plugga lite

Fredag: Ledig från skolan, ska till Hööks med mamma, sen senare kommer nog Maja & sover över

Lördag: Stallet & sköta bästa Conquest

Söndag: Programridning på Conquest i LC:2

Skön vecka, för på fredag är jag leeeeeeedig! :D


Bild från förra året tror jag - uteritt på Nobile :] Jag syns inte så bra men jag rider iallafall precis ut ur tunneln där.

Finn fem fel!

Här kommer överraskningen! :D


Orginal


Redigerad

Alltså så ska ni finna fem fel! Den som vinner får en länkning för sin blogg i två dagar! :]

Lycka till!

Onsdag

Idag är det onsdag då. Vi började som sagt 08:55 med svenska. Jag skippar att skriva om vad vi gjorde på lektionerna, det är nog inte så intressant. Vi åkte skridskor på idrotten iallafall. Åkte typ bara i 10 minuter för jag frös också så. Vi slutade runt 14:30. Jag gick sen hem och käkade mellis. Nu sitter jag här dårå. Ska strax sätta på mig ridkläder & bege mig till stallet. Som jag skrev innan så tror jag att jag ska rida Nanook. Bloggar mer ikväll & det kommer ett tidinställt inlägg också, det blir en överraskning! :D


Jag och Silver när jag red igen i Johannas ridgrupp :]

Sovmorgon för min del

Igår fick jag reda på att vi hade sovmorgon idag, så vi har inget NO-Lab nu på morgonen så jag börjar 08:55 med svenska. Jag vaknade runt sju. Jag har precis fixat mig. Idag ska vi typ åka skridskor på idrotten, gud alltså. Jag orkar inte xd Sen senare blir det stallet :] Blir nog Nanook tror jag, får hoppas på att det går bättre än vad det gjorde för någon vecka sen då jag red honom. Ah, vi får helt enkelt se. När jag kommer hem, eller ikväll kommer jag göra 'finn fem fel'. Så håll utkik!

Jag ska iallafall snart till skolan, så jag måste dricka upp min oboy & sen borsta tänderna. Ska gå om drygt tjugo minuter så det är väl dags att stänga av datorn. Men jag updaterar mer ikväll! :]


Nanook jag tror att jag ska rida idag. :P

New header

Sådärja, nu är den nya headern inne. Vad tycker ni? :] Det blev inte så avancerat menmen, den får sitta där ett tag iallafall!

Imorgon har jag sovmorgon, börjar runt nio. Vi ska typ åka skridskor eller något på idrotten, tråkigt! Jag är iallafall skittrött nu så jag borde gå & lägga mig.. Hare så bra! Lär nog updatera imorgon på morgonen, bara för att jag är snäll :3 Godnatt på er söta läsare <3


Min lilla hamster.

Borde jag ha en tävling på bloggen? :D

Hej vår, hejdå vinter

Sitter här och lyssnar på musik på spotify. Har kommit hem för ett tag sen, mötte mamma och hämtade lillebrorsan på dagis. Skolan rullade väl på som vanligt.

Idag red jag även Lea, inte min typ av häst. Gick väl sådär. Hon var pigg & lyssnar typ inte på mina halvhalter. Inte min typ av häst är typ det ända man kan säga. Vi red mycket på volterna i galopp, sen gjorde vi nog inte så mycket mer vad jag minns. Fixade sen henne och smörjde hennes träns. Sen bytte vi om och sen gick jag själv till bussen, dom andra dissade mig, bajs på dom säger vi. Så ah, jag gick iallafall hem sen.

Nu verkar det som att det är hejdå på vintern och hej på våren, äntligen säger jag bara! Nu ser man marken/gräset & det, även solen visar sig framme! Just nu har jag tråkigt, så jag borde nog börja med headern.. Det ser fult ut, utan header så..


Bloggtips!


www.allroundmuppar.blogg.se


www.makefake.blogg.se


www.nathaliebj.blogg.se


www.dressyrmuppets.blogg.se

Det gick tydligen inte att fixa bildlänk, så ni får klicka på texten under alla bilder, hehe, lättare sagt 'bloggarna'.

Dom här bloggarna läser jag mest.

Nu måste jag gå, för ska snart till skolan. Updaterar mer ikväll!


Godmorgon

Hejsan hoppsan! Idag är det tisdag då, jag har en väldigt kort dag i skolan. Bara tre lektioner sen blir det att åka iväg till Tungelsta Ridklubb. Hoppas på ridning där, har typ inte ridit sen förra tisdagen (en vecka sen). Idag är det inte hoppgrupp heller, buuuhuu! Jag sitter nu och äter frukost. Idag började jag 08:05, så jag ska väl gå härifrån 07:50, så jag kan sitta här ett tag till. Visst är jag snäll som ger ett morgon-inlägg också? (: Haha. Jag är på lite flummhumör idag. Efter Tungelsta Ridklubb så ska jag antagligen hem och sätta mig vid datorn som vanligt, haha. Då lär det bli updatering hörrni!

Tror att jag kommer göra headern ikväll, håll utkik! :D Säger en gång till - förlåt för att bloggen ser ut som den gör just nu!


Underbaraste Neff ♥

Hemma

Har kommit hem för en stund sen, eller snarare någon timma sen. Åkte med Amanda och Fanny dit, och jag tror att vi kom lite sent, heh.. Vi hade nog missförstått lite på tiden, men ah. Vi kom dit runt 19:00. Det var mest att vi skulle kolla när några hoppade, dom hoppade över 1 meter, det låg på runt 120-140 säkert, något sånt. Sjukt högt, jag typ dog xd Dom red iallafall väldigt bra! Duktiga var dom. Eftersom att vi troligen missat något, så var det inte så mycket mer som hände förutom att vi mest kollade när några red dårå. Man lär sig nog lite av att kolla när andra rider också för den delen. Fick sen skjuts hem av Fanny eller hennes pappa, men ah, hehe, sitter nu här och har för en stund sen kommit ut från ett bad. Frös ganska mycket där borta så det var skönt att ta sig ett varmt bad.

Ska snart lägga mig. Imorgon ska man upp tidigt igen då, och imorgon är det hästkunskap. Så jag måste även packa ridgrejerna.

En fråga till er läsare:

Om jag ska ha bildbomb, vad vill ni se för bilder? :]

- Något mer hästar att göra?

- Natur?

- Bilder från tävling eller när andra rider som jag fotat?

Ni bestämmer, för imorgon tänkte jag göra en liten bildbomb igen eller på onsdag. Heh, som ni kanske märkt är jag typ beronde av bildbomber! :D

Nu ska jag stänga av datorn, godnatt!


Bild från i somras någongång antagligen eller i höstas | Fotograf: Jag | Jag har fotograferat med en digitalkamera

Hiss och diss

Hiss:


Det här är ett par Mountain Horse stövlar. Dom ser bekväma ut. Väldigt fina är dom också enligt mig, så jag hissar dom!

Diss:

Dissar dom här ridskorna, föredrar hellre ridskor med stålhätta och utan skosnören. Dom här ridskorna är inte heller så fina så jag dissar dom.

Det fick bli en liten hiss & diss. Jag hittade inte så mycket mer att hissa & dissa..
Vad tycker ni, håller ni med mig? [:

Måndag idag då

Hallojsan! Idag är det måndag då, trevligt! Har väl haft en ganska okej dag, dagen har rullat på ganska så fort. Halva dagen har jag haft ont i huvudet vilket inte har varit så mysigt. Vi hade iallafall håltimma på NO:n, nicenice! Vi slutade ungefär 15:25, då gick jag raka vägen hem. Sitter nu i köket vid datorn och har för en stund sen käkat mellis. Har fortfarande ont i huvudet, så jag ska snart ta en alvedon. Idag fick jag även reda på att det är studiedag på fredag IGEN, vilket är skitskönt! Jag ska iallafall till Hööks, skitnice! Haha, allting är nice nästan! xd

Ikväll blir det att dra sig iväg till Helena Persson. Det löste sig iallafall och jag fick åka med Amanda, supersnällt! [: Det blir nog skitkul hoppas jag!

Igår var det 9 månader utan Neff. Läste på Amandas, Lindas och Michelles blogg en text som Amanda hade skrivit om honom och jag blev tårögd. Saknar den lilla pållen.. <3

Ska inte göra så mycket idag förutom ikväll då. Men ska iallafall ta en alvedon nu för det känns som att mitt huvud ska sprängas snart, haha! xd


Jag saknar dig.. ♥ Bilden är tagen den 20 juni, dagen han åkte iväg till sitt nya hem - Skåne..
Ingen kommer någonsin förstå hur mycket jag saknar dig, inombords..


Trött som vanligt

 


Tre bilder från igår | Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D

Sitter nu här och har precis kollat lite på ponnyakuten. Har inte gjort så mycket idag förutom att jag har städat lite & tränat en stund. Har inte orkat fixa en ny header, men det kommer antagligen under nästa vecka. Ska iallafall försöka! Har inte så mycket mer att berätta.. Ska lägga mig snart, är trött.

Imorgon är det skola som sagt och det är även måndag. Vet inte än om jag ska gå på tema teorin.. Vet inte hur jag kommer dit så. Ska lägga mig & kolla på tv nu. Godnatt!

Hööks


Ridbyxa, helskodd för 679:-


Tävlingstop för 119:-


Nosludd och nackludd för 29:-


Pälsglans för 129:-


Läderbalsam för 49:-


Skinn och lädertvål för 35:-

Om jag ska till Hööks nästa vecka så blir det nog det här som jag syftar på. Kommer inte köpa allt för det kommer jag inte ha råd med, men kommer nog kolla på det här iallafall & kanske någon grimma eller något.


Tråkig dag


Finaste Conquest ♥

Idag är det söndag då. Har varit en allmänt tråkig dag idag.. Har typ bara städat lite i mitt rum och sen har jag bara suttit här framför datorn. Och imorgon är det skola igen då, vilket blir tråkigare. Ser verkligen inte fram imot morgondagen. Senare på kvällen är det tema teori - hoppning har jag valt, så då ska man till Helena Persson, men jag vet inte hur jag kommer dit.. Pappa vet inte vägen eller så heller, så det kanske inte blir något.. :/ Glömde igår att kolla vart det låg & det där.. Bajs! Aja.. Annars får jag anmäla mig på dressyren istället ;p

Nästa veckans planeringar:

Måndag: Skola, kanske tema teori, plugga

Tisdag: Skola, ridning/teori med klassen, plugga

Onsdag: Skola, ridning :D, plugga

Torsdag: Skola, slappa

Fredag: Skola, sen kanske Hööks med Maja, sen kanske Maja sover över

Lördag: Stallet med Maja om hon sover över från fredagen, ska iallafall sköta finaste Conquest ♥

Söndag: Programridning på bästa Conquest i LC:2 :D

Stalldag


Emilia och Frank | Bilden är oredigerad | Canon EOS 1000D

Idag åkte jag till stallet ganska tidigt. Gick upp runt 08:00 någongång och tog bussen som gick 09:12 ungefär. Så jag kom till stallet runt halv 10. Fick även skjuts en bit av några som skulle till Blåkulla också. Så jag slapp gå hela Blåkullavägen (: Kameran fick hänka med idag också. Fotade Emilia, Emma och Michaela. Bilderna blev jättebra för att solen lyste in i ridhuset, så kan nog bjuda på några bilder sen när jag redigerat dom. Jag har iallafall skött Conquest idag. Jag tvättade lite av spiltan, tvättade vattenkopp och krubba, smörjde sadel och träns, borstade, ryktade, kratsade hovarna, borstade panlugg, man och svans och så borstade jag Conquests ansikte. Han var mysig idag, han var en snäll liten ponie (: Gick eller snarare sprang Blåkullavägen sen för att jag skulle hinna med en buss som gick efter fem. Och så grym som jag är så hann jag med bussen jag skulle med. Har inte gjort så mycket mer än att jag har käkat middag och smaskat i mig lite godis. Bilder kommer iallafall imorgon, för nu orkar jag inte sitta vid datorn. Ska kolla lite på Körslaget.

Header kommer förmodligen imorgon, jag hann inte påbörja någon idag.. förlåt, ni får stå ut någon dag till.. jag ber om ursäkt!


Bildbomb


Therese och Conquest.


Therese och Conquest.


Angelika och Dillon.


Cajsalisa och Dionne.


Petra och Dillon.


Emma och Nanook.


Marie och Nobile.

Alla bilder är fotad av mig med pappas kamera - Canon EOS 550D.

Så, det fick bli en liten bildbomb den här gången. Datorn segade otroligt mycket, och jag ska upp tidigt imorgon, så jag orkar inte sitta & bråka med datorn nu. Ska gå och lägga mig, så jag kommer upp imorgon. Ska till stallet tidigare än vad jag brukar så det blir sovdags för mig. Hinner nog inte blogga imorgon på morgonen, så det lär bli updatering efter stallet (:

Header kommer troligtvis imorgon, jag var för lat idag, sorry.

Renovering


Jag saknar dig ♥

Håller fortfarande på med renoveringen.. Har fixat lite i menyn men har dock inte börjat med header än, så lat som jag är. Men jag ska försöka göra klart den ikväll, annars lär den komma imorgon. Men så ni vet, så håller jag fortfarande på med renoveringen. Förlåt att bloggen ser ut som den gör nu, men hoppas ni står ut iallafall!

Tänkte göra en bildbomb, det får bli på när andra tävlar som jag fotograferat. Så håll utkik!

Hoppgrupp


Video från i tisdags. Ser ni på studsen (alltså sista hoppen i videon), så hamnar vi över två hinder med ett ben? xd

Fredag

Idag är det äntligen fredag, härligt! Och jag är ledig från skolan också, ännu bättre! Idag blir det väl en slappdag, mycket bloggning och så ska jag fixa bloggen. Har inget annat planerat, så det blir väl datorn hela dagen förmodligen. Just nu sitter jag och lyssnar på musik på spotify. Tänkte sätta igång med att fixa en ny header.

Helgens planeringar:

Lördag: Åka till stallet, tänkte fota lite när en 'kompis' rider, sköta finaste Conquest ♥

Söndag: Inget planerat, vill till hööks och köpa nya ridbyxor..

Updaterar mer senare.


Bild på våran undulat, fotad för någon vecka sen.
Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D

Hemma

Har varit hemma ett tag nu, eller några timmar faktist. Kom väl hem runt halv åtta. Redovisningen gick helt okej, förutom att jag hade skrivit lite fel. På vissa ställen hade jag skrivit Tullgrans slott istället för Tullgarns slott, hah, lite pinsamt eftersom att det syndes på tavlan också på min power point. Aja, skitsamma..

När jag kom hem käkade jag middag & nu sitter jag här. Imorgon är jag ledig från skolan. Då lär det bli mycket updatering och så ska jag även fixa bloggen. Nu är jag sjukt trött så jag ska lägga mig nu. Bloggar mer imorgon, jag lovar!


En bild jag redigerade för ganska länge sen, det är iallafall jag och Neff dagen när han åkte till Skåne.. ♥

Torsdag

Idag var det en tråkig skoldag enligt mig. Jag skrev klart mitt arbete om ett slott. Vi kollade även på film. Vi slutade ungefär runt två och jag gick sen hem. Sitter nu här och har tråkigt. Om ca en timma ska man tillbaka till skolan för att redovisa. Skittråkigt, men jag får försöka stå ut iallafall.. Tror att jag bara ska sitta här och ruttna innan jag ska tillbaka till skolan. Haha, jag orkar verkligen inte gå tillbaka xd

Juste, kan försöka göra någon bildbomb eller något ikväll som jag lovade.. Sen går det fortfarande att skicka in bilder till Hot or not. Kommer göra Hot or not när jag fått tillräckligt med bilder. Skicka in på: lifeabouthorses@hotmail.se. Har inte så mycket mer att säga.. Kan blogga innan jag drar sen (:


Bild från i söndags, vet att jag redan lagt upp den en gång innan, men jag älskar bilden (:


Hiss och diss

Jag hissar:

• Att våren är påväg.

• Att jag förmodligen är ledig från skolan imorgon.

• Att jag ska tävla den 27 mars på Conquest i LC:2.

Jag dissar:

- Att jag ska tillbaka till skolan idag på kvällen och redovisa.

- Att det fortfarande ligger snö på marken.

- Att jag ska gå till skolan om en kvart.

Haha, tråkig hiss och diss, men jag hinner inte göra något om typ ridgrejer eller något. Ska dra om en kvart.. :(


Jag och Conquest i söndags :D ♥

Godmorgon

Idag är det torsdag, vi ska ha någon redovisning på våra slott. Jag skriver själv om ett slott och jag måste till och med redovisa det själv, haha. Får se hur det går då. Vi ska iallafall typ skriva om våra slott nu på förmiddagen och sen komma tillbaka till skolan vid 17:00-20:00.. Hinner kanske blogga imellan det, om jag hinner..

Imorgon tror jag att vi är lediga, då blir det mycket updatering & jag ska även fixa bloggen då! (: Har inte så mycket mer att säga än att jag ska gå till skolan om typ en halvtimma.. Kanske hinner med att skriva ett inlägg till.. hiss och diss? (: För att det inte ska bli så tråkigt så får det bli så (:


En söt bild på Silver och Dillon (:
Fotograf: Jag | Kamera: Den här bilden tror jag är fotad med våran superzoomare, en Canon iallafall.

Tired

Förlåt för att jag inte skrev om gårdagens ridlektion. Kom hem ganska sent vilket resulterade i att jag inte orkade sätta mig vid datorn. Kan berätta om gårdagen ridlektion.

Jag red Cilvia. Hon var väldigt pigg, så jag gjorde lite övergångar när vi red fram. Vi hoppade studs & ett hinder på volt. Gick rätt så bra, men hon var skitpigg. Jag hade ingen kontroll över henne alls, hon bara rusade på. Men vi klarade det ändå som tur var, men hon var sjukt pigg iallafall. Vi hoppade sen bana, gick väl bra. Förutom att vi då kom förfort in på studsen så hon hoppade nästan över två hinder samtidigt, iallafall med ena frambenet. Som tur så klarade vi oss iallafall. I slutet travade vi av och då började hon söka sig neråt, men hon var väldigt pigg så, men hon gick iallafall fint och Ida, min ridlärare tyckte det såg bra ut. Sen hoppade vi av och skrittade av dom och gick brevid. Sen tog vi in hästarna och jag fixade Cilvia. Sen skötte jag en sur Conquest, hah. Han var inte på humör idag. Han försökte bitas och sånt. Men ah, jag fick stå ut iallafall. Vi åkte hem vid kvart i nio.

Idag hade jag sovmorgon. Vi åkte iallafall till Drottningholm, alltså slottet. Kameran fick hänka med idag också. Fotade rätt mycket. Vi var på guidad visning idag också, rätt intressant. Vi gick sen till Kina slott och där fotade jag också lite, fast vi gick bara runt där typ. Sen gick vi till bussen och tog tunnelbana och pendeltåg hem. Jag gick sen hem iallafall. Slappade innan det blev av till stallet. Det var teori och vi pratade om utbildningsskalan. Lärde mig faktist lite nytt! Vi åkte iallafall hem sen, och har inte gjort så mycket mer nu när jag kommit hem.

Är trötter nu, så det är väl bäst för mig att ta bort sminket, borsta tänderna & lägga mig. Förlåt för väldigt dålig updatering under dom här dagarna.. Lovar att blogga mycket på fredagen då jag är ledig (:

Godnatt'


Jag och Cilvia igår (:

Kungligt slott

Idag var vi på studiebesök, vi blev guidade på visning i ett slott i stan. Kameran fick hänka och jag fotade lite när vi gick en rundvandring i Gamla stan påväg till slottet. Det var väl rätt intressant. Vi fick typ se kungens rum och drottningens rum eller något sånt, haha. Jag fick rätt så bra bilder. Kan nog bjuda på några sen.

Nu sitter jag här och har tråkigt. Funderar på att fortsätta att fixa bloggen för det ser ju ut som en.. jag vet inte vad, haha, ful är den iallafall, så det måste fixas!

Ikväll blir det av till stallet. Det är hoppgrupp idag, asnice! Ska antagligen rida Cilvia. Gick skitbra förra gången jag hoppade henne, så jag hoppas att hon är glader idag. Så som jag planerat det så ska jag iallafall sitta och fixa bloggen innan jag drar vidare till stallet.

Bloggar mer om en stund då det kan komma en hiss & diss eller något ^^


Haha, bild från i söndags då Conquest inte vill att jag ska fläta hans pannlugg (:

Veckans planering

Måndag: Skola, fixa bloggen

Tisdag: Åka och besöka ett slott med skolan, sen hoppgrupp på kvällen

Onsdag: Åka och besöka ett slott med skolan, sen stallet fast det är teori

Torsdag: Skola, redovisning om slott, sen slappa

Fredag: Ledig, ska bara ta det lugnt

Lördag: Stallet och sköta finaste Conquest

Söndag: Inget planerat

Såhär ser min vecka ut.

Bloggen ser hemsk ut, men jag fixar till det imorgon. Har fixat lite idag, men hann inte göra en header. Som sagt fixar mer i veckan när jag har tid.


Gjorde den här bilden som footer, som är längst ner på bloggen. Vet att den inte sitter rätt, men vet inte hur man fixar satt det sitter 'perfekt'.


Kamerautrustning


Det här är mitt kamerahus - Canon EOS 1000D. Det är en helt okej kamera. Rekommenderas till nybörjare. Den är väldigt lätt också. Man får rätt så bra bilder med den här kameran. Den är bra att fota med utomhus.


Det här är ett av mina objektiv - EFS 18-55mm. Det är ett ganska bra objektiv. Rekommenderas om man ska fota blommor t.ex.


Det här är mitt andra objektiv - Sigma 70-300mm. Ett bra objektiv om man ska fota något som är långt bort. Det här objektivet funkar för mig, det rekommenderas till Canon kameror.


Det här är min kameraväska. Det är en jättebra kameraväska. Man får plats med max tre objektiv, plus kameran med ett objektiv på. Man får plats med mycket mer också. Den är super bra! Rekommenderas verkligen!


Det här är mitt stativ. Det funkar jättebra för mig. Det är inget fel med den, så jag rekommenderar den också!

Måndag

Idag började jag klockan 09:00. Det är elevens val i vår skola denna vecka och jag tog 'Kungliga Slott'. Idag skrev vi typ bara och använde datorer. Sen kollade vi på en kort video. Tråkigt var det iallafall. Jag slutade ungefär halv tre. Jag gick sen hem, då käkade jag mellis och smaskade i mig lite av chokladen som var kvar från i helgen. Kunde inte låta bli, haha. Har inte gjort så mycket annat. Sitter nu iallafall här och ska fixa bloggen lite. Ska fixa lite i menyn och lite sånt. Kanske blir en ny header, förlåt - ni som tycker att jag gör nya hela tiden.

Idag blir det bara en slappdag och fixa bloggen då. Sen ska jag nog träna lite senare också. Känner att det var ett tag sen, har inte orkat, men nu måste jag börja med det igen! Nu börjar ju solen komma fram, vilket är bra eftersom att snön har börjat smälta. Så då lär det komma upp mera bilder på bloggen också, för jag kommer nog säkert gå ut och fota när jag känner för det.
Nu ska jag fortsätta att fixa bloggen.


Fotograf: Jag | Kamera: Canon EOS 1000D

Fotograf Emilie Karlman

Emilie fotade lite också, kan lägga in dom.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Blåbärsdressyr LC:2 med bästa Conquest

Åkte till stallet så att jag var där klockan tio, då vi skulle samlas i ridhuset. Jag gick sen & fixade Conquest. Borstade, ryktade, kratsade hovarna, borstade ansikte och pannlugg. Therese fixade hans svans. Sen sadlade jag & sen tränsade. Framridningen gick sådär. Jag hade problem med stigbyglarna som vanligt, haha. Det gick iallafall bra med dom sen. Sen skulle jag ut till andra ridhuset. Jag skrittade bara lite innan sen fick jag komma in och jag red banan. Jag tyckte att det gick sådär. Kollade också på videon pappa filmade på mig, såg väl rätt bra ut. Fick sen mitt protokoll och det var bättre än jag trodde. Jag fick medalj också. På protokollet fick jag 192 poäng och 68 och något till i procent. Jag fick också fyra åttor. Jag är jättenöjd! Conquest var bäst! ♥♥


Vi klarade det, bästa ponie ♥

Stalldag ♥

Idag var jag i stallet då. Jag smörjde sadel och träns, tvättade hela spiltan, tvättade vattenkopp och krubba, borstade, ryktade, kratsade hovarna, borstade man, pannlugg och svans, borstade ansikte. Det vanliga. Gick sen till bussen med sällskap av Matilda. Tog inte med kameran, var för lat för det säger vi. Åt sen middag när jag kom hem, sen har jag typ bara käkat godis och suttit här.

Imorgon är det blåbärsdressyr i LC:2 på Conquest. Ska bli skitkul! (: Jag har redan fixat grejerna & det. Kan banan också, så det är bra! Jag är taggad iallafall! Har nog tre fotografer imorgon, så det är också bra!

Ska snart bada så jag är fräsch tills imorgon, sen ska jag vänta tills Spider-man börjar, så ska jag se det. Just nu lyssnar jag iallafall på musik. Juste, jag skulle bjuda på en bildbomb när jag fotat när andra tävlat, det höll jag på att glömma. Ska försöka göra det ikväll! (:


Vi kommer nog klara det imorgon bebis ♥

BildbombSå..
Ska gå till bussen om en halvtimma, så jag ska fixa min matlåda & sånt. (:
Bloggar nog mer när jag kommer hem.


Stallet snart!

Idag vaknade jag runt sju. Gick upp runt åtta någonting, åt frukost och så. Nu sitter jag färdigklädd med ridkläder & allt. Min buss går typ om en timma. Sitter och lyssnar på musik på spotify.


Taio Cruz - Dirty picture

I stallet ska jag sköta Conquest som vanligt. Smörja sadel & träns och säkert umgås med min bästa stallkompis Emilie (: I nästa inlägg kan det komma en bildbomb från när jag fotat lite hästar i stallet, sen ikväll kan jag bjuda på en bildbomb när jag fotat när andra tävlat. Det blir väl bra, antar jag, hoppas (:


Imorgon gäller det, blåbärsdressyr på bästa ponie ;D ♥

Let's Dance

Just nu sitter jag och lyssnar på musik på spotify, fortfarande hah. Kollade även på Let's Dance. Är redan trött, så jag ska nog lägga mig snart. Imorgon ska jag till stallet. Funderar på om jag ska ta med kameran, kan fota lite då som sen kan komma upp på bloggen. Sen kommer det även en bildbomb när jag fotat när andra tävlat & failbilder som ni ville, eller iallafall en person, hahha. Det kommer väl i helgen antagligen. Ska nog åka tidigt imorgon, kanske vid 10 eller något. Lär väl bli lite updatering innan stallet. Godnatt!


Jag älskar dig, bästa ponie ♥

♥ Äntligen fredag!Idag är det äntligen fredag! Vilket betyder att det är helg = ingen skola! Häärligt. Idag har det inte hänt så mycket förutom skolan. Jag slutade 13:15. Gick sen hem och käkade mellis. Sen har jag typ bara suttit vid datorn. Jag mötte sen mamma & handlade godis. Har inte gjort så mycket mer förutom att jag åt middag för en stund sen.
Imorgon ska jag iallafall till stallet. Ska sköta Conquest, och fixa inför tävlingen som är på söndag. Ska nog knoppa tror jag. På söndag är det iallafall blåbärsdressyr som gäller. Anmälde mig på Conquest i LC:2. Ska bli skitkul! :)

Just nu sitter jag iallafall och lyssnar på musik på spotify.


Torsdag

Idag är det torsdag då. Har väl haft en helt okej dag, skolan gick hyffsat bra. Ah, som sagt, slutade sent idag.. Jag slutade 15:10, sen gick jag hem i det hemska vädret. Som ni kanske märkt så snöade det idag, hemskt hemskt, jag ser fram imot sommaren jag! Får hoppas på att det kommer snart, då kan man ut på fotorundor och jogga och sånt! (: Juste, kan berätta om gårdagen ridpass..

Igår red jag Nanook, gick väl sådär. Gick bra att fixa han & så, han gjorde iallafall ingenting, men jag ställde upp han i stallgången, då fotade Nathalie lite också. Ridningen gick väl sådär, hade typ förlånga stigläger så det blev helt cpat. Fötterna åkte in i stigbyglarna & ah, irriterrad blev man.. Så jag kortade upp dom 2 hål och då blev det bättre iallafall. Om inte det hade stört mig tror jag att det skulle gått bättre. Nanook var iallafall en liten piggelin. Han blev dessutom framtung när han bara sprang på, så mycket halvhalter blev det för min del. Vi gjorde även skänkelvikningar, gick bra då jag fick han att trava i en lugn trav. Vi gjorde typ inget mer, lektionen kändes skitkort iallafall. Fixade sen Nanook och åkte sen hem.

Sitter nu här då.. Ska snart ta en varmt bad, sen ska jag nog äta middag. Ska lägga mig tidigt idag tror jag, är så jäkla trött. Förlåt för dålig updatering under dom här dagarna, men det är ju skolan ivägen och så orkar jag sen inte sitta eftersom att jag blir så trött efter dagen.. xd Så äre, det är bara att acceptera, men jag gör mitt bästa!

Vad vill ni läsa? Jag har inga bra idéer. Kommentera gärna vad ni tycker att jag ska blogga om, förutom ridpassen och det där. Vad finns det mer förutom hiss & diss? (:

Juste, Hot or Not kommer denna vecka också!

Vad sägs om bildbomb från när jag fotat på när andra tävlar? :)

Onsdag

Idag är det då onsdag, sämsta skoldagen i veckan. Hatar onsdagar, vi har så långa dagar. Var lite halvrisig i skolan, men klarade hela dagen bra iallafall. Gick sen hem & har precis käkat mellis. Om ca en timma ska jag till stallet. Idag blir det ridning då, tror jag ska byta häst. Har lust att rida någon jag aldrig ridit förut, som Frank eller Fritz. Annars vill jag såklart ha bästa Conquest, fast tror inte att jag kommer få rida honom idag. Just nu håller jag typ att dö, jag är skittrött även fast jag typ somnade halv åtta igår, haha! Jag ska iallafall slappa innan det blir stallet.

Vill ni fortfarande vara med i Hot or Not, kommer nog bedömma imorgon eller på fredag! Ifall ni vill vara med skicka bild på lifeabouthorses@hotmail.se.


Jag och älskade Neff, ridläger 09, saknar enormt ♥

Första skoldagen

Detta blir ett snabbt inlägg, för jag är otroligt trött..
Vi hade bara 3 lektioner, dagen började så att jag kom försent, vilket var mina skors fel, haha! Dom dampade iallafall. Sen var det lunch och sen stallet. Jag red Finja. Gick väl sådär. Hon var väldigt pigg. Vi red på volter och sen red vi typ en början på ett dressyrprogram. Hade velat göra något svårare, så det var inte så jättekul men det var iallafall något. Hoppas att vi får göra något svårt någongång, fast det tror jag inte.. Men ändå.. :]
Jag kom hem ungefär halv fyra, tror jag. Sen följde jag med mamma och hämtade Eric på dagis, sen köpte jag godis för jag var så jäkla godissugen. Nu sitter jag här & har precis kommit ur ett varmt bad. Nu ska jag kolla på tv.. Haha, jag är typ helt slut.. xd


Jag och Neff för kanske ett år sen ungefär :] ♥

Veckans planeringar

Måndag: Studiedag, vila & försöka bli frisk

Tisdag: Gå till skolan om jag är frisk, rida med skolan :]

Onsdag: Skola, rida :]

Torsdag: Skola

Fredag: Skola

Lördag: Sköta Conquest ♥

Söndag: Tävla LC:2 på Conquest ♥

Just nu har jag astråkigt. Det blir nog datorn hela dagen tror jag.
Ska käka lite kladdkaka nu, heh (: 

 

Länkbyte?

Vill du bli bildlänkad på mig blogg? Du skickar in bild här: lifeabouthorses@hotmail.se. Du ska känna mig och ha en hästblogg. Jag vill inte ha någon jag inte känner, men vet jag vem du är så är det okej.
Om du inte har bildlänkar på din blogg, vill jag heta 'Hoppryttaren Louise'. Jag vill att du ska länka mig först. När jag ser att du har länkat mig länkar jag dig. Hehe, stränga regler här, men så äre (:

Vill du vara med i min Hot or Not? Skicka in bild här också: lifeabouthorses@hotmail.se.


Studiedag

Idag har jag studiedag, vilket jag behöver. Haha, jag har haft hela veckan på mig, men har ridit nästan hela lovet. Sen blev man sjuk också, men nu jag har iallafall inte feber. Jag är typ bara förkyld.. Imorgon är det skola då, ursh, fy! Det är iallafall ridning/teori på Tungelsta Ridklubb sen, så det räddar ju dagen! Idag ska jag väl försöka bli helt frisk, så jag kan gå till skolan imorgon. Det lär bli mycket updatering, om jag har något att skriva om. Fast nu är väl nästan alla i skolan, men dom som nu är hemma,
vad vill ni läsa om? :)


Bildbomb

 

Så snäll som jag är så fick det bli en bildbomb innan jag ska lägga mig. Vad tycker ni om bilderna? Vissa bilder är inte fotade med systemkamera. Nu ska jag lägga mig, godnatt!

Ljus i köket

  
Fotograf: Jag | Canon EOS 1000D

♠ 6 saker du kanske inte visste om mig

• Det högsta jag har hoppat är 75 cm.

• Jag har badat med häst en gång.

• Det högsta jag hoppat på tävling är 70 cm.

• Jag började rida när jag var 10 år.

• Jag älskar att tävla!

• Min första tävling var på Skutans Gård barbacka på Flox. Det var 40 cm och jag kom placerad på tredje plats.


Jag och Neff på hopptävling, 50 cm ♥


En vecka kvar, då gäller det!

Som rubriken säger så ska jag tävla om prick en vecka. Då ska jag tävla Conquest i LC:2. Kan redan banan men den är väldigt konstig! Tror vi klarar det, hoppas iallafall! Bara jag kan banan tror jag att det går bra! Som sagt, en vecka kvar & då gäller det! :D ♥
Bästa ponie ♥

-

Förlåt för dålig updatering igår, men jag hade 38,1 hela dagen vilket resulterade i att jag inte orkade sitta & blogga. Jag vilade då mest igår & somnade till någon gång, men inte så lång tid.. Idag vaknade jag ungefär halv tio, äntligen får man lite sovmorgon, haha, alla andra dagarna har jag vaknat vid åtta ungefär. Som vanligt sätter jag på datorn på en gång. Idag mår jag iallafall bättre, nu har jag 37,4. Lite piggare är jag också. Idag blir det att vila igen, för att jag ska bli helt frisk.

Snart ska jag äta frukost, sen ska jag ta alvedon, har ont i huvudet, hehe. Finns inget mer intressant att skriva.. Tråkigt inlägg, men jag lever iallafall!


Jag saknar dig enormt Neff
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

2 ridpass igår

Igår åkte jag och pappa till stallet ungefär kvart över tre. Det stog att jag skulle rida Meja, men jag frågade om jag kunde byta till Cilvia & det var okej. Fast ridlektionen gick verkligen piss. Hon var seg ibörjan, men sen fick jag ett spö, då gick det bättre. Sen tappade jag stigbyglarna. Som ni märker så gick det iallafall skit. Efter den lektionen blev jag på dåligt humör vilket är dåligt av mig..

Sen red jag igen i Johannas grupp, då fick jag rida Silver. Det gick asbra, men hon var rätt seg ibörjan. Den gruppen var iallafall asrolig! Dom gjorde svåra övningar & det, och det var kul. Jag klarade det bra så. Vi skulle typ galoppera i volt sen rida ut på spåret och rida snett igenom i galopp och sen sakta av på medellinjen, det var fett kul! (a) Sen red vi typ lite skänkelvikningar och lite självständigt också. Silver var super duktig, jag är skitnöjd över henne! :') Jag borstade av henne och kratsade hovarna, sen åkte vi hem. Provade också att rida i mina nya chaps, det gick jättebra med dom! (:


Jag och Cilvia.


Jag och Cilvia.


Jag och Silver.


Jag och Silver.

Idag stannar jag iallafall hemma, jag hade feber imorse, det stog på 38,0. Så, det blir inget stall idag :'/ Förlåt Conquest ♥ Nu vet jag inte riktigt hur hög feber jag har, men jag känner mig lite varm.. Måste vila idag iallafall.. Bloggar nog mer senare om jag orkar..

Lunch kanske?

Fick tillbaka febern, fast bara 37,5. Så jag vilade lite & försökte sova, men det gick inte så jag tog en alvedon. Har inte kollat tempen än, men just nu är jag sjukt trött.. Funderar på om jag ska käka lunch för om ca en timma ska jag dra till stallet.. Bäst att fixa sig & det. Idag ska jag iallafall rida i nya chapsen (: Ska typ ta någon macka eller något, sen klä på mig ridkläderna.

Vill du vara med i min Hot or Not, bara en än så länge som har skickat in bild. Om ingen skickar in, så blir det inte av i helgen. Vill du vara med kommenterar du i detta inlägg!


Jag och Silver igår.

Tävlingssugen

Godmorgon! Idag vaknade jag vid åtta tiden. Jag kunde inte somna om, så jag kollade på febertermometern och det visade sig att jag hade 36,8. Vilket betyder - inge feber! Hääärligt, nu börjar det vända! Det ända är att jag har ont i halsen och lite ont i huvudet, men jag tar även halstabletter så. Idag känner jag mig inte sjuk alls! :D Datorn kom i första hand så jag satte på den & fasnade nu här. Har precis ätit två baguetter & druckit oboy.

Har ni märkt att snön börjar smälta, nu börjar det närma sig våren hoppas vi! Vi håller tummarna! :D 
Idag ska jag iallafall rida igen i en grupp som är klockan 16:00 till 17:00 (: Hoppas på Conquest, det var några veckor sen jag red honom, sen är jag lite sugen på att rida Dillon faktist. Har typ bara ridit han två gånger innan + en hopptävling på 60cm. Vi får väl se (: Pappa tar ju med sig kameran som vanligt också! Nu måste jag träna på LC:2, så jag kan det! För den 13 mars blir det blåbärsdressyr då jag ska tävla finaste Conquest <3


Finaste ponie ♥ Fotograf: Emilie Karlman!

Besöksrekord!

Yes, idag är det mitt besöksrekord! Duktiga läsare! :D :D Fortsätt så vetja <3 Älskar er läsare, fortsätter ni såhär lär bloggen bli bättre updaterad! (: Ni gör så att jag får mer blogglust!

Bloggtips:

www.horsemuppets.blogg.se


www.ridskoleryttarna.blogg.se


www.satsanderyttaren.blogg.se

Godnatt ♥

Videor
Videor från i tisdags (:

♥ Läderchaps & vita ridhanskar av läder

  
Idag kom pappa hem med ett par läderchaps & Robban (farbror) köpte även ett par vita ridhanskar av läder till mig, dom var skitsnygga! :D :D :D Imorgon ska jag rida igen i en grupp och då ska jag prova rida i dom nya chapsen (: Dom blir nog asbra! (a) 

Snart ska jag käka lite kladdkaka med grädde & glo på tv:n. Ska även spela lite på spigo.se, länge sen jag spelade där ;p. Bloggar kanske mer ikväll, har inte något annat att skriva just nu.. (:


Working Equition

Idag fick det bli Silver, jag delade henne med Johanna. Vi red en väldigt konstig bana, blir nog svårt att förklara. Men det gick bra, fast mitt lag förlorade, hah. xd Pappa fotade också så det kommer väl bilder sen!
Imorgon ska jag rida igen på Blåkulla (: Ska snart käka middag, det blir köttbullar med potatis & brunsås, muums! :D Just nu har jag bara 37,4, vilket är bra! (: Nu ska jag vila, är trötter.. xd
Jag och Meja igår (: Bilderna är oredigerade, har inte orkat redigera.


Kommentar O_oSvar; För det första så har du tydligen inget namn, heter du anonym eller? Omoget säger jag bara att vara anonym, du står ju inte ens för det du säger, väldigt omoget ska jag säga! Du ska inte bry dig om vad jag gör. Om du nu är så himla mycket bättre än vad jag är, BEVISA DET DÅ!

Korkad är jag såklart inte, det är ju självklart du som är det som kommenterar och klagar? Fattar du inte det själv eller? Du borde nog lära dig att hitta på något roligare än att sitta & hacka på folk. Du behöver inte kommentera vad jag gör, jag ser själv mina egna fel plus att jag tränar på det. Så, om du fortfarande är bättre än vad jag är, BEVISA! Omoget säger jag bara!

Kommentar


Svar; Varför är du anonym för det första? Det betyder ju att du inte står för det du säger. Skriv gärna ditt namn! Jag är medveten om att jag sitter lite fel på den bilden, även att jag tar upp skänkeln mot schabraket när jag fattar galopp. Men det är inte alltid så lätt, jag är inte direkt proffs, jag lär mig fortfarande på ridskola, men tack för kommentaren! (:

Låg feber

Just nu har jag 37,5 så jag tror att jag drar till stallet ändå. Känner mig trött & så, men jag provar nog iallafall. Om jag mår dåligt där får jag åka hem. Jag ska iallafall typ dra om en timma ungefär. Hoppas iallafall att jag klarar av att rida. Igår hade jag 37,6 när jag drog till stallet, då klarade jag av att rida så.. Menmen.. Har aldrig ridit Working Equition, så det blir ju spännande!
Har inte så mycket mer att skriva.. Kommer nog blogga mer när jag kommer hem antaligen om jag inte blir värre.

Glöm inte att ni kan vara med på Hot or Not också, kommer bedömma i helgen!


Jag och Meja igår, lite mörk, men orkade inte redigera!

Hiss & diss

Hiss:

Jag tycker att dom här senskydden är sjukt söta! Jag hissar dom iallafall!


Jag tycker att dom är ridbyxorna är fina, tror även att jag skulle passa i dom. Hissar dom verkligen!


Dom här verkar bra plus att dom är snygga, sånna vill jag ha! (: Hissar dom iallafall!

Diss:


Jag gillar inte den här ridhjälmen, den passar jag inte heller i så jag dissar den xd


Hatar sånna här stigbyglar, dom är obekväma att rida i, så jag dissar dom!

Det var mina åsikter iallafall, vad tycker ni? :D

Gårdagens ridpass

Igår red jag Meja, precis som jag trodde. Det gick helt okej. Pigg var hon iallafall, så jag gjorde ganska mycket övergångar. Vi red ganska mycket självständigt så jag jobbade mest med att hon skulle lyssna på mig, för ett tag blev hon skitpigg xd Sen red vi en bana att vi skulle rida skänkelvikning i skritt, sen skulle vi rida en volt i trav typ, gick sådär. Ganska nöjd med lektionen. Jag mådde lite dåligt efter, så jag skyndade mig att borsta av & kratsade hovarna. Sen åkte vi hem. Hade också igår feber, 38,1.. :/

Idag har jag iallafall 37,4. Vet inte om jag ska till stallet idag eller inte.. Känner mig lite risig, men vi får se.. Har anmält mig på Working Equition, som sagt så ska jag kanske dit.. Jag ska snart käka frukost, då lär jag väl må lite bättre iallafall. Ska nog göra baguetter i ugn, det är asgott! :D
I nästa inlägg kommer en hiss & diss.


Jag och Cilvia i tisdags (:


Jag och Cilvia i tisdags (: Suddig, men äärsh.. xd

..

Följde inte med Maja till Flox utan stannade hemma istället. Har haft ont i magen, lite ont i huvudet. Nu är det iallafall bättre, vilket är bra för att jag ska iväg till stallet om typ en halvtimma. Har även sovit lite, det behövde jag, hehe, jag vaknade tidigt. Nu måste jag fixa mig. Jag tror att jag ska rida Meja, isåfall bli det kul att få rida henne, det var ett tag sen. Nu måste jag börja röra på mig! Bloggar nog mer ikväll om ridpasset (:


Jag och Cilvia igår, mer bilder kommer ikväll (:


Svar på kommentar.


Svar: Jovisst, det kan jag göra! Men jag har inte bilderna på datorn än, men jag kan fixa det! (: ♥
Idag vaknade jag med magont, väldigt lyckat. Så jag har haft ont i magen tills nu, eller jag har det nu också men det blir värre när jag ställer mig upp/går. Aja, får hoppas på att det blir bättre för idag ska jag rida lektion med Maja, sen ska jag rida på Blåkulla! Det vill jag inte missa.. :/ Annars ska jag göra självmord, nej jag bara skoja (: Nu äter jag iallafall frukost. Om ca en timma ska jag möta Maja, om jag nu inte blir värre.
Det finns typ ingenting annat att skriva..

Vill du vara med på nästa Hot or Not? Kommentera då det här inlägget!


Jag och Curt för någon vecka sen (:


Jag och Conquest för någon vecka sen ♥

2 ridpass

Jag mötte Maja ungefär halv 12, sen tog vi bussen till Flox. Vi mockade, gick ut med Smulan och Flox. Sen red vi lite. Maja red typ i 10 minuter, för Smulan typ inte kunde ridas längre, men Maja sa att jag fick rida längre, så jag red en halvtimma & hon fotade/filmade mig, hehe. Sen lämnade vi Flox i boxen och fixade han. Sen gick vi in i värmestugan & värme oss, och drack oboy. Sen drog vi till bussen.

Idag och pappa åkte till Blåkulla ungefär vid 6. Jag skulle ha Curt, men testade Cilvia istället för Therese ville byta, så jag testade henne. Vi hoppade svåra hindertyper - plank, vattengrav & typ oxer med små hästar under. Vi red fram och det gick bra! Hon var pigg & framåt, så jag gjorde mycket övergångar från trav till skritt. Sen hoppade vi fram och hoppade planket. Gick super! Sen hoppade vi vattengraven, och då tog hon värsta skuttet över så jag tappade stigbyglarna och höll på att ramla av, men jag höll mig kvar iallafall. Sen hoppade vi oxern & det gick också asbra! Vi hoppade sist bana & det gick super! ;D Jag är asnöjd med ridlektionen och jag har nog lust att försätta rida Cilvia, det gick grymt bra! Jag trodde verkligen att hon skulle vägra på alla, så mycket som jag har sett henne vägra, men icke sa nicke, hon flög över! Otroligt nöjd är jag iallafall! Jag borstade sen av henne och kratsade hovarna. Sen borstade jag snabbt Conquest och tvättade vattenkopp & krubba, sen hann jag inte mer.

Anmälde mig på Working Equition som är på torsdag, sen anmälade jag mig på ett ridläger.
Imorgon ska jag rida ridlektion med Maja, sen blir det ridning på Blåkulla, ska antagligen rida Meja. Sen ska jag nog rida igen på fredag tror jag. Mycket ridning denna vecka, nice!


Ny header

Snart måste jag sätta på mig ridkläder & sen ska jag möta Maja, vi ska ta bussen till Flox. Vi ska typ mocka & sånt, sen ska vi nog rida lite. Sen ikväll blir det hoppgrupp, vi ska hoppa svåra hindertyper, det ska bli skitkul! (:

Juste, igår gjorde jag en ny header, vad tycker ni om den? Jag blev nöjd iallafall!
Glöm inte att kommentera inlägget under!

Nu måste jag fixa mig och käka lite, sen ska jag dra. Bloggar nog när jag jag kommer hem om jag hinner.


Har lagt in den här bilden en gång innan också, men det skadar väl inte om jag lägger in den igen.
Jag gillar iallafall bilden, hehe! :D :D


RSS 2.0